Home » Archief » De zoveelste sloopactie door de vrouwenhaters van GeenStijl tegen Sigrid Kaag


[30.06.2021]

De zoveelste sloopactie door de vrouwenhaters van GeenStijl tegen Sigrid Kaag

Peter Breedveld

Ik zag op Twitter allerlei journalisten van kwaliteitsmedia Bart Nijman van GeenStijl prijzen – Kim van Keken, Olaf Koens – vanwege het “wobben” van de correspondentie tussen de overheid en de VPRO over een documentaire over Sigrid Kaag. Ik zal eerlijk zeggen, al onthulde Bart Nijman een Nederlands Watergate-schandaal, dan zou ik hem er nog niet voor prijzen, want hij is één van de laagste levensvormen in de gifpoel die de Nederlandse journalistiek heet. Een antisemitische racist, een vrouwenhater die vrouwen bedreigt en blootstelt aan seksueel geweld, een all-round hufter voor wie geen bodem te laag is, geen streek te goor. Een totaal principeloze klootzak.

Natuurlijk heeft Nijman geen journalistiek geleverd, laat staan goede journalistiek, daar heb ik me geen nanoseconde illusies over gemaakt. Hij heeft bij het ministerie van Buitenlandse Zaken alle correspondentie over die docu opgevraagd (ik hoor nu dat ie alles gewoon in een Zip-filetje van een anonieme lezer kreeg opgestuurd) en online gepleurd. Zijn artikel erover op GeenStijl, waar ik lekker niet naar ga linken, is schier onleesbaar en staat vol wilde stemmingmakerij, maar de Volkskrant (niet heel veel beter dan GeenStijl) heeft een samenvatting en daarin staat de schokkende openbaring dat het ministerie en D66 zich intensief hebben bemoeid met die docu en hebben geprobeerd er dingen uit en andere dingen in te krijgen en in sommige gevallen hebben ze hun zin gekregen.

Feitelijke onjuistheden

Uit de reactie van de VPRO blijkt dat er van de wilde suggesties van GeenStijl niks overblijft. D66 heeft geen invloed gehad op het moment van uitzending (die maanden voor de verkiezingscampagne was en niet vlak ervoor) en de aanpassingen gaan over “feitelijke onjuistheden en substantiële onevenwichtigheden”.

Dat is heel normaal in de journalistiek. Ik werk dan zelf maar voor een schoolkrantje (en doe er weleens wat naast) maar bijna iedereen die ik interview, wil inzage in het resultaat (en ik vind het niet slim om dat niet te eisen) en ik spreek dan altijd af dat ik de baas blijf over mijn artikel en dat het om feitelijke onjuistheden en verkeerd gespelde namen en zo gaat. Ik sta altijd open voor inhoudelijke suggesties, want een uitspraak kan in een bepaalde context een andere lading krijgen dan bedoeld en er kunnen altijd misverstanden ontstaan.

Verspreking

Ik vind dat een journalist zijn best moet doen om zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen. Ik wil weten wat een geïnterviewde echt vindt, in plaats van dat ik probeer om hem te betrappen op een verspreking of te vangen met een ongelukkige formulering.

Zelf ben ik ook een paar keer geïnterviewd, waar ik overigens een grafhekel aan heb, en dan wil ik ook altijd inzage. Krijg ik die niet, dan doe ik het gewoon niet. En ik vind het normaal dat de interviewer de tekst aanpast als hij van mijn uitspraken iets gemaakt heeft dat helemaal mijn standpunt niet is, of als ik hem wijs op een feit waar hij blijkbaar niet van op de hoogte was.

Dus echt niks aan de hand met die VPRO-docu, nep-ophef, totaal normale gang van zaken in de journalistiek. Dat het ministerie en D66 van alles geprobéérd hebben, kun je de documentairemaakster niet aanrekenen en het ministerie en die D66-lui doen alleen maar waar ze voor worden betaald. Natúúrlijk probeer je je minister en je lijsttrekker zo gunstig mogelijk in beeld te krijgen.

Misogyne sloopactie

De enige reden dat Nijman zich erop heeft gestort, is dat de docu over Sigrid Kaag ging, en Sigrid Kaag is in de ogen van Domrechts de Antichrist, meer gehaat nog dan Femke Halsema en de moslims. Een vrouw ook nog, en naast Joden, Arabieren, mensen met een donkere huidskleur, vluchtelingen en moslims haat Nijman niks met zo’n intense, allesverzengende passie als vrouwen. Het is een misogyne sloopactie, die keurig in het rijtje “Zou u haar doen”, “HOERRRR!!” en “Plaats hier uw meest misselijkmakende verkrachtingsfantasie over die mondige vrouw waar we een pleurishekel aan hebben” past.

Onafhankelijke journalistiek in je broekje. Wie niet doorheeft dat GeenStijl dezelfde doelen najaagt als Wilders en Baudet, heeft zich laten verblinden en verdoven door de huidige tijdsgeest.

Journalisten die dit prijzen: ga je schamen, echt. Als je, wat de verstrengeling van de journalistiek en de politiek betreft, graag de onderste steen boven wilt, kijk dan eens naar Nieuwspoort, waar politici en journalisten nog net niet de stukjes bitterbal van elkaars lippen likken, naar de nieuwsprogramma’s die elk dag Joost Eerdmans te gast hebben. Naar de verkiezingen tot Politicus van het Jaar van totale gekken die Hitleriaanse tirades over vluchtelingen en moslims in de Tweede Kamer staan te houden en die Sigrid Kaag voor “heks” uitmaken, een misogyne scheldnaam die zeer beladen is vanwege de Holocaust die eeuwenlang tegen vrouwen is gevoerd. Ga je werk doen, in plaats van dag in, dag uit misogyne racisten met een Sigrid Kaag-obsessie op het schild te tillen.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 30.06.2021 @ 14:07

[Home]
 

1 Reactie

op 30 06 2021 at 14:07 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS