Home » Archief » Kerst is van iedereen


[26.12.2010]

Kerst is van iedereen

Peter Breedveld

Op Twitter sprak een jongedame haar afkeuring uit over moslims die zich verheugden op het kerstontbijt van de volgende morgen. Dat zijn geen echte moslims, die kerst vieren, want kerst is een christelijk feest en dus haram, zei ze.

Het verontrust me dat het vooral jonge moslims zijn, die ik altijd anderen met hun eigen enge interpretatie van ‘de regels’ om de oren zie slaan. En die er vooral op gebrand zijn zich op te sluiten in hun benauwde gevangeniscel van voorschriften en rituelen. Net zo bang voor alles, wat zich daarbuiten afspeelt, als Geert Wilders en zijn nostalgische verlangens naar een Anton Pieck-wereld die nooit heeft bestaan.

Ik ben sinds mijn veertiende geen christen meer, maar ik kan sinds een paar jaar weer echt genieten van kerst. Op mijn pr. chr. school werd altijd gefoeterd op de commercialisering en banalisering van de heilige viering van de geboorte van Jezus Christus, maar ik vind het een mooi ding, om samen met de mensen, van wie je houdt, te genieten van een overvloedige maaltijd, waar je je stinkende best op hebt gedaan.

En of je nou in Jezus gelooft of niet, iedereen viert hetzelfde met kerst, namelijk het lengen van de dagen, het lichtpuntje aan het einde van de lange, donkere, koude tunnel die de winter is. De belofte van een nieuwe lente. Daar staat de kerstboom ook voor, een vruchtbaarheidssymbool uit de vóór-christelijke tijd. De christelijke kerstviering past daar perfect in, als een penis in een vagina. Want Jezus is ook een symbool van de zon, die na de zonnewende aan zijn wedergeboorte begint.

Jezus is de reïncarnatie van Apollo, Ra, Helios, Baäl, Atoem, Saturnus, van alle zonne- en vruchtbaarheidsgoden waar ook ter wereld, in welke tijd ook. Hij is een fallus, een penis in erectie, de belofte van nieuw leven. Daarom is het kerstfeest een amalgaam van alle feesten in alle culturen waarbij de komst van het nieuwe leven wordt gevierd, de kans met een schone lei te beginnen. Het kerstfeest is van iedereen.

Kerst is trouwens afgelopen. Tweede Kerstdag is onzin, een uitvinding van de socialisten, die Rupsjes Nooitgenoeg, die het liefst zagen dat arbeiders alleen nog maar slechte restaurants, pretparken en meubelboulevards bezochten, allemaal betaald door de ondernemers.

En volgend jaar ga ik het anders doen. Dat gestress in de dagen voor kerst, waarin per se het perfecte cadeau moet worden gekocht, en waarin je altijd nog een paar essentiële ingrediënten voor je kerstmaal bent vergeten, zodat je de week voor kerst grotendeels in achterlijk drukke winkelcentra doorbrengt. Dat doe ik niet meer. Volgend jaar heb ik alles al ruimschoots van tevoren in huis, en aan cadeaus doe ik niet meer. Goed eten, lekkere wijn, en aangenaam gezelschap, A Christmas Carol, The Ratpack Christmas Album en Bad Santa, dat is mijn ideale kerstfeest.

Peter Breedveld aanbidt de god Hedon, de Genieter, de Connoisseur, de Ultieme Altruïst, de Verdraagzame, de Innige Liefhebber.

Peter Breedveld, 26.12.2010 @ 11:53

[Home]
 

58 Reacties

op 26 12 2010 at 12:55 schreef Tweets die vermelden Jezus Christus is een fallus, een penis in erectie, de belofte van nieuw leven: -- Topsy.com:

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Majda Ouhajji. Majda Ouhajji heeft gezegd: RT @FrontaalNaakt: Jezus Christus is een fallus, een penis in erectie, de belofte van nieuw leven: http://tinyurl.com/33je6ph […]

op 26 12 2010 at 13:19 schreef dewanand:

eigenlijk zou kerstfeest een moment moeten worden waarop alle rassen elkaar vrij kunnen ontmoeten in de slaapkamers. Elke vrouw zou moeten seksen met een heleboel mannen om vers zaad te proeven in naam van jezus christus.

jezus neukte met de maagd maria geloof ik.

wij moeten kerstfeest snel hervormen en vrede brengen op aarde via interraciale gang bangs.

Zo ziet mijn hindoe kat het, wieroe. Dit vertelde hij mij gisteren. HIndoeistische Kattenwijsheid is buitenaards.

dewanand

op 26 12 2010 at 13:57 schreef Shahina:

Ik had kunnen weten dat je hierover zou schrijven. Ik snap je probleem met mijn uitspraken niet. Is er iets mis met het benoemen van de regels? Dat jij als niet-moslim niks met die regels hebt, begrijp ik. Dat is alleen maar normaal. Maar ik mag het als moslim zijnde heus wel hebben over deze regels en mijn ongenoegen uiten over de mensen die zich er niet aan houden. Net zoals mensen dat ook mogen doen bij mij als ze mij op fouten betrappen.
Trouwens, wanneer heb ik de moslims die kerst vieren bestempeld als niet-echte moslims? Zo zie je maar dat je je niet helemaal aan de feiten houdt. Je verzint er gerust dingen bij om jouw verhaal sterker te maken. Ik zou nooit iemand uitmaken voor een niet-echte moslim wegens zijn/haar daden. Een zondaar is ook een moslim, sterker nog, iedereen zondigt.
Anyway, jij uit een bepaalde angst over ‘jonge moslims’ na het lezen van één tweet van mij. Verder heb je geen idee wie ik ben, hoe ik denk en of ik echt zo bang ben voor alles wat zich buiten de ‘voorschriften en rituelen’. Niet dat ik jóu enige verklaring verschuldigd ben over wie ik ben en wat wel of niet denk. Maar je trekt net zo snel conclusies over mensen als degenen waar je zo negatief over schrijft. Ik ben absoluut niet de ‘jongere’ waar jij zo angstig voor bent.
Maar van mij mag je. Be afraid, be very afraid, want dit kleine meisje vindt dat moslims geen kerst zouden moeten vieren. En dat maakt haar tot een Wilders-achtige persoon. Blijkbaar ziet zij niet meer dan de regels en voorschriften. Ze denkt niet na bij wat ze zegt en roept gewoon na wat de imam zegt. Ja, dit kleine meisje kan niet nadenken voor zichzelf, ze is een robot die herhaalt wat er in de regels staat. En dit heb jij allemaal geconcludeerd uit mijn uitspraak (en de toelichting daarop) dat Kerst niet door moslims gevierd mag worden, omdat het een Christelijk feest is. Wat een bekrompen klein meisje ben ik toch. Foei.

op 26 12 2010 at 14:06 schreef BP:

“Tweede Kerstdag is een uitvinding van de socialisten”. Kom eens met een bewijs hiervan. Door wie en wanneer? Of had je gewoon weer zin om Links af te zeiken? Of is het humor?

op 26 12 2010 at 14:08 schreef Shahina:

‘wat zich buiten de ‘voorschriften en rituelen’ afspeelt.* (foutje)

op 26 12 2010 at 14:13 schreef Janosek:

OK…meneer Breedveld, het is voor mij mooi geweest hier op FN; het allerbeste maar weer. Met het stuk over antisemitisme en het bovenstaande kan ik thans, voor mijzelf, weinig anders concluderen dan dat Peter Breedveld en Amanda Kluveld volstrekt inwisselbaar zijn geworden. Het moment dat je hier een eerste pro-PVV stuk gaat plaatsen wacht ik niet af.

op 26 12 2010 at 14:22 schreef Richard:

Janosek, dat je dat echt geloofd, dat hier een pro PVV stuk te verwachten is..

op 26 12 2010 at 14:24 schreef Peter:

Shahina’s verweer doet me denken aan een uit de hand gelopen burenruzie in Rijswijk, waarover ik een stukje in de Haagsche Courant had geschreven. Eén van de ruziemakers belde me de volgende dag hevig verontwaardigd op, eiste een rectificatie, want “IK! HEB! NOOIT! IEMAND! UITGESCHOLDEN! VOOR! ROTTE! VIS!”

ik mag het als moslim zijnde heus wel hebben over deze regels en mijn ongenoegen uiten over de mensen die zich er niet aan houden. Net zoals mensen dat ook mogen doen bij mij als ze mij op fouten betrappen.

Maar natuurlijk. En ik mag daar een mening over hebben.

op 26 12 2010 at 14:41 schreef bert:

Goed stuk.
En wat een achterlijk volk die moslims.
Overal altijd maar tegen zijn.
Je ziet het nu met die somaliers.
we halen de terroristen/moslims gewoon binnen.
Pleur die grenzen dicht en maak nederland Islam vrij.

Gelukkig zien steeds meer en meer mensen dat in…..

op 26 12 2010 at 14:56 schreef rena:

Lieve Peter en Hassnae,

Proost! ..op een vruchtbaar 2011.
Vannacht met Mar, onder het genot van wijn en port getracht de antwoorden op quiz te vinden, gezellig! Valt niet mee, maar wel leerzaam en hilarisch. ;)
Wij hebben gisteren een heerlijk overdadig feestmaal genoten met familie.
Vandaag pyjama dag, samen met jongste zoon z’n playmobil savanne huis met veel gewonde babydiertjes in elkaar gezet. #knus

op 26 12 2010 at 14:58 schreef Shahina:

Peter, kom dan even precies met het stukje waarin ik zei dat moslims die kerst vieren geen echte moslims zijn?

op 26 12 2010 at 15:05 schreef Peter:

Niet zo zeuren, Shahina, het gaat niet om wat je letterlijk zei, het gaat erom dat je andere mensen de maat neemt, ook in je reactie hierboven weer. Andere mensen op fouten betrappen? Weet je wat Jezus daarover zei? Je ziet de splinter in andermans oog, maar de balk in die van van jezelf niet.

op 26 12 2010 at 15:09 schreef Rob:

Waar halen mensen als Shahina het toch vandaan dat ze iedereen de les moeten lezen? Zelf is u geheel 100% halal moslim, gecertificeerd door de Umma met bewijs van goed gedrag van de Grootmoefti van Cairo?

Ik vermoed toch van niet. Vanwaar dan die behoefte om ‘broeders en zusters’ op het ‘juiste pad’ te helpen? Weet u het zelf te vinden?

op 26 12 2010 at 15:09 schreef hassnae:

Waarom zou je je ongenoegen uiten over moslims die kerst vieren, Shahina? Op welke manier heb je daar last van? Wat kan jou het schelen wat andere mensen doen in hun privé leven en of ze ‘de regels’ wel of niet naleven?

Van bijdrages van zo’n bert word ik onpasselijk. En Janosek: Peter met Ramadan-groupie Kluveld vergelijken is bizar.

Rena, dank je! Santé! Gisteren uitgebreid gekookt voor familie en vandaag inderdaad een luierdagje voor we straks gaan uit eten.

op 26 12 2010 at 15:16 schreef Rob:

Bert is gewoon een nationaalsocialist. Daar moeten we niet te moeilijk over doen. De term ‘Islam vrij’ (sic) is niet heel anders dan ‘Judenrein’. De wil om een heel volk het land uit te trappen op basis van enkele voorbeeldjes is 100% NSDAP. De aandrang om dat gedachtegoed op zo veel mogelijk plekken neer te plempen is 100% Goebbels. De belofte dat ons land dankzij etnische zuiveringen beter zal worden, … enfin, vult u maar in.
Noem mij maar weer King Godwin. I call ‘em as I see ‘em.

op 26 12 2010 at 15:17 schreef Peter:

‘Bert’ is ‘Yeremynl’, een domlinkse bazelaar die blijkbaar zin had in een rol als agent provocateur.

op 26 12 2010 at 15:39 schreef thomas erdtsieck:

Hmm ik snap Shahina wel. Als je ergens vol voor gaat, dan moet je niet gaan zitten schipperen. Zogenaamd halal leven maar intussen lekker kerstontbijten. De chassidische joden zullen zoiets ook niet doen. Hun goed recht, vind ik. Een overtuigd vegetariër eet ook geen tonijnslade omdat er maar ‘heeeel weinig tonijn in zit’. Voor de orthdoxen weegt de geloofssymboliek nu eenmaal zwaarder dan de licht/vruchtbaarheidssymboliek.

Of je via tweets moet gaan schoolmeesteren naar anderen, hmm dat vind ik weer wat ver gaan.

Zelf heb ik totaal niets meer met het geloof (ook sinds mijn 14e), maar ik laat iedereen lekker z’n gang gaan – zolang men de gemeenschap, en dus mij, maar met rust laat.

op 26 12 2010 at 15:49 schreef hassnae:

Ik zie trouwens op je foto dat je geen hoofddoek draagt, Shahina. Nogal wat moslims vinden dat een echte moslima een hoofddoek hoort te dragen. Wat vind je daarvan?

Wat jij stelt, vind ik zo’n onzin, Thomas. Wie bepaalt wat hoort en wat niet hoort en hoe je ergens invulling aan geeft. En wie zegt dat halal eten botst met een kerstontbijt?

Jaren geleden vroeg een kijker uit Nederland aan een imam in zo’n tv-programma in Dubai of Abu Dhabi of zijn kinderen Sinterklaas en Kerst mee mochten vieren of dat dat haram was. Die imam antwoordde dat hij het probleem niet zag. Meedoen met feesten, is geen afvalligheid of het aannemen van een andere (religieuze) identiteit.

Ik weet zeker dat als de imam het tegenovergestelde had geantwoord, dat mensen hem dan veel meer serieus zouden hebben genomen. Sommige moslims zijn nou dol op verboden, lijkt het.

op 26 12 2010 at 15:51 schreef vetklep:

Ik ben blij dat ik leef in een (sub)cultuur waar iedereen elkaar met rust laat zolang er geen overlast optreedt. Dat scheelt een hoop stiekem en schijnheilig gedoe.

op 26 12 2010 at 15:56 schreef thomas erdtsieck:

@Hassnae, ik had je graag geantwoord (want ik heb daar nog wel wat over te zeggen), maar ik ga er een weekje tussenuit. Dus tot later, over een ander onderwerp wellicht.

op 26 12 2010 at 16:22 schreef Locutus:

Leuke discussie. Je hecht zelf veel aan je eigen normen, waarden, regels en rituelen. Je hebt misschien daar wel een mening over waarin deze zich positief onderscheiden van andere levenswijzen. Mag/moet je dan anderen die pretenderen het met je eens te zijn, wijzen op, ahem, misstappen?
Iemand gedraagt zich niet volgens de regels, iemand is hypocriet, mag je daar iets van zeggen? Moet je zelf perfect zijn om dat te doen?
Lastig.

op 26 12 2010 at 17:24 schreef Rob:

Moet iemand zich aan alle regels houden, ook die regels die niet gemaakt zijn om andere mensen te beschermen? Dat lijkt me vraag één, Locutus.

op 26 12 2010 at 18:45 schreef Larca:

Ik heb iig iets te lezen voor onderweg!

op 26 12 2010 at 22:23 schreef leo schmit:

Als Kerst van iedereen is dan is Eid Mubarak (Idul Fitri) ook van iedereen.

op 26 12 2010 at 22:41 schreef Shahina:

Klopt Hassnae, maar zoals ik al eerder zei negeert je vriend een aantal van mijn opmerkingen. Ik heb namelijk heel duidelijk gezegd dat ik ook verre van perfect ben. Dat ik geen hoofddoek draag is daarvan een voorbeeld. Maar ik praat het gebrek aan een hijaab niet goed door de regels naar mijn genoegen te vervormen. Het dragen van een hijaab is verplicht. Ik doe dat niet, dus ik zondig. Net als dat het vieren van kerst haram is. Jij doet dat wel, dus je zondigt. Is verder onze eigen keuze of we ons aan de regels houden. Maar de regels ontkennen is een geheel ander verhaal. Jij mag mij verder aanspreken op het feit dat ik geen hoofddoek draag en mij wijzen op die fout (wat je vast niet zou doen, want je draagt ‘m ook niet) en omgekeerd mag ik heus wel roepen de ik het raar vind/niet vind kunnen dat moslims
Kerst vieren.
Peter aan jou maak ik geen woorden meer vuil want ik heb het idee dat jij in jouw eigen wereldje altijd gelijk hebt, wat de ander ook zegt.

op 26 12 2010 at 23:22 schreef rena:

Van het hele idee van zondigen krijg ik kippenvel. In combinatie met woorden als fout, regels en verplicht krijg ik het ijskoud.

op 26 12 2010 at 23:33 schreef Peter:

Peter aan jou maak ik geen woorden meer vuil want ik heb het idee dat jij in jouw eigen wereldje altijd gelijk hebt, wat de ander ook zegt.

‘Spiegeltje, spiegeltje’, zou Conan daarop zeggen.

op 26 12 2010 at 23:43 schreef hassnae:

Waar staat het eigenlijk dat Kerst vieren haram is? En dat de hijab verplicht is, daar zijn de meningen nogal over verdeeld, dus zo stellig zou ik het niet brengen.

Ik heb geen enkele behoefte om jou aan te spreken op het al dan niet dragen van de hijab of wat dan ook dat je wel of niet doet. Ik ben Gods plaatsvervanger niet. Je bent vrij invulling te geven aan je leven zonder dat anderen zich daarmee bemoeien.

Zodra mensen voor anderen beginnen te bepalen wat wel en niet kan, is het einde zoek. Hoe onschuldig het op het eerste gezicht ook moge lijken.

op 27 12 2010 at 00:14 schreef SonkeyBill:

Wanneer mensen op grond van een religie het vieren van een feestdag met medemensen en het genieten van elkaars aanwezigheid wegzetten als zonde, vraag ik me af waar en wanneer er iets is misgegaan bij het interpreteren van doel en missie van religies en hun Profeten (vzmh).
Er klopt hier iets niet m.i., met alle respect voor andersdenkenden inclusief notoire atheïsten.

op 27 12 2010 at 10:31 schreef herman van der helm:

Dit stuk en de reacties lezend ben ik bang dat toch veel mensen alleen de buitenkant van “geloven” beoordelen.
Lees dit eens:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/00001750.html

op 27 12 2010 at 12:23 schreef p.wielaard:

Wat ik bij gelovigen altijd weer mis, is humor. het lijkt wel of het virus dat religie heet de cellen waar humor wordt beleefd vernietigt. Vraag aan een gelovige wat hij vindt van George Carlin, Tim Minchin, of Bill Maher en ze kijken je aan als een net geneukt lammetje. Gelovigen spreken een andere taal, komen van een andere planeet of…, Ik weet het niet, maar ik vind ze heel erg griezelig, drammerig en gevaarlijk. Vooral als ze welbespraakt, goed opgeleid en daardoor rationeel lijken. Brrrr..

op 27 12 2010 at 12:35 schreef MNb:

Ik houd niet van mensen die het graag hebben over regels en hun ongenoegen als anderen zich daar niet aan houden. Die zijn voornamelijk bezig anderen de maat te nemen in plaats van zichzelf.
Ik houd dus niet van moslima’s (christenen, hindoes, atheïsten, enzovoort) als Shahina. Ik vind ze eng. Het einde is niet zoek – het is het begin van het einde van verdraagzaamheid.

Goed gezien, Leo Schmit. In het dorp waar ik woon staan vier moskeeën. Andersgelovigen zijn met Id-ul-Fitr van harte welkom om mee te vieren. Aangezien mijn vriendin moslima is vier ik elk jaar gezellig mee, eerst in de moskee en daarna bij haar thuis met haar familie. Lekker smullen! en ik hoef er niets voor te doen.

op 27 12 2010 at 12:36 schreef dick jansen:

Al die lieden die op basis van een geloof anderen de maat denken te moeten nemen, zouden zich eens moeten afvragen hoe het komt dat ze als volwassenen volslagen kolder als leidraad voor hun leven nemen.
Mijn kleinkinderen geloven over een paar jaar niet meer in Sinterklaas, maar verzonnen godjes beklijven. Ongelooflijk.

op 27 12 2010 at 17:22 schreef Pjotr:

op 26 12 2010 at 15:49 schreef hassnae:

De logica van de twitterende moslima is die van de zeloot. Het doet me denken aan een oude anecdote van Karel van ’t Reve die schreef dat hij altijd opsprong als iemand de uitspraak deed: “godsdienst is opium voor het volk”. Hij bleef die mensen verbeten corrigeren: “godsdienst is opium VAN het volk !”. Terwijl iemand als zijn vriend Igor Cornelissen, die echt veel van het marxisme wist nooit de neiging had die mensen te verbeteren. Ik ken geen imams, maar het zou me niet verbazen als echte schriftgeleerden wel weten dat er een hoop tegenstrijdigs in al die regels zit, bovendien weten dat die regels vaak dubbelzinnig en onduidelijk zijn, en dat opgewonden pubers die hun kennis van internet plukken nogal gauw menen de wijsheid in pacht te hebben. Ik zou er in elk geval niet alteveel woorden aan vuil maken. In discussie gaan met mijn eigen kinderen kan ik nog net opbrengen, maar met de wijsvinger heffende ignoranten, zonde van de tijd.

op 28 12 2010 at 11:47 schreef Bertje:

@ MNb

daar zeg je een waar woord!

Maar ach ook enge mensen horen erbij en om maar eens met van Koot en de Bie uit de hoek te komen:
“Ik ben niet eng, ja in mijn zwembroek ben ik eng…misschien”

o en voor den mensen die beweren dat religieuze gelovige mensen geen humor hebben…..
Ik beschouw mezelf als een religieus mens met een gezond verstand en een goed gevoel voor humor.
Echtte religie creëert humor!!!
Als je je eigen geloof niet op de hak kan nemen dan heb je alle rede om te twijfelen aan jou diepte en toe wijding aan jou geloof!!

Groet

Bertje

op 28 12 2010 at 15:34 schreef ralf:

Ach die tobberige “jonge moslims”, die weten niet dat eeuwenlang moslims en christenen gezellig samen elkaars feesten hebben gevierd. Dat haram en hidjab gezeik dateert toch pas van veertig jaar geleden? Het is een poepgereformeerde versie van de islam, door de Wahhabieten ontworpen en betaald. Trap er toch niet in, Shahientje; zondig jij maar lekker door hoor.

op 28 12 2010 at 15:37 schreef Job Bergen:

Waarom al die fuzz over wat anderen doen? Als je geloof sterk genoeg is, wat maakt het gedrag van anderen dan uit? Is er dan toch twijfel?

op 28 12 2010 at 17:23 schreef Pjotr:

@ralf:

Laten we maar hopen dat het ook weer overwaait. Wellicht dat de ouderen onder ons zich nog kunnen herinneren dat je tot in de 70-er jaren in veel Arabische landen socialistische dictaturen had, en daarvoor het ook inmiddels in onbruik geraakte Pan-Arabisme. Het zou me niet verbazen als de moeder van de twitterende moslima er enkele decennia geleden genoegen in schepte met minirok over straat te gaan, en we moeten maar hopen dat die rare fratsen met hoofddoeken en zo binnenkort weer verleden tijd zijn.

op 28 12 2010 at 19:55 schreef ralf:

@Pjotr: Het zal zeker weer overwaaien. Die doeken zijn nog het minst belangrijke, maar wat daaronder zit… Mogen ze eindelijk naar school, gaan ze zo stom doen. Misschien duurt het een generatie of twee voordat de modernisering echt aankomt.

op 28 12 2010 at 20:32 schreef Pjotr:

@Ralf

Wellicht dat Peter als humoristische noot en ten teken van het veranderen van de tijdgeest hier eens die oude foto kan plaatsen van de familie Bin Laden op bezoek in Zweden, gefotografeerd voor een Amerikaans slagschip, en gehuld in paarse broeken met wijde pijpen. Ik meen me zelfs een soort Afro-kapsels te herinneren.

op 28 12 2010 at 21:26 schreef Pjotr:

Om met Jacobse en van Es te spreken: “zo ken het ook !”

Geknipt uit “De Ware Moslim” (1971)

http://funzoneonthenet.com/forum/index.php?topic=2293.0

PS Mijn favoriet is de 4e van rechts, staand. Ik neem aan dat wat voor zonden hij verder nog begaan heeft sindsdien, Allah hem alleen al vanwege deze unieke outfit voor eeuwig dispensatie gegeven zal hebben, plus een aantal maagden danwel meer ervaren vrouwen naar wens.

op 28 12 2010 at 21:54 schreef Geertjan:

Die romige dame Hassnae in de de wetenschapskwis onlangs vond ik de leukste van iedereen.
Gevat ook nog, wat wilt u nog meer.

op 29 12 2010 at 00:07 schreef vetklep:

op 28 12 2010 at 21:26 schreef Pjotr:

Ze waren wel groovy, destijds. En ze hadden soul bovendien. Met z’n allen bij de pimp-mobile.
Hoe kan het ooit zo fout zijn gegaan.

op 29 12 2010 at 01:13 schreef MNb:

Is het niet eens de schuld van de Linkse Kerk, Vetklep? Die is toch verantwoordelijk voor alles wat er fout is gegaan sinds de knusse jaren 50?

op 29 12 2010 at 01:22 schreef vetklep:

op 29 12 2010 at 01:13 schreef MNb:
In de fifties was het volgens mij helemaal niet zo knus. En er was geen soul bovendien.
Volgens mij is links pas sinds begin seventies langzaam van een zegen in een vloek begonnen te veranderen. Van progressief naar destructief.
Maar :
http://www.youtube.com/watch?v=LACshMapSKo

op 29 12 2010 at 08:55 schreef ralf:

@Vetklep: Ja, in de jaren zeventig heeft links met belastingmaatregele de Nederlandse elite weggejaagd: naar België, Frankrijk en Zwitserland. Sindsdien wonen er in Nederland alleen nog maar gewone en ordinaire mensen, en dat heeft het land geen goed gedaan.

op 31 12 2010 at 00:04 schreef Ellen:

@Shahina Je hebt zichtbaar nog niet nagedacht over de vraag waarom je een ander op regels/geboden en verboden zou wijzen. Toch is die vraag de moeite waard. Waarom zou je dat doen, zolang die ander de grenzen van veiligheid en vrijheid van anderen niet overschreid? Hoeveel tijd en energie gaat er niet verloren aan het corrigeren van anderen? Want dat is wel je intentie als je op twitter bijvoorbeeld anderen de maat neemt over het vieren van kerst. Hoeveel slechter zou jouw leven worden als een andere moslim gezellig met zijn gezin een kerstontbijt heeft? En hoe weet je dat het een kerstontbijt is en niet gewoon een feestelijk uitgebreid ontbijt toevallig ook op eerste kerstdag?

Al die tijd en energie kan je ook steken in het extra liefhebben. Extra liefhebben van je man of vrouw, je kinderen, je ouders, je kat, hond of de buurvrouw.

op 01 01 2011 at 13:23 schreef thomas erdtsieck:

@Hassnae

Ben terug en wens jou en Peter een liefdevol en creatief 2011.

Nog ff over jouw reactie: Ik vind dat gedoe rond eten en drinken vanuit een religieuze overtuiging sowieso uit de tijd. Letterlijk. Die regels zijn over het algemeen ontstaan vanuit de hygiënische omstandigheden en noden van toen. En de uitleg die een Imam er nu aan geeft is volledig arbitrair.

op 01 01 2011 at 13:42 schreef thomas erdtsieck:

@Hassnae

Ik drukte per ongeluk op verzenden. Wilde nog het volgende toevoegen:
Maar áls je dan strikt naar de letter wilt leven (brrrrr), dan respecteer ik graag dat je de in de Koran voorgeschreven spijsregels volgt. Ik weet trouwens niet of die wel zo helder beschreven staan, anders gaat mijn betoog natuurlijk niet op.
Zolang deze principiëlen anderen niets opdringen, moeten ze vooral hun gang gaan.

Bij Christenen zitten tegenwoordig massa’s mensen die zich Rooms-Katholiek noemen, maar never op vrijdag vis eten, alleen met kerstmis en pasen naar de kerk gaan, maar wél hun kinderen ter communie laten gaan omdat het zulke snoeperige feestjes zijn. Ik kan me best voorstellen dat er ook daar principiëlen zijn die zeggen: noem jezelf dan geen RK, maar bijv ‘Christelijk gelovige’ of zoiets.

op 05 01 2011 at 13:47 schreef Kaoutar:

“Jij zult geen mensen vinden die in God en de laatste dag geloven die vriendschappelijk omgaan met hen die zich tegen God en Zijn gezant verzetten, ook al zijn het hun vaders of hun zonen of hun broers of hun familieleden. Zij zijn het in wier harten Hij het geloof geschreven heeft en Hij versterkt hen met een geest bij Hem vandaan. En Hij laat hen tuinen binnengaan waar de rivieren onderdoor stromen; daarin zullen zij altijd blijven. God is met hen ingenomen en zij zijn met Hem ingenomen. Dat zijn zij, de partij van God. En de partij van God, dat zijn zij die het welgaat.” [sourat Al-Moedjadala:22].

Uit de Ahadith van de profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem), hebben wij een Hadith uit velen vermeld: “Degene die een bepaald volk (mensen) nadoet, hij is een van hun” (Aboe Daawoed).

Deze feesten zijn niet voor moslims bedoeld. We (moslims) mogen niet aan deze feestdagen deelname betuigen, met andere woorden: deze feesten zijn voor moslims streng verboden. (Haram)

De Profeet (sallallahoe ´aleihi wa sallem) zei :

“Jullie (moslims) zullen de volkeren die jullie voorgingen precies volgen; zelfs als ze het hol van een hagedis binnengaan, gaan jullie ze achterna.” (Boechari en Moslim)

En dit is precies wat we nu zien.

op 05 01 2011 at 13:55 schreef Peter:

Ik neem aan dat je niet in Nederland woont, Kaoutar? En dat, als dat wel het geval is, je bezig bent te verhuizen naar een islamitisch land?

op 05 01 2011 at 16:55 schreef André Richard:

@Shahina: “Net als dat het vieren van kerst haram is.”

Hoe kom je daar nou bij? Ik kom net terug uit Iran en het stikt daar van de kerstbomen en van de van overheidswege opgehangen spandoeken met felicitaties aan iedereen vanwege het geboortefeest van de profeet Isa (vzmh).

Wat nou haram? Als iets haram is, dan hoor jet het in Iran als eerste (voelen trouwens ook, als je niet uitkijkt)

op 05 01 2011 at 16:58 schreef André Richard:

@Thomas Erdtsieck: “Bij Christenen zitten tegenwoordig massa’s mensen die zich Rooms-Katholiek noemen, maar never op vrijdag vis eten.”

Sinds de jaren 50 hoeft dat ook helemaal niet meer. Die regel is in dat decennium afgeschaft.
De regel was trouwens dat je op vrijdag geen vlees mocht eten. Vis was alleen de invulling van het alternatief.

op 05 01 2011 at 18:04 schreef Kaoutar:

@Peter: Nee, ik ben niet bezig met verhuizen. Ik vind het hier fantastisch. Ik ben in staat om de islam volledig te praktiseren zonder drempels, ik voel geen enkele belemmering vanuit de kant van de ongelovigen die het vermogen hebben om mijn geloofsprincipes te beïnvloeden. Ik woon echter wel in de achterhoek. Misschien zijn ze hier iets minder angstig. Het kan ook zijn dat men mij niet ziet als een angstaanjagende moslima vanwege mijn leeftijd en geslacht. Niemand in mijn omgeving vindt mijn interpretatie en/of als persoon eng. . Ik hoor dus ook voor het eerst dat ik eng ben. Misschien ligt het dan toch aan u?

Door het vertonen van goed moreel gedrag naar de bevolking toe kan ik prima samenwonen met ongelovigen. Ik zie dus geen enkele reden om te verhuizen. Ik zal een vervolg studie kiezen waarbij ik iets kan betekenen voor de mensheid. Ik zal in de toekomst ook mijn kinderen hier baren en opvoeden. U zult geen waardig landgenoot moeten missen. Wees maar gerust, ik blijf hier.

Wat betreft kerstmis is dat niet de tijd van het jaar met het hoogste zelfmoordcijfer?

op 05 01 2011 at 20:27 schreef Peter:

Kaoutar, jij bent nou typisch zo’n moslim die tolerantie van anderen eist, en zelf geen duimbreed toegeeft. Integendeel, je slaat ons met een soera en een hadith om de oren, waarin onze wereld vergeleken wordt met het ‘hol van een hagedis’.

Maar natuurlijk ligt het aan mij, aan deze hagedis, dat ik dat eng vind. Want je buren in de Achterhoek hebben er geen enkele moeite mee. Die vinden het vast fijn om door jou te worden geschoffeerd.

Je vergelijkt mij met een hagedis, dan laat ik alle plichtplegingen ook maar varen, Kaoutar, jij bent een parasiet. Een parasiet die zich verbeeldt gastheer te zijn. Je teert op onze tolerantie, op onze vrijheden, en je voelt je op geen enkele manier verplicht daarvoor iets terug te doen. Je bent het wormvormig aanhangsel van onze samenleving: nutteloos, en een potentieel gevaar.

Wat wil je precies zeggen met die anekdote over zelfmoord tijdens kerstmis? Moet dat bewijzen dat de islam verheven is boven alle andere geloven? Ik moet lachen om zulke zelfvoldaanheid, want er is geen misstand, nergens op de wereld, die niet in het kwadraat heerst in de islamitische wereld. Nederigheid zou je beter passen.

Nederigheid, en dankbaarheid, dat jij je mag gedragen als een intolerante bigot, dankzij onze godsdienstvrijheid. Niet jouw godsdienstvrijheid, want je gunt ons niet wat jij van ons neemt.

Je bent niet alleen eng, je bent weerzinwekkend. En ik weet zeker dat God kotst van types als jij.

op 06 01 2011 at 22:19 schreef thomas erdtsieck:

Sorry Peter, God kan niet kotsen want hij bestaat niet. En als we dát eindelijk met z’n allen eens worden, dan is het meteen gedaan met al die ellende.

Dus ik vertel het jou: GOD BESTAAT NIET. Vertel jij het nieuwtje weer door? Als we zo een wereldwijd doorvertel-lint kunnen vormen, wordt de wereld ineens een stuk leuker.

op 07 01 2011 at 13:43 schreef ralf:

@Shahiena: @Kaoutar: Hebben jullie misschien ook wat Engels geleerd? Bekijk dit dan eens. Dát is islam!
http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/95/3216/Egypt/Attack-on-Egypt-Copts/Egypt-Muslims-to-act-as-human-shields-at-Coptic-Ch.aspx
Korte samenvatting voor het geval jullie geen onderwijs hebben genoten: Veel Moslims in Egypte willen naar de Koptische kerstviering om als menselijk schild te dienen tegen de terroristen.

op 07 01 2011 at 21:45 schreef Maja Mischke:

@Shahina Al flink wat dagen geleden schreef je “Maar ik mag het als moslim zijnde heus wel hebben over deze regels en mijn ongenoegen uiten over de mensen die zich er niet aan houden. Net zoals mensen dat ook mogen doen bij mij als ze mij op fouten betrappen.”
Ik heb altijd begrepen dat een moslim een directe relatie heeft met God/Allah (dit in tegenstelling tot de aanhangers van het Christelijk geloof) en dat niemand daar tussen mag komen met een geheven, betweterig vingertje. Als gelovige mag je anderen advies vragen over allerlei geloofskwesties, maar het is niet de bedoeling dat dit advies je ongevraagd wordt opgedrongen. Het is misschien te vergelijken met het geven van feedback op een goede manier: dat kan ook alleen op verzoek en altijd in de vorm van een ik-boodschap. Dit alles natuurlijk vanuit liefde voor de medemens en niet vanuit ongenoegen. Dat werkt namelijk sowieso niet.
Dit heeft me altijd zeer bevallen, maar helaas wordt er niet door iedereen naar gehandeld. Ik zie het aan leerlingen bij mij op school: ze nemen elkaar de maat (bijvoorbeeld tijdens ramadan, maar ook in de kwestie hoofddoek wel/niet), er wordt geoordeeld en geroddeld bij het leven en het heeft naar mijn mening alleen te maken met een zeer dwingende sociale controle en groepsdwang, in plaats van de vrijheid om je eigen manier te vinden in het beleven van je geloof.

Oja, nog iets over je woorden “fouten” en “betrappen”: alsof je stiekem en expres doet waarvan je weet dat het niet de bedoeling is.
Laten we alsjeblieft elkaar de vrijheid gunnen om in alle openheid ontdekkingen te doen. Van sommige ontdekkingen concludeer je dan zèlf (eventueel met de gevraagde hulp van anderen) dat ze niet voor herhaling vatbaar zijn en met de overige ontdekkingen ga je in vrijheid (ik benadruk het nog maar een keer!) vrolijk verder.

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS