Home » Archief » Hou gewoon je mond over werklozen, Jan Smit en Annemarie van Gaal


[12.07.2017]

Hou gewoon je mond over werklozen, Jan Smit en Annemarie van Gaal

Hassnae Bouazza


Scène uit: ‘Vivre Nu, à la recherche du paradis perdu’.

Alle pijlen zijn nu kennelijk gericht op onze werklozen. Na decibellenvervuiler Jan Smit kwaakt nu ook Annemarie van Gaal een lelijk toontje mee.

Van Gaal, die een te betreuren ongeluk op het fietspad wist te wijten aan de Ramadan, heeft volgens haar zelf een verschrikkelijk lumineus plan bedacht om werklozen te stimuleren: een gratis abonnement op de sportschool, bijhouden hoeveel watt ze trainen en dat dan als korting op hun energie-rekening geven.

Zonnesteek opgelopen

Het doet me onwillekeurig denken aan de slavendrijvers van destijds: de slaven -of tot slaaf gemaakten zoals we nu moeten zeggen- moesten fysieke arbeid verrichten en als beloning kregen ze wat te eten. Hebben die onvermijdelijke BN-ers met hun goedkope meninkjes allemaal een zonnesteek opgelopen of zijn ze overmoedig geraakt en durven ze onwelriekende gedachten over hun medemensen nu makkelijker te delen?

Nog even over dat sportschoolabonnement, Van Gaal suggereert hiermee dat alle uitkeringshouders luie donders zijn met overgewicht. Het speelt direct in op de schandalige mythe van de luie werkloze. Natuurlijk, ze zullen er vast zijn, maar het gros van de werkzoekenden wil niets liever dan een baan. Zelf de kost winnen, weer het gevoel hebben nuttig te zijn en mee te tellen en niet dag na dag een emotionele dreun te verwerken krijgen omdat ze wéér afgewezen zijn.

Ze willen ook niet die onmenselijke vernederingen van onbetaald werk of krenkende cursussen ‘gezond boodschappen doen’. Werklozen zijn verdorie geen patiënten, geen speciale projecten, maar gewoon mensen zoals wij allemaal die net de pech hebben afgewezen te worden voor banen -ondanks dat er werk schijnt te zijn. Met dat laatste wordt ook steeds geschermd, dat de werkgelegenheid toeneemt; dat kan wel zijn, maar daar hebben al die wanhopig werkzoekenden die steeds weer tegen een muur oplopen niks aan.

Kutliedjes

En op de trappen na van types zoals Annemarie Van Gaal en Jan Smit die het zo voortreffelijk met zichzelf getroffen hebben, zitten ze ook niet te wachten. Omdat Jan Smit al vanaf zijn tiende kutliedjes zingt, mogen werkzoekenden van hem niet geholpen worden zich te ontwikkelen. Zijn fans blaten het hem na. Wat een verachtelijk mens ben je dan eigenlijk.

Dat totale gebrek aan empathie, die onwil om je in een ander te verplaatsen en een ander ook wat te gunnen, is ijzingwekkend. Ik gun al die schreeuwers een langdurende werkloosheid met de bijbehorende vernedering waar ze nu zo vurig voor pleiten.

In NRC Handelsblad wast Hassnae Lodewijk Asscher de oren: ‘U werkte zelf mee aan de negatieve beeldvorming over ons, Asscher’.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 12.07.2017 @ 09:29

[Home]
 

12 Reacties

op 12 07 2017 at 10:14 schreef MNb:

Het is altijd hetzelfde. Het land gaat naar de verdommenis door de joden, moslims, zwarten, Molukkers, homo’s, werklozen, kies maar uit. Krijgen ze commentaar dan janken ze dat ze niet eens mogen zeggen hoe het is.

op 12 07 2017 at 10:58 schreef Chakir:

Godverdomme! Waar is de tijd gebleven dat je als achteloze simpele lul het alleenrecht had om veilig met je vrienden op een hele foute manier uit je nek te kletsen over van alles en nog wat. Wetende dat het allemaal niet zo serieus genomen moest worden. Tegenwoordig worden we dagelijks geestelijk gemarteld door de Van Gaals, Duks en de Akyols die denken dat ze onder vrienden zitten, met hun fucking “columns” en tweets.

op 12 07 2017 at 12:14 schreef babs:

Gelukkig wordt Van Gaal door werkelijk iedereen uitgelachen. Alhoewel, dat doet me wel weer beseffen hoe kut het land aan het worden is voor zwarten en vooral moslims.

Als je je tegen vrouwen, homo’s of werklozen keert, komt er best goed weerwoord, alleen zwarten en moslims zijn echt vogelvrij.

op 12 07 2017 at 12:34 schreef kees romijn:

Het is inderdaad niet om aan te horen wat Jan Smit ten gehore brengt.

op 12 07 2017 at 13:25 schreef Aïdi:

Zo’n Jan Smit en van Gaal die hebben inderdaad de onwil om zich in een ander te verplaatsen en een ander wat te gunnen. Is niet zo gek want deze beperkte personen denken alleen aan zichzelf en in euros. Ze weten wel heel goed welk liedje ze moeten zingen om in de eurotrein te mogen blijven. Asscher bij de pvda zie ik net als een vegetarier die bij een slagerij werkt.

op 13 07 2017 at 19:04 schreef marco meijer:

Het huidige systeem van uitkeringen en toeslagen beloont passiviteit en straft initiatief keihard af. De armoedeval, inderdaad. Bovendien zijn er honderdduizenden ambtenaren nodig met alle administratie en controles.
Een sober basisinkomen zou het hele circus van uitkeringen kunnen vervangen. Dan loont het weer om aan de slag te gaan en om een huishouden te delen met elkaar. Beter voor het milieu, ook nog.

op 14 07 2017 at 12:37 schreef Blom Dondje:

Ben benieuwd hoe ze over denken als ze beiden een paar jaar in dezelfde situatie gezeten hebben. Andersom zou ik trouwens niet decennia lang m’n publiek met hetzelfde gekrijs willen “vermaken”, al kreeg ik tien keer hetgeen Jantje nu vangt.

op 16 07 2017 at 08:02 schreef G.J. Brethouwer v/h Cactus:

De reacties van dit duo zijn ook nog eens een keer dom en kortzichtig want de rest van de winst gaat naar de uitkerende instantie.

op 16 07 2017 at 16:28 schreef ikzelf:

Marco Meijer, hoe ‘sober’ zou jij dat basisinkomen willen zien? Er zitten immers ook mensen vast aan een uitkering, die hoe dan ook geen kans hebben om het basisinkomen met eigen inspanning aan te vullen. Worden die dan niet (nog eens) gekort op hun toch al schamele uitkering en dus nog dieper de armoede ingeduwd?
Zij die onterecht een uitkering genieten vullen die ook nu al aan met hun eigen ‘prestaties’, die hoef je niet te stimuleren (of liever: belonen) door de nu vooralsnog illegale aanvulling legaal te maken. Concreet betekent het basisinkomen dus enkel een beoogde verlaging van de uitkering.

Is een maatschappij waarin echt helemaal geen plaats meer is voor de zwakkeren het gewenste toekomstbeeld? Nog maar een vorm van Endlösung? Ik vraag maar.

op 19 07 2017 at 20:00 schreef k. kort:

De uitspraak van Jan Smit inzake bijstandsuitkeringen staat volledig los van de muziek die hij maakt. Hij heeft simpelweg gelijk als hij zegt dat de oplossing is mensen te stimuleren werk te zoeken ipv een uitkering te geven. Er zijn in Nederland teveel mensen die een uitkering krijgen en te lui zijn om te werken. Lekker je hand ophouden, laat een ander maar werken. Uitkeringen omlaag, lonen omhoog. Weigering van werk is per direct einde uitkering. En wat Jan Smit betreft: hij werkt er hard voor. Hij kan er niets aan doen dat de kanslozen van de maatschappij zichzelf in de problemen werken!

op 20 07 2017 at 08:56 schreef josef kuijpers:

Na al het goede dat de vakbonden hebben verricht, is men helaas blijven hangen in een verwijtende toon richting de werkgevers en ging het steeds over enkele procentpunt loonverhogingen en onmogelijke eisen om de kosten van prive-zaken op het bordje van de werkgever te leggen (loondoorbetaling bij sportblessures bijvoorbeeld, en gezinsplanning).
Verstandiger was het geweest de overvloedige stakingskas van de bonden aan te wenden om samen met de werkgevers voor een life-time-arrangement, een combinatie van bijscholing, geleidelijke werktijdverkorting en demotie.

op 20 07 2017 at 10:16 schreef ikzelf:

“Jan Smit werkt hard.”
“Er zijn in Nederland teveel mensen die een uitkering krijgen en te lui zijn om te werken.”
“Lekker je hand ophouden, laat een ander maar werken.”
“Hij kan er niets aan doen dat de kanslozen van de maatschappij zichzelf in de problemen werken!”

Gelukkig heb je voor de rest geen last van vooringenomenheid, hè kort?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS