Home » Archief » Dilan Yeşilgöz als minister heeft niks te maken met diversiteit


[02.01.2022]

Dilan Yeşilgöz als minister heeft niks te maken met diversiteit

Peter Breedveld

Nare rechtse mannetjes, waaronder troonpretendent van Pim Fortuyn Ik Zihni, kraaiden dat het toch maar mooi de rechtse VVD was die een ‘allochtone vrouw’ had voorgedragen als minister van Justitie, namelijk Dilan Yeşilgöz. “Je hebt partijen die al twintig jaar om diversiteit en inclusiviteit roepen en je hebt partijen die aan de knoppen gaan zitten en mensen in het kabinet zetten”, aldus deze Incel. Dat was voordat bekend werd dat D66 de Almerense burgemeester Franc Weerwind had aangewezen minister van Rechtsbescherming, een zwarte man, en Gunay Uslu als staatssecretaris van cultuur, maar daar gaat het nu niet om.

De gedachte achter het domrechtse triomfalisme is blijkbaar dat je “diversiteit” krijgt als je maar een vrouw van kleur binnenhaalt. Maar dat is niet wat diversiteit is. Met Dilan Yeşilgöz wordt de bordesfoto wat kleuriger, maar een diverser kabinet krijg je er niet mee. Yeşilgöz heeft zich geprofileerd met haar selectieve verontwaardiging over antisemitisme, seksisme en andere ongein onder allochtonen, waar ze steevast een oogje dichtknijpt als witte Nederlanders over de schreef gaan, en Bert Brussen zelfs verdedigde toen hij Femke Halsema voor zeikhoer uitschold.

Discriminatie door de politie

Bovendien houdt ze, zoals alle rechtse witte mannen, van stoere praatjes over “keihard aanpakken” en “harder straffen”. Over discriminatie door de politie wil ze niks horen. Met Yeşilgöz op Justitie gaat er dus geen reet veranderen, het is same old, same old maar dan met beter haar dan de vorige minister van Justitie.

Diversiteit betekent dat je ministers en staatssecretarissen, of CEO’s of universiteitsbestuurders, benoemt die geen witte, heteroseksuele mannen zijn omdat je dan een ander perspectief of een breder perspectief krijgt en daarmee een groter scala aan beleidsmogelijkheden. Een witte man die bij Justitie aan de slag gaat vanuit de wetenschap dat harder straffen averechts werkt, dat mensen van gevangenisstraffen alleen maar slechter worden, dat je een betere samenleving krijgt met bijvoorbeeld bemiddeling tussen daders en slachtoffers, is diverser dan Yeşilgöz en haar Turks-Koerdische achtergrond.

Yeşilgöz is, net als Ik Zihni, het soort mens van kleur waar een bepaald slag witte mensen heel blij van wordt, omdat ze zorgt voor de continuering van hun erfenis. Ze is zelfs beter dan een witte man, want wie haar tegenspreekt, wordt door Ik Zihni meteen als racist weggezet. Ha, daar heb je weer zo’n progressieveling die er niet tegen kan dat een vrouw van kleur van het door hem voorgeschreven pad afwijkt.

Aardappelpuree uit een pakje

Maar het is andersom. Van Hirsi Ali tot Ebru Umar tot Ik Zihni en Fidan Ekiz en Shirin Musa en Lale Gül: een mens van kleur mag alleen door als hij of zij a) zich afzet tegen de “achterlijke” allochtonen en b) tegen “theedrinken” en allerlei soft gedoe is omdat je gewoon harder moet straffen en met de lange lat erover. Ieder ander kan het shaken. Je moet een driedubbelgeconcentreerde VVD’er zijn, eigenlijk een PVV’er. Je moet zeggen wat witte mannen altijd zeggen dat ze niet mogen zeggen. Je moet een Bounty zijn: een hagelwitte kern in een exotisch jasje. Je moet de cultuur van het land van herkomst resoluut afwijzen. Je moet voor aardappelpuree uit een pakje, André Hazes en een Kip-caravan zijn.

Niet dat Links zo heilig is, want wat Ik Zihni zegt, dat het racisme bij de progressieven welig tiert, is strikt genomen waar. Hassnae heeft daar ook over geschreven. Maar dit is de kern: diversiteit krijg je niet door een paar witte mannen te vervangen door vrouwen, vrouwen van kleur of mannen van kleur.

Accepteer je eigen eindigheid

Diversiteit is veel moeilijker dan dat. Diversiteit is dat je als witte heteroseksuele man aanmoedigt dat mensen, die er niet zo uitzien als jij en anders denken dan jij, afbreken wat jij hebt opgebouwd, om er iets beters voor in de plaats te bouwen. Het is het accepteren van je eigen eindigheid, en dat vergt moed.

Dilan Yeşilgöz aanstellen als minister is geen moed, maar een daad van benepen angst.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 02.01.2022 @ 15:24

[Home]
 

1 Reactie

op 02 01 2022 at 15:24 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS