Home » Archief » Graag nul vrouwen in dit kabinet


[17.10.2017]

Graag nul vrouwen in dit kabinet

Fréderike Geerdink


Scène uit Häxan (Benjamin Christensen, 1922)

De lobby van zichzelf feministisch noemende organisaties om zo veel mogelijk vrouwen op ministersposten te krijgen, is weer losgebarsten. Het UN Women Nationaal Comité Nederland is begonnen met een handtekeningenactie om de helft van de ministers en staatssecretarissen uit vrouwen te laten bestaan. Zij Spreekt, sprekersbureau voor vrouwen, geeft het initiatief prominent aandacht op haar site. Maandblad Opzij streeft hetzelfde na. Mij lijkt het feministischer in dit kabinet te streven naar nul (0) vrouwen.

De seksistische woordenwisseling tussen Mark Rutte en Geert Wilders in het eerste debat over het regeerakkoord, waarin het schaamteloos over onwillige vrouwen ging, zegt welbeschouwd alles over de stand van zaken in politiek Den Haag. Vier mannen hebben een akkoord dichtgetimmerd dat druipt van het masculien nationalisme. De focus op de ‘gewone Nederlander’, die, dat weet iedereen, een witte, heteroseksuele man is, zegt daarover genoeg.

Afspiegeling van de samenleving

Wilhelmus en Rijksmuseum in plaats van aandacht voor zaken die onze samenleving werkelijk ontwrichten, zoals discriminatie op de arbeidsmarkt en in het onderwijs, geweld door mannen tegen vrouwen en een angstaanjagende groei van extreem-rechts (dat met vrouwen ook echt niets goeds voorheeft) waar vooral moslims de consequenties van voelen.

Dit kabinet, dit regeerakkoord, is een kristalheldere afspiegeling van de Nederlandse samenleving zoals die verworden is. Voor vrouwen en voor andere groepen zonder institutionele macht hollen veiligheid en kansen alleen maar keihard verder achteruit.

Ja, het is achtennegentig jaar geleden dat vrouwen kiesrecht kregen, een feit waar het UN Women National Comité Nederland op wijst. Ja, er is een Wet streefcijfer evenwichtige zetelverdeling mannen en vrouwen in bestuur, zoals Opzij haar lezers inpepert. Maar beide zijn geen reden om nu vijftig procent vrouwen in het kabinet na te streven. Integendeel, ze laten zien dat ondanks een recht dat vrouwen zowat honderd jaar geleden gekregen hebben, er in de masculiene dominantie in Den Haag en in de maatschappij als geheel nog bedroevend, zelfs angstaanjagend weinig is veranderd.

Vuige grapjes

Vrouwen die een plaats willen in dit kabinet, helpen mee de dominantie van witte, mannelijke macht in stand houden. Capabele vrouwen die door Rutte worden benaderd voor een plek, zouden die af moeten wijzen voor hij zelfs maar uitgesproken is. “Zolang jij vuige grapjes maakt over vrouwen, Mark, wil ik niets met jou te maken hebben”, zou een aardige zin zijn voor die vrouwen, voor ze hem vriendelijk groeten en overgaan tot de orde van de dag. Er zijn legio snedige afwijzingszinnen te bedenken, vrouwen met potentie! Bedenk er vast eentje, dat is prettiger dan achteraf pas bedenken wat je had moeten zeggen.

Laat mannen de verantwoordelijkheid voor dit drama maar nemen. Honderd procent.

Fréderike Geerdink is freelance journalist en na een afwezigheid van tien jaar tijdelijk terug in Nederland. Ze heeft een Twitter-account.

Fréderike Geerdink, 17.10.2017 @ 07:02

[Home]
 

30 Reacties

op 17 10 2017 at 08:55 schreef Archibald:

Eens met de titel van dit stuk maar om een andere reden. Laat ons leren van onze fouten. De drang om vooral toch genoeg vrouwen te benoemen in het kabinet heeft ertoe geleid dat bijvoorbeeld die troela van een Hennis ineens minister kon worden, met alle gevolgen van dien. Nuff said.

op 17 10 2017 at 09:47 schreef Sum:

Dat VVD, CDA en CU moslims discrimineert en niets doet aan grootste mistand in de maatachappij, namelijk discriminatie op de arbeidsmarkt en onderwijs, snap ik wel. Wat de D66 erbij betrokken os werkelijl schokkend. Waarom doet u dit meneer Pechtold?

op 17 10 2017 at 10:53 schreef Carine Dingemans:

@Archibald Niet echt een sterk argument. De vanzelfsprekende ‘drang’ om mannen te benoemen,
heeft ons ook een kabinet vol troela-ministers opgeleverd.

op 17 10 2017 at 12:08 schreef Kees Romijn:

Zeer eens ben ik het met dit artikel en een compliment voor Frederike Geerdink. Het land verkeert in een achterlijke fase. Het kapitaal regeert op feodale wijze in Nederland. Rutte is een despoot, die onaantastbaar is geworden. Dit alles is overigens al voorspeld enkele honderden jaren geleden door Karl Marx in het boek Het Kapitaal. Dat wij met een ellendeling als Rutte te maken hebben, zit hem in de dominantie van het kapitaal wereldwijd.

op 17 10 2017 at 12:45 schreef Martijn:

En gaat voorbij aan de eindeloze stoet van afgetreden mannen en een nog grotere stoet van mannen die gewoon zijn blijven zitten en die nu money stacken in eindeloos veel raden van bestuur.

op 17 10 2017 at 13:07 schreef Niek Holtzappel:

Tsja, welke mannen of vrouwen kunnen de groei van extreem rechts omkeren? En hoe? Tot nu toe blijkt alles, van het pamperen van boze witte mannen tot het met gestrekt been er in gaan door black twitter die groei alleen maar te bevorderen.

op 17 10 2017 at 13:43 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik weet dat ik nu mijn kop op het hakblog leg maar wat was er nu zo vreselijk aan dat incident met die Geert Wilders als een vrouw die er zo onaantrekkelijk mogelijk uit wou zien?

Het is toch zo dat vrouwen graag aantrekkelijk gevonden willen worden? Of heb ik niet goed opgelet de afgelopen 49 jaar.

Ik kan me goed vinden in dit hele stuk afgezien van de aanname dat vrouwen een veel beter kabinet zouden wegzetten of zo.

Wat dat betreft zie ik weinig verschillen tussen mannen en vrouwen.

En de gewone Nederlander hoeft niet per se een witte man te zijn. Het kan ook een vrouw (of man, of iets er tussen in, kleur maakt in deze ook niks of vrij weinig uit) zijn die vindt dat alle asielzoekers altijd alles gratis krijgen en zij niet. Er zijn maar zat van dat soort types en die voelen zich met een kabinet als dit net zo goed aangesproken.

op 17 10 2017 at 14:45 schreef Joost K.:

“Ik kan me goed vinden in dit hele stuk afgezien van de aanname dat vrouwen een veel beter kabinet zouden wegzetten of zo.”

Klopt Jeroen, hoe mannen en vrouwen bedrijven runnen of politiek bedrijven zit nagenoeg geen verschil in. Anders beweren vind ik salonpopulisme.

Bij twijfel voor een hoge functie wordt er echter wel eerder voor een man dan een vrouw gekozen plus dat de salariëring ongelijk is, dat zijn feitelijkheden.

De behandeling tussen mannen en vrouwen zit dus verschil, niet het uitoefenen van het beroep.

Ben zelf trouwens geen groot voorstander van een 50/50 verdeling man/vrouw, maar hoe Rutte het als “bijzaak” ziet, de Kwaliteit vooropstelt en dan met Zijlstra aan komen, tja……

op 17 10 2017 at 15:05 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik vind Zijlstra natuurlijk een lul wat volgens mij voor zich spreekt. Maar als ik kijk naar zijn CV dan denk ik dat ie wel degelijk capaciteiten heeft. Het komt er alleen af en toe zo rottig uit.

op 17 10 2017 at 15:15 schreef Joost K.:

Jeroen, “komt er alleen af en toe zo rottig uit” is ook een argument wat bij Wilders gebezigd wordt i.p.v. bij Baudet die als eloquent doorgaat. Ja, in tegenstelling tot het hysterische geblèr van Hitler zou Eichman ook wel een eloquente spreker zijn geweest, maar beide evengoed niet pluis natuurlijk. Vergelijking is niet als 1:1 correlatie bedoeld uiteraard.

op 17 10 2017 at 15:47 schreef AdL:

Mij wordt het niet gevraagd ondanks een uitstekende CV, een IQ van 142 en uitstekende verbale kwaliteiten. Wat er in een regering komt is geenszins de afspiegeling van het Nederlandse volk. Het is een vorm van nepotisme, simonie en noem maar wat factoren erbij. Je bent verplicht politiek angehaucht, lid van partijen of een partij zonder leden,onderschrijft de partijmores en betaalt netjes je contributie. Witte raven zijn zeldzaam en hoogstens te vinden in kerngemeenten in de periferie van het land. Kortom, ben je geen partijlid, geen vrienden met partijcoryfeeën of anderszins (Minerva) dan kun je zo bekwaam zijn, er is geen plek voor je in het landsbestuur. En dat is in 2017 nog steeds kwalijk te noemen.

op 17 10 2017 at 15:53 schreef Mario:

Was Carola Schouten niet recentelijk in maagdelijk wit, vooruit geschoven? Iets met seksisme en intimiteit en haar repliek?

Ik volg dit cabaret niet zo. Man zijnde. *duikt weg*

@Jeroen, Zijlstra is de ultieme oetlul die borstvergrotingen voor asielzoekers verzon. Hoe ‘Freud’ (incl. schadenfreude – und mich) wil je het nog hebben?

Zijn curiculum is een lachertje. Welke studentenvereniging zat ‘ie nog maar?

op 17 10 2017 at 16:01 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Als we de CV’s van Zijlstra, Wilders en Baudet gaan vergelijken, waarbij ik nog steeds dat van Zijlstra het indrukwekkendste vind, dan gaan we echt te ver weg van de strekking van dit stuk. Ik vind ook dat vrouwen net zoveel kansen en beloning etc moeten krijgen. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar of we daar allemaal veel beter van worden betwijfel ik, ik denk dat het gewoon ongeveer hetzelfde blijft. En dat je vriendjes moet hebben en een netwerkje dat blijft ook. Doe je volgens mij helemaal niks aan.

op 17 10 2017 at 16:03 schreef Mario:

@AdL:
“Mij wordt het niet gevraagd ondanks een uitstekende CV, een IQ van 142 en uitstekende verbale kwaliteiten.”

Je vergat je gigantische ego er aan toe te voegen.

Bij deze dan maar. At your service, enzo.

op 17 10 2017 at 16:16 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Nog heel even over Zijlstra dan, excuses. Uiteraard walg ik van alles waar hij voor staat. Maar hij heeft in het bedrijfsleven gewerkt, en is ook lange tijd succesvol ondernemer geweest, ook in het buitenland. Daarmee bedoel ik die heeft capaciteiten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Rutte die 7 jaar (ik gok maar wat) geschiedenis heeft gestudeerd en niet eens weet wat de Hollandsche Schouwburg is. Of een Wilders/Baudet die volgens mij nog nooit iets gepresteerd hebben. Maar goed dat maakt voor mij het CV van Zijlstra “indrukwekkender”. Niet dat ik een fan ben of zo. Integendeel. Verdonk, ook zo iemand, was directeur van een gevangenis geweest. Nou nou petje af. En dit bedoel ik cynisch. Wat moet je daar nou voor kunnen. Om terug te komen op dit stuk: of het vrouwen zijn of mannen, het interesseert me niks. Als ze maar iets kunnen. En met iets kunnen bedoel ik niet dat ze uitstekend de auto kunnen poetsen van hun leiders. Jarenlang. Want dat schijnt tegenwoordig het criterium te zijn. De lat ligt gewoon heel laag tegenwoordig volgens mij. Als ik het vergelijk met de jaren 50/60/70. En ik heb er echt geen verstand van hoor geef ik eerlijk toe.

op 17 10 2017 at 16:18 schreef Sasha Berkman:

Archibald, vond je haar slechter dan Teeven of Opstelten?

op 17 10 2017 at 16:46 schreef babs:

Jeroen,
Mannen willen ook graag aantrekkelijk worden gevonden, dus waarom specifiek vrouwen? En dan Wilders over het ‘gehad’ hebben van een vrouw. Zeker niet het ergste wat de 2 ooit hebben gezegd, wel tenenkrommend. Samen meer ook dan elk voor zich.

Verder eens met wat je zegt en ik moest er zeker wat moeite voor doen om voor mezelf rond te krijgen wat me precies stoorde aan Rutte/Wilders.

op 17 10 2017 at 16:52 schreef AdL:

Tja, ik ben begenadigd begiftigd. En ja ondanks mijn genialiteit geen veelgevraagd bestuurder. Zoals ik lopen er veel meer rond in dit land. Aan de eerste de beste ‘kist’ in opa’s stamkroeg, hangen er al zo’n vijf hoogbegaafden rond die de problemen tussen twee slokken Amstel weten te pareren.Maar ja, dat schijnt voor ene Mario als de welbekende rode lap op een stier te werken.

op 17 10 2017 at 18:30 schreef ikzelf:

Zolang we nog aantallen mannen en vrouwen zitten te tellen is het alleen maar duidelijk dat we nog verrekte veel werk hebben met de emancipatie van de vrouw.

op 17 10 2017 at 19:54 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

@babs ik begeef me nu op glad ijs als ik hier echt op in ga dus lamaarniedoen. Maar verder meld ik nog wel dat ik vrouwen “gehad” heb en vrouwen hebben mij “gehad” en wat is verder het probleem zeg maar. Wat dat betreft. En grapjes erover. Ik wil nog wel herhalen dat ik vind dat vrouwen en mannen gelijke kansen en beloning verdienen en dat ik hoop dat we mensen kiezen op basis van vaardigheden en inzicht.

op 17 10 2017 at 20:02 schreef Sasha Berkman:

ikzelf: amen

op 17 10 2017 at 20:50 schreef Chakir:

Jezus motherfucking christ! Ik wil niet alle reageerders hier tegen mij in het harnas jagen (maar ik ga het toch doen:)) Jullie zijn allemaal een stel pubers die elkaar lopen af te troeven en wedstrijdje ver plassen doen. De één pocht met zn BMW van 142 PK, een ander dist De Grote Oetlul H.Z., weer een ander legt z’n biologische missie vd afgelopen 49 jaar uit etc etc.. Kortom: Goed stuk Frederike! Laat ze lekker de tyfus krijgen (de “mannen” dan, hè) en het gewoon lekker voor hun eigen rekening nemen allemaal.

op 17 10 2017 at 21:01 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Nou Chakir wat je over mij zegt is flauwekul dan zal de rest wat je zegt ook wel flauwekul zijn. Dat straalt t sowieso uit.

op 17 10 2017 at 21:26 schreef Chakir:

Nou Jeroen, ik wilde wat citaten uit je reacties copypasten ter illustratie maar het is niet te doen man, zoveel bullshit achter elkaar. Ik kan je één ding vertellen: als je als bruine man tussen allemaal witte mannen opgroeit, speelt, eet en werkt, dan zie je “op een gegeven moment” (zoals de grote J.C. zou zeggen) met je ogen dicht HUN blinde vlekken. En als je daar bewust van bent, neem je die blindheid haast over. Ik kan dat niet, omdat ik continu wordt gecorrigeerd vanuit mijn achtergrond. Datzelfde geldt ook voor vrouwen en alle andere “minderheden” die met die witte hetero mannen werken.

op 17 10 2017 at 21:47 schreef Adriaan:

Ik ben opgevoed met vier zussen. En een alleenstaande moeder. Dis 5 vrouwen om me heen. Allemaal elke ochtend eindeloos voor de spiegel staan om zich mooi te maken. De een nog sexier gekleed dan de ander naar de schoolfeesten. Ik luisterde hun gesprekken af op de slaapkamer: welke jongens ze zouden oakken, wie ze in bed wilden krijgen, hoe ze de jongens gingen verleiden en wat ze dan met ze zouden doen. Nooit anders meegemaakt. Seksistisch gewauwel.

En nu ineens mag Rutte niet zeggen dat een vrouw die zich onaantrekkelijk maakt niet verbaasd moet zijn dat ze niet ten dans gevraagd wordt? Wat is dit voor gebeuzel? Vrouwen ijn vrouwen en mannen zijn mannen, en Archie Bunker hd gewoon gelijk. ;)

op 17 10 2017 at 22:55 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Wat zei ik nou Chakir? Oh ja, flauwekul. Flauwekul dus, jongen. Of meisje. Je kletst maar wat. Er zal vast wel iets in zitten maar je moet eerst eens zelf leren wat dat dan misschien eventueel kan zijn voordat je er vanuit kan gaan dat iedereen snapt wat je gewauwel betekent.

op 18 10 2017 at 00:19 schreef Chakir:

“Wat zei ik nou Chakir?”

Je zei flauwekul.

“Oh ja, flauwekul. Flauwekul dus, jongen.”

Eh…

“Of meisje. Je kletst maar wat.”

Vind je?

“Er zal vast wel iets in zitten..”

Oh gelukkig..

“maar je moet eerst eens zelf leren wat dat dan misschien eventueel kan zijn voordat je er vanuit kan gaan dat iedereen snapt wat je gewauwel betekent.”

Ah, nu snap ik het! Thanx!

op 18 10 2017 at 07:02 schreef Peter:

Oké, en klaar weer met dit geouwehoer.

op 18 10 2017 at 10:32 schreef Ayla:

Die meritocratie zoals ze die in Nl. en Fr. zo graag willen is zowiezo zo sexistisch en zo racistisch als de pest.

op 18 10 2017 at 18:06 schreef Mario:

@Babs
“En dan Wilders over het ‘gehad’ hebben van een vrouw.”

Wacht even, ik heb het recente politieke haantjesgedrag -bewust (nog) niet- op video gekeken, Maar: Wilders, met zijn pornoadvertenties (allover the media, btw), die sprak over vrouwen “gehad” te hebben?

Hij is en blijft een sneu rukkertje. Gelijk zijn slaafse volgelingen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS