Home » Archief » Schijten op de democratie


[06.04.2016]

Schijten op de democratie

Peter Breedveld

aad7
Illustratie: Aadorah

Gisteren parkeerde Jan Roos plompverloren zijn gigantische GeenPeil-campagnetourbus op het Haagse Plein en hij kreeg prompt een bekeuring van de politie. Logisch, want hij had geen vergunning aangevraagd. De politie was daar heel duidelijk over. De Roze Khmer maakte niet zo heel lang geleden geweldig veel stennis over foutparkerende diplomaten, dus dan lijkt het me dat je niet moet piepen als zij wordt gepakt voor hetzelfde vergrijp. Je moet je gewoon aan de wet houden, Kapitein Kapmes! Net als iedereen.

Maar Roos zou Roos niet zijn als hij er niet meteen met overslaande stem een complot van maakte. De politie zou gestuurd zijn ‘van hogerhand‘ en de bekeuring een wraakactie van de Haagse burgemeester.

Patjepeeërs met macht

Heel Domrechts ging gisteren over de rooie, schuimbekte over ‘Oekraïense toestanden‘ en dat het geen probleem is om dood aan de Joden te schreeuwen in Den Haag en zo en de Fascistische Partij in de Haagse gemeenteraad riep meteen de burgemeester ter verantwoording. ‘een aantasting van de landelijke en lokale democratie’, volgens Richard de Mos. Een bekeuring wegens geen vergunning is dus een aanval op de democratische rechtstaat, dat u het weet.

Altijd hetzelfde met die Law & Order-types, de regels gelden altijd alleen maar voor anderen. GeenStijl er bovenop, en daarmee wordt duidelijk wat een mafia er achter dat Oekraïne-referendum zit. Hufters die denken dat ze boven de wet staan. Patjepeeërs met macht. Tuig van de richel.

Dit kleine incident laat perfect zien waar het Oekraïne-referendum werkelijk over gaat.

Bejaarden wassen

Er zijn mensen die het ‘kinderachtig’ vinden om niet te gaan stemmen vanwege Roos en consorten, of een ‘zwaktebod’. Ik stel dat wie gaat stemmen, dit soort hufters legitimeert. Ze affilieren zich openlijk met uitgesproken Nazi’s, zeggen openlijk dat het ze te doen is om het kapotmaken van de democratie, ze rotzooien openlijk met subsidies, met uw belastingcenten dus. Van 43 miljoen kun je een hoop bejaarden wassen.

Wie dit een feest voor de democratie noemt, is niet goed bij zijn hoofd. Dit is schijten op de democratie. Dit is Project X in Haren, maar dan landelijk, en een miljoen keer destructiever, en een miljoen keer hufteriger. Wie gaat stemmen, ook als hij of zij ‘ja’ stemt, zegt: “Geweldig! Graag meer van dit soort onzin! Graag meer subsidie naar bedrukte wc-rollen en matrozenpetjes! Graag meer demagogie en Jan Roos en Pritt en Thierry Baudet!”

Doe het niet. Blijf thuis. Steun geen fascisme, steun geen racisme, maak van Nederland niet één grote Arische bierkelder. Dat verdrag wordt toch niet afgeblazen, en dat zal voor Domrechts alleen maar de bevestiging zijn van zijn overtuiging dat de ‘hoge heren in Den Haag’ niet naar de gewone man luisteren, ik schreef dat een halfjaar terug al.

Stembiljet te moeilijk

Was dat maar waar, dat er niet naar de gewone man wordt geluisterd. Er wordt juist tevéél naar deze aangeklede aap geluisterd. De gewone man heeft al genoeg kapotgemaakt. Laat ‘m maar leren schrijven en leren een stembiljet in te vullen. Stuur de gewone man terug in zijn hok.

En vergeet niet: de SP en de Dierenpartij hebben dit mede mogelijk gemaakt.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 06.04.2016 @ 08:13

[Home]
 

54 Reacties

op 06 04 2016 at 08:27 schreef Daan:

Toen ik de zielige kippen poster van de dierenpartij zag dacht ik: dit is evenzogoed aan de hand in ons eigen land. Ik ben ook teleurgesteld in de SP. Snap dat ze tegen het verdrag zijn. Maar meegaan in deze hype is heulen met de vijand die probeert te eten van twee walletjes. Het doel heiligt hier niet de middelen.. Die boete is terrecht, maar voor hen een kolfje naar hun hand, de kosten worden toch wel door de TMG betaald.

op 06 04 2016 at 08:54 schreef Anton:

Helemaal mee eens, moet er niet aan denken dat we elk half jaar een referendum krijgen a 42 miljoen.

op 06 04 2016 at 09:20 schreef Waldo van Dungen:

Helemaal met Anton eens. Met 42 miljoen kan je heel veel doen (en dat rijmt).

op 06 04 2016 at 09:24 schreef Sasha Berkman:

dat zowel de SP als de Partij van de dieren deze samenwerking zijn naangegaan met de GeenStijl fascisten is voor mij de aanleiding om nooit meer op deze partijen te stemmen. Er is nu geen partij meer die voor mij acceptabel is :(

op 06 04 2016 at 09:38 schreef Arjan:

Wat is iedereen schijnheilig snel vergeten dat we wel met dit systeem hebben ingestemd. En dan weet Peter B. de motieven van tegenstanders te misbruiken als inhoudelijk argument om niet te gaan stemmen. Los van de zieke logica: je spoelt de democratie weg met de schijt. Dit is democratie – wettelijk vastgelegd! De motieven van partijen zijn irrelevant. Als dat je leidraad is om wel of niet te stemmen, is het volgende station dictatuur en gedachtenpolitie.

op 06 04 2016 at 10:08 schreef Gaz Typari:

@ Sasha
Volgens jou is het hier Noord Korea? Wat je ook stemt, je krijgt altijd hetzelfde. En het deugt niet. Kan me dus voorstellen dat niemand om de brengers van dit soort democratie zit te wachten.

op 06 04 2016 at 10:12 schreef Murat:

Eens met Sasha,

Ik kom uit een SP nest en altijd trouw gestemd.
Was echt een SPer in hart en nieren.

Nadat de SP een tijdje geleden ineens Palestina ging veroordelen omdat het zich tegen de beestachtige bezetting verdedigt, heb ik besloten nooit meer mijn stem te geven aan die partij.

op 06 04 2016 at 10:34 schreef Leon:

Dit he, Peter: “People have the fundamental right to take an argument to the point where somebody is offended by what they say. It’s no trick to support the free speech of somebody you agree with or to whose opinion you are indifferent. The defence of free speech begins at the point when people say something you can’t stand. If you can’t defend their right to say it, then you don’t believe in free speech. You only believe in free speech as long as it doesn’t get up your nose. But free speech does get up people’s noses.”

Op een tegeltje en in de keuken hangen. Zodat voor het fulmineren het delibreren start.

op 06 04 2016 at 10:47 schreef opa water:

ik blijf wel lid van de Partij voor de Dieren , want als individu hoef ik hen toch niet blindelings te volgen als niet stemmer in dit geval ….. Er is toch wel een verschilletje Daan dacht ik tussen de PvdD en de PVV…

op 06 04 2016 at 11:33 schreef Sasha Berkman:

“De motieven van partijen zijn irrelevant.” Voor jou mischien, voor mij niet.
Ik zou de SP en PvD willen vragen: wat als de NVU dit referendum zou hebben georganiseerd, zouden ze dan ook mee gaan doen?

op 06 04 2016 at 11:34 schreef Egbert:

re Murat: de SP die de Palestijnen verraad (en dat tijdens de Israelische bombardementen van Gaza in 2014) is voldoende reden om die partij te verlaten. Dat was voordat Oekraine in beeld kwam.

Dat ze nu met fascisten meelopen (met zelfde doel en andere motieven) is minder fataal. Niet vergeten dat de VVD en PvdA tegenóver die fascisten staan — voor deze ene dag. Morgen kruipen de Zijstras en Asschers weer luidruchtig in het vlooienbed van de wildercisten.

op 06 04 2016 at 11:38 schreef Hans Naaktloper:

@ Sasha Berkman
Hoezo samenwerking tussen PvdD en Geenstijl?
Dat PvdD op het punt van referendum overeenstemt met Geenstijl is toch geen samenwerking?

En Peter, hoezo heeft de PvdD dit mede mogelijk gemaakt? Wat heb ik gemist?

op 06 04 2016 at 12:03 schreef Peter:

Op een tegeltje? Ik denk dat tien tegeltjes nog niet genoeg zijn?

op 06 04 2016 at 13:08 schreef Zyb:

‘Oekraïne is verdeeld tussen een corrupte oligarchie en een opkomende hervormingsbeweging (…). De Oekraïners hebben zich tot Europa gewend met de droom te ontsnappen aan een put van corruptie en chaos. Ze klauteren er nu langzaam uit. De Nederlanders moeten nu niet op hun vingers gaan staan.’ The Economist
http://www.volkskrant.nl/politiek/buitenlandse-media-hekelen-nee-kamp-oekraine-referendum~a4276375/
Ach ja, een bekend patroon. Tijdens WOII de niet-Arische Joden, in 1991-1995 de niet-Servische Bosniërs, in 2016 de niet-Russische Oekraïners. De Nederlandse NSB mentaliteit.

op 06 04 2016 at 13:18 schreef Paul Hoekveld:

En vergeet niet: de SP en de Dierenpartij hebben dit mede mogelijk gemaakt.

Ze hebben allebei voor hun gegronde redenen om Nee te stemmen. Echter ik voorzie dat een Nee stem alleen voor overwinning van Roos en Bidet wordt gezien en daarom had de SP dit moeten laten lopen. Uitleggen wat er links is en voor de rest niets met die kliek te maken weillen hebben.

op 06 04 2016 at 13:22 schreef babs:

Arjan,
Ergens is het wel mooi dat de voorstanders van referendums op deze manier met de neus op de feiten worden gedrukt, helaas alleen is het feestje georganiseerd door de fascisten van geenstijl. Ik ga niet naar hun feestje. Wie wel gaat is of een hufter of vreselijk naïef.

op 06 04 2016 at 13:59 schreef MNb:

Motieven interesseren mij evenmin. Ik ben geen christen; misschien is Sasha een verkapte. De consequenties interesseren me wel. En inderdaad moet men het verdommen om mee te werken aan een project dat alleen maar dient om de vooroordelen van rabiaat rechts te bevestigen.

op 06 04 2016 at 14:10 schreef Hans Naaktloper:

Wat kort door de bocht allemaal, PvdD is om heel andere redenen dan Geenstijl tegen het accoord tussen EU en Oekraïne. Elke verwijzing naar samenwerking is misplaatst en vals.

op 06 04 2016 at 14:27 schreef sjonnie:

Nederland is al bijna 20 jaar een bierkelder.

Wat een armoedig land is dit geworden, zeiken over plastic tasjes terwijl er mensen verzuipen.

op 06 04 2016 at 14:33 schreef JS:

Zo’n referendum is super inefficiënt. De uitkomst is een ja of nee…en dan? Wat gebeurd er bij een Nee? 1 of 2 regels anders formuleren van het verdrag en hem dan doorduwen onder het mom dat het advies van het referendum is meegenomen in de verbeterde versie.
Dan nog het feit dat mensen niet eens weten waarvoor ze stemmen.

An sich vind ik het helemaal geen slechte zaak dat het volk ergens meer bij betrokken wordt, maar niet op deze manier.

Wat mij wel erg stoort is dat het referendum bestreden wordt, omdat de initiatiefnemers onfrisse figuren zijn. Alsof je snelwegen wil gaan boycotten omdat Hitler daar fan van was. Kinderachtig.

op 06 04 2016 at 15:24 schreef Dennis:

Ik vind het een boeiend experiment. Als de opkomst boven de 30% is dan hebben geenpeil en Geenstijl hun overwinning. Een eventueel nee is een kerkje op de taart.

op 06 04 2016 at 15:30 schreef jos:

Alsof je snelwegen wil gaan boycotten omdat Hitler daar fan van was.

Volstrekt foute vergelijking JS. Als Moeder Theresa of Nelson Mandela met dit referendum waren gekomen zou het nog steeds verkeerd zijn – omdat het bedoeld is om het rancuneuze xenofobe deel van de bevolking op te ruien. Het gaat in het geval van dit referendum om onfrisse figuren én onfrisse motieven. Nazi’s die snelwegen aanlegden hadden in de eerste plaats een verbetering van het wegverkeer in Duitsland voor ogen.

op 06 04 2016 at 15:42 schreef Gaz Typari:

“Wat mij wel erg stoort is dat het referendum bestreden wordt, omdat de initiatiefnemers onfrisse figuren zijn”

Nee, het referendum niet bestrijden speelt hun onfrisse doelstellingen in de kaart.

op 06 04 2016 at 15:43 schreef Os:

Potdomme, Breedveld, ben het voor het eerst een x 100% met je eens! :))

op 06 04 2016 at 15:43 schreef dewanand:

Peter schrijft creatief:
‘Doe het niet. Blijf thuis. Steun geen fascisme, steun geen racisme, maak van Nederland niet één grote Arische bierkelder.’

——–
ja Peter, mooi geschreven zeg. Kan je de hoogte van de Arisch Hollandse beschaving correleren aan het aantal kratten bier dat de blanke Hollanders leeg zuipen???

Maar de eerste Arische supernatie uit WOII draaide op Crystal Meth, onder merknaam Pervitin in nazi Duitsland. En volgens mij werd Pervitin toch ook na WOII voorgeschreven door Nederlandse artsen om psychiatrische patienten onder controle te houden en te stabiliseren na een depressieve uitputtingsslag of als er gevaar is voor een comateuze slaaptoestand na letsel en de patient bij bewustzijn moet blijven.

Bier in Nazi Holland vs Crystal meth in nazi Duitsland en te goedkoop gas, nou zelfs een ezel ziet dan grote overeenkomsten.

——– Ref internet data:

WWII Drug: The German Granddaddy of Crystal Meth

http://www.spiegel.de/international/germany/crystal-meth-origins-link-back-to-nazi-germany-and-world-war-ii-a-901755.html

op 06 04 2016 at 15:50 schreef sam nemeth:

gefeliciteerd met je verjaardag!

op 06 04 2016 at 16:13 schreef JS:

Jos, je geeft precies het probleem aan. Als een heilige de huidige referendumwet gebruikt voor een nobel streven dan is het middel nog steeds fout. De referendumwet zoals die nu in elkaar steekt is niet effectief.

Ik stoor me eraan dat er meer gefocust wordt op de initiatiefnemers dan op de verkeerde opzet van de referendumwet.

Het normale stemrecht is ook niet ideaal, maar het recht om te stemmen ga je ook niet boycotten, omdat ook xenofobe mensen stemrecht hebben.

op 06 04 2016 at 16:22 schreef Peter:

Net als net met die snelwegen gaat ook deze vergelijking mank. Ik ben niet per se tegen die referendumwet. Ik ben tegen dit referendum omdat het misbruikt wordt door fascisten om de democratie kapot te maken.

op 06 04 2016 at 17:15 schreef Pyt van der Galiën:

Natuurlijk werk je niet samen met fascisten, dat is echt niet eens een discussie waard. Je legitimeert op geen enkele wijze extreemrechts, ook niet wanneer hun doelstellingen tijdelijk samenvallen met je eigen doelstellingen. En natuurlijk is dat precies wat de SP wél doet, ondanks de heftige ontkenningen van SP’ers op Twitter.

Het probleem met de SP is dat de lakens binnen die partij nog steeds uitgedeeld worden door fossielen als Marijnissen, Kox en Van Raak, die denken dat de PVV-stemmer de maat aller dingen is. Het is ook typerend dat de SP er niet in slaagt aansluiting te vinden bij een nieuwe generatie ‘opstandige’ jongeren, iets wat bejaarden als Corbyn en Sanders wél lukt.

Verder volledig met Sasha eens: nooit en te nimmer krijgt de SP ooit nog weer mijn stem. Collaboratie met fascisten? Een omhooggestoken middelvinger kun je krijgen.

op 06 04 2016 at 17:19 schreef Js:

Sorry Peter, ik volg je niet. De referendumwet als middel is neutraal. Daar kun je ‘linkse’ en ‘rechtse’ dingen mee initiëren.
Maar jij bent dus niet tegen de wet, maar boycot het puur door de initiatiefnemers. Ik zie niet waarom dat zinvoller is dan een stem uit te brengen tegen de voorkeur van de mensen die je zo minacht. Ik heb namelijk niet het idee dat de opkomst lager is dan 30% dus strategisch is het niet om thuis te blijven.

Ik snap niet zo goed hoe je aan het schijten bent op de democratie door te gaan stemmen. Echt een mooie uiting van de democratie is de wet niet, want de ja/nee uitkomst geeft te weinig informatie om wezenlijke verbeteringen aan te brenegn, want zoals je aangeeft gaat het verdrag links of rechtsom toch wel door. Dat geeft natuurlijk straks veel onvrede bij de stemmers en verminderd het vertrouwen in de democratie bij de mensen, maar dat komt toch echt vooral door de opzet van de referendumwet.

op 06 04 2016 at 17:34 schreef Peter:

Natuurlijk volg je met niet, JS, want je kunt kennelijk niet lezen. Ik leg uit dat de wet misbruikt wordt om de democratie te ondermijnen en jij herhaalt gewoon nog een keer dat het me om de initiatiefnemers te doen is.

op 06 04 2016 at 17:51 schreef Js:

Dat komt omdat je stuk m.i. meer emotie dan rede bevat en je niet duidelijk argumenteert waarom ze hiermee de democratie verkrachten of zelfs dat dat het ultieme doel van de initiatiefnemers zou zijn. ik zie er meer een slinkse marketing campagne achter voor geenstijl op kosten van de staat. Dat zij en de Baudets zichzelf lekkr belangrijk kunnen maken incl lekker veel air-timers een populistisch thema, niet dat ze moedwillig willen bijdragen in de afschaffing van de Democratie als een ware facist. Bovendien wordt het ook niet duidelijk in welk opzicht het boycotten bijdraagt aan het bestrijden van de stelling als de opkomstdrempel ws wordt gehaalt.

Maar Laten we het in dit geval, maar gewoon oneens zijn dan.

op 06 04 2016 at 18:15 schreef Peter:

Nee, dat komt omdat jij niet kunt lezen, pompeuze blaasbalg. Ik weet echt wel hoe ik in een stukje iets moet uitleggen. Jij, demonstreer je in je wollige reacties, kunt het alleen maar over jezelf hebben.

op 06 04 2016 at 18:39 schreef Waldo van Dungen:

Zo te zien wordt de 30% niet gehaald.

op 06 04 2016 at 19:03 schreef sum:

Feest van de democratie? Mijn ..reet. Dit is een uit de hand gelopen complot bedacht door de m neonazi’s (pritt, nijman, roos et al.)van geenstijl. Dit is een testcase van geenstijl om te testen hoe ver hun macht reikt. Zo ver dus dat ze een referendum bij elkaar kunnen liegen en bedriegen. Conclusie moet nu dus zijn: Geenstijl kan als neonazi organisatie massa’s mensen mobiliseren en manipuleren. Politiek Den Haag loopt achter de feiten aan nu en is in principe buiten spel gezet door dit referendum. Vanaf nu is geenstijl een politieke factor van belangrijke betekenis en staatsondermijnend. Niks geen feest… Het is een coup d’etat.

op 06 04 2016 at 19:11 schreef Henrik:

Ba dum tssssh !

op 06 04 2016 at 21:27 schreef Waldo van Dungen:

Het zijn allemaal nazies bij geenstijl.

op 06 04 2016 at 21:33 schreef dewanand:

ref cit:
op 06 04 2016 at 19:03 schreef sum:

‘Feest van de democratie? Mijn ..reet. Dit is een uit de hand gelopen complot bedacht door de m neonazi’s (pritt, nijman, roos et al.)van geenstijl. …….. Vanaf nu is geenstijl een politieke factor van belangrijke betekenis en staatsondermijnend. Niks geen feest… Het is een coup d’etat.’

———-

Miaauw, miaauw, namastiaauw Sum,

jazeker, elke politicoloog zal jou gelijk geven.

Maar Wieroe wil even die Holocaust overslaan en daarom heeft hij met mij dus deze brief aan geenpeil en geenstijl overhandigd afgelopen zaterdag, cafe engels, Rotterdam cs:

Thierry Baudet (Forum voor Democratie) , team geenpeil.nl /
LOT laatste 6 miljoen blanke, Hollandse, hetero mannen
/ lezing Referendum Oekraïne zaterdag 2 april 2016 Cafe Engels, Rotterdam / 2685 W 8 Pagina’s
http://www.dewanand.com/waction0088.htm

Nee, laten wij toch de natuurwetten respecteren in een zieke mensapentoop en Wieroe’s Hogere Hindoe Katten wijsheden van miljoenen jaren nu snel toepassen. Wieroe werkt nu aan een lange adviesbrief aan deze neorechtse bewegingen incl Pegida.

aldus katten Fuhrer Wieroe, slimme hardwerkende Hindoe Nazi (homo) Kat uit Delft kennisstad.

op 07 04 2016 at 09:33 schreef Egbert:

Ik zie wél uit naar het TTIP-referendum.

op 07 04 2016 at 17:22 schreef babs:

Egbert, ik mag toch hopen dat het niet zo ver hoeft te komen. Ze zijn in Brussel toch niet zo achterlijk dat ze denken eventjes CETA en TTIP door te drammen. En niet alleen in Nederland, echt in heel Europa breekt dan echt de pleuris uit.

Het ergste is: als ik zie hoe naïef de nette politiek is geweest met geenpeil, ik sluit niet eens uit dat ze er van overtuigd zijn dat TTIP zo geweldig is dat ze dat probleemloos aan de kiezer uitleggen.

Overigens is een TTIP referendum zinloos als CETA al geratificeerd is.

op 07 04 2016 at 23:25 schreef Egbert:

babs: jawel. Ze zijn niet “achterlijk” in Brussel, ze dienen gewoon andermans belangen (voor geld). Die “pleuris” kan zijn een referendum, maar geen opstand. (Ik beloof verder niks: in 2005 heb ik nog over een EU-Grondwet gestemd denk ik).

op 08 04 2016 at 09:00 schreef babs:

Ik geloof niet in corruptie op die schaal in de Europese politiek. Het werkt veel simpeler: bedrijven spenderen vele miljoenen aan mooie verhalen die door prima verkopers op een heel prettige manier aan de man worden gebracht.

Een parlementariër heeft dan de ene dag een afspraak met een moeilijk uit zijn woorden komende activist en de andere dag een afspraak met iemand die hij via-via kent en die een goed verhaal vertelt, onderbouwd met allerlei onderzoek en goedgekeurd door allerlei bekende economen.

Ik geloof dat zij echt geloven in TTIP. Ze gaan TTIP dan ook niet stoppen omdat het slecht is, ik hoop dat ze er mee stoppen omdat ze door hebben dat het politiek onhaalbaar is.

En over die pleuris: je ziet wat er in NL al kan gebeuren als domlinks en domrechts zich verenigen. Stel je nou voor dat zich daar slimlinks, vakbonden, klassiek liberalen en intellectuele elite (niet Baudet) bij aansluiten en niet alleen in NL, maar ook in Frankrijk en Duitsland. Dat is zo ongeveer de coalitie tegen TTIP.

op 08 04 2016 at 12:29 schreef Thomas E:

Ik geloof dat referenda over handelsverdragen alleen maar zin hebben als stemmers verplicht wordt een info-avond bij te wonen over het onderwerp. Het bewijs van bijwoning zou gekoppeld moeten worden aan de stempas. Dus als je gaat stemmen wordt eerst je pas door een scanner gehaald om te controleren of je de info-avond bijgewoond hebt. Zo niet, helaas… u mag niet stemmen.

op 08 04 2016 at 17:18 schreef sjonnie:

thomas e,

Zou je ook kunnen stellen voor “stemmen” in het algemeen.

Mensen die zich niet verdiepen in verkiezings programma’s.

Ga fietsen man, zoek een hobby.

op 08 04 2016 at 17:30 schreef Zomaar:

@ Thomas
Referenda over handelsverdragen zijn sowieso nutteloos als EU-lid want daar heeft de EC geen toestemming van lidstaten voor nodig.

Het enige onderdeel van het associatieverdrag met Oekraïne dat referendabel was waren de clausules over militaire en politieke samenwerking.

Maar dat simpele gegeven was de meeste voor en tegen campaigners ook ontgaan, dus ik betwijfel of we in Nederland wel voldoende verstandige mensen hebben om die infoavonden te organiseren.

op 09 04 2016 at 07:26 schreef Thomas E:

Dat klopt, Zomaar. Maar je kunt die referenda beter niet houden als je stemmers krijgt die van toeten noch blazen weten. Dus áls je zo’n referendum houdt over een onderwerp dat driekwart van NL geen flikker interesseert, zorg dan in iedere geval dat je die stemmers krijgt die een min of meer gefundeerde mening hebben.

Voor de Tweede Kamer verkiezingen moet je er maar vanuit gaan dat de mensen zoveel info via allerlei kanalen binnenkrijgen, dat ze in iedere geval IETS weten, sjonnie. Maar het liefst zou ik ook hier een drempel van enige geïnformeerdheid inbouwen. Hoe? Geen idee.

op 09 04 2016 at 12:10 schreef sjonnie:

Je begeeft je op een gevaarlijk hellend vlak Thomas.

Dit soort “informatie verplicht” geneuzel kun je voor bijna alles toepassen.

Waar ligt de grens…

op 09 04 2016 at 14:21 schreef Thomas E:

Normaal ben ik helemaal niet voor dwang-dingetjes, sjonnie, maar ik vind het nóg erger als iedereen maar uit onwetendheid PVV gaat stemmen. Dus dat ze domweg (letterlijk!) tegen moslims zijn, maar er geen benul van hebben dat ze met de PVV ook buiten het Europese beleid geplaatst worden, duurzaamheid bij het grofvuil zetten, het land terrorismegevoeliger maken, kunst en cultuur de das omdoen en van NL een achterlijk en arm Dik Trom land maken.

op 09 04 2016 at 15:03 schreef sjonnie:

Je draait er omheen Thomas, dat was mijn vraag niet.

Jij bent voor een totalitair systeem om “incompetente” mensen te weerhouden om te stemmen of om zich voort te planten of om zich hier te vestigen et cetera?

Ga fietsen man.

op 09 04 2016 at 15:12 schreef Thomas E:

Dag sjonnie. Je moet in de journalistiek gaan, daar kan je naar hartenlust woorden verdraaien.

Ik heb trouwens geen fiets.

op 10 04 2016 at 14:29 schreef L.Brusselman:

Ik ben verheugd dat nee heeft gewonnen ,schijt aan Roos en zijn facistische maatjes.
Ik zie geen heil in het verder uitbreiden van de NAVO,de VS dulg immers ook geen linkse regimes in de regio.
Dat Roos en zijn maatjes in dit geval nuttige idioten waren zal me worst wezen.

op 10 04 2016 at 15:56 schreef sjonnie:

Je blijft draaien Thomas.

Je kunt werkelijk voor alles een “kerstboom” optuigen om te voorkomen dat.

Zo werkt het niet. Kijk naar het onderwijs,de jeugdzorg,de gezondheidszorg et cetera.

Het zijn lieden als asscher,zijlstra,rutte,roemer,buma,klijnsma die mensen richting geblondeerde lul met vingers trappen.

Daar helpt geen “bewijs van goed geïnformeerd zijn”.

op 10 04 2016 at 17:54 schreef Thomas E:

Moet je het dan maar op ‘gut feeling’ laten aankomen, sjonnie? Daar speel je Wilders alleen maar mee in de kaart lijkt me. Als je aan het verkeer wil deelnemen moet je toch ook de verkeersregels kennen; waarom zou je dan niet als stemgerechtigde over wat basiskennis over partijprogramma’s hoeven beschikken? Maar nogmaals, ik zie niet hoe zoiets praktisch uitvoerbaar te maken is.

op 12 04 2016 at 17:40 schreef sjonnie:

Laat maar “stamgast” thomas.

Koop een fiets, lijkt mij gezonder dan elk artikel op Frontaal Naakt van commentaar te voorzien.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS