Home » Archief » Het recht zal zegevieren


[05.03.2019]

Het recht zal zegevieren

Theo Boon

Dat mensen met een al te grote mond, mensen die ook nog eens tegen de wind in fietsen, vroeger of later onderuit gehaald worden door de heersende meute, staat al sinds jaar en dag zo vast als een huis. Sla er een gemiddeld geschiedenisboek op na en de voorbeelden vliegen u om de oren. De wind blijft de wind en de stroom de stroom, zij bepalen de richting en de sterkte van die richting, of jouw geweten het daar nu mee eens is of niet.

Als je dan toch de euvele moed hebt om daar met alle Frontale Naaktheid die je in je hebt weerstand aan te bieden, tegenin te gaan, al jaren aan een stuk, dan verdien je op zijn minst een medaille. Wanneer je niet te beroerd bent, of beter: niet anders kan dan je verdedigingsmechanismen te laten zakken en in alle kwetsbaarheid je hart laat spreken, dan mag je op een sokkel, wat mij betreft.

Zwart doemscenario

Maar die sokkel moet even in de wacht, de medailles zijn voor later. Peter zal zich moeten voorbereiden op het allerslechtste, al was het alleen maar om zichzelf te wapenen tegen een zwart doemscenario. Peter zal tegelijkertijd ook strijdbaar moeten zijn.

Dat laatste vertrouw ik hem zonder meer toe, ook al ken ik hem helemaal niet persoonlijk. Het OM en de aanklager zullen alle rietjes waar ze hem tot nu toe mee kietelden, mee plaagden, vermaken tot stokken om hem genadeloos mee onderuit te halen.

Kun je je daar eigenlijk tegen wapenen? Nou, waarschijnlijk niet. Schrijfsels van zijn hand zullen uit het verband worden getrokken, contexten weggelaten of valselijk geïnterpreteerd om hem in de hoek van schuldige te drukken en om de aanklacht kracht bij te zetten. Tenminste, zo stel ik het me voor, mijn kennis aangaande deze processen beperkt zich (gelukkig) tot wat ik ervan op tv zie en soms in kranten lees. Misschien gaat het wel heel anders en slaat, wat ik me erbij voorstel, wel helemaal nergens op.

Olifantenhuid

Waar hij zich ook tegen moet wapenen en dat lijkt me misschien nog wel moeilijker dan de aanklacht zelf, dat zijn de hatelijke, rancuneuze berichten die, naar aanleiding van van zijn stuk, nu in het open riool dat Twitter heet verschijnen. Dijenkletsend wrijft het weerzinwekkende tuig zich in de handen, niet te beroerd om als een stel aasgieren eens lekker in een paar open wonden te poeren, om iemand die al op de grond ligt nog een een paar schoppen na te geven.

Nou heeft Peter al een behoorlijke olifantenhuid, voor heter vuren gestaan wellicht, toch lijkt me het uitermate pijnlijk dat wanneer je veilig gewaande slakkenhuis kapot geslagen is, je ook nog eens moet dealen met backstabbende onmensen en het blinde, onwetende gepeupel dat hen volgt. Mijn advies zou zijn: ga in Godsnaam een poosje van Twitter af, Peter, en keer er eventueel na afloop van deze zaak op een glorieuze en stijlvolle manier op terug. Doe dit jezelf niet aan, je hebt zat aan je kop nu.

Krachtigste wapen

Het krachtigste wapen dat hij heeft, en laat hij daar nou toevallig erg goed in zijn, is zijn Naakte geweten en zijn humane inborst van waaruit al zo vaak prachtige pennenvloeisels zijn geboren. Inhoudelijk ijzersterke stukken waarin hij op eloquente en consequente manier afrekent, terugvecht en gehakt maakt van domrechtse haatzaaiers. Haatzaaiers die er een verdienmodel van hebben gemaakt om op een populistische en oppervlakkige manier angst en tweespalt proberen te creëren, minderheden willen wegzetten en een wij-zij beeld trachten te forceren, met name waar het vluchtelingen en/of moslims betreft. Verachtelijk gespuis, als je het mij vraagt waar gelukkig mensen als Peter tegen in het verzet komen.

Over die verdedigingsrede, zijn pleidooi voor zichzelf, zou ik me als OM en Hans Konings zijnde, nu al grote zorgen maken. Het zal donderen in de rechtszaal. Dat en het gegeven, noem het naïef en kinderlijk (mijn harige hoela!), dat de sterren hem goed gezind zijn, het universum mooie dingen voor hem in petto heeft, Karma naast hem loopt en zijn geweten spat -zuivertje- schoon is, maken dat hij het proces met gezond vertrouwen tegemoet kan zien, doemscenario’s ten spijt.

Theo Boon is werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs, liefhebber van films, series, boeken, sport en oprechte, liefdevolle mensen.

Theo Boon, 05.03.2019 @ 07:56

[Home]
 

7 Reacties

op 05 03 2019 at 08:37 schreef Esther van den Bergh:

Wat kan iemand als ik voor Peter doen hierin? Ik ben dermate lichamelijk beperkt dat ik niet ergens kan gaan staan demonstreren maar zou Peter toch graag steunen op de een of andere manier.
Peter, heel veel sterkte en laat je niet kisten! Liefs Esther

op 05 03 2019 at 08:45 schreef Richard Meijer:

Laten we allemaal patron worden van FN en iedereen oproepen hetzelfde te doen. Dat lijkt me nuttige steun.

op 05 03 2019 at 12:32 schreef sum:

Het OM heeft het duidelijk niet op een rijtje en wekt hier zeker geen vertrouwen bij de bevolking en zeker ook niet bij mensen die zich inzetten een rechtvaardig Nederland. Aan het OM: Schaamt u diep!

op 05 03 2019 at 12:34 schreef Paul:

Beste peter,

Fok them en kick ass.

op 05 03 2019 at 14:29 schreef Gerard Matthijssen:

Beste Peter,

ik wens je veel succes met je verdediging.
Sterkte.

op 05 03 2019 at 23:18 schreef William R:

stel je eens voor hoe erg het zal zijn voor dom rechts als er ineens duizenden mensen elke maand een financiele bijdrage overmaken naar Frontaal Naakt! Ga je iemand staan afzeiken bij de politie en worden ze steenrijk en kunnen hun baan opzeggen. Kan je nagaan hoe woedend Wierd Duk zal worden, hij wordt al boos als iemand zwarte krullen heeft!
Kom op met z’n allen, iedereen een dollar per maand en Hans Konings krijgt een beroerte. Beste strategie om Peter te helpen.

op 07 03 2019 at 13:50 schreef Sasquatch:

Het wordt domrechts doordat voor sociale media blijkbaar andere jurisprudentie geldt dan voor bloggen wel erg gemakkelijk gemaakt. Zij kunnen vrolijk grasduinen op laster in kilometers tekst waar hun “tweets” en pm’s uiteindelijk verdwijnen in de eeuwigdurende shitstorm die sociale media zijn.

Ik rouw om iedereen die me ontvallen is omdat sociale media nu eenmaal een trol van je maakt, of je dat nu wilt of niet. Eens met Theo dus; ik ben jaren geleden gestopt met sociale media en voel me ineens geestelijk veel gezonder dan voorheen wegens niet meer paranoia over wat “ze” over me lullen.

Nu nog m’n favoriete kankerblogs frontaalnaakt en krapuul uit de sociale media bikken en zelf genoeg gaan schrijven en mijn eigen Prozess overleven en we zijn er.

Yo guys joe vindt me maar een trol tot je er bij neervalt maar ik ben dus wel staande bij om beide websites httpS te maken – omdat ontspannen schrijven zonder beveiliging blijkbaar niet meer mogelijk is. Ik heb geen geld; wel kennis en Open Source vechtlust.

Dayum what ne shite… nogmaals succes Peter.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS