Home » Archief » Héérlijk, die aanrandingen in Keulen; kun je lekker je racisme de vrije buikloop laten


[16.01.2016]

Héérlijk, die aanrandingen in Keulen; kun je lekker je racisme de vrije buikloop laten

Hassnae Bouazza

b3
Illustratie: Mike Allred

Wat was het een vruchtbare eerste week van het nieuwe jaar voor het grote, luidruchtige anti-vluchtelingenkamp. Er werd nog net niet gejuicht, maar de nog altijd onbevestigde berichten over de al dan niet massale aanrandingen in Keulen (de berichten over wat er nu precies is gebeurd zijn op zijn zachtst gezegd tegenstrijdig) werden gretig aangegrepen om vol op het orgel te gaan tegen, en zonder enig onderscheid te maken tussen, migranten, asielzoekers, vluchtelingen, Arabieren en Noord-Afrikanen. O, en moslims natuurlijk. Het begint en eindigt allemaal met de moslims.

Ook in NRC een verbale orgie van triomfantelijke ‘zie je wels’ over vrouwen die zich moeten wapenentegen die enge Arabieren, en ‘mensen uit homo-Joden- en vrouwenhatende landen’.

Gaat het nu weer een beetje, mensen? Alles eruit gegooid? Fijn is dat, als je je racistische vooroordelen kunt gieten in bezorgde stukken die volgen op maatschappelijke hysterie. Dan ligt het tenminste niet aan jou. Je reageert slechts op wat er gebeurd is, nietwaar. En die ‘mensen uit homo-, Joden- en vrouwenhatende landen’ blijken nu toch echt een gevaar voor ons. Voor onze vrijheden en onze verworvenheden en onze beschaving. Dat staat op internet en in de kranten, dus dan moet het wel zo zijn.

Krokodillentranen

Nu dat allemaal zo massaal en eensgezind is vastgesteld, zou het fijn zijn als de discussie een stap verder gebracht kan worden. Gewoon, niet meer eromheen draaien, maar eerlijk uitspreken waar dit allemaal toe moet leiden.

Als drommen ‘mensen uit homo-, Joden- en vrouwenhatende landen’ onze levens hier in gevaar brengen, dan is er eigenlijk maar een oplossing, lijkt me: de grenzen dicht.

Dan kunnen we de krokodillentranen in reactie op de vluchtelingenbeelden voortaan ook maar achterwege laten, want die ‘mensen uit homo-, Joden- en vrouwenhatende landen’ brengen ons hier in gevaar en onze huizen dalen in waarde als ze in onze buurt komen wonen waardoor we ons bovendien onveilig voelen.

Als die grenzen dicht zijn, zitten we nog wel met een fiks aantal ‘mensen uit homo-, Joden- en vrouwenhatende landen’, en mensen wier ouders uit ‘homo-, Joden- en vrouwenhatende landen’ komen. We hebben het er al vijftien jaar over. Over hun geloof dat niet samen zou gaan met de democratie, over hun vermeende gebrek aan integratie en gevaar voor de rechtsstaat. Wat doen we met hen?

Nijpend moslimprobleem

Kunnen we het daar nu over hebben? Gewoon concrete voorstellen, zonder valse gêne, want die hebben de meesten de afgelopen week toch al laten varen zonder zich te storen aan zoiets futiels als feiten. Wees eens eerlijk.

Wat moet er met moslims als ik gebeuren? Ik bedoel, nu dan is vastgesteld dat we een gevaar zijn voor de samenleving, welke conclusies moeten daar dan aan worden verbonden? Ik lees al jaren op sociale media en laatst zelfs in een christelijk dagblad dat we moeten worden doodgeschoten en vrouwen die erop wijzen dat islamitische mannen bepaald niet het patent hebben op seksueel geweld, moeten van de heren die zich zo geweldig druk maken om het aanranden van vrouwen in Keulen, worden verkracht.

Maar dat zal ik ongetwijfeld verkeerd hebben begrepen, want westerse mannen doen niet aan massamoord en geweld. Dus zegt u het nou eens eerlijk: wat is uw oplossing voor het nijpende moslimprobleem?

Eerder in verkorte vorm gepubliceerd in NRC. Hassnae Bouazza (lees dit verse interview met haar in de Vlaamse krant De Standaard) is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Vorig jaar heeft ze in Beiroet de Arouwad Award gekregen voor haar stukken over de Arabische wereld. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 16.01.2016 @ 10:14

[Home]
 

14 Reacties

op 16 01 2016 at 14:13 schreef Murat:

Heel Sterk Hassnae!

Ik heb exact hetzelfde gezegd. Mijn hemel wat is dit LEKKER voor de witte boosman. YES! We kunnen nog harder raciaal essentialistisch gaan schreeuwen en tetteren dat de Arabierman heel eng en gevaarlijk is.
Eindelijk het decennia oude Hollywood stereotype van de naar de blanke vrouw smachtende, stinkende, zwetende, verkrachtende Arabier bevestigd zien worden (subjectief uiteraard).

Ik heb mijn rug al lang toegekeerd naar mijn eigen land.
Het kan me mijn rug op, verschrikkelijk racistisch rotland dat pist op alles wat niet binnen de witte norm valt.
Weg met dat kleine krentenland, ben er helemaal klaar mee.

op 16 01 2016 at 14:30 schreef Maarten:

Ja dat wil ik ook nu wel eens weten, want ik word een beetje paranoïde als ik een Marokkaanse man of vrouw begroet. Moet ik mij extra aardig gedragen, zodat hij of zij zich niet weer gediscrimineerd voelt. Want jullie krijgen toch wel een shit load te verwerken de laatste tijd. Ik heb echt te doen met jullie, zonder jullie zielig te vinden. Kijk, heb ik al moeite om mezelf uit te leggen.

Maar dat de grenzen ook eens kunnen sluiten voor nieuwe migranten, dat mag ook wel eens. Laten we nou eens tot rust komen. Ik kom zelf uit Gouda en ik voorzag nu al bijna 30 jaar geleden al maatschappelijke onrust. En dat gaan we in ieder geval niet oplossen door nog meer migranten toe te laten. Laten we nou eens een samenleving opbouwen waar we als gelijken met elkaar kunnen leven.

op 16 01 2016 at 14:38 schreef dewanand:

Miaauw, miaauw, namastiaauw Hassnae Bouazza,

Om deze zin moesten Wieroe en ik hard miaauwen:

‘O, en moslims natuurlijk. Het begint en eindigt allemaal met de moslims.’

Eigenlijk heeft men in het hele westen een reductionistische visie ontwikkeld op islam en alle moslims. En de blanke westerlingen houden het simpel en kijken door een Binaire bril naar de zwarte buitenwereld. Maar dit is een raskenmerk, geloof ik nu, omdat ik veel blanken ken die niet anders kunnen.

Blanken zijn een binair gedetermineerd mensapen ras uit Arctische gebieden, nee niet dat blanken slecht zijn, nee ze zijn er nou eenmaal op deze aardkloot en ze mogen luidop miaauwen:

‘white is beautiful’, liefst bloot voor de spiegels.

Maar hier vraagje van Wieroe:

‘Miaauw Hassnae, kan je mij vertellen wat beter is: een moslimvrije wereld of blankenvrije??’

Wilders brulde over een marokkanenvrij Nederland, nou hij zal het nog druk krijgen zo te zien. Ieder aapje heeft een eigen tic en dat is aapeigen.

dewa aapje, en Wieroe

op 16 01 2016 at 16:07 schreef Jon:

De slachtoffers van ‘Keulen’ en de bedreigde homo’s in AZC’s worden nog een keer misbruikt door aanhangers van Hatelijk Rechts, zoals Geenstijl, Annabel Nanninga, Ebru, Umar, Bert Brussen, etc. Misbruikt omdat ze het Eigen Gelijk en het Eigen Frame triomfantelijk moeten bevestigen. Zielig.
Net zo zielig als dat goedwillende genuanceerde mensen misbruikt moeten worden en neer worden gezet als Gutmensch. Hatelijk Rechts tracht zich deze periode te positioneren als zijnde de mensen met de betere meningen (wie zijn nu de goede mensen?). In feite is Hatelijk Rechts bezig met een langdurige maatschappelijke verkrachting van andersdenkenden.

op 16 01 2016 at 16:20 schreef MNb:

“Wees eens eerlijk.”
Och, Hassnae en Murat, dat is ook al jaren duidelijk.

https://www.youtube.com/watch?v=IoeVcslBwgg

Nog niet zo lang bevestigd met “minder, minder minder!”

op 16 01 2016 at 17:31 schreef Maurice:

Gezien de stuntelende (samenwerkings) optredens van de EU landen, is het ‘grenzen dicht scenario’, al dan niet tijdelijk, inderdaad een realistisch vooruitzicht.

Zomaar wat mogelijke ontwikkelingen als antwoord op de gestelde vraag:

-De groei van het aantal -mega-moskees zal worden tegengehouden,
-Strenge controles in moskees,
-Gedragen religieuze symboliek en aanverwante gedragingen worden geheel of gedeeltelijk verboden in het publieke domein/ op de werkvloer,
-(draaideur)criminelen met dubbel paspoort als strafoptie geen NL paspoort meer, dus uitzetting,
-Leeftijdsrestrictie op het bijwonen van het slachten op het slachtfeest, wellicht onverdoofd slachten verboden,
-Islamitische internaten verboden,
-Wahabisme verboden, wellicht ook het salafisme.
-Religieus onderwijs wellicht helemaal vervangen door seculier onderwijs?

Voor de rest weinig tot niets.
De politiek inschattende, zal het schaafwerk zijn.

op 16 01 2016 at 17:54 schreef Peter:

Ik dacht dat je zou ophouden hier dezelfde monotone racistische bagger te plempen die we in de reguliere media al uit den treuren kunnen lezen, Maurice.

op 16 01 2016 at 19:00 schreef Tormos:

Dewanand stelt een keiharde vraag. Persoonlijk zie ik geen voordelen aan het fenomeen islam.

op 16 01 2016 at 19:22 schreef Maurice:

Het is bedoeld als antwoord op de gestelde vraag in het stuk. Zonder waardeoordeel mee te bedoelen maar puur naar ingeschatte waarschijnlijkheid.

Ik dacht dat je het met name had het over het -veelvuldig- linken van ‘rechtse’ sites omdat je zei dat FN één van de weinige sites in z’n soort is. Ik kies dan wel een meer vragende opstelling in plaats van een speculerende.
Overigens ‘kopieert’ De Correspondent FN, dat lijkt me een compliment.

op 17 01 2016 at 10:52 schreef herman van der helm:

Ik heb het wel vaker gedacht maar Hassnae, door jouw vraag zeg ik het maar eens. Als iemand zoals Wilders een oplossing denkt te hebben voor het immigratie en buitenlandersprobleem, laat hij het maar eens gaan oplossen. Geef hem de politieke macht. Het heeft geen zin om hem en de zijnen tegen te spreken, want ze zijn horende doof.
Helaas zullen we de gevolgen dan wel moeten dragen, maar als je hem de kans niet geeft om zijn oplossingen uit te voeren vergiftigd ie nog jaren de hoofden van mensen. En in dit huidige stadium denk ik dat zijn ideeën nog wel door hem zelf te corrigeren zijn als hij ze in uitvoering brengt, maar als de vergiftiging nog langere tijd doorgaat, ontaard dat, vrees ik, op den duur in Nazi praktijken waar hijzelf ook geen grip meer op zal hebben. Vertrouw op het ‘gezond verstand’ van Wilders.

op 17 01 2016 at 18:15 schreef MNb:

“laat hij het maar eens gaan oplossen”
Dat is al eens in Duitsland, 1933 geprobeerd. Liep niet zo goed af.

“Vertrouw op het ‘gezond verstand’ van Wilders.”
Vertrouw liever de kat die ik net op het spek gebonden heb.

op 17 01 2016 at 19:13 schreef Max:

Iemand als Wilders en consorten tot inkeer komen?Nooit niet,voor hen is er geen enkele grens,ze gaan er nu al zo vaak overheen.
Gekte stop je niet.
Ze zitten in een tunnel en een normaal omgaan met anderen met andere politieke ideeën is er niet bij,de ander wordt altijd neergezet als vijand.
Wilders heeft veel mensen al zo vergiftigd met zijn haatdenken dat hij het nu niet eens meer zelf hoeft te doen,Dat werk is allang overgenomen.Hele groepen mensen,zijn stoottroepen doen dat werk al voor hem.
Dit gaat niet zomaar omkeren omdat jij vertrouwd op zijn gezond verstand want dat gezonde verstand is er niet.Heb je die gezichten en de haat gezien van die extreem rechtse idioten die hem aanhangen?Gevaarlijke idioten.
Dit gaat hoe dan ook uitmonden in geweld en iedereen stond erbij en deed niets,hele groepen mensen vinden het zelfs heel normaal wat die Wilders en Bosma allemaal uitkramen.
Gevaarlijke idioten zijn het.
De geest gaat niet meer in de fles.

De Ierse filosoof, psycho-analyticus en antiradicaliseringsadviseur David Kenning maakt zich grote zorgen over de weerbaarheid van westerse democratieën.

Hij ziet parallellen, zegt hij. Hij zegt dat de psychologische strategieën van Mar

op 17 01 2016 at 19:14 schreef Max:

Hij ziet parallellen, zegt hij. Hij zegt dat de psychologische strategieën van Marine Le Pen, Donald Trump en Geert Wilders, ‘de demagogen van extreem-rechts’, overeenkomen met die van Islamitische Staat. ‘Beide kampen zijn eropuit de bevolking te verdelen, te polariseren, het gematigde midden te radicaliseren. Wij, de niet-moslims, worden opgezet tegen zij, de moslims.

http://bit.ly/1PflM98

op 18 01 2016 at 10:49 schreef MNb:

“Wij, de niet-moslims, worden opgezet tegen zij, de moslims.”
Twaalf, dertien jaar geleden schreef ik al dat Wilders en extreme moslims hetzelfde willen: de culture clash a la Samuel Huntington. PB wijst volkomen terecht op de rol die media spelen door alleen extreme moslims aan het woord te laten.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS