Home » Archief » Gekke hoedjes


[21.05.2010]

Gekke hoedjes

Peter Breedveld

fomin13
Illustratie: Nikolai Fomin

De Volkskrant is één van die zelfbenoemde kwaliteitsmedia waar in de redactionelen regelmatig met ontzetting wordt gesproken over ‘islamofobie’ en dergelijke. En waarin harde morele oordelen worden geveld over de Wildersaanhang, die zich laat leiden door angst voor moslims.

Waar komt die angst toch vandaan? Zou het misschien iets te maken hebben met het feit dat het altijd de extremistische idioten zijn, die de Volkskrant aan het woord laat? In enkele weken tijd heeft de Volkskrant drie keer een podium gegeven aan het holle geraaskal van de Molukse bekeerling Izz ad-Din Ruhulessin, te weten op 22 april, toen meneer erop hamerde dat de hoofddoek een islamitische plicht is, waarover geen discussie mogelijk is, op 29 april, waarin hij ‘zuster’ Hassnae Bouazza de maat nam en ons, autochtonen, toebeet dat we naar de hel mogen lopen met onze integratie en sinds gisteren prijkt Izzy prominent op de opiniesite van de Volkskrant met een oproep tot verzet tegen de democratische rechtsstaat.

Op Twitter en Facebook ben ik een paar keer in aanvaring gekomen met deze ijdeltuitende ophitser, die een zwarte lijst bijhoudt van ‘nep-moslims’, het recht opeist te bepalen wat moslimvrouwen wel en niet mogen zeggen, hoe ze zich horen te kleden en met wie ze mogen omgaan en maar monomaan blijft drammen dat moslims in Nederland worden onderdrukt door het ‘witte establishment’. Aan de feiten heeft hij geen enkele boodschap en hij heeft nog nooit één van zijn beweringen onderbouwd.

Izzy is natuurlijk niet de enige. De Volkskrant en alle andere ‘kwaliteitsmedia’ hebben ons de afgelopen jaren getrakteerd op één grote lange circusparade van vijandige moslimfreaks, de één nog angstwekkender dan de andere. Baardmannen met gekke hoedjes die omstandig hun gat afvegen met onze omgangsvormen, die eisen dat alles en iedereen wordt aangepast aan hun bekrompen opvattingen, die tegenstanders verketteren en kanker toewensen en andersdenkende moslims tot afvalligen verklaren.

Je kunt het ’t publiek moeilijk kwalijk nemen dat ze denken dat alle moslims zo zijn als je continu zo’n disproportionele aandacht schenkt aan vooral deze excentriekelingen. Op Hassnae en een enkele andere ‘liberale’ moslim na lijkt er nauwelijks belangstelling te zijn voor een genuanceerd islamitisch geluid. Ik heb de afgelopen jaren veel wetenschappers gesproken met en zonder moslimachtergrond die zich in het debat wilden mengen en wiens stukken gewoon werden geweigerd door de Volkskrant, het NRC, Trouw enzovoort. Ook mijn eigen pogingen om een stuk gepubliceerd te krijgen op de opiniepagina’s van één van onze kwaliteitskranten, zijn tot op heden vruchteloos geweest.

Mensen met kennis van zaken en een stevig onderbouwde mening, die interesseren de media niet. Alleen heethoofden die de democratie afwijzen en de sharia willen invoeren, zijn nog welkom. Dat die zonder uitzondering grossieren in breedsprakerige verkrachtingen van de Nederlandse taal en het denkvermogen van trippende pantoffeldiertjes, doet er allemaal niet zo toe. En Hassnae mag dan als excuusliberaal af en toe een reactie schrijven.

De Volkskrant is uiteraard een fatsoenlijke krant, die bijna dagelijks expliciet afstand neemt van Geert Wilders en zijn aanhang, maar voor de groei daarvan is ze zelf in hoge mate mede-verantwoordelijk. Het is nogal bizar om mensen eerst bang te maken en ze vervolgens te verwijten dat ze bang zijn.

Peter Breedveld, 21.05.2010 @ 17:42

[Home]
 

66 Reacties

op 21 05 2010 at 17:49 schreef Jona Lendering:

IJdel als ik ben verwijs ik naar mijzelf: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/00001560.html

op 21 05 2010 at 18:19 schreef Tweets die vermelden Frontaal Naakt. » Gekke hoedjes -- Topsy.com:

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Suna Floret, Hassnae Bouazza, Petra Kramer, Peter Breedveld, Peter Breedveld en anderen. Peter Breedveld heeft gezegd: Weg met die extremistische moslims met hun gekke hoedjes, zoals @IzzaddinR: http://tinyurl.com/23mx6y6 […]

op 21 05 2010 at 18:23 schreef M.Nieuweboer:

Is De Volkskrant een fatsoenlijke krant? Hm. Vroeger was de Vk inderdaad een kwaliteitskrant, maar uiterlijk 1995 werden de feiten ingeruild voor sensatie. Daar past iemand als Izzy naadloos in.
Eerlijk gezegd had ik tot voor kort nog nooit van de beste muzelman gehoord. In Trouw komt hij niet aan bod; andere baardmannen met gekke hoedjes trouwens ook niet bijzonder vaak.
Het is natuurlijk uiterst pijnlijk voor PB’s ego dat Trouw zijn stukkies weigert. Waar ik vroeger de Vk voor las – diametraal tegengestelde meningen, maar meestal doordacht en op feiten berustend – daar voldoet tegenwoordig Trouw heel aardig aan.
Dus hebben we hier een doorgewinterde atheïst die dagelijks een portie protestant gedachtengoed tot zich neemt, zonder zichtbaar en onzichtbaar resultaat.

op 21 05 2010 at 18:27 schreef hassnae:

Hear, hear! Ik word er zo onpasselijk van dat hij namens de moslims pretendeert te praten. En nog onpasselijker word ik van die hysterische geloofsgenoten op facebook die op hun achterste poten gaan staan en schreeuwen of ze misschien niet hun mening mogen geven omdat ze moslim zijn.

Geef je mening, maar accepteer de consequenties. Net zoals Wilders de consequenties accepteert van zijn mening: niet iedereen vind je dan zo leuk. Leer er maar mee te leven.

Het feit dat Izz een ‘moslim’ is, is voor hen genoeg om hem blind te verdedigen en niet te kijken of zijn woorden ergens op slaan.

Maar goed, ik wil nog een stuk schrijven, dus laat ik het hier maar bij laten.

Overigens: een groot wonder vandaag. Ik ben het volledig eens met BigPete over die Zuid-Afrikaanse cartoon. Erg grappig.

op 21 05 2010 at 19:01 schreef Suna:

Liberale moslims zijn simpelweg niet interessant genoeg. Of ze moeten midden op de markt een Wet T-Shirt Contest gaan houden. De liberale moslim moet de grenzen gaan opzoeken om zijn/haar stem te laten horen, terwijl een mafketel zoals Izzy, de ik-ben-slachtoffer-moslim type, inderdaad een podium krijgt.

op 21 05 2010 at 19:16 schreef vetklep:

Ik zie zowiezo niet waarom we op “moslims” getrakteerd zouden moeten worden. Dat kan namelijk alleen maar ontaarden in onsympathieke emoties, zoals leedvermaak en minachting.
Voor mij is het in ieder geval een op een vergelijkbaar met het effect van programma’s als “sex voor de Buch” of “Goedele” destijds.

“Mensen” zijn daarentegen wel leuk om via media kennis mee te mogen maken, zolang er niet op een ziekelijke manier wordt ingezoomd op hun afwijkingen.

Verder vind ik in het algemeen dat je idioten tegen zichzelf moet beschermen in de media.

op 21 05 2010 at 21:03 schreef hassnae:

Goed idee, Suna! Peter, kunnen we geen FrontaalNaakt Wet T-Shirt wedstrijd houden voor moslima’s? Met en zonder hoofddoek.

op 21 05 2010 at 21:17 schreef Peter:

Goed. Ik verwacht jullie beiden volgende week bij mij thuis.

op 21 05 2010 at 22:09 schreef nescio:

Is hier niet sprake van koudwatervrees? Het valt wel mee met het ruim baan geven aan ‘raaskallende radicaalski’ in de volkskrant. Het is nog geen Al jazeera. Verder ligt het ook in de lijn van de verwachting dat, zolang er nog geen breed geaccepteerde gematigde spreekbuis van de moslim zuil is, er regelmatig veel (te veel) ruimte opgeëist wordt door nono’s met verknipte meningen. Ook zij willen hun 15 minutes of fame, meer is het misschien niet eens. De beste aanpak? Schouders ophalen en verder gaan met belangrijkere dingen en uitwisseling /vorming van echte meningen die vorm krijgen en groeien door gezonde dialectiek.
Oja, Peter zelf bedient zich niet van veel betere etiquettes. Zou dat een reden zijn van zijn gebrek aan toegang tot de serieuze journalistiek?

op 21 05 2010 at 22:36 schreef Peter:

Natuurlijk, de eerste domme jij-bak kon niet lang uitblijven.

Doe toch eens wat beter je best, man. Lees wat beter, verdiep je in de door mij naar voren gebrachte argumenten, in plaats van op de automatische piloot te gaan en wat afgeragde stokpaardjes te berijden. Het zou prachtig zijn als mensen hun schouders ophaalden bij het geblaat van al die zelfbenoemde vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap. Maar dat doen ze dus niet, en dat is ook niet zo heel raar, gezien allerlei ontwikkelingen in Nederland en daarbuiten.

op 22 05 2010 at 01:12 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

“een fatsoenlijke krant, die bijna dagelijks expliciet afstand neemt van Geert Wilders en zijn aanhang” Da’s een beetje een lodderige stelling als je eerst uitweidt over de clownesque kermisklanten die in dat blaadje de revue passeren ten koste van de nuancerende inborst.
Daarnaast lijkt het me af te raden afstand van wie dan ook te nemen. Zulks riekt al naar fundamentalisme.
Het probleem met de “islam” is dat het altijd om “zelfbenoemde vertegenwoordigers” gaat want er is geen hiërarchie, behalve dan dat God boven alles staat. Zo was Hassan II op een kussentje gezeten in het parlement: 5 centimeter boven het plebs.
Dat een azijnbode het podium geeft aan frustraten als Izzy zegt alles over de redactie en het salafistische scharminkel. Ik wil wedden dat ik ‘m wel eens gedaan heb.

op 22 05 2010 at 10:16 schreef TwitMedia.nl » baspaternotte: Goed stuk …:

[…] stuk van mijn abjectje vriend @frontaalnaakt over de immer doorradicaliserende Izzie: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/gekke-hoedjes.html Door @baspaternotte (zaterdag, mei 22nd, 2010 10:09 am GMT +2) In: journalisten – ReageerMeer […]

op 22 05 2010 at 10:56 schreef Peter:

Heer van Frikschoten, ik gebruik het woord ‘fatsoenlijk’ eigenlijk altijd alleen maar in ironische zin.

op 22 05 2010 at 12:10 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Dan is het goed, Peter. Ik heb er een notitie van gemaakt in mijn schriftje.

op 22 05 2010 at 17:19 schreef Mart:

De Volkskrant vies van Wilders? Vreemd, de beste man staat regelmatig op de opiniepagina met een hoofdartikel.

Het lijkt er meer op dat de Volkskrant graag extremisten aan het woord laat, omdat dat nou eenmaal meer rumoer oplevert dan fatsoenlijke journalistiek bedrijven, en de Volkskrant verwart rumoer blijkbaar met relevantie.

Mart

op 22 05 2010 at 17:36 schreef Tjerk:

” Ik heb de afgelopen jaren veel wetenschappers gesproken met en zonder moslimachtergrond die zich in het debat wilden mengen en wiens stukken gewoon werden geweigerd door de Volkskrant, het NRC, Trouw enzovoort.”

Tja, kranten zijn er niet om mensen te informeren, maar om te verkopen. En een wit puntje met een lekkere vette worst met mosterd gaat nu eenmaal eerder als warm broodje over de toonbank dan een broodje gezond doet.

Iemand die veel weerstand oproept, trekt aandacht. Daarom geven media een voetstuk aan types als Mohammed Faizel Enait en ‘Izz ad-Din’ Ruhulessin.

op 22 05 2010 at 23:37 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Tjerk
Ook een voetstuk uit winstbejag als je zulke quatsch verkoopt als Izzy op de online versie?

op 22 05 2010 at 23:57 schreef Willy Vanbeek:

Mooi gezegd, Tjerk. Moet je zien wat ik hier aantref over de NRC:
http://my.opera.com/Tibaert/blog/verlinken
Als je dat leest krijg je het gevoel dat het stinkt bij de NRC. Het gaat over hun forum waar niet gezegd mag worden hoe de vork in de steel zit. Het is wat je zegt, informeren, ho maar. Ze worden steeds meer in het nauw gedreven door internet en weten zich geen raad, dat zal het wel zijn.

op 23 05 2010 at 10:45 schreef Willem, Rotterdam:

De gewone mens wordt minder beinvloed door wat extremisten zeggen of schreeuwen en veel meer door wat hijzelf, of familie of vrienden, op straat meemaken of op het nieuws horen en zien.
Zoals ook elke al dan niet integrerende minderheid reageert op wat hijzelf of familie en kennissen meemaken, dan hetgeen door allerlei krachpatsende autochtonen verkondigd wordt.

op 23 05 2010 at 14:38 schreef Peter:

Klinklare nonsens, Willem. Ik durf te stellen dat de gemiddelde Wildersstemmer nog nooit een moslim van dichtbij heeft gezien. Hij laat zich bangmaken door het vertekende beeld in de media.

Het is veelzeggend dat Wilders ook nauwelijks daadwerkelijke ervaringen van echt bestaande Nederlandse burgers aanhaalt. Hij verzint van alles over de koran en de moslimwereld om moslims als een wereldwijde, angstwekkende bedreiging af te schilderen. Als het hem te doen was geweest om de oplossing van daadwerkelijk bestaande problemen die door andere partijen altijd zijn gebagatelliseerd of zelfs ontkend, dan had hij zich wel tot die problemen beperkt.

Nu neemt hij een zeker ongenoegen over bepaalde wantoestanden in bepaalde wijken als aanleiding voor kulverhalen over een wereldwijd, islamitisch complot tegen democratie en vrijheid.

En het zijn mafketels als Izz ad-Din Ruhulessin, die zo graag andere moslims ervan beschuldigen zich voor het karretje van het ‘witte establishment’ te laten spannen, die Geert Wilders de munitie aanreiken waarmee ze vervolgens zelf worden beschoten.

op 23 05 2010 at 15:50 schreef Hussein:

Nu ben ik zeker geen Wilders aanhanger, maar de signaal functie die hij heeft is belangrijk om dit heerlijk naieve volk uit hun roze droom te halen. Voor het gemak vergeet je dat in oorspronkelijk Christelijke landen als Syrie , Egypte en Irak, Christenen vervolgd, onderdrukt en vermoord worden in naam van Allah. In Saoudie Arabie mag er geen kerk of tempel gebouwd worden. Destrijd tegen de ongelovigen staat in de Koran en de Hadith. Wat complot theorie, ga je eens verdiepen!

op 23 05 2010 at 16:00 schreef Peter:

Juist ja, omdat in Syrië, Egypte en Irak christenen worden onderdrukt, moeten moslims in Nederland ook worden onderdrukt. En dan hebben wij Syrië, Egypte en Irak wát precies te verwijten?

Ga je zélf eens verdiepen. Of probeer eens tot een samenhangende gedachtegang te komen, dat zou al heel wat zijn.

op 23 05 2010 at 17:29 schreef Tjerk:

Ik denk dat Hussein eerder bedoelt dat wij straks ook worden onderdrukt door die 5% moslims.

op 23 05 2010 at 17:45 schreef Peter:

Man, ik word nu al onderdrukt door 0,000001 procent van de moslims. Kun je nagaan!

op 23 05 2010 at 18:20 schreef Willem, Rotterdam:

Peter
Klinklare nonsens? Beetje extreme reactie zou ik zo zeggen, reactionair zelfs. Ik schreef niets bijzonders, het zijn dagelijkse ervaringen van veel Rotterdammers,net zo goed als dat de doorsnee allochtoon z’n vervelende ervaringen beleeft, alleen iets minder agressief meen ik.
Ik zou maar niet te veel naar figuren als Wilders en Izzy luiteren en wat meer naar de gewone doorsnee mensen, dat is misschien wat saaier maar wel realistischer.
Hussein
1.Elk in overvloed levend volk is naief, dat is lekker gemakkelijk, totdat het misgaat gaat en dan valt die naiviteit snel weg.
2.Het aantal slachtoffers door christenen, is helaas nog altijd vele malen groter.

op 24 05 2010 at 02:49 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Een van mijn vrienden is een *kaanse travestiet. Hij heeft voornamelijk moslimse klanten die bij hem wel mogen wat ze thuis niet kunnen. Die klanten zijn voor het grootste deel ondernemers en wat ik van mijn vriend hoor is dat ze PVV stemmen omdat ze het schijtziek zijn dat een stel rasidioten het verkloot voor hun reputatie. Ook mijn travestiete vriend stemt PVV. Hij is vorige maand beroofd van zijn GSM door twee *kanen, in de cel gesmeten omdat ‘ie travestiet was op de verkeerde plek en ziet zijn handel naar de knoppen gaan door belagende *kanen die bij hem in de straat zijn leven onmogelijk maken terwijl ze via de achterdeur wel even van bil willen gaan.
Dit is de staat van het land en de realiteit.

op 24 05 2010 at 03:00 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Ik leef dus wel in de stad en pretendeer op geen enkele wijze welk eender wijsheid in pacht te hebben maar beschouw slechts mijn blikveld en rapporteer.

op 24 05 2010 at 07:26 schreef Tjerk:

“..in de cel gesmeten omdat ‘ie travestiet was op de verkeerde plek..”

Op een plek waar de politie op tippelaarsters (m/v) controleerde dus…

Je travestiete vriend begrijpt hopelijk wel dat als Wilders z’n zin krijgt, hij bij drie vergrijpen zijn business voortaan in Marokko kan voortzetten (en de concurrentie daar is moordend).

op 24 05 2010 at 15:42 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Tjerk
Wilders heeft het over geweldsdelicten. “Love” is de business van die vriend.

op 24 05 2010 at 15:47 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Die jongen kan het nog niet over zijn hart verkrijgen om ook maar een vlieg dood te slaan.

op 24 05 2010 at 16:15 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

En, Tjerk, dit soort jongens zijn de kanarie in de mijn.

op 24 05 2010 at 18:56 schreef Tjerk:

“Wilders heeft het over geweldsdelicten. “Love” is de business van die vriend.”

PVV’ers zijn net Mohammedanen. Die lezen ook altijd hun eigen ideeën in hun boekje. Maar het staat toch echt letterlijk in het verkiezingsprogramma:

“Nederlandse nationaliteit van criminelen met een dubbele nationaliteit intrekken.” (p.11)

“Criminelen na bestraffing eruit als zij alleen een verblijfsvergunning hebben of een
dubbele nationaliteit”
(p.15)

Daar wordt helemaal geen onderscheid gemaakt in het soort delict. En denk maar niet dat jouw Marokkaanse vriendje in Wildersland ontsnapt aan het net:

Etnische registratie van iedereen. Inclusief vermelding ‘Antilliaan’” (p.11); “Registratie van dubbele nationaliteiten.” (p.15)

Dus die vriend van jou staat als Wilders z’n zin zou krijgen straks keurig geregistreerd als ‘Marokkaan’ met uitzetmogelijkheid. Kan ‘ie straks met dezelfde boot mee als de rotjochies die ‘m belagen.

op 24 05 2010 at 19:45 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Tjerk
Een crimineel is wat anders dan iemand die een overtreding begaat. Of dacht je nu echt dat Wilders Marokkanen die 3 keer door rood licht fietsen op de trein zet?

op 24 05 2010 at 19:46 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Btw. In mijn paspoort staat dat ik Nederlander ben. Gut, wat een stigma…

op 24 05 2010 at 20:53 schreef bigpete:

In oa de gemeentelijke basisadministratie staat al sinds mensenheugenis de nationaliteit (of 2, of 3..) van elke inwoner van dit land. Er is dus NIETS nieuws onder de zon.

op 24 05 2010 at 21:20 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Op de verblijfsvergunning van de regie alhier staat ook zijn nationaliteit en daar is meneer een partij trots op! Hij wil niet eens Nederlander worden en volkomen terecht wat mij betreft.

[img]http://www.freewebs.com/peterenwils/Westerse%20Javaan.jpg[/img]
(Aldus de jonge Hamengkoe Boewono IX in zijn troonrede op 18 maart 1940, ter gelegenheid van zijn installatie als sultan van Yogyakarta.)

op 24 05 2010 at 21:22 schreef Tjerk:

“Een crimineel is wat anders dan iemand die een overtreding begaat.”

Wilders beschouwt Marokkaanse straatterroristen ook als criminelen. Dan hebben we het dus over kleine criminaliteit als busschauffeurtje pesten, buurtgenoten intimideren en tasjesroof.

Het blijft leuk met PVV’ers dat ze uit het programma van Wilders halen wat ze leuk vinden, en het zo interpreteren dat het naadloos aansluit bij hun eigen ideeën.

‘Ja, maar daar bedoelt hij mee…’

“Btw. In mijn paspoort staat dat ik Nederlander ben. Gut, wat een stigma…”

In de paspoorten van Marokkaanse Nederlanders staat ook dat ze Nederlanders zijn. Zelfs in het paspoort van sjeich Fawaz staat dat hij Nederlander is. Dat is gewoon een staatsrechtelijke constructie, die niets te maken heeft met etnische registratie.

op 24 05 2010 at 21:44 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Wat is je punt, Tjerk? Of verval je nu in een reflex?

op 24 05 2010 at 21:52 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Ik ben je vaker tegengekomen, Tjerk, en je sleept er van alles en nog wat bij, rukt zaken uit hun verband en creëert verwarring door eigenhandig maar zaken door elkaar te halen. Als je maar die verschrikkelijke PVV-ers door de stront kan trekken. Is het zo’n uitdaging voor je om gewoon normaal een discussie aan te gaan met iemand in wederzijds respect? Moet ik hier gaan zitten wachten tot je in je voortdurende aanvallen er ook nog de meest verderfelijke dictaturen bij gaat slepen om maar aan te tonen wat voor intens slecht mens ik wel zou zijn? Doe dat gewoon niet. Het leidt nergens toe. N00b

op 24 05 2010 at 21:55 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Je tactiek kennende ga je nu miepen dat ik niet op je kletsverhaal in ben gegaan en gaat dat opvoeren als teken van zwakte. Nou, succes kerel! Neem nog een citroen.

op 24 05 2010 at 21:58 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Het lijkt me meer dan duidelijk waar ik sta en ik waardeer Peters gastvrijheid op dit weblog. Maar ik verzeker je dat ik oprecht en integer verhaal en ben er niet van gediend dat ik me hier moet verantwoorden voor elke scheet die Wilders laat. OK?

op 24 05 2010 at 22:10 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Weet je wat, Tjerk? Hier: van.frikschoten@gmail.com
Dan nodig ik je uit bij mij in Amsterdam. Gaan we een hele middag en avond vriendschappelijk praten.

op 24 05 2010 at 22:25 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Ja, ik weet het: dat e-mail adres is kennelijk een dodelijke move. Ik ken mijn pappenheimers. Dat doet alle interwebshelden en kwakdozen in hun schulp kruipen. Ik heb er zero respect voor.

op 24 05 2010 at 23:12 schreef Tjerk:

Zit je me nu uit te dagen, Van Frikschoten?

op 24 05 2010 at 23:43 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Tjerk
Volgens de in jouw universum geldende regels vermoedelijk wel.

op 25 05 2010 at 00:05 schreef Tjerk:

Ik vraag de namelijk af hoe zo’n gesprek zou verlopen en dan stel ik me voor dat ik zes tot acht uur lang naar de jammerklachten van een Amsterdamse homo zit te luisteren over hoe de stad vroeger leuk was maar nu steeds minder, en dat dit allemaal komt door die kutmoslims, en dat ‘ie wel PVV stemt maar beslist geen racist is, hoor!

Of ben ik nu heel bevooroordeeld?

op 25 05 2010 at 00:31 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Tjerk
Je fantaseert er weer op los, kind… Ik heb helemaal niets tegen “moslims”. Ik neuk ze bij het leven. Ook negers trouwens. Wel eens gedaan, Tjerk? Die heerlijk warme grote lippen? Maar aziaten zijn nu mijn ding. Die diepe donk’re hertenoogjes, man ik smelt!
Dus Tjerk, wie van ons is nu intolerant?

op 25 05 2010 at 00:43 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Rest me nog te melden dat ik het helemaal eens ben met de Moslim Broederschap. We hebben hier een stel frivole en losbandige ongelovigen binnen de poort gehaald waar de varkens, apen en ezels geen brood van lusten. Nee, al die Walt Disney gelovigen, van de moskeet uit en de kroeg in, zijn een stel überlosers. Geen knip voor de neus waard en nog hypocrieter dan de paus. Bovendien blijken ze echt analfabeet te wezen. 98% heeft zelfs de Koran nog nooit van de binnenkant gezien.

op 25 05 2010 at 00:58 schreef Tjerk:

“Ik heb helemaal niets tegen “moslims”. Ik neuk ze bij het leven.”

Is dit de hedonistische variant op: ‘ik heb niets tegen Joden, sommige van mijn beste vrienden zijn Joden?’

op 25 05 2010 at 01:01 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Tjerk
Heeft iemand je wel eens geopenbaard dat je enorm zuigt?

op 25 05 2010 at 01:04 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

3 uur later en nog geen mail van onze held… We wachten rustig af.

op 25 05 2010 at 01:13 schreef vander F:

@Frik,
Tjerk lijkt me meer van het ‘rationele’ type,
in de moderne betekenis van het woord.
Dan hoef je de deur ook niet uit.

op 25 05 2010 at 01:19 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@vander F
Dat is nog geen reden om je als een ongeïnspireerde botte hork te profileren als “rationele Tjerk” zijnde.

op 25 05 2010 at 01:28 schreef vander F:

@Frik,
ach, hij komt soms best aardig uit z’n hoek,
maar loopt ook wel eens vast in z’n eigen vergezochte gerelativeer,
op rationele gronden that is.

Verder is ligt de vraag/antwoord frequentie alhier beduidend lager dan goed is voor een sprankelende ‘discussie’.

op 25 05 2010 at 01:29 schreef Tjerk:

“Heeft iemand je wel eens geopenbaard dat je enorm zuigt?”

O, zeker. Bernadette de Wit merkte een paar jaar geleden reeds op dat ik meesterlijk kon zuigen. En voor het goede verstaan: die bedoelde dat ook al niet als compliment.

Frikschoten: een ongeïnspireerde, botte hork? Ik?

op 25 05 2010 at 01:31 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Ik moet onze Tjerk nageven dat hij lef heeft. (Know what I mean, T? Say no more nuts, nuts, wink, wink…)

op 25 05 2010 at 01:40 schreef vander F:

@Frik,
anti-rationele bui vandaag?

op 25 05 2010 at 01:42 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@vander F
Leuk je hier weer tegen te komen zoveel tijd na onze gloriejaren op GeenStijl!

op 25 05 2010 at 01:50 schreef vander F:

@Frik,
ik ben nooit ver weg hoor,
ik reaguur slechts wat minder dan in de gloria.

op 25 05 2010 at 03:12 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

En dan over “Gekke hoedjes” gesproken:
Ik roep alle leden der Heerenliefde en dames met handen als kolenschoppen op een vuist te maken op de Dam komende zaterdag. Juffrouw Jihad Alariachi (what’s in a name), ernstig homofoob en zulks nog exclusief naar moslims toe, presenteert de “Dag tegen de Intolerantie”. Echt, ik verzin het niet!
En dat allemaal onder het goedkeurend oog van de Mahdi aka René Danen die al de Kristallnacht herdenking had gekaapt waar blaadjes van de Internationale Socialisten werden uitgedeeld om er een politiek fuifje van te maken en waar de Joden pas bij aankomst hun keppeltjes durfden op te zetten omdat ze anders in de tram in Buitenveldert tot ongezuurde broden worden platgeslagen.
Ik heb al een leuke slogan bedacht voor dit evenement:”Zieg Heil! Heil! Heil!”

op 25 05 2010 at 03:23 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Ik heb me daar toch een misselijkmakend artikeltje in m’n hoofd waar menig dictator een puntje aan kan zuigen. Ik zal alles in het werk stellen dat die smerige heks haar hypocriete praatjes niet zal kunnen verkondigen op de Dam.

op 25 05 2010 at 03:44 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Zo’n Tjerk, daar kan ik mee rooien en ploegen. Geen centje pijn en dat weten we van elkaar. We zijn mensen immers. Maar dat wijf, die heks, die verschrikkelijke feeks die met haar conservatieve dress code godverdomme mij gaat staan wijs maken dat ze tegen intolerantie is terwijl ze mijn hele vriendenkring en mij er bij het liefst zou ausradieren omdat we (hou je vast, gordels om) liefde voelen voor een mens? Dat stuk intellectueel onvermogen zal wel eens even bepalen op grond van 2 verwijzingen naar het volk van Lot in de Koran, waarin het woord homosexualiteit niet eens genoemd wordt, dat ik en mijn vrienden dood gemaakt moeten worden omdat er 150 jaar na de dood van de profeet een collectief van kladschrijvers het nodig vond om de Mohammed edition van de Story uit te geven?
Nou, juf, you’ve got another thing coming!

op 25 05 2010 at 07:37 schreef Tjerk:

Progressief links is je vóór, Van Frikschoten.

op 25 05 2010 at 11:34 schreef bigpete:

De extremistische troela is inmiddels gewipt als presentatrice…

op 25 05 2010 at 12:59 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Mission accomplished. Dit opinie makend weblog voor het hele gezin heeft macht!

op 25 05 2010 at 14:28 schreef BigPete:

Mevrouw jihad (what’s in a name?) doet inmiddels huillie huillie bij antisemitisme anja meulenbelt. Het is allemaal de schuld van de media. Een typische moslimreactie, het is ALTIJD de schuld van een ander….

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS