Home » Archief » Hoofdstad van Israël


[07.12.2017]

Hoofdstad van Israël

Petra Kramer


Illustratie: Bill Randall

Vier december 2017, de hasbaraheks Esther Voet retweette een volstrekt onbeduidende twitteraar met driehonderd volgers die schande sprak over een “misselijkmakend stuk” van Carolien Roelants in NRC. Het commentaar op die tweet was niet van de lucht. NRC is anti-Israël en Carolien Roelants al helemaal. Zij zou een hele generatie correspondenten “vergiftigd” hebben en bovendien zou ze er op uit zijn om Israël een rotschop te verkopen. Daarnaast zou ze Thijs Zonneveld in het Algemeen Dagblad plagiëren.

Zowel het NRC en het AD waagden het namelijk om een column te publiceren over de shitstorm die ontstond nadat Israël de start van de Giro d’Italia gekocht had zoals bijvoorbeeld ook Rotterdam dat eerder heeft gedaan. Dat is een kwestie van een zak geld op tafel leggen en ieder sportevenement dat je maar wilt, komt naar je toe deze zomer. Giro d’Italia, Tour de France, Olympische Spelen, WK voetbal, Formule 1, het is allemaal éénder, het is allemaal corrupt. Eufemistischer gezegd is het allemaal handel.

Antisemieten

Alleen is Jeruzalem Rotterdam niet. Rotterdam is dan wel vastgegroeid aan Capelle aan den IJssel en niet iedereen mag daar even blij mee zijn, maar Nederland bezet Capelle aan den IJssel niet. Israël doet dat wel met Oost-Jeruzalem. En dat moet een publiek geheim blijven waarover je niet mag praten. Toen de Giro d’Italia ankondigde dat de start in West-Jeruzalem zou plaatsvinden waren de rapen daarom gaar. Israël dreigde direct de zak met geld terug te eisen. En ergens heel ver weg heeft Israël wel een puntje.

Het is namelijk ook een publiek geheim dat Qatar de FIFA heeft omgekocht, daarom moet het WK-voetbal in een zinderende hitte in stadions met airco worden gespeeld. En het is niet alsof de FIFA adverteert met het feit dat die airco’s nou net even niet beschikbaar waren toen die stadions met behulp van slavenarbeid werden gebouwd. Waarom zou de Giro dan wel openlijk verwijzen naar het apartheidsregime dat al vijftig jaar de scepter zwaait over de bezette oude stad? Kom op zeg! Israël heeft het zeker weer gedaan? Stelletje antisemieten!

Rechts-extremistische president

Zes december 2017, Joël Voordewind twittert: “Goede zaak: Trump zal Jeruzalem erkennen als hoofdstad van Israël. Nu Nederland nog en ambassade terug naar West Jeruzalem!” Niet alleen sloot hij zich daarmee aan bij de meest rechts-extremistische president die Amerika ooit gehad heeft, er viel niemand over hem heen nadat hij impliceerde dat er ook nog zoiets als Oost-Jeruzalem bestaat, de bezette oude stad waar niet alleen moslims wonen maar ook christenen.

Sterker nog, de leiders van dertien kerken smeken de wereld om Jeruzalem niet te erkennen als hoofdstad van Israël. Zij voorzien onherstelbare schade aan het zogeheten vredesproces. De paus zegt dat hij zich niet stil kan houden en ook de EU laat zich niet onbetuigd zo schrijft de New York Times.

Vuurwerkfabriek

Alsof Trump met deze beslissing nog niet genoeg olie op het vuur gegooid heeft – De Telegraaf gaat het omschrijven als het binnenlopen van een vuurwerkfabriek met een brandende sigaret – viert de Israëllobby feest alsof het een jubeljaar was.

Ze vallen niet alleen columnisten met een onwelgevallige maar eerlijke mening aan, ze verspreiden ook desinformatie. Zo zou Rusland al jaren geleden besloten hebben om de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Iedereen die de moeite neemt om het geverifieerde profiel van de Russische ambassade in Israël op Twitter op te zoeken zal toch echt moeten erkennen dat er Tel Aviv in hun bio staat.

Stem der redelijkheid

En stel nou dat het zo was dat de Russische ambassade wel in Jeruzalem gevestigd was, is dat dan een volgenswaardig voorbeeld? Moet Nederland, zoals ChristenUnie, SGP, PVV en Schorem voor Demagogie willen, na Trump ook Poetin volgen als hij zijn ambassade wel in Jeruzalem zou vestigen? Ik mag toch hopen dat we die vraag met een eensluidend ‘nee’ kunnen beantwoorden.

Hoe dan ook, dankzij de vier voornoemde partijen lijkt Halbe Zijlstra ineens de stem der redelijkheid. Hij hekelt het besluit van Trump als onverstandig en contraproductief.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 07.12.2017 @ 08:08

[Home]
 

17 Reacties

op 07 12 2017 at 09:08 schreef MNb:

Eerst maar afwachten of The Donald’s “besluit” ook wordt uitgevoerd. The Donald regeert niet, hij voert non-stop campagne. Ik bedoel – weet iemand waar dat oorlogsschip is gebleven dat hij op Noord-Korea afstuurde? Wat zijn personeel doet (in dit geval Tillerson) is van veel groter belang. Daaruit volgt ook dat iedereen – inclusief de anders zo bedaagde CU – die de oprispingen van The Donald serieus het overwegen waard vindt de sensatiezucht van een kakelende kip tentoonspreidt.

op 07 12 2017 at 11:26 schreef Bart Jaap:

Mooi stuk.

op 07 12 2017 at 12:26 schreef kees romijn:

Obama wilde chaos in Europa veroorzaken met terroristische aanslagen. Trump voert een beleid dat vooral ten koste gaat van de Mexicaanse buren.

op 07 12 2017 at 15:14 schreef Frank assmann:

@Kees Romijn.

Aluhoedje?

op 07 12 2017 at 15:44 schreef Egbert:

re MNb. Kort dus: “Het zal wel meevallen”. “Sensatiezucht van Trump niet serieus nemen”.

Esther Voet wil oorlog. Joël Voordewind, dus het hele CU, wil oorlog. Die Zijlstra is voor over geen twee woorden te vertrouwen (binnen een week is tie om).

Ze willen oorlog, MNb, oorlog.

op 07 12 2017 at 18:20 schreef MNb:

Dat ik The Donald niet serieus neem wil niet zeggen dat ik de door jou genoemde personen ook niet serieus neem. Sinds wanneer sluiten sensatiezucht en oorlogszucht elkaar uit?
Maw: jouw “kort” is niet mijn “kort”. Het is jouw stropop. Lekker om te neuken misschien, ik zou het niet weten. Jij wel. Feit blijft: als je wil weten wat de VSA gaan doen moet je niet naar The Donald luisteren. Voet, Voordewind, CU en Zijlstra bepalen ook al niet of het oorlog wordt. In dit geval is Tillerman de juiste persoon.

https://www.redstate.com/streiff/2017/12/06/breaking.-secstate-tillerson-announces-process-moving-us-embassy-jerusalem-will-begin-immediately/

https://www.nytimes.com/2017/12/05/world/europe/tillerson-europe-mogherini-jerusalem.html

Mag jij zelf zeggen of je het mee vindt vallen. Maar alleen nadat je zorgvuldig de relevante informatie selecteren. Zie ook dit.

https://www.usatoday.com/story/news/politics/2017/11/14/trump-critic-bob-corker-lead-senate-hearing-presidents-powers-order-nuclear-attack/860142001/

Oogjes openhouden, dan kom je er wel achter wat er echt aan de hand is. En ja, dat kan zomaar levensgevaarlijk zijn.

op 08 12 2017 at 00:20 schreef Egbert:

Esther Voet wil oorlog daar, en dat wij dat betalen hier>.

op 08 12 2017 at 22:31 schreef Sasha Berkman:

MnB neemt TRump niet serieus en iedereen die dat wel doet is simpel volgens de leeraar(!) MnB. Aan jou heeft niemand iets MnB. Hoezo is Donald Trump een puppet en jij niet?

op 09 12 2017 at 09:30 schreef Peter:

Nee, Sasha.

op 09 12 2017 at 15:49 schreef Goed zo:

Heel goed dat de USA Jeruzalem de hoofdstad van Israel heeft erkend. Jeruzalem is namelijk de hoofdstad van Israel. De ambassade van de VS gaat naar Jeruzalem. Dat zou Nederland ook moeten doen en geen retelikker blijven van de terroristen van Hamas en Fatah. Ik vul deze opmerking nog even aan dat iedereen die tegen de erkenning is van Jeruzalem als enige en wettige hoofdstad van Israel is een vieze vuile NSB-er is. Die is gewoon niks en wordt door mij en velen met mij niet meer aangekeken. En ik heb toch een zin in ruzie. Het MOET gewoon zo wezen dat mensen partij gaan kiezen. Of je bent VOOR Israel of je bent voor de terroristen van Hamas en Fatah. KIES en geen gedraal. Trump is een goede man en geen huichelaar want hij komt alweer een verkeizingsbelofte na. Bravo vriend Trump Bravo !

op 09 12 2017 at 16:02 schreef Israel is goed:

Laat iedereen die tegen Israel is en tegen dat Jeruzalem de hoofdstad is van binnen wegrotten van opgekropte haat en nijd. Dat is dan je lot als je een klein land als Israel het bestaansrecht niet gunt.

op 09 12 2017 at 21:33 schreef ikzelf:

“Heel goed dat de USA Jeruzalem de hoofdstad van Israel heeft erkend. Jeruzalem is namelijk de hoofdstad van Israel.”

Gelukkig, nóg stupider kan het niet meer worden.

op 10 12 2017 at 00:04 schreef boris:

Verhaaltje van Peter klopt niet. Israël heeft na zelf aangevallen te zijn de héle West Bank veroverd. Daar hoort Oost Jeruzalem bij. Kut voor die Palestijnen, maar ja dat is nou eenmaal zo als je verliest. Carolien Roelants is al helemaal de kluts kwijt. Doordat Bahrain en de UAE mee doen aan de Giro d’Italia in Israël zou de vrede nog verder uit zicht raken! Carolien noemt zich ‘Midden Oosten expert’. Tsja dat beweert Petra Stienen ook van zichzelf onderwijl gewoon politiek activiste is duistere islamitische groepen. Carolien! Dat Bahrain en de UAE voet op Israëlische bodem zetten om een rondje te gaan fietsen lijkt mij de vrede juist veel dichter bij te brengen. En Jeruzalem? Tsja toch 1000den jaren joods geweest! Moslims hebben daar alleen maar recht als voormalig veroveraars.

op 10 12 2017 at 10:50 schreef Moi:

De joden hebben het op hun beurt weer op de Kanaänieten veroverd… Volgens die redenatie hebben de huidige Libanezen nog het meeste recht op het gebied …

https://www.trouw.nl/home/de-kanaanieten-werden-niet-uitgeroeid-maar-leven-voort-in-de-libanezen~a438d565/?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

op 10 12 2017 at 11:08 schreef ikzelf:

Verhaaltje van boris klopt niet. De eigen geschiedschrijving van de joden verhaalt over de tocht naar het beloofde land, dus het bezetten van andermans gebied.
Boris is dan ook heel selectief met het toepassen van begrippen als ‘bezetter’ en ‘bezette’. Maar ja, wat verwacht je van een trol met vele namen?

op 10 12 2017 at 13:49 schreef Israel is goed:

@ikzelf; “Heel goed dat de USA Jeruzalem de hoofdstad van Israel heeft erkend. Jeruzalem is namelijk de hoofdstad van Israel.”
Gelukkig, nóg stupider kan het niet meer worden.

Kijk mensen die stront in hun hoofd hebben maken vaak anderen voor stupide uit.

Jeruzalem is namelijk de hoofdstad van Israel. Net als Amsterdam de hoofdstad is van Nederland. Zo simpel is het. De zogenoemde Palestijnen hebben geen recht op een staat (hoogstens een vorm van gedeeltelijk zelfbestuur in Ramallah, Hebron en Jericho en meer niet. Geen Palestijnse staat dus want dat wordt toch weer een soort Hamasmoslimdictatuur. Elke nadenkende persoon weet dat de Palestijnse Arabieren Israel kapot willen maken. De goeien niet en die zijn zelfs blij met het Israëlisch staatsburgerschap.

Dus hou even op met de hielenlikkerij van de Arabische Palestijnen.

EN Trump is gewoon GOED en iedereen die tegen Trump is is FOUT en is NIET OK in de bovenkamer wegens allerlei politiek correcte hersenspoelingen. Deze gehersenspoelden zijn te laf om een eigen mening te vormen en lopen achter de kudde aan. Draaierige dekzwabbers zijn dat (geen knip voor de neus waard).

op 10 12 2017 at 14:11 schreef Peter:

Ik vind die “discussies” over Israël/Palestina zó stomvervelend. Altijd dezelfde voorspelbare ‘argumenten’. Maar ik stel een grens waar anonieme schijtbakken hun racistische bagger over Arabieren/moslims beginnen uit te kosten.

Opbokken dus, “Israel is goed”. Ga maar op de site van De Telegraaf mensen de tyfus schelden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS