Home » Archief » Joris


[21.08.2011]

Joris

Derek Otte


Illustratie: Théo van Rysselberghe

Vanmiddag besloot ik even in de achtertuin plaats te nemen. Had ik zin in. De zon scheen, de vogeltjes floten en ik had alles, wat ik vandaag moest doen, uitgesteld tot morgen. Ik had dus alle tijd.

Ik zat nog geen kwartier in de zon, toen uit een paar tuinen verder een hels geluid kwam. Even dacht ik dat een of andere straalbezopen buurman ontuchtige handelingen met een speenvarken verrichtte, maar toen ik menselijke termen uit het recalcitrante gekrijs kon destilleren, bleek dat het om een nogal chagrijnig buurjongetje van me ging. Hij had het niet naar z’n zin. Hij uitte zijn onvrede, zeg maar. Dat is tegenwoordig hip in Nederland.

“NIET KIJKEN NAAR MIJ!” Dat was de slogan van de dreumes, die ik in stereo over alle schuttingen in de wijde omtrek hoorde schreeuwen. Hij herhaalde het een aantal keer. Hij wisselde slechts af door te schreeuwen: “KIJK NAAR MIJ!” Zijn directe toehoorders waren een man en een vrouw. Wat moeten zij in de war geweest zijn. Gemakshalve ging ik ervan uit, dat dit zijn ouders moesten zijn. Ik hoorde de man zeggen: “Joris, doe eens even gewoon. Iedereen kan mee genieten.”

“Nou en,” was het antwoord van het jongetje dat dus Joris heet. “Dan horen ze mij toch lekker. Klootzak.”

Klootzak. Alsof het de voornaam was van de man tegen wie hij het zei. Ervan uitgaande dat Joris dit tegen zijn vader zei, kon ik er niet eens meer om lachen. Ik had er vroeger mee naar een gebroken jukbeen gesolliciteerd. Ik was naar mijn kamer getransporteerd, zonder de traptreden aan te raken. Mij had het mijn neusbeentje gekost. Ik had de rest van mijn leven met een suis in mijn oren gelopen. Ik had tot mijn veertigste door een slangetje moeten eten. Ik was door elkaar gerammeld, tot mijn linkerelleboog mijn rechterenkel was.

Ik bedoel maar te zeggen, dat ik het wel geweten had. Mijn vader een klootzak noemen, in z’n gezicht. Echt niet. Ik had het berouwd.

Joris niet. Ik hoorde de vrouw namelijk tegen Joris zeggen: “Nou, Joris. Zulke woorden wil ik niet uit jouw mond horen komen.” Alles wat ik kon denken was, dat de vrouw teveel lettergrepen gebruikte. Teveel woorden. Te netjes. Zo’n hele zin had in één handeling gepast. Een dropkick, bovenop Joris z’n neus. Als één van de twee volwassenen dat ook gedaan had, was het volgende ook gewoon nooit gebeurd.

Ik denk dat de manspersoon ter voorkoming van een strafblad wegens fysieke kindermishandeling de rest van zijn vrije zaterdagmiddag in de kroeg door is gaan brengen, want ik heb alleen de vrouw nog horen spreken. Gillen, eigenlijk. Na haar blijk van staaltje didactisch onvermogen, hoorde ik haar namelijk alleen nog maar zeggen: “Gadverdamme Joris, stop daarmee. Joris, doe normaal.”

Ze zei het, kalm. Ik dacht dat Joris demonstratief in zijn neus stond te peuteren. Misschien stond hij het met tussenpozen aan de achterdeur van het huis te smeren. Dat zou vies zijn. Je peutert niet in je neus en als je het doet, eet je het op. Je gaat geen snot aan de achterdeur van het huis smeren. Ook al vind je de mensen die in dat huis wonen niet zo heel aardig. Maar Joris was niet bezig met zijn snot.

Toen ik de toon van de vrouw hoorde aanzwellen, wist ik dat Joris verder ging dan bullebakken smeren. Vooral bij de woorden: “Joris, doe je broek omhoog! Ben je wel helemaal normaal? Stop daarmee,” wist ik het zeker. Hier was meer aan de hand.

In mijn fantasie passeerden alle mogelijke handelingen van Joris de revue. Allerlei theorieën kwamen voorbij. Stond Joris de Rododendrons te swaffelen? Kerfde hij het woord ‘KILL’ met de nagels van zijn wijsvingertjes in de tuintegels? Had hij de kat bij de staart gegrepen en stond hij daar het konijnenhok mee in elkaar te slaan? Was het voor die laatste twee dingen nou echt noodzakelijk om vooraf je broek uit te trekken? Ik werd gek. Gelukkig boden nieuwe geluiden uit de achtertuin in kwestie uitsluitsel.

“Gadverdamme Joris, bah. Alles onder de pies. Ben je nu blij? Ga naar binnen, Joris. Bah.”

Bah. Inderdaad. Vieze bah. Kleine Joris heeft kennelijk besloten om zijn blaas te legen in de achtertuin van zijn vader en moeder. Of zijn oom en tante. Of de mensen die op hem moesten passen, op deze zonnige zaterdagmiddag waarop de vogeltjes lustig floten. In ieder geval in de achtertuin van mensen die zijn respect verdienen. Joris nam de beslissing om de begonia’s te blessen met goudgele regen. Joris heeft Thug Life een nieuwe dimensie gegeven. Joris heeft wildgeplast, letterlijk. Kermend heeft hij zijn onvrede geuit. Bewust grof en denigrerend.

Ik heb heel wat gezien in mijn leven en zelf ook de nodige rare dingen uitgevreten, maar ik moet toch wel echt mijn meerdere erkennen in de respectloze wandaad van Joris. Huilbaby’s, à la. Maar zeikpeuters? Uit frustratie een perkje onderpiesen gaat alle perken te buiten. Mijn brandweermannetje was er vroeger onverdoofd ritueel afgehaald, maar daar was Joris veel te snel voor. Toen zijn missie volbracht was, hoorde ik hem lachend naar binnen rennen.

Even wilde ik Joris opzoeken en hem zeggen: “Hoor ‘es, Joris. Wie leert jou mores, omdat wat je doet goor is?” Maar ik was in shock. Nog steeds, eigenlijk. Joris is geen moeilijk opvoedbaar kindje. Joris is bezeten. Joris is The Omen.

Grofgebekt zijn tegen mensen die respect verdienen, je onvrede uiten door op vreemde plaatsen te gaan staan urineren, gillen en krijsen zodat iedereen het kan horen en op het moment dat je de grens bereikt keihard gaan lachen en weglopen. Niet bereikbaar voor commentaar, onwelwillend om een tegengeluid te horen. Schaamteloos je gang gaan, zonder enige negatieve consequenties, in de heilige overtuiging dat je de goede zaak dient. Tel daarbij de complete machteloosheid op van mensen die enig tegenwicht zouden moeten kunnen bieden en ja, ik heb een tenenkrommende conclusie moeten trekken.

Joris is een PVV’er in de dop.

Derek Otte (1988) schijnt politieman te zijn en rechten te studeren. Lees zijn blog.

Derek Otte, 21.08.2011 @ 11:00

[Home]
 

53 Reacties

op 21 08 2011 at 11:29 schreef HansR:

Het zit dus in de genen, zijn we mooi klaar mee.
Evolutie of creationisme?

op 21 08 2011 at 12:06 schreef Sasha Berkman:

Die gaat later weing vrienden krijgen en dus maar op geen stijl rond hangen.

op 21 08 2011 at 12:16 schreef Pyt van der Galiën:

Creationisme is extreemoliedomrechts. Evolutie dus.:P

De echte vraag is natuurlijk:”nature or nurture”. Nurture. En je hoeft een kind natuurlijk niet te slaan om dit soort gedrag te corrigeren.

op 21 08 2011 at 13:03 schreef Hans Langbroek:

En als vaderlief dan aan Joris de uiterst welverdiende dreun om z’n oren uitdeelt, komt Derek Otte langs om vader effectief in de boeien te slaan.
Kutstuk dus.

op 21 08 2011 at 13:17 schreef MNb:

Derek, je zit er naast. Volgens de opvoedkundigen van de laatste 30 jaar handelde deze vrouw didactisch tamelijk correct. Want hun theorieën zeggen dat je a la Gin altijd rustig, verstandig en redelijk moet blijven. Eigenlijk is het nog beter ongewenst gedrag te negéren. Dan krijgt het kind geen aandacht en dat is heel erg. Maar als dat niet lukt, dan is de opvoedkundig voorgeschreven methode, gebruikelijk in Nederland, onderhandelen. Wat in de praktijk neerkomt op licht vermanend toespreken.

Goed, even serieus. Kinderen van een jaar of vijf gedragen zich af en toe op een dergelijke onuitstaanbare manier. Dat heet grenzen opzoeken en verleggen. Dat begint onschuldig. Ouder geeft toe, kind gaat de volgende keer iets verder. Blijft de ouder toegeven, dan krijg je Joris.

Vraag ik me wel eens af: deze anti-autoritaire toegeeflijkheid is van de vroege jaren 70 (inderdaad, dát is nou eens de schuld van links). Zou het werkelijk toeval zijn dat we nu met de PVV opgescheept zitten? Vol met lieden die van onbeschoftheid a la Joris een dagelijkse praktijk maken? Te beginnen met Wilders’ knettergek? Eindigend met een zekere parlementariër die door brievenbussen piest?

op 21 08 2011 at 13:25 schreef MNb:

Hier hebben we grote Joris:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/2857729/2011/08/21/Buschauffeur-geslagen-door-bellende-passagier.dhtml

op 21 08 2011 at 13:49 schreef sjap:

Ach ja. Joris’ ouders/oppassers zijn net zo blind voor een zinvolle opvoeding tov van Derek Otte als Derek Otte dat is tov van mijzelf.
Iedereen die opvoed met straffen (laat staan fysiek geweld zoals Derek Otte beschrijft) en belonen is mijn ogen onwetend.
Straffen én belonen zijn ondemocratische en kleingeestige middelen die het intrinsiek leervermogen en de originaliteit uit je kind halen.

http://www.awareparenting.com/twintig.htm

Maar succes verder allen met jullie kritiek op zo’n getraumatiseerd kind als Joris en de illusie dat jullie wel je kind goed opvoeden.

op 21 08 2011 at 13:51 schreef Jan van Dijk:

Dus domrechts komt voort uit een linkse opvoeding?

op 21 08 2011 at 14:21 schreef Sasha Berkman:

“Dus domrechts komt voort uit een linkse opvoeding?”

Ik denk dat je het iets breder moet zien. Dom rechts is opgegroeid in een van de rijkste landen ter wereld met een enorme groei in rijkdom dankzij de strijd die de sociaal democratie heeft geleverd voor allerlij verworvenheden als onderwijs, mediche zorg etc. Maw, zijn inderdaad verwent, hebben nooit een inspanning hoeven leveren en denken dat ze het allemaal aan zichzelf te danken hebben. Daar zit de inhoud van het woordje dom in dom-rechts volgens mij.

op 21 08 2011 at 15:35 schreef Sasha Berkman:

Heb je weer zo’n klein berichtje: http://binnenland.nieuws.nl/656450

Ik durf te wedden dat het om een PVV’er gaat.

op 21 08 2011 at 16:15 schreef yvonne:

Ik zie in Joris een Rutgertje Hauer. Komt vast nog wel eens een goede opvoeder tegen zodat hij met 2 woorden leert spreken. Er zijn grenzen.

op 21 08 2011 at 16:18 schreef De Levende Dodo:

Het zou weldegelijk iets met generaties te maken kunnen hebben. Dan heb ik het niet per se over de vrije opvoeding, maar wel over het feit dat de meeste (en meest toonaangevende) PVV-ers en nieuwrechtse bloggers veertigers zijn. Kinderen van de babyboomers dus. Zoals Nieuw-Links zich destijds afzette tegen de voorgaande generatie, zo doet Nieuw-Rechts dat nu wellicht ook. Vage sociologische speculatie, dat geef ik toe, maar toch….

op 21 08 2011 at 17:44 schreef Knutsel:

Dus als je opgevoed wordt door een tokkie met losse handjes word je polietieagent? Heeft meneer de politieagent zelf kleutertjes gehad? Dan zou hij wel moeten weten hoe (puberaal) zij door bepaalde fases gaan.

op 21 08 2011 at 19:42 schreef ulo:

Pvv-ers koppelen aan een rot jochie. Hier het niveau van dom links…. De nieuwe godwin van links, overal de pvv en Wilders bij betrekken.
Zijn alle Marokkaanse rot jochies ook potentieel pvv stemvee?

op 21 08 2011 at 21:01 schreef MNb:

Mooie paradox, niet, JvD? Alleen heb ik het niet zo stellig geformuleerd. Ik vroeg het me alleen maar af.

Geestig, die link van Sjap. Regel 12 maakt gebruik van straf. Reken maar dat Joris dat hand vasthouden zo ervaart als hij over straat wil rennen. Regel 5 en regel 8 zijn rechtstreekse beloningen, van ongewenst gedrag nog wel. Wat onwetend, ondemocratisch en kleingeestig van Aletha Solter.
Mijn grootste bezwaar richt zich tegen regel 4. Altijd maar de omgeving aanpassen aan het kind leidt tot egocentrisme – kutmarokkaantjes, zeg maar. Mijn zoon wist al met 6 maanden dat hij van mama’s vazen af moest blijven.
Met zijn intrinsiek leervermogen en originaliteit is niets mis. Beste van de klas en zo. Zou dat ondanks gebrek aan Aletha Solter zijn?
Afijn, de aanbevelingen van Solter werken in heel veel situaties uitstekend. Wat ze vergeet is dat kinderen moeten leren dat er grenzen zijn. Het is een misvatting te denken dat dat vanzelf gaat.
Joris is misschien inderdaad getraumatiseerd, maar dan wel door voortdurende toegeeflijkheid, niet door straffen en belonen. Het eerste heeft hij nooit meegemaakt.

op 21 08 2011 at 21:36 schreef J.E.Christ:

Helaas heeft Nederland het niet kunnen opvoeden van kinderen tot een kunst verheven.
In dit verband is het misschien leuk om te zien hoe Japanse kindertjes van 5 jaar (en jonger) zich in het Concertgebouw gedragen tijdens de wekelijkse lunchconcerten.
Nederlandse ouders zouden eens door Japanse ouders gecoached moeten worden.

op 21 08 2011 at 21:58 schreef Paul:

ja ja Sjap…
Doet me denken aan een anekdote van een jaar of wat geleden… Stel je een rij wachtende mensen voor een supermarktkassa voor. Voor staat een oudere dame die door een blaag van een jaar of 10 achter haar constant op haar enkels gereden wordt met een winkelwagentje. De dame vraagt het kind om daarmee te stoppen. Het kind steekt zijn tong uit en gaat gewoon door met zijn gedrag. Als de dame de moeder van de blaag erop aanspreekt krijgt ze van de moeder als reactie, “ik geef mijn kind een vrije opvoeding, hij moet zelf de gevolgen van zijn gedrag ontdekken” (regel 10 van je mevrouw Solter). De blaag voelt zich gesteund door zijn moeder en gaat dus lekker door…. totdat een opgeschoten punker (’t is een anekdote van een jaar of wat geleden :-D ) een pak yoghurt opentrekt en over het hoofd van de moeder uitgiet met het commentaar “ik heb ook een vrije opvoeding gehad”.

De heilige graal van het subtiele vak dat opvoeden is is dat neuzelige stelletje regeltjes van mevrouw Solter zeker niet. Opvoeden is trial en error. Wat voor kind 1 werkt kan volkomen nutteloos zijn bij kind 2. Ik spreek uit ervaring.

op 21 08 2011 at 22:00 schreef Paul:

bij de weg, ROFLOL @ Jan van Dijk

op 22 08 2011 at 11:23 schreef sabaroth:

Goed stuk, jammer dat helemaal a la Sasha onderuit wordt gehaald met die laatste zin.

op 22 08 2011 at 11:34 schreef Sandro:

“Dom rechts is opgegroeid in een van de rijkste landen ter wereld met een enorme groei in rijkdom dankzij de strijd die de sociaal democratie heeft geleverd…..”

sasha – en dat is dan natuurlijk ook meteen de reden dat er nergens zoveel neo-nazi’s zitten dan in de oostelijke Duitse deelstaten….?
Dan moet de conclusie toch zijn dat in de DDR ( je weet wel Duitse Democratische Republiek) onder communistisch/socialistisch bewind de voedingsbodem voor de huidige Duitse neo-nazi’s heeft gelegen?
Maar dat zal dan wel weer niet correct gedacht zijn – toch?

op 22 08 2011 at 12:11 schreef Otto:

Als alle Nederlandse kinderen die slecht of zelf niet opgevoed zijn later op de PVV gaan stemmen, gaat die partij nog eens heel, heel groot worden. Een verband tussen een verwend ettertje in je jeugd zijn en later een bepaalde politieke voorkeur krijgen lijkt mij overigens moelijk te leggen.

op 22 08 2011 at 12:23 schreef Sasha Berkman:

Sandro: nazis is niet gelijk aan dom rechts.

op 22 08 2011 at 13:25 schreef Sasha Berkman:

“Een verband tussen een verwend ettertje in je jeugd zijn en later een bepaalde politieke voorkeur krijgen lijkt mij overigens moelijk te leggen.”

mij wel, narcistische mensen zijn over het algemeen rechts.

op 22 08 2011 at 13:43 schreef Sandro:

wat is het dan slim rechts?

op 22 08 2011 at 13:54 schreef Renée O:

“Mij had het mijn neusbeentje gekost…”

Als mijn vader iets dergelijks had vergolden met een vuistslag zodat mijn neusbeentje zou zijn gebroken, zou ik hem met recht een klootzak hebben genoemd. De aanvechting om hem uit te schelden, heb ik echter nooit gehad, om de simpele reden dat hij geen klootzak was. ;-)

op 22 08 2011 at 13:57 schreef HiD:

Derek, ik vrees dat je volkomen gelijk hebt. Geert zelf was er precies zo een. Ziehier het bewijs:
http://nurksmagazine.nl/2010/09/mark-geert-en-de-rest/

op 22 08 2011 at 14:15 schreef Sandro:

Blijkbaar is de groep Jorisjes veel groter dan verwacht:

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/2857680/2011/08/21/PVV-in-peiling-bijna-groter-dan-VVD.dhtml

op 22 08 2011 at 14:51 schreef berlitz:

Joris een PVV’er in de dop?
Dan leid zo’n linkse open opvoeding toch nog tot iets goeds.

op 22 08 2011 at 14:53 schreef berlitz:

@sasha berkman

(cerebrale)narcisten zijn meestal links en gaan er prat dat ze een hoge opleiding hebben en meestal eentje zoals geschiedenis of filosofie.Ze zijn dus enkel links om bij de elite te horen.Dit zijn narcisten die zelf niks gepresteerd hebben en daarom met hun opleiding waar ze dus duidelijk niks meegedaan hebben aankomen.

op 22 08 2011 at 16:01 schreef Sasha Berkman:

berlitz: u klets uit u nek. Het is een wetenschappelijk gegeven dat narcisten over het algemeen rechts zijn. Ze vinden zichzelf geweldig en hebben lak aan anderen, ze zijn anti-sociaal etc. allemaal rechtse kenmerken.
voor de rest zoek je het maar uit.

op 22 08 2011 at 16:02 schreef Sasha Berkman:

“wat is het dan slim rechts?” is rechts zoals peter het omschrijft, mensen die open staan voor andere culturen.

op 22 08 2011 at 16:11 schreef Sasha Berkman:

nog 1tje voor berlitz: http://www.ru.nl/@714337/je_bent_wat_je_stemt/

op 22 08 2011 at 16:18 schreef Sasha Berkman:

Onderstaande stukje gaat over LPF’ers, maar ik denk dat we dat veilig van toepassing kunnen laten zijn op PVV’ers.

De stereotype LPF-kiezer is relatief oud en verdient, in vergelijking met andere partijen, buitengewoon slecht (36% van de LPF-kiezers in de steekproef verdient bovenmodaal). Hij heeft weinig positieve gevoelens en veel negatieve. Hij heeft moeite zich voor te stellen hoe een ander zich voelt. De LPF-er heeft weinig zelfvertrouwen en scoort ook laag op narcisme. Hij scoort echter hoog op een specifiek aspect van van narcisme, namelijk entitlement: net als de stereotype VVD-er is hij van mening dat hij recht heeft op een bijzondere behandeling. Het geluk van de gemiddelde LPF-kiezer hangt in sterke mate af van materiele zaken en nauwelijks van spirituele. Anders dan de stereotype VVD-er ligt de stereotype LPF-er juist wél wakker van maatschappelijke problemen. Tot slot heeft hij een erg hoge behoefte aan closure.

op 22 08 2011 at 16:57 schreef berlitz:

@sasha berkman

Volgens mij zijn het toch meer de linkse stemmers die beweren dat ze overal recht op hebben, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je alleen die hoort schreeuwen.

Narcisten willen graag bij de elite horen op dit moment is d66 de meest elitaire partij, als er een PVV revolutie komt en de PVV’er die nieuwe elite worden zullen narcisten daar eerder voor kiezen.

Verder zijn narcisten meestal niet in politiek geïnteresseerd.

op 22 08 2011 at 19:53 schreef jetze:

Ik weet niet beter dan dat de “termen” links en rechts komen uit de tijd van Napoleon.

Links zaten de progressieven, rechts de conservatieven.

Beetje oudbollig nu, 200 jaar later, om nog steeds over links en rechts te spreken.

op 22 08 2011 at 21:31 schreef Sasha Berkman:

berlitz: hoezo zijn het linkse stemmers die beweren dat ze “overal recht op hebben”.
Je lult!
Narcisten zijn niet geinterseert in politiek inderdaad, maar als ze stemmen, stemmen ze rechts.
Face it!

op 22 08 2011 at 21:35 schreef Sasha Berkman:

Jetze, PVVers beweren dat Hitler links was dus het lijkt me wel degelijk relevant. Wilders roept ook de hele tijd de leugen dat het links was die “de buitenlanders hier naar toe hebben gehaald etc etc.
Zodra PVVers stoppen met het op leugenachtige wijze framen van “links” als de oorzaak van alle ellende op de wereld en geen duidelijke afstand nemen van het gedachtengoed van die terrorist uit Noorwegen, stop ik ook. Die heilsoldaat tegen de islamisering heeft heel bewust sociaal democratische jongeren vermoord en geen PVV-jeugd.

op 22 08 2011 at 22:45 schreef jetze:

Sasha, wat pvv’ers beweren boeit me niet zo, ze doen hun best maar.

Sorry Shasha, ik schrijf met links en veeg mijn kont af met rechts. (hier zou nu een big smile moeten staan maar ik weet niet hoe ik dat moet doen, sorry)

op 23 08 2011 at 02:58 schreef MNb:

Wat stoer, Jetze. Ik weet zeker dat alle knappe meisjes nu vol bewondering in de rij staan.

op 23 08 2011 at 18:20 schreef jetze:

Zal best kunnen MNb, maar ik kan er ook niets aan doen dat ik linkshandig schrijf en rechtshandig mijn reet afveeg.

Niets is zeker.

op 23 08 2011 at 18:29 schreef jetze:

Overgens NMb, wist je dat de achternaam van snorremans eigenlijk Schicklgruber was?
Dat het het DNA van zijn Y chromosoom voornamelijk voor komt in noord afrika?

op 24 08 2011 at 18:50 schreef MNb:

Ja. Maar waarom vraag je dat aan mij? Heb ik de veranderde naam van Schicklgruber ergens genoemd?
Als je opmerking over links schrijven en rechts afgeven letterlijk bedoeld is, wat is dan de relevantie ervan voor deze draad?
Ach natuurlijk, stoer doen. Hoe lang is de rij met knappe meisjes inmiddels?

op 24 08 2011 at 20:10 schreef jetze:

Simpel azijnpisser, links en rechts zijn achterhaalde termen.

Stoer, of niet soms.

Laat ook maar, het is blijkbaar jouw feestje.

op 24 08 2011 at 21:10 schreef jetze:

Overgens is het nogal lachwekkend. Een gekozen Desi Bouterse of een gekozen Geert Wilders.

Ook stoer, lange rijen met knappe meisjes wachten op.

op 24 08 2011 at 22:10 schreef jetze:

Daarbij heb je nog steeds niet door dat je mensen als Sandro, Bigpete en vele andere PVV’ers ongewenst in de kaart speelt.

Ook stoer.

op 25 08 2011 at 02:37 schreef MNb:

Sandro, Grote Piet en vele andere PVV-ers kan ik al minstens 8 jaar prima aan. Daar heb ik zeurende stoerdoenerij als van jou nooit bij nodig gehad. PVV in de kaart spelen is voor mij nooit een criterium geweest; zelfs die partij kan wel eens een punt hebben, al is het maar per ongeluk.

Maar ga je mijn vraag nog eens beantwoorden? Wat hebben Schicklgruber, zijn DNA, links/rechts en Desi Bouterse met Joris te maken? En waarom stel je die vraag over Schicklgruber aan mij?

Goed, je doet niet stoer en bent niet uit op lange rijen knappe meisjes.
Je kakelt maar wat als een kip zonder kop. Wat je hier deponeert heeft minder consistentie dan een suikerspin.

op 25 08 2011 at 15:36 schreef jetze:

Ik heb al ruim dertig jaar geen gebruik gemaakt van mijn stemrecht (uitzondering: het referendum van 2005).

Dank MNb, deze “Joris” stemt bij de volgende verkiezing “als een kip zonder kop” op -de- PVV.

“Maar ga je mijn vraag nog eens beantwoorden?”

Gelijk een kleuter die blijft janken om een snoepje.

Krijg het heen en weer, azijnpisser.

op 25 08 2011 at 17:04 schreef Bigpete:

Overgens NMb, wist je dat de achternaam van snorremans eigenlijk Schicklgruber was?
Dat het het DNA van zijn Y chromosoom voornamelijk voor komt in noord afrika?

Nee dat wist ik niet, het is ook niet waar.

wikipedia mode on
De vader van Adolf Hitler, Alois Hitler sr., werd in 1837 geboren als de onwettige zoon van Maria Anna Schicklgruber en kreeg daarom de naam van zijn moeder. Vijf jaar later huwde Maria Anna met de molenaarsknecht Johann Georg Hiedler die waarschijnlijk ook de biologische vader van Alois was. De achternaam van Alois Schicklgruber zou op 23 november 1876 door de dorpspastoor van Döllersheim worden gewijzigd in Hitler, zoals Alois Hitler dat eerder op diezelfde dag had laten vastleggen door Notaris Penkner in Weitra. De familienaam Hitler was dus geen spelfout maar gewoon een zeldzame schrijfwijze van de familienaam die dan eens als Hütler, Hüttler, Hüetler, Hüettler, Hiedler, Hietler of Hitler werd gespeld.

Zowel van vaders- als moederskant was de familie van Adolf Hitler afkomstig uit het Oostenrijkse Waldviertel, een streek tussen de Donau en het huidige Tsjechië. De naam “Hitler” was waarschijnlijk afgeleid van Huttler, wat letterlijk “keuterboer” of “schaapherder” betekent, hij die in een hut woont. Mogelijk was Johann Georg Hiedler die in het Derde Rijk officieel voor de grootvader van de Führer doorging niet de biologische vader. Als mogelijke vader van Alois komt ook de broer van Johann Georg in aanmerking, namelijk Johann Nepomuk Hüttler die in Spital Nr.36 woonde en waar Alois Hitler werd grootgebracht. Alleszins is Alois Hitler een echte Hitler en geen bastaard of de zoon van een Jood. Onderzoek van het Y-chromosoom maakt het mogelijk te bewijzen dat personen tot dezelfde mannelijke/vaderlijke lijn behoren, met andere woorden, dat ze afstammen van een gemeenschappelijke voorvader. De analyse van het DNA van de achterkleinkinderen van Alois Hitler bleek identiek met het DNA-materiaal van Hitlerfamilieleden uit Neder-Oostenrijk. Daarmee is dus onomstotelijk bewezen dat Alois Hitler dezelfde mannelijke gemeenschappelijke voorvader heeft als de nu nog levende verwanten Hüttler in het Waldviertel. Met andere woorden: daarmee is aangetoond dat Alois Hitler geen bastaard was.

wikipedia mode off

op 25 08 2011 at 17:39 schreef jetze:

ISBN 9059114329

Boeken mode off.

op 25 08 2011 at 18:10 schreef jetze:

En nu gaat BigPete mij vertellen tot welke haplogroep snorremans dan wel behoort.

Bij de weg, tieft op met die wikipedia zooi, inspector lutser, maar dat is dan weer een ad hominem.

Sorry.

op 26 08 2011 at 03:35 schreef MNb:

Nou Grote Piet, je bent mooi klaar met zo’n mede PVV-stemmer.
Wel fijn om te weten dat Kip zonder kop niet weet uit te leggen wat Schicklgruber nou precies met Joris te maken heeft.
Wat zouden we nog meer kunnen verwachten in de nabije toekomst? Adriaan de Ruyter als iemand eens over het omroepbestel schrijft?

op 26 08 2011 at 13:44 schreef pimmetje:

Tja, die agressie moet er uit. Wat wil je!
Op hoe jongere leeftijd hoe beter.
Als je dan een hoogst nerveus stel ouders om je heen hebt die bang zijn dat er iets mis gaat en zich schamen voor de buren, kan dat heel vervelend worden.
Zulke agressie moet je niet onderdrukken. Laat ze hun neus maar flink stoten en als het mis gaat heeft kindlief weer wat geleerd. Dat is een stuk beter wanneer ze twee, drie jaar oud zijn dan op veertienjarige leeftijd, zoals veel ouders intussen geleerd hebben.
Help ze, sta naast ze in plaats van boven op ze!
En als het dan heel erg mis gaat? Een kind krijgen is geen garantie voor kleinkinderen. Een monster creeëren is wel een belasting op de maatschappij die eeuwen kunnen doorduren. Zoals vaders die hun kind een bloedneus slaan omdat ze klootzak genoemd worden.

op 06 11 2011 at 18:36 schreef Ro:

Boem bam patsj! Daar ga je af als een gieter. Je moet heel goed nadenken voor je iets opschrijft. Dit was volgens mij je ontgroening op FrontaalNaakt. Het verhaal an sich staat al niet sterk. Een beetje een klein jongetje bashen en dan zeggen dat het een PVV’er in de dop is. Allemaal een beetje zwak, maar als je dan ook nog een keer dingen gaat aanhalen als dat jouw neusbotje het niet zou overleven ga je nat.

Je impliceert hier eigenlijk dat de man kleine Joris keihard op zijn bek had moeten rossen. Dit zou er dan wel voor zorgen dat hij later geen PVV’ert gaat worden. Beetje een vage uitlating? Wat vind je er zelf nou van? Je valt hier een beetje door de mand, vind je niet?

Uit interesse ben ik wat stukken gaan lezen van je. Je hebt vast hordes jonge meiden achter je aan. Je verhalen zijn niveau ‘chick flick’. Dit is niet erg, maar dan moet je niet in eens met de politiek gaan bemoeien. Schrijf jij lekker je romantische ‘chick flicks’ en laat de echte mannen schrijven over zaken die er toe doen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS