Home » Archief » #Defember


[05.12.2013]

#Defember

Peter Breedveld

man9
Illustratie: Milo Manara

Ik ben gelukkig niet de enige die het een giller vindt dat GeenStijl in het kader van #Defember de strijd aanbindt tegen de afluisterpraktijken van de overheid, met als inzet ons grondrecht op privacy. Zelfs de doorgaans onverstoorbare Kustaw Bessems vond het nodig te wijzen op het gevaar voor onze privacy dat GeenStijl zelf vormt.

Twitteraar ‘Marrek Boerema’ gooide een hele zooi screenshots van GeenStijl-scribenten het web op, die privé- en contactgegevens openbaar maakten van mensen die een mening hebben die hen niet aanstaat. De gevolgen van dergelijke acties zijn desastreus, daar kan ik zelf over meepraten. Tot op de dag van vandaag word ik nog regelmatig gebeld door schreeuwlelijkerds die me dreigementen in mijn oor blèren, sinds GeenStijl-hoofdredacteur Marck Burema drie jaar geleden mijn contactgegevens op GeenStijl in een ophitserig stukje publiceerde.

Hassnae verkrachten

De dag voor de lancering van #Defember (ik dacht eerst dat die hash-tag verwees naar de manier waarop PowNews-reporter Danny Ghosen tegenwoordig ‘december’ uitspreekt) maakte GeenStijl-redacteur Bart Nijman nota bene samen met Robert van den Engel (dat is die racistische psychopaat die opriep Hassnae te verkrachten, mij dood te schieten en die Hassnae vervolgens opwachtte op Schiphol, daar foto’s van haar maakte en die op het Internet publiceerde) de vermeende identiteit bekend van twitteraar Floripasdelaban, die niets fouts heeft gedaan behalve proberen inhoudelijk in discussie te gaan met GeenStijl-redacteuren en andere domrechtse racisten, islamofoben, cultuurbarbaren, Ayn Rand-groupies en klimaatveranderingsontkenners (wat ik haar steeds heb ontraden want totaal zinloos) – dit tot grote razernij van de door haar aangesprokenen. Van den Engel en Nijman maakten haar belachelijk vanwege haar uiterlijk en dreigden ook de privégegevens van haar vermeende broer te openbaren, al had die helemaal niks met Floripasdelabans internetactiviteiten te maken.

Ernstig bedreigd

Pure intimidatie om een andersdenkende het zwijgen op te leggen, en helaas niks nieuws onder de zon. GeenStijl heeft een lange, lange geschiedenis van privacyschendingen van eerbare burgers, clickt u onder dit stuk maar eens op de tag ‘Roze Khmer’. Herinnert u zich nog hoe de presentator van GeenStijl-televisie de adresgegevens van de hoogzwangere Naema Tahir openbaarde, waarna een leger van agressief schorem, inclusief journalisten, dat adres verspreidde op Internet, samen met de oproep stenen door de ruiten te gooien en dergelijke?

En die keer dat GeenStijl de naam publiceerde van een volstrekt onschuldige arme drommel, omdat hij volgens de redactie schuldig was aan een mishandeling, en die toen – vaste prik – dagen achtereen ernstig werd bedreigd, herinnert iemand zich die nog?

Zonder willekeur

De storm van kritiek over de onbeschaamde hypocrisie van GeenStijl waaide gisteren zo hard dat de redactie zich gedwongen voelde erop te reageren – iets wat GeenStijl vrijwel nooit doet – en dit larmoyante stukje is het resultaat. Volgens Matthijs van den Beukel alias John Quid is het iets heul anders wat GeenStijl doet:

‘De incidentele kopschopper, juwelierberover, doodsbedreiger en poepmevrouw voor lul zetten valt in een net wat andere categorie qua privacyschending.’1

Met andere woorden: als wij jou een lul vinden of een rare poepmevrouw, mogen we jouw privacy vernietigen en dat is niet hetzelfde als een ‘overheid die de grondwet gebruikt tegen haar eigen burgers om zonder willekeur zoveel mogelijk privacygevoelige data van deze burgers te verzamelen’.

Privacy van een moslim

‘Zonder willekeur’ moet waarschijnlijk ‘willekeurig’ zijn maar ik meende nou juist dat GeenStijl vóór het willekeurig afluisteren van Nederlandse burgers is. Kijk maar, hier staat het:

Aftappen, bespioneren vanachter een koran met een kijkgaatje erin, valse baarden met richtmicrofoontjes op de snufferd plakken en infiltreren maar. Oh dat is een overtrokken reactie, strijdig met de privacy van honderden onschuldige gelovigen? Right. Privacy, ook zo’n superieur westers principe waar booslims zich dan opeens wél heel graag achter verschuilen.

Moslims mag je van GeenStijl dus willekeurig afluisteren, want die hebben vanwege hun geloof geen recht op privacy: ‘de privacy van zomaar een burger is niet hetzelfde als de privacy van een moslim.’

Gezicht met hondepis gewassen

Badaboem. GeenStijl moet dus gewoon lekker zijn bek houden over privacy. De hele redactie heeft z’n porem met hondepis gewassen. Ik ben banger voor GeenStijl dan voor de AIVD, de NSA en de Amerikaanse en Nederlandse overheid bij elkaar. Er is sinds de Tweede Wereldoorlog geen verstikkender klimaat van censuur, privacyschending en intimidatie en terreur geweest dan onder het schrikbewind van de Roze Khmer, die door niemand ooit is gekozen.

Dat Bits of Freedom, dat ik zelf nooit erg heb vertrouwd, met GeenStijl samenwerkt, laat de kokervisie zien waar veel activisten last van hebben. Het met Satan op een akkoordje gooien om Beëlzebub te verslaan, daar schiet niemand wat mee op. Nou ja, behalve Satan natuurlijk.

1. [Waarbij ik me dan weer afvraag of Manon Thomas, wier gestolen en overduidelijk voor privégebruik bedoelde naaktfoto’s door GeenStijl werden gepubliceerd, nou onder de categorie ‘kopschoppers’, ‘juwelierberovers’, ‘doodsbedreigers’ of ‘poepmevrouwen’ valt?)]

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 05.12.2013 @ 08:21

[Home]
 

25 Reacties

op 05 12 2013 at 08:31 schreef tiberius:

Goh. Als er nou niet iets is waar je Floripas de Laban belachelijk mee kunt maken is het haar uiterlijk wel. Dat is prachtig, daar heeft de lieve heer niets verkeerds aan geschapen.

op 05 12 2013 at 11:00 schreef MNb:

“Ik ben banger voor GeenStijl dan voor de AIVD, de NSA en de Amerikaanse en Nederlandse overheid bij elkaar.”
Ik ook. Voor het enorme aantal gegevens dat zij verzamelen geldt namelijk ook dat in het enorme bos de individuele boom schuil gaat. Disclaimer: dat betekent niet dat zij van mij hun gang mogen gaan; alleen maar dat ik het gevaar in de juiste proporties wens te bekijken.
Het kan bv. heel vervelend zijn als een Nederlander met een grote bek de Verenigde Staten probeert in te komen. Maar dat heeft niets meer met GS te maken.

op 05 12 2013 at 11:15 schreef Kees:

Goed stuk Peter.

op 05 12 2013 at 11:19 schreef Maarten:

@tiberius: Zappa stelde ooit de vraag: “What’s the ugliest part of your body?”, en gaf meteen ook het antwoord: “I think it is your mind” (op “We’re only in it for the money”).

Met dat in het achterhoofd oordeel ik op een wat andere manier over uiterlijk, en lopen er op de Geen Stijl redactie uitsluitend nog mensen rond die door Jeroen Bosch naar de hel verwezen worden.

Ik ken Floripas de Laban niet, maar volgens deze definitie moet ze mooi zijn. Gelukkig zijn er meer mooie mensen.

op 05 12 2013 at 11:39 schreef Veugel:

Je bent wel heel sneu als je banger bent voor die schreeuwlelijkerds dan voor een compleet losgeslagen overheid en zijn geheime diensten die schijt hebben aan de wet en alles van iedereen willen weten.

op 05 12 2013 at 11:42 schreef justHarry:

Ik denk dat in dit geval je ‘geenstijl’ moet zien als ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’.

op 05 12 2013 at 13:40 schreef Flip van Dyke:

Hear, hear

op 05 12 2013 at 14:50 schreef Leo Schmit:

@MnB: wat betreft het gevaar in proporties heb je misschien wel gelijk, dwz als je naam binnen het Anglo- Germaanse bestand valt. Daarbuiten wordt het snel linker, hoeveel Mo’s en Ali’s zijn er wel niet, om maar niet te spreken van ‘Rodriguez’, Ramos, Martinez, of Mbutu, Mbamba, of Kim, Yong en Ng. Het gevaar van identiteitsverwisseling wordt dan heel groot.

Een andere overweging ten aanzien van die massa surveillance is dat, door dit toe te staan, alles is toegestaan. Noem het maar voortschrijdende terreur, of afglijdende normen. Wat volgt hierna is de vraag. Stapje voor stapje wordt het geaccepteerd. Daar hebben we het hier al eerder over gehad.

Maar effectief is het zeker niet. Na 8 jaar studie en correspondentie met Nederlandse en internationale onderzoekers van ‘empire’, zat ik in 2011 tot mijn grote verbazing in Kabul onder een Amerikaans contract … Na drie maanden screening. Kan iets te maken hebben met het feit dat de diensten onderling niet samenwerken, of misschien ben ik gewoon niet belangrijk genoeg.

Laten we het daar maar op houden.

op 05 12 2013 at 14:50 schreef babs:

Terecht dat GS uitgelachen wordt, maar ik zou het gevaar van de nsa/aivd ook niet willen onderschatten.

Hebben ze bijvoorbeeld Rutte onder controle, omdat ze zijn dossier even hebben doorgenomen? Misschien niet. Zijn opvolger staat misschien wel onder controle. We weten het niet. Alleen al het feit dat het niet ondenkbaar is, is doodeng. Is het toeval dat alle partijen met macht altijd bijdraaien vwb de JSF? Welke politicus durft nog het budget van de diensten te verminderen? Nog enger dan GS dus.

op 05 12 2013 at 15:26 schreef justHarry:

@Babs
Bedankt voor het verwoorden van wat iedere vezel in m’n miserabele lichaam me toeschreeuwt.

op 05 12 2013 at 15:54 schreef Sasha Berkman:

Ik ben het ook met Babs eens. Verder had ik BoF wel hoog zitten maar ze krijgen nooit meer 1 cent van mij.

op 05 12 2013 at 16:02 schreef Leo Schmit:

@ Babs, dat bedoel ik nou, als onbelangrijk mens, myriade in de biljoenen data opslag. Rutte staat niet alleen onder controle, maar ook onder druk. Alle schroeven zijn aangedraaid, en er is geen uitweg voor deze vrolijke vrijgezel. ‘To JSF or not to be’.

op 05 12 2013 at 16:30 schreef MarcodeB:

Heel goed stuk, Peter.

op 05 12 2013 at 16:46 schreef Afred Judokus:

Iedereen maakt fouten, u ook.
Als Defember opgestart zou zijn door een van uw vrienden of anders een ‘neutrale’, hoe zou u dan tegen het initiatief aankijken?

op 05 12 2013 at 16:56 schreef Mario:

Robert Engel? Werkelijk?

“Iemand nog bieden op de echte naam van @drsyell? Heb ook nog @FloripasDeLaban en @gavimensch in de aanbieding. #giro555”

https://twitter.com/Robert_Engel/status/402525792589979648

Onder de noemer van een goed doel, laat Robert Engel exact zien waar zijn geschifte doelen voor staan. Het debiele broertje van de labiele Bert Brussen cs..

op 05 12 2013 at 18:12 schreef Ralph van der Geest:

Ah, Geen Stijl, die verzameling lowlife dat het bij monde van Annabel Nanninga zo grappig vindt dat er honderden mensen uit Afrika zijn verdronken in de Middellandse Zee…
Dan POWNed, nog zo’n verzameling lowlife met Überhufter Jan Bennink. Hebben die al de moed en het fatsoen gehad die Russische winkelier excuus aan te bieden?
Ik kan het antwoord wel raden.
En schedelmeter Lodewijk-‘dijkdoorbraak’-Asscher, er bestaat geen racisme in Nederland hoor. Mensen die dat roepen hebben immers volgens Diederik Samsom niks beter te doen toch?
Zeg alleen straks met zijn allen niet ‘ich habe es nicht gewuesst’ als u met de rauwe werkelijkheid die u bagatelliseert, waar u uit opportunisme van wegkijkt geconfronteerd wordt.
Ik hoop dat u de volle laag pus van de racistische steenpuist die Nederland op deze planeet is over u heen krijgt eerdaags.

op 05 12 2013 at 20:02 schreef Bertje:

He babs

je weet toch dat de maan-nazi`s of waren het de noordpool nazi`s das me even ontgaan, alles controleren en in hun macht hebben.
En er is zoveel niet ondenkbaar en doodeng dat het weer doodeng is om daar over na te denken of niet dus…….

Welcome to the Twightlightzone……

op 06 12 2013 at 00:52 schreef Rovalo:

Op deze manier gaat GeenStijl om met tegen-meningen

GS

op 06 12 2013 at 15:42 schreef Molloy Vrijmibo | Swap I. Chou:

[…] not sad. That was a mistake. Your papers, he said. I knew it a moment later. Not at all, I said. not at all. Your papers! he cried. Ah, my papers. Now the only bits of paper I carry with me are bits of […]

op 06 12 2013 at 19:15 schreef Herbert:

GeenStijl dat opkomt voor privacybescherming, dat is Jan Bennink zonder screenshot, Annabel Nanninga die niet op haar 17e met kind geschopt werd, Bert Brussen die geen streng gereformeerde achtergrond heeft, Marcel Duyvestein die heroïnehoerenloper Rob Oudkerk een lul vind, Joost Niemöller die racisme verschrikkelijk vindt, Geert Wilders die moslim wordt, de Imam van de Al Tawheed Moskee die een slijterij begint, Prem die in Sinterklaas geloofd, Rutger met fatsoen, Danny Ghosen die niet bang is voor ambassadepersoneel, Dominique Weesie die een succesvol programma presenteert, GeenStijl met fatsoen, Martin Bosma die Julius Streicher verafschuwt, Eric Lucassen die stadswacht wordt, Richard de Mos die weer aan het werk gaat, Maxime Verhagen die deugt en Fred Teeven die zich aan de wet houdt. En Joost Eerdmans met charisma.

En ik ben nog maar net begonnen.

op 07 12 2013 at 09:45 schreef yurp:

Voor het eerst in jaren weer eens op GeenStijl gekeken maar de moslimhaters hebben daar werkelijk de overhand gekregen in de redactie. Vroeger werden zaken nog verdekt geplaatst en overgelaten aan reaguurders maar tegenwoordig is het islambashen open en bloot.

op 07 12 2013 at 09:53 schreef Rosa:

Herbert, ga verder! :)

op 07 12 2013 at 15:36 schreef MNb:

Dank je wel voor de moeite, Yurp. Nou kan ik er weer met een gerust hart voor lange tijd wegblijven. Want onwillekeurig vraag ik me soms toch af of het daar echt zo erg is.
Ja dus.

op 07 12 2013 at 16:18 schreef Bart:

GeenStijl als bewaker van onze privacy? Dat mag dan wel de gotspe van het jaar genoemd worden. GeenStijl dat bekend werd met de slogan: “Smile je staat op GeenStijl”. Waar elke willekeurige persoon die in de ogen van GeenStijl naast de pot heeft gepist met naam en toenaam te kakken kan worden gezet, en waarbij het het een soort sport is voor de reaguurders om zoveel mogelijk informatie over de persoon te zoeken en deze in de reacties te vermelden. Hyperlinks naar profielen op social media, familie, vrienden, scholen, werkgevers, noem maar op. GeenStijl die zich nu sterk maakt voor het recht op privacy? Laat me niet lachen…

op 12 12 2013 at 12:30 schreef igor stratoff:

Het feit dat https://twitter.com/Bakitoo wegens mening geweerd wordt van GS tijdens de feestmaand #Defember zegt genoeg.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS