Home » Archief » Toeristen


[28.07.2012]

Toeristen

Suna Floret


Foto: Hiroyo Kaneko

Als ik iemand hoorde praten over het Kralingse Bos, moest ik altijd meteen aan de homo’s denken die daar elkaar ontmoeten. Ik vind dat zo’n bizar gedoe, mannen die elkaar beetje staan op het wachten in de bos. Boek een hotel of zo, waarom in het bos?

Daarom kwam het ook nooit in me op om gezellig naar het Kralingse Bos te gaan. Maar dit keer vroegen mijn vriendinnen me mee en aangezien heel het land kampt met een tekort aan vitamine D, liet ik me overhalen om daar te gaan picknicken.

We stapten uit bij metrostation Voorschoterlaan en het was zo’n kwartiertje lopen naar het bos. Maar wij deden er ruim een uur over. Wat een huizen! We maakten zelfs foto’s! Kun je je voorstellen? In ben gewoon in mijn eigen Rotterdam, maar ik stond met een open mond om me heen te kijken en maakte foto’s van de prachtige huizen en tuinen. We waren voor heel even toeristen.

Dit gaan we aan onze vriendjes thuis laten zien, dachten we. “Kijk eens schatje, we willen over maximaal vijf jaar een huisje op de Oranjelaan!” Romantische balkonnetjes, tot in de puntjes verzorgd en de straat straalde vredigheid uit. Er zaten oude mensen op hun mooie tuinstoeltjes in de tuin, met mooie hoedjes en glaasjes wijn. Het zag er eigenlijk helemaal niet Nederlands uit, eerder Spaans of zo.

Het was heerlijk om zo door die mooie straten te lopen en te dagdromen. Het inspireert. Hoe dichter we bij het bos kwamen, des te dikker de panden werden. We vroegen ons af wat voor beroepen deze mensen hadden en filosofeerden verder over het leven en de toekomst.

Eenmaal op onze dekentjes in het gras, onder de zon, met onze komkommertjes en tomaatjes, maakte het allemaal niet meer uit. We waren de mooie huizen en tuinen al weer vergeten. En wij staan nog aan het begin van ons leven, wie weet waar de toekomst ons nog brengt.

Op een gegeven moment schrok mijn vriendin van twee honden die net iets te dichtbij kwamen. Maar het waren twee blindengeleidehonden. De twee mooie jongedames die met de honden liepen, waren een beetje verdwaald. Ze wilden de honden laten afkoelen en laten zwemmen, maar ze konden de juiste plek niet vinden.

Gelukkig waren ze er nog maar drie meter van verwijderd en konden de honden hun gang gaan. We waren er even stil van. En wij maar zeuren over mooie huizen.

Journalist Suna Floret (29) heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en af en toe klust ze bij voor Frontaal Naakt. Haar weblog is meer dan de moeite waard. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 28.07.2012 @ 08:06

[Home]
 

8 Reacties

op 28 07 2012 at 10:18 schreef You On A Gin:

“Als ik iemand hoorde praten over het Kralingse Bos, moest ik altijd meteen aan de homo’s denken die daar elkaar ontmoeten.”

‘kay. Ik moet altijd aan Def Rhymz denken bij die naam. Het Haagse Bos – yep, die heeft in mijn heimat een dergelijke connotatie.

“Boek een hotel of zo, waarom in het bos?”

Simpel. Die mannen hebben een gezin thuis. Een hotel wil nog wel eens bonnetjes sturen, na-bellen of zichtbaar zijn op je bankafschrift. Of je neemt per ongeluk een visitekaartje, luciferdoosje, wat dan ook mee. In een stadsparkje worden geen sporen achtergelaten, behalve het incidentele volgesausde Rubberen Robbie’tje.

Overdag zijn al die bossen en bosjes veilig hoor, Suna. ;)

op 28 07 2012 at 21:44 schreef MNb:

Flauwekul, Gin, je toont je onwetendheid weer eens. Het zijn echt niet alleen getrouwde homo’s die nog uit de kast moeten komen die in de bosjes en bossen op avontuur gaan. Hoe ik 7 jaar bij mijn homovader en zijn vriend heb gewoond mag je dat van me aannemen. Ook is het onwaar dat al die bossen en bosjes overdag veilig zijn. Anno nu weet ik het uiteraard niet meer, maar in de jaren 80 kon ik je precies vertellen waar in A’dam en omgeving je terecht kon, 24 uur per dag.
Het gaat om de spanning en de onvoorspelbaarheid. Ze spreken helemaal niet van te voren af, maar gaan er op eigen gelegenheid naartoe, zodat ze van tevoren niet weten wie ze tegenkomen. Er bestaat dan ook een inside-term voor: cruisen.
Een andere favoriete plaats destijds waren de Amsterdamse pisbakken.
Zeven jaar lang heb ik met rode oortjes naar alle sterke verhalen zitten luisteren en gewenst dat ik zelf homo was. Helaas (hoewel het met de sex nog is goedgekomen).

op 29 07 2012 at 05:58 schreef Strotgrondel:

Mannen kunnen erg mooi zijn, geestelijk ook.
Het is jammer dat ze geen lekkere kudtjes hebben.

op 29 07 2012 at 12:31 schreef leo schmit:

MnB Ik kom hier voor de gezelligheid en het debat niet om voor dom uitgemaakt worden door een natuurkundedocent. Ik vat het maar op als een beroepskwaal.

Onder mijn bijdrage zeg ik nog ten overvloede ‘het is maar een veronderstelling’. Toch maakt MnB er een redenering van die door de docent nog niet zomaar valide kan worden verklaard, omdat hij ergens bij Wiki iets over de Taiping heeft zien staan.

De veronderstelling luidde: ‘Beschaving als vernis en hufterigheid als ventiel’. Vandaar mijn voorbeeld uit Java en Bali. (het woord voorbeeld staat er duidelijk bij vermeld). Gelukkig hebben sommigen dit wel begrepen (mythe van orientaalse beschaving). Maar daarom hoef ik MnB nog niet voor dom te verklaren. De Taiping heeft er echter niks mee te maken.

op 29 07 2012 at 13:53 schreef MNb:

Verkeerd artikel, Leo.

op 29 07 2012 at 18:52 schreef GJ. Deuz:

@ strotgrondel. Mannen kunnen inderdaad erg mooi zijn en volgens Gerard Reve hebben zij een staart van voren en een kut van achteren.

op 29 07 2012 at 20:56 schreef Mark:

” …aan de homo’s denken die daar elkaar ontmoeten. Ik vind dat zo’n bizar gedoe, mannen die elkaar beetje staan op het wachten in de bos. Boek een hotel of zo, waarom in het bos?”

Dat soort plaatsen zijn spontane ontmoetingsplaatsen. In een hotel spreek je af. Vergelijk het met uitgaansgelegenheid en iemand leren kennen. Een beetje over je grenzen heen kijken mag best en zou je meer sieren dan alleen met je eigen zaken bezig houden (huizen, wil ik ook, vriendje zo gek krijgen, dagdromen).

op 30 07 2012 at 03:34 schreef You On A Gin:

@ MNb
Ja, mensen die cruisen heb je natuurlijk ook, en ook bij hetero’s. Dat wil niet zeggen dat ze bij daglicht locomotiefjes staan uit te beelden. Heb ik in ieder geval nog nooit gezien. Dus het punt blijft staan.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS