Home » Archief » Ondergangsvisioenen


[20.09.2012]

Ondergangsvisioenen

Pyt van der Galiën

De zware verkiezingsnederlaag van de PVV heeft binnen de eigen aanhang diepe wonden geslagen. In de domrechtse blogosfeer buitelde men de afgelopen week dan ook over elkaar heen bij het schetsen van apocalyptische ondergangsscenarios, de één nog zwarter dan de andere.

Bij Artikel7 wist men zich nog redelijk in te houden, maar in de kroeg bij Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten gingen de toch al snel geëmotioneerde stamgasten volledig door het lint. ‘Onze cultuur zal verdwijnen. De normen en waarden en bovenal de kerken worden afgebroken. En daarvoor in de plaats komen moskeeën’, zo wist Amsterdam Post te melden. De anonieme auteur (in wie schrijver dezes overigens Wachteres meent te herkennen) meent ook te weten dat ‘in ons land Turkije al een geweldige coup heeft gepleegd van binnenuit’. Een nadere toelichting op deze onthulling blijft helaas uit.

Martien Pennings – nooit te beroerd voor wat apocalyptische visioenen – koestert het vermoeden dat de ondergang van de Westerse beschaving hooguit met enkele jaren is uitgesteld. De Nederlandse kiezer heeft gekozen voor ‘voortgaande islamofilie, Israëlhaat, verarming, tirannie en tenslotte de totale chaos en misschien de burgeroorlog’. In Wilders heeft Pennings inmiddels blijkbaar nog maar weinig vertrouwen. De enige die het Vaderland nog kan redden is in Pennings’ ogen Mark Rutte. Die is immers een groot fan van Israël en dus ‘veel meer een normaal denkende vent dan een idiot savant als Diederik Samsom’.

VanFrikschoten zelf weet het zeker: dankzij ‘feodalen die hand in hand met de communisten’ Europa binnensluipen is de totale opheffing van ons land nu écht nabij. Uiteraard is het allemaal de schuld van links: ‘in een land… waar decennia lang de jeugd wordt geïndoctrineerd met utopische linkse beloftes en waar alle bastions van macht worden bezet -van de media tot aan de beslissende overheidsposities – door de linkse kerk, kan het niet anders dan dat we langzamerhand de socialistische heilstaat worden binnen gelogen’.

Ook bij De Dagelijkse Standaard is men van mening dat het maar eens afgelopen moet zijn met die obstructie door linkse kiezers. Columnist Max Micha komt met de al even elegante als eenvoudige oplossing linkse kiezers het stemrecht te ontnemen. Door migranten (spreekt eigenlijk vanzelf), uitkeringsgerechtigden, gepensioneerden en andere onrendabelen het stemrecht te ontnemen hef je indirect PvdA en SP op. Probleem opgelost.

Wat dat betreft is het betreurenswaardig dat uitsluiting tegen de Nederlandse normen en waarden ingaat, want dat leidt er niet alleen toe dat mensen op de verkeerde partijen stemmen, maar tevens dat pedofielen werkzaam zijn in kinderdagverblijven, zo weet Micha via een verbijsterende gedachtesprong te melden.

Voor de lezers van DDS is het betoog van Micha reden om eens goed los te gaan. Zo wil Rechtse Rakker ook maar meteen ambtenaren het stemrecht ontnemen en armeblanke ziet niet goed in waarom vrouwen zouden moeten kunnen stemmen: het ontnemen van stemrecht aan vrouwen is ‘alleen al uit anti-feministisch oogpunt alleszins verdedigbaar. De niet-westerse immigratie heeft 200 miljard gekost. De kosten van het feminisme zijn nóg hoger. De niet-financiële tol – aan maatschappelijke ontwrichting en verwoeste levens-:onbecijferbaar’.

Dat het momenteel wat onrustig is in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zal u niet ontgaan zijn. Aangezien Nederlandse moslims – tot merkbare ergernis van domrechtse twitteraars – consequent weigeren het Amerikaanse consulaat in Amsterdam te bestormen, is extreemrechts gedwongen het in het buitenland te zoeken.

Zo wist de onvermijdelijke Joost Niemöller te melden dat Obama eigenlijk een moslim is die in het geniep het vuurtje tegen het Westen aanstookt. ‘De president van de VS is de zoon van een moslim en had zelf les op een moslimschool. Volgens de wetten van de islam is hij daarom een moslim’, volgens Niemöller. Niemöller kreeg al snel bijval van DDS-redakteur en Tea Party-fan Michael van der Galiën die – niet gehinderd door enige kennis van zaken – beweerde dat ‘Obama de meest gepassioneerde en uitgesproken bondgenoot van de Islamisten in de westerse wereld. Hij heeft ze – bewust – aan de macht geholpen in zowel Egypte als in Libië’.

Dat Obama ‘eigenlijk’ een moslim is, is een sprookje dat steeds weer opduikt in de donkerste krochten van het internet. In feite had Obama’s vader – Barack Hussein Obama Sr. – ten tijde van Obama’s geboorte de islam al afgezworen en was hij een overtuigd atheïst. Ook de ‘islamitische’ school die Obama bezocht zou hebben, ligt aanmerkelijk genuanceerder dan Niemöller de goegemeente probeert wijs te maken. Dat blijkt een openbare school te zijn geweest waar óók godsdienstles werd gegeven.

Er mag dan ook betwijfeld worden of Niemöller werkelijk zo geïnteresseerd is in de feiten rond Obama’s geboorte en opvoeding. Het lijkt er eerder om te gaan twijfel te zaaien over de loyaliteit en integriteit van Obama. ‘It is not important whether or not he is a Muslim. What counts is that we keep alive the seed of doubt in people’s minds that he might be and this will help create a sense of anxiety in people who might be tempted to support him‘, zoals iemand het uitdrukte op Conservapedia. Joost Niemöller lijkt dan ook eerder een politieke propagandist te zijn dan een journalist. En dan nog een behoorlijk platvloerse en luie propagandist ook.

Sociaal-anarchist Pyt van der Galiën (volg ‘m op Twitter) is de Domrechts-watcher van Frontaal Naakt.

Pyt van der Galiën, 20.09.2012 @ 21:55

[Home]
 

43 Reacties

op 20 09 2012 at 22:05 schreef Rene Koeman:

Ga door Pyt, ga door met de riolen in de gaten te houden.

op 20 09 2012 at 22:07 schreef MarcodB:

Goed stuk! Dank voor je volharding, Pyt!

op 20 09 2012 at 22:14 schreef MNb:

Het is nogal een zielig stelletje bij elkaar. Omdat ik graag nog wat zout in hun wonden wrijf:

Dan gaan jullie toch lekker emigreren? Daar komen jullie ook altijd mee aanzetten als ik of een moslim iets niet leuk vind.

op 20 09 2012 at 22:27 schreef Coos van Leeuwen:

Geweldig stuk. Klikte vanochtend op een door Pyt getweette link en daar schreef iemand bij de commentaren: de beste belegging op dit moment is in 9mm patronen. Dat spul dus bezoekt die sites.

op 20 09 2012 at 23:04 schreef dewanand:

namaste Pyt van Galien,
heel betoog maar je wil dus niet openlijk vertellen dat jij elke dag huilt omdat jouw superieure blanke ras, nu uitsterft, want dan zal men je een vieze neonazi noemen. Ach ja, over twintig jaar worden blanken toch al hondenvoer van de chinese honden he die daarna lekker opgegeten worden in Chinese restaurants. Blank vlees is leuk om te barbecuen want dan wordt het zo lekker bruin he en dit wisten de wilden in Afrika vroeger al.

Zie onder hoe de blanken zichzelf maar uitroeien. Ga maar iets hieraan doen en hou je bekje over islam he, want islam is puur natuur in de zieke wereld van intelligente mensapen. Join the enemy if you cannot fight him, enjoy islam man en neuk doekjes.

Geert Wilders heeft weinig te bieden aan blanke Hollanders

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1301
Offerdatum 12 juni 2012

Inhoud
Hoe gaat het met blanke Hollanders?
Problemen van blanke Hollanders
Lijst van de problemen van blanke Hollanders:
Geert Wilders geeft niets om blanke Hollanders
Moslimhaat leidt alleen tot zelfvernietiging
Islam is rijker dan blanke Hollanders
Blanke Hollandse terroristen, verleden en heden
Ter besluit

http://www.dewanand.com/wfor1301.htm

op 20 09 2012 at 23:08 schreef Niek Holtzappel:

Chapeau Pyt, een mooie samenvatting van wat ik ook al aantrof in de domrechtse riolen.

op 21 09 2012 at 00:54 schreef Olav:

Ik ben toch wel blij dat iemand die bruine riolen in de gaten houdt. Hoef ik het tenminste niet te doen.

Blurgh, wat een treurnis.

op 21 09 2012 at 07:05 schreef Erwin:

Hahahaha wat een kneusjes hier zeg, te grappig. Alles in de wereld goed praten en met een roze bril bekijken zoals een echte landverrader / socialist! Misselijke zelfhaters die straks hand in hand met barbaren denken te gaan thee drinken. hahahaha wat een losers zijn jullie!

op 21 09 2012 at 08:44 schreef Niek Holtzappel:

@Olav, Ik kan me soms erg amuseren met de rechtse blogosfeer. Maar ik zie dat hier ook al zo’n stuk aangeschoten wild zijn doodsrochel neerkwakt. Is ook zeer amusant :-)

op 21 09 2012 at 09:59 schreef wltrrr:

Goed stuk, dank. En kijk naar de frame rondom Martin Schulz. Het is nergens nieuws behalve in Nederland, aangewakkerd door Niemoller c.s. Hetzelfde geldt voor de suggestie dat Obama een moslim zou zijn. Het mislukte pornofilmpje had dan ook geen ander doel dan Obama zwart te maken.

op 21 09 2012 at 09:59 schreef albert:

fijn dat jullie zo blij zijn nu zal het allemaal beter gaan worden, het wordt tijd dat hier de sharia wordt ingevoerd dan staat niets ons geluk nog in de weg!

op 21 09 2012 at 10:00 schreef kevin:

Dank voor dit stukje. Toch wel zielig als dit je wereldbeeld is, eigenlijk…

op 21 09 2012 at 11:34 schreef yurp:

Die Erwin, weet hier een prachtige parodie neer te zetten, toch? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat dit serieus bedoeld is…

op 21 09 2012 at 11:44 schreef Bertje:

@ pyt

Dank voor dit stuk.

Obama een moslim, pffff hij is toch een neger en nog president ook en schijnt er goed te kunnen dansen op blues muziek dan. ;-)

op 21 09 2012 at 12:05 schreef Pyt van der Galiën:

@Dewanand

Met alle respect, maar ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je probeert te zeggen. Het “superieure blanke ras” is een sociale constructie die wat mij betreft niet snel genoeg kan sterven. Bij voorkeur op dezelfde dag dat ook de fundamentalistische islam de geest geeft. Op de dag van overlijden geef ik een feestje.

@Bertje

De samenzweringstheorieën rond Obama worden hier op fraaie wijze met de grond gelijk gemaakt. De Skeptic’s Dictionary is trouwens van harte aanbevolen aan iedereen die geïnteresseerd is in (het weerleggen van) pseudowetenschap en complotgebazel.

op 21 09 2012 at 12:53 schreef MNb:

Nou Erwin en Albert, dan rotten jullie toch fijn op? Er is vast nog wel wat plattelandsgebied in de VSA waar ze nog dommer zijn dan jullie. En Wit-Rusland schijnt weinig last te hebben van “islamisering”. Een derde mogelijkheid is Trans-Nistrië, als jullie dat tenminste kunnen vinden op de kaart van Europa. Sturen jullie een kaartje?

op 21 09 2012 at 13:24 schreef Aaron:

Zowel de rancune en de complottheorieën van DDS-figuren als het gebaggetaliseer van PvdGalien staan me niet aan. Joost Niemöller is duidelijk de weg kwijt in deze. Obama is een atheïst als je het mij vraagt, maar wel iemand die puur pragmatisch een catch-all verhaaltje houdt. Gevaarlijk naïef. Lees ook dit verhelderende stuk van Sam Harris: http://m.samharris.org/blog/item/on-the-freedom-to-offend-an-imaginary-god .
MNb gaat natuurlijk helemaal los op Wilders-napraters Erwin en Albert, want die passen helemaal in het plaatje van de Islamofobe bullebakken die hij zo graag ziet.

op 21 09 2012 at 14:02 schreef yurp:

Overigens is Micha’s gedachtesprong niet zo verbijsterd als je het stukje leest. Als je groepen mag uitsluiten mag je ook mannen uitsluiten van ‘vrouwentaken’. Heb je dus geen mannen op peuterspeelzalen ergo geen pedofielen. Dat lijkt me tenminste zijn onbenoemde redenatie te zijn.

op 21 09 2012 at 14:07 schreef Frank:

Bedankt voor dit stuk, ik zit nog naar lucht te happen, na een heel lange en onbedaarlijke lach-aanval.

Laten we trachten te beseffen dat pre-internet er ook al veel meer gestoorde zielen op dit ondermaanse ronddoolden, dan wij voor waar aannamen. In alle geledingen van de maatschappij. Mensen die zich maar nauwelijks konden inhouden om iemand die ze niet aanstond, te vermoorden. Mensen die uit pure angst voor de realiteit de gekste psychische verdedigingsmechanismen erop na hielden. Die mensen worden, en dat is een fraaie paradox, vanuit de anonimiteit van het internet ineens zéér zichtbaar.

Inderdaad: verbijsterende gedachtensprongen te kust en te keur, benevens een scala aan samenzweringstheorieën dat ook een door de wol geverfd psychiater nog zal kunnen verbijsteren.

En, zoals ik zei: aanleiding genoeg om je hard aan het lachen te maken.

op 21 09 2012 at 15:18 schreef Pyt van der Galiën:

@Aaron

Ik begrijp niet goed wat ik bagatelliseer. Kun je dat toelichten?

Ik zie geen enkele reden te denken dat Obama een atheïst is. Obama lijkt me een oprecht christen, maar dan eentje van het meer verlichte soort. Waaruit leid jij af dat hij atheïst is?

op 21 09 2012 at 15:26 schreef Olav:

Niek, Frank, het zal mijn depressieve karakter wel zijn maar ik begrijp dus echt niet hoe jullie je om dit soort zieke kwaadaardigheid kunnen amuseren. Het is niet leuk, het is niet om te lachen.

Ik weet ook niet wat er aan te doen is, maar het lijkt me niet genoeg om het weg te lachen.

op 21 09 2012 at 15:44 schreef laarmans:

Achter Erwin gaat Rommel schuil.Een dwarsgebakken Zweeds knackebrod met Nederlands deeg.

Rommel is een van de favorieten op het haatblog van E.J.Bron, omdat hij er bij nacht en ontij zijn moslimhaat en haat tegen alles wat links en redelijk is, neerplempt.

Hij is een van de vele apen die op de apenrots van E.J.Bron de alfa-aap Pennings in zijn kont neuqt.Denk dan ook niet dat zijn comment een parodie is, het is ernst.

op 21 09 2012 at 15:46 schreef MNb:

Jij mag blijven, Aaron.
Jij bent onbedoeld grappig.

op 21 09 2012 at 16:07 schreef Nathalie:

Ik ben altijd zeer verbaad dat joost niemoller nog steeds af en toe als serieuze gast optreedt in radio 1 praatprogamma’s.

op 21 09 2012 at 16:32 schreef Flip van Dyke:

Goed stuk.
Ik hang de afgelopen paar maanden veel rond op de site van DS sinds het verschijnen van het boek van Niemöller Het Immigratietaboe. Ik plaats ook stukken op het Open Forum in de hoop een discussie te krijgen met hem over de migratie, waarover hij een verbijsterde onzin heeft geschreven in zijn boek.
Wat ik het meest verbazingwekkend vind is niet dat Niemöller niet met mij in discussie wil, maar de reactie van de reaguurders: alles wat Niemöller (e.a.) schrijft wordt beschouwd als een soort evangelie. Zelden kan je er een op een kritische noot richting Niemöller betrappen. Ik ben natuurlijk een landverader en nog wel veel meer. De meest debiele opmerkingen worden flink gelardeerd met plusjes door andere lezers.
Het lijkt wel een religie en wel een van het soort waaruit de Breiviks naar boven komen.

op 21 09 2012 at 17:10 schreef Aaron:

@Pyt van der Galiën
Je baggetaliseert het door te stellen dat door het uitblijven van een bestorming van de ambassade hier geen kwade krachten in de samenleving zijn, en te doen alsof de protesten een vreedzaam karakter hadden. Niet zozeer in dit stuk, maar dat maakte ik op uit je eerdere reacties.
Maar goed, daar komen we niet uit denk ik, ik denk dat Obama een atheïst is om een aantal redenen (een daarvan is zijn uitspraak over de obsessie van republikeinen met religie, een ander zijn toegenomen kerkbezoek tijdens de campagne, en ik kan meer voorbeelden noemen). Hij is echter ook een pragmaticus die beseft dat in een land waar in de senaat precies 1 uitgesproken atheïst zit en waar christen zijn de norm is je maar beter een white lie kan handhaven. Waar het huidskleurtaboe doorbroken is, kan het nog even duren voordat we de eerste niet-christelijke of atheïstische president zullen zien in het witte huis.
Ik sta niet alleen hierin: http://www.theblaze.com/stories/richard-dawkins-barack-obama-probably-is-an-atheist-lincoln-kennedy-clinton-too/ .

op 21 09 2012 at 19:23 schreef Brenda van der Veer:

Nog niet zo lang geleden werd er in bepaalde kringen beweerd dat de opkomst van de LPF en PVV een feest voor de democratie is. Er werd geroepen dat het totalitaire juk van links eindelijk doorbroken was, alleen rechtse partijen wisten wat vrijheid en democratie werkelijk inhoudt. Van die stemming lijkt er na de laatste verkiezingen dus weinig over te zijn. Is dat de reden dat Max Micha zijn bedenkingen uitspreekt over het stemrecht?

Geen stemrecht voor uitkeringstrekkers, AOWers en vrouwen, als het aan onze rechtse makkers ligt. De vraag is of uitkeringstrekkers, AOWers en vrouwen per definitie op een linkse partij stemmen. Iemand die onder de naam armeblanke schrijft, suggereert toch echt iets anders. Wat denkt Martien Pennings over de column van Max Micha? Ben benieuwd.

op 21 09 2012 at 20:42 schreef Pyt van der Galiën:

@Brenda

Het is geen eenvormig blok. Een pleidooi voor de invoering van het censuskiesrecht zul je niet aantreffen op Amsterdam Post of bij de Vrije Chroniquers. DDS en Artikel7 vertegenwoordigen een meedogenloos sociaal-darwinisme, volkomen gespeend van enige empathie. AP is beslist “socialer”. Zolang je geen moslim bent, tenminste.

@Flip van Dyke

Leuk je hier te zien. Mijn complimenten voor je artikelen over Niemöller. Niemöller gaat in nog geen miljoen jaar met jouw in discussie. Zoals ik hierboven al aangaf is Niemöller een politieke propagandist, geen journalist. Het is inderdaad verbijsterend dat een dergelijke platvloerse propagandist een graag geziene gast is bij de reguliere media.

op 21 09 2012 at 20:57 schreef MNb:

LOL Aaron.
Ik bagatelliseer door vast te stellen dat door het uitblijven van een bestorming van het hoofdkwartier van het COC er geen kwade krachten in die Bijbelgordel zijn.
Ik bagatelliseer door vast te stellen dat door het uitblijven van een bestorming van het Feyenoord-clubhuis er geen kwade krachten onder FC Twentesupporters zijn.
Ik bagatelliseer door vast te stellen door het uitblijven van een bestorming van het Concertgebouw er geen aversie tegen klassieke muziek bestaat onder rapliefhebbers.
Je bent onnavolgbaar.

op 22 09 2012 at 00:39 schreef Aaron:

@MNb
Het is echt geen hogere wiskunde.

op 22 09 2012 at 01:24 schreef Brenda van der Veer:

Daar heb je gelijk in Pyt, het is geen eenvormig blok. Volkse en Conservatieve bloggers spreken in hun eigen dialect. Er zijn ook vele verschillen tussen Europese, Zuid Afrikaanse en Amerikaanse bloggers die ons vanaf het volkse of conservatieve podium toespreken.

In die wirwar van dialecten hoor ik steeds weer dezelfde verhalen. Het verhaal van de verloren natie, kapot gerelativeerd door de generatie van ’68. Het verhaal van de gevallen arbeidersklasse die door de verzorgingsstaat kreupel is gemaakt. De klasse die volgens dat verhaal is verraden door links. Dalrymple scoorde zijn hit met Leven aan de onderkant. Het verhaal van (s)linkse politici met hun totalitaire agenda’s. Politici die de belangen van hun eigen volk uitverkopen aan de moslims of de Verenigde Naties. Het verhaal van de plaasmoorde in Zuid Afrika dat in één adem wordt vertelt met het relaas over de demografische ramp die het westen te wachten staat.

In verdeeldheid keken zij in dezelfde richting. Maar niet altijd.

op 22 09 2012 at 05:23 schreef You On A Gin:

@ Brenda van der Veer
Dat vind ik een inzichtelijk commentaar. Het lullige is m.i. dat er soms, in al die paranoïde retoriek van de ‘domrechtse’ bloggers nog wel een ietsiepietsie kern van waarheid zit, maar dat het geheel onmogelijk serieus valt te nemen omdat zij alles opblazen tot een grotesk gedrocht van samenzweringstheorieën en vooroordelen.

Uiteindelijk is het dus lastig om het serieus over dat zandkorreltje waar misschien wel wat inzit te hebben, omdat veel mensen op de digitale snelweg toch wat moeite lijken te hebben met nuance (naast sarcasme), of het op z’n minst proberen te begrijpen waarom, waardoor iemand iets zegt of vindt, hoe walgelijk dat ook mag zijn.

op 22 09 2012 at 12:16 schreef omar sharabati:

Michael van der Galiën is moslim http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2009/04/michael-van-der-galien-poligazette-is-a-convert-to-islam.html

op 22 09 2012 at 16:55 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Pyt
“Zolang je geen moslim bent, tenminste.”
Wat is dat nu voor onzin? Ik woon al jaren met een “moslim”. Wellicht dat er reageerders zijn die wel iets over “moslims” roepen maar zo heten die mensen nu eenmaal. De AP (ikzelf) heeft niets tegen “moslims”. Wel heb ik een probleem met de islam als leer. Bovendien (nogmaals) zie ik mezelf en de AP niet als “rechts”. Op sociaal-economisch vlak haal ik de SP nog links in. In mijn persoonlijke verkiezingsprogramma gaat de zorgkostenpremie terug naar 50 Euro in de maand, worden privatiseringen van Nutsbedrijven, OV en andere infrastructuur teruggedraaid en dat betaal ik uit de 140 miljard per jaar(!) die naar ZBO’s gaat. Want die taken kunnen veelal door bedrijven worden opgepakt als ze er een markt in zien. Anders zijn ze overbodig.
Je ziet: Wat jij te pas en te onpas voor “domrechts” verslijt is een stuk pragmatischer en oplossender denkend dan jij het je lezers voorschotelt. Maar dat “scoort” natuurlijk beter.

op 22 09 2012 at 17:01 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@omar sharabati
Michael hangt een soort “Walt Disney Islam” aan. Wel de lusten en niet de lasten.

op 22 09 2012 at 17:37 schreef MNb:

Nee, Aaron, als wiskundeleraar had ik ook al door dat je geen hogere wiskunde presenteerde. Ik heb er nog één voor je.
Ik bagatelliseer door vast te stellen dat door het uitblijven van rellen in Haren er geen kwade krachten op Facebook zijn.
Oh wacht …

op 22 09 2012 at 19:21 schreef Aaron:

Heb je eigenlijk een ‘punt’ MNb of blijf je losgaan op mijn wat ongelukkig geformuleerde zin (die je volgens mij prima begrijpt)? Ik had liever gewoon een reactie van PvdGalien. Die geeft nog wel eens een inhoudelijk antwoord. Hier kan ik niks mee.

op 22 09 2012 at 20:10 schreef Pyt van der Galiën:

@omar

Michael hangt een verlichte versie van de islam aan. Niks mis mee, wat mij betreft. Ik meen me te herinneren dat Hans Jansen niet voor DDS wilde schrijven omdat er in de persoon van Michael een moslim in de redactie van DDS zat. Hulde aan Livestro omdat hij Michael niet liet vallen.

@Frik

Dat ‘links van de SP’ laat ik even voor wat het is, prof. Ik gaf in mijn vorige post al aan dat jullie aanmerkelijk ‘socialer’ zijn dan DDS of A7. Ik ben echt de eerste die dat zal bevestigen. However, it’s not all about the economy. Op cultureel vlak zijn jullie wel degelijk rabiaat-rechts. Dit stukje gaat niet over jouw opvattingen op sociaal-economisch vlak. Die zijn best redelijk en ik heb er geen enkel bezwaar tegen daarover met jouw te discussiëren.

De tirades over de opheffing van Nederland en het overspoeld worden door moslims die de kerken af komen breken vind ik absurd. Daar handelt dit stukje over.

op 22 09 2012 at 20:45 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Pyt
In mijn “tirade” over de opheffing van Nederland refereer ik wel degelijk naar economie. Maar ook naar de overheid. Dit ging over de uitslag van de verkiezingen waarin Nederland koos voor enerzijds belastingverhoging als oplossing (lees: PvdA) en anderzijds het nóg meer uitkleden van zorgpolissen en rechten van burgers ten faveure van de happy few(lees: VVD), terwijl al 2/3 van onze wetgeving in Brussel wordt beslist. Als klap op de vuurpijl geven we met deze uitslag de sleutel van de schatkist aan Brussel met dat ESM-verdrag. Nederland koos ervoor een spek-en-bonen-regering te hebben en onze soevereiniteit over te dragen. Dat is geen “rabiaat-rechtse” mening maar een voldongen feit.

Wat die “moslims” betreft: Ten eerste heb ik dat niet geschreven. Ik bied een platform waar men zijn mening kan publiceren. Dat wil niet zeggen dat ik het daar zelf altijd mee eens ben.
Ten tweede is het wel zo dat, zolang er in dit land via de vrijheid van godsdienst bepaalde *ismen met politieke aspiraties worden beschermd en bevoordeeld en niet het recht op het NIET hebben van een godsdienst wordt beschermd, geef ik de schrijver van dat artikel volkomen gelijk.
(1/2)

op 23 09 2012 at 10:18 schreef yurp:

@Prof

Ik hoor wel vaker dat 2/3 of 80% of zoiets in Brussel beslist wordt maar volgens mij is dat een complete mythe. Ik hoor er tenminste nooit een onderbouwing bij. Kun je een link naar een onderbouwing geven? Of kort uiteenzetten waar die 2/3 precies vandaan komt?

op 23 09 2012 at 12:20 schreef Tiemen Veenstra:

@yurp

Een paar jaar geleden heeft de EU een reclameboodschap in de media verspreid, waarin de burger ‘gerustgesteld’ werd met de mededeling dat weliswaar zo’n 70% van onze wetgeving uit Brussel komt, “maar dat we gewoon Koninginnedag blijven vieren”!! Oftewel Nederland heeft in Europa vrijwel niks meer te vertellen, maar onze stompzinnige folklore mogen we houden….

Inmiddels heeft Mark Rutte zó vaak bij het kruisje getekend dat die 80% mij een conservatieve schatting lijkt.

op 23 09 2012 at 14:04 schreef Pyt van der Galiën:

@Aaron

Ik bagatelliseer niks. Ik vond die 100 religekkies op het Museumplein een deerniswekkende vertoning. Blijkbaar is het mobilisatievermogen van Nederlandse fundi’s zelfs in eigen kring vrijwel nul. Daar zou je eigenlijk blij om moeten zijn, lijkt me. In plaats van opgelucht te zijn, wordt jullie toon alleen maar schriller en moet ik lezen dat bij die demonstraties weliswaar geen geweld gebruikt is, maar dat ze desondanks niet vreedzaam waren. Daar zakt mijn broek van af, ja.

Ik ontken ook helemaal niet dat er kwade krachten aanwezig zijn in de Nederlandse samenleving. Joost Niemöller lijkt me een goed voorbeeld van die kwade krachten.

op 23 09 2012 at 23:21 schreef MNb:

“Heb je eigenlijk een ‘punt’ MNb”
Ja.
Dat je domme dingen schrijft, zelfs als je op iets interessants stuit.

“Ik had liever …”
Lieverkoekjes worden niet gebakken. Verbeter dan gewoon je ongelukkige formulering. Zal niemand hier je op aankijken.
Wat de inhoud van je ongelukkige formulering betreft heeft PvdG mijn volste vertrouwen niet beschaamd deze zelf onderuit te halen. Daar heeft hij mij niet voor nodig.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS