Home » Archief » Ik ben een man, ik begeer vrouwen. Ik ga me daar niet voor verontschuldigen


[01.06.2014]

Ik ben een man, ik begeer vrouwen. Ik ga me daar niet voor verontschuldigen

Peter Breedveld

FKK3

De moord op zes mensen door de klaarblijkelijk gestoorde Elliot Rodger, die een soort Mein Kampf vol ongebreidelde vrouwenhaat had geschreven, inspireerde vrouwen over de hele wereld tot een collectieve klaagzang over vrouwenonderdrukking. Begrijp me goed, ik ben natuurlijk tegen vrouwenonderdrukking, maar op Twitter werden onder de hashtag #YesAllWomen zaken als staren en onhandige versierpogingen op één hoop gegooid met verkrachting en huiselijk geweld.

Op onder andere De Joop en The Guardian staken vrouwen donderpreken af over misogynie. In The Guardian geeft Jessica Valenti iedereen ervan langs die durft te suggereren dat Rodgers moordpartij ook nog wel eens door iets anders kan zijn veroorzaakt dan misogynie. Dan ben je eigenlijk een vertegenwoordiger van de rape culture, en ontken je je eigen male privilege.

Starre opstelling

Dezelfde humorloze, starre opstelling dus als die waarin het huidige racismedebat dreigt te verzanden door toedoen van types die in elk zin minstens twee keer het begrip ‘white privilege‘ stoppen, en die het islamdebat om zeep heeft geholpen omdat alles de schuld moet zijn van de islam.

Dat Rodger een vrouwenhater was, staat buiten kijf, maar dat zijn bloeddorst een onvermijdelijk gevolg was van zijn misogynie is simpelweg onzin. Als iemand mensen doodschiet bij een bankoverval is dat ook niet te wijten aan het kapitalisme. Iedereen lijdt aan geldzucht, maar de meeste mensen proberen op een eerlijke, niet-gewelddadige manier aan geld te komen. Wie bereid is er mensenlevens voor op te offeren, is niet normaal. Er mankeert iets aan zijn morele huishouding en zijn empathische vermogens.

Recht op seks

Zo ook met Rodger. Dat we in een inherent vrouwvijandige wereld leven, behoeft geen discussie, maar de meeste mannen grijpen niet naar hun semi-automatische geweer als ze een blauwtje lopen. Het is gewoon niet oké om één rechte lijn te trekken van “Hé meisje!” roepende jongens op straat naar een ernstig gestoorde psycho die fantaseert over concentratiekampen voor vrouwen en een bloedbad aanricht.

Hasna el Maroudi doet hetzelfde op de Joop. Ze neemt aanstoot aan mannen die haar aankijken, haar aanspreken, proberen haar te versieren, want daarmee laten ze blijken dat ze vinden dat ze ‘recht hebben op haar lichaam’. Rodger meende ook recht te hebben op seks, dus u begrijpt de implicaties. Zelfs wie het voor elkaar krijgt met El Maroudi te zoenen, door haar aangeduid als ‘speeksel uitwisselen’, dient zich te realiseren dat dit niet betekent dat daarmee een ‘all-inclusive deal‘ is afgesloten.

Respectvolle liefdesbrieven

Stel dat iemand het na het uitwisselen van speeksel voor elkaar krijgt wél zo’n superromantische ‘all-inclusive deal‘ met El Maroudi te sluiten, bijvoorbeeld na het schrijven van respectvolle liefdesbrieven of het vragen van haar hand aan haar ouders/verzorgers, hoe zou dat gaan?

“Hou je handen waar ik ze kan zien, vriend! Geen plotselinge bewegingen graag. Oké, kom nu heel langzaam naar me toe. Je mag me zoe… WAT ZIT JE ME GODVERDOMME AAN TE KIJKEN, KLOOTZAK? KIJK ME GODVERDOMME NIET AAN, LUL! EN WIE HEEFT ER GEZEGD DAT JE JE HAND DAAROP MAG LEGGEN! DRAAI JE GODVERDOMME OM EN GA MET JE HANDEN TEGEN DE MUUR STAAN, HUFTER!”

Daarna, getergd haar slapen masserend met haar duim en wijsvinger: “Weet je, ik ben ook helemaal niet meer in stemming. Je kunt wel gaan. Optiefen, seksistische klootzak. Wat dénk je wel?”

Rape culture

Alles is ‘rape culture‘ vandaag de dag. Wellustig naar een vrouw kijken is rape culture. Naar een decolleté loeren is rape culture. “Hé meisje, je bent veel te mooi om zo boos te kijken” is rape culture. Iemand uitvragen is rape culture. Je vrouw voorstellen dat zij de afwas doet terwijl jij het gras maait, is rape culture.

Heel, heel lang geleden zei ik eens tegen een medestudente dat ik haar jurk mooi vond omdat ik, nou ja, haar jurk mooi vond en daar werd zo gruwelijk vijandig op gereageerd door haar vriendinnen dat ik Nederlandse vrouwen lange tijd links heb laten liggen.

Gelukkig waren er Spaanse en Italiaanse vriendinnen in mijn leven, die me mijn zelfvertrouwen hebben teruggegeven. Vrouwen in Spanje voelen zich beledigd als je niet met ze flirt dus daar mag je kijken en ‘Hola guapa!‘ naar vrouwen roepen zonder dat je meteen gepeppersprayed wordt.

Beschamende versierpogingen

Ik ben een man, ik begeer vrouwen. Ik kijk naar hun billen, ik gluur naar hun borsten. Ik ga me daar niet voor verontschuldigen. God weet dat ik in mijn leven heel wat domme dingen gedaan heb om bij een vrouw in de gunst te komen, heel wat beschamende versierpogingen op mijn geweten heb, stomme dingen gezegd, dates verknald met mijn onhandige gestuntel. Het vergt veel oefening, alleen al om de dubbelzinnige signalen, die je krijgt, goed te interpreteren. Ik ben er nog steeds slecht in.

Maar dat maakt me nog geen Elliot Rodger. Ik fantaseer zelfs niet over verkrachting. Ik heb nog nooit een vrouw gezoend zonder haar uitdrukkelijke toestemming (andersom wel trouwens: vrouwen hebben me gezoend zonder mijn toestemming; helaas gebeurt dat niet vaak meer), ik voel me al schuldig als ik ’s avonds laat op straat toevallig achter een vrouw loop, omdat ik wéét wat er ongeveer in haar hoofd omgaat als ze mijn voetstappen hoort.

Agressief seksisme

En ik denk dat dit geldt voor de meeste mannen die ik ken. Het zijn vaak lomperiken, er zitten verstokte seksisten bij, maar het zijn geen Elliot Rodgers. Rodger was een verknipte gek, geen typische man. Dát te suggereren, dát is seksisme.

Een behoorlijk agressieve vorm van seksisme, ook nog.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 01.06.2014 @ 11:04

[Home]
 

37 Reacties

op 01 06 2014 at 12:09 schreef Haes:

Helemaal mee eens. Geen speld tussen te krijgen.

op 01 06 2014 at 12:25 schreef Amoorah:

Flirten is heerlijk. Ik geniet van de aandacht als ik me ervoor open stel. Maar net als jij (en de meeste mannen) heb ik ook problemen met het interpreteren van signalen.
Er zijn zoveel stukken geschreven, onderzoeken gedaan enz die aantonen dat mannen een vrouw aankijken met de eerst gedachte: is ze neukbaar. Als ze neukbaar is, gaan mannen flirten om een vrouw te veroveren.

Als een man met me flirt, is de eerste gedachte die in mijn hoofd opkomt: ‘Oh ik ben neukbaar.’ Een geruststelling en zorg tegelijk. Want als ik terugflirt, denkt ie dat ik wel met hem het bed wil delen.

Laatst nog een situatie met een erg leuke controleur op een tram. Flirten met glimlach, wegkijken, knipoog en zwaaien toen hij vertrok. De eerstvolgende halte stapte hij in mijn tram met pen en papier, of ik mijn nummer wilde geven.
Oh ja, dat wil ik best. Maar ik kan heel goed mijn nummer geven en een leuke vriendschap met een man hebben. Een man wil het nummer met een ander doel.

Misschien zie ik het allemaal wel verkeerd hoor, zou een openbaring zijn. Dit is slechts het interpreteren van signalen, wat beide geslachten anders doen, waardoor er ook miscommunicatie ontstaat.

op 01 06 2014 at 12:26 schreef Amoorah:

En verder vind ik dat mensen gewoon niet zo moeilijk moeten doen. Je kunt als vrouw zelf toch ook wel redelijk onderscheid maken tussen een gestoorde freak en een gezonde leuke flirt?

op 01 06 2014 at 12:35 schreef Rob:

Ik ben een genieter van vrouwelijk schoon, zoals zovele mannen en lesbische vrouwen (die worden altijd handig vergeten door de male privilege-roepers!) maar dat impliceert niet dat ik vrouwen alleen maar mooi vind en alleen maar “objectiveer”.
Dat is denk ik de kern van de denkfout die in dit soort discussies gemaakt wordt. Het een – een vrouw mooi of lekker vinden – sluit het ander – oprechte interesse in haar intellect, ja zelfs verliefd worden op haar intellect – niet uit.

op 01 06 2014 at 12:38 schreef Amoorah:

En verder is dit toch wel toepasselijk :-) fart

op 01 06 2014 at 14:02 schreef Thomas E:

Flirten is heerlijk, maar doe het zoals het bedoeld is: speels, subtiel sensueel, leuke teksten. Alleen kijken kan ook al genoeg zijn. Maar doe het vooral niet dwingend, claimend en stalkend. Dan snap je er als vent helemaal niks van en verpest je het voor je seksgenoten die er wél gevoel voor hebben.

En je moet tegen blauwtjes kunnen. Krijg je geen respons, gewoon vrolijk doorvlinderen naar een bloempje dat wél teruglacht. Je was haar type niet, klaar.

op 01 06 2014 at 14:09 schreef Rob:

“…dat mannen een vrouw aankijken met de eerst gedachte: is ze neukbaar.”

Ik herken me daar niet in. Wellicht door de grofheid van de gekozen term, maar neukbaar, nee. Wel: wat is ze mooi. En wat mooi is, roept een zekere hebberigheid op, en een fascinatie. En vind je haar mooi, dan is het logisch dat je meer wilt zien van haar, haar schoonheid wilt verkennen. En dat draait natuurlijk uit op seks. Maar vat zo’n complex van grotendeels tedere en bewonderende emoties niet samen als “neukbaar”. Een opblaaspop is neukbaar.

op 01 06 2014 at 14:45 schreef MNb:

“…dat mannen een vrouw aankijken met de eerst gedachte: is ze neukbaar.”
Wat is er mis met die gedachte? Ik dacht dat we met zijn allen zo’n hekel aan de gedachtenpolitie hadden.

op 01 06 2014 at 17:02 schreef Rob:

MNb het is allerminst romantisch. De vraag is niet of dat wel “mag” van de “gedachtenpolitie”, de vraag is of een vrouw dat wel wil, bekeken worden met de gedachte “zou ik ‘r doen?” Misschien ben ik gek maar ik (zie boven) heb die gedachte helemaal niet. Ik zou ook gek worden hier in de studentenbuurt bij 30+ (soms 40+) graden.

op 01 06 2014 at 18:40 schreef Leo Schmit:

Weer een nieuw woord geleerd: misogynie. Ik heb de links bekeken. We hebben wel degelijk een probleem: de relatie tussen mannen en vrouwen is op een dieptepunt gekomen in onze contreien. Peter noemt Zuid Europa als ‘escape’. Azie, Africa en Zuid Amerike, zijn ook streken waar het nog gezellig kan zijn voor man en vrouw. Dit probleem van verstoorde sekse verhoudingen is typisch Noord-west Europees, Noord-Amerikaans, Canadees en Australisch. Het zal tot de demografische ondergang van deze gebieden voeren. Maar die ruimte wordt wel weer opgevuld.

op 01 06 2014 at 18:47 schreef Olav:

Male privilege & rape culture is real.

Ik heb het gevoel dat we hier grotendeels een Amerikaanse discussie zitten te voeren. Het bestaat hier allemaal ook natuurlijk, maar mijn indruk is wel dat het daar aan de overkant allemaal nog net wat erger is met het machismo en de vrouwenonderdrukking. Heeft vast ook iets te maken met culturele factoren zoals het fundichristelijk conservatisme, Amerikaanse botheid e.d.

Dat daar stevig tegenin gegaan wordt vanuit meer feministische hoek is volkomen terecht. Er moeten blijkbaar wat mensen wakker geschud worden. En de manier waarop dat gedaan wordt is inderdaad nog verhevigd sinds de walgelijke daad van meneer Elliot Rodger. Maar door dat tegengeluid hoeven we ons in Nederland niet per se aangesproken te voelen.

Natuurlijk moeten we wel gewoon alert blijven. En jongens moeten worden opgevoed om respect te hebben voor vrouwen. Want vanzelfsprekend is dat niet. Als je de biologie maar zijn gang laat gaan dan geldt het recht van de sterkste en dat komt de beschaving niet ten goede.

op 01 06 2014 at 19:56 schreef dewanand:

Interessant he wat Leo schrijft:

op 01 06 2014 at 18:40 schreef Leo Schmit:

‘Dit probleem van verstoorde sekse verhoudingen is typisch Noord-west Europees, Noord-Amerikaans, Canadees en Australisch. Het zal tot de demografische ondergang van deze gebieden voeren. Maar die ruimte wordt wel weer opgevuld.’

Ja, toch gek, al mijn boezemvriendinnen waren praktisch altijd niet blank Hollands, meestal Hindoeistisch, afro mixen, en ex hoertjes. Nee, ik zoek niet perse seks bij meiden, werkt zo:

die meiden maken mij geestelijk zwanger door mij geestelijk te neuken met hen grote bovenste scheur en dan baar ik teksten, gedichten en boeken. Ze stoten wel lekker diep he dan dwars door mijn kont tot de duistere kamers van mijn hart. Zo zie je, meiden kunnen ook neuken.

Ideale BBB meid:
Beauty, Brains, Bums.

Ja Leo, je hebt gelijk, wat dacht je van deze oplossing?

oude tekst:

Open grenzen voor zwarte vrouwen

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1004
Offerdatum woensdag 25 juli 2001

http://www.dewanand.com/wfor1004.htm

gek is dat het mij niet lukt om met blanke meiden een normaal gesprek te voeren, veels te manvijandig en krengen, dirty, white, nigga bitches zijn het.

op 01 06 2014 at 21:55 schreef Kees T.:

Mooi stuk, Peter.

op 01 06 2014 at 22:08 schreef Rob:

Leo, ik woon in Zuid-Italie. Er is geeen plaats in Europa, bij mij bekend, waar vrouwen nog zo weinig waardering oogsten voor alles wat niet met mooi zijn te maken heeft, als juist hier.
Mannen zijn honden in deze contreien. Praat geen poep.

op 02 06 2014 at 02:01 schreef MNb:

@Rob: Ten eerste claim ik niet dat het romantisch is, dus dat is een stropop. Ten tweede schrijf ik over gedachten, niet over gezichtsuitdrukkingen. Staren is onbeleefd – ongeacht welke gedachten ermee gepaard gaan, dus bepaald niet alleen betreffende neukbaarheid. Ten derde schrijf ik nergens dat mannen – laat staan alle – altijd en overal over neukbaarheid moeten denken.
Ik wil alleen maar voor mezelf willen uitmaken welke gedachten ik wel en welke ik niet heb. Dus hoe ik iets complex wel of niet moet samenvatten is niet aan jou om uit te maken.

op 02 06 2014 at 06:54 schreef Leo Schmit:

@ Rob, ik weet dat je in Zuid Italie woont. Moet toch ook zijn mooie kanten hebben. Ik woon (vaak) in Noorwegen. Daar ‘voel ik me al schuldig als ik ‘s avonds laat op straat toevallig achter een vrouw loop, omdat ik wéét wat er ongeveer in haar hoofd omgaat als ze mijn voetstappen hoort’.

Ik schreef: ‘Peter noemt Zuid Europa als escape’. Wie praat er nou wat? Soms iets teveel grappa achter de kiezen gisterenavond, Rob?

Helaas heb ik geen ‘Spaanse en Italiaanse vriendinnen in mijn leven, die me mijn zelfvertrouwen hebben teruggegeven. Vrouwen in Spanje voelen zich beledigd als je niet met ze flirt dus daar mag je kijken en ‘Ola guapa!‘ naar vrouwen roepen zonder dat je meteen gepeppersprayed wordt’.

Wie praat er nou wat?

op 02 06 2014 at 06:55 schreef Amoorah:

Ik moest grinniken om Dewanand en Rob.

Ik denk oprecht, zodra vrouwen voor dezelfde functie evenveel betaald en gewaardeerd worden als de man heel vrouwen minder bitches zullen zijn. Vrouwenonderdrukking is iets subtiels en soms lastig de vinger op te leggen. Het gaat verder dan flirt- en versierpogingen.

op 02 06 2014 at 14:38 schreef Dorothy Parker (@DorothyParker63):

Je hoeft je ook niet te verontschuldigen dat je vrouwen begeert. Maar het ligt er wel aan hoe.
Zelf heb ik een flinke cupmaat en ik kan je vertellen dat ik ‘not amused’ was, dat er eerst uitgebreid naar mijn borsten werd gestaard en vervolgens werd gezegd: ‘wat flirten we leuk’.

op 02 06 2014 at 17:27 schreef dewanand:

namaste Amoorah,

Ik was vroeger ook een behoeftige, potente, Fallische hindoestaanse jongeman en ik moet bekennen dat het een hel is om zo een soort bruine mensaap te zijn. De hindoeistische geschriften hebben hier veel over verteld.

Kijk hier een fundamentele vers uit de Heilige Bhagavad Gita:

‘Vers 16.21 Er zijn drie poorten die toegang geven tot deze hel – lust, woede en begeerte. Ieder verstandig mens dient zich hiervan af te wenden, want ze leiden de ziel omlaag.’

Ok, elke fallische man weet het hoe hij met begeerlijke ogen naar vrouwelijk schoon kan kijken, al zijn het alleen de ogen die uit een Burqa kijken, iets dat ik ook goed ken. Nou, net 2 maanden geleden keek een super hindoemeid mij indringend aan, vleugje verlangende hartstocht en nu ben ik verliefd, maar ik zie haar nooit meer terug.

Ja, ook meisjes kunnen begeren, hun lusten laten zegevieren, uit woede en vol passie de mannelijke roede berijden.

Bouw hierom 1 euro peeshokjes op elke hoek van de Hollandse straten, voor de vrije, ongeremde FNaakte liefde, die ons gelukzalig zal maken middenin de zalige seksuele rassenoorlog in onze Multikukeluku.

dewanand en Wieroe

op 02 06 2014 at 20:09 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

“Neukbaar”…. tssss….

op 02 06 2014 at 20:26 schreef Asmodee:

‘Azie, Africa en Zuid Amerike[sic x 3], zijn ook streken waar het nog gezellig kan zijn voor man en vrouw.’

Leo, je zou eens rapporten van mensenrechtenorganisaties kunnen lezen. Deze continenten staan als ‘niet echt gezellig voor vrouwen’ te boek.

op 02 06 2014 at 20:51 schreef Olav:

Amoorah:

Vrouwenonderdrukking is iets subtiels en soms lastig de vinger op te leggen.

Soms is het helemaal niet subtiel, maar vaak inderdaad wel. En veel mensen zijn zich er dan ook niet van bewust wanneer ze zich eraan bezondigen.

Zo’n opmerking als door Peter geciteerd: “Hé meisje, je bent veel te mooi om zo boos te kijken” is bijvoorbeeld toch echt wel op het randje. Het ligt er maar heel erg aan tegen wie je het zegt en in welke situatie. Als de dame in kwestie reden heeft om boos te kijken dan hoeft niemand haar immers te vertellen dat dat niet mag. En zo wordt het toch wel eens bedoeld: Sois belle et tais toi.

op 02 06 2014 at 21:28 schreef Asmodee:

Dat ‘man en vrouw’ het daar ‘nog gezellig’ kunnen hebben geloof ik van harte.

De minderjarige meisjes in een Indiaas bordeel, vermomd als tempel… Elke dag feest!

Vrouwen die protesteerden tegen Mubarak in Egypte: met open armen ontvangen. De gezellige mannen waren zelfs met een vlammenwerper niet weg te branden.

Zuma, leider van een land met de meeste verkrachtingen per hoofd van de bevolking, geeft tips om AIDS te vermijden… Effe douchen.

Hele stammen Indianen gaan aan geslachtsziekten ten onder in Zuid-Amerika: de hoeren van de houthakkers zijn te gezellig…

Laat ik maar niet beginnen over de antiflirt-brigades in Iran…

Ik flirt tot ze me in de boeien slaan, en vergeet vooral nooit het zweepje…

op 02 06 2014 at 22:04 schreef Asmodee:

https://www.youtube.com/watch?v=VS78MX8Zmdk&list=PL5988EDAD63A711A5

op 02 06 2014 at 23:34 schreef Sasha Berkman:

Peter, het lijkt me dat jij vrij normaal bent :)

op 03 06 2014 at 07:22 schreef Leo Schmit:

@ Asmodee, al die zaken zijn mij bekend en worden door mij niet ontkend. Ik dacht het stukje van Peter ging over de beschuldiging van seksisme of erger als je (als man) iets ‘leuks’ zegt tegen een vrouw. Daarbij noemde hij de Nederlandse ervaring als minder prettig en zijn ervaring met Italiaanse en Spaanse vriendinnen, die niet meteen aggresief (of beschuldigend) reageren, in meer positieve zin. Mijn ervaring als (blanke) bezoeker in Azie, eigenlijk vooral Zuidoost Azie, Indonesie ihb, is in dat opzicht ook positief te noemen. Over de slechte situatie met mensenrechten, vrouwenmishandeling etc. in Azie, Afrika of Europa zijn we het wel eens, hoor.

op 03 06 2014 at 11:25 schreef Floris Schreve:

In bepaalde opzichten (dus niet in alle opzichten) hebben homo’s het zoveel makkelijker ;)

op 03 06 2014 at 21:32 schreef Janfrans Zuidema:

“Dezelfde humorloze, starre opstelling dus als die waarin het huidige racismedebat dreigt te verzanden door toedoen van types die in elk zin minstens twee keer het begrip ‘white privilege‘ stoppen, en die het islamdebat om zeep heeft geholpen omdat alles de schuld moet zijn van de islam.”

Recent de redelijke bewering op de Huffingtonpost proberen te plaatsen: Islam is niet liefde en ook geen haat. De mensen die beweren dat Islam liefde is, zijn dus net zo fout als de mensen die beweren dat het haat is. Deze bewering werd natuurlijk geweigerd. Alleen het extreme telt voor de media.

Iedereen loopt te zeiken dat de media alleen maar oog hebben voor de extreme posities. Het is waar. Maar om er iets aan te veranderen is een blik in de spiegel vereist. Ikzelf doe het voortdurend. Ik heb ervaren dat je er niet slechter van wordt…

op 04 06 2014 at 21:25 schreef Beukman:

Het heeft een groot voordeel dat Nederlandse vrouwen wat minder gediend zijn van mannelijk geflirt vanuit de onderbuik. Het dwingt een man om het beste uit zichzelf te halen: creativiteit, originaliteit, fijnzinnigheid, geduld. Daarbij dient hij ook nog eens alert te blijven op de lichaamstaal waarmee het object van zijn begeerte antwoordt. Iedere vrouw heeft een smeltpunt, ook Hasna el Mouradi, maar een ei bak je nu eenmaal anders dan een stuk spek.

Last but not least: hij moet moeite doen. Als hij ook nog eens zijn veelzijdigheid ontwikkelt, ontdekt hij dat flirten oneindig veel spannender en leuker wordt, als hij leert leven met de mogelijkheid dat de vrouw in kwestie wellicht niet in zijn bed zal belanden. Dat heet flirten om het flirten, en het is net zo leuk met een vrouw van 25 als met een van 75.

Zo wordt flirten een prikkelend spel in plaats van een botte versierpoging, waarmee de intelligente en hoffelijke man een peleton aan testosteronhorken achter zich laat in de concurrentieslag.

op 04 06 2014 at 23:49 schreef Asmodee:

Inderdaad Leo, ik draafde totaal het onderwerp van de discussie voorbij…

Als hetero man ben ik een beetje jaloers op die bosgebieden waar de vrije herenliefde bedreven wordt. Zulke plekken zouden er ook voor mijn voorkeur moeten zijn.
Bedoelde je dat, Floris? ;)

op 05 06 2014 at 20:34 schreef Bertje:

Flirten ik heb er niets mee. Wat is in godsnaam de lol ervan. Flirten om het flirten dat is in mijn ogen net zoiets als net doen of je moet schijten maar snel je drol weer in trekken als je boven de pot hangt en daar krijg je opstopping van en als het tegen zit een vieze w.c. bril.
Ik ben er als man niet van gediend en geef dit duidelijk te kennen in de passende situatie.
In relationeel opzicht ga ik eerder voor de ratio als voor de romantiek.
Kan me plaats vervangend schamen hoe sommige mannen en vrouwen elkander benaderen en elkander doelloos op lopen te geilen. Niks geen leuk spel maat domweg geile oerdrift verpakt in een keurig jasje.
Maar ja ieder zijn meug.

op 17 06 2014 at 16:45 schreef renzo:

eens. En dan heeft rodger geen 6 vrouwen vermoord, maar ook nog mannen. Bizar om dat als teken van vrouwenhaat te zien…hij haatte ook mannen.

op 18 06 2014 at 13:30 schreef Mannen vallen mensen lastig | De Zesde Clan:

[…] niet dat de man in kwestie gewoon een onhandige versierpoging deed, moeten we niet moeilijk over doen, mannen vinden vrouwen nou eenmaal […]

op 14 07 2014 at 12:01 schreef joep:

Over de misogynie als oorzaak van de moordpartij: ongeveer alles wat Elliot Rodger schreef, zijn precies argumenten die worden gebruikt om mensen die geen man zijn, te onderdrukken, al eeuwen lang, nog steeds iedere dag.
Om dan te komen met woorden zoals “humorloze, starre opstelling”, is echt minachtend voor vrouwen en niet-mannen die voor zichzelf opkomen in een wereld waarin ze structureel in de verdediging worden gedrukt.
Hier haalt hij zijn eigen artikel onderuit: “Dat we in een inherent vrouwvijandige wereld leven, behoeft geen discussie, maar de meeste mannen grijpen niet naar hun semi-automatische geweer als ze een blauwtje lopen.” Ja, we leven in een inherent vrouwvijandige wereld. Verandert het feit dat de meeste mannen vrouwen niet doodschieten daar iets aan? Nee. Ook als mannen vrouwen niet doodschieten, leven we nog steeds in een vrouwvijandige wereld. Maar vervolgens verdedigt hij wel alles wat die wereld zo vrouwvijandig maakt.
Bijvoorbeeld: hoe hij praat over Hasna el Maroudi, laat precies zien dat hij niet vindt dat zij zelf recht heeft om te beslissen wat er met haar lichaam gebeurt, wie haar aanraakt, hoe dat gebeurt, etc. Vervolgens verdedigt hij die stelling ook nog eens door te zeggen dat hij een man is, naar vrouwen kijkt en dat hij zich daar niet voor verontschuldigt. Moet het nog duidelijker worden? Dat is best wel patriarchaal: hij walst over haar en haar verhaal heen door zichzelf lomp neer te zetten als iemand “die nu eenmaal naar haar gluurt”. En dat moet zij dan maar slikken, of zo…

op 14 07 2014 at 12:59 schreef Peter:

hoe hij praat over Hasna el Maroudi, laat precies zien dat hij niet vindt dat zij zelf recht heeft om te beslissen wat er met haar lichaam gebeurt, wie haar aanraakt, hoe dat gebeurt, etc.

Pardon? Waar staat dat dan in mijn stuk? Het is in elk geval onzin. Natuurlijk vind ik dat Maroudi volledige zelfbeschikkingsrecht heeft. Maar als ik naar haar wil kijken, dan doe ik dat en dat maakt me geen Elliot Rodger.

op 26 07 2014 at 18:02 schreef Sofia van der Linde:

Het blijft jammer dat je zo verblindt bent door je mannelijke privilege.

Nee, ik vind het niet erg als een man mij een strikt vrijblijvend complimentje geeft.

Ja, ik vind de opdringerigheid van (doorgaans blanke) mannen in het land stomvervelend. Mannen die een praatje met je proberen aan te knopen op straat of je meteen om seks vragen en die dan gaan jammeren als je “Nee, dank u” zegt en je resoluut doorloopt.Daar word ik sinds mijn 12e op getrakteerd en velen meisjes en vrouwen met mij.

Mannen in cafés die eisen dat je naar ze glimlacht omdat ze bestaan. Die je aan je hoofd zeuren om drankjes aan te nemen. Dronken mannen die je fiets vastpakken en dan gaan jammeren als je net zo lang tegen ze schreeuwt tot ze loslaten. Willekeurige vreemden op straat die je voor “hoer” uitschelden of “lelijk”. Waarom? Omdat je een vrouw bent.

Ja, daar word je defensief van.Elke keer als een vreemde je op straat aanspreekt moet jij je afvragen “Is dit er weer een?”

Het is jammer dat ik je niet in een rondborstig 14-jarig meisje kan veranderen. Dan snap je het binnen een maand.

op 31 07 2014 at 10:33 schreef belinda sjattepie:

ik heb verder geen problemen ermee mannen zijn nu eenmaal anders….hen altijd met mannen samengewerkt , en ja, men vond mij heel leuk en ik heb een mond om nee te zeggen ….klaar ….flirten ? heerlijk ! aanraken ja ! aanraken op stoute plaatsen zonder toestemming ? knietje…….. voor de rest vindt ik de regels te ver gaan, mensen worden bang om elkaar aan te raken, durven niet meer te flirten , in de kroeg lukt dat ook al niet meer ….steeds meer mensen blijven alleen …mijns inziens een gevolg van de raak me niet aan cultuur en pas op wat je zegt ….pffff moeilijk !

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS