Home » Archief » Stijn Derksen is een seksistisch varken


[28.11.2017]

Stijn Derksen is een seksistisch varken

Hassnae Bouazza


Illustratie: Émile Bin

Als het niet dankzij die leuke Annelies Verhelst was geweest, had ik het interview gemist met Stijn Derksen, oud-rector van studentenvereniging Vindicat. Ik had het wel een paar keer voorbij zien komen, maar ik had niet zoveel zin in een corpsbal die nooit een maaltijd heeft hoeven missen, nooit krap hoeft te zitten dankzij zijn rijke papa, en die ons ons dan wel even gaat vertellen dat vernedering subjectief is. Wellicht moet je daar een bepaald gen voor hebben, om zonder schaamte vernedering goed te praten en zware mishandeling pas te veroordelen als je zelf onder druk komt te staan.

In het interview komt ook het seksisme bij Vindicat aan de orde en de actie van Milou Deelen die er tegen ageerde. En dan komt het. Mufti Derksen oordeelt: “zij heeft het bed gedeeld met het vriendje van een vriendin van haar. Dat is sociaal onwenselijk gedrag, kan ik op zijn minst zeggen. Veel leden vinden het daarom toch een beetje ongepast dat juist zij zich nu heeft opgeworpen als boegbeeld voor seksuele vrijheid en tolerantie.”

Alarmbellen

Wat een giller, de aap op de elitaire rots die mishandeling en seksisme stilzweeg, denkt te bepalen wat sociaal wenselijk is. Ga vooral met je zware poten op iemands slaap staan. Hou sekslijstjes bij. Sla gerust een hele sushi-tent aan gort; je bent de elite, weet je wel. Vernedering is subjectief. Mishandeling is subjectief. Wangedrag is subjectief. Maar wat niet subjectief is, en wat je echt onomwonden moet veroordelen, is een vrouw die seks heeft. En dan ook nog seks met de vriend van haar vriendin.

Let op: die vriend is het lijdend voorwerp in Stijns betoog. Het is de schuld van Milou Deelen dat ze met hem sliep, niet andersom. Wat zegt het over Stijn Derksen dat hij de man niet aanspreekt op seks met de vriendin van zijn verkering? Dat Stijn Derksen een hypocriet van de eerste orde is, die denkt dat hij kan bepalen wanneer een vrouw het recht heeft zich uit te spreken en wanneer niet en wanneer ze seks mag hebben en met wie. Niet voor niets gingen bij hem ‘de alarmbellen niet meteen af’ toen de sekslijst opdook.

Sadisten

Dat schijnt dan de toekomstige elite te zijn. Dat zijn de bestuurders van morgen. Hypocriete sadisten met een bedorven moraal en een verrot vrouwbeeld. Ik zeg altijd dat ik hartstochtelijk voor de elite ben, dat ik niet geregeerd wil worden door het plebs. Maar als dit de elite is, dank ik vriendelijk. Het enige elitaire aan Stijn en zijn makkers zijn hun ouders’ bankrekening en onverdiende privilege, onder dat schoongewassen uiterlijk schuilen achterlijke holbewoners.

Stijn Derksen is een seksistisch varken – en dat is niet subjectief.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 28.11.2017 @ 07:51

[Home]
 

12 Reacties

op 28 11 2017 at 11:01 schreef Frank assmann:

Hear,hear!

op 28 11 2017 at 12:35 schreef Moi:

“het laagste meisje van het jaar.”
Getver, hoe verzin je zoiets … :(

op 28 11 2017 at 14:32 schreef Peter Karsten:

Alleen die schofterigheid van de studentencorpora is al genoeg om de gerechtigde leeftijd om alcohol te drinken naar 21 jaar op te schroeven.

Een ander probleem is de studentenhuisvesting. De studentenverenigingen hebben zo ongeveer het monopolie op de toewijzing van het beperkte aantal studentenkamers, wat hun machtspositie en de instandhouding van de status quo aanzienlijk versterkt.

Ik heb wel eens met een ex-Minervaan gesproken, die claimde dat ontgroeningen een jaarband smeden (alsof daar geen andere methoden voor zijn) en dat hiërarchie binnen de vereniging studenten wapent tegen het onrecht binnen de samenleving. Pure armoe. Ook heb ik iemand zien beredeneren dat buitenstaanders nauwelijks iets afweten van Minerva en dus niet zo moeten oordelen. Lekker makkelijk als de vereniging zelf actief zwijgzaamheid nastreeft.

In het nieuws lees ik regelmatig over een nieuwe generatie die minder drinkt dan de huidige. Hopelijk is dat in combinatie met het negatieve nieuws over Vindicat voldoende aansporing voor toekomstige studenten om zich aan te sluiten bij meer egalitaire en minder bezopen studentenverenigingen.

op 28 11 2017 at 15:49 schreef Paul Hoekveld:

Mooie column

op 28 11 2017 at 19:53 schreef Sum:

Studentencorpsen en hun onmetelijke arrogantie is pathognomisch voor de Hollandse cultuur van racisme en seksisme. Iets zegt me dat de over het algemeen zwakke en laffe Nederlandse man dif niet lang meer gaat houden. Alle apen die terug willen naar de oude tijd sluiten zich aan bij Terry B.

op 29 11 2017 at 13:59 schreef Kick out zeurpiet:

Wat een stom artikeltje om zich te bemoeien met Stijn Derksen. Heel veel van die studentenmeiden zijn zelf zeer makkelijk te versieren in de studentenclubs. Deze mevrouw is ingefloten om schijnheilig te doen. Mevrouw heeft geen oog voor de taharrushaanrandingen en verkrachtingen door moslimmigranten. Deze mevrouw gaat in haar huichelachtigheid liever Stijn Derksen bashen.

op 29 11 2017 at 15:55 schreef Floris Schreve:

Hahaha, ben ooit, bijna in een vorig leven, ook Minerva-lid geweest. Ik kwam diep uit de provincie naar de grote stad Leiden en ben, min of meer uit ‘gewoonte’, lid geworden. Hoewel Minerva hiërarchischer, conservatiever en veel geslotener was (en ik denk is) dan Vindicat, vonden daar, in ieder geval toen, veel meer excessen plaats dan Vindicat, alleen kwam die minder naar buiten. Behalve dat ik er een paar hele dierbare vrienden aan heb overgehouden, kijk ik nu met verbazing op mijn tijd bij Minerva terug, al hoop ik van harte dat de jongens en meisjes die nu lid zijn er iets beters van maken dan mijn generatie en de generaties voor mij. Overigens is de ‘hiërarchie’ binnen de vereniging (zoals ik dat in de jaren negentig op Minerva heb meegemaakt), een groter probleem dan het KMT ritueel. Totale corruptie (binnen de beperkte wereld van het corps weliswaar) is een betere omschrijving dan een tool om je “te wapenen tegen het onrecht in de samenleving” (had deze nog nooit gehoord, vind hem ergens, in z’n schaamteloosheid, wel weer grappig, al weet ik niet of ik het naïef of cynisch moet vinden).
Verder niets tegen een vrije seksuele moraal. Alleen was/is die bij het corps zeer beper

op 29 11 2017 at 16:09 schreef Floris Schreve:

t en komt maar van een kant. Van (hetero) mannen werd veel meer geaccepteerd dan van vrouwen. Laat staan dat homoseksualiteit algemeen geaccepteerd werd. Dat heeft dus niets te maken met een losse of vrije seksuele moraal (die is dus eigenlijk heel onvrij), maar alles met achterhaalde rolpatronen. Dus ja, ik denk dat Milou Deelen volledig gelijk heeft met haar actie.
En Kick out zeurpiet (een Geenstijl-reaguurder naar ik mag aannemen), het is hypocriet om excessen bij het corps, te verdoezelen of slechts als springplankje te gebruiken om weer eens naar ‘de moslims’ te wijzen. Mijn weerzin tegen kuddegedrag heb ik voornamelijk opgedaan bij het corps, maar het verbaast me niets dat ook in deze Geenstijl weer aan de verkeerde kant staat.

op 29 11 2017 at 16:38 schreef Moi:

“Heel veel van die studentenmeiden zijn zelf zeer makkelijk te versieren in de studentenclubs”

Nou en? Dat moeten ze toch zelf weten? En denk je dat er ook een lied over “de laagste jongen van het jaar” wordt gezongen? Het is gewoon misogyn getreiter

op 30 11 2017 at 11:21 schreef Kick out zeurpiet:

@Moi; daarom juist. De meiden hoeven geen lid te worden van een studentenkorps. Ik vind dat geouwehoer maar gelul. Besteed eens aandacht aan de Taharrush aanrandingen op concerten van moslimjongeren. Maar jullie zullen kritiek op moslims wel als racisme weg zetten. heel stom want moslims zijn geen ras.

op 30 11 2017 at 13:27 schreef Moi:

@kozeurpiet Je hebt het tegen de verkeerde want ik ben behoorlijk kritisch tav de islam. Maar je moet ook kritisch naar je eigen tradities en dergelijke kunnen kijken… Je zit nu als afleidingspoging naar andere zaken te wijzen, en bovendien veroordeel je het seksisme binnen die studentenvereniging niet. Sterker nog je lijkt de schuld bij de meisjes zelf te leggen …

op 30 11 2017 at 15:25 schreef Martijn:

oh, kozeurpiet kan Arabisch, staat echt deskundig …

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS