Home » Archief » Moslims en moslima’s


[05.11.2010]

Moslims en moslima’s

Hassnae Bouazza

In een land dat de vrouw nog net niet tot een haramme entiteit heeft verklaard, Saudi-Arabië, is iedere vorm van seksevermenging reden tot lichte dan wel grote paniek. Het Saudische koningshuis mag zo nu en dan pogingen ondernemen de seksesegregatie te doorbreken door bijvoorbeeld met vrouwelijke academici op de foto te gaan, maar die pogingen worden meteen afgestraft door de Saoedische dames – verwend met chauffeur, chaperonne bij het naar buiten gaan en huishoudsters om te mishandelen – die de status quo graag gehandhaafd zien.

Met uitzondering van de Vrouwenstad en de vele concerten waar Saoedische mannen hun homo-erotische hart al dansend en met doek voor het gezicht, zoals het de innerlijke vrouw betaamt, de vrije loop laten, is het publieke leven tegen wil en dank gemengd. Zo ook de vele winkelcentra waar het eeuwig winkelend publiek elkaar treft onder toeziend oog van de altijd alerte zedenpolitie.

Vrouwen en mannen, daar huppelt natuurlijk altijd de duivel tussen. De klachten bestonden al langer: mannen die vrouwen aanspreken, die met vrouwen flirten. Het was een doorn in het oog en al vaker was er sprake van dat jonge mannen de toegang geweigerd zou worden. Een helse straf in een land waar de jeugd zich stierlijk verveelt en waar de winkelcentra de enige vorm van vertier bieden.

Deze week meldde het ontbijtprogramma van MBC dat jongeren nu dan toch echt niet meer zonder vrouwelijke begeleiding de winkelcentra in mogen. Paniek onder jongeren, hoor ik u denken? Wat zielig voor die toch al onderdrukte jeugd, verzucht u? Welnee, de jongeren wachten het winkelend vrouwelijk publiek bij de ingang op en bieden hen geld aan om mee naar binnen te gaan. De vrouwen helpen de jongens maar al te graag een handje. Nu zijn de rollen eens omgedraaid en hebben mannen de vrouwen nodig. De zedenpolitie rukt zich de haren uit het hoofd.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) is straks om vier uur weer te horen op Radio 1, in Vrijdagmiddag Live, nu samen met Bert Brussen!

Hassnae Bouazza, 05.11.2010 @ 12:49

[Home]
 

12 Reacties

op 05 11 2010 at 14:22 schreef yurp:

Prachtig dat je dit soort berichtgeving bijhoudt. Ik vind het echt superinteressant om dit soort verhalen over andere culturen te lezen. Vooral ook omdat een verhaal als dit weer laat zien dat mensen overal ter wereld reuze creatief zijn in het omzeilen van regeltjes ;)

op 05 11 2010 at 16:29 schreef vetklep:

Wat ben ik ontzettend blij dat ik altijd heb kunnen zuipen, neuken, roken en drugsgebruiken zonder gezeur aan mijn hoofd.
In hetzelfde land waar anderen zich op hetzelfde moment met alleen maar religie bezig kunnen houden, als ze daar zin in hebben.

op 05 11 2010 at 18:26 schreef Hussein:

Dit is inderdaad een mooi berichtje. Ik vind ook nog steeds dat de bevrijding van en de rennaissance in de Islam van de vrouwen gaat komen.

op 06 11 2010 at 13:25 schreef javandongen:

Was Saoedi-Arabie niet ook het land waar een aantal jaren terug de pilote van een gevechtsvliegtuig wel mocht vliegen(onder zwaar protest) maar niet zelf met de jeep naar het toestel mocht rijden, want daar was dan weer een mannelijke chauffeur voor nodig?

op 07 11 2010 at 11:00 schreef hassnae:

Dat klopt, javandongen. Het is natuurlijk erg, maar ook om je te bescheuren.

op 07 11 2010 at 11:50 schreef Bigpete:

“Het is natuurlijk erg, maar ook om je te bescheuren.”

Als het niet zo triest was wel ja. Waarom hoor ik Amnesty en andere wereldverbeteraars nooit over SA en aanverwante schurkenstaten?

op 07 11 2010 at 12:09 schreef hassnae:

Hou toch op, Bigpete. Amnesty en al die organisaties hoor je er wel degelijk over. Hun rapporten over die landen liegen er niet om.

op 07 11 2010 at 14:05 schreef Bigpete:

Als ik op de site van Amnesty Saoedi Arabië intik krijg ik 49 resultaten. Als ik China intik krijg ik 100 resultaten. Natuurlijk is China vele malen groter en belangrijker (hoewel vanuit Mekka ook 1,3 miljard mensen in de greep worden gehouden)maar toch, de schendingen van de mensenrechten zijn in SA vele malen groter.
Ik hoor en zie geen cabaretiers oproepen tot een boycot van SA waar ze wel opriepen om de olympische spelen te boycotten.
Lijkt me duidelijk waar de prioriteiten van de linkse wereldverbeteraars liggen…

op 07 11 2010 at 14:42 schreef hassnae:

Wellicht omdat er geen Olympische Spelen gehouden worden in Saoedie Arabië. Anders zou dat protest er wel degelijk zijn.

Je wilt persé een punt maken dat er niet is. China is vele malen groter en dus zijn er ook meer schendingen. Relatief gezien doet S.A. het volgens jou cijfers trouwens slechter.
Dat het land 1,3 miljard mensen in de greep zou houden, is onzin.

op 07 11 2010 at 17:25 schreef Wim:

Wat doet een islamitische vrouw die in haar eentje de bedevaart naar Mekka wil maken? Vrouwen mogen in het strenge Saoedi-Arabië immers alleen onder begeleiding van een mannelijke verwant reizen? Een islamitisch reisbureau in mijn woonplaats wist er raad op: het koppelde alleen reizende vrouwen aan alleen reizende mannen en deed er een bewijsje bij dat ze verwant waren. Nu was alles in orde en iedereen kon op weg.
Zo ken ik de oude islam weer: als je gewoon de boel besodemietert is er best mee te leven. Vroeger pasten ook moefti’s en sharia-rechters trucs toe om onder de regels vandaan te komen. De katholieken in Europa waren niet veel anders. Het waren vooral protestanten die alles zo eng serieus namen. Helaas hebben zij veel invloed gehad in het Midden-Oosten.

op 08 11 2010 at 23:24 schreef boris:

Door al die anti-vrouw regels is SA wel mooi een gay paradise. En dat is ook wat waard. Toch?

op 10 11 2010 at 18:48 schreef Geertjan:

Hassnea B. heeft meestal iets schoons te melden dat je interesse wekt.
Zit in de famillie en talent waarschijnlijk.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS