Home » Archief » Singapore – dag één


[10.08.2009]

Singapore – dag één

Peter Breedveld

geisha4

Door de manier waarop Nederlandse vliegmaatschappijen hun vee, pardon, passagiers vervoeren, zou je bijna denken dat het zo hoort. Maar nu ik met Malaysia Airlines heb gevlogen, weet ik dat het ook anders kan. Je kunt passagiers het gevoel geven dat je ze belangrijk vindt, ze hoeven niet met hun benen in hun nek tussen twee andere passagiers te worden gepropt. Een fatsoenlijke maaltijd serveren, de wijnglazen gevuld houden; charmant zijn, het kan allemaal, terwijl je tegelijkertijd de aandeelhouders tevreden houdt. Waarom neemt KLM hier geen voorbeeld aan?

Na een vlucht vol turbulentie (erg slecht weer) kwamen we vanmiddag in Kuala Lumpur aan, waar we vijf uur op de saaie luchthaven hebben doorgebracht voor we verder konden naar Singapore. Dus wat doe je dan? Je consumeert. Ik heb een mooie schoudertas van Shanghai Tang en een poloshirt van Boss van Hassnae gekregen, voor haar heb ik een doos Neuhaus-bonbons gekocht (ik heb dus winst gemaakt). We hebben in de Satéclub gegeten (waar de saté kut is, maar de soep erg goed) en koffie gedronken (Hassnae had Caramel Cream) en een gebakje gegeten bij Starbucks.

Du moment we een voet op Maleisische bodem zetten, werd ons goed ingewreven dat onze Japan-vakantie over was. In de shuttle-trein, die ons van de ene naar de andere kant van de luchthaven bracht, werd er gedrongen en geduwd alsof het de laatste kans was uit vijandelijk gebied weg te komen. Ik werd onder de voet gelopen door een horde gehoofddoekte Indonesiërs, wat me extra irriteerde omdat ik van mensen, die het nodig vinden hun vroomheid zo nadrukkelijk te etaleren, verwacht dat ze bij wereldse aangelegenheden ook het goede voorbeeld geven en zelfbeheersing betrachten.

Nogal wat beambten en verkopers op de luchthaven van Kuala Lumpur zijn trouwens gehoofddoekt. Het grappige is, dat ze een badge met een pasfoto moeten dragen waarop ze zonder hoofddoek te zien zijn. Ja, lieve mensen, het islamitische land Maleisië heeft lak aan religieuze gevoeligheden. Oók moslims moeten duidelijk herkenbaar zijn op hun identiteitsbewijzen. Ik zag wel vrouwen die hun badge stiekem hadden omgedraaid, zodat die wel zichtbaar was, maar hun blootshoofdse foto niet.

We zijn rond middernacht aangekomen in Singapore, waar een taxi ons naar het adembenemend mooie Raffles-hotel heeft gebracht. Mensen, wat is dit een gaaf hotel! Alsof je honderddrieëntwintig jaar terug in de tijd wordt geflitst. Koloniale grandeur. We hebben de ‘lucky suite‘, en een butler, die vierentwintig uur per dag tot onze beschikking staat. De nachtbutler heet Anna en op de foto van de hotellobby hier beneden komt ze net aanlopen.

rafflesfront

raffleslobby

rafflessuite1

rafflessuite2

rafflessuite3

rafflessuite4

Peter gaat slapen, Peter is moe, Peter gaat naar zijn bedje toe.

Peter Breedveld, Reizen, 10.08.2009 @ 21:00

[Home]
 

20 Reacties

op 10 08 2009 at 21:12 schreef fen:

ja leuk hotel peter veel plezier tijdens je welverdiende vakantie toegewenst

op 10 08 2009 at 22:33 schreef Patrick:

Je zei dat het Conrad een paar dagen decadentie was.
Dit is inderdaad een flinke stap terug.
Ik heb medelijden :-)

op 10 08 2009 at 22:56 schreef Loesje:

Gooohh, het echte Raffles, dat in allerlei films voorkomt. Hartstikke leuk vin`k dat zeg!
Geniet ze lekker, ik geniet op afstand een beetje mee als jullie het goedvinden. ;-)

op 11 08 2009 at 00:02 schreef Monique:

Ik zit net naar het nieuws te luisteren op de radio en ik hoor dat er een tsunami-waarschuwing is afgegeven voor Indonesië en i.i.g. Bangladesh. Houden jullie daar het nieuws in de gaten? Nu ja, wellicht kunnen jullie je even onthouden van zwemmen?

op 11 08 2009 at 00:59 schreef rena:

Wat een geweldig nostalgische sfeer.
Maar eh… alleen maar bonbons??? (Peter, je moet toch wel een heel bijzonder man zijn..).Ik zou er geen genoegen mee nemen, ook al zijn ze nog zo lekker.
Ik krijg af en toe een sonnet van mijn lief.

op 11 08 2009 at 01:31 schreef Guus B:

Ja, dat hotel ken ik; 475 euro per nacht, maar dan heb je ook wat. Veel plezier en geniet er van.

op 11 08 2009 at 03:11 schreef Peter:

Zoveel hebben wij bij lange na niet betaald, hoor!

op 11 08 2009 at 04:11 schreef MNb:

Als die sate naar kut smaakte, zal hij wel lekker zijn geweest.

op 11 08 2009 at 11:26 schreef hj:

Wat betaal je dan wel eigenlijk? Het is wel gaaf om in zo’n hotel te overnachten, maar als het ook voor 15 euro in een gezellig hostel kan spendeer ik dat geld meestal liever aan langer reizen.

Maarja, als je daar toch geen tijd voor hebt en wel geld, waarom ook niet. ;-)

op 11 08 2009 at 11:40 schreef leo schmit:

Peter, tip voor Koreaans restaurant, namen heb ik niet. Ik ben vorig jaar door een collega meegesleept naar Koreaanse restaurants in vijf hoofdsteden in Zuidoost Azie. Maar dat moet voor een taxichauffeur geen probleem zijn. Ze zitten vaak bij elkaar in de buurt in het centrum. Let wel op dat er ook Koreanen komen, dat de tafels laag zijn en van een stalen grilplaat voorzien. Gan komt het wel goed.

Wat KLM betreft, voor de vorm wordt er nog wel eens geglimlacht als het vervoersobjekt geen Nederlands spreekt, maar zodra men ontdekt dat je de Nederlandse nationaliteit hebt kun je het wel schudden met de dienstverlening.

op 11 08 2009 at 11:42 schreef leo schmit:

De grilplaat in het Koreaanse restaurant moet door middel van gloeiende hootskool verwarmd worden.

op 11 08 2009 at 11:43 schreef babs:

Kan Hassnae hier niet een cursus ‘hoe krijg ik in elk hotel van de wereld de beste kamer voor het minste geld’ neerzetten.

op 11 08 2009 at 15:40 schreef Benech:

Peter: de verklaring voor dat veevervoer: te veel concurrentie, daardoor zoveel mogelijk mensen per vierkante meter willen vervoeren om de prijs maar te doen zakken. Bovendien, je bent vermoedelijk gewoon te lang.
[i]Ik werd onder de voet gelopen door een horde gehoofddoekte Indonesiërs, wat me extra irriteerde omdat ik van mensen, die het nodig vinden hun vroomheid zo nadrukkelijk te etaleren, verwacht dat ze bij wereldse aangelegenheden ook het goede voorbeeld geven en zelfbeheersing betrachten.[/i]
Oh, dus je verwacht geen manieren meer van Hassnae?

op 11 08 2009 at 16:59 schreef Peter:

Oh, dus je verwacht geen manieren meer van Hassnae?

Tuurlijk wel. Hoezo?

Ik ben dus te lang voor KLM, maar niet voor Malaysia Airlines?

op 11 08 2009 at 20:34 schreef Benech:

Ik meen een dubbele ontkenning in je stukje te hebben gezien Peter. Althans, als je erbij neemt dat Hassnae meen ik zelden tot nooit met een doekje om haar hoofd rondloopt, toch?
En om op jouw lengte terug te komen: Malaysia Airlines heeft niet zoveel (lokale) concurrentie waardoor ze minder mensen per m2 hoeven te vervoeren en dus hier minder op beknibbelen. Puur een economisch en geen fysiologisch rekensommetje. Ryanair doet het zelfs nog erger, die houdt een gemiddelde lichaamslengte aan, en als je langer bent, jammer dan. Ik meen dat KLM aanhoudt dat reizigers tot 1m90 normaal moeten kunnen zitten.

op 11 08 2009 at 21:00 schreef Tjerk:

“Ik meen een dubbele ontkenning in je stukje te hebben gezien Peter.”

Er zit geen ontkenning, laat staan een dubbele ontkenning, in de zin:

‘Ik werd onder de voet gelopen door een horde gehoofddoekte Indonesiërs,

wat me extra irriteerde

omdat ik van mensen,

die het nodig vinden

hun vroomheid zo nadrukkelijk te etaleren,

verwacht

dat ze bij wereldse aangelegenheden

ook het goede voorbeeld geven

en zelfbeheersing betrachten.’

op 12 08 2009 at 13:31 schreef Peter:

Dat ik van mensen, die hun vroomheid etaleren, verwacht dat ze ook op werelds gebied hun beste beentje voorzetten, wil toch niet zeggen dat ik dat ik dat niet verwacht van mensen die het niet nodig hebben hun religie in andermans gezicht te douwen?

Ik ben 1,86 meter lang en ik kan niet normaal zitten in een KLM-vliegtuig. In Azië is de concurrentie veel moordender dan in Europa. De verklaring voor het gebrek aan comfort en service bij Nederlandse vliegmaatschappijen is dus van heel andere aard: Nederlandse bedrijven schijten op hun klanten en relaties. Dat zit ‘m gewoon in de volksaard.

op 12 08 2009 at 18:01 schreef babs:

Nederlandse bedrijven schijten op hun klanten en relaties. Dat zit ‘m gewoon in de volksaard.

Nee hoor, Nederlandse (Europese) klanten laten gewoon graag op zich schijten. KLM propt geen 2x zoveel mensen in een vliegtuig omdat ze het leuk vinden die mensen te pesten, ze doen dat omdat het meer geld oplevert en ze er mee wegkomen.

Ryanair is de meest succesvolle Europese luchtvaartmaatschappij, need I say more.

op 12 08 2009 at 23:08 schreef Jur:

Een goede tip: Als je naar Azie vliegt, probeer met Eva Air te gaan. Die hebben speciale business class stoelen (‘Evergreen Deluxe’) met economy service voor 200 EU meer per retourvlucht. IDEAAL voor grote mensen!

op 14 08 2009 at 08:45 schreef Peter:

Goede tip, Jur. Veel dank.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS