Home » Archief » Nuance


[13.04.2011]

Nuance

Rob van Kan

De NRC (of het Handelsblad) kwam eergisteren met de terloopse opmerking dat Tristan van der V. PVV gestemd zou hebben. Het leidde tot een storm van protesten op Twitter, en dan vooral van mensen die de PVV helemaal geen warm hart toedragen. Zo doe je dat niet, was de teneur.

Het doet er ook weinig toe wat Van der V. stemde – hooguit kun je stellen dat het niet verbazend is dat extreme figuren voor extreme partijen kiezen. Zijn psychologische toestand in combinatie met een wapenvergunning is van veel groter belang en beheerst dan ook gelukkig het debat. Maar was het echt zo kwalijk om in de krant te zetten dat Van der V. op de PVV stemde?

Ik vind van niet. De PVV en de domrechtse meute is zelf niet wars van het zodanig ‘benoemen van poblemen’ dat veel mensen inmiddels een volledig vertekend beeld van de islam en van islamieten – en van “linkse politiek” hebben gekregen. Zou uit onderzoek blijken dat de schutter zich tot de islam heeft bekeerd of dat hij lid was van Antifa of iets dergelijks, dan zouden Geert en zijn Sturm Abteilung alsnog alle registers opentrekken.

Dan kun je heel nobel vinden dat je je niet moet verlagen tot het niveau van je vijand, maar dan weet ik al wie de slag gaat winnen. Niet die partij die gewapend met bloemetjes ten strijde trekt, dat is zeker. Wat dat betreft heeft Francisco van Jole groot gelijk om op zijn “extreemlinkse” site de opmerking in de NRC nog eens uit te lichten. De PVV speelt het keihard – dan moet er keihard terug worden gespeeld.

Een anti-intellectualistisch kiezerspubliek bereik je ook niet met mooie, genuanceerde meningen. “Allemaal gelul”, nietwaar, van “theedrinkende dhimmi’s”. Want “de kogel kwam van links”. Tegen die, heu, “argumenten” van de gemiddelde PVV-stemmer is gewoon niets verstandelijks in te brengen. Dat ga ik ook niet meer proberen. De nuance, daar is de gemiddelde domrechtse dwaas, of diegene die met domrechts gebrul zijn boterhammetje smeert, niet in geïnteresseerd.

You wanna know how you do it? Here’s how. They pull a knife, you pull a gun. He sends one of yours to the hospital, you send one of his to the morgue. That‘s the Chicago way.*

And that‘s how you get Wilders.

Rob van Kan is vertaler Engels en Frans; hij studeerde voor vertaler Arabisch en journalist maar maakte nooit iets af. Daarom woont hij nu in Italië, waar zijn luiheid niet opvalt. Dit artikel verscheen al op zijn weblog.

Rob van Kan, 13.04.2011 @ 22:09

[Home]
 

126 Reacties

op 13 04 2011 at 22:28 schreef Jabir:

Inderdaad. Toen Volkert van der G. Fortuijn vermoordde was het relevant om te vermelden dat het een ‘dierenactivist’ was en werd op basis daarvan vastgesteld dat de ‘kogel van links’ kwam. Waarom kan je nu dan niet zeggen dat Tristan een PVV’ert was en de kogels derhalve van rechts kwamen?

Tristan was een schoolvoorbeeld van de roze khmer met z’n PVV, agressiegames, geslacht, leeftijd en niveau. In de GS reaguurpanelen keken ze zelfs of ze iemand misten.

op 13 04 2011 at 22:30 schreef leo schmit:

Dit pleidooi van Rob om ook ‘keihard terug te spelen’ tegen deze ongenuanceerde klub kan ertoe leiden dat daarmee ook de nuance van niet-PVV aanhangers verdwijnt.

Maar een tandje hoger kan geen kwaad.

op 13 04 2011 at 22:38 schreef Misantroop:

Rand van Europa heeft uiteraard gelijk dat er niet hard genoeg kan worden geroepen dat dit menneke een PVV’er was, maar het is wel zeer onwaarschijnlijk dat het een daad met een racistisch motief heeft.

En voor de rest, fight fire met fire inderdaad. Ik zit nog steeds te wachten tot een van die domlinkse politici eindelijk naar die microfoon loopt en zegt dat Geertje niet zo ‘huilie huilie’ moet doen. Je zou zijn kop eens moeten zien.

op 13 04 2011 at 22:44 schreef Frank:

waar bestaat dat domrechtse gebral nu uit? de link is dood.

op 13 04 2011 at 22:52 schreef Jabir:

@Frank

Link doet het hoor. Daar staat een tweet van Brussen met de boodschap:

@FemkeHalsema in tegenstelling tot jou heb ik niet de behoefte de nuance op te zoeken of te depolariseren, al helemaal niet op twitter.

op 13 04 2011 at 23:09 schreef Bastiaan:

“Dan kun je heel nobel vinden dat je je niet moet verlagen tot het niveau van je vijand, maar dan weet ik al wie de slag gaat winnen.”

Dus ‘we’ kunnen de slag winnen als ‘we’ onszelf verlagen tot het niveau van de PVV’er? Onderbouw die stelling maar eens, waarbij ik graag ook precies gedefinieerd zie welke ‘slag’ er gewonnen moet worden.

In theorie zou een ongenuanceerde benadering bij de tegenstander reflectie kunnen oproepen op haar eigen houding, maar of dat bij PVV’ers mogelijk is vraag ik me ernstig af.

op 14 04 2011 at 00:17 schreef Matthijs Vermeer:

“Wie zijn menselijkheid opgeeft, is niets meer dan het dier waar hij op jaagt.”

Het is als de pestkop op het schoolplein die je probeert te provoceren met stoere scheldwoorden en creatief bedachte beledigingen. Bij negeren of het tegen de juf zeggen gaat hij alleen maar door en wint alleen maar meer aanhang, terwijl jij steeds eenzamer wordt. Het is jij die er zelf wat op moet verzinnen en niet moet vervallen in ruggegraatloze oplossingen. Je moet trouw blijven aan jezelf en de pestkop laten zien dat je boven hem staat qua intelligentie en integriteit. Dan kan geen enkele pestkop je wat maken. Kwaliteit wint het altijd van populisme en de tyrannie van de meerderheid. (Vergeef me mijn idealisme, het is het enige wat mij in leven houdt.)

Wij moeten ons niet naar het niveau van de pestkop laten trekken. De pestkop wint dan, “[he]’ll drag you down and beat you with experience.” Het zijn de mensen als Peter Breedveld die het goede voorbeeld geven door niet in de slachtofferrol te vluchten en z’n kop in het zand te steken in de hoop dat het vanzelf “wel beter wordt”, maar de pestkop zonder angst of twijfel in de noten te trappen, omdat hij weet dat dat het juiste is.

op 14 04 2011 at 01:38 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

De constatering dat bij Volkert van der G. de kogel van links kwam, was relevant. Het was immers een moord op een relatief rechtse politicus. Volkert leed misschien aan waanideeën en wilde ons van Fortuijn ‘verlossen’, maar het was geen random killing. Datzelfde geldt voor de moord op Theo van Gogh. Die was religieus gedreven en zeer gericht. Dan mag je spreken van een moord door een moslim.

Bij Tristan lijkt het vooralsnog te gaan om een gestoorde jongen die willekeurige voorbijgangers heeft gedood. Zonder enige motief, voor zover we weten. Dat hij PVV heeft gestemd (en dan nog van horen zeggen, want misschien stemde hij wel stiekem Partij voor de Dieren maar vond hij dat tegenover de geciteerde vriend niet stoer genoeg klinken) heeft net zo min met zijn daad te maken als de ethnische achtergrond van een tasjesrover met het tasjesroven.

Als links deze gelegenheid aangrijpt om de PVV-kaart te spelen, stellen we onszelf in een zeer wankele positie. Hoe kunnen we daarna ooit nog protesteren tegen deze zelfde praktijken als de tegenstander ze hanteert?

op 14 04 2011 at 01:59 schreef Joep Smaling:

Apart dit. Ik lees hierin een pleidooi, met name door het afsluitende citaat, om nog dommer, ongenuanceerder en schofteriger te worden dan de PVV (-aanhang).
“Een anti-intellectualistisch kiezerspubliek bereik je ook niet met mooie, genuanceerde meningen.”
Ja jongen, besef je dan niet dat je nooit meer ongenuanceerdheid zal kunnen aaanvallen, omdat je dan zo hypocriet als de pest bent?

op 14 04 2011 at 02:26 schreef Charles de Gaulle:

Er vallen mij een paar dingen op.Allereerst is het, bij mijn weten, voor het eerst dat er gerefereerd wordt aan het stemgedrag van een crimineel/psychisch gestoorde.De geloofsovertuiging, al dan niet islamitisch, zou in sommige gevallen relevant kunnen zijn.Het lid zijn van antifa zou dat onder alle omstandigheden zijn.Dan is het volgens de schrijver zo dat de “domrechtse” meute zelf nooit vies is van het benoemen van problemen.Op zich is dat niet zo gek, bekeken in het licht dat links al tientallen jaren elke discussie over allochtonen/islam op voorhand doodsloeg met de overbekende kreten over racisme, discriminatie en islamofobie.De kreet over anti-intellectualistisch kiezerspubliek deed mij echter even glimlachen.PVDA stond vroeger voor Partij van de Arbeid, gek genoeg zijn de arbeiders bij hen vandaag de dag niet langer te vinden.Wel veel zichzelf intellectueel noemende socialisten..

op 14 04 2011 at 03:46 schreef Mas Rob:

Ik ben een andere mening toegedaan. Door je te verlagen tot het niveau van de massa-mens verlies je onherroepelijk. Niet alleen speel je een uit-wedstrijd in regionen waar de tegenstander zich in zijn element voelt, je doet ook afbreuk aan de eigen principes.

Dat wil niet zeggen dat je niet hard terug mag spelen; doe het echter op een manier die de tegenstander verwart. Superieure, villeine humor is voor mij het antwoord op de uitdaging die de barbaarse horde ons stelt. Als de massa-mens ergens niet tegen kan, is het wel te worden uitgelachen. Spot en ridiculisering zijn machtige wapens.

op 14 04 2011 at 07:54 schreef You On A Gin:

Het blijft letterlijk over lijken gaan om het over die idioot z’n uitspraken over politiek in de lift te hebben.
Er is bijna geen krant meer over die zich niet -op meerdere niveeus- schuldig maken aan partijdige berichtgeving.
De kampioenen in propganda wat niets meer met journalistiek heeft te maken zijn wat mij betreft Telegraaf cs. en NRC (en niet vanwege dit voorval maar vanwege andere dingen zoals Gujarat).

op 14 04 2011 at 07:58 schreef You On A Gin:

Ik kan met niet herinneren dat de politieke voorkeur van Joran van der S. of Karst T. ooit boeiend genoeg zijn gevonden.
Wanneer zo’n vreselijke daad tenminste een beetje toegelicht wordt, kunnen mensen er vast iets meer vrede mee vinden.
Volkert van der G. stak niet onder stoelen of banken wat hem inspireerde en Mohammed B. liet zelfs een net briefje achter.
Daar kunnen mensen tenminste wat mee.

op 14 04 2011 at 08:28 schreef Sandro:

“You wanna know how you do it? Here’s how. They pull a knife, you pull a gun. He sends one of yours to the hospital, you send one of his to the morgue. That‘s the Chicago way.*

And that‘s how you get Wilders.”

Hmmmm…….het riekt ergens naar……… ik kom er nog wel op maar kan effe duren, ben tenslotte “domrechts”……………

op 14 04 2011 at 08:32 schreef Jaap:

Goed, rauwdouwers horen erbij. Maar toch zie ik liever een omberkleurig verhaal met een oneindige schakering van zwart-wit tinten.

op 14 04 2011 at 08:40 schreef Jabir:

@You on a Gin

Is het niet een beetje een logische consequentie van dat GeenStijl/ PVV nihilisme om op enig moment je geweer te gaan legen op een winkelcentrum? En trouwens… Waarom was de eerste man die hij om zeep hielp een Arabier? Ik vind dat niet overkomen als een toevalstreffer als hij ook al PVV stemde.

op 14 04 2011 at 08:44 schreef Peter:

Het winkelcentrum waar hij dat deed, is er één waar altijd veel allochtonen zijn. Niet relevant? Misschien wel als je een allochtoon bent, die zijn boodschappen doet in centra waar veel andere allochtonen komen.

op 14 04 2011 at 08:47 schreef Jabir:

@Sandro

Percies. Dat doet jouw soort dan he. Een pistool trekken en denken dat dat gerechtvaardigd is. Kan er wel gejankt worden dat de kogel helemaal niet van rechts kwam, maar PVV’er sandro laat hierboven zien hoe het werkt in die koppies. Zoiets zal PVV’er Tristan inderdaad wel gedacht hebben toen hij die Arabier doodschoot.

op 14 04 2011 at 09:29 schreef Iris:

Ik zie dat dit blog een andere koers gaat varen: oog om oog, tand om tand. Jammer, ik hou wel van wat nuance (niet van pappen en nathouden conform de linkse politieke partijen overigens).

De redeneringen worden hier steeds krommer, zeker van Jabir. Jabir die duidelijk niet op de hoogte is van de demografische samenstelling van het winkelend publiek in de Ridderhof. Bewoners uit de omliggende flats en uit de dure drive in woningen ernaast… Een smeltkroes ten top, dat zou toch aan moeten spreken. Je staart je blind op de ene Syrische man die is neergeschoten en trekt gelijk de link met de PVV omdat Tristan vermoedelijk (!) PVV heeft gestemd.

Dit is geen politieke moordpartij geweest. Het stemgedrag van de dader is daarmee volslagen irrelevant tot anders is bewezen.

Kwaad met kwaad vergelden heeft nog nooit iets goeds gebracht, slechts oorlogen. Helaas is deze trend ook tot het linker spectrum van de politieke voorkeuren doorgedrongen. Driewerf bah en zonde.

op 14 04 2011 at 09:38 schreef Peter:

Eén dwars stukje en Iris meent als dat ‘dit blog een andere koers gaat varen’. Ook al staat er meteen onder dit stukje een ander stuk, waarin Makbouli precies het tegenovergestelde betoogt.

Sorry Iris, maar na een moordpartij in een winkelcentrum waar veel allochtonen komen gaan bij mij ook de alarmbellen af als ik lees dat de dader PVV stemde en op buitenlanders schold.

op 14 04 2011 at 09:52 schreef Jabir:

@Iris

Het is ook zeauuu makkelijk.

Jarenlang is ons voorgehouden dat ‘de kogel van rechts’ kwam terwijl dat evengoed een gestoorde loner betrof. Dus ik vind die nuance allemaal tot je dienst, maar die toon van het debat is niet gezet door links. Dit soort van dialectiek werd door de PVV, GeenStijl, de roze khmer etc. in het debat geïntroduceerd.

Maar het is even voor de hand liggend om te stellen dat Volkert van der G. uit links activisme handelde als dat je nu kan stellen dat Tristan van der V. uit PVV idealisme tot zijn daden kwam.

http://www.youtube.com/watch?v=69Grnh7Qin8

Tja.. karma

op 14 04 2011 at 09:56 schreef Iris:

Was het ook niet zo dat de dader in een flat rondom dit winkelcentrum woonde? Moet de factor: ‘opporunity’ niet meegewogen worden? Waarom moet er gelijk een etiket, PVV in dit geval, geplakt worden? Is het niet een feit dat naast de allochtone man die door dit drama het leven heeft gelaten, de overige slachtoffers autochtoon waren? Of is dat omdat zij winkelden in een winkelcentrum waar veel allochtonen komen… om er maar eens een kromme redenering in te gooien. Is het stemgedrag van de dader niet een speculatie?

De koers van dit blog was al veranderd nadat er een aantal blogs over GS zijn gepubliceerd. Ik heb inderdaad het stuk van Makbouli nog niet gelezen, ik ga dit direct doen.

op 14 04 2011 at 09:57 schreef Jabir:

Of zoals in de hekserij gesteld wordt:

“Ever mind the Rule of Three. Three times what thou gives, returns to thee. This lesson well, thou must learn. Thy only gets what thou dost earn.”

op 14 04 2011 at 10:01 schreef yurp:

Mijn ouders winkelen altijd in de Ridderhof. Autochtone zestigers, geen allochtonen dus. De idee dat Tristan de Ridderhof zou hebben gekozen omdat daar veel allochtonen rondlopen lijkt me voorlopig nog uit de lucht gegrepen. In de NRC had de PVV opmerking nog enige duiding. Er waren vragen gerezen over het feit over hij wellicht extreem rechtse opvattingen had door de kleding hij droeg. De buurman antwoordde hierop dat ondanks dat Tristan een keer had gezegd PVV te stemmen om ‘die buitenlanders’ hij niet extreem-rechts leek te zijn. De overige media is vervolgens buiten de context compleet los gegaan op dat ene zinnetje.

op 14 04 2011 at 10:02 schreef Peter:

Iris, er moet geen PVV-etiketje opgeplakt worden, hij wás een PVV’er. In het licht van de geweldsfantasieën waarin de PVV grossiert (knieschijven schieten, neuzen afhakken, kop eraf schieten, nazi’s, totale oorlog, enzovoort, enzovoort) en de haat die dag-in, dag-uit wordt gepropageerd tegen allochtonen en linksmensen, vind ik het relevant dat de schutter, een week na het bekend worden van een enquete waaruit bleek dat 2/3 van de PVV’ers graag een schietwapen wil, op de PVV stemde en op buitenlanders schold.

op 14 04 2011 at 10:07 schreef Peter:

O, en een ‘aantal blogs’ over GS luiden betekenen evenmin dat er sprake is van een koersverandering. Wat het met ‘oog om oog’ te maken heeft, zie ik al helemaal niet, of je moet bedoelen dat ik me van GS-methoden bedien, en die beschuldiging werp ik dan alvast verre van me.

op 14 04 2011 at 10:09 schreef Peter:

Mijn ouders winkelen altijd in de Ridderhof. Autochtone zestigers, geen allochtonen dus.

Mij overgrootvader rookte als een ketter, is 160 jaar geworden in blakende gezondheid (uiteindelijk overleden nadat-ie was geraakt door een komeet) dus dat bewijst wel dat al die hysterische verhalen over hoe ongezond roken is, totaal uit de lucht zijn gegrepen.

op 14 04 2011 at 10:20 schreef Iris:

Peter, Jabir, ik denk dat onze meningen over PVV’ers niet ver uit elkaar liggen. Wat mijn tegen de borst(en) stuit is dit stukje:

You wanna know how you do it? Here’s how. They pull a knife, you pull a gun. He sends one of yours to the hospital, you send one of his to the morgue. That‘s the Chicago way

Kwaad met kwaad vergelden.
Inderdaad ook dat wat Makbouli schrijft. Zoeken naar een zondebok, in bovenstaand stuk is dat de PVV, de ander haalt er een game bij, dan faalt de politie… Maar ondertussen wordt er wel met scherp geschoten op vermeende falende ‘partijen’.

En misschien wordt het beschuldigen makkelijk gemaakt omdat ‘hullie’ dat ook doen, en ‘hullie’ de toon hebben gezet. Ik lees op dit blog vaak mensen die nadenken, is het dan niet te makkelijk om achter ‘hullie’ aan te lopen? Geeft dat ook geen slechte karma?

op 14 04 2011 at 10:20 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Heel goed mogelijk dat de harde toon van het debat en de steeds losser wordende moraal, ingezet door shockbloggers en GS, mede debet is aan het feit dat zo’n jongen over de rooie gaat. Maar het blijft speculeren. Hij schijnt ook veel gewelddadige computerspelletjes te hebben gespeeld. Is hij dan ineens een ‘gamer’? Ik stemde vroeger soms PvdA. Had zelfs een postertje van De Uyl achter mijn slaapkamerraampje geplakt. Maakt dit mij een PvdA’er? Die jongen was volgens mij eerder een nihilist dan een (rechtse) idealist. Iemand die enig politiek effect wil sorteren blondeert zijn haar voordat hij op allochtonenjacht gaat.

Laten we het over de kern van Robs betoog hebben. Moet je je verlagen tot het niveau van je tegenstander? Ik ben het van harte eens met de opmerking van Mas Rob:”Als de massa-mens ergens niet tegen kan, is het wel te worden uitgelachen. Spot en ridiculisering zijn machtige wapens.”

Zie bijvoorbeeld het onderkoelde antwoord van de Tegelwinnaars op het hysterisch gekrijs van Bert B. Zo kan het ook.
http://www.vn.nl/Opiniemakers/De-Week-Waarin…-1/Artikel-Week-Waarin/De-Week-Waarin…-213.htm

op 14 04 2011 at 10:56 schreef Rob:

“De constatering dat bij Volkert van der G. de kogel van links kwam, was relevant.”

Nee. Ik ben er (vraag het ook aan Dion Gruis) helemaal niet van overtuigd dat dierenactivisme een links dingetje is.

Eigenlijk is dit blog een reactie op de (vooral linkse) afkeur van het NRC-stuk. Wat gebeurt er? Je hebt iets in handen waar de PVV wel raad mee zou weten in de Propagandaschlag en dan ga je weifelen. Dat moet je niet doen. Stok gevonden? Hond slaan, en wel meteen.

op 14 04 2011 at 10:59 schreef yurp:

@Peter

Heb je in mijn stukje een ‘dus’ zien staan? Zin één in voorbeeldje dat er meer mensen dan allochtonen in de Ridderhof rondwandelen. Zin twee is daar geen gevolgtrekking uit maar een constatering dat de bewering dat Tristan om allochtonen naar de Ridderhof is gegaan uit de lucht gegrepen is. Wat hij is. Er is voorlopig geen enkele aanwijzing dat het Tristan om allochtonen te doen was.

op 14 04 2011 at 11:06 schreef Sandro:

@Jabir,

Wat geef je me nu een vreemde ractie hierboven op 14 04 2011 at 08:47 ???

Ik haal de laatste regels aan van het stuk van Rob van Kan en dan begin je mij te vertellen hoe het in mijn koppie (en dan ook meteen maar van alle PVV-ers) aan toe gaat.

Mijn posting was het aanhalen van de laatste regels en mijn conclusie van deze laatste regels is dat ik het een bedreiging vind aan het adres van Wilders.
Zoals ik al aangaf heeft het even wat tijd gekost om tot deze conclusie te komen want “domrechts” hè…………

op 14 04 2011 at 11:08 schreef Jabir:

@Iris

Karma gaat niet over kwaad met kwaad vergelden. Dat is eerder een soort automatisme, dat ook wel ‘causaliteit’ genoemd wordt. Daarbij stilstaan (QED) is niet hetzelfde als vergelding.

Maar het is wel van belang om vast te stellen dat een PVV blikvernauwing evengoed kan leiden tot geweldsexcessen als deze. Het was gewoon een PVV’er. Zijn eerste slachtoffer was een allochtoon, en verder nog wat babyboomers. Ik vind het opvallend dat hij precies de doelgroepen in het vizier had die GeenStijl ook op de korrel neemt.

Het is leerzaam om de methoden en technieken van GeenStijl en de TMG te spiegelen (maar dan beter), zodat mensen doorkrijgen op wat voor mismaakte manier de afgelopen jaren het debat gegijzeld werd door dit soort van demagogie. Jarenlang eindigden items als gevolg van die gewetenloze publicitaire spelletjes hoog op de politieke agenda, werd die manier van doen beloond.

Ik verzon die ‘new rules’ niet.

op 14 04 2011 at 11:14 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Hehe, het is verleidelijk inderdaad. Overigens keur ik het NRC-stuk niet af. Daar kwam de PVV-opmerking terloops ter sprake. Ik werd vooral ziek van joop.nl, dat het hele drama eerst straal negeert, om dan vet uit te halen met het PVV-weetje. Alsof dát het nieuws was.

Je kunt dit PVV-feit ook in een sociaal kader plaatsen. Het gaat nu net als bij eerdere aanslagen om sociaal zwakke misfits en gestoorden die zich door de maatschappij en de politiek verraden voelen en dús damschreeuwen, waxinedingetjes gooien, hun auto de menigte in sturen en PVV stemmen. Het zijn allemaal wanhopige daden van verzet door mensen die het verder ook allemaal niet meer weten.

In dit licht gezien is PVV-stemmen eerder een symptoom dan een oorzaak.

op 14 04 2011 at 11:23 schreef Jabir:

@Sandro

Ik vond het meer eerder een interpretatie van het denkraam van Tristan. Althans, ik zie hier verder geen vuurwapens.

op 14 04 2011 at 11:24 schreef Bookie:

Wat een domlinks stuk. Het is vrij waarschijnlijk dat hij een vorige keer SP heeft gestemd als vele PVV-ers.

op 14 04 2011 at 11:30 schreef Rob:

Ach, het is “bedreiging” om een film aan te halen. Dat is de typische kneejerk-reactie van de rechtse rattenbende. Er wordt over “iemand in het lijkenhuis stoppen” gepraat DUS is het bedreiging. Niet lezen, niet begrijpen, meteen brullen. Brussen zou het niet beter gedaan hebben en misschien heeft hij dat ook al gedaan. Ik volg niet alles wat die idioot zoal tettert ter meerdere eer en glorie van zijn portemonnee.

Ik ga het niet uitleggen. Bekijk ’t maar.

op 14 04 2011 at 11:32 schreef Jabir:

In dit klimaat van rechts-fundamentalistisch geweld is het voor bijvoorbeeld mevrouw Berndsen van D’66 geen overbodige luxe om te gaan denken over persoonsbeveiliging naar aanleiding van de haatcampagne die Geenstijl Brussen en Paternotte tegen haar aan het voeren zijn. Zoiets levert gewoon stemmen op.

op 14 04 2011 at 11:49 schreef Ton Biesemaat:

Het lijkt me van een gezonde journalistieke nieuwsgierigheid getuigen om de achtergronden van iemand die prominent in het nieuws komt te achterhalen. In Nederland krijg je dan al gauw weer een opgestoken vingertje dat je een dochter niet kan kwalijk nemen wat haar vader heeft uitgespookt (ik doel op die juf Maxima Zorreguieta). Maar sinds Freud en Buikhuizen meen ik dat men wel overtuigd is dat het milieu en de genen die een individu meekrijgt nogal bepalend zijn wie iemand wordt. Om Tristan alleen maar een PVV’er te noemen is als we ons breder informeren nogal simpel. Kijk eens naar zijn vader (bron http://www.stelling.nl Kleintje Muurkrant):

Gladiolen?
woensdag 13 april 2011
Interessant. Volgens buurtgenoten verzamelden de stijfgristelijke Hans René van der Vlis en diens zoon Tristan “een hele berg wapens”. Stond gisteren in het dagvod van de Basisweg. Of ze daarvoor alle benodigde vergunningen hadden werd nog niet duidelijk. De rijksrecherchesmurfen en hun Alphense collega’s zijn nog bezig met hun snuffelcampagne. Vandaar.
Verder bleek Hans René’s broer en dus Tristan’s oom ene Arie van de Vlis te wezen. Voormalig chef staf van de Nederlandse krijgsmacht, die destijds niet blij was met de missie naar Srebrenica, omdat de boys van de Luchtmobiele Brigade naar zijn mening te licht bewapend waren. Toen Paars I aantrad nam Arie zijn congé en werd adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit.
Nou kan je daar op zich geen praliné van maken. De ene familie krijgt een pronte snikkel van Linda de Mol en de ander van wapens. Al is bovengenoemde concentratie wel opmerkelijk. Komt nog iets bij.
Hansepans illustreert de hersenspinsels van het Civilistisch Appèl. Een organisatie die in 2002 is opgericht door ene professor mr. Olaf baron van Boetzelaer, bij wie het zuiver Neerlandsch bloed in de aders vloeit. Onze baron is een vroegere Bossche bef van CDA-huize, die ondermeer in zijn centrale verwarming heeft staan, dat ie hoofd is geweest van een analyseafdeling van de Nederlandse Inlichtingen Dienst Buitenland. De dienst die stiekem de Nederlandse Gladiolen dirigeerde vanuit Villa Maarheeze in Wassenaar. En wat hadden die Gladiolen binnen handbereik? Een hele berg wapens.
Officieel is zowel de Inlichtingendienst Buitenland als het bosje Gladiolen op de vuilnisbelt beland. Ook al omdat het gedachtengoed van Marx en Lenin in Europa is teruggedrongen tot de nostalgische annalen van clubs als Civis Mundi van communistenvreter Wim Couwenberg (1). Maar er is een nieuw gevaar dat knaagt aan de wortels van onze samenleving en waartegen wij ons met hand en tand moeten verzetten: de islam. Voelt u waar we heen willen? Juist.

(1) Zie voor deze geestverwant van Van Boetzelaer de artikelen “Hoe een schoonmaakster de Somalische Jeanne d’Arc werd” en deel 1 van de serie “Het schaduwcommando van de Prins”. Van Boetzelaer treedt zelf nog even op in het artikeltje “ze zijn er nog…” in Kleintje Muurkrant nummer 283 (1995).

Zie dan http://nl.wikipedia.org/wiki/Civilistisch_App%C3%A8l

http://www.civilisme.eu/asp/default.asp?t=show&var=1163
Het logo is van de vader van Tristan, dit is gewoon een klassieke fascistoïde club.

Op de website van zijn vader http://www.hansrvandervlis.com/ staat het bol van de Keltische symboliek, zoals men wellicht weet is het Keltisch kruis een nieuw symbool binnen neonazi-kringen, de tekeningen ademen mijns inziens een kitscherig sfeertje uit met de bekende fascistoïde symboliek.

Dus het zal allemaal best dat Tristan een ‘lone nut’ was die dood en verderf zaaide. Maar zijn milieu waarin hij verkeerde en de doorgegeven genen zijn op zijn minst intrigerend te noemen.

op 14 04 2011 at 12:19 schreef Sandro:

Die Hans van der Vlis is een kunstenaar heeft zelfs prijzen gewonnen voor zijn kunststukjes.

Even een paar open deurtjes intrappen:
Kunst en kunstenaars zijn/is links
Neonazis = nationaal socialistisch

Je zou bijna gaan denken dat Tristan in een links milieu opgroeide……of?

op 14 04 2011 at 12:30 schreef Sandro:

Geen motief
Er werd ook meer bekend over de dader en zijn achtergrond. In de afscheidsbrief stond zoals bekend geen motief voor zijn daad maar stonden wel verwijzingen naar digitale bestanden. Uit die documenten kon de politie echter ook weinig nieuwe inzichten halen. Wel kwam hij suïcidaal over en was de informatie in de digitale bestanden volgens de politie eerder filosofisch dan bedreigend van aard. (bron nos.nl)

Filosofisch??

op 14 04 2011 at 12:34 schreef Jabir:

@sandro

Toch nog even de reactie van Ton hierboven tot je door laten dringen. Hij groeide dus op in een extreemrechts milieu, waarin nogal aan geweldsverheerlijking werd gedaan.

op 14 04 2011 at 12:49 schreef Bastiaan:

@Rob, Peter

De enige reden waarom ‘we’ zouden moeten beslissen onszelf te verlagen tot het niveau van de ‘ander’ is als je het plausibel kunt maken dat dat verlagen een netto positief effect voor ‘ons’ zou sorteren. Joep Smaling (14 04 2011 at 01:59) en Mas Rob gaven al aan waarom dat best eens niet het geval zou kunnen zijn. Ik ben benieuwd of jullie kunnen motiveren waarom het wel zo is.

Wat betreft de aanwezigheid van een Syrische man onder de doden en de laag-bij-de-grondse opmerking ‘de kogel kwam van rechts’. We weten inmiddels dat vier autochtonen en een niet-Westers allochtoon zijn overleden. Over de herkomst van de gewonden is voor zover ik weet niets bekend. Er is dus geen informatie aanwezig om te stellen dat de slachtoffers (doden en gewonden) GEEN ‘random sample’ uit de Nederlandse bevolking betreft. Dan toch koppig de schijnwerper enkel op de overleden Syrische man richten is even dogmatisch als een belediging t.o.v. de andere slachtoffers, alsof zij slechts ‘collateral damage’ zijn.

op 14 04 2011 at 12:56 schreef Roots:

Ik zie vooral prachtige tekeningen/ schilderijen van dieren en van de natuur op de site van Hans.
Een groot natuurliefhebber, dat kunnen we WEL met zekerheid vaststellen.

op 14 04 2011 at 13:16 schreef Niels:

Domlinks houd hier domrechts goed in evenwicht. Met onze grote vriend Jabir als middelpunt.

op 14 04 2011 at 08:47 schreef Jabir:

@Sandro

Percies. Dat doet jouw soort dan he. Een pistool trekken en denken dat dat gerechtvaardigd is. Kan er wel gejankt worden dat de kogel helemaal niet van rechts kwam, maar PVV’er sandro laat hierboven zien hoe het werkt in die koppies. Zoiets zal PVV’er Tristan inderdaad wel gedacht hebben toen hij die Arabier doodschoot.

Waarmee Jabir maar eens aangeeft dat ie het hele stuk niet eens heeft gelezen. Wat een armoe.

op 14 04 2011 at 13:19 schreef dick jansen:

Uiterst leerzaam weer van een aantal deskundigen hierboven om het schedeltje van Tristan te lichten en ons dan te duiden hoe het zit aan de hand van milieu, politieke voorkeur etc. Dank daarvoor.
Wat onderbelicht blijft is het miserabele niveau van de schietsport. Jarenlang lid zijn van een schietvereniging, meerdere wapens bezitten, patroonhouder na patroonhouder leegschieten in een druk beklant winkelcentrum, en dan nog ‘slechts” vijf slachtoffers maken. Heeft het deskundigenpanel hier ook een mening over?
Zo, dat was mijn portie cynisme voor vandaag.

op 14 04 2011 at 13:22 schreef Otto:

Terwijl, Jabir, de afkeer van allochtonen in Stormfrontkringen in het niet zinkt bij hun Jodenhaat. Het is dan een beetje dom om niettemin je kogels in de Ridderhof af te vuren in plaats van op een schoolpleintje in Buitenveldert.

op 14 04 2011 at 13:23 schreef Misantroop:

Van dat Civilistisch Appel:

i. De overheid dient de wet en de genomen wettige besluiten uit te voeren, indien nodig met de sterke arm van politie en justitie. Aan de Nederlandse gedoogcultuur van hoog tot laag moet een einde worden gesteld. De rijksoverheid moet snel en effectief ingrijpen indien lagere overheden en uitvoerende instanties haar genomen besluiten saboteren, zoals bijvoorbeeld soms het geval is met betrekking tot de Koppelingswet, het asielbeleid en de WAO. De huidige criminaliteitsexplosie, ten dele van een internationaal karakter, vraagt om draconische bestrijding en sancties.

Ik herhaal de laatste zin:

De huidige criminaliteitsexplosie, ten dele van een internationaal karakter, vraagt om draconische bestrijding en sancties.

You be the judge verder.

op 14 04 2011 at 13:39 schreef Niels:

@Misantroop

Dus als dat de oorzaak ‘blijkt’ te zijn, dan mag je dat niet benoemen?

op 14 04 2011 at 13:48 schreef Jabir:

@Bastiaan

Onder de andere slachtoffers waren vooral babyboomers te tellen. Moet je voor de grap die term eens in de search van geenstijl, die bespottelijke jaap site of het blogje van Brussen gooien, want ook in de richting van babyboomers wordt er natuurlijk al tijden een haatcampagne gevoerd.

Overigens vind ik strategische “adviezen” van een SGP’er als Joep Smaling niet relevant. Zou ik ook roepen als ik horig zou zijn aan een rechtse agenda en de tegenpartij alvast de wind uit de zeilen wil halen. Gaat niet gebeuren joh.

@Niels

Die laatste uitspraak staat op zichzelf en is voor verschillende uitleg vatbaar. Dat jij zaken heel rechtlijnig op maar een manier kan begrijpen betekent natuurlijk niet dat ik die tekst niet las. Eerder dat een begrip als ‘polysemie’ niet aan jou besteed is. Dat dit een bedreiging van Wilders zou betreffen zoals Sandro stelde is eerlijk gezegd minder voor de hand liggend.

op 14 04 2011 at 13:59 schreef Jabir:

Echt heerlijk, al die “nuance” bij rechts ineens als hun eigen gewelddadige ideologie ter discussie staat.

op 14 04 2011 at 14:10 schreef Niels:

@Jabir

Inderdaad Jabir, het begrip ‘polysemie’ is niet aan mij besteed. Ik ben ook maar een eenvoudige offset drukker, een arbeider. Het ‘gewone’ volk waar jij het zo graag voor opneemt, dat ben ik. Maar ik ben wel slim genoeg om te weten dat ook de ‘poep’ van de koningin stinkt. En jij praat ‘poep’, Jabir. Hoe duur je woorden ook zijn.

op 14 04 2011 at 14:14 schreef Sandro:

Het is niet voor vershillende uitleg vatbaar als de schrijver aan het citaat het volgende toevoegd:

And that‘s how you get Wilders

Is een bedreiging en niks anders.

Ook je conclusie dat Tristan opgroeide in een extreem-rechts milieu raakt kant nog wal, muurkrantje is een extreem-linkse website dus daar wordt alles (net als b.v. bij krapuul) afgeschoven naar rechts en dan meestal ook nog met begeleidende woorden als – nazi-fascistisch-discriminatie-Hitler-enz.enz.

op 14 04 2011 at 14:26 schreef Sandro:

Jabir – de 25-jarige man die de politieagent gisteren heeft doodgeschoten en een (waarschijnlijk 15-jarig) meisje heeft doodgeslagen met een brandblusser is zeer waarschijnlijk een uitgeprocedeerde asielzoeker die binnenkort het land uitgezet zou worden.
Dit melden bronnen binnen het Groningse korps.

Mag ik nu de beurt weer aan jouw geven voor de broodnodige “nuance”.

op 14 04 2011 at 14:27 schreef Misantroop:

@Niels

Natuurlijk mag je dat wel benoemen, maar om nou allemaal mensen in een winkelcentrum neer te maaien gaat natuurlijk een beetje te ver, niewaar?

op 14 04 2011 at 14:32 schreef Jabir:

Ja Sandro, maar dat conflict ligt vrij duidelijk in de relationele sfeer en is met een beetje goede wil wel te herleiden naar het keiharde rechtse beleid met betrekking tot asielzoekers die de pech hebben om niet Sahar te heten.

op 14 04 2011 at 14:35 schreef Jabir:

@Niels

Prima dat je er zelf toe besluit om oogkleppen op te zetten en alleen op fundamentalistische wijze te lezen, maar dat neemt niet weg dat dit stukje tekst voor verschillende uitleg vatbaar was. Om jouw een beetje dommige niveau van duiding dan als maatgevend te nemen gaat me iets te ver.

Sinds wanneer neem ik het trouwens op voor het gewone volk? Ik walg van arbeiders.

op 14 04 2011 at 14:43 schreef Niels:

@Misantroop

Je kunt het er niet mee eens zijn, met dat Civilistisch Appèl. Maar ik zie nergens in dat appèl staan dat je willekeurige mensen moet neerschieten in een winkelcentrum. Misschien dat jij een link hebt naar dat betreffende stuk?

op 14 04 2011 at 14:46 schreef Jabir:

@Niels

Zoals mijn voorvader al stelde, qua arrebeiers:

Jacob Spanjaard was voorstander van een harde lijn, die inhield dat concessies van werkgeverszijde tot iedere prijs vermeden moesten worden. In geen geval mochten textielarbeiders de indruk krijgen dat met de bazen te praten viel. Dat Spanjaard zich ook na het verlopen van de staking hard en autoritair bleef opstellen blijkt uit een brief aan de textielwerkgeversvereniging van 16 december 1924: “Naar het oordeel der arbeiders hebben wij niet gevraagd, nog minder naar dat van [de socialistisch georiënteerde textielarbeidersbond] De Eendracht, het kan ons dus niet schelen op welke wijze een andere regeling door hen als goed of beter beschouwd wordt… Hoe wij over tevreden of mokkende arbeiders denken of hoe wij staan tegenover de ‘verwisseling’ van arbeiders in onze werkplaatsen, moge De Eendracht aan ons overlaten”.

op 14 04 2011 at 14:52 schreef Niels:

In 1 comment legt Jabir het failliet van links uit. Bedankt Jabir, ik had het niet beter uit kunnen leggen.

op 14 04 2011 at 14:59 schreef Sandro:

Jabir, tsjonge zeg wat ben jij een eng mannetje.
Als types als jij staan voor de intellectuelen in dit land voorzie ik nog veel meer problemen dan we nu al hebben.

En de tekst is niet voor meer uitleg vatbaar zoals je blijft volhouden. De tekst was dat wel geweest wanneer er niet door de schrijver aan toegevoegd was:
And that‘s how you get Wilders

Je moet Niels niet als dom wegzetten, je kunt zelf niet begrijpend lezen.

op 14 04 2011 at 15:02 schreef Misantroop:

@Niels

Draconische maatregelen. En het is dus mogelijk dat een labiel lulletje dat op een dusdanige manier interpreteert als: Kill every fucking thing around you.

op 14 04 2011 at 15:03 schreef Niels:

@Peter

En nu niet gaan piepen, hè. Jij geeft dit soort figuren een podium op jouw site. Dan ga ik nu lekker achterover zitten en genieten van de comments van Jabir.

op 14 04 2011 at 15:14 schreef Misantroop:

He, Sandro. Als ‘And that‘s how you get Wilders’ al een strafbare bedreiging is, dan moet Wilders minstens 8x levenslang in een isoleercel krijgen.

En als je een opleiding had voltooid en Engels had geleerd, dan had je geweten dat ‘And that‘s how you get Wilders’ niks te maken heeft met Wilders ‘pakken’ o.i.d.

op 14 04 2011 at 15:14 schreef Jabir:

Ik ben niet links, Niels. Maar ik doe ook niet aan islamofobie en vind dat je een mongool gewoon een mongool moet noemen. Dat het plebs zich liet manipuleren door een gewetenloos kliekje propagandisten betekent niet dat die propagandisten hun belangen op enige wijze behartigden. Integendeel zelfs. En een plebejer als jijzelf is daar natuurlijk een typisch voorbeeld van.

@Sandro

Toch apart dat jij er dan weer een bedreiging van Wilders inlas, wat evengoed een alternatieve lezing is, vind je niet?

op 14 04 2011 at 15:16 schreef Niels:

@Misantroop

Dus we moeten in alles rekening gaan houden, vanwege labiele lulletjes?

op 14 04 2011 at 15:17 schreef Jabir:

Wie ‘piept’ er dan Niels? Ik vrees dat je de impact van je eigen commentaren toch ietwat overschat.

op 14 04 2011 at 15:22 schreef Misantroop:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/04/opa_tristan_was_nsbert.html

Zoals Ton hierboven ook al bevestigde, Tristan de Terminator kwam dus uit een extreem rechts nest. Als we er even vanuit gaan dat Volkert inderdaad Groenlinks stemde, staat het dus 1-7 voor doden door rechts.

op 14 04 2011 at 15:23 schreef Sandro:

Nee dat vind ik niet.

You wanna know how you do it? Here’s how. They pull a knife, you pull a gun. He sends one of yours to the hospital, you send one of his to the morgue. That‘s the Chicago way.*

And that‘s how you get Wilders.

Laat weinig aan fantasie over, dat laatste regeltje is bewust toegevoegd door de schrijver en vind ik een bedreiging – of je het er nu mee eens bent of niet.

op 14 04 2011 at 15:33 schreef Bastiaan:

@Jabir

Ook al stelde ik hem primair aan de auteur van dit stuk en Peter vanwege de keuze dit op Frontaal Naakt te zetten, inhoudelijk ben je nog steeds niet op mijn vraag ingegaan. Wat betreft je ‘babyboomers’ opmerking, eerst de feiten even op een rijtje zetten anders verdrinkt zelfs speculatie een eenzame verstikkingsdood in het bedrieglijke drijfzand. Babyboomers zijn geboren tussen 1945 en 1955. Die zijn nu dus 55-66 jaar oud. We weten inmiddels de leeftijd van de overledenen en van twee slachtoffers en geen van hen was een babyboomer.
http://www.alphenaandenrijn.nl/Smartsite.shtml?id=77200
http://www.ad.nl/ad/nl/3722/Schietpartij-Alphen-a-d-Rijn/article/detail/577821/2011/04/10/Geen-minderjarigen-onder-doden-in-Alphen.dhtml

Misschien even tijd voor wat reflectie.

op 14 04 2011 at 16:04 schreef Jabir:

Dus die dame van de kledingwinkel was geen babyboomer volgens jou? Volgens mij wel. Een van die hoogbejaarden overleed trouwens aan een hartinfarct en niet een kogel en een andere wat jongere werd neergeschoten omdat hij op de schutter afrende.

Wat zijn de demogafische gegevens van de 17 andere gewonden trouwens, want dan lukt het nog wat beter met reflecteren mijnerzijds.

op 14 04 2011 at 16:31 schreef Jabir:

Zijn we eruit? Die kogelregen kwam dus op zeker van rechts en de appel valt niet ver van de boom. Opa NSB’er, vader iets anders schimmigs extreemrechts en kleinzoon PVV.

Wat een walgelijke Blokkerkunst maakt die vader trouwens. Dat moest haast wel een verwoestende werking op de psyche van Tristan gehad hebben.

op 14 04 2011 at 16:39 schreef Bigpete:

Jabir de man van 91 is wel degelijk door een kogel om het leven gekomen. Wel de berichtgeving volgen…

op 14 04 2011 at 16:44 schreef leo schmit:

Mag ik hierbij een onderzoeksvoorstel indienen?

Misschien is het een goed idee om de banden tussen Civilistisch Appel en de PVV nog wat nader te bekijken. En, indien gebleken, vervolgens de gezamelijke verbanden met andere fascistoide Nederlandse en Europese bewegingen. En, indien gebleken, vervolgens de verbanden met sponsors, te zoeken in de projectontwikkelaarswereld, de mediawerled, bankwereld, de wapenindustrie.

Titel: een incident in context (met dank aan van der Gouw)

op 14 04 2011 at 16:51 schreef Rob:

“Het is niet voor vershillende uitleg vatbaar als de schrijver aan het citaat het volgende toevoegd:

And that‘s how you get Wilders

Is een bedreiging en niks anders.”

Is geen toevoeging maar een deel van het complete filmcitaat.

Weet je wat? Doe fijn aangifte, die kunnen op de stapel naast de aangiften van Brussen. De politie heeft toch geen reet te doen verder joh.

op 14 04 2011 at 16:51 schreef Jabir:

@Bigpete

Dat doe ik heus wel. Ik had het dan ook over die man van tachtig.

op 14 04 2011 at 17:06 schreef Bigpete:

“staat het dus 1-7 voor doden door rechts.”

Pardon?
Schietpartij Kerkrade 1978, leden van de Rote Armee Fraction (extreem links) doden twee Nederlandse douaniers.

1986 extreem links kraaktuig steek een hotel in Kedichem in brand waar op dat moment een vergadering van de Centrumpartij werd gehouden. De vrouw van Janmaat verloor hier een been. Geen doden maar dat had makkelijk wel zo kunnen zijn.

1990 Roermond IRA leden schieten 2 Australisch toeristen dood. Zij verklaren later dat dit een vergissing was, de aanslag zou gemunt zijn op Engelse militairen

2002 Volkert van der Graaf schiet Pim Fortuyn dood.

2004 Mo Bouyeri (bepaald geen PVV stemmer…) vermoord Theo van Gogh

Schietpartij in Alphen, 6 slachtoffers plus zelfmoord dader (die jij gemakshalve maar bij de slachtoffers telt…

Het staat dus 6 voor een psychopaat die volgens sommigen PVV stemde en 6 doden plus een levenslang gehandicapt slachtoffer voor links/moslim

op 14 04 2011 at 17:08 schreef Jabir:

@Sandro

Zullen we samen naar de pliesie gaan? Doe jij aangifte tegen Rob’s bedreigingen (vanuit Italië, dus tja), doe ik er eentje tegen Ehsan.

op 14 04 2011 at 17:23 schreef Bigpete:

Ik bedoelde ook die man van 80. Er werd eerst gesteld dat hij door een hartverlamming was overleden maar hij bleek toch meerdere schotwonden te hebben.

op 14 04 2011 at 17:38 schreef Jabir:

Maar je schreef dat het een man van 91 was.

op 14 04 2011 at 17:41 schreef Rob:

IRA is links? Goh.

op 14 04 2011 at 18:37 schreef Bastiaan:

@ Jabir (reactie om 16.04)

Wel eens gehoord van het ‘burden of proof’ principe? Jij bent degene die claimt dat ‘Onder de andere slachtoffers waren vooral babyboomers te tellen’ met als doel GeenStijl als inspiratiebron voor Tristan van der Vlis’ actie aannemelijk te maken. Ik hoef helemaal geen informatie aan te dragen over de leeftijd van de gewonden. Zolang jij geen bewijs op tafel hebt kunnen leggen dat laat zien dat de slachtoffers ‘vooral’ uit babyboomers bestaan, heb je uberhaupt geen poot om op te staan. De concrete leeftijdsgegevens die via de media zijn gedeeld ontkrachten je claim. Je claim berust daarom ook op niets meer dan ‘confirmation bias’ en speculatie.

op 14 04 2011 at 19:29 schreef Jabir:

@Bastiaan

LOL!

Een ‘burden of proof’ principe geldt in bijvoorbeeld een rechtszaal. In een reaguurpaneel is dat helemaal geen wetmatigheid.

Maar de eerste dode was dus een Arabier en de volgende een babyboomer, moeten we nog even kijken naar de demografische gegevens van die 17 gewonden en de mensen die hij miste, want dan hebben we het plaatje pas rond. Maar buiten dat is deze discussie een achterhoedegevecht, gegeven het feit dat er meer bekend is over zijn extreemrechtse familie achtergrond. Zelfs GS heeft inmiddels schoorvoetend toegegeven dat deze kogelregen inderdaad van rechts kwam.

Als je begonnen was over zijn haat tegen mensen op scootmobiels had ik daar even niets op weten te zeggen. Maar dan kom je met zoiets als ‘burden of proof’ aanzetten.

op 14 04 2011 at 19:41 schreef Roots:

Jabir,

Beetje kortzichtig hoe je bezig bent mensen voortdurend in links en rechts in te delen.
Ook het ‘duiden’ van Tristan en zijn vader: gebaseerd op wat? De schilderijen van die Hans omlaaghalen met je Blokkeropmerking. Waarom?

Wat is je doel, Jabir. Wat zijn je drijfveren?

op 14 04 2011 at 19:52 schreef Misantroop:

Ja, Mo B. Was links. Echt waar, hoor!

op 14 04 2011 at 20:02 schreef Bastiaan:

@ Jabir

“Een ‘burden of proof’ principe geldt in bijvoorbeeld een rechtszaal. In een reaguurpaneel is dat helemaal geen wetmatigheid.”

Wat je dus eigenlijk zegt is dat de argumentatieleer op Internet andere wetten kent dan in de werkelijkheid. Dat jij, in dit geval dus, heerlijk van alles kan gaan zitten beweren zonder dat daar bewijs voor hoeft te zijn. Oke, bij deze heb je dus ook mijn interesse als gesprekspartner op Frontaal Naakt verloren. Scheelt weer tijd. Tegelijkertijd val je ook door de mand. Je zit Ehsan Jami dan wel af te zeiken om z’n ‘Mavo opvattingen’ maar je ontstijgt zijn niveau ook niet echt. Jammer.

P.S. GS geeft niks toe, het ‘Opa Tristan was NSB-ert’ stuk druipt van het sarcasme op de houding van mensen zoals jij om de ‘guilt by association’ kaart te spelen. Dat jij het niet ziet laat alleen maar zien dat je of een cursus begrijpend lezen nodig hebt of dat je te verblind bent door je vooroordelen.

op 14 04 2011 at 20:07 schreef Jabir:

@Roots

Lees anders de reactie van 11:49 hierboven terug over de extreemrechtse vader van Tristan. Ik haal de schilderijen van de vader van Tristan niet omlaag door ze ‘Blokkerkunst’ te noemen, dat doet iemand die zulk soort afbeeldingen produceert helemaal zelf. Moet ik daar nu een positieve recensie van geven omdat zijn zoon een serial killer is? WFT?

deze bijvoorbeeld:

[img]http://www.hansrvandervlis.com/cache/preview/79749ae47c6ab360eb7e2efedc1d6726.jpg[/img]

Sorry hoor, maar ik heb betere tijgers op het seventies behang van mijn buurvrouw gezien. Of deze, met de (achteraf wat pijnlijke) titel “The Attack”

[img]http://www.hansrvandervlis.com/cache/preview/1f81d3de1a71ab1a40af5a2700caaecd.jpg[/img]

op 14 04 2011 at 22:04 schreef Roots:

De man is net zijn zoon kwijt geraakt onder bizar zware omstandigheden, zijn zoon staat met een Hitler snorretje afgebeeld op GS en jij voelt je geroepen je hier en nu op deze laatdunkende manier over het werk van deze Hans uit te laten.
???
Waarom?

op 14 04 2011 at 22:35 schreef Jabir:

@Roots

Ik sta daar niet zo in, omdat ik denk dat ouders nogal wat te maken hebben met het gedrag van zo’n jongen, die kan ik eerlijk gezegd niet zonder meer als slachtoffers zien. Dus nee, ik heb in eerste instantie niet echt te doen met die ouders. Wel met andere nabestaanden natuurlijk.

Hij woonde nog thuis en als je je kind toestaat een wapencollectie aan te leggen na een schietincident en nadat die gedwongen in de psychiatrie werd opgenomen met suïcidale neigingen, denk ik dat het die ouders aan te rekenen is. Hoef ik niet eens meer te weten over de persoonlijke situatie.

En inderdaad. Los van krachtige en gewelddadige dieren, zeg maar een soort bestiale ‘Kraft durch Freude’ heroïek is het Keltische toch wel een belangrijk thema in zijn werk en dat is niet helemaal gespeend van neo nazistische associaties. Hij maakte dan ook het logo voor het extreemrechtse Civilistisch Appèl als ik het wel heb. Dat is relevant voor de discussie, omdat er ook bij Tristan zelf en zijn grootvader sprake is van dergelijke neigingen. Want de vraag is of de kogel van rechts kwam.

Trouwens, Tristan.. ehh Wagner? Dat is ook nog best Germaans. Deed het prima op de Bayreuther Festspiele.

http://www.youtube.com/watch?v=0-8jjEX1dm8

op 14 04 2011 at 22:50 schreef Roots:

De kogel kwam vanuit een gestoord bewustzijn.
Daarin is geen links of rechts.

op 14 04 2011 at 23:17 schreef Jabir:

Ik heb daar een andere spin op, roots. Maar dat begreep je al.

op 14 04 2011 at 23:34 schreef hallo:

Is het niet triest dan?
Hij had zo’n lieve, leuke kop.

op 15 04 2011 at 00:05 schreef Jabir:

Een babyface, jong voor zijn leeftijd, een vage, Mona Lisa achtige glimlach zonder enige onheilspellendheid, wat puistjes en veel gel in zijn haar. Een beetje nondescript en verlegen. Het soort jongetje met een lege, opgeruimde kamer met een snelle en zelfgebouwde computer.

Maar het is een momentopname en we weten niet van wanneer. Ook de bredere context van die familie is echt van belang denk ik. het zegt gewoon wat als er een spoor van gewelddadige symbolen in een familie te vinden is. Ik vind bijvoorbeeld die games niet perse van belang, maar wel als ik een gemeenschappelijke noemer herken in het nazisme van zijn opa, dat zijn vader het keltische symbool voor een extreemrechts clubje ontwierp en zijn generatie dan een soort virtuele geweldscultus heeft met games die de blokkade compleet weghalen om op mensen te schieten. Volgens mij verdwijnt die rem naarmate je zo’n situatie vaker herhaalt. Dat heet conditionering.

Wat die ouders betreft kan je volgens mij twee kanten uit, vandaar dat ik er wat last heb om al teveel empathie in mijn hartje te vinden. Of ze hebben die jongen helemaal aan zijn lot overgelaten tijdens een scheiding waardoor hij tussen de wal en het schip terechtkwam op een kwetsbare leeftijd en het ze niet echt kon jeuken dat hij zelfmoord wilde plegen en zware wapens in huis ging halen, of hij geeft gewoon zijn versie van hun manier van denken. Beide opties zijn weinig florissant.

op 15 04 2011 at 01:21 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Niet te diep zoeken, Jabir.

Natuurlijk zou het voor de ‘linksche saek’ goed zijn als we Tristan rechtse motieven konden aanwrijven. Maar het blijft er met de haren bijgesleept.

Ik vrees dat we hier gewoon te maken hebben met een eenzame, lelijke en wat wereldvreemde computernerd, die zich uitgekotst voelde door de maatschappij, die een hekel had aan mensen in het algemeen, die geen vrouw of vriendin had, die geen toekomst zag in een gezinsleven, die alles ‘kut’ vond en die bij de keuze voor een ‘Endlösung’ geen andere wapens kon bedenken dan uh, wapens.

Als je alles zo eens op een rijtje zet, rest maar één conclusie: wát een mazzel voor de bezoekers van Winkelcentrum Rokade in Zuilen dat Bert Brussen een andere manier heeft gevonden om zijn frustraties bot te vieren. ‘Kapotbloggen’ is vooralsnog niet dodelijk.

op 15 04 2011 at 02:14 schreef Odmar Tichelaar:

Dat deze lamlul ook PVV heeft gestemd maakt niemand blij. Wat dan overblijft, als je het politiek wilt invlechten, is dat hij zijn daad heeft begaan omdat hij het PVV-gedachtegoed daarmee dacht een dienst te bewijzen? Nee! Ieder weldenkend PVV-stemmer is daar tegen. Voor meningsuiting zonder oproep tot geweld, tegen alles wat dat aanmoedigt of anderzins.

Wat wel vaststaat is dat hij een vergunning heeft verkregen in de tijd dat de PVV in elk geval niet in de coalitie deelnam. En nu?

op 15 04 2011 at 02:34 schreef MNb:

Sandro kan werkelijk geen pagina op FN bezoeken zonder dom te doen.

“And that‘s how you get Wilders”

Iemand krijgen is niet altijd synoniem aan iemand neerknallen. Al zou dat in Sandro’s PVV-kringen wellicht het geval kunnen zijn. Dat weet hij vast beter dan ik.
Rob bedoelt uiteraard Wilders bestrijden met dezelfde middelen die hij gebruikt, maar dan effectiever. Domme (of toch kwaadaardige?) Sandro kan of wil dat niet begrijpen.
Dat doet hij alleen als zijn Grote Blonde Leider vergelijkbare uitspraken doet – over Marokkanse knieschijven of over 80 miljoen te deporteren criminele moslims. Dan zoekt Sandro met een telescoop naar de nuance, want GBL kan het onmogelijk kwaad bedoeld hebben. Die interpretatie reserveert Sandro voor iedereen die zijn bewondering voor GBL niet deelt.

Overigens vind ik een paar wansmakelijke non-kunstwerkjes onvoldoende om iemand tot extreem rechts te benoemen. Hoe graag ik Tristan ook aan de politieke overtuigingen van Sandro en Grote Piet zou willen koppelen, het verband is mij veuls te los.

op 15 04 2011 at 07:24 schreef Roots:

OF de ouders waren niet gescheiden en praat jij maar wat ins blaue hinein en dat is, gezien het feit dat het hier over mensen gaat, toch wel wat triest, Jabir.

op 15 04 2011 at 08:10 schreef Sandro:

Jabir – wanneer spreken we af voor ons uitje naar het politiebureau?

op 15 04 2011 at 08:25 schreef Sandro:

MNB, gelukkig je bent er nog – ik had je al een paar dagen gemist.
Wil je ons a.u.b. niet meer zo lang laten zitten zonder die ontstellend intelligente bijdragen van je?
Overigens voor de goede orde – waar heb ik ooit nuance aangebracht betreffende uitspraken als neuzen afhakken-in knieschijven schieten of 80 miljoen criminele moslims?
Je lult uit je nek – zal wel de tropenkolder zijn die je in de jungle van Suriname hebt opgelopen.

op 15 04 2011 at 10:06 schreef Jabir:

@Roots

Het is al bekend dat die ouders wel gescheiden waren. Ergert het je dat ik me niet ontzet en geshockeerd over het menselijk drama uitlaat, maar het wat breder maatschappelijk bekijk? Dat ik niet op voorhand geneigd ben die ouders snikkend in de armen te vallen vanwege het ongelofelijke leed dat ze overkwam? Bij zo’n jonge jongen kan die daad sowieso niet los van zijn ouders gezien worden en als je van alle signalen hoort die hij al jaren voor zijn daad afgaf, denk ik dat die ouders zichzelf terecht verwijten kunnen maken. Linksom of rechtsom.

Ik vind het nog steeds behoorlijk onvergefelijk om een inwonend suïcidaal kind de gelegenheid te geven om een vuurwapencollectie aan te leggen.

Wel vind ik het goed en moedig dat die ouders nu het gesprek aangaan met andere nabestaanden, als ze zichzelf maar niet al teveel een slachtofferrol aan gaan meten. Want daar zou ik onpasselijk van worden.

@Gregor Hakkenberg

Ja maar wanneer ontstaat een manier van denken waarin het eigenlijk niet uitmaakt of je andere mensen afknalt of niet? Het helpt op z’n minst om in staat te zijn bepaalde “categorieën” van mensen als minder menselijk te zien. Dat zou zelfs nog betrekking kunnen hebben op het proces Wilders. Het probleem van haatzaaien is namelijk, dat bepaalde mensen ook echt gaan haten. Hoe gericht is dat? Is het zo dat mensen als gevolg van de taal van iemand als Wilders makkelijker over zo’n grens gaan, terwijl ze het anders alleen maar op zichzelf gericht zouden hebben? Minachting is aangeleerd gedrag.

Elke menselijke handeling heeft trouwens een politieke dimensie. Deze ook, maar de vraag is welke.

op 15 04 2011 at 12:07 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

@Jabir Tja, het is een manier van hineininterpreteren en oorzaken zoeken waar deze misschien helemaal niet zijn. Natuurlijk is het makkelijker om mensen dood te maken als je gelooft dat ze sowieso minderwaardig zijn. Ik zie echter niet meteen de invloed van de PVV hierin. In ieder geval niet voldoende om dat onderdeel van Tristans leven meteen tot hoofdonderwerp te maken.

Er lopen honderden van dit soort onvolgroeide volwassenen rond. Sommigen worden dierenactivist en vinden nertsenfokkers untermenschen die je rustig mag bedreigen. Anderen worden kraker en duwen een koelkast van het dak op de politie. En weer anderen geloven dat alle homo’s kakkerlakken zijn. Die worden potenrammer.

Deze jongen lijkt vooralsnog geen gericht politiek of religieus doelwit te hebben gehad. Hij wilde kennelijk gewoon zo veel mogelijk mensen met zich meenemen. Hij leed aan waandenkbeelden en dacht dat hij opdrachten vanuit de geestenwereld kreeg. Kortom, hij was ziek in zijn hoofd.

Wat niet wegneemt dat ik het geheel met je eens ben als je de roze horden hetzerig gedrag verwijt. Ze mogen alles doen en zeggen zonder daarvoor verantwoording af te hoeven leggen. Babyboomers en allochtonen zwart maken, mensen betitelen als ‘minderwaardig’ en fatsoen wegzetten als iets smerigs van ‘moralfags’. Zij kweken met hun huftercultuur inderdaad een klimaat van ontmenselijking waarin geweld kan ontstaan. Maar dít geval…. ik ben niet overtuigd.

In ieder geval niet voldoende om de complete berichtgeving over de slachtpartij op te hangen aan die jongen zijn stemgedrag, zoals joop.nl deed.

op 15 04 2011 at 16:53 schreef Sofia van der Linde:

Het is niet een keus tussen òf de hele tijd alles nuanceren òf altijd even grof terug schelden. Ik geef de voorkeur aan nuance, maar dan moet de gesprekspartner daar wel voor open staan.

Domrechts heeft zoveel invloed, omdat Progressief Nederland jarenlang bang was om van “demoniseren” beschuldigt te worden.

Het is nu al zo ver, dat Domrechse personen openlijk voor rassenwetten pleiten (zie PVV-verkiezingsprogramma p.11) en dan nog gaan janken als ze “racist” worden genoemd. Dat is geen schelden. Dat is een objectieve omschrijving; net als het SGP-programma seksistisch noemen.

Dat is mijn grootste probleem met de PVV-aanhang en de nieuwe hufters. Ze zijn volslagen schijnheilig, de meest elementaire logica doen ze af als elitair en de zelfs beleefde kritiek is een vuile hetze.

op 15 04 2011 at 22:07 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Inderdaad. Bas doet hier (en op Twitter) heel zielig omdat iemand de naam van zijn meisje noemt. Zijn vriendje Bert wrijft mij gezinsverwaarlozing aan, noemt me een ex-crimineel en zegt dat ik mijn kinderen in de kelder bezoek. Dat mag kennelijk wél allemaal.

Brussen noemt mij een stalker, maar ik heb nog nooit een onvertogen woord of leugen over hem geschreven. Ik uit kritiek op zijn bejegening van willekeurige voorbijgangers. Pleit voor meer fatsoen. Maar dat is al voldoende om fascist genoemd te worden bij dit soort lui.

Bert bande mij van zijn blog en van De Jaap met de toevoeging dat ik maar op mijn eigen blogje moest gaan bazelen. Dat deed ik. Er komt geen hond daar, in verhouding met bbrussen.nl, maar toch ging hij volledig over de rooie toen ik daar mijn eerste kritiekstukje plaatste. Een keurig stukje, over hoe Bert anoniempjes de gelegenheid geeft onschuldige voorbijgangers te beschadigen.

Sinds die tijd heb ik van Brussen een enorme bak stront over me heen gekregen, werkelijk te grof voor woorden. Inmiddels verwijst hij naar me als ‘veroordeelde stalker’. Ook ‘niet erg deftig’, zou Bas zeggen.

Kort daarop begon ik mijn anti-hufter site, met alle ruimte om Berts strapatsen te belichten.

Ik bekritiseer Bert Brussen, probeer dat op een nette manier te doen. Plaagstootjes. Het feit dat hij daarop reageert met buitenproportioneel verbaal geweld en laster – ook tegenover mijn gezin (ik heb twee stoere pubers en geen kelder) – motiveert me om met argumenten en bewijzen te blijven aantonen dat Bert hypocriet is, liegt en zinloos verbaal gewelddadig is.

Ik ga voorlopig NIET deaud.

op 16 04 2011 at 14:12 schreef Jabir:

@Gregor op 15 04 2011 at 12:07

Je hebt gelijk. Tristan was ‘aangetikt door de geesten’. Volkert van der G. natuurlijk ook op zijn manier, maar dat schrijf je in feite al. Ik vind je site echt goed, er ontstaat wat zicht op de ‘antics’ van iemand als Bert, want zelfs in z’n genre faalt hij erin om werkelijk te amuseren.

Hilarisch weer op Twitter. Ik zeg doen!

op 16 04 2011 at 16:25 schreef leo schmit:

Na lezing van ‘hilarisch’ kom ik tot de conclusie:

Bert is een gevoelige jongen die lijdt onder smaad en laster.
Bert is ook een heel fatsoenlijke jongen die beseft dat er grenzen zijn in de omgang met andere mensen.

Laten we hopen dat hij met dat ‘aanpakken’ van PB binnen de grenzen blijft en zich niet te buiten gaat aan smaad en laster.

op 16 04 2011 at 19:15 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Ach, mij is ook al diverse malen een aangifte beloofd. Ik hoop van ganser harte dat hij een keer doorzet. Dat wordt lachen.

@Jabir: Bert Brussen mijdt het debat met ‘fatsoenlijke’ mensen. Hij trekt het niet als iemand hem openlijk bekritiseert. Daarom mengt hij zich alleen in discussies op platforms waar hij zelf of een van zijn vrindjes aan de knoppen zit. Zodat hij de discussie volledig naar zijn hand kan zetten. Zodra iemand met te sterke argumenten en harde feiten komt, wordt deze weggezet als moraalfacist en geband.

Een uitzondering is André van Es, die er op een of andere manier in slaagt Bert op diens eigen site van repliek te dienen zonder een ban aan de broek te krijgen. Maar dat is dan meteen ook de uitzondering die de regel bevestigt.

Dus wil je hoor en wederhoor bij Bert, dan zul je de dialoog helemaal zelf moeten creëren. Vandaar dat ik ‘Nieuwe Hufters’ aan trotstrut.nl geplakt heb. Daar kan ik Bert citeren en meteen aantonen dat hij liegt. Ik verzamel er de smerigste brussenstreken (die ‘naaktfoto’ van Jeroen Mirck, dat is toch werkelijk van een niveau…). De site toont inmiddels een aardige bloemlezing.

Gewoon, omdat het kan.

op 18 04 2011 at 12:02 schreef Sandro:

Nuance……….?

http://al-yaqeen.com/nieuws/nieuws.php?id=1917

op 19 04 2011 at 13:42 schreef Sandro:

Nou – niemand van dom-links of anderszins die kan of wil reageren?
Valt me godsgruwelijk tegen.

op 19 04 2011 at 16:03 schreef hj:

Wat voor reactie wil je precies horen, Sandro?

op 19 04 2011 at 19:15 schreef Sandro:

Nou hj, als het over een idioot gaat die mensen afschiet onder de drugs zit en geestelijk op z’n minst labiel is, dan weet men over het algemeen niet hoe snel we dat iemand van de PVV moeten noemen of op z’n minst iemand van rechts. Hebben we geen medelijden met de ouders want het zijn nazi’s omdat opa lid was van de NSB en omdat de tekeningen van de vader beschouwt worden als fascistische kunst, moet ik nog even doorgaan?

Een Moslima die vervolgens verklaart dat (zie link) schijnt hier nogal gewoon gevonden te worden, is dat natuurlijk niet, is walgelijk in haar optreden maar dat veroordelen we hier niet want politiek (in)correct…!?

op 20 04 2011 at 07:47 schreef Sandro:

effe lachen? Zoek de 10 verschillen:

http://forum.fok.nl/topic/732834

http://www.maroc.nl/forums/het-nieuws-van-de-dag/328130-exemplaren-koran-verwerkt-tot-toiletpapier.html

op 20 04 2011 at 11:52 schreef hj:

Lees ik het nu goed Sandro? Vergelijk jij hier een schizofrene zelfmoordterrorist met zes doden op z’n geweten met een zelfingenomen moslima die vindt dat ze tijdens dat incident goed haar best heeft gedaan voor Allah?

En dat laatste zouden we even verschrikkelijk moeten vinden als het eerste? Ga toch weg man!

op 20 04 2011 at 12:12 schreef Sandro:

Ik ga helemaal nie weg hj.
Ik vergelijk niks, ik stel vast dat er niet gereageerd wordt zodra het niet (verondersteld) rechts of een (veronderstelde) PVVer aan te smeren is.
Niks meer en niks minder.

Dus beste hj luidt mijn antwoord: Nee, dat lees je niet goed.

op 20 04 2011 at 12:19 schreef Sandro:

Lees deze eens, ook zelf ingenomen? Of toch erger…!?

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/579665/2011/04/20/Radicale-moslims-Koninklijk-huwelijk-wordt-nachtmerrie.dhtml

op 21 04 2011 at 00:43 schreef hj:

Eh, volgens mij wordt er vooral niet gereageerd omdat jij de enige bent die dat soort sites leest. Ik doe dat in ieder geval niet, en nu jij me dat interview onder de neus drukt zeg ik: zielig voor het kind, dat ze zo diep in dat geloof zit en zich op basis daarvan beter voelt dan anderen. Maar zolang ze mij er verder niemand kwaad mee doet interesseert het me bar weinig.

En wat betreft het voornemen van die andere boze moslims: sjonge zeg, ze gaan vlaggen en foto’s verbranden, verschrikkelijk! :’)

Ik kan me er volstrekt niet druk om maken en vind het nog steeds totaal niet te vergelijken met het in koelen bloede neerschieten van andere mensen.

op 21 04 2011 at 08:29 schreef Sandro:

hj, precies daarom gaat alles langzaam naar de klote – en nee ik ben niet de enige die die sits leest, ook hier niet.

op 21 04 2011 at 08:31 schreef Sandro:

Overigens lees ik ook andere sites zoals deze:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9593412/__Laffe_beroving_bijna_blinde_jongen__.html?p=2,1

op 21 04 2011 at 08:37 schreef Peter:

Ben je nou de hele dag op zoek naar bewijzen van de slechtheid van onze ‘getinte’ medemens, Sandro?

op 21 04 2011 at 10:13 schreef Sandro:

Nee hoor Peter dat is niet zo.
Ook ben ik er van overtuigd dat de “getinte” medemens niet gemiddeld slechter is dan de zogenaamde “blanke” medemens.
Wel ben ik er van overtuigd, en dat staven de feiten, dat de “getinte” medemensen hier ten lande een onevenredig hoog aantal criminele activiteiten ontplooien.

op 21 04 2011 at 10:29 schreef Peter:

Is dat zo, of is er een onevenredige (media)aandacht voor de criminele activiteiten van getinte medelanders? En als het inderdaad zo is dat getinte medelanders eerder vallen voor de verleiding van een misdadige carrière, heeft dat dan te maken met hun huidskleur, hun cultuur, of misschien met het feit dat ze onevenredig vaak deel uitmaken van de sociale onder-onderklasse in Nederland?

op 21 04 2011 at 10:53 schreef Sandro:

Durf jij de stelling aan dat getinte medelanders dus wel een gevangenisstraf krijgen voor bepaalde misdrijven en blanke medelanders niet?
Durf jij de stelling aan dat bij opsporing verzocht er selectief misdrijven getoont worden aan de hand van getinte medelanders, en dat de misdrijven door blanke medelanders bewust minder in beeld gebracht worden?
Het is de schuld van de maatschappij dat getinte medelanders onevenredig vaak deel uitmaken van de sociale onderklasse?

op 21 04 2011 at 10:59 schreef Peter:

Ik durf de stelling aan dat er onevenredig veel aandacht is voor elke misstap van een allochtoon, inderdaad. En dat er geen belangstelling is voor autochtonen die naast de pot pissen.

Sterker nog, als een autochtoon iets uitvreet, bijvoorbeeld mensen neerschieten in een winkelcentrum, en je wijst erop dat het om een autochtoon gaat, wordt je door de PVV, de Roze Khmer, de Telegraaflezers en zelfs door Femke Halsema gekapitteld omdat de achtergrond van de dader er niet toe doet.

Ik zei niet dat het de schuld van de maatschappij is dat niet-westerse allochtonen onevenredig vaak deel uitmaken van de onderklasse. Je wilt zo graag hijgerig scoren, dat je altijd een paar stapjes vergeet voordat je je slam-dunk maakt.

op 21 04 2011 at 11:08 schreef Sandro:

Ik vergeet niet een paar stapjes, ik vroeg het me gewoon af.
Ik ben het niet met je eens over de aandacht voor allochtonen dan wel autochtone Nederlanders – maar dat had je al gedacht.
Er zijn voldoende cijfers die aangeven dat de allochtone medelander vaker in aanraking komt met justitie, daar kunnen we nog uren over lullen maar die cijfers zijn er.
Waar het aan kan liggen dat allochtone medelanders vaker voor de misdaad kiezen is volgens mij een combinatie van niet aan willen passen, cultuur en geloof/ideolgie.

op 21 04 2011 at 12:17 schreef hj:

Sandro: hj, precies daarom gaat alles langzaam naar de klote – en nee ik ben niet de enige die die sits leest, ook hier niet.

Waarom gaat alles langzaam naar de klote? Omdat ik me niet opwind over het verslag van een zelfingenomen moslima of het voornemen van boze moslims (een boosheid die ook niet helemaal onterecht is als je het mij vraagt, ze is alleen hypocriet) om foto’s en vlaggen te verbranden op het promotiefeestje van de Britse monarchie?

Alles gaat helemaal niet naar de klote, het gaat hier al met al nog best prima. Zelfs met een baggerkabinet als het huidige.

op 21 04 2011 at 13:34 schreef Sandro:

hj, droom verder en blijf vooral je ogen sluiten.
Types als jij zullen binnen een jaartje of 10(hooguit) ontwaken uit de illusie dat het hier één grote Punica-oase zou zijn.
Maakt verder niet uit, maar ga dan ook niet janken.

op 21 04 2011 at 22:39 schreef hj:

Hoor je mij janken? ;p

Dat het allemaal één groot feest is dat niet beter kan heb je mij ook niet horen zeggen. Maar al het gekanker en gezanik op internet en in de politiek komt me ondertussen behoorlijk de strot uit en ik herken al dat negativisme ook volstrekt niet als ik de deur uit stap, de echte wereld in. In mijn geval is dat overigens in een multiculturele wijk in de Hofstad..

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS