Home » Archief » Erkenning


[02.06.2016]

Erkenning

Tayfun Balçik

maruo8
Illustratie: Suehiro Maruo

Sinds Sylvana Simons bekend heeft gemaakt zich bij DENK te voegen, is Nederland de draad kwijt. Saleheddine sloeg de spijker op z’n kop wat betreft de houding van Mathijs van Nieuwkerk (en vele autochtone Nederlanders met hem): “Je mocht lekker je ding doen bij ons en nu heb je ons verraden voor die Turkenpartij.”

Je moet maar een Turk zijn en dat allemaal aanhoren. Ten eerste, is er iets mis met Turk-zijn in Nederland, zijn wij een ziekte of zo? Aangezien dat niet het geval is, wat is het probleem dan? Het probleem is minachting van ‘niet-westerse allochtonen’. Wij zijn hoog, zij zijn laag. Dat is het probleem in een notendop. Wen er maar aan, zegt DENK. Inderdaad, wen maar aan het feit dat wij komen halen wat ons toekomt: een mens- en gelijkwaardig bestaan in Nederland. Wij zijn ook Nederlanders in deze moederneuker.

Armeense genocide

Maar mensen willen het maar niet begrijpen. En ze halen werkelijk alles uit de kast om de DENK in de kabel te neutraliseren. Over het misbruiken van de Armeense genocide heb ik al geschreven. Gisteren was Max Pam aan de beurt. Hij zei dat Sylvana de genocide vergoeilijkt.

Ik weet niet waar Pam dat op baseert, maar naar mijn weten is Sylvana hier alleen bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night over aangesproken. En daar was niks goedpraterigs aan. Ze zei er helemaal niks over. Dus Pam zit gewoon te jokken.

Waarom heeft Sylvana het overigens niet over de genocide? Omdat ze er hoogstwaarschijnlijk niks over weet. Ze heeft er nooit onderzoek naar gedaan. Ze is geen historicus of Turkije-expert. Waarom zou je haar daarmee lastig vallen? Als je meer over de genocide wil weten, kan je boeken van Taner Akçam, Uğur Ümit Üngör, Donald Bloxham, Ton Zwaan of mijn stukken op Frontaal Naakt lezen. Ik stuur je zelfs mijn scriptie op. Bel me maar, mijn telefoonnummer is bij de redactie bekend.

Armeense genocide

Trouwens, ik lees al heel lang de Volkskrant. Dit is voor het eerst dat Max, die niet uitgepraat raakt over de Holocaust, een column ‘wijdt’ (pun intended) aan de Armeense genocide. Dus niet omdat hij het zo’n belangrijk onderwerp vindt als de Holocaust. Nee, omdat hij het gebruikt om DENK kapot te schrijven.

Maar goed. Al die witte bledders die niet werkelijk geinteresseerd zijn in de Turkse, Koerdische of Armeense geschiedenis, ik nodig jullie toch uit om op zaterdag 25 juni 2016 present te zijn bij de dialoogmiddag Tijd om te praten: Turken en Koerden in dialoog. DENK nodig ik ook uit.

Sylvana, ik heb zojuist je stuk op Facebook gelezen. Over de aangifte en zo veel meer. Echt respect. Dat is wat ik voel bij jou. Warmte. Je aansluiting bij DENK voelde als een totale erkenning van alle pijn en leed die we sinds 2004 hebben moeten ondergaan. Dag in dag uit werden we voor terroristen uitgemaakt. Onze religie werd/wordt beschimpt. En dan sluit jij je heel dapper aan bij een partij die juist opgericht is door leden van die verafschuwde groep. Nogmaals, nothing but love.

Toch zullen velen jouw move nooit begrijpen. Velen willen dat ook helemaal niet. Dat heb je met politiek. Maar DENK kan het wel lastig voor ze maken. Door aanwezig te zijn op 25 juni. Door te luisteren naar Koerden en Turken die een ander geluid willen laten horen. Koerden en Turken die de vijandigheid en oorlog zat zijn en willen werken aan vrede, erkenning en verzoening. Wil DENK daar ook onderdeel van zijn?

Peace!

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 02.06.2016 @ 06:27

[Home]
 

46 Reacties

op 02 06 2016 at 07:27 schreef Murat:

Ik heb met mijn stomme kop de reacties onder haar stuk gelezen.

Mijn hemel, iemand zou dit onder de aandacht bij Al Jazeera moeten brengen, echt waar.
Wat een shitload of haat en racisme. Het is zo extreem, dat ik me echt afvraag hoe het kan dat ons land zo in en in verrot is.

Dit gaat letterlijk alle perken te buiten. NIET normaal.
En het toont aan dat het vingertje-wijzen naar Amerikaans racisme TO-TAAL misplaatst is want blijkbaar moeten wij de DEsegregatie van de 60’s in Amerika, hier nog ondergaan.
Wat ongelooflijk ranzig zeg.

op 02 06 2016 at 08:32 schreef Haes:

Helemaal met Murat eens. Ik las het stuk van Sylvana met ontroering zelfs. Ik dacht nog: dit is een helder, integer en persoonlijk verhaal, dat per definitie mild moet stemmen.

En toen… las ik die reacties. Wat een racistische bagger. Houdt het dan nooit op?

op 02 06 2016 at 08:45 schreef Gaz Typari:

beetje stom idd Murat. Ik begin zo langzamerhand weer te overwegen te gaan stemmen na het verraad van GL(kunduz) en SP (oekrainereferendum) en het eindeloze verraad van de pvda.

op 02 06 2016 at 09:20 schreef Bertje Knor:

“Onze religie werd/wordt beschimpt.”

Dus….. en nu …… o tjee zeg…..

“Koerden en Turken die de vijandigheid en oorlog zat zijn en willen werken aan vrede, erkenning en verzoening. Wil DENK daar ook onderdeel van zijn?”

Als de luitjes van DENK deze handschoen oppakken dan verander ik direkt mijn mening over deze beweging.
Maar ik vrees dat ze de handschoen gewoon laten liggen want politiek is politiek en waarom zou je een groot deel van je achterban tegen de haren strijken.

op 02 06 2016 at 09:22 schreef Pyt van der Galiën:

@Murat

De internationale pers hebben we alweer gehaald.

op 02 06 2016 at 09:24 schreef Murat:

Ik ben lid geworden van die gasten Gaz, geen geintje.
Kostte me 12 Euro maar dat prikkie heb ik hier wel voor over.
Al is het maar om een tegengeluid te promoten tegen dat ontzettend obscene racisme dat doodnormaal is in ons land.

op 02 06 2016 at 09:58 schreef Sasha Berkman:

check ook de commentaren hieronder: http://frontpage.fok.nl/nieuws/736680/1/1/50/anouk-deelt-foto-zwangere-buik.html

Die bagger blijft gewoon staan.

op 02 06 2016 at 10:08 schreef Geza:

Wat is een “bledder” ?

op 02 06 2016 at 10:18 schreef Bert Vester:

Zeker wordt Sylvana Simons ten onrechte belaagd, beschimpt en beledigd!
Als weldenkend mens heb ik tegen DENK mijn bedenkingen m.n. de wijze van reageren op de stemming over genocide van Armenen, de houding ten opzichten van Koerden, niet transparant of afwijzend over Erdogans bemoeienissen, radicalisering en financiering moskeeën! Deze reden zijn voor mij genoeg om deze partij te wantrouwen!

op 02 06 2016 at 10:21 schreef MNb:

Goede vraag van de rechercheur: “of dit allemaal geen reden is om te stoppen.” Simons geeft niet het juiste antwoord op haar wedervraag “waarmee dan?” Het juiste antwoord is “stoppen met bestaan”. Dat is wat de racistische moddergooiers namelijk willen.

op 02 06 2016 at 10:47 schreef Egbert:

Ik denk dat Pyt deze link bedoelt: Berliner Zeitung.

Toch gek dat ik in de buitenlandse pers (vaak ook in De Standaard) een Nederlandse situatie treffender beschreven krijg dan thuis.

@Bert Vester, op welke andere partij kom jij dan uit? Heb je de andere gecheckt op datzelfde lijstje inzake, eh, Palau?

op 02 06 2016 at 11:13 schreef Murat:

Bert Vester,

Heb je die bedenkingen ook tegen partijen die Israel steunen? En organisaties als het CIDI?
Of ben je nu opeens heel begaan met Turkse aangelegenheden nu er twee etnische Turken een partij opzetten in Nederland.
We kennen het riedeltje onderhand wel van (overwegend autochtoon) Nederland.

op 02 06 2016 at 11:29 schreef MarcodB:

@ Geza:
http://volkabulaire.nl/bledder/

op 02 06 2016 at 11:53 schreef Pyt van der Galiën:

Bedankt voor de correctie. Link in mijn post doet het niet. Egbert geeft de juiste link.

op 02 06 2016 at 15:03 schreef Hoi:

Hey Murat, ik kan niet namens Bert spreken, ik wel. Daarom vind ik het ook mede jammer dat Denk niet ook gewoon zegt dat Erdogan een erge dictator is, en dat Armeense genocide (en Tayfun heeft volkomen gelijk dat media alleen maar geïnteresseerd zijn hierin omdat ze nu een stok hebben) gewoon erkennen. Ik vind namelijk, net als jij en Tayfun, dat er weldegelijk met 2 maten wordt gemeten. Ik vind dat dezelfde vragen over o.a. steun aan Israel, en Soaudi Arabie (en al die bombardementen voor olie en geopolitiek, laten we wel wezen, ze lossen niks op, maken terreur erger, en zijn in veel gevallen zelf gewoon terreur), gevraagd moeten worden aan vrijwel alle andere partijen. Ik zou het mooi vinden als Denk echt boven die 2 maten gaat staan, en hoe moeilijk het ook is, niet in de val van het tribalisme (zoals andere partijen) trapt.
Wat betreft de vluchtelingen deal met Erdogan. We hebben die deal omdat we zelf te beroerd zijn om vluchtelingen die mede door ons beleid zijn gekomen op te vangen (en maar wijzen naar opvangen in de regio, terwijl de regio wel opvangt, behalve staten als Saoudi-Arabië (en ook Israel trouwens). Dat is geen argument willen we lijken op Saoudi-Arabië?

op 02 06 2016 at 18:12 schreef Bertje Knor:

Hoi

“Ik zou het mooi vinden als Denk echt boven die 2 maten gaat staan,”

Hoop doet zweven.
Natuurlijk gaan ze dat niet doen, hoe prachtig vele mensen deze partij ook vinden en met open ogen in hun retoriek trappen het is en blijft een politieke partij.
Ook DENK moet meedraaien in het politieke-circus van Den Haag laten we dat vooral niet vergeten.
Wat mij betreft is een partij die geen standpunt inneemt, of zoals DENK laf om de hete brij heen draait, tegen welke genocide dan ook een verwerpelijke partij.
Met stomme verbazing zie ik hele horde volksstammen warm lopen voor deze beweging.Deze zelfde verbazing had ik toen der tijd ook bij de LPF.
Maar goed de onderbuik en broekhoest schijnt sindsdien de maatstaaf te zijn.
Het zij zo.

op 02 06 2016 at 18:42 schreef naturist:

Voor het broodnodige tegengeluid is Sylvana een aanwinst. De racistische reacties zijn niet beschaafd en getuigen van grote domheid, maar ook onmacht. Onmacht om te verwoorden wat het nu is wat ze zo vrezen en/of haten. Hoe gek dat ook mag klinken, ik geloof niet dat het haar kleur is. Dat zal de meesten een worst zijn. Haar, door haarzelf zo nadrukkelijk beleden “zwart” zijn geeft aan dat daar blijkbaar een open zenuw ligt. En dat hebben die haters door. (zo dom zijn ze ook weer niet). Sylvana is vooral vol van Sylvana en ze neemt zichzelf uiterst serieus. Het ideale pest slachtoffer dus. Lange tenen in combinatie met een minderwaardigheidscomplex, net als haar twee Turkse ontdekkers maken dat ze niet erg sympathiek overkomt. Een gefrustreerde betweter die eindelijk de erkenning krijgt waarnaar ze al zo lang op zoek is. Een verbolgen opportunist die haar gram gaat halen. Dat neemt niet weg dat, als gezegd, Denk met Sylvana voor nog heel wat vuurwerk gaat zorgen. En dat is goed voor het debat, de democratie en het land. Sylvana, welkom in de arena !

op 02 06 2016 at 19:15 schreef Robin:

“Turken en Koerden in dialoog. DENK nodig ik ook uit.”

Wedden dat ze niet komen!?

“Met stomme verbazing zie ik hele horde volksstammen warm lopen voor deze beweging”

Inderdaad,hoe is dat (toch) mogelijk, bestaat er dan toch zoiets als dom links?

“Heb je die bedenkingen ook tegen partijen die Israel steunen?”

Komt die weer met dat land.

op 02 06 2016 at 19:29 schreef Anton:

@naturist

Ik geloof niet dat het haar uitsluitend om het wachtgeld te doen is.

op 02 06 2016 at 21:40 schreef Bertje Knor:

Robin

Natuurlijk bestaat zoiets als dom-links maar DENK zou ik toch niet tot dom-links willen rekenen.
Ik vind ze niet echt links en al helemaal niet dom. (eerder beetje conservatief met een modern sociaal sausje.)

Naturist

Onmacht? WTF.
Het boeit me allemaal echt niet of Sylvana vol is van Sylvana.
Deze dame krijgt een shitload van haat over haar heen volstrekt logisch dat ze stappen onderneemt.
En wat bazel je in Godsnaam over haar “ontdekkers”…..

op 02 06 2016 at 21:46 schreef Sasha Berkman:

“Wedden dat ze niet komen!?”

Echt Robin! Als ze wel komen hou jij voortaan je mond?

op 02 06 2016 at 21:57 schreef Egbert:

dat Denk niet ook gewoon zegt dat Erdogan een erge dictator is. Nou ja, ik wil niet (en mag niet) het meest voor de hand liggende check-land “The Only Democracy In The Neighborhood We Bombed BTW” noemen, dan maar diens vriendje Palau.

re Bertje Knor, Bert Vester, Hoi: waar haal je de gore brutaliteit vandaan om een nieuwe partij zo de nieren te proeven op een satellietpunt, terwijl je bestaande partijen niet eens checkt? Nou?

op 02 06 2016 at 22:09 schreef Sasha Berkman:

>Heb je die bedenkingen ook tegen partijen die Israel steunen?”

>Komt die weer met dat land.

Ja gek he?

op 02 06 2016 at 23:22 schreef Murat:

Ik dacht dat die gasten eruit gemodereerd werden. Het lijkt hier de comment sectie van de Volkskrant wel de laatste tijd. Waarom moeten die lui zich toch overal tussen drukken, echt….

op 03 06 2016 at 07:11 schreef Nrosa:

Tja Robin, hij ‘komt weer’ met dat land. De overeenkomsten zijn namelijk oorverdovend. Het was spannend geweest als ook Wilders op met name dezelfde tóón (ist’ ie weer) was aangesproken op zijn banden met dat land. Over de lange arm van israel, de bezetting en de financiering van z’n ondemocratische éénmansbeweging.

op 03 06 2016 at 08:21 schreef Anton:

Dat, beste Murat, kan bijna niet anders op een website die zich laat voorstaan dat ze er is voor mensen die het vrije woord echt lief hebben.

Jij, opvallend genoeg, roept hier de hele tijd op tot censuur van jou onwelgevallige meningen en en relativeert zelfs vormen van racisme weg door het als ‘positieve discriminatie’ te bestempelen, alleen omdat discriminatie je in dát geval wèl uitkomt.

Veel opportunistischer dan jij zie je ze niet vaak.

op 03 06 2016 at 08:22 schreef Peter:

Dat ik het vrije woord liefheb, wil niet zeggen dat ik iedereen maar alles laat uitkotsen op mijn mooie site, Anton.

op 03 06 2016 at 10:38 schreef Bertje Knor:

Egbert

Ja diverse partijen hun standpunten over de genocide zijn me bekend. Niet van allemaal dat klopt.
Ook het laffe standpunt van de Nederlandse regering is mij bekend deze draait net als DENK als een gladde aal om de hete brij heen.
Waarschijnlijk uit andere motiven ik vermoed handel speelt een belangrijke rol.

op 03 06 2016 at 10:57 schreef Murat:

Anton,

Zie boven.

op 03 06 2016 at 11:11 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Ik vind Farid wel dope eigenlijk. De bleekscheet lijkt doodsbang te zijn voor die man.

op 03 06 2016 at 13:22 schreef Wil:

Het resultaat van de multiculti: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/nationale-opsporingslijst?page=1
Allemaal witte Nederlanders. Oh wacht!

op 03 06 2016 at 13:24 schreef Nrosa:

Nederland heeft de volkerenmoord erkend als genocide. Dat gebeurde in 2004.

op 03 06 2016 at 13:41 schreef Pyt van der Galiën:

Wanneer ik iemand uit mijn woning gooi omdat hij de Hitlergroet brengt, heeft dat geen ruk met censuur te maken. Wanneer je iemand van je blog gooit omdat hij zit te raaskallen, heeft dat al evenmin iets met censuur te maken.

op 03 06 2016 at 14:58 schreef Murat:

Kijk daar heb je dr weer eentje, die “Wil”. We kennen die GeenStijl oneliners nu wel.
Dat zijn dus de comments, die rijp zijn om dr uit te modereren. Totaal inhoudsloos en voegen niets constructiefs toe.

op 03 06 2016 at 15:22 schreef cRR Kampen:

op 03 06 2016 at 13:22 schreef Wil een bericht waaruit het Nederlands racisme weer eens heel beeldend blijkt.

En Dick Scheringa? Mag gewoon doorgaan met mensen ongelukkig maken.

op 03 06 2016 at 15:37 schreef josefkuijpers@yahoo.com:

Zoals iedereen de PVV heeft te accepteren, geldt dat natuurlijk ook voor DENK, geen probleem wat mij betreft.
Waar ik wel een probleem mee heb zijn de uitingen van DENK die doen vermoeden dat Turkije een grote rol speelt in dat clubje als ze zelf willen toegeven. Dat Nederland altijd het tweede paspoort aan de allochtonen heeft gegund, moet zich nu niet als een boemerang tégen Nederland keren. Want dan zijn de rapen gaar in de tijden van import terreur.

op 03 06 2016 at 17:53 schreef Nrosa:

Wat mij betreft wel. De beweging van Wilders is geen politieke partij, maar een ondemocratische éénmansbeweging en we hebben geen idee waar z’n centen vandaan komen!

op 03 06 2016 at 18:40 schreef Bertje Knor:

Nrosa

O dan ben ik voorzien van oude informatie dat wist ik niet.

op 03 06 2016 at 18:47 schreef Hallo:

Wie wil nou wel of niet integreren:
Wen er maar aan , we komen halen wat ons toekomt.

Ja soory hoor, wie ben jij en wie bedoel je met wij? Wat wil je dan komen halen op welke locatie? Als je wil samenleven zal je willen communiceren met de directe omeving. Of je wilt wat anders….

Over discriminatie gesproken: “wen er maar aan, wij zullen halen wat ons toekomt” wie in de neuk ben jij om een groep als wij te bestempelen en dan een of ander dreigende taal uit te kraaien om iets te halen? Met geweld, of zonder; wat wil je hebben? Een gelijkwaardiger bestaan? Je krijgt op dit moment al meer gelijkwaardiger bestaan dan dat je toekomt. Als je iets wilt halen (roven) dan ben je precies degene waartegen meneer G. ageert, wil je gewoon als normaal behandeld worden, stel je dan alsjeblieft fatsoenlijk op.

Wen er maar aan, we komen halen wat ons toekomt…

Als jij serieus komt halen…. Kom je als rover of als vriend? Vraag het jezelf nog een keer af, voordat je wat zegt. Vertrouwen is al verdwenen helaas…

op 03 06 2016 at 18:57 schreef Kazonga:

Een andere boodschap: zou iedereen hier aub eindelijk kunnen beginnen om vooraf aan een reactie te vermelden, zoals gebruikelijk op internet, op wie men reageert?

Voorbeeld: ‘op 03 06 2016 at 15:22 schreef cRR Kampen:’ en daarna je reactie? Dat maakt het wel zo duidelijk en indien je dit niet doet is het vrij algemeen en ook wat raar naar de persoon toe, op wie je reageert.

op 03 06 2016 at 21:05 schreef Robin:

Bertje Knor schreef: ” Natuurlijk bestaat zoiets als dom-links maar DENK zou ik toch niet tot dom-links willen rekenen.”

Ik bedoel dus een aantal reageerders op deze site, die van plan zijn, op die partij te gaan stemmen.

Sasha Berkman schreef: “Echt Robin! Als ze wel komen hou jij voortaan je mond?”

Doe ik ineens met jou de weddenschap?

@ Sasha Berkman en Nrosa

Laat dat betreffende land er nu eens een tijdje buiten.

op 03 06 2016 at 23:42 schreef Murat:

Robin zegt “laat dat betreffende land er nu eens een tijdje buiten”

Typisch een witte boosman. Wel vingertje wijzen maar nooit in de spiegel kijken.

Lekker tetteren over Turkije maar een wedervraag die een parallel trekt met een ander land, een vraag die confronterend is want hij kaart de eigen hypocrisie aan, die vraag moet uiteraard vermeden worden. Daar gaan we het dan niet over hebben.
Het is net zo’n dooddoener als continu “Godwin!!11!” roepen als iemand de vinger op de zere plek legt van de boosman.

op 04 06 2016 at 08:41 schreef PieterW:

@Murat je mag hier gelukkig ook bedenkingen hebben bij de gang van zaken in Israël, maar daar gaat het hier niet over. Tetteren over die witte boosmensen “kijk, daar heb je er weer zo eentje”, is trouwens ook van een hoog GeenStijl/Televaag-reaguurder gehalte. Ben jij niet geïnteresseerd in de mening van DENK over het regime in Ankara? Als je een Turks paspoort hebt, lijkt me dat toch van wel.

op 04 06 2016 at 09:19 schreef Nrosa:

En uiteraard laten we dat ‘betreffende land’ er niet buiten. Daar is geen enkele reden voor. Krijg je de naam je strot niet uit? Of is het het land, wiens naam niet genoemd mag worden? Gekkie!

op 04 06 2016 at 10:22 schreef Beukman:

Ik vind DENK een lekker frisse en assertieve partij, die het evangelie van het nieuwe politiek correcte denken blootlegt: Gij zult Erdogan een dictator vinden, Gij zult de Armeense genocide erkennen, Gij zult voor Zwarte Piet zijn.
De oprichters van DENK hebben een leus van Wilders op hun deur gespijkerd: WEN ER MAAR AAN. Ze hebben de niet-moslim Sylvana Simons in hun midden opgenomen, die met haar welbespraaktheid én haar huidskleur én haar geslacht zo veel weerzin oproept bij het klootjesvolk, dat de partij niet alleen een thuishaven kan worden voor diverse “allochtone” ontheemde groepen, maar ook voor sommige kaaskoppen, die onderhand meer verwantschap voelen met deze groepen dan met de almaar luider wordende stem van de Hollandse onderbuikers.
Er is een waterscheiding tussen kaaskoppen en niet-kaaskoppen, tussen moslims en niet-moslims, maar ook tussen gematigden en extremisten. Dat laatste zie ik als een lichtpuntje.

op 04 06 2016 at 11:27 schreef Murat:

Beukman, mooi gezegd!

Ik ben er zeker van dat er een heleboel kaaskoppen zijn die zich zullen aansluiten bij DENK. Namelijk de jongens en meisjes van een nieuwe generatie (niet die van Rutte of Pauw) die opgegroeid zijn in multiculturele klassen op school en nergens last van hebben.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS