Home » Archief » Majda’s stemadvies: boycot de christenen


[11.09.2012]

Majda’s stemadvies: boycot de christenen

Majda Ouhajji


Foto: Maxim Vakhovskiy

Afgelopen zondag fietste ik hier door de polder. Om me heen zag ik in de weilanden alleen maar borden met posters voor het CDA en de ChristenUnie. Dat was op zich niet heel verwonderlijk, want in de omgeving wonen nogal veel christenen. De enige poster van een andere partij die ik zag, van de VVD, was omgevallen en lag troosteloos in het gras.

De poster van de CU las: ‘Geef je geloof een stem.’ Na hem een aantal keer gedachteloos voorbij gefietst te hebben, dacht ik plots: “Je geloof een stem geven? Dat doe je maar lekker in de kerk, hoor.”

Het moet maar eens afgelopen zijn met de christelijke dictatuur hier in Nederland en dat begint wat mij betreft bij de politiek. Het is achterhaald dat christenen bepalen wat de rest van het land wel of niet mag doen. Het wordt tijd dat religie de politiek uitgestemd wordt. Gelovigen zijn namelijk altijd bezig hun eigen overtuiging aan anderen op te dringen en ik wil graag voor mezelf uitmaken wat ik de beste leefstijl vind, zoals ik ook anderen mijn leefstijl niet opdwing.

Een Tweede Kamer zonder christelijke partijen betekent dat ambtenaren gewoon ontslagen worden als ze weigeren hun werk uit te voeren, abortus niet meer ter discussie staat, of een vrouw nu wel of niet verkracht is en winkels open mogen wanneer ze dat willen.

Ik zeg niet dat christenen niet meer in de Kamer mogen; ze moeten alleen hun geloof voor zich houden. Beslissingen worden gemaakt op basis van ratio en het belang van het land en niet omdat, zoals op de site van de CU te lezen staat: ‘bij het zoeken naar antwoorden christenen zich laten inspireren door de Bijbel. Omdat de Bijbel ook gaat over maatschappij en samenleving. En dus over de politiek.’ Prima hoor, moet je zeker doen. Maar val de rest van Nederland daar niet mee lastig.

Geloven doe je maar in de kerk of thuis. Het wordt een beetje vermoeiend om steeds rekening te houden met christenen, terwijl zij dat niet met de rest van Nederland doen. Dan doe je als christen maar geen boodschappen op zondag. Maar ga niet winkels dwingen om dicht te blijven.

En als ik dan toch bezig ben: scholen moeten gewoon allemaal openbaar worden. School is voor onderwijs. Religie leer je maar ergens anders. Hoewel de godsdienstles op mijn openbare basisschool nooit heel erg was. Wij anders- of ongelovigen mochten een uur lang op de computer spelen. Gezelligste uur van de hele week.

Mijn last-minute stemadvies is dus om morgen vooral niet op een christelijke partij te stemmen. Als we dat een aantal jaar volhouden hebben we ze over een tijdje de Kamer uitgestemd.

Majda Ouhajji houdt van lange strandwandelingen bij zonsondergang, boeken lezen bij het haardvuur en mannen die durven te janken.

Majda Ouhajji, 11.09.2012 @ 07:22

[Home]
 

42 Reacties

op 11 09 2012 at 08:03 schreef yurp:

Och, een overtuigde socialist of liberaal wenst ook zijn overtuiging aan anderen op te dringen. Of die nu altijd zo rationeel voor het belang van het land kiezen durf ik te betwijfelen. Niet dat ik niet wens dat de spruitjeslucht christenpartijen eens de kamer uit gebonjourd worden maar dat komt gewoon omdat hun ideologie niet de mijne is. Ik ben er tevens voorstander van om religies net zo te behandelen als andere ideologieen. Dus niet meer of minder rechten en plichten dan ieder andere ideologisch getinte vereniging of organisatie. De speciale behandeling die het nu krijgt mag wel eens afgelopen zijn.

op 11 09 2012 at 08:20 schreef Bigpete:

Ik ben het er niet mee oneens, maar het verhaal is te eenzijdig. ALLE politieke stromingen willen hun wereldbeeld opleggen aan de hele bevolking, de gristenen staan daar bepaald niet alleen in.

op 11 09 2012 at 09:27 schreef marten:

Als iemand die jaren gewoond heeft in een gemeente met SGP burgemeester kan ik alleen maar ‘hear hear!’ roepen. Ik ben ooit zelfs eens aangesproken toen ik het gras aan het maaien was, of ik daar wel mee op wou houden, want het was zondag.

ps. Majda ben je nog steeds op zoek naar een man?

op 11 09 2012 at 10:31 schreef Majda:

Marten: Haha, ja nog steeds.

op 11 09 2012 at 10:31 schreef babs:

Je kunt het Christelijke wel uit de partijnaam halen, maar nooit uit de politici. In Spanje en Frankrijk heb je geen Christelijke partijen, maar de conservatieve politici worden er net zo goed door Christendom ‘geïnspireerd’.

De onderwijsvrijheid die Nederland heeft moet je al helemaal laten zoals die is. In Nederland doen scholen hun best om zich van elkaar te onderscheiden, niet alleen op basis van levensovertuiging, maar ook op basis van onderwijsmethode. In Frankrijk is de belangrijkste rede om de gemeentepolitiek in te gaan het zo veranderen van de schoolgrenzen dat je kinderen naar de witte staatsschool kunnen.

op 11 09 2012 at 10:39 schreef Niek Holtzappel:

Wat Yurp zegt, iedereen met een overtuiging probeert deze aan anderen op te dringen. In een democratie moet voor elke overtuiging ruimte zijn, ook voor religieuze overtuigingen. En de ene overtuiging is wat dwingender dan de andere.. ik zelf zal altijd op een partij met een liberale inslag stemmen omdat deze veel aan het individu overlaten, van mij hoeft de overheid niet over winkelsluitingstijden te gaan, dat kunnen de ondernemers en hun klanten prima zelf uitmaken.

op 11 09 2012 at 11:01 schreef lechien:

‘De christelijke dictatuur in Nederland’. Majda overdrijft graag en stigmatiseert graag. Mooi pleidooi voor onverdraagzaamheid en intolerantie jegens minderheden. Bravo!

op 11 09 2012 at 12:07 schreef vetkleppert:

Dit stuk somt precies op wat ik ervan vind.
En omdat de gristenen iedere week een van je twee vrije dagen verzieken met niks mogen doen, in plaats van zelf hun godje te plezieren, bewaar ik altijd al mijn lawaaiklussen voor de zondag.
Schuren in de tuin, de tegels schoonmaken met een compressor, hengsten met een grote hamer, boren, zagen: alles op zondag. Omdat je dan verder toch niks kan. En om die godvergeten zondagsrust te vergallen voor degenen die mij mijn zondag niet gunnen maar me wel wakker bimbammen.

op 11 09 2012 at 12:19 schreef Bertje:

Gadberdamme wat een eng stuk.
Rammelt aan alle kanten, en er staan stomweg onwaarheden in.
Bv. “vermoeiend om steeds rekening te houden met christenen, terwijl zij dat niet met de rest van Nederland doen”
O ja joh, hmmm hardcore christenen moeten niks hebben van, homo huwelijk, euthanasie om maar wat te noemen toch zijn deze zaken bij ons in de wet verankerd.
Vervang het woordje christenen eens voor moslims of een andere religeuze groep dan zie je wat voor eng bekkerij hier in dit stuk staat.
Sorry hoor maar dit had prima in een PVV speech gepast.
Ongenuanceerd, kort door de bocht en stigmatiserend.

op 11 09 2012 at 12:35 schreef vetkleppert:

Vervang de penis van je oom door een vagina en het is je tante.
Gelovigen moeten eens leren zelf hun godje te plezierenen een ander niet met hun irrelevante gewauwel lastig te vallen

op 11 09 2012 at 13:12 schreef Hiepo-kriet:

Er is in hier helemaal sprake van een christelijk dictaat. En al helemaal niet van een dictatuur, getuige de onzin die je zonder voorbehoud hier mag plaatsen. Met Bertje eens; Zeer oppervlakkig en té gemakkelijk.

op 11 09 2012 at 13:22 schreef Rene Koeman:

Majda, een diepe buiging voor uw prachtig ongenuanceerd betoog. Hulde!

op 11 09 2012 at 13:45 schreef Bertje:

@ vetklep

Je bent een eikel. Een graftak die alleen maar omdat het kan bewust op Zondag gaat lopen kloten. Zo een typ die ook gaat BBQ terwijl de buurman aan ramadan doet, en niet dat hij wil BBQ nee hij moet want het kan en mag toch niet zo zijn dat “die Moslims”een beetje hun geloof beleven.
Je kunt, en nou zeg ik in jou primaten oren iets vreemds ook een beetje rekening met de ander houden.

op 11 09 2012 at 14:00 schreef Brenda van der Veer:

Beweert Majda soms dat identiteit, in dit geval de christelijke, leidt tot irrationeel gedrag? Dat betekent dat wij geen van allen in staat zijn om op basis van ratio beslissingen te nemen, wij geloven namelijk allemaal wel iets. We geloven bijvoorbeeld dat mensen zonder een identiteit gestoord zijn, die lijden aan een identiteitsstoornis. Het lijkt mij dan het beste, in naam van de ratio, om aan te nemen dat identiteit, christelijk of niet, een illusie is.

Kijk Majda, de bewering dat de christelijke identiteit, of wat dan ook, uit de openbare ruimte verbannen moet worden, wekt de suggestie dat je niet in staat bent om in een werkelijkheid te leven die zich niet altijd iets aantrekt van jouw verlangens. Doen veel christenen ook.

op 11 09 2012 at 14:22 schreef MNb:

Dit stukje heeft een hoog water naar de zee gehalte. Rond 1950 haalden de christelijke partijen 50%. Hoeveel halen ze straks? 15%? Minder?

http://www.trouw.nl/tr/nl/4716/Christendom/article/detail/3313200/2012/09/08/Bijna-40-procent-CDA-stemmers-heeft-spijt.dhtml

Het bijzonder onderwijs moet uiteraard afgeschaft worden. Het is kindermishandeling en leugenachtig om kinderen jonger dan 12 jaar verhalen van dik 2000 jaar oud als waar gebeurd voor te schotelen – en heel selectief de gruwelijke achter te houden.
Tenzij bijzondere scholen ook het Vliegende Spaghetti Monster uitgebreid aan bod laten komen. Dan wil ik nog wel een compromis sluiten. Maar de eerste gelovige die dat steunt moet ik nog tegenkomen. Bertje misschien?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegend_Spaghettimonster

@Brenda, leer eerst eens het verschil tussen geloven en veronderstellen. Want je schrijft oudbakken onzin.

op 11 09 2012 at 15:36 schreef babs:

Liever het 2000 jaar oude verhaal dat Jezus de zoon van God is en Zijn moeder Maria maagd was bij Zijn geboorte dan dat de staat het onderwijs volledig bepaalt.

Mensen die om waardenvrij onderwijs roepen, willen altijd onderwijs in hun eigen waarden, de meest schaamtelozen zullen die als universele waarden presenteren.

Elke ouder het recht eigen kind naar eigen inzicht op te voeden, schoolkeuze hoort daar bij.

op 11 09 2012 at 15:39 schreef Bertje:

@ mnb

Sinds jaar en dag ben ik een ras echtte pastafari.
Bijzondere scholen laten dit natuurlijk niet aan bod komen, netzomin als op openbare scholen het creationisme onderwezen wordt.
Wat mij betreft kan het bijzonder onderwijs blijven bestaan ik vindt het zelfs een teken van beschaving dat er ruimte geboden wordt voor anders denkende.
Het vliegende spaghetti monster laat precies zien waarom een “persoonlijke” God pure blasfemie is.
God laat zich niet omschrijven of om het met W.Jäger te zeggen :” God wil en kan niet vereerd worden, God wil geleefd worden”

En hierbij steun ik je voorstel. :-)

op 11 09 2012 at 16:39 schreef jackknowsbest:

begrijp er niets van dat dit stuk op deze site staat. Beetje hoog stigmatiserend gehalte, je doet hetzelfde als Wilders maar dan tegen Christenen, Wilders wil geen minaretten in de straat , jij geen kerktorens begrijp ik zo. gevaarlijk typje ben je, en vetkleppert: Je bent een a-sociaal figuur als je je zo in je buurt gedraagt, je mag blij zijn dat ik je buurman niet ben, en dat heeft NIETS met zondagrust te maken maar met fatsoen!

op 11 09 2012 at 16:40 schreef vetkleppert:

op 11 09 2012 at 13:45 schreef Bertje:
Natuurlijk zou ik BBQen tijdens de ramadan. Als het er goed weer voor is, natuurlijk. Ik ga er niet speciaal voor in de kou zitten. Dat ook weer niet.

op 11 09 2012 at 17:13 schreef babs:

maar toch wel alleen met halalvlees, Kleppert? En zonder je biertje natuurlijk. Uit respect!

op 11 09 2012 at 17:19 schreef Henri J. Nederlof:

Zo’n SGP…
Dat is toch pur sang Folklore.
En dat werkt door; door de hele samenleving.

op 11 09 2012 at 17:44 schreef Brenda van der Veer:

Geloven…? Veronderstellen…? Maar MNb toch, daar schreef ik helemaal niet over.

op 11 09 2012 at 19:04 schreef dewanand:

ja, mooi, stop dan direct alle subsidies aan religieuze organisaties incl scholen, alles eruit flikkeren he. In naam van geloof zijn sinds het jaar nul al 1000 miljoen mensen afgeslacht en verkracht en iedereen deed dat in naam van hun eigen god, dus god is de duivel zelf. Jaag god het land uit door nooit meer te stemmen op een religieuze partij. Zet je kinderen nooit op een religieuze school, want religieuze indoctrinatie moet gelijkgesteld worden aan geestelijke mishandeling, voor alle religien, islam, christendom, hinndoeisme, jodendom, enz.

plak op alle heilige boeken vette sticker:
dit boek kan je tot een moorddadige terrorist maken dus kijk uit voor je het leest.

Maak alle teksten op Frontaal Naakt tot de enige heilige teksten in nederland.

dewanand

op 11 09 2012 at 20:56 schreef Bertje:

@ vetklep

Precies en daarom ben je een eikeltje.
Lekker zuigen en sarren en dan je beklag doen als iemand je geheel terecht een ongelikte beer noemt of je in het smoelwerk spuugt.
Ikke, ikke en de rest kan stikken.
Mijn buurvrouw is een overtuigd Christen een mennoniet om precies te zijn voor haar is de Zondags rust heel belangrijk.
Zelf bezit ik nogal wat land wat regelmatig door mij en mijn personeel moet worden onderhouden ik probeer dit zo weinig mogelijk op een Zondag te doen maar soms ontkom ik er niet aan. Ik deel dit feit altijd mede aan de Buurvrouw, blij is ze er dan niet mee maar ze toont begrip en waardeert dat ik met haar overtuiging rekening wens te houden.
Dus vetklep : samen komen we er wel uit!

op 11 09 2012 at 21:09 schreef Sasha Berkman:

Edo: Daar moet je niet te lang over nadenken.

op 11 09 2012 at 21:23 schreef vetkleppert:

Haluhalukukeleku, de vagina van je oom is een reactie op het “vervang dit woord door dat woord en het is opeens een nazi/fascist/help-de-wereld-vergaat-tekst” argument.
Bertje, wat jij of een gelovige van mij vindt stoort mij totaal niet.

op 11 09 2012 at 22:56 schreef MNb:

Babs, je presenteert een vals dilemma. Afschaffing van bijzonder onderwijs betekent niet dat de staat het onderwijs volledig bepaalt. Nooit van oudercommissies gehoord? Merkwaardig dat je er geen problemen mee hebt dat diezelfde staat de inhoud van het wiskunde onderwijs volledig bepaalt.

“Elke ouder het recht eigen kind naar eigen inzicht op te voeden”
” een teken van beschaving dat er ruimte geboden wordt voor anders denkende”
Ik wil mijn kind op een school zetten waar ze leren dat pi = 3 (1 Kon 7:23) en Stalin als de reïncarnatie van Jezus het beste voorhad met de mensheid. Dat mag bliijkbaar van jullie. Never mind de rotzooi waarmee die kinderen worden opgezadeld. Kan jullie wat schelen.

@Brenda: je weet zelf niet wat je schrijft. Tel het aantal keren eens dat je geloven schrijft. Ga dan eens na waar precies veronderstellen had moeten staan. Zou dat lukken, denk je?

op 12 09 2012 at 09:57 schreef babs:

Ik wil mijn kind op een school zetten waar ze leren dat pi = 3 (1 Kon 7:23) en Stalin als de reïncarnatie van Jezus het beste voorhad met de mensheid. Dat mag bliijkbaar van jullie.

Van mij wel.

Nooit van oudercommissies gehoord?

Jawel, zitten meestal precies de verkeerde ouders in. Ik heb hier geen wetenschappelijke onderbouwing bij, in mijn ervaring is dit de realiteit, zowel op goede als op slechte scholen.

Merkwaardig dat je er geen problemen mee hebt dat diezelfde staat de inhoud van het wiskunde onderwijs volledig bepaalt

Heb ik wel een probleem mee. Als de staat allesbepalend is zegt ze uiteindelijk altijd dat 2+2=5.

Bijzonder onderwijs is om de verkeerde rede ingevoerd, dat neemt niet weg dat de vrijheid van onderwijs in Nederland heeft geleid tot keuze en kwaliteit.

op 12 09 2012 at 11:50 schreef MNb:

Dus de rotzooi waarmee kinderen worden opgezadeld kan je inderdaad niet schelen.
Dat laatste heb je mis. Ouders – en daar is itt jouw onderbuik, die je verwart met je ervaring in de realiteit, wél onderzoek naar gedaan – kiezen niet voor of tegen bijzonder onderwijs. Ze sturen hun kinderen gewoon naar de dichtstbijzijnde school.
Voor wat betreft die kwaliteit is er een simpele verklaring. Elke cent die de overheid uitgeeft aan het Openbaar Onderwijs wordt ook aan het Bijzonder Onderwijs toegekend. Dat heeft dus een dubbele bron van inkomsten. Dan is het gemakkelijk om kwaliteit te verhogen.
Je pleit er dus ook nog eens voor om discriminatie in stand te houden.

op 12 09 2012 at 12:43 schreef Peter:

Ik ben benieuwd naar dat onderzoek, want ik ken weinig ouders – misschien wel geen één, die hun kinderen ‘gewoon’ naar de dichtstbijzijnde school sturen. Ik vermoed dat dit vooral voor laagopgeleide ouders geldt.

Principieel zou ik tegen bijzonder onderwijs moeten zijn, maar mijn eigen ervaringen beletten me omdat standpunt in te nemen. Ik geloof dat kindertjes op een christelijke school braver zijn. Ik geloof ook in de heilzame werking van de bijbelverhalen – ook al zijn ze dan misschien niet waar.

Atheïsten zijn altijd bezig met het diskwalificeren van de bijbel als ‘sprookjesboeken’, maar ze vergeten dat ook sproookjes vaak wezenlijke dingen zeggen over mensen en hun onderlinge verhoudingen. Over deugd en ondeugd en menselijk lijden.

Wie daar de waarde niet van inziet, is een nihilist. Nihilisme beschouw ik als een groter gevaar dan religie.

op 12 09 2012 at 13:09 schreef seije:

Natuurlijk werd ik (en m’n broers) naar de dichtsbijzijnde school gestuurd. Waren ze laag opgeleid? Ehm, nee, maar dorpjes met maar een school bestaan ook he.
Maar als je wilt dat kindertjes braaf zijn, ipv geinige teringlijertjes die lopen te kutten en genieten van hun kind zijn…..dat kan.

op 12 09 2012 at 13:27 schreef Peter:

Maar als je wilt dat kindertjes braaf zijn, ipv geinige teringlijertjes die lopen te kutten en genieten van hun kind zijn

Die zin vat precies samen waarom Nederlandse kinderen ondraaglijk zijn. Omdat ze worden opgevoed door ouders die er zo over denken als Seije. Die ervan overtuigd zijn dat, als je kinderen regels oplegt, je ze hun ‘kind-zijn’ afneemt.

Want genieten van je kind-zijn, dat kan toch alleen maar door het ‘geinige teringlijertje’ uit te hangen.

op 12 09 2012 at 13:49 schreef seije:

Ten eerste, je hebt zelf ook Nederlandse kinderen, zijn die zo ondraaglijk?
Of stel je je wellicht ietwat aan en maak je een vrolijke generalisering?
Ten tweede, ik ben voor regels opleggen, zelfs voor een flink pak op de kont, maar gelukkig hadden mijn ouders daar geen raar bijbel gelul voor nodig.

op 12 09 2012 at 13:52 schreef babs:

Afstand tot school speelt een rol, maar ook ik ken eigenlijk niemand die kinderen domweg naar de school sturen die het dichtst bij is. Onderschat ook niet hoe veel mensen het lokale schoolaanbod mee laten spelen bij de keuze van een woning. Liever 3 hoog achter in de buurt van een goede school dan een vierkamerappartement nabij alleen slechte scholen.

Overigens ben ik niet van mening dat bijzonder onderwijs persé beter is, de beste scholen in Nederland zijn voor zover ik weet openbaar. Maar die openbare scholen moeten wel enorm hun best doen om klanten te blijven trekken. Ook openbare scholen zijn dus beter dankzij het bijzonder onderwijs.

Dus de rotzooi waarmee kinderen worden opgezadeld kan je inderdaad niet schelen.
Uiteindelijk krijg je het beste resultaat als je scholen toestaat hun eigen inhoud te bepalen.

op 12 09 2012 at 14:04 schreef MNb:

Tenslotte is het uiterst merkwaardig, Babs, zeker voor iemand die zichzelf liberaal noemt, dat je niet de overheid vertrouwt voor het bepalen van de inhoud van het onderwijs, noch de ouders (want in de oudercommissies zitten volgens jouw onderbuik altijd de verkeerden) maar wel verzuurde ouderlingen, al dan niet pedofiele bisschoppen en imams met eventueel los zittende handjes.
Ik heb je wel eens consistenter meegemaakt.

op 12 09 2012 at 14:11 schreef Peter:

Ten eerste, je hebt zelf ook Nederlandse kinderen, zijn die zo ondraaglijk?

Nee, natuurlijk niet. Ik voed ze op een on-Nederlandse manier op. Beter gezegd: ik voed ze op. Ik voed ze zo goed op, dat het mensen opvalt, die zeggen me steeds verbaasd wat een keurig opgevoede, beleefde, lieve kinderen ik heb.

Ik hoef ze nooit een pak voor hun kont te geven. Ik hoef alleen maar te kijken. Gewoon kijken. Ze doen alles wat ik wil. Met blij gemoed.

op 12 09 2012 at 15:26 schreef babs:

Babs,
Ik vertrouw de ouders juist wel, MNb, maar ouders in oudercommissies dan weer minder. Het zijn de ouders die hun kinderen niet durven verbieden naar het schoolfeest te gaan en daarom maar via de commissie het feest proberen te verbieden of te kuisen.

Ik had al toegeven dan mijn twijfel bij oudercommissies zwak onderbouwd is, maar ook als oudercommissies wel functioneren zie ik niet hoe dat de school verandert. Je kunt namelijk lullen wat je wil als ouder, als een school haar klanten en geld toch wel krijgt, zal de kwaliteit niet verbeteren.

op 12 09 2012 at 15:55 schreef seije:

Kindjes die je alleen maar hoeft aan te kijken en dan al braaf zijn? Woei, dan heb je echt al het kindzijn uit ze weten te krijgen, wees er trots op dat ze zich spontaan gedragen zoals jij wilt als je ze alleen maar aankijkt…..(dat is toch gaaf als je kinderen bang zijn voor een blik?).

op 12 09 2012 at 16:38 schreef Peter:

Zoals wel vaker, Seije, heb je je schreeuwerige oordeeltje al klaar voordat je ook maar iets weet.

Wat jij over mij weet: mijn kinderen doen alles wat ik zeg, blijmoedig, en ik hoef alleen maar te kijken.

Wat ik over jou weet: jij zou geweld op je kinderen toepassen, als je dat nodig acht. O, en dat volgens jou ‘kind-zijn’ op de een of andere manier de ‘geinige teringlijer’ uithangen, behelst.

En toch ben ik in dit verhaal op een of andere manier de bad guy.

Je kunt de pot op, Seije. Mijn kinderen en ik maken van elke dag, dat we samen zijn, een feestje. Ik sla ze niet, ik verhef mijn stem niet, ik heb alleen een paar hele duidelijke regels.

Van jou kan ik alleen maar hopen dat je geen kinderen hebt en dat je ze ook nooit zult krijgen.

op 12 09 2012 at 17:22 schreef seije:

Nou, nou, nou zeg….Ik heb inderdaad nog geen kinderen, maar moet dat zo? Ik zei toch niet dat je een slechte pa bent ofzo? Ik vond alleen dat ‘ik hoef ze alleen aan te kijken’een beetje eng klinken.
Niet zo gevoelig meteen dude, dat zou je van iemand anders ook overdreven vinden, en dat vind ik juist leuk aan je verhalen.

op 12 09 2012 at 22:03 schreef You On A Gin:

Ben zelf geen atheïst, nooit geweest ook, maar wat er in dit stuk wordt gezegd vind ik gewoon common sense. Ja, er wordt gechargeerd, maar dat is volgens mij omdat het een column is en die horen een beetje te prikkelen. Snap dan ook niet dat sommige mensen (zoals Bertje) er zo boos om worden.

op 13 09 2012 at 14:47 schreef Aaron:

Er zijn twee mythen rondom de traditionele drie grote religies:
1. Geloof is persoonlijk.
Georganiseerde religies zijn per definitie niet persoonlijk. Men begint niet met een carte blanche op het moment dat men volwassen is.
Je moet wel heel erg je ogen dichtknijpen en zo erg symboliek na symboliek erin willen zien dat een religie geen directe weerslag heeft op diens sociale en/of politieke omgeving.
2. Geloof en politiek zijn zinvol van elkaar te scheiden.
Onzin. Scheiding tussen kerk en staat betekent geen directe invloed van de kerk. Iemands religie heeft simpelweg invloed op het handelen van deze persoon en op zijn of haar opvattingen.
Fact: Zowel christendom als islam hebben verregaande politieke implicaties… een ieder die anders beweert is een fantast.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS