Home » Archief » De integriteit van de zakkenroller


[30.03.2019]

De integriteit van de zakkenroller

Ruud Hendriks


Scène uit The Tale of Princess Kaguya.

Her en der zie ik schouderklopjes voor docenten die besloten te reageren op het meldpunt tegen de linkse indoctrinatie door docenten en leraren. Ik snap die verleiding wel. En ik snap ook die schouderklopjes wel.

Er is ook een kanttekening. Die is reden dat ik weiger in de nieuwste fuik van Forum voor Democratie te zwemmen.

Het is ironisch en tragisch, dat tal van docenten nu hun ideologisch overtuigde meldingen en brieven sturen naar uitgerekend dat meldpunt. Ironisch, want blijkbaar zijn extreemrechtse zakenlieden de ideale personen om links te bewegen en te prikkelen tot een beetje actie. Tragisch, want geen enkele linkse politicus kreeg dit de afgelopen jaren voor elkaar: zoveel mensen ineens doen inzien dat ze ergens voor staan en dat ze reageren, naar mailadres Forum voor Democratie.

Hoe gek wil je het hebben?

Zinsbegoochelingen

Links moet zijn ogen eens gaan gebruiken om te zien, in plaats van te kijken. Tussen zien en kijken zit namelijk een groot verschil. Forum voor Democratie is, vanzelfsprekend, volstrekt niet geïnteresseerd in de inhoud van die reacties. Het gaat om de reactie an sich: die is koren op de molen van dit “mediabedrijf met politieke tak“, zoals FvD-oprichter Henk Otten het Forum zelf typeerde.

De toespraak van Baudet op de verkiezingsavond is nummer zoveel in de hele trits zinsbegoochelingen die hij al jaren, dag in dag uit, verzend. Met succes, want met dank aan de schapen die doorgaan voor journalisten en intellectuelen is de toespraak van Baudet de meest besproken en de meest geanalyseerde van welke Nederlandse politicus dan ook.

Het meldpunt tegen onderwijzers en docenten is evenzeer een doorslaand succes. Al die doorzichtige foefjes zijn volgens het handboek van Steve Bannon. Nu dat meldpunt onlangs werd gelanceerd, zijn er de vurig gehoopte reacties. Die waren er in veel mindere mate, toen vorig jaar zomer, in het kader van de bijeenkomst van de sekte rond Baudet in Zandvoort, een poster werd gepubliceerd met de oproep tot verzet tegen linkse docenten. Op de poster prijkte het hoofd van goeroe Paul Cliteur, tegen een duistere achtergrond met een “linkse stenengooier”.

Communicatiefoutje

Met die poster geconfronteerd deed Paul Cliteur bij navraag alsof zijn neus bloedde. Nee, die poster was hem ontgaan. Dat moest een communicatiefoutje zijn, liet hij weten. Hoewel hij werd aangekondigd als spreker, zag hij van de beloofde toespraak af. Wel aanwezig was Kamervoorzitter Khadija Arib, u weet wel, die voorzitter die zo fel is op intimidatie en indoctrinatie. Namens de jongerenafdeling van Forum voor Democratie werd letterlijk en nadrukkelijk aangekondigd het tijdens die bijeenkomst te hebben over “linkse indoctrinatie” op scholen en universiteiten. Maar de Kamervoorzitter zweeg en had het in Zandvoort hartstikke gezellig.

Driekwart jaar later doet iedereen opgewonden, want meldpunt.

Het doel is tweeledig bereikt: alles en iedereen is louter – en koortsachtig, bezeten – druk met Thierry Baudet en Forum voor Democratie. De vergezichten van andere politici tellen niet. Toespraken van alle opponenten van Baudet worden nergens geanalyseerd, nergens voor(t)gezet: nul reactie. No one gives a shit, want iedereen wil afstuderen op Baudet. Het lukt Baudet en Forum voor Democratie iedereen te bedwelmen en bezig te laten zijn met wat je reinste afleiding is. Die ophefmachine laten draaien kun je aan Baudet overlaten. Van lavendelzakje tot vakantiekiekje, van toespraak tot docentenmeldpunt: hij weet wat de media doen draaien, en hij weet hoe onwaarschijnlijk onnozel de journalistiek is.

Zuidasbankier

Brieven zouden beter kunnen worden besteed als oproep aan Nederlandse media en journalistiek om te doen wat hun kerntaak is: blootleggen op welke wijze hier een greep wordt gedaan naar macht. Wie, zoals Baudet, als eerste aanklamppunt een Zuidasbankier en oud-werknemer van Lehman Brothers als Henk Otten kiest, is niet van plan het over bijtjes en vlindertjes te hebben, en al helemaal niet over de regels van het spel. Die regels en dat spel boeien hen niet: linksom of rechtsom moet de macht worden gegrepen, en dat moet gefinancierd. En dat wórdt gefinancierd.

Otten, waarvan oud-collega’s melden dat “wie minder verdient dan hij, een loser is en naar het tuchthuis moet”. Otten, wiens collega’s bij Zuidaskantoor Allen & Overy, de Rabobank en Lehman niet “on record” willen spreken, maar waarvan een knoeperharde karakterschets is opgetekend door NRC en de Volkskrant.

Cliteur, vintage Gramsci’s metapolitiek bedrijvend, wil – zo schreef hij zelf – “invloed uitoefenen op politici, ambtenaren en beleidsmakers”. Otten handelt in het verlengde en wil – zo zei hij – “invloed uitoefenen op het debat”. Dat is de essentie die iedereen ontgaat: iedereen zwemt in de uitgezette fuik.

Witte ondernemers

Henk Otten (Allen & Overy, Rabobank, Lehman Brothers), Rob Rooken (ICT), Robert Baljeu (Recruitment & Training), Jan Louis Burggraaf (jurist Allen & Overy, oud-CDA), Ralf Dekker (voormalig lid van bestuur Rabobank) geven blijkbaar niemand reden tot zorg. VVD-orakel Hans Wiegel verzorgde talloze keren de vriendschappelijke PR namens Baudet bij WNL. Harry Mens facilitieerde met zijn programma Business Class het podium voor de doelgroep van welgestelde witte ondernemers. Thans zijn Wiegel, Hans Smits (topman KLM) en ondernemer en publicist Annemarie van Gaal de door FvD naar voren geschoven formateurs.

Links wordt afgeleid en bedwelmd door de illusies van een politieke David Copperfield. Met de integriteit van de zakkenroller. Je hebt het niet in de gaten, je aandacht is op het ene, niet op waar die op gericht moet zijn. Club FvD wil veel, en het gaat ze niet om uw pensioenen, of om meer handjes aan het zorgbed, of om de oplossing van het fileprobleem. Het zal ze een rotworst zijn, dat ganse onderwijs.

Baudet premier

Zie in dat over een paar jaar Baudet uw premier is. Paul Cliteur minister van Justitie, Jort Kelder minister van Financiën, en voor Jan Louis Burggraaf dan eindelijk die fel door hem begeerde rol als minister van Defensie.

Wake the fuck up.

Ruud Hendriks is regisseur en docent scenarioschrijven.

Ruud Hendriks, 30.03.2019 @ 11:51

[Home]
 

1 Reactie

op 30 03 2019 at 11:51 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS