Home » Archief » De nazimars in Charlottesville is pas het begin


[13.08.2017]

De nazimars in Charlottesville is pas het begin

Petra Kramer

Het woord ‘nazi’ was voor het laatst in het main-stream nieuws in Nederland op 11 en 7 augustus. Op 11 augustus schreef de NOS dat een CNN-presentator ontslagen was vanwege een nazi-tweet en op 7 augustus declameerde Özcan Akyol in het AD dat ISIS de nieuwe nazi’s zijn. Het AD, u weet wel, de krant waarvan de hoofdredacteur in een onbewaakt ogenblik roept dat hij bepaalt wie er de nieuwe sterke man, pardon, premier van Nederland wordt en dat dankzij Wierd Duk de fatsoenlijke variant van Der Stürmer is geworden, zoals Schorem voor Demagogie de fatsoenlijke variant van de PVV is.

Op dezelfde manier is de ‘alt-right‘ een fatsoenlijke variant op de nazi’s. Fuck, Amerikaanse mainstream media brachten de ene na de andere romantiserende lofzang op de goedgeklede ‘witte nationalisten’ met als dieptepunt Mother Jones, een zogenaamd links blad dat enkele maanden later furore maakte met artikelen als ‘We moeten eerlijk zijn over Venezuela’ en ‘Mensen hebben een natuurlijke afkeer van daklozen’.

Socialistisch activisme

Mother Jones, een tijdschrift dat is vernoemd naar de vrouw die in 1902 de gevaarlijkste persoon in Amerika werd genoemd vanwege haar socialistische activisme en haar zorg voor de zwakkeren, wordt er door wetenschappers van beschuldigd hun onderzoek over daklozen moedwillig verdraaid te hebben. En hun artikel dat Richard Spencer verheerlijkte is schielijk aangepast nadat Spencer betrapt werd met teveel viagra in zijn rechterarm waardoor hij luidkeels hail Victory en hail Trump ging scanderen.

Gelukkig is het internet net zoiets als WestorosThe North Remembers.

Het zogenaamd linkse blad Mother Jones, dat nalaat te vermelden dat de oppositie tegen Maduro erg lijkt op de aanhang van Trump, verschilt weinig van onze zogenaamd linkse media in Nederland. Beide normaliseren de witte overheersing terwijl ze de witte overheerser de ruimte bieden om in de slachtofferrol te kruipen. In Amerika gaf Fox News een nazi een platform om te zeggen dat de jodenliefhebbers hem aan het vergassen waren en in Nederland deed Martin Bosma van de PVV een duit in het zakje door te claimen dat de NOS het taalgebruik van Sylana Simoms overneemt door te spreken van ‘witte protesten’.

Nazi’s als slachtoffers

De werkelijkheid was dat de NOS nazi’s geen nazi’s durfde te noemen en dat ze daarom toevlucht zochten tot een eufemisme dat later vervangen werd door extreemrechts.

Toen er uiteindelijk een aanslag werd gepleegd op linkse tegendemonstranten, bracht de NOS dat als ‘auto rijdt in op demonstranten bij extreem-rechtse betoging in Virginia‘. Daardoor leek het alweer alsof de nazi’s de slachtoffers waren van hun eigen gewelddadige mars die tot nu toe drie doden heeft veroorzaakt onder de tegendemonstranten.

Als er een moslim achter het stuur had gezeten, hadden de Nederlandse politici hun afschuw al lang uitgesproken. Dan had het woord ’terreur’ al lang geklonken. Dan werden de zaken benoemd. Nu niet. Integendeel. Voor Trump, die niet anders kon dan reageren omdat de nazi’s heil Trump riepen, was het aanleiding om godbetere bijna Kumbaya te gaan zingen. Hij veroordeelde het geweld van ‘alle kanten’ en hij riep op tot eenheid en tot het tonen van ware affectie voor iedereen.

Extreemrechtse klootzak

De nazi’s hebben die boodschap goed gehoord. Richard Spencer twitterde verheugd dat Trump antifa veroordeelde en dat hij hen haters vond, op the Daily Stormer werd op een vergelijkbare manier gereageerd. Trump veroordeelt ons niet, hij houdt van ons allemaal, behalve van antifa. Dat zijn haters.

De nazi’s waren dik tevreden, de media hebben in al hun vermeende objectiviteit onderbelicht gelaten hoeveel geweld er gebruikt is door extreemrechts terwijl de politie weinig meer deed dan toekijken en toch was er nog één extreemrechtse klootzak ontevreden. David Duke, de voormalige Grand Wizard van de Ku Klux Klan. Hij vond het nodig om Donald Trump eraan te herinneren wiens president hij is.

Volgens David Duke was de nazimars die leidde tot de terreuraanslag in Charlottesville onderdeel van het inlossen van een verkiezingsbelofte, namelijk ‘we gaan dit land terugpakken’. Ik ben bang dat hij gelijk heeft en ik vrees dat dit pas het begin is. Dat zowel Rutte als Wilders gezegd hebben dat ze Nederland terug gaan geven aan de Nederlanders doet mij de haren ten berge rijzen.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 13.08.2017 @ 12:55

[Home]
 

11 Reacties

op 13 08 2017 at 13:30 schreef Anonieme duiker:

https://speld.nl/2017/08/13/trump-kondigt-inreisverbod-voor-nazilanden-aan/

op 13 08 2017 at 17:35 schreef Chris:

Wat een splijtzwam weer. Niemand durft ze “extreem rechts” te noemen maar degenen die dat wel doen noemen de anderen “tegendemonstranten” ipv “extreem links”.
Gaat lekker zo. Laat de media het maar lekker benoemen en iedereen staat nog meer tegenover elkaar. Klasse.

op 13 08 2017 at 17:50 schreef Peter:

En wat maakt de tegendemonstranten precies ‘extreemlinks’, Chris?

op 13 08 2017 at 18:01 schreef Chris:

Ze waren ook bewapend en ze waren ook niet veel goeds van plan?

op 13 08 2017 at 18:03 schreef Peter:

Bewapend waarmee, Chris? En wat waren ze precies van plan?

op 13 08 2017 at 18:15 schreef Chris:

Loop je me nou te trollen op je eigen website, Peter? Wat maakt ze extreem links? Misschien de banieren en aankondigingen op de sociale media voor hun anti-anti-demo?

op 13 08 2017 at 18:23 schreef Peter:

Oké, bye bye, Chris.

op 13 08 2017 at 18:53 schreef Petra:

Vertel me eens, Chris, wat is er extreemlinks aan in verzet komen tegen nazi’s? Wat is er extreemlinks aan scanderen dat de levens van transen, vrouwen en mensen van kleur ertoe doen?

En als verzet tegen nazi’s afkeurenswaardig is of als mijn stukje een “splijtzwam” is, hoe moeten we dan omgaan met nazi’s volgens jou?

Vind je Amerika wit willen houden (wat het nooit geweest is) een redelijk streven?

Hoever mogen nazi’s gaan voordat jij zelfverdediging geoorloofd vindt? Was het verzet fout tijdens de Tweede Wereldoorlog? Waren de geallieerden fout? OF hebben de nazi’s op één punt gelijk? Hitler heeft namelijk gezegd dat het nazisme in de kiem kon worden gesmoord als het vanaf dag één met geweld begroet werd.

op 13 08 2017 at 22:09 schreef Elisabeth:

Goed stuk. Woord voor woord waar! Fijn weer eens iets van Petra te lezen. Ze heeft mij om een of andere reden helaas geblockt. Maar gelukkig lees ik zo toch iets van haar.

op 14 08 2017 at 03:11 schreef Harrie Baken:

@ Elisabeth
Idem dito. En dat geldt dan voor *elke* van je 5 zinnen. :-)

op 14 08 2017 at 11:34 schreef ex-cellentie:

ach . dit land is zo naar rechts opgeschoven dat een VVD-er uit de jaren 80 voor de huidige maatstaven al extreem links is .

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS