Home » Archief » Islamitische homohaat


[22.10.2016]

Islamitische homohaat

Tayfun Balçik

h7

‘Verspreider anti-homoflyers is juist pijlsnel geëmancipeerd’ heet het nieuwste stuk van Stephan Sanders in de Volkskrant. Hij heeft het over de homofobe papiertjes in Amsterdam West en Nieuw-West. Die zouden door aanhangers van de Turkse prediker Harun Yahya zijn verspreid.

Een kwalijke zaak, waar inderdaad te weinig binnen moslimkringen over wordt gepraat. Een waar taboeonderwerp. Ik merk het bij mezelf ook. Ik voel weinig behoefte en urgentie om me hierover uit te spreken. “Het is niet mijn probleem, waarom zou ik? Hoeveel homo’s nemen het voor mij op als Turk of moslim?”, denk ik dan. En de media, die een incident rijker is om dit over de hele Turkse gemeenschap uit te smeren, helpen ook niet.

En dat laatste is helaas iets waar we niet om heen kunnen. Het is in het institutioneel islamofobe Nederland zeer moeilijk om als moslim hier op een vrije en gelijkwaardige manier over te praten. Met andere woorden, je wordt als moslim gelijk geframed als anti-homo, en tja leg dan maar van a tot z uit dat je geen kink in de kabel bent in onze ‘superieure’ orde.

Homoseksuele Nederlanders

Ik praat geen stierenpoep. Dat doet Sanders: ‘De meeste Turkse immigranten kwamen in de jaren zestig naar Nederland – dat is nu bijna zo’n zestig jaar geleden. Hun kinderen en kleinkinderen die volgeling zijn van Yahya, de anti-joden-homo-Darwin-prediker, voelen zich nu zo zeker van hun zaak dat ze ertoe overgaan andere Nederlanders aan te wijzen als ‘vreemdelingen’ die hier te ‘gast’ zijn en hun vooral hun schuilplaats moeten kennen: de homoseksuele Nederlanders.’

Lees maar nog een keer en leg me alstublieft uit wat voor toegevoegde waarde deze algemenisering heeft? Duizenden tweede-, derde- en vierde generatie Turkse Nederlanders zijn opeens mensen die een antisemitische, homofobe en creationistische agenda hebben. Het is een gevaarlijke leugen waar Sanders mee weg zal komen.

Een andere leugen, die vaak gebruikt wordt door islamofoben als Sanders, is de veronderstelde achterlijkheid, gewelddadigheid en middeleeuwsheid van de islam, omdat het nooit een ‘Verlichtings- of Reformatieperiode’ heeft gekend. Hoe vals en aantoonbaar onjuist dit ook is, het steekt op pathologische wijze de kop op in het islamdebat. Als een dronkelap die klaagt over zijn partner of ex.

Verlichting en Reformatie

Immers, hoe minder achterlijk of gewelddadig zijn die landen waar wel een Verlichting en Reformatie hebben plaatsgevonden? Geen zot minder. Integendeel, tijdens en na de Reformatie en Verlichting zijn miljoenen mensen tot slaaf gemaakt, is bijna de hele wereld gekoloniseerd, zijn er twee wereldoorlogen gevoerd, zes miljoen joden uitgeroeid en zijn Vietnam, Cambodia en Irak platgebombardeerd. Allemaal het werk van het ‘verlichte Westen’. En dan zou de islam het probleem zijn. Ga lekker fietsen joh.

De politieke islam kan je ook zien als een manifestatie van onvrede over de ongelijkheid en onrechtvaardigheid in de wereld. Islamisme is ook een defensiemechanisme in een islamonvriendelijke omgeving. ‘De’ islam is zeker niet zonder problemen. Homofobie, antisemitisme en vrouwenonderdrukking zijn allemaal legitieme onderwerpen. Maar zolang het door gasten als Sanders wordt ingezet om islamofobie goed te praten en ons weg te zetten als mislukt, sorry, maar dan ben je onderdeel van het probleem.

Misluktheid van Nederland

Mensen lijken niet te beseffen dat ‘mislukte’ Turkse of Marokkaanse integratie vanzelfsprekend de misluktheid van Nederland met zich meebrengt. Het is zo simpel als wat. Wij zijn Nederland, en als wij falen, dan is Nederland automatisch een failed state.

Een laatste punt nog, wil je een paar ‘mislukte’ Turken en Koerden in actie zien, kom dan op 12 november naar Het Verhalenhuis in Rotterdam. Daar houden we onze twee editie van ‘Tijd om te praten: Koerdische en Turkse Nederlanders in dialoog.’

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Peace out.

Tayfun Balçik, 22.10.2016 @ 10:43

[Home]
 

45 Reacties

op 22 10 2016 at 11:11 schreef Murat:

Eens met Balçik.

op 22 10 2016 at 12:23 schreef Paul Hoekveld:

Hele rake column met een briljante slotconclusie. Integratie, mits mislukt, is een Nederlands probleem.

op 22 10 2016 at 13:01 schreef Leonard:

Prima stuk, helemaal mee eens.

op 22 10 2016 at 13:31 schreef Krek.:

De crux van je kritiek op Sanders is dat hij veralgemeniseert. “Duizenden tweede-, derde- en vierde generatie Turkse Nederlanders zijn opeens mensen die een antisemitische, homofobe en creationistische agenda hebben.”

Maar Sanders zegt: “Hun kinderen en kleinkinderen die volgeling zijn van Yahya, de anti-joden-homo-Darwin-prediker, voelen zich nu zo zeker van hun zaak…”. Als je citaat correct is en er inderdaad geen komma staat achter het woord ‘kleinkinderen’ dan beperkt Sanders zich bij zijn beschuldiging van antisemitisme tot de volgelingen van Yahya, en geldt zijn kritiek dus niet alle Turkse Nederlanders.

Sanders op basis van zijn terechte kritiek op Yahya-isten meteen bestempelen tot Islamofoob, lijkt me niet terecht.

op 22 10 2016 at 14:07 schreef MNb:

“omdat het nooit een …. Reformatieperiode heeft gekend”
De ironie hiervan zou verrukkelijk zijn als ze niet zo pijnlijk was. De westerse bondgenoten van de anti-joden-homo-Darwin-prediker Harun Yahya zijn producten van precies diezelfde Reformatie. Hun antagonisten, de anti-moslims-homo-Darwin-predikers net zozeer.

“Tijd om te praten”
En wat zegt ons aller Sasha, de Koerdische nationalist by proxy daarvan? Niets, zo is mijn gokje.

op 22 10 2016 at 14:41 schreef Mattias:

Hoe afschuwelijk het westen zich heeft gedagen. En nogsteeds.. Ik zit niet te wachten om mee te moeten maken totdat de Islam haar scherpe kanten heeft versleten. Die hele lijdensweg. Met dood en verderf. Parallel aan wat het Gristendom heeft nagelaten. Het westen heeft met de Moslims wel een onnodig groot probleem beleidsmatig binnen de grenzen gehaald. Zo erg jammer.

op 22 10 2016 at 14:53 schreef Mattias:

@Paul Hoekveld.

Het is volgens mij een probleem voor het Nederlandse volk. Opzettelijk gecreëerd door de Nederlandse elite. Wegens onvrede en de wrijving. Politiek kan hier namelijk alle kanten mee op. Ik hoop dat extremistische Moslims ook eindelijk zullen herkennen, dat Moslim Broederchap waaruit Al qaeda en IS zijn ontstaan. Een creatie zijn van Westerse inlichtingen zelf. Om het Midden-Oosten te verdelen en tegen elkaar uit te spelen. En te verwoesten. Precies wat we nu feitelijk zien in Oa. Syrie. En niet alleen dat. Westers gesteunde getrainde en bewapende extremisten worden ook tegen de eigen westerse bevolking gebruikt. Elite creërt een probleem. En het volk zal afhankelijk gedragen, en vragen om veiligheid en “oplossingen”

op 22 10 2016 at 15:28 schreef Cor Duinmeijer:

Laat me je één ding verzekeren: jij bent GEEN Nederlander. En wordt het ook echt nooit. Daar wordt voor gezorgd. Dat verzeker ik je ook.

op 22 10 2016 at 16:23 schreef sjonnie:

Je kunt wel blijven sjanteren over Moslims dit en dat maar verdiep je eens in de werfaccoorden van Biesheuvel en de Jong. Goedkoop gepeupel wat onze rotzooi op mocht komen ruimen en daarna weer terug ging naar “eigen land”.

Totdat de werkloosheid opliep en zij bleven.

Die terreur mutsen hebben hun opleiding gehad van de oostduitse stasi.

Enig benul van “onze” geschiedenis is velen blijkbaar vreemd.

Kutvolk.

Sorry Peter, boos!

op 22 10 2016 at 16:36 schreef Anoniem:

De enige manier om dit effectief te bestrijden is door de gekaapte onderwerpen terug te nemen en zelf met oplossingen voor de problemen te komen. Het is natuurlijk de schuld van rechts dat je daartoe gedwongen wordt, maar ik zie geen andere manier.

Als legitieme onderwerpen worden verkracht en links de focus legt op de valsheid waarmee dat gebeurt, blijven onderwerpen liggen en blijft het een prima knuppel.

Veel respect voor de dialoog waar je je voor inzet tussen Turken en Koerden. Dat lijkt me niet makkelijk met alle bullshit om je heen vanuit zo’n beetje elke richting als het om dit onderwerp gaat.

op 22 10 2016 at 16:38 schreef Peter:

Wat ik je verzeker, Cor Duinmeijer, is dat dit je laatste reactie was op FN. Off you go, Nazi! En ik zal op je wachten, op Bijltjesdag.

op 22 10 2016 at 16:59 schreef Hermann:

@ sjonnie “onze” geschiedenis. Dat is dit ook: de opstand in Atjeh moest gebroken worden, arabist PVV’er Hans lag nog niet eens in de luier, maar deze was al wel paraat. “De invloedrijkste figuur is Christiaan Snouck Hurgronje, een theoloog en arabist uit Oosterhout die zich heeft bekeerd tot de islam.” Verder nog het volgende over hem: “Snouck lijkt een soort Hollandse tegenfiguur van Habib: beiden zijn moslim, reizen de wereld af, huwen meerdere vrouwen, stellen zich in dienst van de overheid en gaan na de mislukking van hun missie op hun gemak met betaald pensioen. Onder invloed van Snouck heeft de Nederlandse overheid haar strategie aangepast: Snouck schrijft een ‘chirurgische aanpak’ voor, waarbij alleen de religieus fanatieken worden uitgeschakeld en de bevolking met hulp van de lokale adel onder de duim wordt gehouden. Uitvoerder van die koers is de ambitieuze officier en latere gouverneur-generaal Joannes van Heutsz.” Zeeroutes moesten bevaarbaar blijven (piraten) en de olie vloeien (Kon. Shell). https://www.athenaeum.nl/recensies/2016/atjeh-door-de-transkoloniale-bril/ Geen onvertogen woord over de moslim Snouck hier te lande, maar die was dan ook Nederlander, hé.

op 22 10 2016 at 17:02 schreef Sasha Berkman:

Zeg MnB, wil je svp stoppen met het vervuilen van deze websites met steken aan mijn persoon. Ik negeer je toch. Dat je dat maar weet.
Ik denk dat Peter ook niet blij wordt als wij hier gaan bakkelijen.

op 22 10 2016 at 17:09 schreef Peter:

Nee, doe maar niet inderdaad. Get a room! Or a ring!

op 22 10 2016 at 17:54 schreef sjonnie:

Hermann, als Nederlanders zich eens gingen verdiepen over hun eigen afkomst dan zullen ze zien dat ze dom uit hun nek lullen.

De oorspronkelijk inwoners van dit veengebied waren koeien.Vijf duizend jaar geleden.

Zucht.

op 22 10 2016 at 18:02 schreef Hermann:

In de ring met die twee. Maar voor de tijd wel even ’n demo om te kijken of ze wat in hun mars hebben. Zoals dit hier – voormalig Nederlands grondgebied, moslims, maar hé, wat is dat, vrouwen met hoofddoekjes zijn ook welkom. En nog wel met ’n golok.

https://www.youtube.com/watch?v=56Hx_Qe5qJ4

op 22 10 2016 at 18:08 schreef hamar:

Ja hoor daar gaan we weer. Wordt de homofobie in de islam weerlegd of besproken? Welnee gelijk weer aantonen dat de Westerse beschaving heel veel fouten heeft gemaakt. En dat hebben we ook alleen zijn sommige al eeuwen geleden en hebben wij ons iets van ontwikkeld, hetgeen kennelijk bij de islam wat meer tijd nodig heeft. Is niet erg hoor maar benoem dat lekker. De slachtofferrol schijnt nog steeds het lekkerst te voelen en ik zou zegen probeer ook eens een beetje aan zelfreflectie te doen.

op 22 10 2016 at 18:45 schreef Rob:

Jammer dat niemand reageert op de reactie van Krek. Die haalt een groot deel van de column van Balcik onderuit.

op 22 10 2016 at 20:10 schreef Hermann:

@ Rob. Zou het van ’n komma afhangen?
http://www.kro-ncrv.nl/inspiratie/nieuws/370-38439-ex-atheist-stephan-sanders-eigenlijk-bad-ik-altijd-al

Waarom heeft Krek gewoon ’t artikel niet gelezen? Of geciteerd, om te laten zien dat Balçik poep praat? “Als je citaat correct is en er inderdaad geen komma staat achter het woord ‘kleinkinderen’ dan beperkt Sanders zich bij zijn beschuldiging van antisemitisme tot de volgelingen van Yahya, en geldt zijn kritiek dus niet alle Turkse Nederlanders.”

Doet U nu even boter bij de vis? En citeert de passage uit ’t desbetreffende artikel van Sanders?

Bent U zich er wel van bewust, dat komma’s tegenwoordig nauwelijks meer geschreven worden?

op 22 10 2016 at 20:54 schreef Sasha Berkman:

erm, hermann, waarom zou ik in de ring moeten met MNb? Je link verduidelijkt niets indeze en het is überhaupt een domme vervuilende opmerking.

op 22 10 2016 at 21:51 schreef Leonard:

Ik moet bekennen dat Krek wel een punt heeft (als het citaat hier inderdaad correct is weergegeven): het gaat hier om een beperkende bijzin: https://onzetaal.nl/taaladvies/komma-voor-die-dat. Dat maakt inderdaad een groot verschil. Verder worden door de schrijver gedachtes toegeschreven aan ‘islamofoben als Sanders’. Maar gaat het hier echt om gedachten en kwalificaties die door Sanders zelf zijn geuit? Wat betreft vele anderen heeft de schrijver sowieso gelijk. Ik lees vaak over mensen (laatst Edith Schippers) die onze cultuur ‘de beste’, ‘superieur’ of ‘beter dan andere culturen’ noemen. Dat is in het licht van de geschiedenis echt een gotspe waarmee hier terecht wordt afgerekend.

op 23 10 2016 at 04:07 schreef Mo:

Fuck you Westerse superlik me reet
De holocaust is een superieur joods christelijk dingetje ….

Feit

op 23 10 2016 at 07:14 schreef Sum:

Ik zal mijn kinderen als Turk opvoeden en ook hun geloof Islam netjes bijbrengen. Dat Nederlandse krijgen ze al dagelijks binnen via haatmedia. Dit zal ik doen als reactie (onbewust merendeels) op de onophoudelijke aanval op Turken en moslims in het algemeen.
En velen met mij doen dit al, wat eigenlijk vrij normaal is in een vijandige omgeving alS Nederland.

op 23 10 2016 at 10:11 schreef babs:

Wat is dat precies, als Turk (of Nederlander) opvoeden?

op 23 10 2016 at 10:44 schreef Mart:

@Rob en @Krek,

Het commaneuken zou prima zijn zonder context. Helaas heeft Sanders een reputatie in het meezingen met het islamofobe koor, dus ik vind het niet meer dan terecht dat Tayfun hem het voordeel van de twijfel niet gunt.

op 23 10 2016 at 12:22 schreef Paul Hoekveld:

@ Mattias

Wat jij schreef wilde ik eigenlijk net als aanvulling gebruiken, hahah. Mee eens.

op 23 10 2016 at 12:26 schreef Paul Hoekveld:

Althans, je post richting mij, je eerste post deel ik niet

op 23 10 2016 at 15:41 schreef dewanand:

REF Cit, tekst Tayfun Balçik:

‘Verlichting en Reformatie’

‘Immers, hoe minder achterlijk of gewelddadig zijn die landen waar wel een Verlichting en Reformatie hebben plaatsgevonden? Geen zot minder. Integendeel, tijdens en na de Reformatie en Verlichting zijn miljoenen mensen tot slaaf gemaakt, is bijna de hele wereld gekoloniseerd, zijn er twee wereldoorlogen gevoerd, zes miljoen joden uitgeroeid en zijn Vietnam, Cambodia en Irak platgebombardeerd. Allemaal het werk van het ‘verlichte Westen’. En dan zou de islam het probleem zijn. Ga lekker fietsen joh.’

———— Reactie dewa aapje en Wieroe

N1: Wij moeten jou bedanken dat je dit zo mooi verwoord als historicus en schrijver Tayfun Balçik, deze gecit kernzin zal zeker gebruikt worden in ons nieuwe werk over het vieszwarte surikoelie probleem in Nederland. Perfect verwoord, laat deze zin graveren op een granieten rots en zo vereeuwigen aub.

N2: Kan je aub meer vertellen over de zgn Blanke Europese Verlichting en die Reformatie? Moet dit beter bestuderen, maar jouw kernzin hier is WAAR en mooi verwoord.

N3: Schrijf aub een analyse boekje of blog over succesvolle, 100 % biculturele (Ned + Turkije) Turkse medelanders.

op 23 10 2016 at 18:04 schreef Hermann:

@ Sasha Berkman. PB schreef dit: “Get a room! Or a ring!” Daarop heb ik serieus/ironisch op gereageerd. Ironisch, omdat ik om een demo heb gevraagd en niet, dat ik jullie in de ring zou willen zien. Dat leek me duidelijk, maar was het dus niet. Mijn excuses daarvoor.

Serieus, omdat volgens mijn weten de enige twee landen ter wereld, China en Indonesië, van oudsher (ik spreek over eeuwen) vrouwen toe lieten bij ‘kung-fu’-scholen. Of eigen scholen konden oprichten. De man/vrouw verhouding van Indonesische moslims is hier ten dele onbekend (ook van hen, die in Nl. wonen), dus waarschijnlijk ook van de Indonesische moslimouder/homoseksualiteit. En over dat laatste ging ’t artikel van Tayfun Balçik.

https://www.youtube.com/watch?v=RGp6dgt9hXw

https://www.youtube.com/watch?v=KNGPAy3CiV8

https://www.youtube.com/watch?v=cFGFauoXbtI

Op de lagere school in de 60’er jaren leerden de meisjes nog breien en haken en de jongens hout-, metaalbewerking. Dat was tenminste in mijn geval zo.

op 24 10 2016 at 19:14 schreef Hermann:

@ 0. Praten is goed, maar samen doen is beter. Veel te vinden in Nederland, de Indonesische (moslim) cultuur. Het hiernavolgende filmpje laat zien, wat de Indonesiër, of Indo, aan cultuur naar Nederland heeft gebracht. Ook te zien ’n dansgroep van (jonge) vrouwen, die voor deze demo rond 6x geoefend heeft. Alleen de vrouw in het blauwe jasje is ’n professioneel danseres – de anderen amateur. Deze zijn merendeels lid van deze kung-fu-school en sommigen trainen nog steeds, anderen niet meer (door studie enz. moesten ze de training opgeven). Hun roots (of geboorte): Nederlands, Italiaans, Indonesisch, Surinaams, Turks, Chinees, en Marokkaans. Moslim, christen of niet gelovig. (Voor goede inzendingen [geboorteland en/of afkomst en wie precies] verloot ik € 25,-, echt waar.) Allen wonen en leven in Nederland en zijn deel van de Nederlandse cultuur. Ik word gek van dat plaatsen in hokjes. Vandaar die verloting! En anders krijgt PB het. Goed onderzoek naar de Bersiap-periode heeft nog nooit plaats gevonden – schandalig!

https://www.youtube.com/watch?v=XIzq3tAbHPE

op 25 10 2016 at 13:10 schreef Hilco:

Beste Tayfun, Jij bent erg met Turkey bezig en kent de historie.. Wie was de grootste en langste bezetter/ veroveraar in de wereld? Ik schat de turken, maar kunnen we over strijden. Moeten zij dus ook niet terug betalen en hoe lang. Wie verkochten de slaven aan Nederlanders en gaven de optie tot slavenhandel? Yep je weet het wel. Waren niet de negers.
Duiters waren niet slecht alleen maar 20% en je ziet het!
Russen waren voor communisme niet slecht alleen 20% maar.
In jou redenering zouden er in India en Indonesie geen slachtpartijen door moslims zijn. Is dat zo??
Tja feiten zijn feiten. Doen we wat om een dispoot in Irak weg te krijgen is het niet goed. Doen we niks-bijna niks in Syrie is het niet goed. Klaag klaag en als het je niet welgevallig is islamofobie.
Fijt is dat er een studie is gedaan onder moslims in Engeland en dat daar 0% van de moslims willen dat ze homo´s niet mogen leven zoals ze leven. Ik ben geen homo, maar als een hele geloofsgemeenschap mijn waarden aantast dan ben ik beledigd.

op 25 10 2016 at 14:30 schreef Hermann:

@ Hilco. Bent U niet in de war met het Ottomaanse Rijk? https://nl.wikipedia.org/wiki/Ottomaanse_Rijk ’n Beetje doorlezen, en U ziet dat erg veel landen de revue passeren.

Dit is wat ‘The Guardian’ (’n zeer gerespecteerde krant) over moslims in Engeland schrijft: https://www.theguardian.com/uk-news/2016/apr/11/british-muslims-strong-sense-of-belonging-poll-homosexuality-sharia-law Uw 0% komt daar niet in voor. Hoe zit ’t in Nederland? https://www.chjc.nl/geloof-en-homo/kerk-en-homoseksualiteit Tussendoor bazelt U van alles aan en door elkaar. “Duiters waren niet slecht alleen maar 20% en je ziet het!”

op 25 10 2016 at 14:55 schreef Frank assmann:

@Hilco

Exteem rechtse bagger,boze witte mannen nonsens die geschiedkundige kul is.
Ga aub terug naar de roze khmer,Hilco.

op 25 10 2016 at 18:26 schreef Hilco:

Beste Herman, Bedankt voor je inputt Ik heb dit van Sam Harris. Een bekend nadenker en wetenschapper.

Tevens heb ik laatst een discussie meegemaakt over geloof en homo’s. Met christen, jood, moslim en katholiek in Hengelo tijdens de homoweek. Was een verlichtende discussie waar homo’s respect kregen. Binnen de katholieken en moslim gemeenschap gaven ze zelf toe dat homo rechten nog niet echt verlichtende zijn. De Guardian is ook mijn favoriete krant.
Er waren dus niet zoveel nazie’s en communisten, maar 20% was voldoende om geschiedenis te schrijven. De hele bevolking met geweld te onderdrukken.
Kan dit ook met een geloof?
Bedankt voor je links en je hebt gelijk velen deden mee maar je zal ook het einde van het rijk zien in een foto/kaart. Moeten toegeven dat het verdraaid veel op een land lijkt en dat de Turken er prat op gaan dat zij de echte ottomanen zijn. Feit is dat zij het langst veroverd en bezet hebben en niet zoals altijd door ons gedacht wordt het Europese westen.

op 25 10 2016 at 18:35 schreef Hilco:

Beste Frank, Wat een dooddoener om het gesprek met rechtse praat te bestempelen. Mijn opa was links mijn papa is links en ik ben links. Vroeger weet ik nog dat mijn opa tegen de kerk op stond, omdat de bijstand er kwam en er geen aalmoezen meer nodig waren. Mijn vader heeft als vakbondsman getreden voor gelijke rechten en wao. Links kwam altijd op voor vrouw, homo, tegen discrimatie, gelijke rechten sociale werk omgeving en als bijvoorbeeld een geloof dat niet wilde. Homo gelijkheid, vrouwengelijkheid, dan trok links ten strijde tegen staat en kerk. Neem dus aan dat jij net zo links bent als ik, maar jij dus dit gedachtegoed voor het opkomen van zwakkeren tegen het geloof en staat niet meer deelt en meer voor het geloof opkomt dan voor zwakkeren. Of kom je op voor het geloof dat tegen gelijkheid is en ook voor de zwakkeren.
Ik ben links in hart en nieren. Ook zoals ze het vroeger waren.Jij?

op 25 10 2016 at 22:53 schreef dewanand:

Miaauw, miaauw, namastiaauw Hilco, Sasha Berkman, Peter ea,

N1: feitelijk hebben wij het over zuiver biologische zaken als er gesproken wordt over geloof, seksualiteit, homo dingen, biseks, transgenders, enz enz. Wij komen uit moeder natuur en zijn niet sterker dan Moeder Natuur.

N2: Je kent de boom niet als je slechts een blad hebt gezien en geproefd, onthou dit voordat je voortaan iets schrijft over ingewikkelde dingen op liefdes, seks en hard porno gebied, nee simpel is het niet.

N3: vb complexiteit: google en ga eens een enkele cel van je lichaam onderzoeken, zie hier vb uit wetenschap:

https://www.universiteitleiden.nl/onderzoek/onderzoeksfaciliteiten/wiskunde-en-natuurwetenschappen/cell-observatory

N4: hele discussie is nogal op broodje aapverhalen niveau en het is jammer dat niet blanken gewoon niet mee mogen doen en al bij voorbaat eruit getrapt worden. Juist hierom moet DENK! als niet blanke partij versterkt en geprofessionaliseerd worden als niet arische ZUIL, kaste of zwart blok in Nederland. Maar de gevoelens van de Arische Hollanders moeten wel gerespecteerd worden, omdat Nederland toch hun HEILIGSTE EIGENDOM is en zij de hoogste (paar) rechten moeten behouden

op 26 10 2016 at 14:36 schreef Hilco:

Beste Dewadand, Ziet er goed uit je link.
Ik heb met deze microscopen gewerkt en voor Leica verkocht. Hier gaat iets fundamenteels fout. Geloof is een dogma met een ik hoop dat het zo is.
Kijk als je grote dingen zeggen wil. Moet je grote bewijzen hebben. Ja heb de koran gelezen. Jij mag mij een bladzijde aangeven waar geen agressie staat tegen niet gelovigen.

Ik vind denk een zekere aanvulling op het politieke bestel. Graag wil ik ook reformatie in de Islam. Mag ik op een coole gast wijzen die echt ook de als islamiet in Engeland goed bezig is en mijn steun heeft?
lees de link.
http://www.quilliamfoundation.org/about/staff/maajid-nawaz/

op 26 10 2016 at 15:37 schreef dewanand:

Miaauw, miaauw, namastiaauw Hilco,

N8: Ja Hilco, geloof?? Je moet diep inzoomen op de mensapen die geloven en ook in hun broekjes en slipjes kijken. Het is allemaal zuivere biologie in feite, maar je moet eea wel verder abstraheren en ook naar jezelf kijken, tot in je eigen reet.

N9: de trieste waarheid is misschien dat er niet 1 Islam versie is op aarde, nee er zijn ruim 34 soorten islam beschreven en eea lijkt sterk op zgn primitieve mensapentopen.

N10: heilige boekjes, hhahaa praat liever over heilige broekjes, zie deze link:

154 Jihad Verses in the Koran Full-text of Verses

Sacrificer M. H. Shakir

http://www.dewanand.com/wfor0267.htm

N11: Maar let wel: hindoes hebben de manusmriti die super vrouwvijandig is en vol zit met kaste discriminatie mantras en oproepen tot moord op sudras en andere lagere rassen. HEle hindoeisme is helaas extreem racistisch in de praktijk, totalitaire karmisch gestuurde rassenhygiene doctrine, ja dat is het HIndoeisme in de praktijk. Zelf persoonlijk ondervonden, op harde pijnlijke wijze.

N12: Dus ik relativeer omdat ik gelukkig over meer feiten kennis beschik dan de meeste lange, hogere, superieure blanke Hollanders.

op 26 10 2016 at 19:09 schreef Hilco:

Beste Dewanand, Yep je hebt gelijk erwas een ritueel in india waar vrouwen van de gestorven man mee moesten in de vlammen van de man die dood is. Gelukkig hebben de Portugezen en ned. daar een eind aan gemaakt. Graag een antwoord op het volgende. Is er een bladzijde waar geen geweld wordt gebruikt in de koran waar geen geweld wordt gebruikt tegen ongelovigen. Of waar staat dat je vrienden mag worden mag worden met ongelovigen? Succes;-)

op 26 10 2016 at 21:47 schreef Peter:

Gelukkig hebben de Portugezen en ned. daar een eind aan gemaakt.

Hahaha! Nee, die hebben er wat beters voor in de plaats gebracht. Dwangarbeid en koloniale oorlogen.

op 27 10 2016 at 17:25 schreef Hermann:

Tut, tut, tut, tut. Niet zo voorbarig, PB. Den Hollander had ook lekkere dingen in de aanbieding – wereldwijd de grootste: https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=opiumfabriek%20weltevreden Aan het begin van de vorige eeuw 70 ton per jaar gebruiksklare opium. https://tijdschriften.archiefalkmaar.nl/issue/LV/2004-06-01/edition/0/page/18 De VOC mentaliteit, waar Balkenende op doelde. Verder was Nederland de grootste cocaïneproducent ter wereld, het gewas dus. Niet de productie ervan. Conny Braam heeft haar werk niet gedaan, wel: http://pub.maastrichtuniversity.nl/c8f50023-03cc-4159-ac1d-825df067b47b

En Turkije (en Nederland) heeft nog steeds ’n grote rol in de handel, niets veranderd: http://home.iae.nl/users/arcengel/China99/Shanghai_intro.htm

op 28 10 2016 at 06:38 schreef gerard:

ik zou graag horen hoeveel Turken weten dat ze beter af zijn met bevriend buurland Koerdistan, en hoeveel daarvan dat durven zeggen; is het de moeite om naar R’dam te komen?
(Oorlog stopt, in Irak kan ook referendum gehouden worden naar gewenste bestuurseenheden en -niveaus, leger ingekrompen, geen bende meer nodig, toerisme & investeringen, 10 miljoen vluchtelingen uit eigenlijk Turkije weg, sloppenwijken opgeruimd, EU-lid, hier horen we niet meer over islam en Wilders)

op 28 10 2016 at 22:01 schreef Hilco:

Beste Hermann, Mee eens. handel is handel en dus opium toen ook. Drugs ook. tja weet je wat het is. Ik heb tien jaar op een lab. in deutschland gewerkt. zij voelen de schuld niet meer van wat er gebeurd is vroeger. Dus ik al helemaal niet.En ja ben heel met je eens dat VOC mentakiteit een schade opmerking is. Zeker voor ons eigen mensen waarvan veel mensen niet blank zijn. Aan de andere kant kun je kritiek hebben, maar oke je bent er zo boos over als indonees of zwarte man? Oke als je zo boos bent over dat jij onterecht behandeld bent in vele voor moeders. Ik snap het je weer dus weer terug naar je roots.(terug naar ivoorkust) Niet mijn idee hoor want elke nederlander is nederlander. Blijf niet hangen in verleden , want deden mijn duitse collega’s ook niet.

op 30 10 2016 at 00:51 schreef dewanand:

Miaauw, miaauw, namastiaauw Hilco,

N13: ja je schrijft de waarheid. Hele koloniale verleden van blanke europeanen kan je ook modelleren als een natuurlijk biologisch en gezond evolutionair proces, van ‘zuivere survival of the fittest apes’. Lastig te verteren voor mij als viesbruin koelie aapje, maar ik kan zeggen ok ok het was hun karma, v de ruim 600 miljoen slachtoffers vd Koloniale Holocaust, en daarmee is de kous af.

N14: mbt je vraag koran, ja zeker, reken uit hoeveel procent van de koran zinnen en alinea’s nou direct of indirect een of andere vorm van onbeschaving en (verbaal en literair) geweld bevatten. Ja, moeilijk is het niet joh, maar ga dan even naar de winkel en kijk naar gewelds thrillers, horror, SF, of zet tv aan, of al die pc games met super computertjes, ja je schrikt van al dat geweld nu op onze HOOGbeschaafde Westerse beeldschermen en die zielige heilige boeken (velen: koran, bijbel, edda, torah, bhagavad gita, veda, (???? Mein Kampf deel 1 ????) enz) zijn dan opeens saai, ouderwets en niet geschikt meer voor kinderen.

N15: enige films zonder echt bruut tekenfilm geweld zijn de porno films, dus dat kijken wieroe en ik vaker, puur natuur Eva kostuums.

op 31 10 2016 at 21:40 schreef Hilco:

Beste Dewanand, get real leef nu. Ik heb niks tegen bruin. Ik ben alleen zeker van de wetenschap. Darwin. accepteer alles, maar mag er ook tegen in gaan. Van jou mag dat niet. Vraag de katholieken de christenmensen. Het gaat gewoon gebeuren. Niet gelovigen zijn net zo niet blijer dan gelovigen.
Ik doe goed omdat ik er in geloof. Jij doet goed , omdat het van je geloof moet. Tja sterkte met je geweten. Ik ben alleen blij dat jij ook goed doet al is het om geloof.
Later.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS