Home » Archief » Asscher is erger dan Derksen


[17.04.2016]

Asscher is erger dan Derksen

Peter Breedveld

nom6
Foto: Akiko Nomura

Johan Derksen zei op televisie dat voetbalclubs naar de klote gaan door Marokkanen. De NOS berichtte dat Asscher schreef dat het ‘inderdaad racistisch is om Marokkanen te weren’. Meteen werd Derksen overal in de media opgevoerd als schurk en Asscher als de good guy. Minister Edith Schippers viel Derksen bij door te verklaren dat hij een ‘reëel probleem‘ had geconstateerd. Nu.nl maakte daarvan: ‘Schippers erkent problematiek’ met Marokkanen.

Éminence grise van de VVD Frans Weisglas betreurt de verschillende meningen van twee kabinetsleden over dezelfde kwestie. Maar er zijn geen verschillende meningen. Derksen, Schippers, Asscher en alle inwoners van de domrechtse donkere krochten van het Internet houden er precies dezelfde opvattingen op na over Marokkanen: ze zorgen voor problemen bij voetbalclubs.

Korte lontjes

Asscher schrijft op zijn Facebook-pagina:

‘Mag hij (Derksen – PB) dan niet benoemen dat er problemen zijn met teams met Nederlands-Marokkaanse spelers? Jawel, dat mag. Korte lontjes, schelden. Opgefokt gedrag. Zo gaat de lol er wel vanaf, van het amateurvoetbal. Het is niet nieuw, het was er al toen ik als sierlijke rechtsbuiten over de Amsterdamse velden dartelde.’

Derksen: Marokkanen helpen voetbalclubs naar de klote. Asscher: ‘Marokkanen halen de lol van het amateurvoetbal af met hun korte lontjes, gescheld en opgefokt gedrag’. Ik zie echt geen verschil.

Dat de beweringen van het drietal worden ontkracht door vertegenwoordigers van de KNVB, laat ik even voor wat het is. Waar het me hier om gaat, is dat Asscher – wéér – door het publiek wordt onthaald als grote held, terwijl hij net zo fout is als Derksen en Schippers. Een beetje fouter zelfs, zoals hierna zal blijken. Fact-free blaten over Marokkanen terwijl zelfs ik – voetbal-ongeïnteresseerde – weet dat opgefokt gedrag, schelden en korte lontjes onlosmakelijk met voetbal zijn verbonden. Het is eigenlijk één van de belangrijkste redenen dat ik het voetbalveld heb gemeden als het maar even kon, en zelfs heb geprobeerd mijn kinderen er ver vandaan te houden (waarin ik niet ben geslaagd): het apengedrag tijdens de wedstrijd en daarna, in de kantine. Heeft niks te maken met Marokkanen maar met voetbal.

Uitspraken verneuken

Hoe kan het dan dat iedereen denkt dat Asscher de cowboy met de witte hoed is en Derksen en Schippers de boeven met de zwarte hoeden? Omdat Asscher zijn specialiteit in de strijd gooit: andermans uitspraken verdraaien. Derksen zegt dat Marokkanen het voetbal naar de klote helpen en noemt een paar voorbeelden, “het douchen met een onderbroek aan en dat soort dingen.” Hij sneert dat hij hierom wel weer voor racist zal worden uitgemaakt. Typische borrelpraat, die je op alle verjaardagen hoort.

Asscher reageert: “Inderdaad. Het is racistisch om Marokkanen te weren van de voetbalclub.” Goed zo, goed zo, goed zo zo, Asscher, maar Derksen heeft helemaal niet gezegd dat Marokkanen geweerd moeten worden. Hij zei dat Marokkanen clubs naar de klote helpen, precies wat jij deed.

En terwijl Derksen een aantal gedragingen beschreef waarmee Marokkanen volgens hem clubs naar de klote helpen, dicht Asscher Marokkanen een aantal kennelijk typisch Marokkaanse eigenschappen toe: korte lontjes, opgefokt gedrag.

Agressieve kampers

De Asscher-apologeten kwamen meteen weer toegesneld om me erop te wijzen dat Asscher zijn constatering, dat Marokkanen met hun korte lontjes en opgefokte gedrag de lol van het amateurvoetbal afhalen, laat volgen met een disclaimer: ‘Het is niet exclusief voor teams met veel Nederlands Marokkaanse spelers.’ Maar dat maakt niks uit als je er eerst die Marokkanen hebt uitgepikt. Derksen zei ook: “Ik zou het ook kunnen hebben over schoppende boeren uit Hillegom of agressieve kampers.” Maar omdat iedereen heeft besloten dat Derksen een lul is en Asscher een heilige, komt Asscher er wel mee weg en Derksen niet.

Asscher framet Derksen dus, zoals hij dat ook met mij deed, om zichzelf te kunnen laten schitteren in het licht van zijn eigen schijnheiligheid. Je mag het niet zeggen, maar ik vind dat beneden alle peil, een vice-premier onwaardig. Ik vind Asscher erger dan Derksen.

Maar het schokkendst vind ik dat ik de enige ben die het ziet. Dat iedereen zich gretig laat verblinden door Asscher. Ziet wat-ie wil zien, niet ziet waar-ie geen zin in heeft, want het moet wel gezellig blijven.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, Voetbal, 17.04.2016 @ 09:28

[Home]
 

17 Reacties

op 17 04 2016 at 09:48 schreef Murat:

Nou Peter,

Je bent niet de enige die het ziet. Hier zijn er ook veel fans van je die het al lang hebben gezien.
Sterker nog, ik zie óók nog eens dat het een racist in hart en nieren is. Iets waarvan ik weet dat jij dat niet vindt.
Maar dat geeft verder niet. We zijn het er in ieder geval over eens dat de man totaal niet zuiver op de graat is.

op 17 04 2016 at 10:08 schreef yurp:

Derksen is een hork met lang haar en een snor. Asscher de posterboy voor de ideale schoonzoon met zijn weke glimlach. Dat maakt het voor sommigen lastig om de aard van het beestje te zien. Ik denk niet dat Asscher een racist is overigens, vooral een rasopportunist die het goed achter de ellenbogen heeft.

op 17 04 2016 at 10:32 schreef Koos Swart:

Je ziet hem op foto’s ook altijd met zo’n carrièresmile. Zo van: “Eigenlijk wil ik hier niet zijn, maar om verder te komen moet ik wel.”. Ik heb hem wel eens in het echt gezien. Ik keek hem dan ook pislink aan en dat heeft ‘ie wel gezien.

op 17 04 2016 at 10:43 schreef Egbert:

Vals mannetje weer, die Asscher.

op 17 04 2016 at 11:25 schreef babs:

Wie etnische verschillen opportunistisch gebruikt is erger dan een racist.

Bij Spekman is het voor de partij en om het redelijke midden te zoeken tussen redelijk en fascisme, bij Asscher gaat het alleen maar om Asscher en Asscher’s volgende baantje.

op 17 04 2016 at 12:07 schreef Vincent:

Je bent lang niet de enige die dit ziet. Ik denk zelfs dat dit de modus operandi van de PvdA is: schaamlap voor rechts zijn. Er zijn heel veel gegoede burgers die een sociaaldemocratische uitstraling willen hebben (want zo hoort dat als je bij de groep van DWDD wilt horen) terwijl ze dezelfde angst voor de lagere klasse hebben als de burgerij altíjd heeft gehad.

Daarom klopt de huidige regering ook zo: de PvdA is er om de politiek van recht een hip, verteerbaar gezicht te geven. Asscher is slechts de zoveelste belichaming van die politiek.

op 17 04 2016 at 15:55 schreef Hilenk:

Steek je kop maar in het zand Breedveld met je korrekte politieke praatjes.Het zijn allemaal verzindsels dat dat veelal Marokkaanse jongeren problemen veroorzaken.

op 17 04 2016 at 16:41 schreef Joost K.:

Verrassend vond ik nogal om te horen dat Derksen zo’n voorstander is van het behoud van een “clubcultuur” daar die eerder meerdere malen het als “gelul in de ruimte” van anderen te hebben beschouwt. Zijn boodschap is dus dan ook helder: Een clubcultuur mag best veranderen zolang het maar niet door Marokkanen gebeurd. Het is niet meer dan een nostalgische fantasie die hij erop nahoudt. Verder kwam die dan ook niet verder dan drogredenen aan te voeren.

En je hebt helemaal gelijk, het is een voetbalprobleem en geen Marokkanenprobleem. Het voetbal is omgeven door een agressieve, gewelddadige machocultuur die je niet aantreft bij andere teamsporten.

Van Asscher wist ik niet hoe hij erin stond, dus bedankt dat je me daar op attendeert. Die man is idd helemaal doordrenkt van schijnheiligheid. Schippers geeft ook maar haar bek een gooi trouwens! Dat is tegenwoordig hoe media en politici opereren. Alleen iets poneren, iets bewijzen acht men niet nodig meer.

op 17 04 2016 at 20:08 schreef Beatrice:

Get a life, joh!

op 17 04 2016 at 22:07 schreef Egbert:

Dit opzetje van Asscher gebeurt niet toevallig. Dezelfde valsigheid en onbetrouwbaarheid heeft Frontaal Naakt al in december blootgelegd (nog steeds een geweldig goed stuk, mensen! Terecht dat Asscher bang is van Peter).

De PvdA-top (Samsom, Spekman, Asscher) heeft pakweg een jaar geleden de verkiezingsstrategie bepaald: geen interne aanval op deze leiders (dus exit Rottenberg en Monasch), geen aanval op Wilders (wanneer heeft een PvdA’er —ooit— een debat gewonnen van Wilders? En waarom niet? Nou?), en Asscher haalt de Wilders-stemmers binnen met dit soort Bezorgde Minister praatjes.

op 18 04 2016 at 04:20 schreef Nickolai Sergio:

Je zegt niks met voetbal te hebben maar weet wel te gillen dat het geen Marokkanen probleem is, lachwekkend. Speel al ruim 15 jaar tegen clubs met veel Mocros en het is schrikbarend wat je te horen krijgt.
” kanker kaaskop ik weet je te vinden”‘ en nog meer van dit soort teksten. En ja ook Nederlanders misdragen zich, maar uit mijn ervaring durf ik te zeggen dat het gedrag van Marokkanen absurd is. En ja de goede moeten onder de slechte lijden. Maar jij bent waarschijnlijk zelf een type die alle voetbalsupporters over 1 kam scheert als een bepaalde groep zich misdraagt.

op 18 04 2016 at 06:35 schreef Peter:

“Verzindsels”.

op 18 04 2016 at 06:38 schreef Peter:

“Jij scheert alle voetbalsupporters over een kam terwijl het een Marokkanenprobleem is!”

op 18 04 2016 at 14:44 schreef Sasha Berkman:

Die Asher is een ordinaire schmiegt

op 18 04 2016 at 14:53 schreef hiepokritica:

Absurd? ‘kanker kaaskop’ lijkt me toch best een adequate beschrijving van wat er zoal op zo ’n veldje rondhangt.

op 23 04 2016 at 09:03 schreef Anton:

@Nickolai

Jij bent duidelijk te stom om in te zien dat kut-marrokaan wel racistisch is en kanker-kaaskop niet.

op 23 04 2016 at 16:40 schreef sjonnie:

Schrijffouten vallen blijkbaar eerder op dan denkfouten, Peter.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS