Home » Archief » Islamitische liefdadigheid


[19.02.2015]

Islamitische liefdadigheid

Robert Jean Konrad

jap5

De Stichting Rohamaa is een stichting die zich inzet voor humanitaire projecten. In een wereld waarin individualisme centraal staat, probeert Rohamaa om juist het collectieve sociale aspect terug te brengen. Respect voor menselijke waarden en empathie zijn het fundament waar Rohamaa op wenst voort te bouwen.”

Prima doelstellingen zou je op het eerste gezicht denken, als je deze tekst aantreft op de website van deze liefdadigheidsorganisatie. Maar niets blijkt minder waar. De zelfverklaarde en met een ernstige vorm van islamofobie geïnfecteerde cultuurbeschermers van de rechtse propagandaverspreiders De Telegraaf en GeenStijl hebben het benefiet-event dat deze organisatie van plan was te houden met gewiekste journalistieke terreur omgedoopt tot ‘jihad-gala‘ en de buitenlandse weldoeners die geheel vrijblijvend zouden gaan spreken op dit evenement met enkele pennenstreken gebombardeerd tot ‘haat-imams‘.

Lange baarden en soepjurken

Zo gaat dat in Nederland. Liefdadigheid van moslims wordt hier niet geaccepteerd, en elk dubbeltje dat uit barmhartigheid gegeven wordt aan een verminkt of getraumatiseerd kind in Syrië wordt ogenblikkelijk geconfisqueerd door de AIVD, aangezien bij het verschijnen van lange baarden en soepjurken al automatisch de achterliggende terroristische bedoelingen worden vermoed en op basis van deze enge uiterlijke kenmerken worden visa ingetrokken en zwarte lijsten samengesteld.

En om er nog een spreekwoordelijk schepje bovenop te doen, heeft minister Asscher van Anti-salafistische Zaken de moslimgemeenschap er vandaag nog eens fijntjes op gewezen dat zij collectief verantwoordelijk moeten worden gehouden voor de onwelgevallige mening die een buitenlandse sjeik wellicht op uiterst verbale wijze zou kunnen uiten, waarbij natuurlijk de veiligheid van de zwaar ronselbare toehoorders niet kan worden gegarandeerd!

Xenofobische gevoelens

Terwijl dit soort bijeenkomsten nou juist een uitgelezen kans zijn om PVV-ers heen te sturen met het doel om de integratie van deze kansarme groep te bevorderen! Het overspoelen van hun geharde nationalistische geesten met islamitische liefdadigheid is bijkans nog de enig overgebleven succesvolle aanpak om hun hardvochtige vooroordelen los te weken.

Zoals een hardnekkige postzegel die na een een nacht lang in het water te hebben geweekt langzaam maar zeker zijn kleefkracht verliest, zo kunnen de ongewenste xenofobische gevoelens die zich in de PVV-ers verschuilen door middel van overmatige blootstelling  aan langbaardige weldoeners wellicht teniet gedaan worden. Laten wij daarom niet schromen om deze vriendelijke Arabische sjeiks met open armen te ontvangen!

Robert Jean Konrad heeft een blog, ‘Kopje thee met suiker graag!‘ waarop hij de ‘neo-nationalistische haat-ideologie’ bestrijdt en opkomt ‘voor de vrijheden die wij in Nederland al eeuwenlang kennen in onze multiculturele samenleving’. U kunt hem ook volgen op Twitter.

Robert Jan Konrad, 19.02.2015 @ 07:55

[Home]
 

18 Reacties

op 19 02 2015 at 09:44 schreef Ruud van Gerrevink:

Ook als “haat-imams” ergens zouden worden uitgenodigd, zeg ik; laat ze vrij uit spreken en zend het op alle zenders uit. Lang leve het vrije woord. Met name de VVD is nogal in de war. Nog niet zo heel lang geleden (2009) maakte een VVD-er die nu iets hoogs is in de regering, zich sterk voor de vrijheid van meningsuiting. Maar op de een of andere manier werd toen dat standpunt geframed als het opnemen voor holocaustontkenners. Mogelijk dat ze daarom nu niet meer zo liberaal durven zijn.

En als er dan een speech zou volgen over de positie van de ongelovige, de homo, de afvallige, enz., laat het gewoon zien. Kijken wie er dan nog het mantra “het heeft niets met de Islam te maken” durft te gebruiken.

En maak het – net als met de idiote fundamentalistische ideeën van christenen gebeurt – aantrekkelijker om als geloofstwijfelaar nu eindelijk maar eens helemaal te stoppen met die onzin wat, zoals uit het toenemende aantal atheïsten blijkt, gelukkig het te verwachten resultaat is.

op 19 02 2015 at 11:00 schreef John de Beer:

Beste meneer Konrad, nu moet u natuurlijk niet de vrije media gaan verwijten dat ze (tendentieus) berichten. Richt u uw pijlen op onze minister van Buitenlandse Zaken die de boel niet op orde heeft en zijn duur betaalde ambassades eerst visa laat verstrekken om ze later weer in te trekken. Maar de verkiezingen komen er weer aan en dat verklaart natuurlijk veel.

op 19 02 2015 at 11:40 schreef Marco Meijer:

Laten we gewoon de wet respecteren. Vrijheid van meningsuiting gaat heel ver en geldt voor iedereen. De grens ligt bij oproepen tot haat en geweld. Zolang die grens niet wordt overschreden mag ieder vrij zeggen wat hij/zij vindt. En als die buitenlandse sprekers niet aantoonbaar die grens overschrijden of hebben overschreden, moeten ze gewoon hun zegje kunnen doen. Democratie en vrijheid zijn niet voor bange mensen, die voelen zich prettiger bij een Sterke Man.

op 19 02 2015 at 11:45 schreef Egbert:

Zoals Robert Jean schrijft. De strijd om de PVV-stemmer is begonnen. PvdA strategie voor 1K: Asscher & Koenders gogogo, intoleratie zal de PvdA weer groot maken!

De VVD moet hier overheen, maar kan natuurlijk niet met dat softe “liberalisme” komen. Jort Kelder namens Rutte in DWDD: “Het verhaal van de verlichting werkt natuurlijk niet. […] De verdediging van de democratie doe je helaas met zeer ondemocratische middelen. Er moet terreur teruggepleegd worden.

op 19 02 2015 at 12:27 schreef Abu Dujana:

Vriendelijke Arabische sjeiks… ben je totaal gestoord? Het is juist niet goed dat dit soort imbeciele sheikhs het imago van de Moslims weer verpesten in Nederland met hun salafistische retoriek. Het is handiger om salafisme buiten Nederland te houden en alle salafistische bewegingen uit Nederland te weren. Bovendien is het besluit van de regering niet gebaseerd op de Telegraaf/Geenstijl berichten, maar deNationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

op 19 02 2015 at 12:51 schreef wiske:

Moe van het bestrijden van vooroordelen door ze steeds weer op te sommen.
In de laat-me-niet-lachen galerij gevonden “de vrijheden die wij in Nederland al eeuwenlang kennen in onze multiculturele samenleving”, lijkt me dezelfde ‘eeuwenoude’ traditie als die van sinterklaas of om nog wat ‘eeuwenoude’ tradities te benoemen: het huwelijk of de niet-werkende-vrouw.

op 19 02 2015 at 14:58 schreef Pyt van der Galiën:

Bovendien is het besluit van de regering niet gebaseerd op de Telegraaf/Geenstijl berichten, maar deNationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

Maar concrete informatie wordt er niet gegeven. Niemand kan dus beoordelen of dat oordeel van de NCTV juist is. Dat – plus de timing – maakt het toch wel erg waarschijnlijk dat het inreisverbod voornamelijk op politieke motieven berust.

Het is handiger om salafisme buiten Nederland te houden en alle salafistische bewegingen uit Nederland te weren

Wanneer we dat systematisch toe gaan passen, wordt het nog leuk in Nederland. Ik heb de pest aan neoliberalen en neocons. Ook maar niet meer toelaten dan? Wat mij betreft is dat beslist handiger.

op 19 02 2015 at 15:25 schreef Egbert:

Maar toen Wilders in Den Haag tekeer ging moest het OM er 9 maanden (38 weken) over slapen of ze Wilders wel zouden verhoren en of het uberhaupt wel voor de rechter gebracht moest worden. 6400 aangiftes, die zullen hun baantje ook wel kwijtraken.

op 19 02 2015 at 15:51 schreef WARZAZAT:

Nederland loopt 40 jaar achter…. Bijna alle ‘marokkaanse’ moskeeën in NL zijn door dit soort reizende wahabieten geopend.

Maar was Willy niet een paar weken geleden nog bij de imamo di imami’s geweest?!…in Belgie en Frankrijk leidde het bezoek van hun staatshoofden wel tot rellen en vragen in het parlement.

op 19 02 2015 at 19:52 schreef MNb:

Ik heb die site van Rohamaa eens bekeken.

http://www.rohamaa.nl/#!ambulance-project-syrie/c78t

Nee, dat kan echt niet, moslims die ambulances naar Syrië sturen om de levens van toekomstige jihadi’s te redden.

http://www.rohamaa.nl/#!waterput-projct/c1m5j

Laat die vrouwen en kinderen lopen! Hoe meer ze lopen, hoe vermoeider ze zijn alvorens zich bij IS te voegen.
/sarcasme.

op 19 02 2015 at 22:29 schreef Bertje:

Wat Abu zegt!
Je moet wel heel veel lef hebben om deze lui als vriendelijk te te bestempelen of gewoon een hele grote plaat voor je kop hebben.

Mnb

net zomin ik problemen heb met luitjes uit Staphorst die een bennefit concert geven voor Ethiopië.
Betekend nog lang niet dat ik hun oer conservatieve ideeën en geloof omarm.

op 20 02 2015 at 13:53 schreef cRR Kampen:

Bible Belt ook maar integraal ruimen. De overtuigingen re homo’s en vrouwenaanrechten zijn daarin niet van die van de Saudische leiding te onderscheiden. Je zou wat dat betreft eigenlijk al een geldstromenonderzoek moeten doen.

op 20 02 2015 at 17:04 schreef MNb:

Ik moet je nog bedanken, RJK (en ook PvdG). Toen ik het berichtje over de haat-imams met hun ingetrokken visa las was mijn eerste reactie “goed zo”, zonder erover na te denken. Ik zou toch denken dat ik na al die jaren beter moet weten. Blijkbaar ben ook ik nog naïef en niet zo skeptisch als ik mezelf wel verbeeld.

op 20 02 2015 at 18:08 schreef Maurice:

Het idee wordt nu breder gedragen dat het salafisme olie op het vuur gooit. Zeker wanneer het onder valse voorwendselen binnen wordt gesluisd:

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3869858/2015/02/20/Partycentrum-Utrecht-weigert-benefiet-met-haatimams.dhtml

op 21 02 2015 at 10:23 schreef Egbert:

re Bertje: weren uit Nederland omdat ze “niet vriendelijk” zijn? Laat me raden: ook op dat bord voor jou kop stond iets met ‘Charlie’.

op 22 02 2015 at 08:38 schreef Bertje:

Egbert

Nee Pipo gewoon weren omdat ze een stelletje ouderwetse haat facisten zijn die gericht de staat proberen te ontwrichten.En gelukkig mag een land dit soort tuig de toegang tot het grond gebied weigeren.
Prima zet van de minister zou ie vaker moeten doen.

op 23 02 2015 at 12:07 schreef Egbert:

Nou Mamaloe. Bertje, waarom schreef je dat dan niet? Note bene, in hetzelfde postje schrijf je ook: “net zomin ik problemen heb met … Staphorst … benefiet”. ‘Net zomin’? Vreemde spreken met gespleten tong.

Je hebt nu wel een probleem: op welke intolerante partij te stemmen straks. Succes en koppijn toegewenst hiermee.

op 24 02 2015 at 00:18 schreef Bella:

Meneer of mevrouw MNB,
Ik heb geen idee of je besef hebt van wat gebeurt in Syrië en hoe de vluchtelingen daar leven. Je bent een harteloos, gevoelloos mens die geen enkel empathie voor de medemens heeft. Hoe haal je het in je hoofd of zulke uitspraken over die arme kinderen te maken. Zo te zien heb je geen kinderen en als je die hebt, dan heb ik medelijden voor hen om zulke vader of moeder te hebben.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS