Home » Archief » Douchegedrag


[16.04.2016]

Douchegedrag

Rob Bloemkolk

nom12
Foto: Sakiko Nomura

Als er al sprake is van een debat dan wordt dat de afgelopen weken aangevoerd door Roos, Baudet, Derksen en Teeuwen. De gebroeders Dalton van het vrije woord. Maar dan zonder de humor. Roos en Baudet werpen zich op als redders van de democratie, Teeuwen als verwarde profeet van het vrije woord maar Derksen zet het veruit meest urgente probleem op de kaart: de teloorgang van het Nederlandse voetbal door het douchegedrag van het Marokkaanse volksdeel. Minister Schippers valt hem jubelend bij, vicepremier Asscher post een hijgerige preek op Facebook terwijl de premier in een poging zijn fiere staatsman uit de broek te halen, rept over een minderheid die het niet moet verpesten voor, nou ja, Marokkaanse jongetjes die willen leren voetballen.

Ik was een jaar of twaalf toen Nederlandse voetbalclubs alle prijzen wonnen die er te winnen waren. En daar bewaar ik warme herinneringen aan. Achteraf bezien heeft Johan Cruijff dat min of meer in zijn eentje gedaan en dat maakt het sprookje alleen maar mooier. Maar de glans is er een beetje vanaf. Dit seizoen, tijdens de klassieker Feijenoord-Ajax, wordt een bruine opblaaspop opgeknoopt die doelman Kenneth Vermeer moet voorstellen. Kenneth werkt vroeger bij Ajax en nu bij concurrerende firma Feijenoord. Vandaar. En Kenneth heeft een kleurtje, dus bungelt er een bruine pop aan de tribune. Daar moeten we verder niks achter zoeken. Dat is een supportersdingetje.

Wijdvertakte corruptie

Weer een paar weken later vernederen PSV-supporters bedelaars in Madrid door ze te laten kruipen en kronkelen voor wat toegeworpen kleingeld. De Spaanse premier is in alle staten. Dat is weer nadat Feijenoord-aanhangers in Rome een historische fontein vernielen en vol pis en plastic achterlaten. De Romeinse burgemeester en wethouders zijn in alle staten. En dan laten we de wijdvertakte corruptie bij wereldvoetbalbond FIFA en de smeergeldaffaires rond toekomstige wereldkampioenschappen in Rusland en Quatar, waar hedendaagse slavernij en dodelijke ongelukken bij de bouw van stadions aan de orde van de dag zijn, maar even buiten beschouwing. Voetbal is niet meer wat het geweest is.

Ook Nederland schrikt de afgelopen veertig jaar ieder seizoen op door supportersgeweld, vernielingen van treinen, cafés en winkels, racistisch geloei vanaf tribunes, veldslagen in stadscentra en in Rotterdam vindt zelfs een heuse bestorming plaats van het Maasgebouw waarbij politiemensen een woedende, doldronken meute met getrokken pistool in bedwang moet houden en zelfs een paar waarschuwingsschoten afvuurt. Ze waren boos. Op het bestuur van hun cluppie. Daar moeten we verder niks achter zoeken. Dat is een supportersdingetje.

Uitgezaaide gezwellen

Niemand heeft een oplossing. Niemand weet hoe het verder moet. Burgemeesters en bestuurders slaan machteloos krachtige taal uit. Zonder resultaat. Clubkaarten, stadionverboden, spelen zonder publiek, boetes voor clubs, inzet van stewards, supporters onder politiebegeleiding van station naar stadion loodsen, praten, vermanen, meppen met de mobiele eenheid. Niets helpt. Niets werkt. Hamaz, Hamaz, alle Joden aan het gas, klinkt het uit volle borst van de tribunes. Maar Johan Derksen heeft het lek boven water. Het zijn de Marokkanen. Wie anders? Met hun grote bekken, hun korte lontjes en hun onderbroek aan onder de douche. Ze trekken als een sprinkhanenplaag over de vaderlandse velden, een spoor van vernieling achterlatend. Overdreven?

Onderbroek onder de douche

Lees op het sufferdje Jalta de door Bart Schut afgevuurde haathagel. De duivel en zijn ouwe moer worden er bijgesleept: Charlie Hebdo, Molenbeek, Keulen, you name it. De dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. En volgens Schut, hou je vast: het onvermogen van Marokkaanse ouders hun kinderen op te voeden wat leidt tot criminaliteit, misogynie, autochtonenhaat, afkeer van de democratische rechtsstaat, radicalisering en uiteindelijk terrorisme. Het staat er. Zwart op wit. Een staaltje ‘verschroeide aarde schrijven’ waar geen vraagteken meer op kan groeien. Islam is de kanker. Marokkanen de uitgezaaide gezwellen. Dat staat er niet. Maar hij zegt het wel.

Rob Bloemkolk (1958) is scenarist en theatermaker en woont en werkt in Schoorl. Hij is scenarist en schreef ondermeer drie telefilms, een televisieserie en een flink aantal (jeugd)theaterstukken. Vorig jaar werd zijn tweedelige televisieserie ‘De val van Willem Aantjes’ uitgezonden.

Rob Bloemkolk, Voetbal, 16.04.2016 @ 12:31

[Home]
 

31 Reacties

op 16 04 2016 at 12:46 schreef sum:

Voetbal (oftewel “foebbel”) is voor tuig door tuig.

op 16 04 2016 at 13:27 schreef Egbert:

Nu je Cruijff noemt: hij zei in de Raad van Commissarissen van Ajax tegen Edgar Davids: jij zit hier alleen omdat je zwart bent. Derksen was er als de kippen bij om dat goed te praten. (PS, die opblaaspop hing bij Ajax-Feyenoord, dus in de Arena).

op 16 04 2016 at 13:56 schreef Murat:

Topstuk Rob!!

op 16 04 2016 at 14:49 schreef MNb:

“Ook Nederland schrikt de afgelopen veertig jaar ieder seizoen op ….”
Daar hoor je rabiaat rechts nou nooit over. Behalve natuurlijk als het om Marokkaanse voetbalvandalen gaat, dan zijn knieschoten de oplossing.
Dankjewel, sum, dan zijn mijn broertje en ik tuig. Goed om te weten.

op 16 04 2016 at 17:27 schreef sum:

MNb uiteraard ben je geen tuig als je thuis op de bank zit of op je werk. Maar in de groepsdynamiek van zogenaamde supporters ben je zeker wel tuig. Dan weet je dat.

op 16 04 2016 at 18:30 schreef Theo van Ewald:

“Weer een paar weken later vernederen PSV-supporters bedelaars in Madrid door ze te laten kruipen en kronkelen voor wat toegeworpen kleingeld.”

Onjuist, Roma maakt het geen ene moer uit wat ze voor wat kleingeld moeten doen. Daarom zijn ze ook in staat hun kinderen te verkopen. Sterker, zelf zijn ze ook vaak gekocht/verkocht.

De eer van een Roma bevindt zich op een andere plek dan die van de doorsnee westerling. Laten “vernederen” zullen ze zich zeker niet!

op 16 04 2016 at 18:48 schreef Peter:

Wat is dit voor gek?

op 16 04 2016 at 19:11 schreef MNb:

Dat is niet wat je eerst schreef, Sum. Voetbal is niet alleen voor “zogenaamde” supporters.
Dan weet je dat.

op 16 04 2016 at 19:38 schreef Anoniem:

@Peter, TvE = een rechtsgekkie die o.a. ejbron frequenteert. Tevens stormfront. Enfin, dat niveau.

op 16 04 2016 at 19:49 schreef Hans Naaktloper:

Hans Teeuwen noemen een zin met al die rabiate haters is een gotspe. Erdogan is een relifascist, die verdient net als Wilders alle tegengas. Satirisch, demonisch en realistisch, elke vorm is toegestaan bij dit soort trash.

@Theo van Ewald je bent een idioot!

op 16 04 2016 at 20:55 schreef Dennis:

Vreemd stuk. Ik vraag me oprecht af of meneer Bloemkolk ook maar iets heeft gezien van de uitspraken van Johan Derksen. Want hij produceert hier niets meer dan een jij-bak. Zijn punt gaat bovendien mank omdat het hier gaat om een probleem in het amateurvoetbal. En dat heeft werkelijk geen bal te maken met de uitwassen bij de supporters van de profclubs. Er is een reden dat Derksen zoveel bijval kreeg van normale mensen. Die bijval had hij ook gehad als het was gegaan over kamper clubs.

op 16 04 2016 at 21:17 schreef Peter:

‘Normale mensen’? Bezorgde burgers, bedoel je?

op 16 04 2016 at 21:23 schreef Dennis:

Ik heb vooral mensen gelezen en gehoord die zich normaal gesproken verre houden van dit soort discussies. En ja, er zitten altijd wel wat ‘bezorgde burgers’tussen, maar mijns inziens was dit echt een ander publiek.

op 16 04 2016 at 22:28 schreef John de Beer:

Een bijzonder verhaal. Waarom Hans Teeuwen er met de haren wordt bij gesleurd snap ik niet. Die durft als een van de weinigen Erdogan aan te pakken (jongenshoertje). Wat is daar eigenlijk mis mee? En wat is het verband met Nederlands amateurvoetbal?

En waarom zo krampachtig over maatschappelijke kwesties op de voetbalvelden? En als er een structureel probleem is met lastige jongens in het amateurvoetbal, waarom zou dat niet benoemd mogen worden? En waarom deze jongens ook hier weer de slachtofferrol opgedrongen? Dat heeft averechts uitgewerkt weten we inmiddels, mogen ze ook nog iets van hun zelfrespect behouden?

op 17 04 2016 at 02:01 schreef Murat:

Ach ja al die “normale mensen” die elkaar continu steunen in de hetze jegens Marokkanen. Het land zit vol met die “normale mensen”.

op 17 04 2016 at 08:15 schreef Peter:

Teeuwen durft als één van de weinigen Erdogan aan te pakken? Wat is er met je aan de hand, John? Ben je van je fiets gevallen of zo?

op 17 04 2016 at 08:37 schreef Murat:

John is al een tijdje hele eigenaardige uitspraken aan het doen.

op 17 04 2016 at 08:45 schreef John de Beer:

Het valt mij op dat het vrij stil blijft van de kant van de Nederlandse komieken en cabaretiers. Geen (harde) grappen over Erdogan, zelfs niet over Merkel. Wanneer de boven ons gestelden niet meer op gezette tijden voor joker worden gezet gaat er iets helemaal niet goed.

op 17 04 2016 at 09:19 schreef Peter:

Is er dan ergens een plek waar constant komieken staan te reageren op de actualiteit? En die ongein over gepijpt worden door Erdogan, vind je dat serieus een grap?

op 17 04 2016 at 10:00 schreef Dennis:

Nee, Murat. Niet alles is bij voorbaat een onderdeel van een sinister complot tegen Marokkanen. Ook van jou vraag ik me af of je überhaupt wel iets hebt meegekregen van de uitspraken van Derksen en niet gewoon juicht omdat de schrijver van dit stuk iets roept wat je wil horen.

op 17 04 2016 at 10:39 schreef Hans Naaktloper:

@Peter
Wat maakt het uit of het een grap was van Teeuwen, nog even en jij zelf gaat hier spotternij gericht aan duidelijke misdadigers verbieden.
Wat mij betreft is het een oorlogsverklaring aan een idioot die de eigen bevolking en de persvrijheid vernietigt.

op 17 04 2016 at 10:53 schreef Egbert:

John de Beer: … maatschappelijke kwesties op de voetbalvelden … lastige jongens in het amateurvoetbal …

Je hebt het sleutelwoord weggelaten, John. Er woont een olifant in je bovenkamer.

op 17 04 2016 at 11:35 schreef Peter:

Een oorlogsverklaring nog wel. Jij spoort niet, Hans!

op 17 04 2016 at 12:41 schreef Hans Naaktloper:

@Peter
Jouw spoor en mijn spoor lopen parallel en hebben min of meer dezelfde bestemming, alleen durf ik opzij te kijken naar jouw treintje en jij niet naar de mijne.
Ik dacht dat jij afschuw voelde voor tirannie, maar dat bewustzijn moet blijkbaar eerst door jouw eigen bias drukspuit geblazen. Daar blijft dan alleen een vage mist hangen. En in die mist lijken alle katjes grauw.

Mijn punt is dat Teeuwen niet thuis hoort in jouw opsomming van lelijkerds. Verward is Teeuwen allerminst, hij voelt tenminste de bui al hangen, want straks plaats Erdogan in nederland ook zo’n verzoek tot vervolging. Dat Teeuwen’s kritiek op moslims wordt misbruikt door racisten zegt veel over de racisten, niets over Teeuwen.

op 17 04 2016 at 13:31 schreef Sasha Berkman:

John is gewoon voor het schoferen van moslims door ze uit te maken voor pedofiel en dierneuker, als ze dan boos worden zegt hij “Zie je wel!”

op 18 04 2016 at 09:29 schreef Gaz Typari:

Jammer dat het aanpakken van Marokkanen bashen blijft steken in het bashen van voetballiefhebbers. En nee, Derksen is dat niet, dat is gewoon een viespeuk.

Let maar eens op Derksen als hij op tv aan het woord is. Zie je zijn handen wel eens? Nee! Dat komt omdat hij stiekem zijn vingers kruist omdat hij keihard aan het liegen is.

En Rob Bloemkolk, ga je alsjeblieft heel diep schamen voor dat stukje over die “bestorming” van het maasgebouw met die arme arme agentjes die zo’n gevaar liepen in hun heldhaftige werk. Je weet de helft niet, maar kijk eens wat een lieverdjes er bij de ordehandhaving zitten in de maasstad:
http://www.joop.nl/nieuws/agenten-klagen-over-hard-optreden-rotterdamse-politie
http://www.joop.nl/nieuws/ik-werd-onrechtmatig-gearresteerd-en-mishandeld-door-de-politie-rotterdam
http://www.joop.nl/nieuws/ontzetting-over-gewelddadig-optreden-politie-rotterdam
http://www.joop.nl/nieuws/politie-in-rotterdam-houdt-kind-onder-schot-dwingt-hem-op-zijn-knieen

Schaam je!

op 18 04 2016 at 15:07 schreef hiepokritica:

Gesluierd douchen: een gebaar van compassie naar de Hollander die zich toch al snel geintimideerd voelt.
Kwestie van fatsoen!

op 19 04 2016 at 19:48 schreef John de Beer:

@ sasha berkman

Sasha begint nu licht paranoïde te worden; het woord moslims is door mij niet gebezigd, zelfs niet de verzamelnaam Marokkanen die op zichzelf overigens nog niets zegt over de religieuze achtergrond van deze bevolkingsgroep. Mijn advies: voor een goed gesprek naar het RIAGG.

op 20 04 2016 at 08:21 schreef Nrosa:

Als de wet op het verbieden van het beledigen van een ‘bevriend’ staatshoofd wordt afgeschaft verheug ik me ook enorm op de beledigingen aan het adres van Netanyahu. Ik kan niet wachten!

op 20 04 2016 at 11:46 schreef Sasha Berkman:

Nrosa, iemand die de verantwoordelijkheid van de holocaust bij moslims legt ipv Hitler is niet te beledigen ben ik bang. Die persoon is zelf een grote belediging van de slachtoffers van de holocaust.

op 20 04 2016 at 17:06 schreef sjonnie:

@John, ach, sommige stamgasten zien in Frontaal Naakt een podium om zichzelf leeg te kunnen schijten.

Het zij zo. Niet de moeite waard om op te reageren, iets met bloemkolen.

Zelf neem ik niet meer de moeite om die zooi te lezen, voorkomt mij kromme hartkleppen ;-).

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS