Home » Archief » Het aanblijven van Mark Rutte begint een beetje gênant te worden


[09.09.2021]

Het aanblijven van Mark Rutte begint een beetje gênant te worden

Jasper Mekkes


Foto: Anne Brigman.

De zonnekoning van de lage landen wil van geen wijken weten, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Ergens in de verte doet zijn obsessieve vastklampen aan de macht mij een beetje denken aan Wit-Rusland. Ik zie niet zoveel verschil tussen de nietsontziende machtswellust van de eerste de beste dictator en het gedweep met macht door Rutte. Ook hier worden demonstraties van ontevreden burgers uit elkaar geslagen of verboden. Want Corona-wappies. Want gele hesjes. Want vergunning.

En niet alleen een blogger, zoals in Wit-Rusland, maar een heel land wordt gegijzeld door onze eigen visieloze variant van een zonnekoning. Met allesbehalve een meerderheid van de bevolking achter je, doen alsof Nederland niet veel beter af zou zijn als je gewoon de eer aan jezelf zou houden en de wens van de meerderheid zou respecteren – door weg te gaan. Met de staart tussen de benen afdruipen zou Mark, gezien zijn track-record, van afbraak helemaal niet misstaan.

En dan misschien nu dan maar eens ruimte maken voor mensen mèt talent voor het landsbestuur, en politici die soevereinisten van links èn rechts wel weten te verenigen.

Barbecuefeestje

Ach ja, Mark. Met zijn adoratie van alles wat laag is in een cultuur. Van bitterbal tot nietsontziende geldhonger. Met zijn retoriek die nooit enig hout snijdt maar wel op het obsessieve af wordt rondgetoeterd door hem en zijn volgelingen. Mark en de klimaatcrisis die vooral … het barbecue-feestje van Mark zelf bedreigt.

Doorgaan met wat we altijd al deden, het is Mark ten voeten uit, en symbolisch voor de ideologie van het conservatieve liberalisme waar hij tegen beter weten in pal voor zegt te staan.

Politique politicienne noemen ze dat in Vlaanderen. Politiek van, voor en door politici, of in gewoon Nederlands: gekonkel in de Haagse slangenkuil.

Dat dit egoïsme steeds meer gewone Nederlanders en Sigrid Kaag inmiddels een beetje de keel begint uit te hangen, doet er niet toe, Mark moet en zal door als premier van alle (rijke) Nederlanders.

Al is de enige, die hij nog bestuurt, Mark zelf, voor de spiegel zal hij bitterballen blijven ronddelen aan het ‘plebs’, en zelfs dan zal hij nog een hol praatje houden, tegen de spiegel. Want Mark is doof voor kritiek. Mark doet alsof verkiezingen en rechterlijke uitspraken over zijn politiek niets met hèm te maken hebben. Mark moet er alleen maar harder van schaterlachen.

Uitgekauwde ideologie

Ik moet opeens denken aan die andere scheef stuiptrekkende schaterlacher; Gerrit Zalm. Zalm moet haast wel de geestelijke vader van Ruttes schaterlach zijn, inclusief stuiptrekkende mond en varkensoogjes. ‘Hoeveel zwart geld heeft ABN/AMRO ook al weer witgewassen tijdens Zalm?’ – Schaterlachen.

Toch durf ik wel te stellen dat de onvrede onder de gewone, of laten we zeggen wat meer bescheiden Nederlander, hem niet zozeer zit in Rutte, Zalm, hun beider kramplach, de coronamaatregelen, de benzineprijzen of de vraag of je als man eigenlijk wel een rokje aan mag, maar bij een puissant rijke elite die zonder talent voor het besturen van een land met een democratische basis van krap 20 procent van de stemmen eeuwig schijnt te bepalen hoe het land eruit ziet; met de uitgekauwde ideologie van het marktdenken. Met alle onvrijheid, laagcultuur en gebrek aan soevereinisme voor land en burgers tot gevolg.

Mark is bij gebrek aan ideeën vooral een uitvoerder van beleid van anderen; de oligarchie in het bedrijfsleven en het liberale Brussel van het verdrag van Maastricht.

Sterk tegen de zwakken

Ondertussen is diezelfde bescheiden Nederlander niet tegen Europa, want niemand is tegen Europa, de bescheiden Nederlander is tegen het liberale Europa. Tegen de hovaardige schaterlach van mensen die alleen oog hebben voor hun eigen ego en de portemonnee van de superrijken. Het Europa van sterk tegen de zwakken en zwak tegen de sterken.

En na al die afbraak als konijn uit de hoge hoed een minderheidskabinet toveren met – tadaa – zonnekoning Rutte weer aan het hoofd, is symbolisch voor Ruttes volstrekte minachting voor de wil van het volk.

Als Rutte ook maar een klein beetje staatsmanschap in zich had gehad, zou hij al lang een referendum uit hebben geschreven met de volgende vraag aan alle Nederlanders: wilt u dat ik weer uw minister-president wordt, ja of nee?

Ik durf er wel iets om te verwedden dat het antwoord een oorverdovend ‘nee’ zou zijn.

Orwell-festival

Mark is immers rijp voor de mottenballen, passé. Hij is als een eik die drieduizend jaar geleden al is omgevallen in een zuurstofloos veen, een fossiel uit een bijna vergeten tijd. De tijd van het eigen ego vóór alles.

Maar Mark zal net zo lang doorgaan tot hij nóg vier jaar in het torentje mag blijven. Al is het met gedoogsteun van drie varkens en een geit van de Haagse Animal Farm.

Ik stel voor dat als Mark straks weer schaamteloos in het torentje plaatsneemt we als protest een George Orwell-festival op het Binnenhof organiseren.

Jasper Mekkes is ingenieur en vooruitgangsfilosoof en heeft net een boek gepubliceerd: Wil tot Waarheid; een materialistische ontologie van de mens en zijn natuur.

Jasper Mekkes, 09.09.2021 @ 08:46

[Home]
 

1 Reactie

op 09 09 2021 at 08:46 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS