Home » Archief » Hé, waarom mag ik je tieten niet zien?


[13.06.2022]

Hé, waarom mag ik je tieten niet zien?

Peter Breedveld


Scène uit The Blue Lagoon (Randal Kleiser, 1980).

Hé, waarom mag ik je borsten niet zien? Wat is dat voor preutse onzin? O, je denkt dat ik persoonlijke interesse heb in die vormeloze vetbobbels van je. Verbeeld je maar niks, het is dat je ze zo amechtig bedekt. Leg me uit waar dat goed voor is.

Zou toch gek zijn, als ik zo tegen vrouwen zou praten? Ik denk dat ik snel een aanklacht wegens seksuele intimidatie aan mijn broek zou hebben. Waarom is het dan wel normaal om een gehoofddoekte vrouw zo aan te spreken, zoals ik prominent bolletje van de extreemrechtse racistensite The Post Online Bas Paternotte zag doen, met in zijn kielzog een stel walkures van de antimoslimbrigade? Agressief onderwierpen ze Trouw-columnist Emine Uğur, kennelijk publiek bezit geworden, aan een soort Spaanse Inquisitie over de hoofddoek waaronder ze, in de woorden van de woest aantrekkelijke Paternotte, haar ‘verdorde kop’ verbergt.

Appels en peren

O, u vindt dat appels met peren vergelijken. Belachelijk om vrouwenborsten gelijk te stellen aan hoofdhaar, want borsten zijn erotiserend en haar is gewoon haar. Je borsten tonen is exhibitionisme, niemand die normaal is doet dat, haar heeft niks met seks te maken.

Dat is hoe u bent opgevoed, maar vertel me eens waarom u zoveel aandacht aan uw haar besteedt, mogelijk meer dan aan uw borsten. Ik denk ook dat u er meer geld aan uitgeeft. Met een goede kop met haar trekt u veel positieve aandacht, van mannen ook. U hebt vast weleens gemerkt dat de aandacht op een “bad hair day” aanzienlijk minder is. Haar maakt en breekt mensen. Denk aan Will Smith, die ontplofte toen Chris Rock een grap over het gemillimeterde haar van zijn vrouw maakte.

En het zal u verbazen dat het publiekelijk tonen van vrouwenborsten niet altijd taboe is geweest in Nederland. In de 17e eeuw was het mode om jurken te dragen die de borsten onbedekt lieten. Borsten waren symbool van maagdelijke deugdelijkheid, van ongerepte puurheid, geen seksobjecten. De elite begon ermee, met die topless jurken, en het gewone volk volgde snel. Dat was in het oerchristelijke Nederland, waar je levend verbrand werd als je het verkeerde geloof aanhing, en aan een molensteen de plomp werd ingedonderd als je homo was. Maar blote vrouwenborsten waren vol-ko-men normaal.

Erogene zone

De status van borsten is nooit hetzelfde geweest en kan ook zo weer veranderen. Als de Kardashians met blote borsten beginnen rond te lopen, doen modebewuste vrouwen het hier binnen de korste keren ook weer. Als de hals tot erogene zone wordt verklaard, zoals ooit in Japan, gaan vrouwen die en masse bedekken, of juist benadrukken. Het is allemaal mode. In mijn jeugd ging iedereen en haar oma topless op het Scheveningse strand, nu zou er een rel losbreken als iemand het doet. Borsten bedekken is niet meer of minder raar dan je haren bedekken. Het is raar om te doen alsof dat raar is, want ik kan me niet voorstellen dat iemand zou ontkennen dat haar een cruciaal onderdeel vormt van iemands vrouw-zijn.

Wat mij betreft wordt u allemaal een beetje relaxter wat lichamelijkheid betreft. Kleding moet functioneel zijn en kan ook als versiering van het lichaam dienen, maar het bedekken van het lichaam uit preutsheid is opgelegd. Door het christendom, door de mode- en cosmeticawereld, die mensen onhaalbare schoonheidsstandaarden oplegt, door een gecultiveerde afkeer van lichamelijkheid. Ooit komt dat wel weer terug, denk ik, de ontspannen, toevallige naaktheid waar niemand moeilijk over doet. Mensen worden het op zeker moment altijd moe hun natuurlijke neigingen te onderdrukken.

Dwangmatige preutsheid

Maar als u uw dwangmatige preutsheid wilt blijven cultiveren, het is mij hetzelfde. Verbeeld u alleen niet dat u zoveel vrijer bent dan Emine, want dan houdt u zichzelf ontzettend voor de gek.

Hoe dan ook, u hebt geen flikker te maken met wat een ander wel of niet aantrekt.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 13.06.2022 @ 18:06

[Home]
 

1 Reactie

op 13 06 2022 at 18:06 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS