Home » Archief » Pedorel


[18.02.2014]

Pedorel

Peter Breedveld

zoe33
Foto: Zo’é

Bekentenis: toen ik nog niet zo lang in de marge van de journalistiek rommelde, zo’n vijftien jaar geleden, heb ik in mijn onwetendheid ook eens een rel rond een (vermeende) pedofiel veroorzaakt.

Ik werkte voor de Haagse regioredactie van De Haagsche Courant. Er was een nieuwe woonwijk verrezen op het voormalige vliegveld Ypenburg. De kersverse bewoners hadden hun verhuisdozen nog niet uitgepakt of het gejammer en geklaag was al niet van de lucht. Daarom had de gemeente Rijswijk een bewonersbijeenkomst belegd voor het deel van Ypenburg dat toen onder haar verantwoordelijkheid viel (Ypenburg valt nu onder de gemeente Den Haag). Ik moest daar naartoe.

Schreeuwende Tokkie

Op die bijeenkomst zat ik me behoorlijk te vervelen, want het was hetzelfde gezeik dat ik al op zovele bijeenkomsten in zoveel andere wijken had gehoord. De voorzieningen waren niet op peil, het huisvuil werd niet op tijd opgehaald, parkeerproblemen, hondepoep, het winkelcentrum deugde niet enzovoort, enzovoort.

Een beetje wezenloos zwierf ik door de hal waar die bijeenkomst werd gehouden, toen ik de Rijswijkse burgemeester, Roscam Abbing, ergens in een gang in gesprek zag met een hevig gesticulerende, schreeuwende Tokkie, alleen weet ik niet meer of die mensen toen al Tokkies genoemd werden: trainingspak, gouwe ketting, matje in de nek, Karpatenkop, niet zo’n heel indrukwekkende vocabulaire. Sjonnies, zo heetten ze toen.

Lollige draai

Het gesprek ging over een pedofiel. En dat als de burgemeester niet… dan zouden de bewoners…, enzovoort. Ik dacht er verder niks van, het was het enige opmerkelijke dat ik die avond had gehoord. Ik bedoel: het enige dat een beetje het gangbare patroon doorbrak (en zó opmerkelijk vond ik het ook weer niet, want wijkbewoners zijn altijd ergens heel erg opgewonden over).

Dus ik besloot mijn stukje een lollige draai te geven om op te vallen. Ik schreef die avond laat op de redactie iets in de trant van: ‘De nieuwe woonwijk Ypenburg verschilt nu al in niets meer van welke andere Rijswijkse wijk ook. De bewoners klagen over hondepoep en zwerfvuil, losliggende stoeptegels, slechte straatverlichting en o ja, er is zelfs ook al een pedo gesignaleerd.’

Moeder geslagen

De volgende dag stond mijn bericht op de voorpagina en onploften de media. Ik werd gebeld door een boze burgemeester, die mij verweet dat ik verantwoordelijk was voor de ellende, omdat ik ruchtbaarheid had gegeven aan de wijkpedo.

In werkelijkheid was het iemand van de politie geweest, die een kennis had verteld dat er een pedo in de buurt woonde, waarna het nieuws zich als een vuurtje over de hele wijk verspreidde. De pedo, waarvan mij nooit duidelijk is geworden of hij wel echt een pedo was, had al een moeder op het schoolplein geslagen (het bloed kwam uit haar oor) en hij had op zijn beurt een spectaculaire aframmeling gekregen van andere buurtbewoners. De hele toestand was door de gemeente geheim gehouden, maar dat had natuurlijk nooit lang kunnen duren, met of zonder mijn tussenkomst.

Vuile werk opknappen

Het interessantste van de hele affaire vond ik zelf nog de tweedeling tussen de buurtbewoners, want je had de mensen in de dure koophuizen en een straat verder de bewoners van sociale huurwoningen. De vrouw die op het schoolplein geslagen was, woonde in zo’n koophuis en haar man ondernam niets. Deze mensen vestigden hun hoop op de bewoners van die sociale huurwoningen, op de Sjonnies, de mensen op wie zij neerkeken, maar die zich al te graag lieten manipuleren tot het opknappen van het vuile werk: die vermeende pedo de wijk uitjagen.

Dat deden ze door een incident uit te lokken: een kind ging in de tuin van die vermeende pedo staan schreeuwen van ‘vieze pedo!’, de vermeende pedo stierde naar buiten om hem een draai om z’n oren te geven en liep recht in de val van de Sjonnies, die hem dwars door de tuinen van de koopwoningen achtervolgden tot ze hem te pakken hadden en hem flink mishandelden.

Cameraman ontzet

Dezelfde dag dat mijn bericht het landelijke nieuws haalde, was er weer een bijeenkomst, nu met politie en ik geloof zelfs een aantal provinciale bestuurders erbij. Het leek wel oorlog! De bewoners schreeuwden om het bloed van de vermeende pedo, een bestuurder schreeuwde terug dat hij (of zij) geen volksgericht duldde en een cameraman van TV West moest worden ontzet uit de klauwen van een aantal agressieve Sjonnies. Ik heb me nog maandenlang met die zaak beziggehouden en werd zelf een keer met geweld uit een keet verwijderd waar de Sjonnies een soort clubhuis van hadden gemaakt.

Dat moet één van de eerste keren zijn geweest dat ik besefte hoeveel macht ik had als lokale verslaggever. Meer macht dan ik wenste, in elk geval.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 18.02.2014 @ 14:04

[Home]
 

34 Reacties

op 18 02 2014 at 15:05 schreef Arie Bombarie:

Schandalig dat een kwaliteitskrant als de NRC het adres van Benno L. bekendmaakte.

Ook een pedofiel heeft recht op zijn privacy nadat hij zijn straf heeft uitgezeten.

Waar zou Benno L. anders moeten wonen? Op de Maasvlakte wellicht?

op 18 02 2014 at 15:53 schreef Thomas E:

Pedofielen kunnen we niet genoeg hebben in de wereld. Elke ouder is pedofiel als het goed is. Pedoseksuelen zijn het probleem. En die zijn niet of nauwelijks te behandelen, als je tenminste (chemische) castratie buiten beschouwing laat. Seks is immers een oerdrift. Je kunt ze alleen maar dag en nacht monitoren. Dus ergens snap ik wel dat men in zo’n woonwijk onrustig wordt. Maar met de nodige maatregelen moet het mogelijk zijn. In feite moeten de buurtbewoners zich realiseren dat ze een streepje vóór hebben op andere wijken, waar de mensen niet weten waar een pedoseksueel woont. Want dát er in elke wijk wel eentje woont is praktisch zeker.

op 18 02 2014 at 16:29 schreef Benedictus:

Een adres publiceren, dan vraag je om moeilijkheden. DAAR ligt het probleem, bij de NRC dus!

Het blijft een moeilijk probleem omdat het, zoals ook Thomas al aanhaalt, zo lastig te behandelen is. Een hetze lost niets op.

Hopelijk is er in de toekomst een prikpil (door een arts toe te dienen) die de lust vermindert. Ik geloof dat er zeker daders zijn die dat, of chemische castratie, niet afwijzen als zij daardoor “normaal” verder kunnen leven. Dan is er ook geen gevangenisstraf nodig, omdat dat toch niet helpt om herhaling te voorkomen. Geef de dader dus die keuze. Het huidige alternatief lijkt mij slechter. Laten ze het bespreekbaar maken.

op 18 02 2014 at 16:46 schreef betwister:

Ik ben verbaasd over de bewering dat de bewoonster van de koopwoning niets deed nadat zij geslagen was.

Misschien had zij gewoon een baan, of niet op de hoogte van het tijdstip waarop de vermeende pedofiel mishandeld zou worden.

Of misschien loste zij het liever op een andere manier op, door aangifte te doen en adressen van getuigen te verzamelen, in de hoop dat de aanvaller bij een psychiater terecht komt.

op 18 02 2014 at 16:52 schreef xmaal:

schijnheilig hoe teeven probeerde NRC weg te zetten.geenstijl…heeft van mensen aan de schandpaal te nagelen een werkwijze gemaakt,maar nooit,never iets van teeven gehoord die duidt op een veroordeling van die site

op 18 02 2014 at 17:31 schreef Rob Z:

Tja, bij het horen van het woord ‘pedo’ vallen sommige mensen terug in uiterst primitieve reflexen, en eigenen zich rechten toe. Bv het recht om de pedo te mishandelen of anderszins te misdoen.

Dat wetende schept dat verplichtingen, ook voor journalisten. Een opstootje is zo maar georganiseerd.
De zorgvuldigheid van de schandpaalnagelaars – hoedt u voor dergelijke taferelen.

op 18 02 2014 at 17:50 schreef Ralph van der Geest:

Ach, hoe meer mensen hun energie besteden aan het najagen van (vermeende) pedofielen, hoe minder tijd en energie ze overhouden zich te verdiepen in en te ageren tegen de fascistoïde dwangmaatschappij (onder de noemer ‘participatiesamenleving’…ik krijg het vieze woord amper mijn strot uit) van schedelmeter Asscher, haatseceretaris Eucalypta Klijnsma & co.
Dat geteisem spint garen bij het gekrijs van die hysterische tokkies.
En ik betwijfel of die opstootjes bij die flat waartoe is aangezet door de NRC en GS wel zo ‘spontaan’ waren…

op 18 02 2014 at 17:54 schreef Niels van Lobberegt:

Toch wringt het een beetje bij me. Ik ben absoluut van mening dat, als iemand zijn straf heeft uitgezeten, hij het recht heeft om weer deel te nemen aan de maatschappij. En toch, zou ik willen dat Benno L. bij mij in de straat zou komen wonen? Nee, dat zo ik absoluut niet willen.

op 18 02 2014 at 18:24 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Aha, die Breedveld toch; heksenjachten ontketenen :)
Dit vind ik erover in mijn ‘Brongersma-Wiki’; ter info:

Politie behandelt ‘pedofiel’ fout

De politie Haaglanden heeft zich onbehoorlijk gedragen tegenover een man die in zijn woonwijk Ypenburg in Den Haag bekend stond als pedofiel. Dat heeft de Ombudsman bekendgemaakt. De man moest verhuizen, omdat hij door buurtbewoners bedreigd werd. De vader van twee kinderen is echter nooit voor een zedendelict met de politie in aanraking geweest. Hij is drie jaar het doelwit geweest van zijn wijkgenoten. De politie weigerde ten onrechte zijn aangifte tegen buurtbewoners aan te nemen. Een politieambtenaar vloog uit de bocht door op school te lekken dat de man “iets te maken had met pedofilie”.

bron: ‘Politie behandelt ‘pedofiel’ fout’; NOS Teletekst; 5 december 2002

op 18 02 2014 at 20:58 schreef Sasha Berkman:

Kan iemand die foto nog vinden op dat vieze weblog van Bruxxen, waar anti-pvda spandoeken te zien waren tijdens het spontane buurtverzet tegen de komst van jeweetwel?

Ik heb het over dat gebeuren in Leiden.

op 18 02 2014 at 21:17 schreef Ralph van der Geest:

@Sasha, op het twitter-account @SIGILIX staan een aantal foto’s van die dreigtokkiies met hun pathetische anti-PvdA bordjes…

op 18 02 2014 at 21:57 schreef Sasha Berkman:

dank Ralph

op 18 02 2014 at 22:01 schreef Sasha Berkman:

Wat ik wilde zeggen eigenlijk is dat die fotos pontificaal op de site van BruXXen stond, maar ik kan ze nu niet meer vinden daar?

op 19 02 2014 at 02:30 schreef Mark:

Ik heb zo het gevoel dat Dhr. Van der Geest geen kinderen heeft.

op 19 02 2014 at 09:43 schreef Astrid:

@Mark

Dat is iets om dankbaar voor te zijn lijkt mij zo ;-)

op 19 02 2014 at 11:11 schreef Bertje:

Niels

Misschien woont er wel een Benno L. bij jou in de straat en zoniet dan zeker te weten woont er een in je dorp of stad. Jammer dat in de hele discussie weer vrolijk voorbijgegaan word aan hoe we onze kinderen weerbaarder kunnen maken.

Ralph

Je laat ook geen thema onbenut om je gedachtengoed neer te plempen. Zelfs als we het hebben over groente en fruit weet onze Ralph het zo te draaien dat ergens onder de appelen Asscher te voorschijn komt.

op 19 02 2014 at 11:55 schreef Marco Meijer:

Pedo’s zijn de heksen van deze eeuw.
En kennelijk is er behoefte aan heksenjacht.
Veel emotie, veel hysterie, geen plaats voor ratio.

op 19 02 2014 at 13:05 schreef Os:

Leuk om een keer wat te lezen dat NIET over het racisme vd. blanke Nederlanders of over immigranten gaat. Dat gezegd hebbende: het probleem is dat zodra over ’s mans kinderen gaat, er geen enkel rationeel debat mogelijk is. Heeft, hoe raar ook, het opleidingsniveau niets mee te maken.

op 19 02 2014 at 16:18 schreef Herbert:

Even de achtergrond van de dreig Tokkies. Pure neo-nazi’s. https://www.facebook.com/dutchbrotherhood

op 19 02 2014 at 16:47 schreef herman van der helm:

Wiens kinderen zijn die pedo’s eigenlijk?

op 19 02 2014 at 17:08 schreef bouncingemail:

blij dat ze weten waar die benno woont, dat zijn ze verplicht aan de buurt. ben zelf een ouder van wie 1 kind gehandicapt is, hij kan niet praten, benno wel, en ben zelf bijna in zon gek getrapt die met pgb geld kinderen bleek te verkrachten, kon nergens referenties voor terecht, gehandicapten stichting wist ervan maar koos vooor de “hulpverlener” want het zouden geruchten kunnen zijn (hun woorden) en ben blij dat mijn gut feeling goed was, maar de volgende keer misschien niet. en we weten allemaal nu zo langzamerhand wel dat eens een pedo altijd een pedo, en castratie is misschien de beste oplossing

op 19 02 2014 at 19:42 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Het is zeker wel nuttig dat jonge kinderen eea leren over seksualiteit maar de maatschappij moet hen niet overleveren aan psychisch gestoorde pedofielen met seksuele dwangneuroses. Zie onder een analyse van het probleem van affectieve gevoelens van kinderen vs de daadwerkelijke seksuele verlangens en handelingen evt met volwassenen die geen ziekelijke neiging tot beschadigende pedofielie hebben mbt jonge kinderen. Psychisch gezien is het erg gecompliceerd, maar kinderen willen zelf soms dingen uitproberen met volwassenen op seksgebied en zijn dan ook gewoon medeschuldig.

bye

dewanand en Wieroe

zie dit:

WEBpublication BOOK WART0273 / EPAGE 16 of 23
Analyse Emancipatie Hindoestanen, man en vrouw, incl. de Holebi

15. Baboengs: aapachtige hindoestaanse mannen

Commentaar van Dewanand bij vraag 14

Een belangrijk punt bij emancipatie is dat alles uit de taboesfeer moet worden gehaald en dus bespreekbaar moet worden. Een (hindoestaans of moslim) meisje die jong is en behoefte heeft aan vrije sekscontacten voor het huwelijk moet dus gewoon uit de kast kunnen komen (net als een homoseksueel of lesbienne)

http://www.dewanand.com/emancipatie16.htm

op 20 02 2014 at 10:24 schreef Ana:

Macht van journalisten (de NRC heeft overigens toegegeven dat dit niet had gemoeten) en de macht van de Sjonnies op deze planeet. De media kun je niet meer tegenhouden, die zijn er in grote getale en de Sjonnies waren er altijd al. Ze wisselen zoals je opmerkt alleen van naam. Nog voor het tijdperk van de ‘Sjonnies’ (geweldig hoe je ze beschrijft en in het hele stuk laat doorklinken) noemden wij ze gewoon tuig, maar dat dekt inmiddels de lading niet meer geloof ik, want daarvoor is de groep te groot. Het tuig is omhoog geklommen.

op 20 02 2014 at 10:37 schreef Ana:

Oh, ja en dan de pedo’s. Die noemden wij vroeger potloodventers (ik word oud geloof ik) en ik trof ze in het bos waar ik altijd alleen speelde zonder dat wie dan ook er zich zorgen om maakte. Mijn moeder had mij gewoon gewaarschuwd dat ik geen snoepjes moest aannemen van vreemde mannen en dat was voldoende. Ik had werkelijk een heel onbezorgde jeugd en dat ik nu in mijn eentje de bossen over heel de wereld durf te bewandelen heb ik aan die onbezorgde jeugd (en mijn moeder) te danken.

op 20 02 2014 at 11:35 schreef Thomas E:

Een potloodventer is toch iets anders, Ana. Die krijgt er een kick van als-ie mensen met z’n blote piemel shockeert. Meer heeft hij doorgaans niet nodig om aan z’n gerief te komen. Een kinderlokker (ken je ook dat woord niet van vroeger?) is wat er hier bedoeld wordt. En van hém moest je geen snoepjes aannemen.

op 20 02 2014 at 11:41 schreef Boudewijn:

Nee hoor Ana, potloodventers en pedofielen zijn toch echt twee verschillende dingen. De ouderlijke waarschuwing geen snoepjes van vreemden aan te nemen is voor veel kinderen geen garantie gebleken om niet seksueel misbruikt te worden, ook al omdat veel misbruik juist door bekenden van de slachtoffers plaatsvindt.

Hoewel ik blij voor je ben dat jij zo vrij en blij door het leven gaat is de problematiek zo te bagatelliseren een schoffering voor de vele slachtoffers van seksueel misbruik.

op 20 02 2014 at 11:57 schreef Ana:

Bagatellisering en schoffering? Come on! Ik heb toch nooit beweerd dat er geen ernstige misdrijven tegen kinderen bestaan? En nog minder dat ik die niet serieus zou nemen! Het gaat hier om de algehele paniek. Om de bangmakerij alsof om elke hoek van de straat een kinderlokker, pedo of what ever zou staan en alsof kinderen altijd willoze slachtoffers zouden zijn! Die hetze en die angst waar toch werkelijk niemand beter van wordt. Ik ben blij dat ik nooit aan een dergelijke paniek blootgesteld ben geweest.

op 20 02 2014 at 12:48 schreef laarmans:

Leiden werkt aanstekelijk, want gisteren werd in Veenendaal de auto van een pedofiel beklad en een ruit ingegooid.De laagste instincten van de mens komen boven. Wanneer is een andere stad aan de beurt? Ik vrees spoedig.Wie dan nog ontkent dat er een heksenjacht en volksgerichten op touw worden gezet, is blind en naief.

op 20 02 2014 at 13:30 schreef Thomas E:

Tja, en deze ‘kinderbeschermende’ Sjonnies zijn vaak dezelfden die met 80 km door een 30 km kinderbuurt scheuren. Of hun vrouw meppen waar de kinderen bij zijn.

op 20 02 2014 at 15:53 schreef Mario:

@Bertje/ 11.11,

“Ralph
Je laat ook geen thema onbenut om je gedachtengoed neer te plempen. Zelfs als we het hebben over groente en fruit weet onze Ralph het zo te draaien dat ergens onder de appelen Asscher te voorschijn komt.”

Draai het ‘es om, Dogen, hij weet jou -getuige je reactie op- persoonlijk te raken, en i.p.v. een constructieve bijdrage te leveren, kwak jij er een forse lading ondoordachte/ niet onderbouwde kritiek tegenaan, incl. een zooi aan simplistische projectie. Op welk punt exact, wist jij zelfe de gedachtengang van een persoon (zoals Ralph) naar je persoonlijke zin ’te keren’? Op welk punt, exact, wist jij het e.e.a. ten positieve te ontkrachten?

Ik ben het zelf in zo’n 98% van het door Ralph gestelde niet eens.

Maar jij braakt vooral onderbuikende onzin.

Pardon.

op 20 02 2014 at 17:50 schreef Natasha Gerson:

Potloodventersen pedofielen zijn niet dezelfden, maar Benno L., de geestelijk gehandicapten graaiende zwemleraar is ook iets heel anders dan de soort buurtpedofiel waar de deur altijd openstaat en die zulke leuke videospelletjes heeft en altijd snoep en waar kinderen heengaan die dondersgoed weten dat het n pedo is, maar dat op de koop toenemen als onderdeel van het geheel, waar aandacht, werkelijke belangstelling, er zijn, bewondering -van kinderen die anders alleen horen dat ze lelijk, stom en waardeloos zijn- de andere kant van de medaille. Op mijn dertiende, en ook nu nog, was ik een persoon die nu ongetwijfeld onder goedkeuring van het Gesundes volksempfinden tegenwoordig aan stukken gescheurd zou mogen worden bijzonder dankbaar voor het redden van het laatste stukje zelfvertrouwen en eigendunk dat door precies hetzelfde soort types als nu op pedojacht gaan, en hun kinderen, tot op het bot was afgebroken. Dat ie seks met me wilde was n groot compliment. Niet dat ie het kreeg en hij dwong me ook niet. Als je kind niet laat waaien en je het niet ongelukkig maakt, afkraakt of het teveel is in zijn of haar eigen huis, of je negeert als het doodgepest wordt, is de kans dat het slachtoffer wordt van een pedofiel te verwaarlozen. Ze zitten niet achter hun tuinhek te wachten om je kind te grijpen. Als je kind ze opzoekt moet jij je es achter de oren krabben.

op 20 02 2014 at 23:54 schreef Bertje:

Mario ( tante Emma )

Lief dat je het zo op neemt voor Ralph.
Lees je reactie nou eens over en zie toch eens wat je doet ja precies dat waarvan je mij van beticht.
Pff over projectie gesproken zeg.
Klaar !

op 21 02 2014 at 18:04 schreef Fridjof:

Een pedofiel is iemand die seksuele verlangens koestert voor kinderen van 13 jaar of jonger. Een pedoseksueel is hij/zij die seks heeft personen in deze leeftijdsgroep.
In het algemeen wordt voor een pedoseksueel steeds de term ‘pedofiel’ gebruikt. Ik vraag me steeds weer af waarom dat is. Zou het er mee te maken kunnen hebben met dat je ‘verdacht’ wordt als je hier nuance in wilt aanbrengen?

op 15 11 2014 at 09:09 schreef Die "pedofiel" van Ypenburg:

Ik ben dus de man waar hier over word geschreven. De “pedofiel van Ypenburg” De de politie heeft dit de wereld in geholpen. Het is heel DUIDELIJK dat de politie toen deze wijk hetze heeft opgezet en aangemoedigd. MEER dan 25 politieambtenaren hebben over mij als persoon nu blijkt ONJUISTE informatie naar buiten gebracht. Er is toen door de hoofdofficier van justitie een pers bericht naar buiten gebracht dat twee ambtenaren te goeder trouw zouden hebben gehandeld. Hierbij maakte de hoofdofficier van justitie zich schuldig aan laster en aan een ambtsmisdrijf. Mede omdat het niet de waarheid betrof.

Ik ben GEEN pedofiel en heb nooit kinderen verkracht!! Wat toen wel rond ging door de wijk Ypenburg en wat de politie !!!! had verspreid.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS