Home » Archief » Nudistenkamp


[27.07.2009]

Nudistenkamp

Peter Breedveld


Illustratie: Annie Cassez

Toen ik klein was, mocht ik tegen niemand zeggen dat we op naturistenvakanties en naar het naaktstrand gingen. Mijn ouders wilden niet dat opa’s en oma’s en ooms en tantes het wisten. Ik dacht dus dat het niet in orde was, wat we deden. Dat werd ook regelmatig bevestigd door kennissen en vrienden van mijn ouders die, terug van vakantie, met smaak vertelden over het naaktstrand, waar ze ‘toevallig’ op terechtgekomen waren tijdens een lange wandeling.

Dat was lachen, joh, die hangtieten en die flubberbillen en er stond iemand op een surfplank en je zag alleen haar poes door het venstertje van het surfzeil! In de banketbakkerij van mijn vader stond eens een vertegenwoordiger van een grondstoffenleverancier zonder enige gêne te vertellen dat hij met zijn kinderen in een bootje naar een naturistenterrein was geroeid om zich, verscholen tussen het riet, te vermaken met die blote idioten die zomaar hun “poesjes en piemeltjes” lieten zien.

Op school vertelden mijn klasgenoten verhitte verhalen over hun zus, die ze naakt op de gang waren tegengekomen of hun moeder, die ze glurend door het sleutelgat van de ouderlijke slaapkamer hadden bespied. “Ze ging zo met haar handdoek tussen haar benen heen en weer!” Die ging ik het ook echt niet vertellen. Toen ik op het naaktstrand eens een meisje van mijn school met haar moeder tegenkwam, schrok ik me de kolere. Maar ja, ze was zelf ook naakt, en haar moeder ook. Vanaf dat moment wisten dat meisje en ik het van elkaar, en hoe we er naakt uitzagen. We waren speciaal.

Toen mijn tantes achter ons geheim kwamen (één van hen zag dat ik egaal gebruind was) deden ze er trouwens helemaal niet raar over. Eén van hen ging de volgende keer zelfs mee. Ze vonden het wel raar dat er zo geheimzinnig over was gedaan. Daar hadden ze natuurlijk gelijk in.

Je had toen op televisie veel van die lach-of-ik-schiet-komieken, zoals Benny Hill en de Mounties, die grossierden in Olala!-grappen over ‘nudistenkampen’ en er waren ook van die oubollige ansichtkaarten met getekende nudistenkampgrappen. ‘Nudistenkamp’ is het woord dat oubollige grappenmakers altijd gebruiken, alsof het gaat om een sektarische seksclub of iets dergelijks. Je krijgt buitenstaanders niet aan het verstand gebracht dat naakt geen synoniem is voor seks. Niet zo raar, want ze trekken zelf alleen hun kleren in het bijzijn van iemand anders uit als ze weer eens mogen van moeder de vrouw. Baden of douchen gaat met de deur op slot.

Laatst kwam ik het woord ‘nudistenkamp’ weer tegen, in een stukje van Vuns Ouray, die meende dat ik hard ‘vacantie’ nodig heb (na een paar jaar in the States gaat Vuns’ Nederlands steeds meer veramerikaniseren) en moet gaan uitwaaien in een ‘nudistenkamp’ in Marokko. Typisch voor Vuns en zijn makkers, die kleinburgerlijke benepenheid. Er wordt in het nazitubbiekamp met grote regelmaat verwezen naar mijn genegenheid voor het naturisme, altijd op die giebelige, schimpscheutige Benny Hill-manier.

Probeer je zo zorgvuldig mogelijk je standpunt duidelijk te maken ten aanzien van Wilders’ opvattingen over vrijheid, of over de multiculturele samenleving, komen zij weer met hun nudistenkamp. En dat die Breedveld wel een pedo zal zijn. Wie gaat er nou naar een nudistenkamp? Alleen als je niet in de haak bent, doe je dat.

Altijd hebben ze het over vrijheid, de Wildersfans. Maar wie het iets anders doet dan zij, is natuurlijk niet in de haak. Het is namelijk niet de bedoeling dat je echt van die vrijheid gebruik gaat maken, bijvoorbeeld door de koran te lezen in een nudistenkamp.

Volgens Peter Breedveld staat de koran het vrouwen toe in het openbaar naakt te zijn: ‘En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamstreek kuis bewaren en dat zij hun sieraad niet openlijk tonen, behalve wat gewoon al zichtbaar is.’

Peter Breedveld, 27.07.2009 @ 16:38

[Home]
 

23 Reacties

op 27 07 2009 at 16:51 schreef karel:

Het Naaktstrand is niet de norm. Over alles wat niet de norm is binnen een gemeenschap worden graptjes gemaakt. En dat is al een paar duizend jaar zo. Wil je er over praten?.

op 27 07 2009 at 17:22 schreef babs:

Je mag er wel grapjes over maken, maar je mag er iemand niet op afrekenen.

Zoals je ook grapjes mag maken over iemands rode haren, religie, beroep of politieke voorkeur, maar iemand erop afrekenen is zwak.

Doet Duns zelf niet iets in onroerend goed? Het is toch een makelaar? Leuk om grapjes over te maken, maar als Duns een stevig verhaal neerzet is het ontzettend minderwaardig om alleen te schrijven dat het allemaal alleen maar holle, onbetrouwbare makelaarstaal is.

Schrijft hij een prachtige analyse dat Hitler geen antisemiet was, maar een sociaal democraat die het Joodse geld gewoon nodig had voor zijn sociale zekerheidsstaat, dan kun je niet voldoen met de oneliner dat Duns weer eens probeert een geschakelde villa met originele details te verkopen.

op 27 07 2009 at 17:26 schreef Peter:

Over Het Vrije Volk gesproken, iemand dat stuk van Wim van Halm gezien, waarin hij kritiek uit op een stuk op HVV van Vincent de Roeck, en dat er door de Führer van HVV dus meteen weer is afgehaald?

Censuur op HVV? Dat zál toch niet?

op 27 07 2009 at 20:08 schreef Bert Brussen:

Censuur op HVV? Jawel hoor, Duns Ouray is pro censuur.

Zo bejubelde hij ooit eens het feit dat Sargasso.nl een cartoon en reacties verwijderde. De cartoons en de reacties waren “anti-joods” dus was het volgens vrijheidsliefhebber Duns “terecht” dat ze verwijderd werden.

Mooi man, vrijheid.

op 27 07 2009 at 20:34 schreef Peter:

Maar dat-ie stiekem stukken van zijn eigen medewerkers verwijdert, omdat daar kritiek in staat, dat toont aan hoe hypocriet Vuns is. Mij is voortdurend voorgehouden dat op HVV de diversiteit heerste. Mensen voor moffenhoer uitschelden, oproepen journalisten te executeren, oproepen tot geweld en intimidatie, het kon allemaal op HVV. Maar kritiek uiten op HVV, dát gaat Vuns te ver. Dát vindt-ie echt niet kunnen.

Wat een slappe lul. En altijd een grote bek over anderen, over Anja Meulenbelt, bijvoorbeeld. Vuns is erger dan Anja Meulenbelt. Die is tenminste open over haar onverdraagzaamheid.

op 27 07 2009 at 22:26 schreef Yezkilim:

Peter, even terug naar het fragment op je homepage: nudisme betekent gewoon: naakt willen zijn, naturisme is: naakt willen zijn plus iets vaags als een zijn met de natuur. Nudisme is dus eigenlijk juist een betere naam voor waar jij het over hebt dan naturisme, en juist naturisme is een beetje sektarisch. De meest correcte term zonder bijgedachten is tegenwoordig volgens mij: naakt recreeren.

op 27 07 2009 at 22:33 schreef Yezkilim:

Dus als ik het goed begrijp, zou Het Vrije Volk eigenlijk HetGecensureerdeVolk, ofwel HGV moeten heten?

op 27 07 2009 at 22:47 schreef Bert Brussen:

Hoho mensen, er mag tegenwoordig ook gereageerd worden op HVV.

Of nouja, op HVV: in het *proest* Pim Fortuyn-forum kan gereageerd worden op HVV-topics.

Er wordt natuurlijk wel streng gemodereerd (je wilt natuurlijk niet dat mensen grappen gaan maken over Pimmetjes voorkeuren voor minderjarige Marokkaantjes), en je weet natuurlijk maar nooit wanneer de moderators onderling knallende ruzie met elkaar krijgen en zichzelf gaan bedreigen ofzo, maar het is een beginnetje…

op 27 07 2009 at 23:02 schreef karel:

Dit begint een beetje een zeikerig weblog te worden. Elk artikel wordt gebruik om te schelden op medebloggers. Het is de laatste tijd droevig op FN. Gelukkig komt de zwijgert volgende week terug van vakantie.

op 27 07 2009 at 23:14 schreef Peter:

Nudisme is dus eigenlijk juist een betere naam voor waar jij het over hebt dan naturisme, en juist naturisme is een beetje sektarisch.

Nudisme is naar mijn smaak te vrijblijvend, en dat naakt-zijn heeft voor mij wel degelijk een spirituele, of in elk geval filosofische dimensie. Ik heb sympathie voor de naïeve gedachte dat mensen, door naakt te zijn, terugkeren naar de onschuldige staat van Adam en Eva in het paradijs. Daarom hecht ik aan de term naturisme.

op 27 07 2009 at 23:38 schreef Pierre Lebon:

@ Bert Brussen

“Er wordt natuurlijk wel streng gemodereerd (je wilt natuurlijk niet dat mensen grappen gaan maken over Pimmetjes voorkeuren voor minderjarige Marokkaantjes)”

Daar gaat niemend grappen over maken. We zijn uitermate content met alles wat die etterbakjes van de straat houdt.

op 28 07 2009 at 06:20 schreef MNb:

Ook Mr. Breedveld kan lekker generaliseren. Ik ben zo’n buitenstaander. Het verschil tussen nudisme, naturisme en naaktloperij zal me worst wezen. Mr. Breedveld neemt onmiddellijk aan dat ik het verschil niet ken tussen naakt en seks, de kleren alleen uittrek met toestemming van mijn vriendin en toilet en douche op slot doe.
In mijn geval driemaal mis, Mr. Breedveld. En toch ben ik nog nooit in of nabij een nudistenkamp geweest. Op het naaktstrand wel, een saaie bedoening.
U hebt niet het alleenrecht op vrijdenkerij toevallig omdat u wat vaker in gezelschap uit de kleren gaat dan ik. Dus niet alle buitenstaanders over één kam scheren aub.

op 28 07 2009 at 10:19 schreef Anoniem:

Volgens Peter Breedveld staat de koran het vrouwen toe in het openbaar naakt te zijn: ‘En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamstreek kuis bewaren en dat zij hun sieraad niet openlijk tonen, behalve wat gewoon al zichtbaar is.’

Dat lijkt me klare taal: toegestaan, mits ongeschoren.

op 28 07 2009 at 11:58 schreef chocoprince:

De moraal van dit verhaal is dus dat Wildersfans anti naturisme en andersdenkenden zijn?

op 28 07 2009 at 12:02 schreef God (de eerste en de beste):

Bert, waarom reageer je niet eens op dat forum? En schrijf gerust wat je hierboven hebt neergekalkt. Eens kijken of daar werkelijk zo gecensureerd wordt als jij beweert. Put your money where your mouth is!

op 28 07 2009 at 12:16 schreef Bert Brussen:

@God: waarom verktrek jij niet gewoon definitief naar dat forum voor boze kruideniers en verkapte islamonichten? Dat scheelt ons ook een hoop gezeur.

Een Pim Fortuyn-forum…Sjees…PIM = DOOD. Wanneer leren die laatste zestien tokkies dat nou eens?

op 30 07 2009 at 22:46 schreef karel:

Zo te zien is Breedveld ook zojuist overleden Bert

op 31 07 2009 at 00:26 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Ik heb het eens geprobeerd. Spiernakend ben ik van de badkamer naar de slaapkamer gewandeld. Klok en hamerspel als op een zondagmorgen. Dat smaakte naar meer! Mijn ultieme droom is om in mijn blote gat met mijn gloeiend rode potlood in de rij te staan voor de stembus om voor de PVV te gaan. Nudisme is me te preuts. Het is voortdurend je adem inhouden. Er moet gewoon openlijk en zonder gêne op straat geneukt worden. Vooral de vakkenvuller van de groenteafdeling bij de Dirk van de Broek heeft mijn voorkeur.

op 31 07 2009 at 00:43 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Een “NudistenKampf” is mij helemaal op het lijf geschreven. Van achter een buro met een Hitlerhoed op en een ijscolepeltje de ballenzakjes in de juiste postitie bewegen en besneden penissen door het vuistje gieren van een voortdurende stroom Islamitische Moslim hertjes van nog net geen 20 lentes jong. Het had allemaal zo mooi kunnen zijn…

op 31 07 2009 at 00:54 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Het punt is dat mijn hormonen zich nogal slecht kunnen beheersen als ik een gespierde jonge deerne, een klassieke Godheid met dons op de billen nog, een levende David van Michelangelo, in vol ornaat zijn schoonheid zie afwerpen. Dan wil ik rap weer in de kleren want ik schaam me dood.

op 31 07 2009 at 01:02 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Fijne vacantie, Peet! Pas op met apparaten met bewegende onderdelen op heuphoogte. Ja, daar heeft Truus weer geen last van natuurlijk….

op 31 07 2009 at 02:55 schreef Huub:

Ik had laatst bijna gereageerd op het pim fortuynforum. Toen bedacht ik me ook: het kan te ver gaan. Meegaan met intolerantie heeft z’n grenzen.

ontopic: leve de naturisten.

op 31 07 2009 at 16:07 schreef dewanand:

mooie topic, hot fun.

iemand schreef op een nationalistisch forum dat een mens veel genetische informatie prijs geeft als hsij zich bloot vertoont. Kleren verhullen dus de genetische informatie. Wie ooit kleding heeft uitgevonden moeten wij misschien vervloeken want kleding leidt tot de degeneratie van het menselijk ras. Blote mensen zijn vitaler en sterker.

LIefst zou ik meer Hindoemeiden op naaktstranden willen zien, want ook het zwakke hindoeras moet verder evolueren en vooral veel neuken met grootgeschapen blanke mannen. Ik promoot interraciale seks want dat is goed om de inteelt te bestrijden. Neuken dus mensen en vooral meer bloot laten zien op de westerse tv.

Alle moslimas bloot op tv en op straat. Wauw wat zouden wij dan toch van moslims houden en hun lekker doorpalen.

leuk is om op een warme zomeravond bloot op het balkon van je flat te staan. alleen mijn kat ziet mij dan bloot.

dewanand

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS