Home » Archief » Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn


[21.07.2023]

Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

Peter Breedveld

De fusie tussen GroenLinks en de PvdA heeft me geen moment geboeid en de kandidaatstelling van Frans Timmermans evenmin. Totdat ik de paniekaanval van Geert Wilders op Twitter zag, de poging tot karaktermoord op Timmermans van Jeroen Pauw, die van Boris van der Ham en het verbeten offensief tegen Timmermans dat Wierd Duk meteen is begonnen, naadloos aansluitend op de hetze tegen Sigrid Kaag, echt zonder zichzelf een adempauze te gunnen. Een betere campagne kan Timmermans zich niet wensen. Iemand die Domrechts zó accuut het bloed uit de oren laat spuiten, heeft onmiddellijk mijn sympathie en mijn warme belangstelling.

Dan ís Timmermans maar een oude witte man en een PvdA-regent. Ik zag het gejammer bij de intersectionele wokies al (ik mag geen “wokies” zeggen want dat is de taal der fascisten, zei iemand) en de hoon bij Domrechts, want de VVD heeft wél een vrouw van kleur als lijsttrekker (hier leg ik uit waarom er niets divers is aan Dilan Yesilgöz, een vrouw van kleur die GeenStijl-politiek voert). Tegen Johan Fretz zei het Amsterdamse “anti-imperialistische” raadslid Nilab Ahmadi, die Timmermans steunt, dat mensen in haar omgeving hadden geprotesteerd “Ja, maar witte man”. Het getuigt van een stompzinnige kortzichtigheid. In een land waar de overgrote meerderheid van de bevolking wit is, lóóp je de kans dat de beste kandidaat soms een witte man is.

Vrouw als lijsttrekker

Want wie zou een betere kandidaat zijn? Ik hoorde geruchten dat Ahmed Aboutaleb de lijsttrekker van de nieuwe fusiepartij wilde worden. Dat zou totaal in de lijn der verwachting hebben gelegen, want was tot nu toe de strategie van Links en Normaal Rechts: Domrechts bestrijden door zelf Domrechts te worden. Dan had je een man van kleur gehad die er oerconservatieve waarden op nahoudt en een autoritair-populistische politiek voert. Iemand die vooral door VrijLinks en Domrechts op handen wordt gedragen. Zou niks met diversiteit te maken hebben gehad en was een ramp geworden. Marjolein Moorman is vast een kanjer, maar niemand buiten Amsterdam kent haar, en bovendien is Nederland ten diepste een misogyn land. Minstens zo misogyn als Iran, denk ik weleens. Dus dan ben je divers, maar krijg je weer het Kaag-effect.

Ik realiseer me dat ik me nu op glad ijs begeef, want juist daarom zou je een vrouw als lijsttrekker moeten kiezen, maar misschien niet als je de verkiezingen wilt winnen of tenminste een blok van betekenis wilt vormen tegen de VVD, de PVV, de Boer’nfascist’n en Pieter Omtzigt, die naar verluidt op belachelijk veel stemmen kan rekenen.

Linkse zeloten

De kiezer is dom, ik koester geen enkele illusie dat die in Nederland een haar beter zou zijn dan de liberale Amerikanen die op Trump stemden omdat ze Hillary Clinton niet konden uitstaan, in Locanda Locatelli zaten we een keer naast een groepje Amerikaanse vrouwen die dat letterlijk zeiden. En dan heb je nog de linkse zeloten die nog liever Domrechts zien winnen dan een linkse partij die niet links genoeg is. Met die gekken en domoren in ogenschouw, en gezien de enorme populariteit van Domrechts, kun je de leiding over Links maar beter aan iemand geven die weliswaar zelf geen non-binaire, bipolaire veganist van kleur is, maar die wel zijn strepen heeft verdiend in de strijd voor een duurzame samenleving, zowel sociaal als op het gebied van klimaat en milieu. O, en die ook nog een beetje ervaring heeft, dat is ook mooi meegenomen.

Sylvana Simons

Of ik op die nieuwe fusiepartij ga stemmen, weet ik nog niet. Ik vind het heel erg belangrijk dat Sylvana Simons in de Kamer blijft, maar BIJ1 is een zeperd gebleken, daarover later meer. En om heel eerlijk te zijn, ben ik de afgelopen tijd tot de ontdekking gekomen dat ik me eigenlijk het meest een D66’er voel. Een wat pragmatisch ingestelde progressieve liberaal. Ook omdat D66 de partij is die zich als enige mainstreamer steeds consequent heeft uitgesproken tegen Domrechts en racisme. Ik heb ook veel respect gekregen voor Sigrid Kaag.

Maar ik moet zeggen dat ik geniet van de hysterische reacties op Timmermans in het domrechtse kamp. Een man waar ze echt bang voor zijn. Frans Timmermans zou weleens het einde van een lange, gure, domrechtse winter kunnen zijn.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland.

 

 

Become a Patron!

Peter Breedveld, 21.07.2023 @ 10:59

[Home]
 

1 Reactie

op 21 07 2023 at 10:59 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS