Home » Archief » Polskie kroniki: stiletto hakken


[24.05.2011]

Polskie kroniki: stiletto hakken

Frans Weerts

Het schijnt dat de modale man een willekeurige vrouw scant volgens de methode borsten-billen-benen. En als dat bevalt, komt het gelaat er ook nog achteraan. Mijn scan-methode maakt mij een outsider, want ik start met de gezichtsscan en die bepaalt of ik mijn ogen verder laat zakken naar de overige kenmerken van het lijf in kwestie. Maar soms betrap ik me erop dat ik een obsessieve uitstap doe naar een andere verkenning van de vrouwelijkheid om mij heen. En dat heeft dan toch te maken met iets wat mij hogelijk verbaast in het Poolse stadsleven, in casu het uitgaansleven: high, higher and highest heels.

Laat ik vooropstellen dat ik weinig op heb met schoen- of voetfetisjisme. Integendeel, het interesseert mij nauwelijks hoe vrouwen er zoolsgewijs bijlopen. Of hoe naakt het leer de voet omsluit. Vrolijk gekleurde teennagels vind ik wel aardig, maar meer ook niet.

Maar gisteravond ging er toch een vleug van obsessie door mij heen, geen idee waarom. Ik begaf mij richting Lyzard King, een fors bemeten pijpenla in hartje Poznan. Een van de weinige pubs, waar excellente rock en blues wordt gedraaid en live ten beste gebracht. Die avond was er weer een bandje die op het podium bij de ingang fors tekeer ging met drie scheurende gitaren, een troebel keyboard en een retestrakke drummer.

Alle ramen van Lyzard King waren open, want lekker weertje en het terras tegenover het trottoir deelde aldus gulzig mee in de aangename herrie. Gelukkig wist de band het aantal decibellen te overstemmen van twee aangrenzende lokalen, waar de pompende dj-disco-house-whatever naar buiten gilde. Binnen is het daar schouder aan schouder zweten op een dansvloer, waar het vrouwelijk deel een competitie houdt om zo schaars mogelijk gekleed te gaan. Ongekend populair onder de populatie onder de dertig en ze betalen er ook nog entree voor. Rare gasten die Polen.

Temeer omdat de live muziek next door totaal gratis is en de drank normaal geprijsd is. Maar goed, terug naar de naaldhakken.

Vanaf het terras werden mijn ogen als vanzelf getrokken naar het passerende voetvolk, in het bijzonder naar het schoeisel van het ronddartelend vrouwelijk deel. Ik overdrijf niet als ik stel dat 90 procent gehakt is en dat meer dan 50 procent voorzien is van flinterdunne naaldhakken, en 25 procent ook nog voorzien van enkele centimeters opgehoogde zolen. Mijn ruwe schatting is dat het begon met vijf centimeter, oplopend naar 15 centimeter. Wat mij boeide was het feit dat zelfs de moedigste steltloopsters zich staande en lopende wisten te houden op het plaveisel van kinderkopjes. Één verkeerde stap en je zit toch muurvast in de voeg.

Wat de reden is van deze rage, dan wel wetmatigheid voor het dragen van hoge hakken. Ik dacht eerst dat de modale Poolse – nogal klein van stuk – haar geringe lengte wat wilde ophogen, om zo het lengteverschil met de modale Pool enigszins te compenseren. Maar mijn verkenningen die avond wezen die theorie van de hand. Want ook vrouwen met bovenmodale lengte bleken dezelfde habitus te hebben. Zodanig zelfs dat ze ver boven hun vriendjes/partners uitrezen. What the fuck are they doing?, dacht ik hardop tegenover mijn vriendin.

Ze wist me als Poolse snel uit de brand te helpen: ‘Polish men find high heels very sexy, you know’. En dat geldt ook voor extreem nauwsluitende jeans, dan wel extreem korte rokjes/jurkjes en diep uitgesneden decolletés, die tenminste de helft van de borsten blootleggen. Plus de onvermijdelijke bling bling op de handtasjes.

Is dit geheel een lust voor het oog? Als je geil bent, wellicht. Maar vanuit de esthetiek bezien, zag ik toch meer een overmaat aan potsierlijk exhibitionisme. Het heeft er alle schijn van dat vrouwen hier elkaar proberen af te troeven in kleding en vooral de afwezigheid daarvan. En alle vrouwelijke vormen dienen daarbij expliciet te worden getoond. Poolse mannen houden namelijk van geprononceerde borsten en strakke benen/billen en hevig opgemaakte tronies.

Op mij komt het allemaal nogal hoerig over. En na zo’n 500 passerende meiden vanuit de ooghoeken te hebben aanschouwd, ging die pracht en praal me tegenstaan. Alleen de naaldhakken bleven boeien. Vooral de ongelooflijk grote variatie in designs. Als er tien dezelfde droegen, was het veel. Niet zo verwonderlijk, want het sterft in deze stad werkelijk van de schoenwinkels.

Op basis van mijn observaties heb ik nu een nieuwe theorie onderhanden. Namelijk dat de hoogte van de hakken omgekeerd evenredig is aan de intelligentie en sociale ontwikkeling van de draagster. Volstrekt onbewezen, maar met het karige onderzoeksmateriaal durf ik die uitdaging wel aan. In Lyzard King trof ik slechts een hooggehakte minderheid aan. Mijn vriendin draagt voorts meestal plat schoeisel, met af een toe een uitstapje naar drie centimeter hakjeshoogte. Goddank.

Frans Weerts is journalist in onruste en probeert manhaftig de Poolse cultuur te doorgronden, zonder overigens de taal, passief noch actief, machtig te zijn. Zie hier het waarom.

Frans Weerts, 24.05.2011 @ 07:51

[Home]
 

29 Reacties

op 24 05 2011 at 08:55 schreef yurp:

Mijn vriendin draagt soms hoge hakken, soms sneakers, platte ballerina’tjes, pumps, open schoenen met een kort hakje. Staan haar allemaal even mooi en zover ik heb gemerkt blijft haar intelligentie en sociale ontwikkeling redelijk constant ;) Maar: leuke column, ik heb sowieso een zwak voor Centraal Europa.

op 24 05 2011 at 10:08 schreef rena:

Dat zou bijna betekenen dat het gros van de vrouwen in Nederland, qua intelligentie en sociale ontwikkeling, bijzonder hoog begaafd zou moeten zijn. Want over het algemeen dragen Nederlandse vrouwen bescheiden hakjes of ander verstandig schoeisel.
Nee, ik weet zeker dat jouw theorie geen stand houdt!
Mijn schoenenblog wordt over het algemeen bezocht door vrouwen met een vrij hoog opleidingsniveau en zij weten mooi design, vakmanschap en hoge hakken echt wel te waarderen.

op 24 05 2011 at 10:46 schreef Jan van Dijk:

Deze column past uitstekend bij het karakter van deze site.
Een beschaafde man, met zeer correcte opvattingen, niet zoals dat gewone manvolk eerst naar borsten en billen kijkend, maar eerst naar het gezicht. En dan met duidelijk dedain de objecten van zijn waarneming neerzetten en be-, maar impliciet veroordelen.

op 24 05 2011 at 11:18 schreef jabir:

Hoge hakken, echte liefde.

op 24 05 2011 at 11:38 schreef Niek Holtz@ppel:

Het is mij ook opgevallen dat Oost Europese vrouwen er nogal “hoerig” uitzien. In Luzern kwam ik vorig jaar een groepje vrouwelijke toeristen tegen uit Oost Europa en ik dacht dat ik in de hoerenbuurt van Luzern was beland. het bleek echter gewoon een tourist spot te zijn.

Kennelijk vallen Oost Europese mannen hier op. Wellicht heeft meer dan 40 jaar communisme alle gevoel voor klasse en stijl in die landen weggewist.

op 24 05 2011 at 11:48 schreef Frans Weerts:

@Rena

Sandaaljes van bijna €150.000,-….dan moet je als vrouw toch echt niet bij je verstand zijn!

op 24 05 2011 at 11:49 schreef Frans Weerts:

correctie: Sandaaltjes

op 24 05 2011 at 12:17 schreef Jabir:

Nou, Nederlandse vrouwen zijn wel erg casual hoor. Eigenlijk gewoon onverzorgd. Niet dat ik daartegen ben, maar ook niet dat het me nou motiveert tot het doen van toenaderingspogingen. Dat heb ik pas vanaf de Franse grens.

op 24 05 2011 at 12:37 schreef Charles de Gaulle:

Een mens hoeft niet zo ver van huis te gaan om eigenaardige modetrends te zien.
What about de huidige mode om een leuk zomerjurkje te dragen met daaronder een legging of spijkerbroek.
Wat kon een man in het verleden genieten van die prachtige jonge meiden in hun korte zomerjurkjes/rokjes, blote benen en een hakje.Pure poëzie, maar helaas je ziet het nauwelijks meer.
Los daarvan zijn leggings naar mijn idee een belediging voor de zichzelf respecterende vrouw, met of zonder jurkje.De ontwerper daarvan zouden ze……..NEE ik zeg het niet!
Kom op dames laat ons weer eens visueel genieten van hetgeen de natuur jullie zo rijkelijk heeft doen toekomen.

op 24 05 2011 at 13:15 schreef Sandro:

“Kom op dames laat ons weer eens visueel genieten van hetgeen de natuur jullie zo rijkelijk heeft doen toekomen.”

Misschien dat het bedekken van wat de natuur de vrouwen zo rijkelijk heeft doen toekomen “iets” te maken kan hebben met…………..nee ik zeg het niet!

op 24 05 2011 at 13:40 schreef Niek Holtz@ppel:

@Jabir,

Daar zeg je ook wat. Nederlandse vrouwen zien er inderdaad vaak wel ‘gewoon’ uit. Als je even de grens over gaat zie je het verschil. Toch vind ik Nederlandse vrouwen over het algemeen wel aantrekkelijk.

Dat vrouwen in Nederland relatief vaak een broek dragen heeft volgens mij te maken met het feit dat het met een broek prettiger fietst dan met een rok.

op 24 05 2011 at 14:05 schreef hj:

Hakken zijn gewoon geil. Period.

Maar goeie sneakers kan ik ook wel waarderen.

op 24 05 2011 at 14:42 schreef Mart:

@Sandro

…Met mannen die blijkbaar vinden dat vrouwen de taak hebben hen (visueel) te gerieven.

op 24 05 2011 at 16:38 schreef yurp:

Niek Holtz@ppel

Moet je voor de grap eens in een Engelse provinciestad gaan kijken wat daar rondloopt…

op 24 05 2011 at 17:48 schreef rena:

@Frans Weerts.
Dat is natuurlijk een bericht van het lollige soort. Geen enkel weldenkende vrouw zou die sandalen willen kopen voor die prijs, behalve misschien een miljardaire.
En inderdaad, het feit dat Nederlandse vrouwen vaak op de fiets stappen en door weer en wind moeten gaan, heeft volgens mij ook te maken met de schoenkeuze.
In Engeland en Ierland is vrijdagavond de avond om je flink op te tutten en ook bij bruiloften en partijen hebben vrouwen meestal in onze ogen nogal uitbundige jurkjes en frivole hoog gehakte schoentjes aan.

op 24 05 2011 at 18:24 schreef Frans Weerts:

@ rena

Hier lopen ze 24/7 en 7/7 er hetzelfde bij. Naar werk, winkelend, altijd. Poznan is één grote tippelzone, vanuit westerse ogen bekeken.

op 24 05 2011 at 21:12 schreef pimmetje:

Ik vond je verhaal heel geruststellend om te weten dat vrouwen in Posen zich ook graag zo ongekleed mogelijk optutten voor ze uitgaan. Alleen dat calvinistische woord “hoerig” stemt me een beetje verdrietig.
Ik vind het heerlijk als ze helemaal opgedoft de trap af komt klotsen met haar peperdure hooggehakte pumps. Haar lange stevige benen zie ik eerst, vervolgens het wapperende rokje dat strak om haar kont zit en dan haar brave bloesje dat dient om haar borsten zo smakelijk mogelijk te omhullen. Ze kijkt me even recht in mijn ogen om het effect van haar verschijning te meten. Maar ik ben al helemaal bedwelmd door een doordringende wolk van haar dure parfum. Nog nooit heb ik haar teruggestuurd naar boven om zich wat minder uitdagend te kleden of die wolk er af te wassen. Ik moet me een paar uurtjes beheersen en gewoon genieten van het effect dat ze heeft op die haantjes van intelligente collegaas tijdens de zoveelste personeelsborrel waar het pikken zich uitbreidt tot buiten de normale werktijden. Zeker, ik heb zeer intelligente gesprekken over uiterst interressante onderwerpen met de dames van het gezelschap terwijl die ondertussen regelmatig richting mijn meisje gluren dat zich schaterlachend altijd omringd weet door de intelligentie van ons bedrijf. Maar het heerlijkste moment is wanneer ze opeens zich dicht tegen me aandrukt en zegt dat we wat haar betreft naar huis mogen. Mijn meisje nestelt zich dan onder mijn arm en houdt me met twee armen vast terwijl we snel de afscheidsronde doen. Meewarige, soms duidelijk afkeurende blikken van de dames zeggen genoeg. Intussen komen de vrolijke kriebels in mijn buik bij de gedachte dat straks die dure hoge hakken in mijn rug zullen prikken net boven mijn billen en ik tot na het ontbijt al die intelligentie mag vergeten. Waren vrouwen niet gewoon wat dommer geschapen zodat ze ook van ons konden houden met ons saaie pak en die stropdas waar ze onderweg regelmatig aan trekt om me te manen toch vooral de kortste weg naar huis te nemen?

op 24 05 2011 at 21:38 schreef Frans Weerts:

@pimmetje

“hoerig” is niet bedoeld als diskwalificatie, louter als indicatie. Calvijn kan dus de tering krijgen wat mij betreft.

Alleen, teveel geilheid op een avond stompt af en eerlijk gezegd: sexy is voor mij toch iets van, dat er iets te raden overblijft. Niet een uiterlijke presentatie die er op gericht lijkt dat je als man acuut je lul achterna loopt.

op 24 05 2011 at 21:55 schreef Bakito:

Ik ga altijd puur op de geur af, hetgeen vaak tot kolderieke taferelen leidt…

op 24 05 2011 at 22:06 schreef Jabir:

Lekker hoerig moet kunnen vind ik. Maar ik vraag me af hoeveel mensen er op de Amsterdamse slutwalk af gaan komen.

op 25 05 2011 at 01:12 schreef pimmetje:

@Frans Weerts
we hebben daar toch woorden voor als “sensueel”, “zinneprikkelend”, “erotisch”, … Sorry, maar met “hoerig” associeer ik iets anders. En wat betreft mijn lul: In het Duits hebben ze daar een toepassende zegswijze voor, namelijk “je kunt overal trek krijgen, maar eten doe je thuis”.

op 25 05 2011 at 08:58 schreef Jabir:

@pimmetje

dat is wel waar. Niets geiler dan vreemdgaan in het echtelijke bed

op 25 05 2011 at 11:11 schreef pimmetje:

Voor de duidelijkheid, met “hoerig” associeer ik etterbuilen die mijn vrouw en mijn dochters voor “hoer” uitmaken!

op 25 05 2011 at 12:59 schreef Peter Dijkema:

Hilarische en interessante observaties. Het stadsplein van Poznan nodigt niet tot hakken.
Dat is punt één. Plateauzolen zijn potsierlijk.
Zelfs als de dames na jaren van oefening enige elegantie in hn gewandel weten te leggen.
Dergeliijke gewoontes duren lang in Polen.
Zoals ´disco-polo´ op het platteland :-(

Genoeg gekankerd! Poolsen hebben ook vaak flair. En zelfs onder het ´krommunisme´ (Koot en Bie, zij dank voor het woord) waren ze goed op de hoogte van goede muziek uit het ´Westen´.

op 25 05 2011 at 13:23 schreef Peter Dijkema:

Kleine herinnering aan dat Plein: destijds was Poznan nog hoofdzetel van het weekblad “Wprost” (Rechtdoor). De eigenaar-hoofdredacteur gaf z´n jaarlijkse feestje voor de redactie (en typistes, enz ,-) in de ´rode kat´ of de ´zwarte´, dat weet ik niet meer. (“Czarny kot”, czy “czerwony”?)

Hij kwam twee uur te laat. Het eten verpieterde. We durfden alleen te drinken op zijn kosten. Tot hij eindelijk arriveerde met z´n nimfen en paladijnen. Hèhè, eindelijk bikken.

Wat een pret. De man was onder het ouwe regime hoofd propaganda in de partij. En na de ommekeer ineens chef-opperhoofd van een liberaal weekblad.

Tussendoor geheim agent, de “Ridder”. Maar dat is een ander verhaal. ik heb geen bewijzen. Alleen een foto met een ridder-helm. Wie weet publiceren we het hier lekker toch ,-)P

Kortom: Polen is erg leuk. En de dames zijn verrassend fraai… Al dragen ze wel eens de verkeerde hakken.

op 25 05 2011 at 14:23 schreef Peter Dijkema:

En als FN benieuwd is naar meer mooi oud nieuws uit Polen en de bladen daar, dan ben ik gaarne bereid nog wat uit de school te klappen. Ik schreef voor “Newsweek Polska” en “Playboy Polska” en ook nog een paar andere periodieken. Bij twee probeerde ik de macht over te nemen. Tevergeefs natuurlijk!
Wat wist ik van de wespennesten daar?
Net zo weinig als hier.

op 25 05 2011 at 15:15 schreef Peter Dijkema:

“Frontaal Naakt” – mooi zo. Laat de koning maar in z´n nakie staan. En die politici.
Tot zover de sociale onthullingen, naar mijn smaak … Hooguit de helft van de tijd.

Laten we het liever over de lol van ´naakt´ hebben, zoals de meeste beelden die de proeven van alle slimme breinspinsels hier begeleiden.

Als het aan mij zou liggen: terug naar de basis: Hoe leuk het is om in je blootje op vakantie te gaan en iedereen uit te lachen, die denkt dat-ie wat voorstelt met een pakkie an.

Zo belangrijk is politiek nou ook weet niet.
Zeker met die politici die we hebben! :-(

op 13 06 2011 at 16:39 schreef Lord Loerbul:

Ja ja, der Franz hat ja nicht immer seine Augen geschlossen. Maar er bestaat een omgekeerde evenredigheid; kwamen in de 70er en 80er jaren de Poolse vrouwen naar Nederland om te trouwen met voornamelijk Limburge boeren (de Limbabweconnectie)die niet aan de vrouw konden komen, nu komen de Nederlandse mannen naar Polen om aldaar een naar keuze aantrekkelijke vrouw te vinden. Ja ja, der Franz hat ja nicht immer seine Augen geschlossen. En. met verwijzing naar Rena, de omgekeerde evenredigheid gaat vermoedelijk ook wel op voor het intelligentieniveau van het meerendeel van de plattezolendragende vrouwen in Nederland (soms toch ook geen gezicht – zo’n van de Veluwe naar naar de stad gerolde, op zich gezond ogende Einheimiche). Gewoon een kwestie van verschillen toch?! Met vriendelijke groet, Lord.

op 13 11 2011 at 01:51 schreef Poolse kronieken – hoge hakken, lage decolletés | Poolvos:

[…] gepubliceerd op Frontaal Naakt Beoordeel dit: Delen:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Dit […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS