Home » Archief » Er is niks subtiels aan het racisme van Han ten Broeke


[27.07.2018]

Er is niks subtiels aan het racisme van Han ten Broeke

Peter Breedveld


Illustratie: Grant Drumheller

VVD-Kamerlid Han ten Broeke liet anderhalve maand geleden zien uit welk verrot hout hij gesneden is toen hij mijn goede vriendin, historicus Nadia Bouras, intimideerde nadat ze hem aansprak op een racistische tweet. Ten Broeke vond het maar raar dat Bouras docent is aan zijn alma mater, de Universiteit Leiden, en dreigde zijn contacten aldaar te gebruiken om die misstand te verhelpen.

Niet de eerste keer dat Ten Broeke op jacht ging vanwege een hem onwelgevallige mening. Toen Quinsy Gario een column schreef op de site OneWorld die hem in het verkeerde keelgat schoot, stelde hij alles in het werk om de overheidssubsidie voor die site afgeschaft te krijgen en ook journalist Rena Netjes heeft hij gepoogd een spreekverbod op te leggen.

Witte puntmuts

De intimidatie van Ten Broeke werd aangehaald in een interview met Nadia in de Volkskrant. ‘Als ik Annemarie heette, had hij nooit zo gereageerd’, zegt ze daarin. ‘Racisme komt niet altijd met een witte puntmuts op, het gebeurt ook subtieler en dat is wat hij deed.’

Meteen begint Ten Broeke weer met zijn lawaaiige apengedrag. In een ingezonden brief in de Volkskrant klaagt hij dat Nadia hem neerzet als een ‘subtiele versie van de Ku Klux Klan’. Ook voormalig SP-Kamerlid Harry van Bommel geeft Nadia ervan langs in een ingezonden brief. ‘Kritiek op personen met een etnische achtergrond is niet per definitie racisme’, aldus Van Bommel.

Het gevolg is dat het hele racistische huftersgilde Nadia nu op Twitter belaagt met het verwijt dat ze Han ten Broeke voor racist uitscheldt omdat hij het niet met haar eens is. Onder hen uiteraard weer veel journalisten, zoals Kleis Jager van Trouw en Yoeri Albrecht van Nazi-hangplek De Balie.

Zwartharig gespuis

Andermaal maakt Ten Broeke dus op een groteske manier misbruik van zijn positie om een criticus de mond te snoeren. Hij verdraait daarbij Nadia’s woorden om zijn lezers tegen haar op te hitsen. Ze zet hem immers niet weg als “subtiele versie van de Ku Klux Klan”, ze zegt juist expliciet dat hij géén Ku Klux Klan is. Maar ze wijst erop dat iets niet pas racisme is als het van de Ku Klux Klan komt. Ook ogenschijnlijk keurige heren als Han ten Broeke maken zich er schuldig aan, is haar punt.

En een racist, dat is Han ten Broeke wis en waarachtig. In de tweet, waarmee alles begon, stelt hij immers dat geweld en onderdrukking van andersdenkenden “achterlijke gewoonten” zijn die uit het Midden-Oosten komen. Met andere woorden: geweld en onderdrukking, dat is iets van moslims, van Arabieren en ander zwartharig gespuis. Het is natuurlijk raar om zoiets te zeggen als parlementariër van een land waar beurtelings protestanten, katholieken en joden zijn vervolgd en verbrand en als alumnus van de oudste universiteit van Nederland, want het is gewoon niet waar. Maar alleen types als Yoeri Albrecht en Harry van Bommel zullen ontkennen dat het vooral ook erg racistisch is.

Om dan vervolgens te gaan dreigen je netwerk in te zetten om een donkere vrouw van haar positie verwijderd te krijgen is witte suprematie in full swing. Als je als witte man bewust gebruikmaakt van het huidige systeem van uitsluiting van vrouwen en etnische minderheden om een donkere vrouw uit te sluiten, omdat jij vindt dat jij bij de Leidse universiteit hoort en die donkere vrouw niet, hoe is dat géén racisme?

Verwerpelijke regimes

Ten Broeke verdedigt zich door te stellen dat hij het academische niveau van Nadia in twijfel trok omdat zij hem vroeg waarom de VVD zo gretig zaken doet met landen die de partij zo achterlijk en intolerant vindt. Ten Broeke vindt de logica van die redenatie gebrekkig en ook dat wordt door zijn volgers gretig tot in den treure herhaald.

Maar Nadia heeft gelijk. De VVD heeft altijd een grote mond over de misstanden in landen waar ze wel handel mee drijft. Ze wil “achterlijke gewoonten” niet naar Nederland importeren, maar helpt ze wel actief in stand te houden door zaken te doen met verwerpelijke regimes in andere landen. Wij in Nederland zijn te goed voor die achterlijke gewoontes, zeggen Han ten Broeke en zijn VVD, maar voor die bruintjes daar zijn de achterlijke gewoontes goed genoeg.

Centjes verdienen

En ook dat is racisme. En het is hypocriet. Want de VVD wil centjes verdienen én een grote mond opzetten over de achterlijke gewoontes die ze zelf helpt in stand te houden. Immoreel zijn én moreel superieur.

En dat gaat natuurlijk niet. Han te Broeke zal moeten kiezen: wil hij moreel superieur zijn of wil hij een hypocriete racist zijn? Vooralsnog is hij in elk geval niet moreel superieur. Een subtiele Klansman is hij evenmin.

Er is namelijk niks subtiels aan het racisme van Han ten Broeke.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 27.07.2018 @ 05:58

[Home]
 

1 Reactie

op 27 07 2018 at 06:10 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS