Home » Archief » Texel bezetten


[19.10.2017]

Texel bezetten

Petra Kramer


Scène uit Häxan (Benjamin Christensen, 1922)

De Amerikaanse oud-generaal David Petraeus was in Friesland voor een ‘college’. Dat is de rest van Nederland allicht ontgaan maar in Friesland viel het niet te missen mits je een provinciale krant leest. De Leeuwarder Courant pakte het grootst uit met een interview, een verslag en de integrale lezingHet Friesch Dagblad schreef erover dat Trump meer dan Twitter is en Omrop Fryslânliet zich ook niet onbetuigd. Het Algemeen Dagblad evenmin, zij namen één van de artikelen uit De Leeuwarder Courant integraal over.

Wat kwam Petraeus in Friesland doen? Behalve Israël promoten, was hij uitgenodigd door Stichting FB Oranjewoud. Dat is een nogal schimmig vehikel waar weinig anders over bekend is dan dat het ontstaan is na de overname van de Friesland Bank door de Rabobank. De doelstelling ervan is de Friese economie en identiteit te bevorderen. Het is met andere woorden een propagandabureau dat als doel heeft om de rijken rijker te maken terwijl de Friese bevolking overtuigd wordt van het bestaan van het fenomeen Fryske Mienskip (Friese Gemeenschap).

Oude adel

Stomtoevallig blijkt die aan oude adel gelinkte stichting, die vernoemd is naar haar eigen landgoed, zomaar een meerderheidsaandeel te bezitten in de NDC, De Noordelijke Dagblad Combinatie. Oftewel De Leeuwarder Courant, Het Friesch Dagblad, Het Dagblad van het Noorden en vrijwel alle denkbare lokale sufferdjes.

Begint het al te stinken? U bent nog niet eens halverwege de rot.

Petraeus kreeg niet alleen een onverdiend heldenonthaal, hij mocht ook een soort collegetour doen. De propaganda werd geserveerd onder de noemer onderwijs. Studenten van de NHL, de Stenden Hogeschool en de Thorbecke Academie mocht hem voor de vorm vragen stellen. En ondanks de drie namen zijn alle drie genoemde hogescholen onderdeel van één firma die nauw verbonden is met de voormalige Friesland Bank en dus de huidige stichting FB (Friesland Bank) Oranjewoud.

Friese wortels

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was om de media in kwatzwijm te laten vallen, heeft Petraeus Friese wortels. Zijn inderdaad Friese opa was zeeman en hij is in 1940 gevlucht voor Hitler. Petraeus meent dat hij daar zijn koppigheid, vastberadenheid en veerkrachtigheid aan heeft overgehouden. Aan een lafaard!

Voorts schrijft De Leeuwarder Courant dat de Irak-oorlog, die illegaal was en die minstens aan één miljoen Irakezen het leven heeft gekost, de goede kant opging. Die oorlog is begonnen na 9/11, iets waarmee Irak niks mee te maken had. (Saudi-Arabië des te meer). Daar zijn ook duizenden Amerikanen gestorven, het hele land is verwoest en versplinterd, en DAESH is er geboren. Bovendien heeft het ons Guantanomo Bay en onbekende andere black sites gebracht. Geen woord daarover in de kranten van FB-, pardon, NDC-mediagroep.

Tweede Israël

Dan nog het economisch advies waarvoor Petraeus hier was. Dat luidt, kort samengevat: word een tweede Israël. Wederom zonder enige context. Maar goed, laten we dat eens uitwerken dan. Hoe kan Friesland meer op Israël gaan lijken?

Israël viert (ja, echt) dit jaar de vijftigjarige bezetting van Palestina. Als wij daar op moeten lijken, dan stel ik voor dat we onmiddellijk Texel aanvallen. We hebben een luchtmachtbasis in Leeuwarden, daar staan zat F16’s, dus waarom niet? Laten we, in Israëlisch jargon, ‘het gras gaan maaien’ door fun sized terroristen (=kinderen) uit te roeien.

Nou zegt u natuurlijk dat de marinebasis op Den Helder dat niet accepteert. Vette pech dan, het moest van ex-generaal Petraeus en dus krijgen we steun van Amerika. Fuck you, Hollanders!

Hardnekkige Duitsers

Nadat we Texel geknecht hebben, koloniseren we de vakantiehuisjes van de Hollanders op de andere Waddeneilanden. En we leggen daar natuurlijk een netwerk van surveillancekapitalisme aan, geheel conform zoals we op drie keer de NHL geleerd hebben. Ben je daar tegen? Dan ben je een antivries! Kwalijk volk is dat.

Gelet op kaarten van voor de Middeleeuwen is die grond van ons, dat jullie daar vakantiehuisjes hebben gekocht maakt niks uit. Onze grond, onze huisjes. Niet mee eens? Dan levert Amerika ons wel een overmacht aan wapens. Stelletje antivriezen! Ga je schamen!

Vervolgens beginnen we met Groningen. Dat zijn de Golanhoogten van Friesland. Van ons dus. Noord-Duitsland? Fuck yeah! Van ons. Vraag maar aan die paar hardnekkige Duitsers die erop staan dat ze Friezen zijn. Zodra dat geregeld is, dan bezetten we Zweden en Noorwegen, Finland ook misschien. En dankzij onze start-up nation sturen we iedereen die een wanklank tweet een drone op het dak. “We kill people based on metadata.”

Wapens en spionagesoftware

Tot zover de veel realistischer verslaggeving over de oorlogsmisdadiger die niet ontslagen is omdat hij een affaire had met zijn biograaf, zoals NDC meldt, maar omdat hij staatsgeheimen met haar deelde.

Tot zover de veel realistischer voorstelling van wat het betekent om op Israël te lijken. De reden dat wapens en spionagesoftware uit Israël zo goed zijn is omdat ze al ruim een halve eeuw een testgrond hebben: Palestina.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 19.10.2017 @ 07:21

[Home]
 

23 Reacties

op 19 10 2017 at 07:43 schreef Koos Swart:

Friesland bank, die hebben mij ooit nog een rekening geweigerd. Toen ze failliet gingen lag ik dubbel van het lachen. Ik vraag me trouwens af waarom commerciële bedrijven de naam “Friesland” mogen gebruiken als merknaam. Het zijn geen overheidsinstellingen.

op 19 10 2017 at 10:29 schreef Kees Romijn:

Antivriezen mogen zich – op het moment dat zij gekoloniseerd zijn – niet publiekelijk schamen. Dit wordt hen verboden namelijk via het middel van de sociale kontrole.

op 19 10 2017 at 10:55 schreef Outos:

Sixtus Petraeus, de vader van deze generaal, bevond zich bij het uitbreken van de oorlog niet in Nederland, maar op zijn schip. Door de bezetting kon hij niet terugkeren en is dus niet gevlucht. Hij is gedurende de hele oorlog op de Atlantische oceaan blijven varen, wat getuigt van buitengewone moed, gezien het feit dat er in die tijd en op die oceaan rond de 3500 koopvaardijschepen de grond in zijn geboord.
Maar los daarvan, vindt Petra Kramer dus iemand die zijn land bij oorlog verlaat een lafaard. Fijn om te weten voor al die miljoenen vluchtelingen. Over de rest van dit bespottelijke betoog zal ik het niet eens hebben

op 19 10 2017 at 12:23 schreef Gerard:

@ Outos Petraeus’ vader Sixtus Petraeus was een koopvaardijkapitein uit Franeker, die tijdens de beginfase van de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij vestigde zich in Cornwall-on-Hudson, waar hij in 1941 met de Amerikaanse Miriam Howell trouwde.Ik weet niet hoe lang de oorlog bij jou heeft geduurd? Vergeet die heldenstatus maar….

op 19 10 2017 at 12:46 schreef F. Greven:

Vluchtelingen zijn uiteraard allemaal lafaards Petra, maar het toppunt van lafheid is natuurlijk refereren aan ‘staatsgeheimen’, omdat dat goed uitkomt in je betoog, maar verder helemaal niets op hebben met de staat en al zijn geheimen.

Israël, wat is dat voor een ding? Een gezelschapsspel, soort Risk2.0, met nepjoden en échte arabieren!

op 19 10 2017 at 14:55 schreef Sasha Berkman:

Outus, “zal ik het niet eens hebben”. Je kunt er gewoon niets tegen inbrengen, Als je dat doet moet je namelijk ingaan op de praktijken van de fascistische israelische staat en dat doe je liever niet…

op 19 10 2017 at 15:58 schreef Anoniem:

Duitsers die zich Friezen noemen zijn Oost Friezen. Die voelen zich met met Groningen verwant dan Leeuwarden. Dat een Nederlandse Oost Fries zich geen Fries maar Groninger noemt heeft met andere dingen te maken, waaronder het irritant gedrag van sommige westerlauwers friezen. Taal en cultuur liggen Groningen en Oost Friesland dichter bij elkaar. Al was het alleen maar het Moi(n). Dus dat wordt een harde dobber voor Israël 2. De ommelanden laten zich niet zo makkelijk paaien door een zooitje westerlauwrs freezen zeg.

op 19 10 2017 at 16:12 schreef babs:

Grappige retorisch truc wel. Los gaan op een detail (waar je op zich best een punt hebt) om dan te zeggen dat je het over de rest van het ‘bespottelijke betoog’ niet eens zal hebben.

Bespottelijk is dat via semi-corrupte constructies een doodenge Amerikaanse generaal ons (of Friesen als het moet) komt vertellen dat we moeten doen als Israel.

op 19 10 2017 at 18:00 schreef Outos:

Dus, Gerard, iemand die zich ergens vestigt en trouwt, stopt meteen met zijn carrière? Wauw, en dat zonder verzorgingsstaat!
Hij ‘emigreerde’ aan het begin van de oorlog… Hoe moet ik dat zien? Het land zat potdicht, niemand kwam erin of eruit. Hij voer toen de oorlog begon en kon niet terug, zoals zovelen.
Sixtus Petraeus, originally from the Netherlands, immigrated to the United States at the beginning of World War II. During the war, he steered merchant vessels back and forth across the dangerous waters of the embattled Atlantic.
Over Israël discussiëren heeft alleen zin als je gesprekspartners enig zicht hebben op context en geschiedenis. Ik vind het zelf, in de veertig jaar dat ik dit uiterst complexe conflict volg, nog altijd moeilijk om hier een sluitende mening over te vormen. Vergelijkingen met Texel enz, raken natuurlijk kant noch wal. Natuurlijk heeft idioot Petraeus hier niets te zoeken, maar ik ga zeker niet mijn tijd verspillen aan discussies met zeloten als Sacha Berkman.

op 19 10 2017 at 19:12 schreef Petra:

Het was absoluut niet mijn bedoeling om oorlogsvluchtelingen lafaards te noemen. Wat ik ermee bedoelde is dat het idioot is om te zeggen dat je over generaalkwaliteiten beschikt omdat je opa is gevlucht voor oorlog. Een kapitein wordt niet geacht het zinkende schip te verlaten. Voor burgers gelden andere regels.

op 19 10 2017 at 19:30 schreef Likoed Nederland:

Wat een moderne echo van de nazi’s, met dezelfde boodschap: Joden willen niet-Joden kapot maken en vooral hun kinderen.

Ga je schamen.

op 19 10 2017 at 19:51 schreef Trawant 33:

En daar is Likoed Nederland weer, zelfs na werktijd nog trollen…

Als een vasthangende plaat van Justin Bieber…

op 19 10 2017 at 19:57 schreef Outos:

Petra, natuurlijk bedoelde je het niet, maar het staat er wat vreemd geformuleerd. En op opa beroepen voor welke kwaliteit dan ook is is idioot.
Maar jij kunt niet weten of Sixtus aan het begin van de oorlog niet ergens op zee was en dus het land niet meer in kon (en mocht – alle nederlandse schepen hadden bevel gekregen direct te vertrekken, of als ze niet in NL waren, weg te blijven – om de vijand niet in handen te vallen) Hij is onderscheiden voor grote moed en snel optreden vanwege het redden, tijdens de oorlog, als tweede stuurman, van zijn (met explosieven geladen) schip “R.F. Peckham”, met bemanning.
Nogmaals, direct na het begin van de oorlog ging het land potdicht. Het woord emigreren is in deze context vreemd, want vanuit Nederland ging dat gewoon niet. Zelfs vanuit niet-bezette zones van Europa was emigratie naar de VS in die dagen een tijdrovend en moeilijk proces, laat staan dat de Nazi’s een scheepskapitein zomaar vanuit het bezette Nederland weg zouden laten gaan.

op 19 10 2017 at 20:01 schreef Sasha Berkman:

Is D66 nog steeds een zusterpartij van Likud in Israel?

op 19 10 2017 at 20:39 schreef MNb:

Natuurlijk is dit betoog van PK bespottelijk, Outos. Dat komt omdat ze de uitspraak van Petraeus op de consequenties onderzoekt. En die uitspraak is nu eenmaal bespottelijk. Je pist tegen de verkeerde boom.

op 20 10 2017 at 10:47 schreef ikzelf:

Precies babs, het is altijd weer hetzelfde verhaal: zich vastbijten op een detail en dan menen dat als ze dat detail weerleggen (zonder enige vermelding bronnen nog wel) het hele betoog is weerlegd. Drie berichten later heeft Outos het nog altijd over dat ene niet terzake doende detail, maar waarom de rest van Petra’s betoog dan ‘bespottelijk’ zou zijn is nog zelfs niet eens aangeroerd.
Maar ja, wie leest er tegenwoordig nog?

op 20 10 2017 at 15:16 schreef Sasha Berkman:

Outos, je wilt de discussie niet aan omdat je dan in moet gaan op de fascistische praktijken van de israelische schrukenstaat. Dat is de enige reden dat je dat niet wilt doen. Je hebt gewoon het vermogen niet om de israelische wandaden te bagataliseren en te verdedigen.

Israel is natuurlijk geen voorbeeld voor wie dan ook behalve rabiate moslimhaters.

op 20 10 2017 at 19:52 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:56]

N1. hahhaah Friese leger valt aan, hahaha maar de hele friese economie stort toch als een ijpaleis in als niemand meer dat dure Friese Roggebrood zal kopen???

N2. Als niemand meer voor het te dure vlees en melk van de vijandige friese koeien wil betalen dan is Friesland binnen no time armer dan de zwarte Sahel, met hongersnoden en verloedering.

op 21 10 2017 at 09:38 schreef Outos:

Die bron kun je zo vinden, dat is een krantenartikel uit 1947, Friese Courant of zo…

Sacha, alleen al het feit dat jij voetstoots aanneemt dat ik een Israëlfan ben en dus moslimhater enz enz blablabla, diskwalificeert je in mijn ogen als gesprekspartner. Nou, kijk eens, krijg je toch nog tien seconden van me.

op 21 10 2017 at 18:19 schreef ikzelf:

Prachtig, tien seconden aan Sasha besteedt (nu ja, ‘besteedt’), maar alsnog toelichten waarom Petra een ‘bespottelijk betoog’ schreef, dat kan er nog steeds niet vanaf.

En als die bron al zo makkelijk te vinden is, waarom geef je die dan niet? Flikker toch op man, JIJ moet de bron aanleveren voor wat je beweert, niet “zoek het zelf maar op”.

Maar goed, in principe ben ik wel blij dat je enige vorm van discussie ontloopt, want nog meer van je zin- en inhoudsloze geleuter zou ik niet aan (willen) kunnen. Zonde van een weekend.

op 21 10 2017 at 18:28 schreef Sasha Berkman:

Outos, je lijkt wel over een woordenschat te beschikken, maar dat is dan ook alles? Inhoudsloos bazelaartje.

op 22 10 2017 at 07:46 schreef Outos:

Amerikaanse onderscheiding voor oud-Franeker.
De 33-jarige Sixtus Petraeus afkomstig van Franeker, thans te Walden (New York), kapitein van het vrachtschip “Alexander R. Shepherd” van de Isbrandtsen Line te New York, heeft deze maand uit handen van de heer Isbrandtsen Jr., een der directeuren van deze maatschappij, ontvangen de “Meritorious Servece Medal” (medaille van verdienste) van de “United States Maritime Service”.
Deze onderscheiding werd de heer Petraeus toegekend wegens “courage and quick action” (“moed en vlug optreden”) bij het blussen van een brand aan boord van een met munitie geladen schip tijdens de oorlog. In 1944 was kapitein Petraeus eerste stuurman aan boord van het vrachtschip “R.F. Peckham”. Toen men in de haven van Philadelphia bezig was verscheidene tonnen explosieve stof aan boord te brengen, viel een kist met zeer ontvlambare inhoud als gevolg van een verkeerde manoeuvre in een van de ruimen. Kapitein Petraeus die een gil van de eerste machinist opving snelde direct met een brandblusapparaat op de reeds in vlammen staande kist af en slaagde er met hulp van leden van de bemanning in een geweldige ontploffing te voorkomen. De “Maritime Servece” verklaarde, da

op 22 10 2017 at 09:22 schreef ikzelf:

Hou nu maar eens op over die Sixtus die niemand interesseert behalve jou. Een bron draag je nog steeds niet aan, dus wat moeten we met dit gezwam?

Leg nu maar eens uit waarom Petra volgens jou een ‘bespottelijk betoog’ geschreven heeft. En als je dat niet kunt of niet wilt, dan mag je haar je excuses aanbieden. En als je zelfs dat niet kunt of niet wilt, rot dan op.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS