Home » Archief » Schande roepen


[23.09.2015]

Schande roepen

Robert Jean Konrad

jo10
Jo Shishido

O, o, o! Wat waren de Nederlanders afgelopen zondag weer massaal en diep geschokt! Een ex-gedetineerde die zijn straf uitgezeten heeft, zat zomaar op een terras in Utrecht een tomatensapje te drinken! Men riep om het hardst: “Hoe diep heeft dit land kunnen zinken? En dat op klaarlichte dag! Stel je voor dat u daar als bezorgde burger met uw kinderen langs gelopen was! Dan waren de gevolgen niet te overzien geweest! En dan nog het gore lef hebben om aan een nietsvermoedende horecamedewerkster te vragen of zij een veganistische maaltijd in de aanbieding heeft! Dus nu hebben de melk en de eieren het opeens gedaan? Hardwerkende zuivelboeren die moeten bloeden voor de mislukte resocialisatie van een linkse activist? Het is een schande!”

Tsja, de onderzoeksjournalistiek in Nederland is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is. Als zelfs de publieke omroep al zwicht voor de met groene stront gevulde onderbuik van de zelfverklaarde cultuurbeschermers. Elke zichzelf respecterende journalist zou zich diep moeten schamen om een Fortuynistische hielenlikker als Mat Herben als “deskundige” op te voeren in een vooropgezette show met verborgen camera’s en een informant c.q. matennaaier die het slachtoffer op suggestieve manier woorden in de mond probeert te leggen en valse verklaringen probeert te ontlokken.

Want dat is wat de weinige kritische kijkers van deze flutreportage op ongegeneerde wijze voorgeschoteld kregen.

Walgelijke vertoning

De boodschap van de reportage was ook al snel duidelijk: Volkert moet terug de bak in! Al waren er twintig in het geheim opgenomen gesprekken voor nodig geweest, die ene uitspraak waarop de nepjournalisten van de KRO hem zouden “betrappen” zou er hoe dan ook zijn gekomen! Het was een walgelijke vertoning die ongetwijfeld weer door het rechtse smaldeel van de bevolking aangegrepen gaat worden om een nieuwe heksenjacht op hem te openen. En dat alles onder het mom van het “maatschappelijk belang”. Wat is in hemelsnaam het “maatschappelijk belang” bij het heropenen van een heksenjacht op een ex-gedetineerde die zijn straf bovendien al heeft uitgezeten?

Zonder enig bewijs behalve de half door de informant voorgekauwde woorden die Volkert voor het gemak maar even afmaakte werd hij van allerlei zaken beschuldigd zonder dat er in de reportage enige vorm van wederhoor werd toegepast. Hij zou tegen de afspraak in contact hebben gezocht met de media. Hij zou bewust het UWV misleiden om een hogere uitkering te krijgen. En hij zou het leven van de “hardwerkende Nederlander” zuur proberen te maken, wat dat ook moge inhouden. En allemaal op basis van een uurtje cafépraat met een oude bekende die hem (omgekocht door de KRO) allerlei uitspraken ontlokte die vrijwel elke uitkeringsgerechtigde ex-gedetineerde gezegd zou hebben, en dus ook in dit geval totaal niet als een verrassing beschouwd kunnen worden.

Kale verlosser

Daarnaast worden er in de reportage allerlei zaken gesuggereerd die niet ter zake doen, maar die de onderbuikjes van de volgelingen van de Kale Verlosser> nog eens flink moeten opschudden. Het zou een schande zijn dat hij, ondanks dat hij nooit spijt over zijn daad heeft betuigd, vervroegd is vrijgelaten. Een duidelijke drogredenering, omdat vervroegde vrijlating het gevolg is van goed gedrag tijdens de detentie, en dus niets met het “hebben van spijt” te maken heeft. De kijkers worden hier dus ten tweede male verkeerd geïnformeerd. Spijt kun je bovendien nooit afdwingen omdat het een emotie is die niet onder dwang opgeroepen kan worden.

En het zou een schande zijn dat hij zomaar aan de marathon van Rotterdam had kunnen meedoen. Alsof een ex-gedetineerde die een rondje gaat joggen in Rotterdam dat bij voorkeur aangelijnd en onder strenge politiebewaking zou moeten doen, waarbij er bovendien op toe moet worden gezien dat de mensen langs de kant niet voor zijn inspanning klappen, omdat dat de gevoelens van de Pim-aanbidders wel eens zou kunnen kwetsen. Omdat Rotterdam nu eenmaal “de stad van Pim” is. Krankzinnig!

Tot slot wordt er nog beweerd dat hij niets van zijn straf geleerd zou hebben. Alsof elke gevangenis een heropvoedingskamp is voor dertigers die een politieke moord op hun geweten hebben. Iedereen kan op zijn vingers natellen dat twaalf jaar detentie niet tot verfrissende nieuwe inzichten leidt. Misschien heeft het zelfs wel een averechts effect.

Eeuwig branden

Uiteraard zijn de reacties op de uitzending weer niet van de lucht. Een onvervalst wedstrijdje “SCHANDE!” roepen raast als een orkaan over het land. Op een enkele verstandige advocaat na die de regels kent en tegen beter weten aan het Nederlandse publiek probeert uit te leggen dat het toch wel hoogst onwaarschijnlijk zou zijn als Volkert, vanwege een paar foto’s in een zich “krant” noemend roddelblaadje, door het OM opnieuw aangepakt zou worden, is heel diarree-draaiend rechts Nederland het nog nooit zo roerend eens geweest! Volkert moet aan de leeuwen gevoerd worden! De zon waarvan hij op het terras in Utrecht nog genoot zal moeten verworden tot de hel waarin hij eeuwig moet branden! Het rode tomatensap uit zijn glas moet vervangen worden door zijn bloed als vergelding voor de kale martelaar wiens geest in volle glorie vanaf het Mediapark tot de hemelen is opgestegen!

Oftewel: De malloten die al massaal van zich lieten horen vóór de moord op Fortuyn zijn er na de vrijlating van Volkert nog steeds niet minder mallotig op geworden…

Robert Jean Konrad heeft een blog, ‘Kopje thee met suiker graag!‘ waarop hij de ‘neo-nationalistische haat-ideologie’ bestrijdt en opkomt ‘voor de vrijheden die wij in Nederland al eeuwenlang kennen in onze multiculturele samenleving’. U kunt hem ook volgen op Twitter.

Robert Jan Konrad, 23.09.2015 @ 07:06

[Home]
 

15 Reacties

op 23 09 2015 at 08:57 schreef josef kuijpers:

Ik behoor kennelijk tot de malloten waar de schrijver over spreekt, en vind het afkeurenswaardig hoe deze over Pim Fortuin verhaalt.
Jammer dat links, een onbeduidend restant van een politieke stroming uit de jaren ’60 waarvan de meerderheid zich laaft aan sociale uitkeringen, zich zó durft te presenteren.

op 23 09 2015 at 09:25 schreef Sasha Berkman:

Ik heb helemaal niets toe te voegen aan dit artikel.

op 23 09 2015 at 10:07 schreef hermann:

Bent u dezelfde josef kuijpers?

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/12/sinterklaasjournaal-brengt-zwarte-sinterklaas-op-de-buis/

josef kuijpers
5 december 2014 at 17:23
Net als vele met mij, ben ik van mening dat “zwart” Nederland met het verzieken van het Sinterklaasfeest veel te ver is gegaan. Het feestje voor onze kroost te vergallen, zonder daar zelf enig voordeel bij te hebben vind ik walgelijk.
Wat mij betreft is de Sint er alleen nog voor de “witte” kinderen. En als de nikkertjes het hier naar de zin hebben mogen ze best terug gaan.

op 23 09 2015 at 10:10 schreef hermann:

Dit is, wat hij bedoelde:
josef kuijpers
5 december 2014 at 17:24
Net als vele met mij, ben ik van mening dat “zwart” Nederland met het verzieken van het Sinterklaasfeest veel te ver is gegaan. Het feestje voor onze kroost te vergallen, zonder daar zelf enig voordeel bij te hebben vind ik walgelijk.
Wat mij betreft is de Sint er alleen nog voor de “witte” kinderen. En als de nikkertjes het hier niet naar de zin hebben mogen ze best terug gaan.

op 23 09 2015 at 10:40 schreef babs:

Grappig, die linkjes.

op 23 09 2015 at 10:44 schreef marten:

Ik ben het met de auteur eens dat een aantal zaken in de repo niet kloppen. Er wordt inderdaad op de onderbuik ingespeeld. Maar een bij veel mensen geliefd persoon is vermoord en de moordenaar doet nogal luchtig daarover. Is het heel onredelijk daar “Schande” over te roepen? Is de verontwaardiging over het gedrag (manipuleren van het systeem etc.) echt zo onterecht?

op 23 09 2015 at 11:28 schreef Pyt van der Galiën:

Het is onjuist dat Volkert geen spijt zou hebben betuigd. Dat heeft hij al tijdens zijn hoger beroep gedaan: “Ik heb spijt van het leed dat ik de nabestaanden heb aangedaan. Dat heb ik onvoldoende een rol laten spelen”. Nou betuigen aangeklagen wel vaker spijt tijdens een proces en het is niet altijd gemeend, maar dat Volkert geen spijt zou hebben betuigd is onjuist.

Voor de rest ben ik het wel eens met dit artikel, al kan ik me bij de emotionele reacties van familie en vrienden nog wel iets voorstellen. Veel erger zijn de hysterische politici die proberen mee te liften op het Gesundes Volksempfinden.

op 23 09 2015 at 11:39 schreef marten:

@Pyt
“Ik heb spijt van het leed dat ik de nabestaanden heb aangedaan. Dat heb ik onvoldoende een rol laten spelen”

Wat een ijskoude afweging of iemand het verdient vermoord te worden of niet.

op 23 09 2015 at 13:34 schreef MNb:

Ja, Marten.
Maar “ijskoud” is in Nld nog geen misdaad. Gelukkit, want het tegenovergestelde, Gezond Volksbevinden, is nog een paar graadjes erger.
Goed te lezen dat mijn scepticisme gerechtvaardigd was. Mijn eerste gedachte was nl. “de één of andere rioolrat die zich journalist noemt heeft hem natuurlijk opgezocht om kunstmatig een schandaal te veroorzaken in het opgefokte Nld.”

op 23 09 2015 at 15:53 schreef Niels van Lobberegt:

Tja, als je bij volle verstand een publiek figuur vermoord, moet je ook niet raar opkijken dat iedereen de rest van je leven een mening over je heeft, positief of negatief.

op 23 09 2015 at 21:28 schreef MNb:

Goed gedaan, Niels! Dit artikel gaat nl. over van alles en nog wat, maar niet over de vraag of Volkert raar opkijkt.

op 23 09 2015 at 23:56 schreef Sasha Berkman:

Die Volkert kan volgens mij echt beter verhuizen.

op 24 09 2015 at 07:11 schreef Niels van Lobberegt:

Touché MNb. Laat ik het anders verwoorden. Als iemand bij volle verstand een publiek figuur vermoord, dan moet men ook niet raar opkijken dat iedereen de rest van zijn leven een mening over hem heeft, positief of negatief.

op 24 09 2015 at 08:47 schreef Gaz Typari:

Was Pim Fortuyn niet die vent die zo liep te huilen over demoniseren? Dat mocht toch alleen met die “achterlijke godsdienst”?

Marcel van Dam wist het in 1997 zo treffend te zeggen: “Weer zo’n beschuldiging. U bent een buitengewoon minderwaardig mens, weet u dat?” En daar had hij volkomen gelijk in.

Rotterdam is niet de stad van de “Hollandse Eichmann” Fortuyn. Rotterdam is niet de stad van de man die van Janmaat een zetel kreeg aangeboden. In geen honderdduizend jaar. Wat is het Nederlandse bloed en bodemvolk toen door de mand gevallen zeg.

op 24 09 2015 at 13:12 schreef MNb:

En ook daar gaat het niet over, Niels.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS