Home » Archief » Xenofoob


[19.02.2014]

Xenofoob

Peter Breedveld

zoe18
Foto: Zo’é

Het is oorlog in Rijswijk tussen twee lokale populistische partijen, Onafhankelijk Rijswijk en Beter voor Rijswijk. De fractievoorzitter van Beter voor Rijswijk, Ed Braam, probeert namelijk het nijpende parkeerprobleem in Rijswijk op te lossen door foto’s van auto’s met Poolse kentekens op Facebook te plaatsen en de fractievoorzitter van Onafhankelijk Rijswijk, tevens wethouder, Dick Jense, heeft dat xenofoob genoemd. Ed Braam heeft het woord ‘xenofoob’ opgezocht in de Dikke Van Dale en ontdekt dat dit ‘vreemdelingenangst’ betekent en nu dreigt hij met aangifte, tenzij Jense zijn excuses aanbiedt voor zijn ‘haatteksten’.

Surinaamse mannetjesputter

Ik volg de lokale politiek in mijn stad niet meer sinds ik ermee ophield als regionaal verslaggever van De Haagsche Courant. Mij was dus ontgaan dat Ed Braam uit Onafhankelijk Rijswijk was gestapt, waar hij lange tijd als de tweede man na Dick Jense gold, die door tegenstanders wel Dick “Desi Bouterse” Jense werd genoemd, niet in de laatste plaats om zijn uiterlijke gelijkenis met de Surinaamse mannetjesputter.

Onafhankelijk Rijswijk, de grootste Rijswijkse politieke partij, werd in de jaren negentig vooral opgericht om een dreigende annexatie van delen van Rijswijk door Den Haag tegen te gaan, wat volledig is mislukt. De partij heeft altijd voornamelijk bestaan uit oliebollen van het kaliber van Ed Braam, strak geleid door de enigszins charismatische Jense, een joviale allemansvriend met een breed Rijswijks netwerk en een uitstekend functionerend boerenverstand.

Expansionistische fascisten

Ook heb ik gemist dat Braam de PVV vertegenwoordigt in de Provinciale Staten, en onlangs heeft hij naar eigen zeggen van zijn leider Geert Wilders speciale toestemming gekregen om een ‘PVV-kloon‘ op Rijswijks niveau te vormen, dat evenwel geen PVV Rijswijk mocht heten en daarom ‘Beter voor Rijswijk’ is genoemd.

Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat Onafhankelijk Rijswijk verwantschap zou voelen met de PVV, vanwege het platte populisme en ook de smakeloze manier waarop indertijd campagne werd gevoerd tegen de gemeente Den Haag, alsof dat roofdieren waren die aasden op de zuurverdiende centjes van de hardwerrekende Rijswijkers. Daarbij werd steevast vergeten dat Rijswijk en de andere gemeenten bijna volledig teren op de zak van Den Haag, als het gaat om vertier en cultuur in de regio.

Goedkope Pool

Maar Jense blijkt het op te nemen voor de Oost-Europeanen, die voornamelijk in het aangrenzende Haagse Laakkwartier wonen en waarvoor sommigen hun auto wel eens net over de stadsgrenzen parkeren, in Rijswijk. Nu zijn Rijswijkers over het algemeen ontzettend verwende bejaarde huilbaby’s, die overal de lusten van willen en van niks de lasten. Zoals Jense ook al opmerkt: ze huren maar al te graag een goedkope Pool in om hun dakkapelletjes te laten bouwen, maar zodra ze hun auto ergens kwijt willen, zijn ze opeens een probleem.

Wat dat parkeer’probleem’ betreft, past trouwens enige relativering. Ik was eens bij een wijkbewonersbijeenkost waar een VVD-wethouder bijna werd gelyncht omdat hij had durven te stellen dat niemand recht heeft op een parkeerplaats voor de deur. Rijswijkers menen allemaal van wel omdat ze een X bedrag hebben betaald voor hun huis, dat is altijd het argument van Rijswijkers voor alles: “Ik heb een X bedrag betaald voor mijn huis en daarom moet jij…” Ik woon zelf in het geplaagde gebied en ik kan altijd de auto kwijt in mijn buurt – weliswaar meestal niet pal voor de deur, maar een straatje verder lukt altijd.

Moslims vernietigen

Onafhankelijk Rijswijk toont aan met keiharde cijfers: van alle geparkeerde auto’s in Rijswijk heeft slechts acht procent een buitenlands kenteken. Als je dus het parkeerprobleem wilt oplossen, heeft het weinig zin om de bevolking tegen Polen op te zetten (en ze dan ook nog eens uit te schelden voor ‘illegaal’). Ook De Telegraaf vliegt weer eens gigantisch uit de bocht, want die neemt de haatzaaierij van Braam en zijn trawanten klakkeloos over.

Jensen heeft dus best een punt als hij de hetze van Braam (en van diens partijgenoot Ger Krugerwhat’s in a name, nietwaar?) tegen Polen ‘xenofoob’ noemt. Dat Braam PVV’er is, helpt zijn zaak ook niet echt en enige tijd geleden haalde hij het nieuws door de enige volger te zijn van een Twitter-account met de wervende tekst ‘Volg mij als je wilt dat Nederland weer mooi wordt en de Moslim wordt vernietigd’.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 19.02.2014 @ 17:46

[Home]
 

12 Reacties

op 19 02 2014 at 19:49 schreef Herbert:

Dat is helemaal geen eens Rijswijk, dat is Juinen.

Maar dat ze onze vrouwen, banen en uitkeringen afpakken, dat is daar aan toe. Maar onze parkeerplaatsen waar onze oudjes zich krom voor hebben gelegen, dat gaat te ver!

op 20 02 2014 at 09:41 schreef Ralph van der Geest:

Het is standaard: zodra fasscisten en ander dorechts tuig van de richel een spiegel wordt voorgehouden, zodra ze tegengas krijgen beginnen ze te krijsen, doen ze huilie huilie, halen ze je werkgever erbij en dreigen met…De AANGIFTE!!!
Je ziet het bij die dwaas in Rijswijk, Jan Bennink van de racistische hufteromroep POWNEd (die vast nog niet de moed en het fatsoen….je snapt me), die minkukel van een Gerlof Leistra van haatzaainblaadje ‘Elsevier’ en ga zo maar door…
Misschien past dit patroon wel in zijn algemeenheid bij ‘de hardwerkende Nederlander’die gewoon staat voor volkomen talentloos, empathieloos, door en door verwend, hufterig, racistisch, megastupid…kortom: gewoon een loser.
Wel uitdelen maar bij tegenwind rent men jankend als een verwend kind naar oom agent.

op 20 02 2014 at 11:04 schreef D.J.:

Ik kan me wel iets voorstellen bij die parkeerproblemen. De buurt waar ik woon is een vergunningengebied. Deze vergunningen, beperkt in aantal, worden door de gemeente voor veel geld verkocht. Echter, rechten kun je er niet aan ontlenen. Dat ik, door falend handhavingsbeleid, elke keer noodgedwongen ver buiten het vergunningengebied moet parkeren, wordt door de gemeente schouderophalend voor kennisgeving aangenomen. Tja, dan hebben ze de buit al binnen. Vervolgens scherpt de gemeente zijn verdienmodel nog wat aan door het aantal handhavers te reduceren.
Werkelijk de hele buurt staat vanaf 18 uur volgeplempt met auto’s zonder vignet; dubbel geparkeerd, op stoepen en in het parkje.
En ja, de meeste zijn Pools, Roemeens of Bulgaars. En I don’t give a fuck about that. Maar wat wel stoort is het labberkakkerige handhavingsbeleid van de gemeente in deze.

op 20 02 2014 at 11:15 schreef laarmans:

Ik woon aan de rand van een tuinbouwgebied in Noord-West Nederland, maar mijn dochter woont er middenin en heeft vrienden die tuinder zijn.Zij vertellen dat ze via het UWV en ook via advertenties geen enkele Nederlander krijgen om de oogsten te doen.Het is daarom je reinste volksverlakkerij om, zoals een populistische partij zegt, dat Oost-Europeanen de banen van Nederlanders inpikken.Zowel West-Friesland als de Wieringermeer draaien volledig op de inzet van Oost-Europeanen, vooral Polen. Zonder Polen zou menig tuindersbedrijf failliet gaan, want er is geen enkele Nederlander,ook geen uitkeringsgerechtigde, die voor 8,5 euro netto per uur de hele dag met z’n blote knuisten in de regen gaat staan om een oogst binnen te halen.
Het zou een PVV politicus sieren wanneer hij ‘ns bij mensen in het veld ging informeren of er werkelijk sprake is van arbeidsverdringing.Hij zou van zijn geloof afvallen. Maar tja,die verzonnen verhaaltjes doen het zo goed bij Jan Splinter en Miep met de karabies

op 20 02 2014 at 11:56 schreef Thomas E:

@D.J.
Ik zou in Bulgarije ook mijn auto lekker parkeren in een vergunningengebied, als de aanduiding slechts in het Bulgaars gesteld was.

@Laarmans
Ik ben het hevig met je eens, maar vrees wel de gevolgen op langere termijn. Want als deze oosteuropeanen zich permanent in ons land gaan vestigen, krijgen we dan weer generaties van gediscrimineerde en gedesillusioneerde mensen, die door de politie er als eerste uitgepikt worden?

op 20 02 2014 at 12:10 schreef Boudewijn:

@Thomas E.

Omdat de Nederlandse wet en regelgeving alleen in het Nederlands beschikbaar is hoeven mensen die het Nederlands niet machtig zijn zich er niet aan te houden? Merkwaardig standpunt.

op 20 02 2014 at 12:32 schreef laarmans:

@ Thomas

In de jaren ’60 kwamen er tienduizenden Italianen en Spanjaarden naar ons land.Er zijn weinigen gebleven,want toen de economie in die landen steeg zijn ze teruggegaan.Wanneer de welvaart in Polen stijgt, zie ik ook het overgrote deel teruggaan.Sinds het ellende is in de bouw zijn veel Polen naar Duitsland gegaan om er te werken.Ze schuiven als het ware een stuk dichter naar hun geboorteland op.Nee, ik ben niet bang dat de volgende generaties gedesillusioneerd zijn en gediscrimineerd worden. Polen zijn Westers en kleden zich Westers en onderscheiden zich niet van de Nederlander, behalve in het drankgebruik.Wie de politie er als eerste uitpikt is ook algemeen bekend in West-Friesland, vooral in het weekend. Dat zijn auto’s met een Pools nummerbord.Waarom juist Polen? Omdat Polen keiharde werkers zijn die zich in het weekend ontspannen met teveel drank en dan half of heel drinken in de auto stappen.Het regionale en lokale sufferdje maakt er nogal eens melding van.

op 20 02 2014 at 12:52 schreef D.J.:

@Thomas E
Ik, persoonlijk, vind Bulgarije net effe te ver om te parkeren.

op 20 02 2014 at 13:08 schreef Thomas E:

Dat zeg ik niet, Boudewijn. Ik zeg alleen dat ik in het omgekeerde geval zou profiteren van het grijze gebied, dat onstaat als aanduidingen niet voor iedereen duidelijk zijn. Lekker ongehoorzaam hè?

@Laarmans
Precies. Je geeft zelf al een voorbeeld hoe het mis kan gaan. Poolse kentekens, of een zigeuneruiterlijk, of een oosteuropese naam op de identiteitskaart, of opsporing nav zakkenrollerij cq een ramkraak. Noem maar op. Het gaat er niet om hoe we er in een ideale wereld tegenaan zouden moeten kijken, maar hoe xenofoob het in de praktijk helaas werkt.

op 20 02 2014 at 14:13 schreef Erik Tjallinks:

Wat een geruzie, laat hij gewoon zeggen: “ja, ik ben xenophoob en daar ben ik trots op” Dat doet Wilders toch ook, in iets andere bewoordingen?

op 20 02 2014 at 15:26 schreef Mario:

@Ralph van der Geest/ 09:41,

“die vast nog niet de moed en het fatsoen….je snapt me”

Nee, eigenlijk niet. Leg ‘es uit? Dat er verder nogal wat verder niet al te serieus te nemen xenofoobjes rondlopen, al dan niet zich groter voordoende op sosjaal medieah, is me volkomen duidelijk. Maar het geciteerde niet zozeer. Que?

op 20 02 2014 at 16:37 schreef Rob Z:

Het is toch al jaren bekend dat we buitenlanders spijkerhard nodig hebben om ons land overeind te houden. Dus ik zou zeggen: stoppen met piepen en laten we eens kijken hoe we het met z’n allen leuk kunnen hebben.
Maar er lijkt inmiddels een grote klasse van beroepspiepers te zijn die ‘de ander’ alleen nog maar weet te gebruiken als bron van ellende. We beleven überhaupt weinig lol aan de ander, het je ergeren aan de ander lijkt mode te zijn.

Op slechte dagen word ik er wat moedeloos van.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS