Home » Archief » Vrij kut om te horen


[05.08.2017]

Vrij kut om te horen

Peter Breedveld


Scène uit: ‘Vivre Nu, à la recherche du paradis perdu’.

Op Twitter ving ik een gesprek op tussen een NOS-journalist, Martijn vander Zande, en onder andere Myrthe Hilkens, ‘SafaTweets’ en Fréderike Geerdink, één van de weinige Nederlandse journalisten met ballen, als u me die seksistische beeldspraak vergeeft.

Aanleiding was een aankondiging van het programma 1Vandaag, dat voor de verandering Thierry Baudet weer eens voor de camera had gehaald. Een beetje minder Baudet mag ook wel, vonden veel mensen. Vander Zande vond van niet: Baudet brengt een ‘ander geluid’ en zit volgens hem ‘uit het niets’ in de Tweede Kamer. Bovendien is het Jesse Klaver die volgens Vander Zande juist veel media-aandacht krijgt. Hij kon zich ook niet voorstellen, hij had de uitzending nog niet gezien, dat Baudet geen kritische vragen zouden worden gesteld.

Verliefdheid

Nou, er werd een kritische vraag gesteld, hoor, door 1Vandaag! Baudet was namelijk openhartig geweest over zijn verliefdheid op iemand en de natte dweil die hem interviewde, Sander ’t Sas, vond dát te ver gaan, want ‘persoonlijk’. Toen ’t Sas het las, dacht hij: “Wat zegt-ie nou weer!” Toen hadden ze het al over de homeopathische verdunning gehad en Baudets apologieën van seksueel geweld en het zou nog gaan over onbeperkte immigratie en linkse universiteiten en de linkse publieke omroep. Allemaal geen probleem voor ’t Sas maar als Baudet zegt dat-ie verliefd is: “Moet je niet een beetje beter letten op wat je zegt?” Kijk het hier terug.

Nederlandse journalistiek is morsdood. Ze bestaat eenvoudigweg niet. De enigen die nog geloven dat ze de controleurs van de macht zijn, zijn de journalisten zelf. Niemand anders koestert die illusie. Ik zag vanmorgen wat citaten uit een gesprek tussen Diederik Samsom en Sheila Sitalsing voorbij komen. De laatste zegt ‘diep beledigd’ te zijn door een PvdA’er die beweerde dat de Volkskrant het Kabinet Rutte II overeind heeft gehouden. Samsom bevestigt dat en wrijft wat zout in de verse wonde: “Jullie waren liefdevol kritisch”. Sitalsing is geschokt: “Dit vind ik echt vrij kut om te horen.”

Bedreigende kritiek

Hilarisch, maar ook intens verdrietig stemmend. Ze hebben het niet eens in de gaten, dat ze de slippendragers van de macht zijn, met een fijne neus voor wie de toekomstige machthebbers zijn. ’t Sas zit met zijn hele gezicht in Baudets rectum en lispelt van daaruit dat hij al die kritiek op hem zo bedreigend vindt. “Shit, dat vind ik helemaal niet leuk”, aldus de liefdevol kritische ’t Sas.

Nee, hem zul je niet betrappen op bedreigende kritiek. “Zeg Baudet, wat is dat voor onzin over die linkse universiteiten? Paul Cliteur en Afshin Ellian zitten daar toch ook? Jij kon toch ook promoveren? Is dat hele oikofobiegelul van jou niet begonnen met een UvA-hoogleraar, Paul Scheffer, en zijn gebazel over het ‘multiculturele drama’?”

Nope, ’t Sas knikt instemmend, maakt zelfs Baudets zinnen af en zegt op een gegeven moment: “We hebben het nog niet over het partijkartel gehad!”

Liefde voor poezen

Even daarvoor werd Wilders geïnterviewd door Jinek. Over zijn poezen. De man wil de planeet islamvrij maken, tientallen miljoenen moslims deporteren, dus laten we hem helpen door hem aan het land te presenteren als een lieve poezenmeneer. Daar krijg je zelfs Asha ten Broeke mee om.

Ik bedoel, Jesse Klaver zat inderdaad ook bij Jinek, maar dat ging toch wel even wat anders. “JE WIST DIT VAN TEVOREN, JESSE! WAAROM GA JE DAN TOCH DIE ONDERHANDELINGEN IN?! JE BENT DE VERLIEZER, JESSE! EN JOUW KIEZERS, DIE ZIJN DE VERLIEZERS!” Vergelijk dat met Wilders: “Vertel eens over uw liefde voor poezen, meneer Wilders?”

De linkse publieke omroep. “Huh? Wij niet kritisch jegens extreemrechts?! Dat is vrij kut om te horen!”

Hé Baudet, vertel nog eens over dat partijkartel. Leg dat nog eens uit van die omvolking. Laat wat meer van dat nieuwe geluid van je horen. “JE BENT DE VERLIEZER, JESSE! BAUDET IS ONZE TOEKOMSTIGE LEIDER! HEIL THIERRY BAUDET!!”

Nieuw geluid

Laten we een arm om Baudet slaan. We begrijpen je angst, Thierry. Er blijft niks meer van onze superieure cultuur over. Ze neuken ons mooie ras kapot, ze pakken ons Zwarte Piet en de paaseieren af. Maar let wel een beetje op wat je zegt, Thierry. Mensen gaan denken dat je een mietje bent als je te koop loopt met je verliefdheid.

Uit het niets kwam Thierry in de Kamer. Nou ja, niet helemaal uit het niets. Hij stond elke dag in de krant, was elke dag op TV. Hoefde zelf niet veel te investeren in de verkiezingscampagne. Journalisten, hartjes in hun ogen, voerden hem op als de knappe boy wonder. Acht boeken op zijn naam! Spreekt Latijn! En hij is zo mooi! En die Fleur Dinges met haar taarten heeft geen historisch besef!”

Wat? Wij hebben Baudet geholpen in de Kamer te komen? Vrij kut om te horen. Echt kut om te horen, man.

Wat ga je eraan doen? – “Helemaal niets. Lobbyen voor een Eberhard van der Laan-brug.”

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 05.08.2017 @ 16:07

[Home]
 

11 Reacties

op 05 08 2017 at 16:52 schreef Kibbeling:

Wat een heerlijk pissig stuk dat (zoals gewoonlijk) weer veel eloquenter uitdrukt hoe ik mij voel dan ik zelf zou kunnen.

op 05 08 2017 at 18:32 schreef Martijn:

Dat Klaver-interview ja, heb me kapot geërgerd. Alleen al omdat iedereen leek te denken dat onderhandelingen een auditie met een vaststaande uitkomst zijn, maar volgens mij zat een dag ervoor Baudet (wellicht met Hiddema en anders een ander rechts sujet) ook bij Jinek, hij kon zijn hele riedel ongestoord afdraaien. Niemand die zegt, “nou nou, massa-immigratie?”

Je vraagt je af of er sprake is van hypercorrectie? Men vindt ons links dus laten vooral niet links lijken?

Haar krediet voor de Roos-roast heeft ze doen weer compleet verspeelt iig.

op 05 08 2017 at 21:14 schreef Nöhlert:

Ik had inderdaad verwacht (of gehoopt eigenlijk) dat we meer stevige interviews zouden gaan zien zoals Roos bij Jinek aan tafel..
Die hoop is inmiddels volledig verdwenen.

op 05 08 2017 at 21:41 schreef dewanand:

============== [wfor1346:31]

N1. citaat txt v Peter Breedveld:
‘Vergelijk dat met Wilders: “Vertel eens over uw liefde voor poezen, meneer Wilders?”’

‘Nieuw geluid’

‘Laten we een arm om Baudet slaan. We begrijpen je angst, Thierry. Er blijft niks meer van onze superieure cultuur over. Ze neuken ons mooie ras kapot, ze pakken ons Zwarte Piet en de paaseieren af.’

N2. Ja he Peter, die Herr Thierry Baudet is de nieuwste populist met een oude, afgestofte SS Agenda boekje uit 1940. Maar hij heeft wel gelijk hoor, het blanke ras wordt lekker homeopathisch verdund, ook van achteren en dat is de wil van Allah en alle ziljoenen blanke Hindoe goden en godinnen incl alle duiveltjes en demonen.

N3. Ok laten wij eerlijk naar elkaar blaffen en miaauwen he, lekker bloot net als tijdens de oertijd in de bomen. Geef Nederland terug aan de inheemse blanke beesten uit de middeleeuwen dan zal alles hier zaliger worden en beter. Denk met weemoed aan de Gouden Eeuw van Holland met zijn rijke overzeese kolonien waar alle zwarte slaven en aziatische onderdanen dolgelukkig werkten in hun koloniale concentratiekampen en elke dag lekker vers eten kregen van hun goddelijke blanke baasjes.

op 05 08 2017 at 23:17 schreef Petra:

Eén van de ergste dingen van het interview vond ik het einde waar Baudet keihard op z’n hondenfluitje blaast wanneer hij stelt dat we uiteindelijk weer moeten verbroederen en verzoenen (met de nazi’s.)

Door Furtwängler Hilter’s favoriete dirigent te noemen, suggereert Baudet dat Furtwängler een nazi was. Dat was hij niet en er is herhaaldelijk gedreigd om hem in een concentratiekamp te knikkeren.

Furtwängler hing de naïeve gedachte aan dat hij de nazi’s kon overtuigen om te stoppen met nazi’s te zijn. Daarom bleef hij in Duitsland spelen maar wel op voorwaarde dat de zaal niet vol hing met met swastika’s en shit. De Hitlergroet heeft hij ook nooit gebracht en hij weigerde uit principe om in bezette landen te spelen. Na de oorlog is hij vrijgesproken. Menuhin, de genoemde violist, heeft getuigd dat hij nooit een nazi was.

Maar goed, Baudet’s boodschap voor extreemrechts is geland. We moeten verbroederen.

op 06 08 2017 at 01:41 schreef Paul Hoekveld:

Verschrikkelijk interview. Die “t Sas is om te janken zo niet geschikt.

Wat ik ook zo een nare eigenschap van dat rechtse gajes vind illustreert Bidet, totaal geen verantwoordelijkheid voor hun uitspraken nemen. Zeggen dat iets uit het verband is gerukt en iedereen weet toch dat ik wel blablabla, maar nooit inhoudelijk terugkomen op wat ze gezegd hebben.Ik heb respect voor een PVVer die zegt ik stem op Geert want ik ben tegen moslims. Verachtelijk, ja, maar naar mijn mening wel honderd keer meer respect voor zo iemand dan voor een Bidet die de naarste naziretoriek uitslaat maar als hij daarmee geconfronteerd wordt dan is het weer eens uit zijn verband getrokken en bedoelde hij cultuur en geen ras. Hypocriete domrechtse lafaard die Bidet

op 06 08 2017 at 09:40 schreef Joost K.:

En dan hebben we het nog niet eens over Xander “monotoon” van der wulp gehad…..

op 06 08 2017 at 13:14 schreef Chakir:

Precies Paul, “beter” dan gluiperige nazivos Baudet. Hij krijgt haast geld toe om in de media te komen. En dan zeggen “uit het niets”. Om te huilen.. Het verbroederen met nazi’s gaat ook zo makkelijk omdat de journalistiek last heeft van een psychische aandoening: angstig om voor links uitgemaakt te worden. Begonnen na de moord op Pim Fortuyn en in stand gehouden of verhevigd door the usual suspects.

op 06 08 2017 at 14:22 schreef Mario:

Ach, het extreemlachwekkende interview van Rick Nieman en Greet Wilders is nog niet genoemd? Jammer, zeg, was best hilarisch. Zo’n -ahem- “kritische” journalist.

Hoernalisme in Nederland.

Beter zoeken naar een zoveelste twitterfittie (en daarvoor een zoveelste nitwit uitnodigen) dan een heusche journalistieke taak verrichten.

Informatievoorziening in Nederland is lachwekkend. Vraag maar eens rond in de expat wereld. Ook daarvoor wijkt men veelal uit naar ‘buitenlandse bronnen’.

Veel plezier met je ANP-copypaste clickbait hoernalisme en een zoveelste Perdiepje Ramesar.

/rant

op 06 08 2017 at 22:40 schreef Theo:

Ben niet bijster goed ingevoerd in politiek maar durf te stellen dat TB ( kut! Zelfde initialen als ik zei de gek) fout is. Als je de hoofdletter F op zijn voorhoofd niet ziet dan ben je ziende blind en gun ik je haast een regering met TB erin zoals ik Amerikanen haast Trumpcare gun, wie weet zal dat ze leren.
En oh ja, Dewanand: ik wil je zeggen dat ik enorm geniet van jouw reacties! Druipt van humor, vernuft enz.

op 06 08 2017 at 23:30 schreef dewanand:

============== [wfor1346:31:3]

N1. Citaat reactie Petra:
op 05 08 2017 at 23:17 schreef Petra:

‘Eén van de ergste dingen van het interview vond ik het einde waar Baudet keihard op z’n hondenfluitje blaast …’
‘Maar goed, Baudet’s boodschap voor extreemrechts is geland.’

N2. Ja Petra, jij hebt 100 % gelijk, je reactie is opgeslagen in onze administratie v studie en bezinning of wij als niet blanken en niet ariers wel zo dom moeten zijn om hier verder te lijden en gediscrimineerd te worden door de hogere, sterkere, langere, intelligentere blanke Arische Nederlanders.

N3. Ik was gistermiddag (zondag) bij MIlan, hindoest kermis in zuiderpark den haag. Echt leuk na lange tijd zoveel bruine en zwarte rasgenoten zien, mede surikoelies he. Maar toen ik wegging, zag ik bij de bushalte twee auto’s stoppen 3 zwarte hindoest vrouwen met hun 9 kinderen stapten eruit. Goh, gaat hard zeg die verzwarting. Kan men al die zwarte meiden niet steriliseren al voor hun eerste kind, met hoge premies, om zo kinderbijslag, bijstands kosten, vandalisme en terrorisme kosten te besparen op lange termijn? Voorkomen is beter dan genezen, oud Hollands spreekwoord.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS