Home » Archief » Shanghai: dierenleed


[14.07.2012]

Shanghai: dierenleed

Peter Breedveld

Chinese meisjes, Chinese meisjes, Chinese meisjes, Chinese meisjes, Chinese meisjes. Hoe zou ik niet van ze kunnen houden? Ze flirten met me. Ik weet het, u vindt me afstotelijk, lelijk, dik, bleek en kaal. U wordt niet moe me dat in te wrijven in uw reacties op mijn stukken, op Twitter en op uw blogs, maar daar trekken de Chinese meisjes zich niets van aan. Waar Nederlandse vrouwen me castrerende blikken van openlijke afkeuring en hartstochtelijke minachting toewerpen, word ik door Chinese meisjes steels begluurd. Betrapt giechelen ze als ik ze op mijn charmantste grijns trakteer en dan gaan alle remmen los. Ze stoten elkaar aan, vragen hoe ik heet, waar ik vandaan kom, wat ik in Shanghai doe – ik moet me van ze losrukken.

Dit is onze laatste dag in Shanghai. Hoewel we morgenochtend (als u net naar bed gaat) naar mijn lievelingsstad Tokyo vertrekken, waar ik elke dag, dat ik er niet ben, naar verlang, ben ik toch een beetje verdrietig Shanghai te verlaten. Ik begon de stad net een beetje te leren kennen. Vandaag was de leukste dag met een bezoek aan Qibao, een soort toeristisch stadje ín de stad Shanghai, waar in het weekend blijkbaar elke Chinees uit de omgeving naartoe gaat, en naar de Taikang Road Art Centre, een ontzettend gezellig winkelcentrum waar je hippe spullen en arty farty souvenirs kunt kopen en gekke cocktails kunt drinken.

Qibao is een historische wijk in het zuiden van Shanghai, gelegen rond een gracht met bruggetjes en houten grachtenpanden. Er lopen minstens een miljoen Chinezen de bizarste snacks van stokjes te vreten en prullaria te kopen. Irritante eikels op scooters proberen zich toeterend een weg door de menigte te banen. Het is geweldig. In de winkels aan weerszijden van de smalle straatjes worden varkenspoten, hele vogeltjes, eitjes met ongeboren kuikentjes erin, slakken, kikkers en weet ik wat allemaal verkocht. Hier kun je een antieke textielmolen bezichtigen, daar is een schaduwtheatermuseum, verderop een distilleerderij, waar al sinds eeuwen de beste likeur van de regio wordt gemaakt – dat worden we althans geacht te geloven.

Dieren genieten in China overduidelijk niet de heiligenstatus die ze in Nederland hebben gekregen. Hoewel ik zelf geen slaap verlies vanwege een verwaarloosde hond of verkrachte pony, moest ik toch even slikken toen ik zag dat in China de kwartels al worden gebraden voordat ze uit hun ei hebben kunnen kruipen. Ook zag ik kleine, doorzichtig plastic bollen – zo groot als een flinke stuiterbal – met levende goudvisjes en schildpadjes erin.

Ik heb onder mijn vorige stuk al een foto geplaatst van een hond in een kooi, die nauwelijks groter was dan het beest, en waar ik die foto maakte zag ik ook konijnen, ratten, eekhoorns, hagedissen en slangen in dezelfde benarde situatie.

Maar voordat u gaat roepen dat Chinezen wrede en barbaarse dierenbeulen zijn, wil ik u eraan herinneren dat in Nederland varkens, koeien, kalveren en kippen niet beter af zijn. De Chinezen zijn er alleen minder hypocriet over.

In het Taikang Road Art Centre hebben we souvenirs gekocht, onder andere een wekker met de beeltenis van Mao Zedong erop, zijn rechterarm fungerend als secondenwijzer. Het verbaasde me op hoeveel verschillende manieren er de draak wordt gestoken met de De Grote Roerganger en de Chinese communistische partij. Blijkbaar kan dat in het moderne China. Ook is hier veel originele en betaalbare kunst te koop, al zit er veel behaagzieke kitsch tussen.

Ik heb het al eerder gezegd: ik ben dol op Chinezen, en die in Shanghai zijn misschien zelfs nog gezelliger dan de rest. Ik heb niet eerder een volk meegemaakt waarmee je zo makkelijk in contact komt, je hoeft alleen maar te lachen – je krijgt meteen een lach terug. Ik ben nog steeds zwaar onder de indruk van het feit dat vrouwen in deze wereldstad midden in de nacht alleen over straat lopen, in nauwelijks verhullende jurkjes, zonder enige vrees. Dát lieve mensen, is beschaving. Daar kunnen wij veel van leren.

Maar het is wel een vies en boers volk. Dat loopt maar luidruchtig te rochelen en te spugen – mannen én vrouwen, over het eten te niezen, overal tegenaan te plassen. Chinezen hebben geen manieren. Ze duwen je aan de kant – niet persoonlijk bedoeld, ze willen er gewoon even langs, staren je schaamteloos aan en het doet ze niets als je hard en lang terugstaart en negeren je als ze even geen zin in je hebben. Bij die distilleerderij wilde ik een kruik likeur kopen, maar het meisje achter de toonbank keek naar me met een lege blik en schudde van nee toen ik vroeg of ik zo’n kruik mocht. Ze was even druk met naar haar mp3-speler luisteren.

Vandaag hebben we Pekingeend gegeten in Lao Beijing, naar het schijnt de beste van de stad en hij was heerlijk, maar toch lang niet zo lekker als de Pekingeend die we in Hongkong kregen. Het was heel aangenaam, ook vanwege de charmant-onhandige serveersters.

Zoals in elke stad, die we bezoeken, hebben we ook een paar sjieke restaurants bezocht. Gisteravond in het restaurant van sterrenchef Jean Georges. Mooie ambiance, gothisch bijna, met hoge ramen die uitkijken op de rivier, maar over het eten ga ik kort zijn: overpriced bistro-voer. Héavily overpriced bistro-voer. Ik zou me schamen als ik mijn gasten dát zou voorzetten.

Maar de laatste avond hebben we onszelf getrakteerd bij T8, waar sinds acht maanden de Catalaanse chef Jordi Servalls de scepter zwaait. Verrukkelijk! Foie gras met chocoladekorrels die in je mond knetteren, Iberico-ham met knoflookijs, tonijnravioli met mango, truffelijs met abrikozencompote, enzovoort, enzovoort. Met een geweldig wijnarrangement, met onder andere een zalig zachte Chinese Chardonnay. Servalls kwam ons begroeten en praatte honderduit over zijn visie op koken, en op de mensheid. Hassnae zal daarover nog een stuk schrijven.

Ik had u nog beloofd over onze mislukte trip naar Tongli te vertellen, en over de lul met vingers die in dit hotel werkt en die Toby heet, maar dat doe ik de volgende keer wel.

Peter Breedveld, Reizen, 14.07.2012 @ 19:59

[Home]
 

48 Reacties

op 14 07 2012 at 22:46 schreef Bertje:

“. Ik ben nog steeds zwaar onder de indruk van het feit dat vrouwen in deze wereldstad midden in de nacht alleen over straat lopen, in nauwelijks verhullende jurkjes, zonder enige vrees. Dát lieve mensen, is beschaving. Daar kunnen wij veel van leren.”

Droom rustig verder, weet je wat er gebeurd met mannen die in China een vrouw aanranden, en dat durf je zonder blikken of blozen beschaving te noemen pfffff houd op schei uit!

“Maar voordat u gaat roepen dat Chinezen wrede en barbaarse dierenbeulen zijn, wil ik u eraan herinneren dat in Nederland varkens, koeien, kalveren en kippen niet beter af zijn.”

O nee, oké dan is het in orde, hou nou toch op zeg!
Iedere vorm van dierenleed is walgelijk en pervers.
Hier in het Westen hebben we tenminste regels en wetten voor onze zwakste broeders en jawel in Nederland is er zelfs een partij die de belangen behartigd. Dat is wat ik noem beschaving.

op 15 07 2012 at 01:19 schreef You On A Gin:

“You can judge a society by how they treat their weakest members.”
Of niet soms, Bertje? :)

Overigens kunnen pony’s best nog wel eens opdringerig zijn, hoor.
http://www.youtube.com/watch?v=_KXf3kwjKQ0
(maak je niet ongerust, het enige wat hij wil is heur haar in een pony borstelen)

op 15 07 2012 at 02:36 schreef leo schmit:

Peter, met je verhalen over Shanghai heb je voor het eerst de aandacht van mijn echtegenote gekregen. Dat schept een band, samen FN lezen.

Er zijn in Rotterdam, Amsterdam, Aalsmeer, vast nog wel elders, nog een paar restaurants, waar je een meer dan uitstekende Yam Chai kunt genieten. Dus treur niet over het vertrek uit Shanghai, op naar het volgende culinaire en geestveruimende doel.

op 15 07 2012 at 03:59 schreef mirjam:

Vies volk, zeg je. Maar de kok draagt een mondkapje, dat dan weer wel.

Leuk weer om je verslagen te lezen. Ik ga zelden of nooit op vakantie, maar lees wel elk jaar geboeid je verhalen. Foto’s zijn ook een fijne aanvulling op de tekst.

op 15 07 2012 at 06:35 schreef Hennekam:

Bertje, waarom oordeel je zo hard over 1, 3 miljard Chinezen? En dit aan de hand van een Blog. Je maakt je zelf belachelijk. En ik schaam mij meer voor jou dan mijn rochelende schaars geklede mede aardbewoners.

op 15 07 2012 at 07:49 schreef Arjan:

@Bertje: dieren zwakke broeders noemen, dan ben je toch wel afgedwaald. Het toppunt van decadentie en bijgelovigheid. Allerminst beschaving, die is allang voorbij. Gelukkig maar dat barbarij de volgende halte is. En daarna weer beschaving.

China trekt me voor geen meter, Japan daarentegen wel. Ga je nog sushi eten bij Jori?

op 15 07 2012 at 09:16 schreef Marco Meijer:

Ik weet niet wat er in China precies gebeurt met aanranders, maar kennelijk werkt het afschrikwekkend. Dat lijkt me winst voor vrouwen, en verlies voor mannen met onbeheersbare aanrandersneigingen.
Het is maar waar je sympathie naar uit gaat.

Leuk verslag Peter !

op 15 07 2012 at 10:28 schreef Bertje:

@ yoag

““You can judge a society by how they treat their weakest members.”

Precies. Hè maar niet te hard zeggen hoor want dan noemen bepaalde typjes je decadent en afgedwaald.
:-)

@ Arjen

Decadent en bijgelovig, tjemig zeg leg me dat eens uit.
(afgedwaald: ja gelukkig wel ik respecteer iedere vorm van leven zelfs bacteriën draag ik een warm hart toe)

@ Hennekam

Waar precies oordeel ik over 1,3 miljard Chinezen?
I

op 15 07 2012 at 13:55 schreef de chinees:

je kunt de chinees weg halen maar hij verdwijnt niet hoor!

op 15 07 2012 at 15:29 schreef Hennekam:

Waar jij beschaving en westen aan elkaar koppelt. En indirect de Chinezen als onbeschaafd wegzet Bert.

op 15 07 2012 at 15:36 schreef MNb:

PB, je overtreft jezelf.

“Irritante eikels op scooters ….. Het is geweldig.”

Dát is ware liefde – in dit geval voor een stadswijk.

@Bertje: “Hier in het Westen hebben we tenminste regels.”
Ah, dan is het goed dat we miljoenen varkens, koeien en kippen in veel te kleine hokken stoppen. Er zijn tenminste regels voor.
Je laat je hier kennen als een rotmof zoals ze in Duitsland zelf nauwelijks meer voorkomen, Bertje.

op 15 07 2012 at 15:41 schreef You On A Gin:

Wat fijn, we hebben een Chinese troll.

op 15 07 2012 at 15:52 schreef Bertje:

@ Hennekam

Reken maar van yes dat ik beschaving en Westen aan elkaar koppel. Wat natuurlijk niet betekend dat andere culturen ook beschaaft kunnen zijn of het Westen heilig is ofzo.
Wreed gedrag tegenover dieren is walgelijk en dan maakt het mij echt niet uit of je Ping of Pang danwel Jan of Klaas heet.

op 15 07 2012 at 16:49 schreef You On A Gin:

De bio-industrie vind ik eerlijk gezegd decadenter dan hoe het er in “minder ontwikkelde” landen aan toe gaat.

op 15 07 2012 at 17:09 schreef Bertje:

@ Mnb

Het mishandelen en het wegstoppen van miljoenen varkens kippen etc. in concentratiekampen heeft niks met beschaving te maken het tegendeel dacht ik zo.
De Westerse bio industrie is zoals Yoag al stelt het toppunt van decadentie en perversiteit.
Maar waar ik op doel is dat bv hier in Duitsland het dierrecht verankerd is in de grondwet, in Nederland is er een partij die opkomt voor de dieren er zijn wetten die de dieren beschermen etc. etc.
(rotmof….foei reserve roetmop zoiets zegt men niet)
,

op 15 07 2012 at 18:22 schreef Mario:

Bertje…

=het dierrecht verankerd is in de grondwet=

Nog niet zo heel lang geleden, hadden dieren óók rechten. Zoals bijvoorbeeld varkens die door een rechtbank werden veroordeeld, vanwege het verminken/ doden van pasgeborenen. En meer van dat soort criminele handelingen, verricht door…dieren.

Onder andere ‘Edward Payson Evans’ heeft daar wat leuks over geschreven. Zie bijvoorbeeld:

http://archive.org/details/criminalprosecut00evaniala

Deze is ook heel erg leuk. (PDF waarschuwing!)

http://bestiary.ca/etexts/evans1896/evans%20-%20animal%20symbolism%20in%20ecclesiastical%20architecture.pdf

Vreemd genoeg hoor ik daar de ‘partij voor de dieren’ nooit over. Of mensen die lopen te neuzelen over ‘minder ontwikkelde landen’. Het lijkt wel selectieve verontwaardiging, zeg.

Het zal tijd worden dat -bijvoorbeeld- honden weer voor de rechtbank verschijnen, nadat ze iemand hebben gebeten. 2/3 van de straf uitzitten is wel redelijk & tegenwoordig inmiddels gebruikelijk.

Peter, zo te lezen en te zien hebben jullie je daaro prima weten te vermaken. Dank voor de verslagen & foto’s! Geniet er nog even van!

op 15 07 2012 at 19:19 schreef Sabian:

Chinese ‘beschaving’ treft niet alleen dieren. Ook invaliden zijn er niet al te best af. [zie link]

http://www.liveleak.com/view?i=118_1342167259

op 15 07 2012 at 23:59 schreef MNb:

Dan slaat dat hele rotmofferige “er zijn tenminste regels voor” van je volstrekt nergens op, Bertje. Dat verankerde dierrecht die jij zo geweldig vindt voorkomt betreffende concentratiekampen immers niet. Ja, dan ben ik er trots op een reserve roetmop te zijn.

op 16 07 2012 at 06:16 schreef Hennekam:

@bertje Ik heb enige tijd op het platteland mogen logeren. Het is aandoenlijk hoe aardig en goed ze hun dieren behandelen . Ik heb met eigen ogen gezien hoe een varkrnshoedster haar zieke varken temperatuurde , alsof het haar kind was. op de eenden farm hadden alle dieren zwemwaters en zagen er zeer verzorgd uit. Op het dorp gaan de kippen en eenden s’nachts naar binnen, zonder kunstlicht, en gaan lekker slapen dit omdat ze om hun beesten geven. En ja. Er zijn ook uitwassen..

op 16 07 2012 at 08:06 schreef You On A Gin:

Haha, “roetmop”? Ben ik in een boekje van Godfried Bomans beland? :D

op 16 07 2012 at 08:48 schreef Bigpete:

Ik heb geen zin om deze discussie te laten ontaarden in een politieke, maar ik wil toch wel iets toevoegen. Ja de straffen in China zijn hoog, erg hoog. En dat werkt want het is er veiliger dan in de meeste landen. En degenen die zich zo’n zorgen maken over het lot van de crimineel moeten zichzelf eens afvragen of ze het de familie van de slachtoffers kunnen uitleggen dat in ons land vrijwel elke moordenaar (incl. Volkert van der Graaf) na maximaal 14 jaar weer op straat loopt terwijl de familie van het slachtoffer levenslang heeft. Ik kan het in elk geval niet.

op 16 07 2012 at 12:36 schreef Peter:

Denk je dat het in Shanghai zo veilig is vanwege de doodstraf, BigPete? Ik vraag het me af. In de VS hebben ze de doodstraf, maar daar zijn de criminaliteitscijfers hoog. Zou het gewoon niet zo zijn dat de Chinezen beschaafder zijn dan wij?

op 16 07 2012 at 13:46 schreef Bertje:

@ Pietje de Grote

Wat werkt er dan precies?
Dat mensen in hun broek schijten voor de staat en dat het totalitaire Chinezen regime zijn burgers onderdrukt en geen ruimte laat voor anders denkende etc. etc.
Nee dan zie ik toch liever dat “een moordenaar” naar 14 jaar weer vrij komt.
Of krijg jij als PVV ‘er stiekum een nat slipje van China en haar regeringsbeleid.

op 16 07 2012 at 14:18 schreef Bigpete:

Er is denk ik niet één verklaring, maar een combinatie van factoren. Laat ik beginnen met te stellen dat ook hier verreweg de meeste mensen zich aan de wet houden. Mocht je toch nog met je volle verstand besluiten om te verkrachten of te moorden dan is het risico voor de dader in China in elk geval groter dan hier. De kans dat je in China slachtoffer wordt is kleiner dan hier. Of dat komt door de beschaving is een moeilijke vraag. Misschien wel.
De VS is een ander verhaal. Verreweg de meeste moordpartijen zijn daar bendegerelateerd geweld. Die gasten hebben overal lak aan. En laten zich niet afschrikken door welke straf dan ook. Wat dat betreft zijn ze te vergelijken met zelfmoordterroristen. Iemand die geen enkele waarde hecht aan zijn eigen leven is niet met welk strafrechtsysteem dan ook aan te pakken.

Hoe zit het met de veiligheid in Tokyo?

op 16 07 2012 at 17:08 schreef rooierakker:

“”Zou het gewoon niet zo zijn dat de Chinezen beschaafder zijn dan wij?””

In het volgende stuk ga je tekeer tegen de VVD heilstaat en hier noem je dat beschaving?

De gedwongen abortussen, het vermoorden van gehandicapte kinderen, de uitbuiting, het pure materialisme, het ontbreken van een sociaal vangnet, de afschuwelijke behandeling van gehandicapten en andere zwakkeren, de terreur van de chineses maffia, de corruptie die het land verscheurd? Doet dat er allemaal niet toe omdat je chinese meisjes in rokjes rond heb zie lopen?

En het meest ironische is nog wel dat jij als staatsvijandige blogger in China in een gevangenis zou hebben gezeten.

op 16 07 2012 at 17:19 schreef Sasha Berkman:

ik denk dat in de USA de meeste gang-leden (terecht) inzien dat er via eerlijk werken geen toekomst voor hen is. Een corrupte en oneerlijke maatschappij creeert haar eigen misdadigers.

“The likelihood of committing and falling victim to crime also depends on several demographic characteristics, as well as location of the population. Overall, men, minorities, the young, and those in financially less favorable positions are more likely to be crime victims, as well as commit crimes.[2] Crime in the US is also concentrated in certain areas.

It is quite common for crime in American cities to be highly concentrated in a few, often economically disadvantaged areas. For example, San Mateo County, California had a population of approximately 707,000 and 17 homicides in 2001. Six of these 17 homicides took place in poor East Palo Alto, which had a population of roughly 30,000. So, while East Palo Alto accounted for a mere 4.2% of the population, about one-third of the homicides took place there.[3] According to the FBI, in 2008 14,180 people were murdered in America.[4]”

het zijn dus geen zelfmoordterroristen maar desperados.

http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_the_United_States

op 16 07 2012 at 18:09 schreef Peter:

Typische Hollander, rooierakker. Altijd de mond vol over misstanden in andere landen, maar wegkijken als het gaat over de hufterigheid van Nederland, waar mensen hun eigen ouders laten wegrotten in een tehuis, en daar de overheid de schuld van geven, waar je al doodgeschopt wordt als je kop iemand niet aanstaat, waar de politie je doodschopt en daarna je brein en je hart kwijtmaakt, waar iedere andersdenkende door GeenStijl en PowNed zijn graf in wordt getreiterd, waar ouders hun baby’s en peuters meegeven aan pedogriezels en waar iedere brave burger de andere kant opkijkt als er een kind verdrinkt – bang voor een nat pak – of als er op straat iemand in elkaar wordt getrimd.

Ja, zo kan ik het ook, Rakker.

Tokyo schijnt één van de veiligste steden ter wereld te zijn, BigPete. Je hebt hier Yakuza, natuurlijk, maar ook hier lopen vrouwen helemaal alleen over straat, in het holst van de nacht.

op 16 07 2012 at 18:31 schreef rooierakker:

Wegkijken? Omdat ik de dystopische chinese samenleving beschrijf? Een stromannetje

Natuurlijk is er in Nederland ook geweld, maar dat valt in het niet met de situatie in China. De ouderenzorg is hier ook veel beter en Nederlanders zullen elkaar veel sneller dan chinezen die massaal toekijken als er iemand verdrinkt. Hier heb je geenstijl, frontaalnaakt en nog een boel andere staatskritische websites. In china mag dat niet.

Als er een land hufterig is, dan is het china wel. Puur kwaadaardig zou ik de behandeling van mensen daar zelfs noemen.

De cognitieve dissociatie speelt duidelijk weer op bij jou.

Er is in Nederland inderdaad een boel mis, de vriendelijk houdig tegenover terreurstaten als china en saoedi-arabie bijvoorbeeld.

op 16 07 2012 at 18:50 schreef Peter:

Ach ja, ‘cognitieve dissociatie’. Tegenwoordig komt elke anonieme toetsenbordpapegaai met die termen uit de psychiatrie strooien. Dat is dan de weerlegging: ‘cognitieve dissociatie’.

‘Cognitieve dissociatie’. Nee, die zit, hoor. Nou heb je me.

op 16 07 2012 at 19:02 schreef rooierakker:

Als jou reactie op mijn beschrijving van de fascistische chinese staat waar moslims en andere minderheden slechter worden behandeld dan in wilders zijn visie voor nederland is dat er in Nederland mogelijk iemand die een cokerage had door de politie is doodgeslagen, dan is dat niet anders dan cognitieve dissociatie te noemen.

Maar goed er lopen meisjes in korte rokjes, en dat kennelijk zwaarder.

op 16 07 2012 at 19:09 schreef Hennekam:

Tja, Peter schrijft een leuk reisberhaal, en nu zijn de Chinezen de Sjaak. Het kan raar lopen in NL. Weet je wat? Peter is een lul dat ie naar China gaat, en ons op een stukje trakteerde . Nou goed?

op 16 07 2012 at 19:32 schreef rakker:

De yakuza heeft geen belangstelling voor de portemonnee van toeristen. Die persen bedrijven af.
In Tokyo kunnen vrouwen ook 24 uur per etmaal veilig over straat gaan.
Straatroof is er een onbekend verschijnsel.

op 16 07 2012 at 21:11 schreef Sabian:

Afgaande op de Chinese minderheden in westerse landen, en hun lage werkloosheidscijfers, opvallend lage criminaliteitscijfers en ‘opvang binnen de familie’ zou ik ook denken dat de Chinese cultuur een grote invloed heeft op de algehele veiligheid in China. Je zou waarschijnlijk ook kunnen vaststellen dat de zeer hoge straffen ook een gevolg zijn van die cultuur. Het zal van tweeën 1 zijn. Is China niet ook bezig enorm in te zetten op [toekomstige] duurzame energie?

op 16 07 2012 at 21:11 schreef Sasha Berkman:

“De gedwongen abortussen, het vermoorden van gehandicapte kinderen, de uitbuiting, het pure materialisme, het ontbreken van een sociaal vangnet, de afschuwelijke behandeling van gehandicapten en andere zwakkeren, de terreur van de chineses maffia, de corruptie die het land verscheurd? ”

Dit is ongeveer toch wat bruin1 met hulp van de SGP wilde bereiken? Begrijp ik nu dat Peter zich van jou minder kritisch over de nederlandse politiek moet uiten?

op 17 07 2012 at 04:19 schreef You On A Gin:

“Dit is ongeveer toch wat bruin1 met hulp van de SGP wilde bereiken?”

Gedwongen abortussen en euthanasie? En in welke dimensie was dat precies?

op 17 07 2012 at 09:18 schreef Aaron:

Als ik iemand hoor zeggen “ouders laten wegrotten” (het soort retoriek dat de plaatselijke imam over de Nederlandse cultuur zou kunnen roepen) vraag ik me altijd af hoe zo’n persoon zelf met zijn ouders is omgegaan. Heeft de heer Breedveld ervoor gekozen om zijn moeder of vader in huis te nemen? Of bedoelt hij dat hij wél dat dwarrelende sneeuwvlokje is die op zondag een vast bezoek brengt?
Vooralsnog zie ik een persoon die verre vliegreizen maakt en zich tegoed doet aan dure gerechten in chique restaurants, maar wel een die anderen de les leest. Geen vezel die erover twijfelt om een zomertje in Nederland te blijven om vrijwillig onze achtergestelde ouderen te helpen.
Het is jammer dat deze stukken altijd eindigen in zo’n heksenjacht op ‘de Nederlander’. Alleen roggelen doen we niet, die kunnen we in onze zak steken!

op 17 07 2012 at 12:23 schreef Peter:

O, dus als je verre reizen maakt, mag je geen kritiek op Nederland hebben. Nou, Fuck you, Aaron, zorg jij maar lekker zelf voor je ouders. Die van mij komen niks tekort.

En als jij een zomer lang zielige hondjes gaat redden in China of het verzet tegen gedwongen abortus op poten zet, mag je kritiek op China hebben.

op 17 07 2012 at 12:36 schreef You On A Gin:

Het is een stokpaardje van internet-relmocro’s om de Nederlandse ‘cultuur’ te dissen door te suggereren dat Nederlanders harteloos met hun (groot)ouders omgaan door ze in bejaardentehuizen te proppen.

Dit terwijl de redenen voor de hand liggen. Nederland is een extreem dichtbevolkt land, dus huizen zijn relatief kleiner. De meeste woningen (vooral in de Randstad) zijn botweg niet geschikt om 3 generaties te huisvesten.
Daarnaast is de levensverwachting hier zeer hoog, maar de fysieke en mentale achteruitgang wordt er niet minder op. Dit legt enorme druk op een gezin.

Mensen die redeneren vanuit een cultuur waarin grootopie en omie nog in huis zijn, doen dat vanuit een (ver van je bed) levenswijze met méér ruimte, kortere gemiddelde levensduur van mensen in het algemeen, en de verwachting dat je kinderen grootbrengt zodat ze later voor jou gaan zorgen.

Samenvattend – het is laffe, gemakzuchtige en kortzichtige retoriek.
Jammer dat ik de link niet meer kan vinden. Er was een artikel van een Turks meisje die haarfijn uiteen zette wat ik hierboven probeer duidelijk te maken.

op 17 07 2012 at 12:41 schreef You On A Gin:

Haha, ik lijk zelf wel een onaangepaste mocro. “die meisje”. :-D
Ik bedoel “dat”, uiteraard.

op 17 07 2012 at 12:54 schreef Peter:

Je kunt veel van me zeggen, maar niet dat ik een mocro ben. En je kunt ook lullen en smoezen aandragen wat je wilt, maar in Nederland stopt men zijn ouders in een tehuis, om vervolgens de overheid aan te klagen vanwege ‘pyamadagen’, en het feit dat er geen tijd is om ouderen te wassen. Want in Nederland moet Vadertje Staat alles doen. Zelfs voor onze eigen ouders zorgen.

Overigens meende ik dit thema aangesneden te zien in het PVV-verkiezingsprogramma. Ik wist niet dat dat geschreven was door een internetrelmocro.

op 17 07 2012 at 14:21 schreef You On A Gin:

Peter, waarom trek je het jezelf aan wat ik schreef? Ik wreef jou helegaar niets aan. Mijn bedoeling was een specifieke cultuurkloof bloot te leggen en dat heb ik dus ook gedaan.

op 17 07 2012 at 17:42 schreef rooierakker:

En zo stoppen we in Nederland onze zieken ook weg in ziekenhuizen.

op 17 07 2012 at 18:26 schreef Aaron:

De vergrijzing heeft ervoor gezorgd dat niet alle bejaarden tot in de puntjes verzorgd kunnen worden, en dit wordt alleen maar erger. De Nederlandse huizenbouw en het normaliseren van tweeverdieners zorgt ervoor dat mensen hun ouders niet alleen niet in huis kunnen nemen, maar dat er ook nog eens niemand thuis is om permanent voor ze te zorgen. Ik zou de heer Breedveld nog wel eens willen zien als een van zijn familieleden decennialang permanente zorg nodig heeft. Zeg maar tegen je blog, je baan, je reizen en alles wat je dierbaar is. Ik spreek helaas uit ervaring, en met mij nog honderdduizenden Nederlanders die onderbetaald mantelzorg verlenen. Als ik dan iemand zonder kennis hoor over dat “we als Nederlanders ouders weg laten rotten” kook ik van binnen. Betrek het ff op jezelf!

op 18 07 2012 at 03:02 schreef Ying-Fu Li:

“Maar de laatste avond hebben we onszelf getrakteerd bij T8, waar sinds acht maanden de Catalaanse chef Jordi Servalls de scepter zwaait. Verrukkelijk! Foie gras met chocoladekorrels die in je mond knetteren, Iberico-ham met knoflookijs, tonijnravioli met mango, truffelijs met abrikozencompote, enzovoort, enzovoort.” En daar ga je dan voor naar China :D

op 18 07 2012 at 03:14 schreef Ying-Fu Li:

En wat een onnozele reacties over de ’terreurstaat China’. Man, man, mensen als ‘rooie rakker’ hebben geen enkel benul van de Chinese samenleving. Maar ja, makkelijker om ver over je eigen grenzen te kijken en te (ver-)oordelen dan de misstanden in eigen land te erkennen en daar iets aan doen. Verrekte PVV-ers.

op 18 07 2012 at 23:45 schreef Marco Meijer:

Wel grappig dat je zo van Chinese meisjes gecharmeerd bent. Fysiek voldoen ze toch meestal niet aan je eerder geschetste schoonheidsideaal van de volumptueuze vrouw met overdadige rondingen. Het is meer hun gedrag dan hun fysieke verschijning dat je aanstaat dus ?
In Z.O. Azië geldt een blanke huid als een statussymbool, en veel vrouwen aldaar vinden blonde haren en blauwe ogen erg interessant.
Dat is goed voor je ego als man.

op 19 07 2012 at 02:14 schreef Peter:

Ik zou voluptueuziteit niet xzozeer een ‘schoonheidsideaal’ noemen. Uiteindelijk vind ik alle vrouwen mooi. Ik zie ze graag met een paar grote, ronde billen, maar er is zoveel dat een vrouw aantrekkelijk maakt, en uiteindelijk val ik eerder voor een glimlach of een manier van kijken dan voor puur fysieke kenmerken, inderdaad.

op 02 09 2014 at 03:19 schreef rofa:

zo’n artikel lokt meteen alle anti-sinoïstische racisten uit hun hol, zoals nu weer blijkt.

Er zijn een groep mensen in Nederland die niet durven te piepen als ze tegenover een neger of marokkaan staan, en dus hun frustraties bewaren voor mensen waarvan zij denken het veilig is om modder naar te gooien.

Het is altijd geinig om te zien hoe een blanke nederlander op straat nog witter wegtrekt bij het passeren van een paar marokkanen, bang voor commentaar, pesterij, gefluit,ect. en vervolgens zelf in die zogenaamde ”straat terroristen” waarover zij dagelijk over zitten te zeuren, wanneer deze blanke autochtonen een chinees/aziaat tegenover komen, alle creativiteit komt naar boven, allerlei racistische grapjes en slurs ”chingchong” ”sambambij” ”nihawwww” ” chino!” komen naar boven in een oogwenk.

Ik lach me elk keer rot bij het horen van de allochtonenproblematiek en integratie. de jonge marokkanen hebben duidelijk goed geleerd van de hollandse straat terroristen die elke straathoek domineerden maar inmiddels van de veld werden verdrongen door een nieuwe generatie goed geintegreerde allochtonen. Hulde voor de nieuwe generatie marokkanen die het spel van domineren of gedomineerd worden beter hebben leren spelen dan de tweegezichtige blanke autochtonen. Hulde!

tegen mijn kinderen heb ik altijd gezegd dat integratie een propaganda retoriek is bedoeld om een oneerlijk thuisvoordeel af te dingen voor een groep autochtonen latente racisten. en ik heb er 6 kinderen in totaal waarvan 4 jongens. alle vier hebben ze aanraking gehad met de politie, de jongste 10 jaar, puur omdat ze voor zichzelf opkomen bij de racistische pesterijen waaraan je als een aziaat in Nederland simpelweg niet kan ontkomen. En ik heb altijd een beloning voor hun elke keer ze weer door de politie naar de bureau werden genomen omdat ze terugsloegen en de status-quo niet accepteren. HARD tegen HARD, dat is de jungle regel van de Nederlandse maatschappij, en integreren betekent in feit gewoon oog om oog, tand om tand. en pas dan, worden de mensen gedwongen om rekening met je te houden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS