Home » Archief » Selectieve verontwaardiging


[20.11.2012]

Selectieve verontwaardiging

Hassnae Bouazza


Illustratie: Julian Mandel

Er zijn van die zekerheden in het aardse bestaan. Een ervan is dat als Israël betrokken is bij een conflict, de apologeten en schreeuwers weer hoogtijdagen van verongelijktheid en selectieve verontwaardiging beleven. Met vurige passie worden de vertrouwde stellingen iedere keer weer ingenomen, alsof er geen morgen is en geen gisteren.

Enerzijds heb je de zelfbenoemde Vrienden van Israël voor wie het tegenwoordig niet meer voldoende is kritiek weg te zetten als antisemitisme, en die inmiddels overgegaan zijn op de ordinaire aantijging van Jodenhaat. Anderzijds zijn er de vrienden van Palestina die in hun fanatisme vergeten Joden niet gelijk te stellen aan de regering van Israël; dat je vliegen met stroop vangt en niet met azijn, is ook ergens in de vergetelheid geraakt.

Antisemitisme

Met de meest recente aanval van Israël op Gaza is het weer raak. Met name één argument viel me op: dat niemand zou hebben gedemonstreerd tegen de situatie in Syrië, maar dat mensen wel zo hypocriet zijn tegen Israël te demonstreren. De aantijging van het antisemitisme zit daar uiteraard in.

Dat er geen aandacht zou zijn voor de situatie in Syrië is aantoonbare onzin. Al anderhalf jaar volgen we de afschuwelijke strijd in het inmiddels verscheurde land.

Ook is de bewering dat er geen demonstraties zouden zijn tegen het Syrische bewind hol geblaat: in de verschillende Arabische landen, maar ook in het Westen zijn er meerdere demonstraties geweest tegen het geweld.

Handelsembargo’s

Bovendien hebben de Arabische Liga en de wereldgemeenschap meteen in het eerste jaar concrete stappen genomen tegen het Syrische bewind, handelsembargo’s en een reisverbod opgelegd en het land diplomatiek geïsoleerd. Daarbij worden de rebellen, de tegenstanders van het Syrische regime, bewapend en gefinancierd, onder andere door Saoedi-Arabië en Qatar.

Als we dan toch gaan vergelijken: daar waar Israël vele VN resoluties naast zich neer heeft gelegd de afgelopen decennia, werd Syrië meteen gestraft. En niet alleen Syrië: ook andere landen, waaronder Irak en Libië kregen binnen relatief korte tijd zware sancties de afgelopen jaren.

Dat is meteen een groot verschil tussen de brandhaarden: het Palestijns-Israëlisch conflict sleept zich nu al decennia voort. De strijd in Syrië is anderhalf jaar gaande.

Seksuele opwinding

Dezelfde mensen die nu roepen dat Israël zich mag verdedigen, roepen dat de Syrische rebellen bewapend moeten worden en dat Assad afgezet moet worden. Maar wat maakt de Israëlische regering legitiemer dan die van Assad? Wat maakt de wensen van de Syrische burgers en rebellen belangrijker dan die van de Palestijnen? Waarom mag Israël zich wel met veel grof geweld en machtsvertoon verdedigen tegen een volk dat ze bezet en mag Assad zijn positie niet veiligstellen?

Waarom treuren mensen om Syrische slachtoffers maar genieten ze met een bijna seksuele opwinding van de Palestijnse slachtoffers? De SGP-jongeren wensten op Twitter het Israëlische leger, het IDF, zelfs een heel goed offensief. Alsof het om een computerspel gaat en niet om daadwerkelijke levens die vernietigd worden en verdriet dat diep doorsnijdt en hele generaties ontwricht.

Stuk vuil

Een voorzichtig antwoord is wellicht te vinden bij Gidi Markuszower (de man die kritische Joden wilde straffen met een religieuze ban) die laatst bij Pauw & Witteman zonder gêne het geliquideerde Hamaskopstuk Ahmad Jabari een stuk vuil noemde.

Jabari was het ‘stuk vuil’ dat meehielp bij de vrijlating van de ontvoerde Israelische soldaat Gilad Shalit en die werkte aan een wapenstilstand.

Verre zij het van mij Hamas te verdedigen, maar op het moment dat de ontmenselijking van de ander normaal gevonden wordt, is de oplossing ver te zoeken. En dat is precies wat dit conflict zo gevoelig maakt in discussies: er is geen zinnig mens die de onderdrukking van Assad goedpraat, niemand die Darfur verdedigde of vergoelijkte.

Teleurstelling veinzen

In het geval van Israël is er echter standaard een heel leger dat wordt ingezet om de Israëlische regering te verdedigen. De ene onderdrukker is de andere niet. En het ene slachtoffer het andere niet.

Zolang mensen, zelfs hier vanuit een comfortabele positie, onderscheid blijven maken in leed, en erger nog, handenwrijvend kennis nemen van militaire aanvallen omdat het toch maar om stukken vuil gaat, moeten ze niet hypocriet teleurstelling veinzen omdat er maar geen oplossing komt. Daar dragen ze namelijk zelf actief aan bij.

Van Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) verschijnt dit najaar het boek ‘Arabieren Kijken’ bij uitgeverij Ambo. NRC Handelsblad heeft het nu al getipt. Volg haar op Twitter.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Hassnae Bouazza, 20.11.2012 @ 07:58

[Home]
 

110 Reacties

op 20 11 2012 at 08:34 schreef Bakito:

De stellingen worden elke keer weer klakkeloos ingenomen. Het is onderdeel van het imago, welke kant, de Palestijnse of Israëlische, men kiest.

Alsof het een wedstrijd Ajax-Feyenoord betreft.

op 20 11 2012 at 09:07 schreef Maarten:

Ik ben geen vriend van Israël en keur af wat ze doen. Maar ik kan wel begrijpen dat er een groot verschil is met Assad. Kijk alleen maar naar de body count. Daarnaast is Assad een dictator die de bevolking onderdrukt via een geheime dienst, waar de Stasi jaloers op zou kunnen zijn geweest.
Het conflict aldaar is helder. Zwart/wit.

op 20 11 2012 at 09:29 schreef Mart:

@Maarten:

De oorzaken van het Hamas/Israël conflict kunnen dan wel wat onduidelijk zijn (in mijn ogen hebben beide zijden goede punten), het is wel duidelijk inmiddels dat de reactie van Israëlische zijde steevast disproportioneel is.

Israël gedraagt zich als een kickboxer die zijn buurjongetje het ziekenhuis intremt omdat die z’n ruiten heeft ingegooid.

op 20 11 2012 at 09:32 schreef Yannick:

Ik ben geen expert, maar volgens mij is het gehele Midden-Oosten een hopeloze puinhoop van volkeren, clans, sektes en politieke facties en is Syrië daar helaas geen uitzondering op. Zo groot is dat verschil dus niet. Of de ene sekte nou een andere sekte overheerst en onderdrukt, of dat het om de ene subsekte gaat die de baas speelt over een andere subsekte lijkt mij voor de onderdrukten een ietwat academische kwestie.

op 20 11 2012 at 10:01 schreef Niek Holtzappel:

Dank je @Hassnae voor dit goede artikel. Hoewel ik gematigd pro Israël ben moet ik niets van de zogenaamde “Vrienden van Israël” hebben. Verder heb je een duidelijk punt voor wat betreft de reacties op bijvoorbeeld Syrië. Wat dat laatse betreft is het trouwens opvallend dat degenen die de terreur van Assad goedpraten vaak uit de zelfde anti-islamitische hoek komen als de “Vrienden van Israël”. De commentaren op DDS spreken wat dat betreft boekdelen.

Overigens denk ik er over om voor FN een stuk te schrijven over de historische context van het Israëlisch-Palestijnse probleem. Primair heeft het te maken met de vluchtelingen van 1948 en hun nazaten. Zoalng er voor hen geen bevredigende oplossing is gevonden blijft het probleem bestaan, ook binnen een twee-staten oplossing.

op 20 11 2012 at 10:19 schreef Likoed Nederland:

Israel onderdrukker? Even vergeten dat Israel zeven jaar geleden Gaza volledig ontruimd heeft?

Het enige dat nog resteert zijn – overduidelijk zeer noodzakelijke – veiligheidsmaatregelen.

op 20 11 2012 at 10:24 schreef Bertje:

“Zolang mensen, zelfs hier vanuit een comfortabele positie, onderscheid blijven maken in leed, en erger nog, handenwrijvend kennis nemen van militaire aanvallen……..”

Vooral de laatste alinea, beng boem knal raak, waarheid als een koe.
Goed stuk.

op 20 11 2012 at 10:45 schreef Pyt van der Galiën:

Even vergeten dat er al 6 jaar een blokkade van Gaza bestaat, Likoed? Even vergeten dat Israël in 2008 1400 burgers afslachtte om Hamas een lesje te leren? Even vergeten dat dankzij de blokkade er inmiddels in sommige vluchtelingenkampen geen stromend water meer is? Even vergeten dat een land met hoog-technologisch wapentuig, een “land” (in feite een openlucht-gevangenis) bombardeert dat niet beschikt over een leger, luchtmacht of marine? Even vergeten dat de econmie in Gaza inmiddels dankzij de blokkade volledig plat ligt? Even vergeten dat Israël vissers uit Gaza niet toestaat zich buiten een driemijlszone te begeven?

op 20 11 2012 at 10:46 schreef Niek Holtzappel:

@Likoed Nederland,

Ja, je kunt Israël wel als onderdrukker zien. Gaza wordt nog steeds geblokkeerd en de bevolking daar wordt belemmerd in haar economische ontplooiing. Wat betreft de Westoever, daar worden particuliere eigendomsrechten van de lokale bevolking met voeten getreden. Sommige stukken grond worden eenvoudigweg gekraakt zonder dat de regering daar tegen optreedt en er worden landbouwgebieden en waterbronnen moedwillig vernield. Als een van de weinigen vind ik wel dat joden op de Westoever (Judea en Samaria) mogen wonen, maar alleen en uitsluitend als ze als goede buren de particuliere eigendomsrechten respecteren. Veel onroerend goed zal zeker rechtmatig gekocht zijn, veel is echter ook gekraakt en/of onteigend onder bescherming van de Israëlische staat. Dat laatste is onderdrukking. Verder gelden de beginselen van de rechtsstaat niet, of veel minder, voor de Palestijnse inwoners van ed Westoever dan voor de joodse inwoners. Een wangedrocht als “Administratieve detentie” past niet in een rechtsstaat, ook de opvallende verschillen in straffen voor gelijksoortige misdaden van joodse en Palestijnse inwoners is opvallend.

op 20 11 2012 at 11:01 schreef Rena:

en probeer je kinderen maar eens uit te leggen hoe dit conflict is ontstaan en waarom het zo voortduurt….echt moeilijk!

op 20 11 2012 at 11:04 schreef MNb:

Het is toch fijn hoe Likoed Nl in drie zinnetjes Hassnae’s analyse volledig bevestigt.

op 20 11 2012 at 11:20 schreef Selectieve verontwaardiging | Wat een wereld:

[…] iedere keer weer ingenomen, alsof er geen morgen is en geen gisteren. Lees het hele stuk hier. This entry was posted in Uncategorized and tagged antisemitisme, Arabisch, bizar, crisis, […]

op 20 11 2012 at 11:26 schreef Edo:

Hassnae ik ben ’t met je eens.
En Likoed Nederland, ik begrijp geen snars van jullie, welke moraal jullie nog hanteren om je zelf in de spiegel te kunnen kijken.

op 20 11 2012 at 11:28 schreef Maarten:

@Mart
Dat vind ik ook. Ik geef alleen aan waarom er zo verschillend gereageerd wordt. Het gaat niet om de disproportionaliteit, maar eerder aan welke kant je staat, als je überhaupt aan een kant staat. Er zullen maar weinig Nederlanders de kant van Assad kiezen. Sowieso vind ik dat mensen in Nederland zich geen goed beeld kunnen vormen van het conflict.

op 20 11 2012 at 11:52 schreef Aaron:

Waarom treuren mensen om Syrische slachtoffers maar genieten ze met een bijna seksuele opwinding van de Palestijnse slachtoffers?
Dat doet bijna niemand. Het is makkelijk om de vrienden van Israel in deze positie te drukken.
En kijk voor de gein eens naar het verschil in aantallen slachtoffers. Het Syrische conflict heeft al meer slachtoffers geëist in totaal dan het Israëlisch-Palestijnse conflict sinds 1948.

op 20 11 2012 at 12:48 schreef Edo:

De bijna seksuele opwinding is een wat rare zegswijze.
Neemt niet weg dat Amerika en een groot deel van Europa wegkijken wanneer de staat Israel grove mensenrechten schendt. En altijd maar roepen hoe politiek incorrect het is als je Israel steunt. In de praktijk doet de Nederlandse staat helemaal niks anders.

op 20 11 2012 at 13:00 schreef Niels van Lobberegt:

@ Maarten

Over Syrië gesproken, mijn kompaan in de voorhoede van Hollandia 7 is afkomstig uit Syrië. Uiteraard praten we regelmatig over de situatie aldaar. Helemaal nu zo’n twee weken geleden zijn geboortedorp helemaal platgebombardeerd is, waarbij twee familieleden zijn omgekomen. Toch is hij van mening dat Assad moet aanblijven en dat het leven in Syrië goed is onder Assad. Let wel, zijn dorp is platgebombardeerd door het leger van Assad! 

Hij ziet het als kiezen tussen twee kwaden, Assad of de ‘rebellen’ en Assad is volgens hem met afstand  de minst kwade. 

Dus hoezo is het conflict in Syrië zwart/wit?

op 20 11 2012 at 13:04 schreef babs:

En kijk voor de gein eens naar het verschil in aantallen slachtoffers. Het Syrische conflict heeft al meer slachtoffers geëist in totaal dan het Israëlisch-Palestijnse conflict sinds 1948

Kun je dat ook onderbouwen? En welke doden door Israel tel je dan allemaal niet mee? Vluchtelingenkamp in Libanon laten uitroeien door een bevriende militie, telt dat bij jou mee of niet?

En belangrijker, zelfs als er meer slachtoffers vallen in Syrië, hoe verdedigt dat het totale verschil in benadering? Want die seksuele opwinding is er natuurlijk wel degelijk. Ook zie ik graag een linkje naar een discussie waar jij wat afstand neemt van de al te enthousiaste bommenwensers. Ik zie je wel tut-tut-tut doen als Hassnae de ‘vrienden’ van Israel in de hoek zet, ik zie je nooit als die ‘vrienden’ klaarkomen op hoe geweldig de IDF weer eens is.

Sluit Niek en Pyt of Niek en Hassnae een paar dagen samen op en er ligt een totale oplossing voor het conflict, zet iemand als Aaron erbij en elke oplossing is onmogelijk. Zelfs bij Hamas zitten pragmatischer lieden. Pardon, zaten, Israel is hard bezig die dood te maken.

op 20 11 2012 at 13:17 schreef Aaron:

@Edo
Volgens mij hebben onze ministers en iig de EU vaak genoeg een signaal afgegeven wat betreft het nederzettingenbeleid op de Westbank, mensenrechtenschendingen en het gebruik van bepaalde wapens.
Als je alleen consequent sancties zou moeten heffen voor mensenrechtenschendingen van dien aard, dan zouden er heel wat landen aan vooraf moeten gaan voordat men Israël zou kunnen sanctioneren. Je hebt idd ‘politiek incorrecte’ idioten die altijd net een stapje te ver gaan in het steunen van Israel, zoals de PVV, streng-christelijken, etc.

op 20 11 2012 at 13:28 schreef Edo:

Al die signalen zijn lucht op het moment dat men gaat roepen dat er een einde moet komen aan het ‘Israel-bashen’, op het moment dat men zich niet uitspreekt tegen de onvoorwaardelijke steun van Amerika voor Israel.

op 20 11 2012 at 13:37 schreef Aaron:

Kun je dat ook onderbouwen? En welke doden door Israel tel je dan allemaal niet mee? Vluchtelingenkamp in Libanon laten uitroeien door een bevriende militie, telt dat bij jou mee of niet?
Als je alle slachtoffers inclusief die slachtoffers in dat kamp meetelt zit je nog lang niet op het totale aantal slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië.
Ik haal die cijfers voornamelijk van wikipedia (als je andere bronnen hebt hoor ik het graag):
http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_civil_war
http://en.wikipedia.org/wiki/Sabra_and_Shatila_massacre
http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli%E2%80%93Palestinian_conflict

op 20 11 2012 at 13:38 schreef Niek Holtzappel:

“Sluit Niek en Pyt of Niek en Hassnae een paar dagen samen op en er ligt een totale oplossing voor het conflict”

Ik zou best wel een paar dagen met Hassnae opgesloten willen zitten.

op 20 11 2012 at 13:42 schreef hassnae:

Haha! Oei, nu moet ik blozen, Niek.

op 20 11 2012 at 13:47 schreef cRR Kampen:

In 2005 verbood Hamas de zelfmoordaanslagen.
In 2006 won Hamas de internationaal geprezen verkiezingen, waarop de militaire theocratie systematisch kabinetsleden en ministers vermoordde of ontvoerde.
Toch heeft Hamas sindsdien primair de orde in de Gazastrook bewaard en met name het verzet van radicale splinters de kop ingedrukt, op gedoogpauze re de raketjes na (zoals na de door de militaire theocratie beëindigde wapenstilstand, die maandenlang erg goed standgehouden had, op de inauguratiedag van Obama vier jaar geleden).

Het is tijd om Hamas te erkennen als dé Palestijnse vertegenwoordiging. En het is tijd dat Hamas gesteund wordt. Rijkelijk.

Zo is door cRR op 5 november j.l. verordonneerd :)

op 20 11 2012 at 13:56 schreef Aaron:

@Edo
Sommige schendingen van Israël worden onder een vergrootglas gelegd, dus ik zie niet in waarom je je niet zou mogen uitspreken tegen Israël-bashen. Er zijn legio landen met soortgelijke schendingen (ik noem Turkije) die ook bijna onvoorwaardelijke steun en zero sancties krijgen. Je kunt niet het Syrische conflict vergelijken met het Israëlisch-Palestijnse conflict, qua cijfers en hoe hard het er aan toe gaat.
Ik ben er zelf trouwens allerminst van overtuigd of men qua Syrië voor de juiste weg heeft gekozen. Ik had liever een transitie onder Assad gezien, met minder slachtoffers.

op 20 11 2012 at 14:27 schreef Maarten:

@ Niels
Voor de welingelichten is het misschien niet zo zwart/wit. Voor de Nederlanders, waar het in het bovenstaande blog over gaat, denk ik wel.
Maar ik zei al eerder, hoe kunnen wij buitenstaanders, die het selectieve nieuws via de platgetreden paden ons bereikt, een oordeel vellen.

op 20 11 2012 at 15:15 schreef babs:

Aaron,
Inderdaad wat ik dacht, je telt alleen de doden op Israelisch en Palestijns grondgebied, niet alle oorlogen tussen Israel en buurlanden. (Oorlogen waarbij Israel in mijn ogen zeker niet als De Foute Partij gezien kan worden, maar daar gaat het nu niet over.)

Sancties tegen Israel en niet tegen China of Saudi-Arabië, dat zou raar zijn. Gewoon stoppen met het bevoordelen van Israel is meer dan genoeg. Dan hebben we het vooral over de VS natuurlijk, Europa doet niet zo heel veel fout hier (muv een net afgetrede minister van BuZa).

Je kunt niet het Syrische conflict vergelijken met het Israëlisch-Palestijnse conflict, qua cijfers en hoe hard het er aan toe gaat.

Qua cijfers nog wel, hoe hard het toe gaat niet meer. Maar dat komt vooral omdat Israel niet echt in gevaar is. Ik maak me geen enkele illusie dat ze Gaza uitroeien als ze er echt iets van te vrezen hebben. Andersom ook trouwens.

op 20 11 2012 at 16:43 schreef Mart:

@Babs en Aaron,

Als we nou eens die hele discussie van ‘jamaar hullie dan?!’ opzij zetten als zijnde zinloos?

Dat er elders iets mis is in de wereld doet er niks aan af dat Israel overreageert; dat Israel overreageert doet er niks aan af dat Hamas raketten afvuurt.

Het is allemaal fout, en hoe sneller we ophouden met het eeuwige uitruilen van misstanden, hoe sneller we ons op een oplossing kunnen concentreren.

op 20 11 2012 at 17:03 schreef Aaron:

Hoezo zou ik die oorlogen er bij moeten optellen en waarom ‘gaat het er niet over’ of Israël de foute partij was? Zonder de zesdaagse oorlog bv had Israël niet meer bestaan en was het geen veilige plaats voor Joden geweest…
Die strijd ging al helemaal niet over een twee-statenoplossing, dus ik heb de vergelijking gemaakt tussen de burgeroorlog in Syrië en die tussen de bewoners in het Israëlisch-Palestijns gebied. Lijkt me eerlijk.

op 20 11 2012 at 17:05 schreef babs:

Mart,
Het stuk van Hassnae gaat uitdrukkelijk om hoe reacties op dode Syriërs verschillen van reacties op dode Palestijnen. Aaron probeert te onderbouwen waarom die vergelijking van Hassnae onterecht is. Ik ga daar tegenin. Het is zowel van mijn kant als van de kant van Aaron dus niet een ‘hullie zijn erger’, Aaron gaat keurig inhoudelijk op Hassnae in, al ben ik het met hem oneens en al wantrouw ik zijn bedoelingen.

En vergelijken moet wel degelijk. Belachelijk om sancties tegen Israel te eisen en gedachteloos de auto vol te gooien met loodvrij. Nog belachelijker om laffe moorden op Palestijnen goed te praten of zelfs verlekkerd toe te juichen.

op 20 11 2012 at 17:21 schreef Aaron:

@mart
Het is wel degelijk relevant als half Arabisch/Islamitisch Nederland alleen de straat op gaat als Israël iets doet, en daar gaat dit artikel over. Demonstraties zo groot als die van vier jaar geleden heb ik nog nooit gezien als het om een conflict tussen of in Islamitische landen gaat. Wat mij betreft is het vanwege de disproportionaliteit of dom, of anti-Semitisch, of beide. Maar je kunt het niet negeren, het verdient een stevig weerwoord..

op 20 11 2012 at 17:34 schreef cRR Kampen:

De Zesdaagse, ook al zo’n Israelische landjepikoorlog, door de militaire theocratie begonnen.

op 20 11 2012 at 18:23 schreef babs:

Gelukkig, Aaron bevestigt mijn wantrouwen binnen een post. Actievoeren tegen Israel = antisemitisme of dom of beide. Ook al krijgt Israel jaarlijks miljarden subsidie om door te gaan met moorden terwijl Syrië (bijvoorbeeld) keiharde sancties voor de kiezen krijgt en er dus niet zo heel veel meer te protesteren valt.

Ik wist wel dat Aaron niet veel beter was dan Likud NL.

op 20 11 2012 at 18:59 schreef Mark:

Nu is ook auto-dehumanisering door Hamas in volle gang hoor:

http://www.youtube.com/watch?v=CWIDZ7Jpdqg
(Oeps, geeft-ie nu niet toe, dat zijn organisatie zelf ervoor zorgt voor zoveel mogelijk Palestijnse burgerslachtoffers, als Israel acties uitvoert tegen haar “strijders”?)

http://www.nydailynews.com/news/world/hamas-kills-suspected-collaborators-israel-gaza-article-1.1205010

op 20 11 2012 at 19:14 schreef Aaron:

@babs
Actievoeren is niet dom, maar de totale disproportionaliteit waarmee tegen Israël gedemonstreerd wordt is dat wel. Ik heb als voorbeeld Turkije genoemd. Dat land koopt wapens van NL en is zelfs lid van de NAVO. Waarom gaan die mensen die zo met de Palestijnen begaan zijn dan niet de straat op om daar tegen te demonstreren? Waarom weten ze er uberhaupt nauwelijks iets van? Vergelijkbare hoeveelheid leed daar, hoor…

op 20 11 2012 at 19:24 schreef Hans Berenstein:

Hassnae heeft een punt, maar waarom dat van die seksuele opwinding? Door dat soort inzoomen op een kleine groep en overdrijvingen denk ik dat ze dus van een of ander kamp is en dus niet intrinsiek objectief wil zijn, maar hoogstens doet alsof. Alle mensen met vooringenomenheid, voorliefdes en haatdingetjes maken de tegenstellingen erger.

op 20 11 2012 at 20:07 schreef Mart:

@babs,

Mijn reactie was dan ook meer gericht op jou, omdat ik uit de woord- en onderwerpkeuze van Aaron al geraden had dat hij zou gaan vingerwijzen naar andere situaties om vooral maar te bevestigen voor zichzelf hoe goed Israël wel niet is.

Iemand met zo’n instelling gaat niet zuiver de discussie in, dus daarmee proberen een genuanceerde discussie te houden is bij voorbaat zinloos.

En Aaron: iemand die het niet eens is met het beleid van Israël heeft geen enkele verplichting om te rechtvaardigen waarom hij zich niet met andere misstanden bezig houdt. Dat jij dat eist bewijst dat je het stukje van Hassnae niet begrepen hebt.

op 20 11 2012 at 20:43 schreef Peter:

Er worden Palestijnse kinderen vermoord, maar natuurlijk zijn er weer een paar druiloren die zich druk maken om Hassnae’s kwalificatie ‘seksuele opwinding’.

Wat heb ik toch een hekel aan een groot aantal van jullie.

op 20 11 2012 at 20:43 schreef Sasha Berkman:

Ik kijk altijd vol verwondering naar mensen die in discussie gaan met aanhangers van Israel. Het heeft geen zin om met dat soort fascisten te praten. De hele wereld behalve de USA en haar satteliet staten in de EU, zien Israel als een fascistische entiteit. Hier ten lande kunnen mensen naar beelden van vermoorde palestijnse kinderen kijken en praten over het “recht van Israel om zich te verdedigen tegen agressie van de Palestijnen”. Het zijn gewoon sociopaten, alla Breivik, Hitler, Wilders en een willekeurige massamoordenaars. Het laagste van het laagste op de schaal van menselijkheid.

op 20 11 2012 at 20:52 schreef Aaron:

@Mart
Verplichting niet, maar dan moet je ook niet vreemd opkijken als andere mensen aan de zuiverheid van hun motieven twijfelen. Als ik constateer dat Israël onder een vergrootglas ligt, en er amper proportioneel demonstraties gehouden worden door mensen die niet direct met het conflict te maken hebben, stel ik vragen en blijf ik etteren over hun beweegredenen.
Als deze mensen wat consequenter zouden zijn horen ze mij niet hoor.

op 20 11 2012 at 21:04 schreef Ralph van der Geest:

Het artikel van Hassnae is het enige zinnige dat ik over die hele ellende iin het M.O. gelezen heb.
En verder sluit ik me graag aan bij Niek.

op 20 11 2012 at 21:47 schreef Mart:

@Aaron:

Ga je deze persoon ook onder jouw vergrootglas leggen?

[…] the solution lies not in abolishing civilized law and going wild. Perhaps just the opposite is true.

— Generaal Iftach Spector, IDF.

op 20 11 2012 at 22:04 schreef Pyt van der Galiën:

Volstrekt belachelijk dat ik over mijn beweegredenen verantwoording af moet leggen aan Aaron of wie dan ook. Wie is Aaron eigenlijk wel niet om dat te eisen? Ik zit hem toch ook niet aan zijn kop te zeuren over zijn beweegredenen?

Wanneer Aaron zich nou met Turkije bezig houdt, houd ik me wel met Israël bezig. Op die manier is iedereen gelukkig.

@cRR Kampen

Hamas erkennen als de legitieme, gekozen autoriteit in Gaza is nog iets anders dan Hamas steunen. Ik zie niet in wat links gemeen heeft met een groep reactionaire fundamentalisten.

op 20 11 2012 at 22:07 schreef Sasha Berkman:

Peter Tosh verwoordde het beter dan ik.

http://www.youtube.com/watch?v=1SN7Pko_jCM

op 20 11 2012 at 22:11 schreef Murat:

Het Midden-Oosten is al sinds de zestiende eeuw in een staat van constante oproer en onderdrukking. Syrië is geen uitzondering. Het is wanneer dit oproer verandert in een opstand dat andere landen overwegen hun betrekkingen te wijzigen. Bashar al-Assad is niet zo kundig in het onderdrukken als zijn vader was. Zijn broer was de oorspronkelijke troonopvolger maar is overleden in een auto-ongeluk, voordat hij de troon kon bestijgen. Intrede Bashar al-Assad die eigenlijk oogarts wilde worden en in het Verenigd Koninkrijk heeft gestudeerd. Bahsar al-Assad mist de daadkracht die zijn vader manifesteerde waardoor zijn positie onhoudbaar is geworden. Afslachtingen, zoals in Hama (1982), werden uitgevoerd door het Syrisch leger om de status-quo van de Alevitische ex-president Hafez al-Assad te behouden. Dit werkt niet langer. Het Vrij Syrisch leger heeft in Turkije een verlaat de gevangenis zonder betalen kaart en kan feitelijk niet verliezen.

De vraag is hoe Bashar al-Assad aan zijn einde zal komen. Een Mubarak-, Kaddafi- of Saddam-esque einde?

op 20 11 2012 at 22:13 schreef MNb:

Zeg eens naamgenoot Mark, wie precies hier heeft dat tegengesproken?

HB, als jij zoiets denkt ligt dat aan jezelf en daar moet je anderen niet de schuld van geven. Je bent te slim om te beweren dat het “haat”dingetje sexuele opwinding het Israëlisch-Palestijnse conflict erger maakt.

“Het laagste van het laagste op de schaal van menselijkheid.”
Untermenschen, zeg maar?

op 20 11 2012 at 22:33 schreef Mart:

En hoppa. Daar is er weer een die het vermoeide oude cliché uit de kast trekt: “Het zijn allemaal gewelddadige wilden die elkaar de hersens inslaan als een sterke man ze niet onderdrukt”.

op 20 11 2012 at 22:35 schreef Murat:

Israël moet de Palestina kwestie oplossen omdat deze de hele regio destabiliseert. Als u denkt dat de opstanden in Tunesië, Egypte, Libië, Jemen, Syrië en Bahrein los staan van het Palestijns conflict dan hebt u het mis. Het ongenoegen van de Arabische volken wordt aangewakkerd door beelden vanuit Palestina. We bevinden ons op een cruciaal moment voor het Midden-Oosten. Israël kan sommige branden blussen het is een kwestie van politieke wil. Wat is belangrijker: verkiezingen winnen of vrede?

op 20 11 2012 at 22:42 schreef hallo:

Persoonlijk vaar ik al decennia wel bij de Lakmoesproef Van Van Agt:

“Op zo’n moment is Van Agt niet minder dan een reddende engel; een feilloos werkende lakmoesproef. Dankzij hem heb ik er een zekerheid bij. Omdat Van Agt er vóór is, begreep ik dat ik er tégen ben.
Hetzelfde is het geval met iets anders waarvan ik geen verstand heb, de abortus. Ook daarin huldig ik ’t enige standpunt, de mens waardig: het standpunt dat Van Agt niet huldigt. O die juridische zwartrok, ik knuffel ‘m nog eens dood van dankbaarheid! Dankzij hem weet ik wie ik ben, zoals de adelaar pas écht beseft dat hij vliegt wanneer bij beneden zich de bunzing ziet kruipen. Ik ben iemand!”

http://www.dbnl.org/tekst/komr001papi01_01/komr001papi01_01_0009.php (ergens in het midden van de pagina)

op 20 11 2012 at 22:44 schreef Mark:

@ MNb

Niemand heeft dat tegengesproken. Maar als wordt beweerd, dat de Hamas-lui worden ontmenselijkt door figuren als Markuszower, terwijl uit Hamas-hoek op openbare gelegenheden zulks leuks wordt gezegd, dan weet ik wel wat het meeste effect heeft op de beeldvorming van Hamas. Die ontmenselijking hebben de Hamas-lieden ergo geheel en al aan zichzelf te wijten.

Strijdbaar vandaag?

op 20 11 2012 at 23:03 schreef Hans Berenstein:

Waarom moet ik als lezer door zo’n (dis)kwalificatie heenkijken? Daar baal ik echt van. Ik lees een goed betoog en dan moet er afgezeken worden. Dat vind ik zonde en storend. En nee niet zo erg als kindermoord. En ik heb geen hekel aan mensen die anders zijn of reageren.
MNb
Dat zeg ik niet. Ik zeg dat tegenstellingen groter worden van haat en vooringenomenheid (en van in een kamp verstokt raken).

op 20 11 2012 at 23:39 schreef Edo:

Hans, die verwoording is niet gelukkig gekozen daar ben ik het mee eens. Maar het neemt gewoon geen hol weg van het gehele punt.
En ik behoor tot het kamp van een ander joods geluid, alleen ben ik dan niet joods. Das dan ’t verschil. Als Hassnae in een bepaald kamp zit volgens jou, waar ze niet in hoort te zitten, probeer haar er uit te lullen. En ga niet memmeren over iets vaags dat neerkomt op ‘de toon’.

op 21 11 2012 at 00:08 schreef Sasha Berkman:

Untermenchen zit niet in vocabulair MnB. you need a sick fuck for that

op 21 11 2012 at 00:17 schreef Aaron:

“Wanneer Aaron zich nou met Turkije bezig houdt, houd ik me wel met Israël bezig. Op die manier is iedereen gelukkig.”
@Pyt
Dus ik mag het compenseren, maar geen vragen stellen waarom de aandacht en veroordeling richting het ene land zoveel groter is dan richting het andere?
Je kunt het allemaal stampvoetend belachelijk vinden, maar ik vind het een redelijke vraag: “Waarom juist dit conflict?”. Ik heb Anja Meulenbelt hier ooit een heel wollig antwoord op zien geven. Ze zij ongeveer zoiets als Murat, over dat alle andere conflicten er mee samenhangen. Ik vind dat een vrij raar antwoord, wat mij alleen maar sterkt in mijn vermoeden dat Israël als de grote zondebok wordt gebruikt in het Midden-Oosten. Ik daag anderen dus uit om met iets beters te komen.

op 21 11 2012 at 00:23 schreef Asmodeus:

“Er worden Palestijnse kinderen vermoord, maar natuurlijk zijn er weer een paar druiloren die zich druk maken om Hassnae’s kwalificatie ‘seksuele opwinding’.”

Mentale blinden missen het vermogen om beeldspraak te interpreteren. En andere stijlfiguren…

op 21 11 2012 at 07:48 schreef Mart:

@Aaron,

Je mag best vragen stellen, maar doe dat dan op je eigen blog.

In een discussie onder dit stuk, waar nota bene je vraag in beantwoord wordt, is het geen vragen stellen, maar proberen het onderwerp te veranderen.

Aangezien dat een favoriete truc is van de Vrienden van Israël maak je op deze manier zelf je motieven verdacht.

op 21 11 2012 at 08:35 schreef yurp:

@cRR Kampen

Hamas heeft na de door door hen gewonnen verkiezingen in Gaza duidelijk laten blijken uit welk hout ze gesneden zijn:

http://www.americanthinker.com/blog/2012/04/wash_post_exposes_corruption_repression_in_gaza_under_hamas.html

De disproportionele aanvallen van Israel zijn de enige reden waarom Hamas nog steun geniet.

op 21 11 2012 at 08:46 schreef Pyt van der Galiën:

@Aaron

Je vraagt maar een eind weg. Ik ben niet verplicht te antwoorden (overigens heb ik bij de vorige draad al een antwoord gegeven). Dat je maar door blijft zeiken over een vraag die al lang beantwoord is, maakt jouw motieven nogal suspect.

op 21 11 2012 at 09:04 schreef yurp:

@Aaron

De reden waarom men zich drukker maakt over Israel is dezelfde waarom men zich drukker maakt over een Nederlander die is omgekomen in een buitenlands ongeluk dan om de tien lokale doden. Hoe meer ‘verwantschap’ gevoeld wordt, hoe drukker men zich maakt. Dat is tenminste mijn theorie. Israel wordt gezien als Westers land en die horen zulke onmenselijkheden niet uit te voeren.

op 21 11 2012 at 10:20 schreef Edo:

@yurp @aaron
Tel daarbij op dat ze door Westerse regeringen opvallend lief bejegend worden. (Dit geldt trouwens ook voor andere regeringen in het Midden-Oosten maar in het bijzonder voor Israel).
En ophouden met ‘Israel Bashen’. Dat bepaal ik godverdomme zelf wel, wat ik bash en niet bash. Tieft een end op met je adviezen.
Engerd.

op 21 11 2012 at 10:25 schreef Jimmy:

“Door dat soort inzoomen op een kleine groep en overdrijvingen denk ik dat ze dus van een of ander kamp is en dus niet intrinsiek objectief wil zijn, maar hoogstens doet alsof. Alle mensen met vooringenomenheid, voorliefdes en haatdingetjes maken de tegenstellingen erger.”

[img]http://mybroadband.co.za/photos/data/500/n667996074_3181317_863410.jpg[/img]

op 21 11 2012 at 10:31 schreef Edo:

Arme Israel dat zo gebashed wordt. Das toch erg zielig voor Leon de Winter, en al die inwoners. Hammas joden aan het gas roepen is iets anders. Maar ‘bashen’. Wat verstaat onze goede vriend Ulrich Rosenthal onder bashen. Al die academische artikelen die beweren dat Israel de laatste tijd niet goed bezig is? Moet Ulrich daarom een traantje wegpinken? Arme ziel.
Ik word daar heel akelig van, en ik begrijp de moraal van die mensen echt niet. Ook niet van Leon de Winter.
Frits Barend acht ik gewoon erg dom, op het walgelijke af dat wel, maar toch.

op 21 11 2012 at 10:55 schreef babs:

Aaron,
Iemand die alle Pro-Palestijnen wegzet als antisemieten, verdient helemaal geen antwoord. Tegen beter weten in dus:

Ik zelf mag Israel ook graag vergelijken met Turkije, beide min of meer democratisch, beide extreem nationalistisch en militaristisch, beide in voortdurend conflict met volkeren die op door hen gecontroleerd grondgebied wonen, beide geen vrije pers, beide lak aan mensenrechten.

Toch zijn de verschillen belangrijker:
-geen verjaagden die paspoortloos al generaties in vluchtelingenkampen wonen.
-minder structureel racisme, Koerden hebben meer kans in Turkije dan Palestijnen in Israel, geen apartheidspolitiek.
-iedereen hetzelfde paspoort.
-minder moorden.
-minder ongelijke strijd.
-geen miljardensubsidie voor Turkije.
-weinig ‘vrienden’ van Turkije die elke discussie vervuilen met hun verdediging van welke Turkse misdaad ook.

op 21 11 2012 at 11:05 schreef cRR Kampen:

Re de zes geëxecuteerde verraders, daarmee is iets heel moois aan de hand.
De menselijkeschildenlobby is er ff helemaal stil over :)

op 21 11 2012 at 11:08 schreef MNb:

Klein maar essentieel amendement Mart: Hamas IS een sterke man die alles en iedereen onderdrukt – en het aldus mogelijk maakt door te gaan met Israeliërs de hersens in te slaan. Heb je dat even over het hoofd gezien?

Ah, Murat schrijft iets verstandigs. Daar ben ik het mee eens. Jammer genoeg zijn er te weinig Israelische politici die het eigenbelang op lange termijn welbegrijpen. Gegeven het geboortecijfer der orthodoxen worden dat er alleen maar minder, vrees ik.
En op de lange termijn is dat een verliezersstrategie. Want de Palestijnen zijn flink in het nadeel, op één punt na: ze hebben de tijd aan hun kant.

Lijkt me een goed antwoord, Yurp.

op 21 11 2012 at 11:33 schreef MNb:

@Sasha: “you need a sick fuck for that”
Lijkt me geen goed idee. Zie je, ik meen nog altijd dat alle mensen gelijkwaardig zijn en dat wil ik graag zo houden. Ik plaats niemand op de laagste schaal der menselijkheid. Na alle sick fucks die jij hebt gehad doe jij dat wel. Types als Bert Brussen trouwens ook.

op 21 11 2012 at 11:52 schreef yurp:

@Edo

Inderdaad, kun je jezelf voorstellen wat de reacties waren geweest als Spanje Baskenland had platgebombardeerd en hermetisch afgegrendeld omdat de ETA maar niet ophield met bomaanslagen plegen? Of de vliegtuigbommen op katholieke burgers in Belfast waren gevallen als repressaile tegen de terroristen van de IRA?

op 21 11 2012 at 12:20 schreef Mart:

@MNb:

Ik zie helemaal niks over het hoofd; als je sec gaat kijken dan is in termen van totaal ingezette slagkracht en de effectiviteit daarvan de vergelijking volkomen terecht: Hamas is een magnitude zwakker dan Israël.

Dat neemt niks weg van het feit dat zelfs met dat verschil de acties van Hamas niet goed zijn; maar als zelfs Israëlische militaire experts de publieke opinie trotseren en het eigen beleid afkeuren dan neem ik gepruttel van mensen die er niet direct mee te maken hebben niet echt serieus.

op 21 11 2012 at 12:31 schreef cRR Kampen:

MNb zei “Hamas IS een sterke man die alles en iedereen onderdrukt – en het aldus mogelijk maakt door te gaan met Israeliërs de hersens in te slaan.”

Ik begrijp dat Hamas met clusterbommen en fosfor in Gaza Israeliërs de hersen inslaan, 140 alweer :D :D

op 21 11 2012 at 12:53 schreef Sasha Berkman:

Ja, MnB’s wegen zijn ondoorgrondelijk. Zo windt hij zich ook op over de verschrikkelijke invloed van de taliban in Zuid Amerika :)

op 21 11 2012 at 14:22 schreef Aaron:

@babs
Misschien moet je je eerst eens wat beter informeren over het Turks-Koerdische conflict. Ik raad je aan om eens een bezoekje te brengen aan een mensenrechtenorganisaties of aan een van de tientallen Koerdische organisaties in NL. Ik ga je geen college geven over het aantal doden en vluchtelingen…
Daarnaast hebben Palestijnen op Israëlisch grondgebied wel degelijk een paspoort en recht op sociale voorzieningen en onderwijs, evenals andere minderheden. Ook binnen de Palestijnse autoriteit is het onderwijs en de gezondheidszorg van prima niveau, vergeleken met andere Arabische landen zeker.

op 21 11 2012 at 15:22 schreef babs:

Aaron,
-Het is in Zuid-Oost Turkije al meer dan 10 jaar redelijk rustig. Echt onvergelijkbaar met Gaza de afgelopen 10 jaar.
-Grappig dat ik naar Koerdische organisaties moet. Ga jij je dan informeren bij Palestijnse organisaties?
-Ik had het niet over Israelisch grondgebied, maar over door Israel gecontroleerd grondgebied. Kan me niet voorstellen dat je daar overheen heb gelezen.

Wat begint op te vallen is dat je steeds heel selectief op een onderdeeltje in gaat, waarbij je dus nogal wat onweersproken laat. Zelfs op die onderdelen waar je selctief op in gaat maak je dan niks klaar.

Turkije is nog steeds een vrij stom land, maar het heeft zich redelijk ontwikkeld, Israel zit muurvast in het conflict, gooit tegenwoordig fosforbommen op schooltjes en valt hulpkonvooien aan in internationale wateren.

op 21 11 2012 at 15:46 schreef Sasha Berkman:

aardige site waarin een aantal standaard leugens over deze oorlog worden gedebunked: http://www.alternet.org/4-most-common-myths-about-israel-and-gaza-debunked

op 21 11 2012 at 16:43 schreef cRR Kampen:

Dank, Sasha. Overeenkomstig mijn eigen timeline. Er waren trouwens in dat begin nog minder raketjes dan ik dacht.
Toch bevat deze timeline enkele belangrijke hiaten.
Er was namelijk wel een reactie vanuit Gaza, op 5 november, na die moord op die patiënt. Namelijk een op een Israelische jeep afgevuurd antiraketwapen waar vier soldaten door gewond raakten.

Bij Nov. 14: “It is questionable whether Israeli officials ever really wanted a truce.”
Dat is zeker niet questionable. Absoluut niet. Bewijsbaar niet en hij geeft zélf de bewijzen voor deze ronde. Zucht. De agitprop bederft zelfs de helderste geesten.

op 21 11 2012 at 17:46 schreef Aaron:

@babs
Ja, en het is op de West-Bank ook al lange tijd rustig (wat niet wil zeggen dat het de situatie ideaal maakt). Niet elk land heeft Hamas tegenover zich staan, weet je… En wat noem jij redelijk rustig? Tussen de 300 en 400 (3x meer Koerden dan Turken) doden vorig jaar in Turkije? Is dat rustig?
Het valt me altijd op dat je bij jouw soort pas een ‘redelijk’ standpunt hebt als je gelooft dat Israël met opzet schooltjes met kinderen kapot schiet. Dat ze veel te weinig hun best doen om met precisie doelen te raken, dat is absoluut waar, en dat verdient scherpe kritiek. Ook van mij zullen ze die kritiek horen. Wat betreft die hulpgoederen is het nooit goed. Als Israël wil controleren op wapens om conflicten te voorkomen is het niet goed, en als ze zich vervolgens verdedigen tegen naar binnen gesmokkelde wapens is het ook niet goed. Ik snap jullie niet.
Wat betreft Palestijnen. Ik heb meermaals mensen van de officiële Palestijnse delegatie in Nederland gesproken. Hoewel ik het vaak oneens met ze ben, ken ik ze als redelijke mensen. Ze kunnen iig met wederzijds respect een discussie voeren, dat is al heel wat.

op 21 11 2012 at 18:19 schreef leo schmit:

Namens het Israleische Ministerie van Hasbara bevorder ik Aaron bij deze van Hasbara loopjongen tot Hasbara woordvoerder. Aaron verdient deze bevordering met name vanwege zijn succesvolle verlegging van het debat in de discussie over Irgun’s misdaden naar zaken die zich in Syrie en Turkije afspelen. Regel 1 van het Hasbara handboek luidt: spreek niet tegen maar verleg het debat! Regel 2: geeft toe dat het hard is, maar benadruk dat het noodzaelijk is.
Regel 3: drijf een wig tussen de debattanten, leg een hand op de schouders van de mild-gestemden onder hen en verwijs de felle critici naar het vijandelijke kamp door ze als anti-semiet neer te zetten.

Gefeliciteerd met je bevordering Aaron. We rekenen op je, want we zijn nog niet klaar daar.

op 21 11 2012 at 18:26 schreef babs:

Is dat rustig?
Vergeleken met strafkamp Gaza wel.

bij jouw soort
Tsja

schooltjes met kinderen kapot schiet
Fosforbommen, lul.

Ook van mij zullen ze die kritiek horen
Heb je al eerder gevraagd: laat eens zien waar.

Wat betreft die hulpgoederen is het nooit goed. Als Israël wil controleren op wapens om conflicten te voorkomen is het niet goed, en als ze zich vervolgens verdedigen tegen naar binnen gesmokkelde wapens is het ook niet goed.
Het ging me om die internationale wateren. Dat Israel in eigen wateren de boel goed in de gaten houdt vind ik niet meer dan logisch.

Ik snap jullie niet.
Dat blijkt en dat komt om te beginnen omdat er geen jullie is. Ik ben bijvoorbeeld met Niek eens dat Joodse Israeliërs alle recht hebben op de Westbank te wonen. Ik vond zelfs het helaas mislukte offensief tegen Hezbollah in Libanon terecht.

op 21 11 2012 at 18:57 schreef Aaron:

@leo schmit
Vooruit, ik moest lachen, maar het zou geen kwaad kunnen om jezelf eens af te vragen hoe geïnstitutionaliseerd anti-semitisme is in sommige kringen die begaan zijn met Palestina. Anti-semieten zullen zelf altijd roepen dat ze het niet zijn door bv te wijzen op een joodse vriend of een opa in het verzet, en duidelijk te maken dat ze een hekel aan zionisten, en niet aan joden hebben (terwijl het overgrote deel van de joden zionistisch is).
Het karikaturiseren van pro-Israëlische mensen als personen die moedwillig de boel manipuleren (om ondertussen hun snode plannetjes uit te voeren) vind ik ook een schemergebied. Het spijt me.

op 21 11 2012 at 19:04 schreef Bertje:

@ aaron

Met flappende oortjes lees ik jou reacties, in het begin denkt men nog tja misschien heeft hij een punt maar hoe langer het draadje des te meer naadje.

En voor de duidelijkheid:

“Dat ze veel te weinig hun best doen om met precisie doelen te raken”

Wakker worden, joehoe precies bombardementen annex beschietingen bestaan niet, ik herhaal niet!
(term komt uit de eerste Golfoorlog en maakte deel uit van de VS oorlogs propaganda machine. )

op 21 11 2012 at 19:35 schreef Hans Berenstein:

Asmodeus
Beeldspraak moet dienen, niet storen of vervormen.
Jimmy
Interpretatiefout. Dat krijg je met die zelfingenomenheid. Lees alles. Ik ben het grotendeels met Hassnae eens, maar niet als ze doorschiet en goedkoop gaat afzeiken.

op 21 11 2012 at 19:41 schreef Peter:

Berenstein, jij blijft altijd maar door zeiken en zeiken en zeiken en zeiken. Je weet niet van ophouden. Ik erger me gek aan je. En waarom zou ik me, op mijn eigen mooie site, de hele tijd moeten ergeren aan een imbeciele flapdrol als jij?

Weg met jou. En nu echt.

op 21 11 2012 at 19:43 schreef Peter:

Zo. Opgeruimd staat netjes. Gaat-ie me weer een mail schrijven. Dat-ie me zwak vind.

Boeiuh!

op 21 11 2012 at 20:28 schreef Sasha Berkman:

“Het karikaturiseren van pro-Israëlische mensen als personen die moedwillig de boel manipuleren (om ondertussen hun snode plannetjes uit te voeren) vind ik ook een schemergebied. Het spijt me.”

http://www.imemc.org/attachments/nov2012/child_killed_5.jpg < opgepast, sterke maag noodzakelijk! Dat doen de zionazis gewoon hoor. Bewust! Om welke zieke reden weet ik niet, wil ik niet weten, is niet goed genoeg.

op 21 11 2012 at 21:45 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Ben je bij pro-lifers in de leer geweest, of zo.

op 21 11 2012 at 21:54 schreef Jan van Dijk:

@bertje,
Precisiebombardementen bestaan niet! Dat dacht die Hamasterrorist, in die auto ook. Jammer voor hem!

op 21 11 2012 at 23:48 schreef Bertje:

@ Jan van Dijk

Wel eens van collateral damage gehoord gezien je oer domme opmerking schijnbaar niet.

Chielens / Decoodt Boek: DEADLINES: oorlog, media en propaganda in de twintigste eeuw

Of:

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/17140_bericht_uit_de_gazastrook/

En overigens werden er al zogenaamde precisie bombardementen uitgevoerd in wo 2 en wat blijkt er is nauwelijks een daling in collateral damage waar te nemen en maar blijven volhouden dat dit werkelijk kan en misschien nog wel erger de mensen die er godverdomme ook nog in geloven.

Het enige positieve wat we van Israël nog kunnen zeggen is dat ze nog geen “tapijtbombardementen” hebben uitgevoerd.
( al zou mij het niet echt verbazen als ze het wel doen)

op 22 11 2012 at 00:13 schreef Sasha Berkman:

“@ Sasha Berkman
Ben je bij pro-lifers in de leer geweest, of zo.”

nee, die laten trouwens fotos van embryoos zien en niet van vermoorde kinderen. Ze zijn wel opvallend vaak pro-israel overigens.

op 22 11 2012 at 09:29 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman

nee, die laten trouwens fotos van embryoos zien en niet van vermoorde kinderen.

Klopt, en dat noemen we in beide gevallen een argumentum ad misericordiam.

Ze gebruiken precies dezelfde ‘discussie’ tactieken als jij/u/jou(w).

Zoals daar zijn – guilt by association, name-calling, stromannen, reductio ad absurdum (dan wel ad Hitlerum), vragen stellen waarvan het antwoord al in de vraag zelf besloten ligt, en dus ook choquerende foto’s laten doorgaan voor argumenten.

Ergo – je discussiestijl is kut. Er zit vast een stukje goud in dat hartje van jou, maar je schreeuwt alleen maar. Je bent een ruis-generator. En dat terwijl je héél, héél af en toe nog wel eens een puntje hebt, wat dus verzuipt in, tja, de rest.

Vandaar mijn vermoeden. Maar je bent niet de enige die dat doet, hoor.
Ik hoop overigens wel dat je gecontroleerd hebt of deze specifieke foto echt van dit conflict afkomstig is. Mensen willen daar namelijk nog wel eens mee sjoemelen.

op 22 11 2012 at 10:58 schreef cRR Kampen:

Wie denkt dat precisiebombardementen wel bestaan, zoals Jan van Dijk, constateert met mij dat elke baby die omkwam tijdens afgelopen Gazamoordraids met zuivere opzet en gericht is afgemaakt.

op 22 11 2012 at 13:42 schreef You On A Gin:

@ cRR Kampen
Het zou op zich wel opschieten als bepaalde elementen geen onschuldige burgers als menselijk schild gebruiken, of raketten afvuren vanuit ziekenhuizen, scholen en woonhuizen. Gaan er vast wat minder baby’s omkomen. Of je moet denken dat bepaalde andere elementen er specifiek lol in scheppen om zuigelingen dood te maken.

op 22 11 2012 at 13:48 schreef Peter:

Wat ik fascinerend vind aan dat argument van YOAG, voor hem uiteraard al door een miljoen andere ‘Vrienden van Israël’ ingebracht, is dat hij blijkbaar vindt dat jou geen blaam treft als je dwars door een baby op je vijand schiet.

Want hé, ik gebruik die baby niet als schild, toch?

Je hoopt toch dat er niet teveel Vrienden van Israël bij de politie-eenheid zitten die jou uit een gijzelsituatie moet redden.

En ook: zou het Israëlische leger ook zo rücksichtslos blijven schieten en bombarderen als Hamas joodse burgers als menselijk schild gebruikte?

op 22 11 2012 at 14:29 schreef Sasha Berkman:

YoaG: er zit wel een verschil tussen een embryo en een echte vermoorde baby.

op 22 11 2012 at 14:32 schreef You On A Gin:

Peter, ik denk eerder dat Hamas dat vooral doet omdat ze niet zulk leuk speelgoed hebben zoals het Israëlische leger dat tot haar beschikking heeft. Of een verschil in moraal? Israëli’s brengen zichzelf niet tot ontploffing op Palestijnse markten. Vallen geen schoolbussen aan.

Ik zie Hamas er niet voor aan dat ze veel geven om de burgerbevolking die in hen vertrouwde, en ze daarom op het zadel hesen. De aangetroffen corruptie binnen hun gelederen lijkt me een vage hint in die richting.

Inderdaad – elke keer dat Hamas joodse burgers levend gevangen weet te nemen, worden er door de Israëlische regering hele flessen olie gegutst in de raderen van zowel de propaganda- als onderhandelingsmachines.
De haviken in hun regering geven niets om het leven van Palestijnen; zien ze zelfs als minderwaardige mensen. Daar ben ik van overtuigd. Persistent de hand boven de hoofden van kolonisten houden, met brute kracht reageren op flutraketjes – de voorbeelden zijn legio.

Overigens weet ik niet precies wie de “Vrienden van Israël” zijn – ik ben dat in ieder geval niet. En ik ben blij dat ik je eindelijk eens een keer heb weten te fascineren (althans, mijn ‘argument’ heeft dat gedaan).

op 22 11 2012 at 18:42 schreef Floris Schreve:

Het bekende verhaal weer. Om een vergelijking met Afrika van een tijdje terug te maken: de apartheid verwerpen betekent niet dat Idi Amin goed was. Of omdat de meeste Afrikaanse landen corrupte dictaturen waren/zijn, betekende niet dat de Zuid Afrikaanse apartheid wel deugde.
Helaas wordt er in veel discussies over het Midden Oosten wel aan dit soort koehandel gedaan.

op 22 11 2012 at 21:32 schreef Murat:

Wat hoop je te bereiken door de fout van de antisemieten te herhalen Aaron? Deze sjablonen zijn bedoeld voor halvegaren, aan beide kanten van het spectrum; ideaal als je niet serieus genomen wilt worden.

Een moet zich ook afvragen wie zijn vrienden zijn. De eerste wereld landen bewijzen lippendienst aan Israël. Israël is een land vol reactionairen die bereid zijn hun kinderen op te offeren voor het beloofde land. Israël is een troef om de rijkdom van de eerste wereld landen te garanderen. Want laten we eerlijk zijn: Israël is de jachthond van de eerste wereld.

Een geniale strategie van verdeel en heers. Israël moet de huidige status-quo behouden voor het eigen voortbestaan. Controle over de Suezkanaal en de Rode Zee is cruciaal voor het voortbestaan van Israël en de rijkdom van het Westen. Nu deze verhouding onder steeds heviger vuur komt te staan zult u de komende jaren onorthodoxe berichtgevingen krijgen. Zelfs hier in Nederland.

Jachthond of konijn
Als honger de jager vindt
Smaken ze beiden

op 23 11 2012 at 01:30 schreef Sasha Berkman:

“Het zou op zich wel opschieten als bepaalde elementen geen onschuldige burgers als menselijk schild gebruiken”

of

“Het zou op zich wel opschieten als bepaalde elementen geen onschuldige burgers meer zouden afknallen alsof het untermenschen zijn”

bij voorbeeld?

op 23 11 2012 at 11:00 schreef MNb:

Waarom vervang je dat “of” niet door “en”, Sasha?

op 23 11 2012 at 11:20 schreef Sasha Berkman:

Omdat “en” niet mogelijk is in Gaza MnB. Het is zo groiot als texel en er wonen heel veel mensen. Dat jij dat gelul over menselijke schilden napraat zegt meer over domme kijk op deze materie dan over de werkelijkheid. Heb je nog nieuws over de smerige streken van de taliban in Zuid-Amerika?

op 23 11 2012 at 11:55 schreef Bigpete:

Zoals gewoonlijk zit sasha er weer naast. Ja, de Gazastrook is dichtbevolkt, maar er zijn ook hele lege stukken. Ten noorden van Gaza stad bv, nog dichter bij Israël gelegen, handig voor de raketten. Maar de laffe hamasterroristen vuren ze liever af midden in Gaza stad, vanuit woonwijken en parken.

Vooropgesteld, er zijn geen winnaars in dit conflict en een oplossing is er niet. De arabieren die zich palestijnen noemen hebben een tweestatenoplossing reeds 60 jaar geleden afgewezen en in het handvest van hamas wordt nog immer gestreefd naar de vernietiging van Israël. Nou niet bepaald een uitnodiging om serieus te praten over een vreedzame oplossing. Onze huiscrimineel heeft altijd de mond vol over de nazipraktijken van Israël, maar over de terroristen van hamas die er uitsluitend op uit zijn zo veel mogelijk burgerslachtoffers te maken, en vermeende collaborateurs zonde vorm van proces een nekschot te geven hoor ik hem nooit…

op 23 11 2012 at 17:06 schreef cRR Kampen:

Dus, YOAG knalt gewoon door babies heen als daar toevallig zo’n haatboerka achter staat…

op 23 11 2012 at 17:45 schreef Pyt van der Galiën:

En onze rechtse diender herschrijft de geschiedenis weer eens. De PLO heeft al in 1993 het bestaansrecht van Israël erkend. Last van een selectief geheugen, Pete?

op 23 11 2012 at 17:55 schreef babs:

Bigpete,
Ik geloof niet dat Palestijnen vanuit woonwijken schieten in de hoop dat Israel wat van hun kinderen omlegt. Ik geloof wel dat ze vanuit woonwijken schieten, omdat je in woonwijken nu eenmaal beter verborgen zit dan in open veld.

In die zin geloof ik dus niet in een menselijk schild.

Dat betekent niet dat ik Hamas of raketbeschietingen steun. Ik denk niet dat de beste taktiek is om hun doelen dichterbij te brengen. Wel heb ik enige bewondering, ik vind het verdraaid knap dat ze daar raketten kunnen bouwen of naartoe kunnen smokkelen die zo ver Israel in komen. Er zitten duidelijk getalenteerde mensen bij, jammer dat ze geen betere dagbesteding hebben.

op 23 11 2012 at 17:58 schreef Bigpete:

Onze Pyt kan weer eens niet lezen. HAMAS sukkel, niet de PLO… Lees het handvest maar.

op 23 11 2012 at 18:23 schreef Pyt van der Galiën:

Echt waar, Pete? Toen je schreef “De arabieren die zich palestijnen noemen hebben een tweestatenoplossing reeds 60 jaar geleden afgewezen” doelde je op Hamas?

op 23 11 2012 at 18:30 schreef You On A Gin:

@ cRR Kampen
Tja, als je graag zelf dingen erbij wil verzinnen i.p.v. gewoon te lezen wat er staat wens ik je daar veel plezier bij, maar ik ga in ieder geval niet meespelen.

op 23 11 2012 at 22:28 schreef Bigpete:

Nee meneer de zelfbenoemde betweter, dat bedoelde ik niet en als je meer dan één hersencel zou hebben zou je dat weten. En ook niet de PLO want die is pas in 1964 opgericht. Het ging hier over de arabische liga en het arabische bevrijdingsleger.
Als je nu echt denkt dat je mij een lesje geschiedenis van de staat Israël kunt bijbrengen dan moet je vroeger opstaan.

op 24 11 2012 at 00:14 schreef Pyt van der Galiën:

Nu snap ik er echt helemaal niks meer van, Pete. Waarom zou er dan geen oplossing zijn voor het conflict tussen Isrtaël en de Palestijnen wanneer de PLO Israël 19 jaar geleden al heeft erkend? Toch niet omdat Israël het recht van de Palestijnen op een eigen staat nooit heeft willen erkennen?

Wat bedoel je trouwens met die mysterieuze zinsnede over ‘arabieren die zichzelf Palestijnen noemen’ ? Zeg je ook: ‘Germanen die zichzelf Nederlanders noemen’? Of ‘Kelten die zichzelf Ieren noemen’?

op 24 11 2012 at 10:42 schreef Mart:

@BigPete:

Je wordt echt geen mindere man door gewoon te zeggen “Sorry, dat was wat ongelukkig geformuleerd”.

Mart

op 24 11 2012 at 12:21 schreef Bigpete:

De rol van de PLO in de Gazastrook is uitgespeeld Pyt, het is irrelevant wat de PLO wel of niet heeft toegezegd. We hebben nu te maken met Hamas in de Gazastrook (pure terroristen, uit op de vernietiging van de staat Israël) en Fatah op de westbank. Die zijn op papier iets meer voor rede vatbaar en wellicht dat daar ooit nog serieus mee te praten valt.

Arabieren die zich Palestijnen noemen is precies wat ze zijn. Ze verschillen in niets van andere arabieren, in etniciteit, cultuur en taal. De “opperpalestijn” Arafat was gewoon een Egyptenaar evenals vele andere “palestijnse” kopstukken, waaronder de oprichter van de PLO…

op 25 11 2012 at 13:54 schreef Jan Koert Lange (@JanKoert):

Ik vind het een goed stuk, inclusief de sexuele opwinding die het teweeg kan brengen. De bedoeling van het stuk is dat lezers er over gaan nadenken. We zouden minder moeten reageren op de stukken en op elkaar en gewoon eens daad bij het woord voegen. Want verbaal doen wij hetzelfde als een fors aantal mensen in het Midden Oosten. Verbale masturbatie!!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS