Home » Archief » Schreef


[24.10.2009]

Schreef

Peter Breedveld

Gloeden12
Foto: Wilhelm von Gloeden

Kluns Ouray a.k.a. Ivo Renkema, die in één van de fly-over states iets met onroerend goed doet, mag zeggen dat ik met iedereen ruzie heb en ‘zo af-en-toe over de schreef’ ga. Hij mag Bert Brussen uitlachen omdat die bakzeil haalde na zijn iets te enthousiaste e-mailkannonade aan het adres van een Villa Media-journalist die zich aan nogal wat dichterlijke vrijheden te buiten ging.

Zelf gaat Kluns, alleenheerser over het bastion van beschaving Het Vrije Volk, namelijk nooit over de schreef. Schrijven dat Femke Halsema als moffenhoer zou moeten worden kaalgeschoren, is netjes binnen de schreef. Het artikel, waarin je die suggestie doet, stiekem verwijderen, is geen bakzeil halen. Met een oproep om Barack Obama te vermoorden, ga je uiteraard ook niet over de schreef. Die oproep na wat uitingen van verontwaardiging snel verwijderen, is uiteraard héél wat anders dan bakzeil halen.

Stukken met titels als Wallage! Debiel! Zelfingenomen, belachelijke clown! zijn keurig binnen de schreef. Zulke artikelen, na wat wenkbrauwengefrons, in het geniep weer weghalen, heeft niks te maken met bakzeil halen.

Malou van Hintem uitschelden voor treitersnolletje is niet over de schreef. Je gaat ook helemaal niet over de schreef als je Thomas von der Dunk vraagt of hij zich ook wel eens ‘naar parkeerplaatsen in het oosten des lands begeeft om zich daar op parkeerplaatsen over de motorkap te laten leggen en in zijn reet te laten neuken door ruwe Oost-Europese types op doorreis.’ Met ruziemaken heeft dat allemaal niks van doen.

Hardop fantaseren dat je een buks koopt om ‘die gore dievenbende in Hilversum massaal af te knallen‘, is een zeer betamelijke bezigheid. Kluns Ourays liefdesbaby’tje, Het Vrije Volk, is dan ook een zeer beschaafde website, gemaakt door fatsoenlijke, welopgevoede mannen en een enkele vrouw. Ik kan me voorstellen dat je als hoofdman van al dat moois af en toe vanaf je troon op Olympus naar beneden kijkt, ziet wat er allemaal voor verschrikkelijks gebeurt op sites als Frontaal Naakt en Bert Brussens weblog, en dan misprijzend je hoofd schudt: ’tsk, tsk, Wat gaan die weer vreselijk over de schreef.’

Zolang Kluns Ouray vindt dat hij over de schreef gaat, weet Peter Breedveld dat hij nog steeds op de goede weg is.

Peter Breedveld, 24.10.2009 @ 19:00

[Home]
 

23 Reacties

op 24 10 2009 at 21:54 schreef Tjerk:

Waar gaat dit eigenlijk allemaal over? O, wacht, een of andere fittie tussen Bert Brussen en Bart Ebisch, waar Ivo Renkema verder ook niets over heeft te melden.

op 24 10 2009 at 23:48 schreef Shelly Zuiderduin:

Duns door zijn broek lopen dat zal ie. Schreef is een mooi woord. Overigens aardig dat u me op het bestaan van Malou van Hintem hebt kunnen wijzen. Voorwaar.

op 24 10 2009 at 23:59 schreef Shelly Zuiderduin:

En die Thomas von der Dunk, nou geen hoge.

op 25 10 2009 at 00:11 schreef Peter:

Tjerk, ik wilde zelf ook linken naar Kluns’ stukje, maar weet niet hoe dat moet, omdat het in die soort van zijbalk van HVV staat. Leg eens uit?

op 25 10 2009 at 00:27 schreef Tjerk:

Simpel zat. Ik ben gewoon naar zijn vorige stuk gesurfd en heb toen gekeken in het lijstje ‘Meer van Duns Ouray’. Kijk maar. Klikkerdeklik-en-je-bent-er.

op 25 10 2009 at 01:52 schreef Bert Brussen:

Veel grappiger vond ik het nog dat Ivo Renkema kennelijk nieuws ziet in mijn artikel over Hara Kiri, dat is namelijk om en de nabij een maand oud. Kennelijk kreeg hij dat nu pas doorgestuurd ofzo. Een échte nieuwsjager die Renkema.

Opvallend: volgens Renkema heb ik bakzeil gehaald omdat ik bang zou zijn voor een strafblad. En dat terwijl iemand alleen maar aangifte tegen mij wilde doen. Dat typeert toch wel de gemiddelde Vrije Volker: een verdachte is ook een schuldige, dus een aangifte is hetzelfde als een veroordeling.

op 25 10 2009 at 14:21 schreef Benech:

Beste Bert, als je niet bang was, waarom bied je dan toch je excuses aan? Waarom ga je dan toch door het stof? Als je werkelijk niet bang bent, waarom handel je dan niet met een air van: “laat hem maar aangifte doen, ik wacht een eventuele rechtzaak wel (met spanning) af.”

op 25 10 2009 at 14:22 schreef Tjerk:

Sargasso gaat zich er ook mee bemoeien.

op 25 10 2009 at 14:38 schreef Marcel Vreemans:

Goed dat Brussen wordt ontmaskerd als een vervelend, schreeuwerig en bovenal inhoudsloos boos mannetje. Niet vreemd dat mensen van allerlei signatuur en voorkeur afstand nemen van dit brallende en vooral hyper-rancuneuze, om werkelijk niets geknakte egootje. Een stalker, die tot in lengte van jaren doorgaat met zuigen als je het hebt gewaagd hem een keer op zijn nummer te zetten. Hoe noemen we dat ook al weer? Iemand die beschermd is opgevoed en door moeders urenlang werd getroost als hij bij het voetballen een net iets te harde schouderduw kreeg? Een moederskindje dus.

Kom er maar in…professioneel stalker en schreeuwer en leeghoofd Bert Brussen. Of weet je wat? Doe het zoals je deed toen je nog jong was…stuur je grote broer (Breedveld) om effe lekker los te gaan. Wat een prutsers!

op 25 10 2009 at 22:19 schreef Tjerk:

Een stalker, die tot in lengte van jaren doorgaat met zuigen als je het hebt gewaagd hem een keer op zijn nummer te zetten.

Heb je jezelf wel eens bezig gezien?

op 25 10 2009 at 22:28 schreef Peter:

Hé, daar hebben we Malle Marcel ook weer.

Ik kan me wel voorstellen dat Bert al in een vroeg stadium zijn excuses heeft aangeboden. Sommige gevechten zijn de moeite gewoon niet waard en dit was er één van. Bert liep veel te hard van stapel, en zijn over-the-top humor kan door sommige kwezels wel eens verkeerd worden uitgelegd.

En dan maakt het niet zoveel uit of je iemand wel of niet hebt bedreigd, dan heeft zo’n bang lulletje je voor de rechter gesleept en die zit dan naar je site te koekeloeren, en die ziet al die grove taal, en die provocaties, en dat Bert connecties heeft met Frontaal Naakt, waar foto’s op staan van onbekende naakte mensen, en voor je het weet, heb je een veroordeling wegens bedreiging aan je broek hangen, ook al heb je niemand bedreigd.

En dan ben je een hoop tijd, een hoop geld, en een hoop vertrouwen in de rechtsstaat kwijt. Maar dit is het verschil tussen Bert en Kluns: die laatste haalt zijn oproepen tot moord en geweld als een dief in de nacht weg, alsof ze er nooit zijn geweest. Bert doet in alle openheid een mea culpa.

op 25 10 2009 at 23:38 schreef Marcel Vreemans:

Breedveld, vraagje: noem mij eens een persoon (m.u.v. Hassnae) die jou nog serieus neemt?

op 26 10 2009 at 01:26 schreef Huub:

ROFLOL Marcel Vreemans die meent dat Breedveld (of een willekeurig iemand eigenlijk) niet serieus genomen wordt.

op 26 10 2009 at 02:02 schreef tondel:

Ik verklaar hierbij Peter Breedveld serieus te nemen.

Trouwens, Ivo Renkema is die van bureau Renkema? Is HVV dan politieke satire? Of zijn ze echt?

op 26 10 2009 at 03:27 schreef MNb:

Ook ik neem PB serieus. Maar het zou wel fijn zijn als hij weer eens met een echt stukkie kwam. Ik weet nou wel dat het Vrije Volk en eerlijkheid niet samen gaan. Ouray krijgt veel te veel aandacht.

op 26 10 2009 at 04:19 schreef Bert Brussen:

Ohja, Marcel Vreemans, de man die Paul de Leeuw kapot wil maken omdat Paul de Leeuw teveel succes heeft. Over hyper-rancuneus gesproken.

Doet pijn he Vreemans, mensen met succes.

@Benech: ik bood mijn excuses aan uit nederigheid en medemenselijkheid. Ik snap dat zulks in de wereld van anonieme haatzaaiers dorgaans niet voorkomt, maar ik was er niet echt op uit om iemand kapot te maken. Ik had iemand gemaild en die vatte dat op als bedreiging, terwijl ik helemaal niemand wens te bedreigen. Vandaar mijn excuses. Voor een aangifte was ik niet perse bang, laat staan een strafblad, voor mijn knagende geweten wel. (Geweten? Huh? Je kunt toch gewoon iemand onbeperkt en anoniem kapot maken?)

Genade en inkeer, ken je dat? Nee? Dat dacht ik al.

Ik verklaar trouwens ook Peter Breedveld serieus te nemen. Tot in den eeuwigheid.

op 26 10 2009 at 09:20 schreef Marcel Vreemans:

Laat mij de vraag wat preciezer stellen: noem mij een serieus persoon die Breedveld nog serieus neemt.

op 26 10 2009 at 09:23 schreef Marcel Vreemans:

Ik vraag me af wie Brulaap Brussen vandaag weer gaat stalken.

op 26 10 2009 at 11:21 schreef Bert Brussen:

@Vreemans: zelf schrijf ik alleen stukjes op mijn blog, honderd woedende emailtjes sturen laat ik liever aan jou over.

Bevalt dat trouwens een beetje, alleen je punt kunnen maken vanaf je laffe pseudoniempje en je nooit op straat en in de werkelijkheid durven vertonen?

Wellicht is dat een reden dat men Peter Breedveld wél serieus neemt…

op 26 10 2009 at 11:28 schreef babs:

Een serieus persoon die Breedveld serieus neemt? Dat kan natuurlijk niet. Iemand die Breedveld serieus neemt, spoort per defenitie niet.

Vreemans vraagt of iemand Breedveld serieus neemt en midden in de nacht nemen 4 mensen de moeite om te laten weten dat ze Breedveld serieus nemen. Totaal overbodig natuurlijk, laat Vreemans maar lekker denken dat iedereen hem wel serieus neemt en Breedveld niet. Totaal zinloos ook, Vreemans herformuleert gewoon de vraag op zo’n manier dat iedereen die stelt Breedveld serieus te nemen per onmiddellijk zelf niet serieus is.

Vreemans, kun je ajb heel vaak reageren, is altijd leuk.

op 26 10 2009 at 12:09 schreef Peter:

Hahaha! Kostelijk! Mensen die midden in de nacht verklaren mij serieus te nemen, zijn uiteraard niet serieus te nemen. Daar heeft Malle Marcel wel gelijk in. Behalve MNb, want die woont in Suriname. Hij reageert altijd ’s nachts, omdat het dan in Suriname ’s dags is.

op 26 10 2009 at 12:50 schreef N. Molrat:

Nou, ik neem Peter Breedveld als hij aan het schelden is niet altijd serieus. Als hij aardig of positief doet wel.

op 26 10 2009 at 17:21 schreef Benech:

Die anonimiteitsdiscussie begint een beetje te zuigen Bert. Die heb je nu al vaak genoeg hier gevoerd en doe ik niet aan mee. Als jij zegt een knagend geweten te hebben, mij best, maar laat ik het erop houden dat ik je aanhoudende gedrag op jouw stokpaardjes soms voor een ander behoorlijk bedreigend vind overkomen.
Overigens neem ik Peter zo serieus als ieder ander: ik neem ze serieus totdat anders is bewezen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS