Home » Archief » Help! De overheid mishandelt mijn kind!


[13.10.2012]

Help! De overheid mishandelt mijn kind!

Gin Mooy


Franse ansichtkaart uit 1905

Gisteren plaatste ik een mini-pamflet om u te vragen zich sterk te maken voor de rechten van mijn dochter. In het kader van de Wereld Meisjes Dag. Niet dat ik veel reactie verwacht had. U maakt zich immers massaal druk om verloren fietssleutels en dat soort hoognodige hulpverlening, u heeft er vast geen tijd voor. Wist ik.

Toch viel het gebrek aan animo me alsnog bitter tegen. Facebook-fanaten die wel foto’s van puppy’s, kittens en paarden kunnen ‘liken’ en twitteraars die berichtjes, dat iemand geniest heeft, nog retweeten, vonden de rechten van mijn dochter dus nog geen muisklik waard. Aha. Dus zo werkt de wereld.

‘Mijn dochter’, schreef ik ‘heeft genoeg te eten, ze hoeft geen zware arbeid te verrichten en ze wordt ook niet mishandeld. Niet lichamelijk, althans. Geestelijk wel. Door de Nederlandse overheid.’

Stop. Wacht. Denkt u hier alstublieft heel even over na. GEESTELIJK MISHANDELD, schreef ik. DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID. Dringt het door? Vindt u dat niet gierend alarmerend? Dat úw volksvertegenwoordigers mijn dochter geestelijk mishandelen? Blijkbaar niet. Die ene muisklik waarmee u uw ongerustheid kon uiten bleef immers uit. Dus vindt u het niet erg dat úw volksvertegenwoordigers kleine meisjes mishandelen. U geeft hen immers uw fiat: “U doet maar hoor! Ik uit wel af en toe wat verontwaardiging, voor de vorm, maar stiekem heeft u mijn zegen.”

Wat is er nou helemaal aan de hand? Nou, simpel. Mijn dochter heeft een Indisch/Nederlandse moeder en een Sierra Leoonse vader. Haar vader studeert nog in den vreemd en heeft dus helemaal geen tijd om lange trajecten inburgeringscursussen af te leggen. Die bevindt zich op een heel ander pad in zijn leven. Ook belangrijk, trouwens. Al begrijp ik dat leren wie Michiel de Ruyter was oneindig veel malen belangrijker is dan een echt diploma halen. Goed. Hij studeert dus nog. En hij wil zich (voorlopig) ook helemaal niet permanent settelen in Nederland.

Maar de moeder van het kind is een ingezetene. Het kind dus ook. Er wordt in Nederland nog steeds inkomen gegenereerd en belasting betaald. Een deel van het gezinsleven speelt zich dus hier af, op Nederlandse bodem.

En dikke, lange neus: daar mag de vader van het kind lekker geen deel van uitmaken. Is het kind jarig en moeder en dochter zijn in Nederland? Nou, papa mag niet komen hoor, kleine meid. Maar gefeliciteerd! En dat je maar flink mag integreren in je leventje hè? Ach, ben je ziek? Zielig hoor. Maar papa mag lekker nog steeds niet komen! Die staat veilig achter die hoge, dikke muur die om dit land staat! Fijn voor ons allemaal hè? Maar dat begrijp je nog wel als je later groot bent. Dan zul je ons er dankbaar om zijn hè? Dan weet je hoe gevaarlijk mensen als je vader eigenlijk zijn. Wat zeg je? Je mist je papa? Onmogelijk! Je papa is een slechte, zwarte boef die uit is op onze welvaart! Die kan je onmogelijk missen. En anders heb je Skype nog hè? Veiliger ook. Kan er niets gegraaid worden hè?

Overdrijf ik? Geen letter. Zijn er goede redenen voor? Geen enkele. Een kind is een kind. Ook al is ze minderwaardig in uw ogen. Minderwaardig zei ik ja. Minder WAARDIG. In ieder geval minder waard dan uw eigen kinderen. Volgens u. Want die hebben wel het recht om bij beide ouders te verblijven.

En dat vindt u doodnormaal. Dat uw eigen kinderen dat recht wel hebben, en die van mij niet. Omdat u bang bent voor die o zo griezelige Marokkaanse bruidjes die ons land zogenaamd overspoelen en straks over komen nemen met hun hoofddoek en sharia. Nee, dat moeten we met z’n allen niet willen inderdaad. Die enge vrouwen! Dan maar iedereen buiten de poort hè?

En ach, die vaders van die kinderen zijn toch allemaal goudzoekers. Dus het heeft nog dubbeleffect ook. Aha. Dus zo werkt de wereld. Nou, ik zal mijn dochter morgenochtend vertellen hoe blij ze mag zijn dat u haar beschermt tegen haar eigen vader, hoor.

Antropologe Gin Mooy doet promotie-onderzoek naar ex-kindsoldaten in Sierra Leone. Ze zette het hulpproject Mind to Change op en schreef een boek. En nog een boek. Vorig jaar verscheen haar boek over Anorexia. Meer Gin op haar weblog.

Gin Mooy, 13.10.2012 @ 10:57

[Home]
 

51 Reacties

op 13 10 2012 at 11:25 schreef Bigpete:

Hysterie van een dronken aardbei. Hij kan gewoon komen, mits hij een visum heeft, Dat kan hij aanvragen, dat schrijf je zelf. Jullie vinden het alleen teveel gedoe. Dat is een keuze, JULLIE keuze. Niks dikke muren, niks kindermishandeling.
Mijn schoonouders uit China komen elke 3 jaar hier. Dat is ook een hoop gedoe en geregel. Maar het kan wel. En het wordt elke keer makkelijker…

op 13 10 2012 at 11:28 schreef Rob:

Tsja, dan had hij maar sportman moeten worden of met een lid van het konukkluk huis moeten trouwen. Dan kan er ineens van alles en nog wat geregeld worden.
Trieste shit Ginny.

op 13 10 2012 at 12:05 schreef Gin:

Yep Rob, dat is het enige mogelijke antwoord ben ik bang.

@Bigpete: Ik had een hele riedel aan antwoorden in gedachten. Ik ging er eerder deze week al met heel gestrekt been in. Maar ik heb een verrekt goede bui, dus dat maar niet. En het belangrijkst: het doet er allemaal niet toe. Het enige probleem wat hier aan de orde is, is dat het absurd is dat ik dit als KEUZE moet zien. We hebben het over een vader-kind relatie. Dat is iets anders dan grootouders, schoonouders (hoewel, dan nog), vrienden, bekenden etc.

op 13 10 2012 at 13:36 schreef Bigpete:

Dat zal allemaal wel Gin. Dat had je allemaal van te voren kunnen weten. Misschien moet je eens wat verder kijken dan de familieband lang is. Als mijn vrouw haar ouders wil bezoeken dan heeft ze ook een (chinees) visum nodig. En dus kan ze niet vandaag zomaar op het vliegtuig stappen. Zo is het nu eenmaal. Wat jij wil is dat elke afrikaan zonder visum naar ons land kan komen. IK ben blij dat dat niet kan…

op 13 10 2012 at 13:55 schreef Gin:

Ik leg me dus niet neer bij ‘zo is het nu eenmaal’. Omdat het de rechten van mijn dochter aantast. En ik neem toch aan dat uw vrouw nu op een leeftijd is dat ze geen directe zorg van de ouders meer behoeft.

op 13 10 2012 at 13:56 schreef Gin:

Waar stond dat van elke Afrikaan eigenlijk? Dan wis ik het even. Dat was namelijk niet de bedoeling, dat dat er zou staan.

op 13 10 2012 at 14:58 schreef rakker:

Zeg Gin, waarom voeg je je niet met dochter bij je man, dan zijn alle problemen toch opgelost?

op 13 10 2012 at 15:02 schreef Pyt van der Galiën:

Goed stuk, Gin. De wetgeving is op dit punt (mou ja, niet alleen op dit punt) inderdaad schandalig. Die wetgeving veranderen zal – vrees ik – een langdurig proces zijn. Bange blanke mannen als Grote Piet hebben het politieke tij de afgelopen jaren mee gehad en zelfs “linkse” (proest) politieke partijen willen nun vingers hier momenteel niet aan branden, uit angst voor diezelfde boze, blanke mannen.

op 13 10 2012 at 15:15 schreef Gin:

Rakker, waarom gaan jij en andere landgenoten die dit normaal vinden niet gewoon naar een ander land? Dahaag!

op 13 10 2012 at 15:16 schreef Gin:

@Pyt: Dat is me duidelijk. Ik heb ook niet de illusie dat er snel iets zal veranderen. Daarentegen vind ik ook dat mensen zoals ik niet genoeg onze monden open doen. We roeren ons niet. Als in: we lijken het ook geaccepteerd te hebben. En dat helpt al helemaal niet.

op 13 10 2012 at 15:58 schreef sjap:

Neem een verantwoordelijkheid voor je leven en je dochter Gin. Je kan je probleem wel laf afschuiven op abstracte regelgeving maar ook actie nemen en het welzijn van je dochter bevorderen.
Je man/vriend aansporen dat als ie van zijn dochter houdt dat die makkelijk kan studeren en een inburgeringscursus kan volgen. Geen tijd? Geen prioriteit! Ander pad van zijn leven? Het pad waar hij zich op bevind is dat hij VADER is van jouw dochter en alles moet proberen om bij zijn dochter te zijn en haar op te voeden.

Hij wil niet settelen… de lamlul.

op 13 10 2012 at 16:07 schreef Peter:

Vanaf een afstandje en vooral ook anoniem is het altijd makkelijk harde oordelen vellen, vind je ook niet, Sjap?

op 13 10 2012 at 16:09 schreef Gin:

Sjap: verantwoordelijkheid nemen, laf afschuiven, actie nemen, lamlul, etcetera. En nu moet ik aardig reageren? Sjonge jonge. Goed: Prioriteit is hier inburgeren om met haar NL te kunnen bezoeken? Want dat is het allerbelangrijkst voor een jong gezin? Of zijn er NOG belangrijkere dingen? Ik weet niet hoor. Een studie afmaken bijvoorbeeld. Een plek waar je voor hebt moeten strijden niet zomaar opgeven. Ofzo? Ook om de toekomst van zo’n kind denken? Ik ben blij dat mijn dochter niet zo’n kortzichtige vader heeft als jij. Over lamlullen gesproken!

op 13 10 2012 at 17:05 schreef Pyt van der Galiën:

@Gin

Niet alleen jij/jullie. Nog in 1994 kregen we in een provinciestadje als Leeuwarden 2500 mensen de straat op om te protesteren tegen racistische incidenten, met een grote afsluitende manifestatie. Het is ook onze verantwoordelijkheid. Ook wij (en dan heb ik het over “mijn” links) laten het afweten. Die 2500 mensen krijgen we de straat niet meer op, maar we proberen het ook niet meer. Dan krijg je natuurlijk dat lamlullen als Sjap en politieke gangsters als Wilders het publieke debat monopoliseren.

op 13 10 2012 at 17:09 schreef dickblogt:

Lamlul lijkt me (on)behoorlijk overdreven inderdaad, en laf lijkt me ook niet van toepassing. Net zo min als mishandelen trouwens…. Succes samen!

op 13 10 2012 at 18:04 schreef Gin:

@Pyt: Precies!

@Dickblogt: Heb ik zelf niet verzonnen hoor, ‘mishandeling’. Wat valt eronder?

” … het schaden van de relaties en de loyaliteit aan de ouders valt volgens alle handboeken kindermishandeling onder het begrip psychische kindermishandeling. Deze vorm van mishandeling … kan leiden tot het ontwikkelen van het ouderverstotingssyndroom …

op 13 10 2012 at 19:47 schreef Ab Sconditus:

Ach waren alle mensen wijs,
en deed eenieder wel,
dees’ aarde was een paradijs.
Nu is zij vaak een hel.

@Gin
Ga ervan uit dat de vader van uw dochter volkomen te goeder trouw is. Helaas zijn veel anderen dat bepaald niet en om daaraan tegemoet te komen zijn er in dit land, op democratische wijze, regels en wetten opgesteld.
Lex dura.
En daarom zullen er altijd mensen zijn die tussen de molenstenen van de wet en regelgeving terecht zullen komen.
Verder meet ik mij geen oordelen aan, behoudens dan dat ik uit eigen ervaring weet dat een studie tijd en geld kost. Als dit, om dringende redenen, een prioriteit is, dan is het te hopen dat hij in staat zal zijn om deze studie binnen een redelijk tijdsbestek af te kunnen ronden, zodat er een einde zal komen aan deze onwenselijke situatie.

op 13 10 2012 at 21:20 schreef Eigenwijs:

Als je zo gaat redeneren, dan kun je jullie relatie ook als een vorm van mishandeling beschouwen. Door andere zaken een hogere prioriteit te geven schaad je de vader-dochter relatie.

Ik vraag me af of je oproep de juiste snaren bij de juiste mensen raakt. Zoals ook op Joop.nl al is vastgesteld krijgt je vriend wel degelijk een visum, zij het via een lastige weg. De regels waren er ook al voor de geboorte van je dochter, dat spreekt ook niet in je voordeel.

Hoewel ik me niet kan vinden in de toon en het gebruik van onwaarheden, zou wat mij betreft in dit soort gevallen een meer flexibilere houding van de IND niet meer dan normaal zijn. Succes met de strijd.

op 13 10 2012 at 22:46 schreef Yvonne:

@Piet

Flikker toch op, Piet, jullie stoppen kinderen in een cel. Is Nederland voor op de vingers getikt.
Over dat “onbewuste racisme” gehoord van de blauwe jongens?

op 14 10 2012 at 01:32 schreef Gin:

@Ab: Wetten zijn niet voor eeuwig. Daar kan aan getornd worden. Als geen poging gedaan wordt, zal dat ook nooit gebeuren.

@Eigenwijs: Zucht. Zoals op joop bleek, kletsen die mensen een eind uit hun nek. Maar vooruit. De link naar het IND. Over hoe makkelijk het is. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/visa/documenten-en-publicaties/formulieren/2011/12/27/documenten-aanvraag-schengenvisum.html

Maar zoals ik daar ook al zei: put your money where your mouth is. Wil je graag volhouden dat het zo makkelijk is? Kom met de bewijzen. Stuur je die uitnodiging even? Ik word binnen 2 weken geopereerd. Kan zomaar deze week zijn. Kindje wil dan graag dat haar vader voor haar zorgt. Kan ik al een ticket boeken?

op 14 10 2012 at 01:39 schreef Gin:

Als toevoeging nog: bij ons werd nog gevraagd om arbeidscontract onbepaalde duur garantsteller, bewijs van studie èn werk in Sierra Leone van aanvrager. Mag ook, ambassade mag de eigen regels daaromtrent ietwat verscherpen. Zij schatten de risico’s in. En: Vestigingsgevaar geldt voor jonge mannen uit West Afrika met kinderen in het ontvangende land. Oeps! Zo makkelijk hè?

op 14 10 2012 at 10:05 schreef Bigpete:

Heb je nog iets inhoudelijks te melden yvonne (natuurlijk niet) of kom je weer zeiken? Wat ben je toch een triest figuur.

op 14 10 2012 at 10:10 schreef babs:

Ik haat de staat. Sterkte Gin!

op 14 10 2012 at 11:30 schreef Bigpete:

Gin, ik ben ervaringsdeskundige. Mijn vrouw heeft destijds ook meer dan 6 maanden op haar MVV moeten wachten. Het (dubbele) papierwerk, de frustraties, ik herken het allemaal. Maar wij hebben dat allemaal doorlopen en mijn vrouw heeft alweer 8 jaar de Nederlandse nationaliteit. Niemand die zegt dat het makkelijk is, maar dat weet je van te voren. Dan kun je twee dingen doen, meedoen en alle stappen doorlopen, of gaan zeuren op een weblog. Het eerste leidt tot het gewenste resultaat, het tweede niet. De keuze is aan jou…

op 14 10 2012 at 12:02 schreef Mark:

Tja, hiermee wordt maar weer aangetoond dat kinderen makkelijk voor morele chantage kunnen worden gebruikt.

Zeer boos en blank natuurlijk wat ik te vertellen heb, maar misschien zullen sommige mensen eens moeten bekijken wat de wettelijke en administratieve consequenties kunnen zijn voordat ze kinderen met niet-EU-ingezetenen nemen.

Toch wens ik mevr. Mooy succes met haar pogingen recht op verblijf voor de man van haar kind te regelen.

Het is al gezegd: Openlijk je bezwaren uiten over vermeende misstanden met leken is misschien niet de beste weg.

op 14 10 2012 at 13:23 schreef Isho:

Mevrouw had het moeten weten. En wat heeft ze te zoeken ze in dat donkere Afrika?! Mannen en werk genoeg in NL. En als een Indische had ze op zijn minst een Indiers moeten huwen als ze geen Hollander kon krijgen….Zeker op een Abortusboot of met een Condoombus daar naar toe gegaan!!! Met Shell of “Gosan”diamanten was beter geweest.

op 14 10 2012 at 13:28 schreef Peter:

Ik neem aan dat Isho dit sarcastisch bedoelt.

op 14 10 2012 at 15:13 schreef Yvonne:

Piet

Heb je nog iets inhoudelijks te melden yvonne (natuurlijk niet) of kom je weer zeiken? Wat ben je toch een triest figuur.

Voor jou houdt het ook niets in, Piet, des te triester dat zulke figuren als jij op de maatschappij losgelaten worden.

op 14 10 2012 at 15:18 schreef Isho:

Hoe zo sarcastisch Peter??!!…heb mijn inburgeringscursus niet zo maar cum laude afgerond. De Hollandse botte bijl van “Law&order”, poetsen en niet zeuren, is internationaal fameus.De NL ambtenaren zijn kleine Faraotje’s en het volk zo tam en dom dat Stalin er geil van zou worden.

En weet je wie die vreemde draconische wetten heeft doorgevoerd??!!Cohen!!! jaaaa… die allochtonen knuffelaar, weinig mensen die het nog weten maar dat was zijn opstapje als baas van een school in Maastricht naar het burgemeesterschap van Amsterdam.

Bot: NL moet af van nurks imago
http://nos.nl/artikel/429248-bot-nl-moet-af-van-nurks-imago.html

op 14 10 2012 at 15:33 schreef MNb:

Ik help het je hopen, PB, tegen beter weten in.

“De regels waren er ook al voor de geboorte van je dochter …”
De regels veranderen minstens één keer per jaar. Weet ik als ervaringsdeskundige. En wij in Suriname hoeven niet eerst naar een ander land.

op 14 10 2012 at 16:28 schreef Eigenwijs:

Gin, voordat je zucht is het handig als je mijn bericht leest. Ik geef zelf al aan dat het proces niet eenvoudig is: “via een lastige weg”. Ik hoef dus ook niet te bewijzen dat het makkelijk is, dat is mijn punt helemaal niet. Mijn punt is dat jij in je oproep bijvoorbeeld dit schrijft:

“Is het kind jarig en moeder en dochter zijn in Nederland? Nou, papa mag niet komen hoor, kleine meid”

Terwijl je zelf op joop.nl dit zegt:

“Overigens: mijn echtgenoot is hier meerdere malen geweest. Hij zal ook bij normale gang van visumaanvraag niet geweigerd worden…”

Mijn punt is dat je oproep misschien beter werkt als je voorbeelden kloppen. Ziekte of operaties is een beter voorbeeld, maar ook te betwisten. Wat als in een dergelijke situatie blijkt dat er geen vliegtickets meer zijn? Mishandelt KLM dan ook je dochter?

op 14 10 2012 at 17:21 schreef Bigpete:

Kun jij eigenlijk wel lezen yvonne? Dat je dom bent daar kun je niks aan doen, dat je uit 010 komt ook niet, maar je inhoudsloze gewauwel is echt diep triest.

op 14 10 2012 at 19:53 schreef Gin:

Eigenwijs: Nou moet ik toch weer zuchten hoor. Sorry, ik probeer het niet te doen. Maar het lukt me niet. Ik postte ook een link naar de documentatie van het IND. Op de site kan je ook vinden dat de uitgenodigde maximaal 90 dagen aaneengesloten mag blijven. En dan 90 dagen weg moet. Wat als je dan twee weken bent geweest in September, er een operatie tussendoor komt in Oktober en je mag niet terug NL in om je kind op te vangen? Het is maar een voorbeeld.

Dat van die KLM, moet ik daar echt antwoord op geven? Of denkt u echt dat de KLM de enige luchtvaartmaatschappij op aarde is?

op 14 10 2012 at 22:25 schreef Immigratiebeleid: Open deur voor criminelen en kansarmen? | Ginny Mooy | Gin's Weblog:

[…] Hollander moeten trouwen…’  over schreef. De algemene teneur in de reacties (op joop.nl en frontaalnaakt.nl) was: regels omtrent een toeristenvisum voor niet EU onderdanen zijn regels, wij zijn het daar mee […]

op 14 10 2012 at 23:02 schreef Ab Sconditus:

@Gin
Veel sterkte en wijsheid toegewenst.
En ook al zou men mij als ”rechtse bal” kunnen kwalificeren; hier word ik dus eventjes helemaal niet goed van!
En ook niet van sommige commentaren hier.

@Mark
Met uw ”morele chantage”:
U hebt waarschijnlijk zelf geen (klein)kinderen,
of u hebt nog nooit geleerd dat menselijk leed meningsverschillen altijd heeft te overstijgen.
Gelieve u derhalve te voet te begeven naar een inrichting, alwaar u, door het op en neer bewegen van een zwengel, water kunt verkrijgen.

op 14 10 2012 at 23:54 schreef Isho:

Ik begrijp niet waarom ze over die visa zo moeilijk doen, die schieten namelijk hun doel voorbij en werken averechts: Mensen komen niet,wat slecht is voor zaken, en die die het wel lukt om te komen, doen er alles aan om niet terug te keren, bang dat ze de tweede keer niet in mogen.

Het beste is om visums zo makkelijk af te geven en die te koppelen aan goede harde afspraken:

-Forse boetes voor iedereen die zijn verblijfperiode overschrijdt.200 euro per dag.Doen meerder landen.

– Zware straffen voor mensen die de wet overtreden: dus geen zwart werk/handel,zwerven en landloperij,criminaliteit…wie dat doet komt er nooit meer in.

Wat bruiden/gom import betreft kan de periode van het verkrijgen van een vaste verblijfvergunning verhoogt worden tot 10 jaar partnerschap in plaats van 3/5. Genoeg om alle nepperds af te schrikken.

Mensen die hier werk gevonden hebben of willen studeren, moeten we blij mee zijn als ze maar daadwerkelijk werken en studeren.

wat asielzoekers betreft die worden al lang in hun eigen regio’s opgevangen.Wat een asielzoekers zoekt is veiligheid en NL of Europa kan niet heel de hele bevolking van Syrie,N Korea of Sudan opvangen .

….verder zie ik geen problemen.

op 15 10 2012 at 07:04 schreef You On A Gin:

@ Gin Mooy

Nederlandse ambtenaren hebben gemiddeld minstens 5e dan zwarte band Pennelikken. Bureaucratie is hier geen middel maar een doel. Ik zit niet in dezelfde situatie als jij maar begrijp dat je emotioneel bent. Ik hoop dan ook dat jullie hier uit komen. Ik denk dat je helaas inderdaad ‘het spel zal moeten meespelen’, zoals enkelen hier (o.a. Bigpete) al uitleggen. Sterkte gewenst!

Oh ja, het “Gin” in mijn pseudoniempje is puur toeval. Het is Japans voor “mens” of “persoon”, en je schrijft het zo.

op 15 10 2012 at 09:20 schreef Bigpete:

Hoe meer ik er over nadenk, en ik heb ook deel 2 van je jankverhaal op Joop gelezen hoe bozer ik word. Jouw man kiest er zelf voor om in zijn eigen land te blijven om te studeren. Dat is een keuze. Vervolgens zeur je dat hij een visum moet aanvragen om naar Nederland te komen. Big Deal. Stel nu dat jij je zin zou krijgen en dat niet meer hoeft. Dan komt hij op je dochters verjaardag. En gaat weer naar huis. Je dochter zit dus het grootste deel van het jaar zonder vader. En dat is jullie eigen keuze! Dus wie doet er hier nu eigenlijk aan kindermishandeling???
Stop alsjeblieft met je hypocriete huilverhalen en zorg dat jullie een gezin vormen. Daar of hier, maakt mij niks uit. Maar ga de Nederlandse overheid niet de schuld geven van JULLIE eigen keuze!

op 15 10 2012 at 10:51 schreef Peter:

Hallo, BigPete, mag het allemaal wat empathischer? Moet er echt altijd worden gebulldozerd over iedere kwetsbare persoon die je voor je hebt? Where is the love, man?

op 15 10 2012 at 11:04 schreef Bigpete:

Wordt jij niet kotsmisselijk van haar hypocrisie dan? Ik ben trouwens empathisch genoeg geweest in eerdere berichten, maar Gin volhard in haar gezeur. Bovendien ben ik echt reuze benieuwd naar het antwoord, waarom vinden zij en haar man het normaal om het kind het grootste deel van het jaar zonder vader te laten zitten? En dan mekkeren dat hij (omdat hij te beroerd is om een visum aan te vragen) een verjaardag mist.

op 15 10 2012 at 13:09 schreef Ab Sconditus:

@Bigpete
Is het niet bij u opgekomen, dat die jongen een studie doet omdat hij gewoon een goede toekomst wil opbouwen (ook voor zijn kind en zijn geliefde), alvorens hij zich wellicht hier vestigt?
Hij heeft waarschijnlijk wel wat beters te doen dan zich met dat ellendige burocratische gezeur bezig te houden.
Respect!
Zulke mensen zijn wat mij betreft van harte welkom, want die zijn van plan hun eigen broek op te houden en dragen ten minste nog wat bij.
@Peter
U hebt mijn e-mail.
Kan deze ”islamofobe, reactionaire christenhond” deze mevrouw misschien helpen met een paar centjes? Want ”talk is cheap”.
Jammer genoeg niet rijk, maar wellicht doet goed voorbeeld hier ook goed volgen. Als een man/vrouw of 10 E 100 schuiven denk ik dat zij daar erg blij mee zal zijn.
Maar dan niet via deze openbare site, maar s.v.p. hiervoor via mijn mailbox in contact met ondergetekende treden.
Acht uw denkwijze abject, uw gedachtegoed verwerpelijk en de vormgeving van uw blog ranzig, maar dat doet er in dit geval eventjes niet toe.
P.S.: dit is GEEN grap, want deze situatie is allerminst grappig.
Shaloom.

op 15 10 2012 at 14:21 schreef Isho:

Turkije…dat is pas vet…die kent geen visum…afgeschaft. Iedereen mag komen en gaan. Maar ze kennen ook geen uitkeringen of taakstraf voor een winkeldief….

Wetgeving is net een computerprogamma hoe zwaarder die progamma is hoe trager de pc wordt.

op 15 10 2012 at 20:14 schreef Gin:

Wat Isho zegt. Komt al een heel eind, vind ik.

@You an a Gin: Ik ben bang dat je gelijk hebt (bureaucratie).

@ Bigpete: Ik denk dat u misschien iets te boos bent geworden, want ik schrijf nergens dat mijn dochter het grootste deel van het jaar zonder haar vader zit. Ik schreef dat ikzelf de laatste zes jaar veel en de afgelopen jaren zelfs grotendeels in Sierra Leone zit. Ik werk daar. Wij werken daar. En ik werk ook hier. Onderzoek, hulpverlening aan kindsoldaten en om onze broeken op te houden tekstschrijven/grafisch en webdesign, tekstschrijven, dat soort dingen meer. Ik moet hier dus best vaak zijn vanwege werk, maar ook vanwege familie etc. Andere dingen die me nog aan NL binden. Mag ook. Nu ben ik in NL vanwege ziekte. Ik heb namelijk een verplichte zorgverzekering hier in NL. En dus bepaalt dan ook het systeem waar ik behandeld wordt. Ik had dat best in Marokko gewild. Of iets dergelijks. Dan konden we samen gaan. Maar aangezien ik geen liggende gelden heb en wat ik over heb voor gezondheidszorg van de staat aan verzekeringsmaatschappij hier moet geven, moet ik daar noodgedwongen gebruik van maken. Het is ook best een urgent probleem. Ik ging er bijna het hoekje van om.

op 16 10 2012 at 00:11 schreef Ab Sconditus:

@Gin
OK, dat wist ik dus niet.
Vrienden van mij werken in Malawi en hebben het zelfde probleem wanneer medische behandeling vereist is.
Beterschap trouwens.

op 16 10 2012 at 00:19 schreef MNb:

Ab Sconditus: als je dat doet ben je voor mij tot in je eeuwigheid amen een goeie jongen.

op 16 10 2012 at 07:35 schreef Bigpete:

Ok Gin, misschien ben ik iets te boos geworden. Maar het feit blijft dat zeuren en zaniken op een weblog je probleem niet gaat oplossen. En nogmaals, ik weet waar ik over praat. Mijn vrouw moest destijds ruim 6 maanden wachten op haar MVV en toen ze hier eenmaal was nog ruim een half jaar op haar verblijfsvergunning. Terwijl ze met haar academische opleiding al een goed betaalde baan had gevonden, die ze niet kon aannemen vanwege haar verblijfsstatus. Tuurlijk zijn wij toen ook boos en gefrustreerd geworden. En hebben boze brieven geschreven. Elke week bellen hoe het er mee staat. Ik ben niet gaan klagen op een weblog, al was het maar omdat die toen nog nauwelijks bestonden…
Ik wens je veel gezondheid en veel wijsheid, en geloof me, speel het spelletje nou maar mee want blijven zeuren helpt je echt niet verder.

op 16 10 2012 at 11:52 schreef Ab Sconditus:

@Bigpete
Wij Nederlanders benne nou eenmaal de grootste zeurpieten, kankeraars en vitters van zo ongeveer het hele Noordelijke halfrond; dat magge we zo graag doen.
En we staan ALTIJD als eerste en voort direk met ons snufferd vooran om een oordeel te vellen over iedereen en van alles en nog wat, vaak zonder dat wij ook maar iets van de kwestie, of de persoon in kwestie en zijn/haar situatie, weten om aan de hand daarvan mekaar en iedereen de maat te nemen.
Die kenmerkende eigenschap van een stelletje Frankische, Friese en Saksische moerasbewoners, die het na meer dan 1500 jaar nog steeds moeilijk vinden om met mekaar op te kunnen schieten, (laat staan met de rest van de wereld) overstijgt alle ideologische en politieke verschillen.
En op blogs als deze kenne ons mekaar dan in ons eigen taaltje lekker kapittelen, de maat nemen, bevitten, uitschelden, en verbaal de tent uitvechten.
Het lijkent alevel wel een kerkgenootschap.
Maar het is een kippenhok, inclusief pikorde, in een rivierendelta.
Groetjes uit het mooie Flakkee.

op 17 10 2012 at 16:14 schreef Yvonne:

Piet,

Een jaartje wachten maar, je boft

op 17 10 2012 at 18:04 schreef Bigpete:

Verklaar je nader…

op 18 10 2012 at 13:00 schreef Yvonne:

@Piet

Nou,eh… een jaartje maar, is toch duidelijk?

op 19 10 2012 at 07:46 schreef Bigpete:

Laat maar zitten.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS