Home » Archief » De man van mijn dromen


[05.01.2021]

De man van mijn dromen

Luisa Batista Samora


Illustratie: Gil Elvgren

Ruim een kwart eeuw geleden ontmoette ik de man van mijn dromen. Een man van de wereld, zes jaar ouder dan ik, met een goede opleiding, meer dan genoeg geld, een eigen bedrijf, en hij vond mij leuk! Hij legde me in de watten, prees me de hemel in en wilde geen dag zonder mij. Dus trok ik al snel bij hem in zijn sjieke appartement in.

Langzaam maar zeker kwamen er dingen aan het licht die ik vreemd vond.

Hij had mij bijvoorbeeld verteld dat hij uit Frankrijk kwam (hij had een Frans klinkende achternaam). Later bleek dat hij in Duitsland was geboren waar zijn hele familie vandaan kwam en nog steeds woonde. Zo waren er meer in mijn ogen onbelangrijke dingen die niet waar bleken te zijn, waar we woordenwisselingen over kregen.

Hij nam het me niet in dank af als ik hem met zijn verzinsels confronteerde. Als mij iets dwars zat en ik dat probeerde te bepreken, draaide het er altijd op uit dat ik het me had verbeeld, dat ik loog of dat ik gek was.

Te kleine borsten

Hij liet me regelmatig weten dat hij zich voor me schaamde. Dat ik te veel praatte, dat ik te hard lachte om dingen die volgens hem niet grappig waren en/of dat ik hem voor gek gezet. Ook had hij vaak iets op mijn uiterlijk aan te merken: te veel make-up en te opvallende kleding, of juist te onverzorgd, en mijn borsten waren te klein, mijn kont te dik en mijn benen te kort.

Elke middag belde hij me thuis op om te vertellen hoe laat hij thuis zou zijn. Dan belde hij me een half uur na de afgesproken tijd op om te zeggen dat hij eraan kwam, om vervolgens alsnog pas uren later thuis te komen. Zo wist hij mij te manipuleren en zat ik vaker wel dan niet tevergeefs met het eten op hem te wachten. En als ik een keer de telefoon niet had opgenomen, moest ik verantwoording afleggen over waar ik was geweest, met wie en waarom.

Zoals gezegd, was hij ook romantisch en lief voor me, maar dat kwam steeds minder vaak voor. Hij had me over zijn nare jeugd verteld met een bruut van een vader die hem had mishandeld. Ik dacht dat mijn liefde hem kon genezen van zijn behoefte aan goedkeuring van anderen en het belang dat hij aan materiële zaken en uiterlijkheden hechtte.

Bonkend hart

Een jaar na onze eerste ontmoeting kochten we samen een oude boerderij en was ik ervan overtuigd dat alles beter zou worden. Niets was minder waar. Ik had mijn flat verkocht en mijn baan opgezegd, en omdat ik nu financieel van hem afhankelijk was, dacht hij me volledig in zijn macht te hebben. Tijdens onze eerste nacht in het nieuwe huis maakte hij me zo bang, dat ik de volgende dag, zodra hij naar zijn werk was vertrokken, met bonkend hart een tas inpakte en een vriendin belde om te vragen of ze me kon ophalen.

Daarmee was de ellende nog niet voorbij. De relatie had een lange financiële nasleep. Ik had geen geld, geen woning en geen spullen meer, alleen een paar tassen met kleding. In een jaar tijd heb ik op acht verschillende adressen gelogeerd en ondergehuurd.

En dan was er nog de emotionele weerslag. Hoe was het mogelijk dat ik mezelf zo had laten behandelen? Hoe had ik zo stom kunnen zijn? Had ik dan zo weinig zelfrespect en gevoel voor eigenwaarde? Het antwoord is ja en nee.

Een relatie is niet van de een op de andere dag een hel. Het is een proces. En omdat ik er middenin zat, kon ik de situatie niet meer van een afstand bekijken.

Slecht mens

Ik was op zoek naar iemand bij wie ik liefde en stabiliteit kon vinden. Wat ik van deze persoon accepteerde en hoe ik in deze relatie stond, had alles met mijn verleden en met mijn zelfbeeld te maken. En hij gebruikte mijn kwetsbaarheid tegen mij.

Ik neem het hem nu niet meer kwalijk. En ik heb nooit gedacht dat hij een slecht mens was. Maar ik wil me niet verdiepen in wat hem misschien heeft bewogen.

Ik ben trots op mezelf en heel erg blij dat ik, ondanks de onzekerheid die me te wachten stond, bij hem ben weggegaan. En ik heb er veel van geleerd. Dankzij deze relatie heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik meer over mijn eigen verantwoordelijkheid in relaties gaan nadenken.

Luisa Batista is vertaler Engels, yogalerares, life-coach en stoer wijf. Ze is naar Portugal geëmigreerd maar u kunt haar gewoon blijven volgen (naast hier op Frontaal Naakt) op Twitter.

Luisa Samora, 05.01.2021 @ 09:53

[Home]
 

1 Reactie

op 05 01 2021 at 09:54 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS