Home » Archief » Elvira Sweet is een huichelaar


[06.10.2009]

Elvira Sweet is een huichelaar

FaqFiles

essaydi43
Foto: Lalla Essaydi

Verleden week werden wij van FaqFiles benaderd door Vara’s Pauw & Witteman. Het idee was om Bijlmerbewoners brieven te laten schrijven op de Vara-website, waarin zij vertellen over hun leven, maar ook hun mening geven over de oorzaken van de huidige geweldsgolf, de handelswijze van de politici in de Bijlmer en waarin ze oplossingen aandragen.

Wij vonden het een prachtinitiatief. Daarnaast zou rapper Kiddo Cee vertegenwoordiger van de Bijlmergemeenschap en lid van het FaqFiles-team, samen met FaqFiler Miss Brownie plaatsnemen aan tafel bij P&W, om daar te praten over de inhoud van de brieven, mogelijke oorzaken en oplossingen.

Maar het werd zelfs nog mooier! We zouden de dialoog aangaan met de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuid Oost, Elvira Sweet. Prachtig toch, een mooie kans om de steeds groter wordende kloof tussen het volk, de politiek en met name deze politica, iets kleiner te maken.

We trokken de Bijlmer in en verzamelden brieven en ontvingen er diverse via email. Ontroerende brieven. Boze brieven. Teleurgestelde brieven. Confronterende brieven. Hartverscheurende brieven, zoals de brief van ‘wanhopige moeder’ die moest toezien hoe de veroordeelde misbruiker van haar misbruikte kind terugkeerde in haar buurt, en die door hem dagelijks wordt geïntimideerd.

Maar ook bemoedigende brieven, waarin kinderen eenvoudige, eerlijke suggesties aandragen en waarin politici worden uitgenodigd hen een bezoekje te brengen. Vrijwel zonder uitzondering zegden mensen hun medewerking toe, blij dat ze nu een keer gehoord zouden worden.

Wie schetst onze verbijstering toen wij te horen kregen dat Elvira Sweet op de dag van de uitzending – letterlijk! – eiste dat wij uit het programma verbannen zouden worden. Mevrouw Sweet weigert de dialoog aan te gaan met ons, het volk. Dat was nog niet alles. Ze eiste tevens dat het team van FaqFiles zelfs geen plaats zou krijgen tussen het publiek. Uitsluitend en alleen onder die voorwaarde wilde Elvira Sweet aanschuiven.

Waarom eist zij dit? Als jullie het weten, weten wij het ook. Met de hand op ons FaqFiles-hart: we hebben geen idee! Er is nooit een conflict geweest, integendeel. De redactie van P&W legde Elvira Sweet nogmaals nadrukkelijk uit wat het doel was van deze uitzending, namelijk een eerlijke discussie voeren waarbij ook de stem van de Bijlmerbewoners zou worden gehoord. Sterker nog, vanuit FaqFiles wilden wij graag duidelijk maken dat wij van mening zijn dat deze geweldsproblematiek helaas niet aan de Bijlmer gebonden is, maar deel uitmaakt van een landelijke stadsproblematiek is die steeds erger dreigt te worden.

Maar neen. Mevrouw Sweet bleef bij haar eis.

Ons hart is bitter. Even hoopten we, even geloofden we. Maar met deze poging om ons monddood te maken, de media te manipuleren zoals de onderwereld dit tracht te doen, te weigeren de confrontatie aan te gaan met mensen die weten wat er speelt, is Elvira Sweet genadeloos van haar toch al aangetaste Bijlmertroon afgeflikkerd.

Vanzelfsprekend vroeg de P&W-redactie waarom zij niet met ons aan tafel wilde. Wel, Mevrouw Sweet had onze brief aan de Amsterdamse korpschef Welten gelezen. Haar tweede argument was dat ze weigerde met Kiddo Cee het gesprek aan te gaan.

Huh!?

Dezelfde Kiddo Cee, die de rapclip over de Bijlmer getiteld ‘Waar ik woon’, had gemaakt, waar Elvira Sweet aan had meegewerkt en waarin ze was te zien, toen zij nog niet lang haar huidige functie bekleedde? Jawel. Diezelfde Kiddo Cee. Want deze rapper kwam haar verdomd goed uit op dat moment. Net als andere rappers uit de Bijlmer, die zij zelf toentertijd heeft gevraagd haar te helpen door onder andere te flyeren om stemmen te vergaren voor haar.

Een van deze rappers, Gikkels, uitte zijn frustratie door de track ‘Doofpot’ te maken. Gisteravond heeft Gikkels klaarblijkelijk een gesprek met Mevrouw Sweet gevoerd. In tegenstelling tot politici, zullen ‘normale’ mensen, en zeker hiphop-artiesten, er niet om heen draaien.

Wat er precies is gezegd, weten we niet, maar het zou ons niet verbazen als de welbespraakte, goed geïnformeerde Gikkels haar straight up heeft gezegd hoe hij over alles denkt. En klaarblijkelijk is dit niet in goede aarde gevallen bij Mevrouw Sweet. Gikkels is gelinkt aan de Stichting Bijlmerstyle. Kiddo Cee heeft met deze stichting weleens gezamenlijke tracks opgenomen.

Op grond van deze ‘link’ tussen rapper Gikkels, Bijlmerstyle en Kiddo Cee, was na het gesprek met Gikkels een dialoog uitgesloten met Kiddo Cee, aldus Sweet. Voor alle duidelijkheid: Bijlmerstyle en FaqFiles zijn twee onafhankelijk van elkaar opererende initiatieven.

Er was een boodschap die sprak uit alle brieven: luister alstublieft een keer naar ons. En dat is exact wat Mevrouw Sweet nu keihard weigert. Als volksvertegenwoordiger ben je de stem van het volk. Hoe kun je deze stem gebruiken, als je niet weet waarover je praat? Als volksvertegenwoordiger, ben je in dienst van het volk. Van ons dus: de Nederlandse burgers die jouw salaris betalen. Toch opmerkelijk om dan te moeten constateren dat diezelfde volksvertegenwoordiger, diezelfde werknemer van het volk, weigert verantwoording af te leggen aan haar werkgevers.

Vlak na de aftiteling stelde Jeroen Pauw aan Sweet de vraag of zij bereid was om in een P&W uitzending een keer het debat aan te gaan met mensen uit de Bijlmer. Hierop haperde Sweet een moment, en verklaarde toen met droge ogen dat absoluut te willen doen. HOE DURF JE zó te liegen,zo schaamteloos te zijn, terwijl iedereen aan de P&W-tafel weet dat je dit hebt geweigerd. Dat je alles op alles hebt gezet om dit vooral NIET te hoeven doen…

Zoals op straat wordt gezegd: we keep it real. U duidelijk niet, Mevrouw Sweet.

FaqFiles is een positief protestgeluid tegen een groot deel van de media die bepaalde Nederlandse muziekstromingen, talenten en artiesten boycotten, discrimineren en misbruiken.

Algemeen, 06.10.2009 @ 12:05

[Home]
 

10 Reacties

op 06 10 2009 at 15:18 schreef jozef:

Hup, op marktplaats met die Bijlmer.

op 06 10 2009 at 16:16 schreef Jur:

FAQ Files lijkt eerder een initiatief van een handvol rappers uit de Bijlmer die juist dankzij het zgn. ‘hood’ imago wat ze graag geven aan de Bijlmer, aan populariteit winnen, maar af en toe iets teveel response van dezelfde media krijgen waar ze anders hun bekendheid aan danken. Als er ineens flinke aandacht komt voor de toenemende schietpartijen in die buurt, dan hoor je vaak zalvende geluiden. Toch is het die sfeer die men graag neerzet in de muziek om credibility van luisteraars te krijgen. Dit is volgens mij het ultieme beeld dat men graag ziet in de Bijlmer, 100% USA gekopieerd: http://3.bp.blogspot.com/_qNGFmdAnbQ4/SskkP_9kTYI/AAAAAAAACB0/-1FBRq7FR38/s1600/Afbeelding%2B24.png

Los van FAQ Files, is mevrouw Sweet het type zoals we de meeste ‘volks vertegenwoordigers’ in gemeenteraden zien. Iets beters valt niet te verwachten van mensen die de realiteit schuwen opdat hun eigen visie gevrijwaard blijft van smetjes.

op 06 10 2009 at 20:52 schreef Tjerk:

Eens even kijken of een filmpje inlassen al weer mogelijk is.

op 06 10 2009 at 21:17 schreef smeets:

Ik zou die Rap en HipHop een stuk serieuzer nemen als ze hun eigen stereotypen ook eens een keer op de hak zouden nemen.

op 06 10 2009 at 22:41 schreef gentle giant:

Ik kwam hier graag, doei.

op 07 10 2009 at 09:50 schreef Raoul:

@smeets

Er zijn veel rappers die dat doen. Jij kent ze misschien niet maar ze zijn er wel.

@gentle giant

Wat is precies jouw probleem?

op 07 10 2009 at 12:08 schreef Truth hurst:

Jur, lijkt het mischien een goed idee om die site faq-files.nl eens ECHT te bekijken?
Er staat daar duidelijk vermeld dat het een initiatief is van 6 Hiphopliefhebbers is.
Daarvan is er exact 1 een rapper en ook gelijk de enige faq-files medewerker uit de Bijlmer die tevens ook nog eens workshopdocent en studieloopbaanbegeleider is. De overige 5 zijn of actief in het onderwijs ofwel juristen en zelfstandig ondernemers. Dus jouw constatering van “een handvol rappers uit de Bijlmer die juist dankzij het zgn. ‘hood’ imago wat ze graag geven aan de Bijlmer, aan populariteit winnen” lijkt meer gestoeld op jouw persoonlijke vooroordelen dan op kennis van feiten. Jammer!

op 07 10 2009 at 12:26 schreef deDeurs:

Op woensdag 13 mei was Sweet te zien in het nieuws op RTV Noord-Holland. Daar reageerde ze op het nieuws dat drie mannen na een politie-inval in de Amsterdamse Bijlmer van 9 hoog naar beneden sprongen. Eén van de verdachten overleed daarbij, waarna een woedende menigte Afrikanen de flat bestormde en de politie verantwoordelijk hielden voor de dood van de verdachte. Sweet werd er snel bijgehaald om de massa tot bedaren te brengen. In de reportage op RTV Noord-Holland suggereerde zij dat de dood het gevolg was van een gebrek aan vluchtwegen in de verouderde flat
Ter herinnering. Elvira Sweet vindt, zo concludeer ik uit deze wikibeschrijving, dat illegalen en/of misdadigers het recht hebben de wet te ontvluchten. Zij is een vrouwtje dat haar eigen mini-criminele gangetje gaat, zie haar alcomobilistische verleden (en ongetwijfeld ook heden). Jammer dat zo veel mensen haar serieus nemen. Iets met ‘charisma’, enzo, en misschien waft ze een ongemeen sterke hoeveelheid feromonen.

Die Bijlmergetto incrowd is evenmin serieus te nemen. Geestelijk vastgelopen ex-Surinamers die zichzelf en hun stammenoorlogjes en drugshandeltjes vreselijk belangrijk vinden (en levens van anderen een stuk minder) Wat ik van wezelijk belang vind, is wat in het stuk er met de haren bij gesleept lijkt te zijn: een gevalletje over een moeder met kind. Ik ga er maar van uit dat ze in de Bijlmer woont. Ik begrijp niet hoe het kan bestaan dat de – veroordeelde – misbruiker van haar kind haar kan blijven tiranniseren. Omdat zij als Bijlmerbewoonster niet serieus genomen wordt? Of is de ‘wanhopige moeder’ een hoax?

Jammer dat er niet meer informatie beschikbaar is.

op 08 10 2009 at 16:27 schreef Hans Nyks:

Waarom heeft u zo veel woorden nodig voor iets dat alang bekend is?

op 08 10 2009 at 22:37 schreef FaqMaster:

@ deDeurs posting 07 10 2009 at 12:26:

Bij hoge uitzondering reageer ik op een posting omdat ik/wij hetgeen jij aankaart, te belangrijk vind(en):
ik kan je garanderen, net als de politie in ZO, diverse medewerkers van het stadsdeelkantoor waaronder Mevrouw Sweet, de woningcorporatie en ondergetekende, dat de brief van de ‘wanhopige moeder’ GEEN hoax is.

Ik begrijp ook niet waarom je schrijft dat dit
‘met de haren erbij gesleept’ is: de inhoud van haar brief geeft op pijnlijk duidelijke wijze weer wat er o.a. schort aan het bestuur in dit stadsdeel: er wordt niet geluisterd, men neemt het niet serieus, terwijl in dit geval elke randdebiel kan bedenken dat dit escaleert op een dag.
Deze mevrouw wordt, net als vele anderen, niet serieus genomen en dat is een klacht die in veel van de brieven valt te lezen.

En ja: deze mevrouw woont al jaren in de Bijlmer.

Tot op heden is er vanuit de politiek geen contact opgenomen met de moeder (wat overigens wel was toegezegd) en is er sinds de plaatsing van haar brief, nog steeds geen enkele actie ondernomen.

Ik hoop dat ik met deze posting iets heb kunnen verduidelijken en wens u allen een aangename avond toe.

Met vriendelijke groet,
FM van http://www.faqfiles.nl

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS