Home » Archief » Vakantiegroet


[11.07.2011]

Vakantiegroet

Hassnae Bouazza


Illustratie: Nguyen Than Binh

Beste heer Donner, u zit in Italië, ons zit het tot hier. De afgelopen jaren zijn allochtonen – moslims in het bijzonder – steeds door het stof gekropen. Ja, we wáren niet goed geïntegreerd, niet tolerant genoeg, de allochtoonse verongelijktheid was een grijsgedraaide plaat. En zie hoever we zijn gekomen, de afgelopen zes jaar. We lachen om Gregorius Nekschot, halen onze schouders op over Wilders. We horen het niet eens meer, als we met nazi’s vergeleken worden, of als onze koran Mein Kampf wordt genoemd.

Dikhuidige, onverschillige Nederlanders zijn we geworden. We praten met een harde G tot we er scheel van zien en we kleden ons al net zo slecht als autochtonen. Echt, je ziet het verschil nauwelijks meer.

Maar nóg is het niet goed. Nóg moeten we per se worden geschoffeerd en afgeserveerd als tweederangs burgers. Nog moeten we elke dag dat gezeur aanhoren over de mislukte multiculturele samenleving.

Maar weet u wat, meneer Donner? Rust maar eens lekker uit, want na de vakantie gaan we het helemaal anders doen. U kunt de multiculturele samenleving vervloeken, afschaffen, tot anomalie verklaren of wat dan ook, deze allochtoon blijft zitten waar ze zit.

Deze allochtoon blijft met smaak haar couscous eten, Allah aanbidden en alcoholische versnaperingen versmaden. Mijn onverdoofd ritueel geslachte halalvlees importeer ik wel uit het buitenland – leve de globalisering! Er is niets dat u eraan kunt doen.

Deze allochtoon kent het eerste couplet van het Wilhelmus niet eens en weet u wat? Ze is er trots op! Het Marokkaanse volkslied, dát kent ze natuurlijk wel en ze koestert haar Marokkaanse paspoort alsof het de toegang verschaft tot het paradijs. Het islamítische paradijs, meneer Donner; niet toegankelijk voor u of uw paapse partijgenoot Maxime Verhagen.

Wat kan het ons schelen dat u blijft hechten aan uw dagelijkse aardappeltjes, kapotgekookte groenten en slijmerige stukje bioindustrievlees? Geniet van uw Hollandsche pot, duik snel onder de tafel zodra er een buitenlander langskomt – wij hebben er geen boodschap aan.

Wij hebben het dik naar onze zin met elkaar, in onze allochtoonse zuil, waar we de taal spreken die we willen, eten wat we willen en aanbidden wie of wat we willen. Zolang we de wet niet overtreden, meneer Donner, hebt u dat maar te tolereren. Elk nieuwe, xenofobische wetje van het door de PVV gedoogde angsthazenkabinet wordt toch in Brussel uiteindelijk naar de prullenbak verwezen. Waar het hoort!

Leve Europa! Leve de globalisering! Leve de multiculturele wereld. Gaat u maar lekker doen alsof Nederland Staphorst is. De allochtonen, die trekken het land wel op in de vaart der volkeren. De moeilijke klusjes hebben we altijd al opgeknapt.

Bovenstaande vakantiegroet aan minister Piet Hein Donner stond afgelopen weekend in NRC Handelsblad, samen met negen andere vakantiegroeten aan bewindslieden van onder meer Britta Böhler, Agnes Jongerius, Alexander Rinnooy Kan en Arend-Jan Boekestijn. Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Elle en de Arabische site van de Wereldomroep. In 2009 was ze te bewonderen in Vrouw & Paard, afgelopen kerst won ze bijna De Nationale Wetenschapsquiz. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 11.07.2011 @ 11:55

[Home]
 

150 Reacties

op 11 07 2011 at 12:19 schreef FrontaalBekleed:

Oke… Kun je hier misschien ook wat minder over vertellen ?

Echt zon care verhaal is dit.

Zoiets van: Oohhh kijk dat ik toevallig goed geïntegreerd ben dat wil zeggen dat iedereen goed geïntegreerd is.

op 11 07 2011 at 12:27 schreef Sjoerd:

lol lachwekkend weer.

op 11 07 2011 at 12:44 schreef NonConformist:

“Beste heer Donner, u zit in Italië, ons zit het tot hier”…hier stopte ik met lezen, ik hoop dat de auteur van dit stukje stekst zich zo blijft ergeren aan de Hollandse mentaliteit dat haar hart er stil van gaat staan, en dan kan ik zeggen; “weer één minder”!

op 11 07 2011 at 12:55 schreef Suzanne:

Jammer alleen dat er wordt geprobeerd vooroordelen en beschuldigingen de wereld uit te helpen, door zelf vooroordelen en beschuldigingen terug te plaatsen. Dat is niet de manier, en zal het ook niet worden.

op 11 07 2011 at 12:57 schreef Rob:

Tjonge tjonge, wat zijn we weer slachtoffer zeg… Je hoeft hier toch niet te zijn? Zeker als er zoveel dingen zijn waar je je aan stoort, wat let je dan om te vertrekken?

op 11 07 2011 at 12:59 schreef Renée O:

“Wat kan het ons schelen dat u blijft hechten aan uw dagelijkse aardappeltjes, kapotgekookte groenten en slijmerige stukje bioindustrievlees?”

Vergeet z’n jonge jenevertje niet, Hass! Daar spuugt ie volgens mij ook niet in. ;-)

Hoe dan ook, als autochtoon met een heel klein beetje Italiaans bloed (wie heeft géén buitenlands bloed in Nederland?) ken ik het Wilhelmus ook zo goed als niet, want mijn ouders – die WO2 aan den lijve hebben meegemaakt – verfoeiden alles wat in verband kan worden gebracht met de term ‘nationalisme’, dus mochten hun kinderen dat lied niet zingen, en er al helemaal niet voor gaan staan als ánderen het nodig vonden om het te zingen. Ook een driekleur kwam er bij ons niet in. Toch zijn we allemaal oppassende burgers en dragen we ons steentje aan de maatschappij bij.

Opzouten dus, dit onheilspellende kabinet dat me steeds meer doet denken aan een zwarte periode in onze geschiedenis. Of is dat een godwin? Nou ja, whatever, je begrijpt me wel. ;-)

Fijne vakantie, allebei!

op 11 07 2011 at 13:00 schreef Bigpete:

Deze allochtoon kent het eerste couplet van het Wilhelmus niet eens en weet u wat? Ze is er trots op! Het Marokkaanse volkslied, dát kent ze natuurlijk wel en ze koestert haar Marokkaanse paspoort alsof het de toegang verschaft tot het paradijs.

En je nog afvragen waarom veel autochtonen jullie (als jij mag generaliseren dan mag ik het ook) in de eerste plaats zien als marokkanen en niet als Nederlanders…

op 11 07 2011 at 13:01 schreef Arno-Jan Boere:

Bravo anonieme reageerders, wat een helden zijn jullie.
Een btje doodsverwensingen uiten vanachter je pc-tje, lekker veilig.
Maar ik ben blij met mensen als Peter en Hassnae, ook al ben ik het niet altijd met hen eens, zij zijn tenminste altijd eerlijk en oprecht EN ze strijden met open vizier, iets wat van jullie lafaards niet gezegd kan worden.
Indien jullie denken dat wij toegeven aan het anonieme geschreeuw van jullie hebben jullie het goed mis.
Om aan te sluiten bij Hassnae: Leve de multiculturele wereld!

op 11 07 2011 at 13:01 schreef Treintrien:

Beste Mevrouw Bouazza,

Als U nou naar Uw paradijselijke thuisland verdwijnt,
dan maken wij van Nederland weer het paradijs dat het in de jaren zeventig was.

Alvast dank voor Uw medewerking.

Neemt U de rest van de familie ook mee?

op 11 07 2011 at 13:15 schreef Otto:

Een uitstekend stukje, waarin de schrijfster een glasheldere en concrete onderbouwing levert van een beschouwing van Theo van Gogh, te weten: dat het gros van de zogenoemde nieuwkomers Nederland en de Nederlanders ten diepste verachten. Wel mevrouw Bouazza, de gevoelens zijn geheel wederzijds. Ik zal nog eens terugdenken aan uw stukje als u en de uwen onder dwang mogen inchecken op Schiphol. Tot nooit!

op 11 07 2011 at 13:19 schreef Sandro:

Arno-Jan Boere – nee jij bent niet anoniem? Dus gewoon je bek houden en anderen niet verwijten wat je zelf ook doet!
Meneer Donner ik wens U vanaf deze plek een hele prettige vakantie toe, en als U uitgerust weer terug bent ga dan svp op dezelfde voet verder. Het is allemaal een beetje moeilijk maar uiteindelijk voor de goede zaak.

op 11 07 2011 at 13:20 schreef Thomasson:

Interessant artikel dat laat overduidelijk zien hoe onze linkse vrienden er naast zitten. Hassnae Bouazza geeft in haar stuk een duidelijk bewijs dat zelfs geïntegreerde goed opgeleide Moslims blijven vijandig tegenover het land die ze kansen geeft zichzelf te ontwikkelen. De lieve vriendelijke multiculturalisten met goede bedoelingen (die zelfs hun eigen volk laten vallen) zijn en blijven verachtelijke Dhimmies.
Stel voor hoe het leven van Hassnae Bouazza eruit kon zien, had zij niet in een westerse Dhimmieland geleeft? Zij was een analfabete vrouw die door haar man als slaaf werd behandeld. Van haar heer en meester had zij waarschijnlijk 10 kinderen gebaard die zij in de drek kon grootbrengen (over opvoeding hoeven wij niet te spreken). Als iemand van het hele nest ziek zou zijn, dan moest hij of zij maar naar Allah gaan. Voor een arme Berbergezin is in de Heimat de weg naar een dokter versperd.

op 11 07 2011 at 13:20 schreef Sasha Berkman:

Otto: En uw stukje bewijst dat PVVers inderdaad zure fascisten zijn die er niet tegen kunnen dat “zwarte” mensen zelfbewust zijn en dat ze schijten op de moraal van de talloze huigelaars en haatzaaiers in dit land. Ik hoop niet dat u kinderen heeft…

op 11 07 2011 at 13:21 schreef Turiddu:

Ik ben dit jaar 55 jaar Nederlander, maar ik overweeg sterk mijn Italiaanse paspoort terug te vragen. Wat een zootje vulles zijn sommige Nederlanders toch.

op 11 07 2011 at 13:22 schreef Elkerlyc:

Is het zo’n “gezeur” over de mislukking van de multiculti samenleving?

Volgens mij is het probleem niet dat mensen zich anders kleden, anders eten of andere denkbeeldige vriendjes hebben.
Het zijn de gedragingen die het hem doen.

De oververtegenwoordiging van bepaalde (lang niet alle!) allochtonen in de laten we het ‘overlast’ noemen is een probleem.

Het zijn nooit chinezen of andere Aziaten die mijn vrouw lastig vallen als ze zomers gekleed (niet naakt of zelfs maar bijna voor alle duidelijkheid) loopt. Het zijn altijd van die jonge mannen met van de “Bert en Ernie” kapsels.

Waar je volgens mij 100% gelijk in hebt is in je voorlaatste alinea dat iedereen die zich aan de wet houdt hier gewoon in alle rust moet kunnen wonen, werken en leven.

op 11 07 2011 at 13:31 schreef Arno-Jan Boere:

Beste Sandro, opvoedkundig is het een en ander aan u voorbij gegaan kennelijk evenals het begrijpen van de term anoniem.
Mijn reactie wordt vermeldt met mijn voor- en achternaam dus van enige anonimiteit is geen sprake.
Voorts is uw suggestie dat ik mijn bek moet houden in overweging genomen en verworpen.
Prettig verblijf in uw anonieme schreeuwwereld.

op 11 07 2011 at 13:32 schreef Eva:

…wordt er weer gelinkt vanaf bbrussen of hetvrijevolk of zo? Wat een zure drek ineens hier.

op 11 07 2011 at 13:34 schreef Ruud Harmsen:

Wat een afschuwelijke reacties bij dit stuk! Ik schaam me hierdoor bijna om ook Nederlander te zijn (met alle familietakken in Hollandse, Zeeuwse, Brabantse en Gelderse klei, blijkt). Ik neem even aan dat deze anonieme, ronduit racistische reaguurders grotendeels mijn land- en afkomstgenoten zijn.

Hoe kunnen mensen zo denken? Verbijsterend.

op 11 07 2011 at 13:34 schreef Robert Keizer:

Oei, Hassnae, dit doet de Pvv-ertjes pijn. Om te moeten constateren dat een ALLOCHTOON slimmer, scherper, meer gevat, beter in sarcasme, taalvaardiger is dan 99,9 procent van de Pvv-aanhang is voor deze mensen de hel op aarde.
En alleen daarom al: CHAPEAU!

op 11 07 2011 at 13:38 schreef Ruud Harmsen:

Otto schreef:
===
Een uitstekend stukje, waarin de schrijfster een glasheldere en concrete onderbouwing levert van een beschouwing van Theo van Gogh, te weten: dat het gros van de zogenoemde nieuwkomers Nederland en de Nederlanders ten diepste verachten.
/===

Thomassen schreef:
===
Hassnae Bouazza geeft in haar stuk een duidelijk bewijs dat zelfs geïntegreerde goed opgeleide Moslims blijven vijandig tegenover het land die ze kansen geeft zichzelf te ontwikkelen.
/===

Dat staat er helemaal niet, dat blijkt nergens uit, dat verzin je zelf! Leer eens lezen, probeer eens objectief te denken!

op 11 07 2011 at 13:43 schreef Sandro:

Arno-Jan Boere, tuurlijk en ik moet op je blauwe ogen vertrwouwen dat dit je werkelijke, volledige, naam is? Kom op zeg.
Mijn voornaam is Sandro, daar zijn er nog geen 200 van in Nederland en ik heb al menigmaal info prijs gegeven dus ben ik ook niet anoniem…..geloof je dat? Het is echt waar, maar je gelooft het niet hè?

op 11 07 2011 at 13:43 schreef Pyt van der Galiën:

Voor degenen die zich afvroegen waar we de domrechtse invasie aan te danken hebben: jawel, Der Stürmer – aka Het Vrije Volk – linkt weer eens naar FN.

Grote Piet, ik ken het eerste couplet van het Wilhelmus ook niet uit mijn hoofd. Het eerste couplet van het Friese volkslied wél. So what? Ook maar opzouten dan?

Otto, ik denk niet dat Hassnae DE Nederlander veracht. Ik denk wel dat ze jouw en de rest van de HVV-stormtroepen veracht, en terecht, doe ik ook.

op 11 07 2011 at 13:50 schreef Rob:

Nederlanders hebben een ziekelijke obsessie met etniciteit ontwikkeld. De reacties hier stemmen me bezorgd.

op 11 07 2011 at 13:51 schreef Renée O:

Vroeger – ja, je wordt oud als je met die term begint, ik weet het – kon je veel van de Nederlanders zeggen, maar niet dat ze leden aan een overmaat van chauvinisme, godzijdank!

Moet je nu eens zien: zodra er kritiek op ons – in het grote plan bekeken – minuscule, vrij onbetekenende landje wordt geleverd, is de wereld te klein! Wat zeg ik, er wordt niet eens kritiek op het land gegeven maar op het beleid! Dat is zelfs al voldoende reden voor doodsverwensingen!

Als de anonieme reageerders, die hier hun heilige verontwaardiging tot uitdrukking brengen, ook maar op één manier in positieve zin aan de ontwikkeling van onze maatschappij zouden hebben bijgedragen, zou ik er nog een heel klein beetje begrip voor kunnen hebben. Dat lijkt me echter onmogelijk, niet in de laatste plaats om het feit dat ze niet kunnen lezen.

op 11 07 2011 at 13:55 schreef jvdheuvel:

Wat zielig eigenlijk voor die hetvrijevolkertjes dat ze daar niet mogen reageren en hier wel. En dan hier schrijven dat “het paradijs dat Nederland in de jaren zeventig was” weer terugkomt als Hassnae haar familie meeneemt. Ik lees wel vaker een debiel commentaartje maar die gastjes die van het onreageerbare hetvrijevolk vandaan komen slagen er altijd weer in om maximaal krankzinnig uit de hoek te komen. Op zich ook een prestatie dat mag ook wel eens gezegd worden. Eigenlijk snap ik niet dat hetvrijevolk de panelen niet open gooit. Wat zou dat grappig zijn zeg. :D

op 11 07 2011 at 13:57 schreef Roots:

Ik geloof in een multi-culti samenleving.
Het kan mij in figuurlijke en letterlijke zin niet kleurig zijn.
Jammer is alleen dat overal waar de Islam in de meerderheid is de samenleving de neiging heeft minder multi-culti te worden.

op 11 07 2011 at 14:01 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Kijk, dát is ‘proud muslim bloggen’. Mocht ik ooit (moeten) terugkeren naar Nederland, dan bekeer ik me éérst tot de islam. Leve de anderen!

op 11 07 2011 at 14:04 schreef Binnert:

@treintrien en andere kortzichtigen,

Ten eerste hebben jullie de ironie niet begrepen in het stuk van Hasnnae – mental note: zoek op in woordenboek: ironie-, ten tweede zou de Nederlandse economie volledig in elkaar klappen als de “allochtonen” “terug naar hun thuisland” gaan – stel u zelf de vraag: wie gaat straks mijn billen wassen wanneer ik ziek, zwak en misselijk in het verzorgingstehuis lig. Dan nog dit: geven die overlastgevende “allochtonen” overlast omdát ze allochtoon zijn? Zijn “allochtonen” écht slechtere mensen dan autochtonen? Kunt u mij dan de bewijzen daarvoor leveren? Zit er iets in hun genetisch materiaal dat ze slechter maakt? En als laatste: probeer eens wat flinker te zijn, jezelf te ontwikkelen, niet bij iedere hoofddoek in de stress te schieten. Een beetje meet VOC, meer Piet Hein, en wat minder Jan Salie.

op 11 07 2011 at 14:10 schreef patrick:

haha..

doet het pijn mijn lieve hollandse medemens..?
doet het pijn om met je neus op FEITEN te worden gedrukt…?

en we gaan lekker door..en er niets maar dan ook niets wat een stelletje xeno’s eraan kunnen doen…

heerluk…

op 11 07 2011 at 14:18 schreef Sandro:

“Grote Piet, ik ken het eerste couplet van het Wilhelmus ook niet uit mijn hoofd. Het eerste couplet van het Friese volkslied wél. So what? Ook maar opzouten dan?”

Yep Pyt van der Galiën dat heb je goed gezien.
Als de regering nu eens alle andere Nederlanders een schoffel zou verstrekken, dan konden die de provincie Friesland langs de provinciegrens afsteken en weg laten drijven (zo links van Noorwegen). Dan mogen jullie lekker je zogenaamde eigen taal houden (eigenlijk een soort van verkracht Deens) en ook een eigen paspoort invoeren. ;-)

op 11 07 2011 at 14:25 schreef You On A Gin:

Ik ken het Wilhelmus ook niet zo goed.

♪♫ Wilhelmus van Nassouwe
Die kreeg een nieuwe fiets
Zijn vader moest hem douwen
Want trappen kon-‘ie niet ♪♫

of zoiets, toch? Nee joh, geef mij dan maar gewoon Wien Neêrlands bloed. Alleen dat “van vreemde smetten vrij”, hè. Werden daar niet gewoon calvinisten en oranjegezinden mee bedoeld? In dat geval zeg ik al helemaal: doen!

@ Arno-Jan Boere
Ik kan de doodsverwensingen waar je van rept helaas niet terugvinden in de reacties.

@ Thomasson
Het beeld wat je van Marokko hebt is… een beetje apart. Je denkt zeker dat het een soort Pakistan is, of zo. Staat wel wat stom.

Ik vind dit stuk wel leuk en goed geschreven, maar de inhoud iffy qua dunne lijn tussen strijdlust en provocatie. Maar goed, moet ook gebeuren.

Wat mij betreft mogen ze Donner houden, daar in Italië. De twee B’tjes zie ik hier gaarne terug na hun vakantie.

op 11 07 2011 at 14:27 schreef J.vanDijkS:

Mooi stuk Hassnae. Helemaal mee eens. Leve, lang leve de multi-culturele samenleving!

op 11 07 2011 at 14:27 schreef Vakantiegroet - Maroc.NL Forums:

[…] […]

op 11 07 2011 at 14:31 schreef Max:

Heerlijk artikel weer Hassnae!
Ga zo door…hoe meer hatelijke opmerkingen je naar je hoofd geslingerd krijgt hoe meer je weet dat je de spijker op zijn kop slaat.

en….@NonConformist 12:44
Hoe meer van jouw soort met jouw intelligentie erbij hoe achterlijker de samenleving!

op 11 07 2011 at 14:31 schreef Pyt van der Galiën:

Dank, Sandro. Eigenlijk heb ik de pest aan elke vorm van nationalisme, maar ik moet toegeven dat de verleiding maar eens actief te gaan streven naar afscheiding onder Bruin I wel érg groot is geworden. Waarom zouden wij eigenlijk de gevolgen moeten dragen van het stemgedrag van Limburgers?

PS Het Fries is nauwer verwant aan het Engels en het Nederlands dan aan het Deens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Friese_talen

op 11 07 2011 at 14:42 schreef Rob:

Ik snap al die bijna agressieve reacties niet van de mensen die deze dame zo verdedigen. Ik zeg alleen dat als er zoveel is hier waar je problemen mee hebt, en je Marokkaanse paspoort blijkbaar de toegang verschaft tot het paradijs, wat let je dan om dit land waar je zo’n hekel aan schijnt te hebben te verlaten en naar dat paradijs te vertrekken? Wat heeft dat te maken met xenofobie? En een ander haalt er zelfs ‘stormtroepen’ bij. Het wordt allemaal wel heel erg opgeblazen door sommigen.

op 11 07 2011 at 14:47 schreef hj:

Mooi stukje. Ik moet ook de eerste rechtse huilie nog tegenkomen die me precies kan uitleggen wat er mislukt is aan de multiculturele samenleving waar we midden in zitten en die mi. prima werkt.

op 11 07 2011 at 14:58 schreef Sacha:

Groot gelijk Hassnae! Maar eh…. kun je nu die steen weer heel hard laten vallen? Bovenop alle ongedierte die er onder vandaan komt kruipen? Brrrr, krijg er de kriebels van!

op 11 07 2011 at 15:06 schreef Beukman:

@ Hassnae
Deze allochtoon kent het eerste couplet van het Wilhelmus niet eens

Deze geboren en getogen kaaskop kent de 1e vier regels van het 1e couplet. Hij heeft er ooit zes gekend.

Van degenen die het 1e couplet helemaal uit het hoofd kennen, zal nog geen 2 procent in staat zijn om uit te leggen waar het over gaat. En wie de betekenis uitgelegd krijgt, zal deze beoordelen als niet relevant voor de huidige Nederlander.
Waaruit blijkt dat het Wilhelmus in wezen niets anders is dan een religieus lied. Waardoor de verplichting voor allochtonen om het 1e couplet te kennen, lijnrecht indruist tegen de religieuze neutraliteit die de staat beweert na te streven.

Prachtige melodie overigens; dat dan weer wel.

op 11 07 2011 at 15:35 schreef Anna:

Deze roomblanke dochter des vaderlands kent het eerste EN zesde couplet van het Wilhelmus (wegens ongeneeslijk joods-christelijke achtergrond) en woont godnaarkeuzezijdank in een “licht getinte” buurt. Daar heb je minder last van het soort landgenoten dat hierboven zo aanwezig is.

op 11 07 2011 at 15:49 schreef Sandro:

Pyt, v.w.b. de taalverwantschap heb je gelijk, ken je deze site? Een heerlijk stuk historie…

http://www.dedeensefriezen.nl/?Voorpagina

op 11 07 2011 at 15:59 schreef sabaroth:

Wat was die Pavlov toch een genie he?

op 11 07 2011 at 16:00 schreef wout eenhoorn:

Treintrut als wij eerlijk en oprecht zijnover de Islam worden we als racist beschouwd met gevaar voor ons leven.

op 11 07 2011 at 16:15 schreef Pyt van der Galiën:

@Sandro

Nee, die site kende ik niet. Ik ben altijd zo trots wanneer ik lees: “Slechts weinig koningen, hertogen en graven konden de Friese tegenstand breken”:P

Dank voor de link.

op 11 07 2011 at 16:27 schreef Eva:

Hassnae, ik kan je toch aanraden dat volkslied een keer te lezen. Het is één van de oudste volksliederen ter wereld (zo niet het oudste – daarover kun je twisten). Het is geschreven voor de tijd van racisme en romantiek. Het is een heel nederig lied, zo in contrast met de latere liederen met hun sang impur en hun bloedverwantschap en hun soldatenheldendom!
Het gaat om angst voor tirannen.
Het gaat over angst voor de zonde.
Het gaat over de gewetensworsteling om voor het juiste te kiezen.
Angst om een beslissing te maken die zijn volk in onheil stort.
Het Wilhelmus laat Willem de Zwijger zelfs zeggen dat als het zo was gelopen dat er vrijheid was gegeven dat hij dan trouw was gebleven aan de koning van Spanje, omdat dat eigenlijk de rechtmatige heersers zijn.

Als je een beetje van geschiedenis houdt is het heel leuk om te lezen. Het Hymne Chérifien heeft een mooiere melodie, maar is in tekst niet heel bijzonder ten opzichte van andere nationalistische Oosterse hymnen en gezangen uit het midden van de twintigste eeuw.

Je hoeft het van mij niet mooier te vinden dan ieder ander, maar wie dan ook geschiedenis interessant vindt, vindt een mooie bron in het Wilhelmus.

op 11 07 2011 at 16:30 schreef MNb:

Voordat Nederland weer het paradijs van de jaren 70 wordt moeten types als Treintrien spontaan en massaal aan een hartaanval overlijden.

“Het is allemaal een beetje moeilijk maar uiteindelijk voor de goede zaak.”
Aldus Sandro. Die goede zaak is vlak daarboven door Otto verwoord.
Hoorde Limburg vroeger niet bij het Duitse Rijk? Kan dat niet alsnog geregeld worden? Om en passant de Grote Blonde Leider over te dragen?

Nog even een nootje. Met ruim 85% kaaskoppen is Nederland geen multiculturele samenleving. Er zijn multiculturele woonwijken en stadsdelen, maar dat is toch echt een andere schaal.

op 11 07 2011 at 16:55 schreef Marc van Aemstel:

Ja ik stopte ook bij de eerste zin met lezen, want het kwam me bekend voor. Ik heb er nog speciaal een NRC voor meegenomen. :-)

Hass is weer sterk! :-)

op 11 07 2011 at 17:35 schreef Carima:

Chapeau Hassnae!

op 11 07 2011 at 17:37 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Maar als Donner nou niet terug komt, wie maakt dan straks die lekkere kebab?

op 11 07 2011 at 17:41 schreef Doc:

“De moeilijke klusjes hebben we altijd al opgeknapt.”

Zoals schoonmaken bedoel je :D
Als dat al rocket science is zie ik het niet veel worden met die kenniseconomie.

(Heeft de Vaart der Volkeren eigenlijk een finishlijn?)

op 11 07 2011 at 17:44 schreef Jan van Dijk:

Het maakt een vrij narcistische indruk, als je het welslagen van de multiculturele samenleving afmeet aan het welslagen van je eigen alternatiefje (met of zonder boterbriefje!)

op 11 07 2011 at 18:25 schreef Hans Langbroek:

Er zijn wel een aantal wat rare reacties neergezet hier boven, maar om je daar nou als Nederlander voor te moeten schamen gaat toch ook wel weer ver.
In elk land heb je luitjes die typisch reageren als het over anderen en andersdenkenden gaat, Nederland is daar niet bepaald uniek in. Dan zou iedereen op deze planeet zich moeten gaan schamen voor een aantal landgenoten, gezellig!

Je hebt ook te maken met na-ijlende boosheid van mensen over het gebrek aan vrijheid van meningsuiting geproduceerd vanuit sociaal-fascistischen huize dat hier heeft geheerst in dit land. Nu gaat de slinger in z’n amplitude maximaal de andere kant op. Dat stopt vanzelf wel weer een keer.
Ik vraag me wel af wanneer die definitie van “allochtoon” een keer aangepast wordt aan de realiteit van dit land, want die definitie raakt kant noch wal.

op 11 07 2011 at 18:46 schreef Thomasson:

De linkse lieve allochtonenknuffelaars (Rob, Sacha, Max enz.) op dit forum zien zichzelf verheven. Zij reflecteren hun kosmopolitisch, verlichte en humane levensvisie tegenover het autochtone agressieve en onwetend voetvolk. Wij weten het beter!. U, de plebs van Nederland, komen verstand te kort en kunnen het stuk niet goed lezen. U begrijpt dat niet!. Was dit gedachtegoed toevallig niet aanwezig toen de intellectuele ‘Morchende Knochen van de Flower-Power intelligentsia’ had besloten een antropologisch experiment te starten op de rug van arm Nederland? De NL armen (of lage middenklassen) als proefkonijnen te gebruiken en ze te introduceren met lotgenoten uit vreemde culturen? Laat maar zien hoe zij met uitheemse species omgaan? Ik ben heilig overtuigd dat alle anti Otto en Thomasson multiculturalisten hier, wonen in een nette blanke buurt die geen allochtonen herbergt. Hun kinderen gaan naar een nette blanke school en worden niet in elkaar getrapt door menigte van ‘Vrienden van Allah of Bavianen met gouden tanden en een pippa op zak’. U werd nooit door uw knuffeldiertjes uit uw woning en buurt verjaagd omdat het einddoel is ‘Nederlanders reine Zone’ te creëren . Uw tijd is voorbij. Nederland wordt nu eindelijk wakker. Als wij het willen en ernaar streven zullen wij op den duur Nederland terug krijgen.

op 11 07 2011 at 19:01 schreef Pyt van der Galiën:

“Sociaal-fascistische huize”? Dat is hoe de stalinisten in de jaren ’30 de sociaal-democraten op bevel van Moskou betitelden. Nu heb ik weliswaar de pest aan de PvdA, maar die betiteling sloeg toen nergens op en die slaat vandaag de dag nog steeds als een tang op een varken. Tenzij je me de door de PvdA opgezette concentratiekampen kunt laten zien, natuurlijk.

op 11 07 2011 at 19:08 schreef Blokker:

Man, man, man. In en in, triest dit verhaal.
Weet je wat het is hassnae of hoe je ook mag heten. Ik kom veel in China, omdat de westerlingen een beetje moeite hebben met de Chinese namen hebben velen een Engelse naam. Moeten jullie ook eens proberen. Noem jezelf Ingrid ofzo. Daarnaast worden de westerlingen daar meer beveiligd. Waarom?, Omdat wij geld brengen. daarom krijgen wij waardering daar. Wat brengen jullie mee behalve alle eisen. Niets nada njet. Als je nu eens gaat verdiepen in onze cultuur en jouw zgn lotgenoten aan het werk schopt, misschien dat het ooit nog wat kan worden. En voor al die gasten die ons land verkwanselen, pleur lekker op. O. dit word nog wat. Ik moet mijn email adres invullen. Nou hoop ik dat vanavond mijn ruiten er nog inzitten.

op 11 07 2011 at 19:18 schreef Chantal:

@Hans Langbroek (echte naam)

Je hebt ook te maken met na-ijlende boosheid van mensen over het gebrek aan vrijheid van meningsuiting geproduceerd vanuit sociaal-fascistischen huize dat hier heeft geheerst in dit land

Meningsuiting???? Sociaal fascistisch??? Poepoeh

op 11 07 2011 at 19:29 schreef Chantal:

@Doc

(Heeft de Vaart der Volkeren eigenlijk een finishlijn?)

Zekers, bij u, als u het over kenniseconomie heeft. Voor verdere vragen verwijs ik u na de afdeling D.O.M.B.O

op 11 07 2011 at 19:36 schreef Chantal:

Het maakt een vrij narcistische indruk, als je het welslagen van de multiculturele samenleving afmeet aan het welslagen van je eigen alternatiefje (met of zonder boterbriefje!)

Valt me mee dat je het woord narcistisch kent en toch een hele tekst overslaat, knap hoor.

op 11 07 2011 at 20:05 schreef Doc:

@Hans Langbroek 18:25

“Ik vraag me wel af wanneer die definitie van ‘allochtoon’ een keer aangepast wordt aan de realiteit van dit land, want die definitie raakt kant noch wal.”

Wat is er dan nu verkeerd aan en hoe zou die dan moeten worden volgens jou?

Allochtoon: allos (een andere) + chthon (aarde, grond, land) = buitenlands, buitenaards, anderlands.
Autochtoon: autos (zelf) + (zie boven) = zelflands, eigenaards.

Eigenlijk is het hele woord allochtoon overtollig omdat het ‘buitenlands’ betekent en daar hebben we al een woord voor. Een nieuwe definitie verzinnen voor een overtollig woord lijkt me dan ook overbodig.

op 11 07 2011 at 20:18 schreef Paul:

Ai ai, lastige stijlvorm steeds weer die ironie….

op 11 07 2011 at 20:27 schreef Ton Biesemaat:

Multi-culti lijkt me net zo dwaas als joods-christelijke wortels van de poldermaatschappij. Het klopt volgens mij niet. De Nederlandse maatschappij is een monocultuur van kapitalistisch-technocratisch Westers Verlichtings-denken op veelal de grofste oppervlakkige wijze. Daar is niets multi-culti aan en de Verlichting trapte al eerder de joods-christelijke sprookjes de vuilnisbelt van de geschiedenis op.

op 11 07 2011 at 21:09 schreef Pyt van der Galiën:

Yup, Thomasson, het is een complot van de hippies. Bedankt voor dit verhelderende inzicht. Autochtoon en onwetend plebs lijkt me inderdaad wel een goede omschrijving van het HVV-gepeupel. Heb je toch nog ergens gelijk in.

Overigens is één van mijn buren afkomstig uit Nigeria. Hij is inderdaad moslim, maar drinkt op zijn tijd graag een goed glas wijn, dus al te fundamentalistisch zal hij wel niet zijn. Over het geloof hebben we het nooit.

Aardige opmerking trouwens, dat “bavianen met gouden tanden”. Maar uiteraard ben jij geen racist, dat mogen we daar absoluut niet uit afleiden.

op 11 07 2011 at 21:35 schreef Noor:

Hahahahahah…..ik heb genoten van het stukje, maar meer van de reacties. Helaas Hollanda je moet er aan geloven. Ik mis ook de tijd van de jaren ’70 ik woon nl. al 45 jr. in NL!!!!!

op 11 07 2011 at 21:42 schreef leo schmit:

Voor Ton: en Gladio maakte het karwei af:
http://www.voltairenet.org/La-guerre-secrete-aux-Pays-Bas

Voor Hassnae: mooi en scherp; dat kan D in zijn zak steken, maar die is misschien al gevuld met Hollandse piepers, kroten en croquetten om toch wat te eten hebben in den vreemde.

Hier is onze vriezer gevuld met Indiase samosa, Indische pateitjes, Chinese Jaoi Che, lamsboutjes en wat dies meer zij, maar helaas staat Noorwegen nog steeds niet op jullie reisprogramma, dus eten we er zelf maar van.

En…. helemaal shocking, in het naburige stadje kunnen we terecht bij de Turkse ‘Dunia’ winkel om de voorraden aan te vullen.

Leve de verscheidenheid.

Terzijde: ook ik wil de jaren 70 terug. Toen kon je nog onbekommerd een Thai-stick aanschaffen, een acid trip maken, of een Mex silocibine paddo verorberen, terwijl Donner nog in de kinderwagen zat.

op 11 07 2011 at 22:15 schreef Chantal:

op 11 07 2011 at 19:01 schreef Pyt van der Galiën:

“Sociaal-fascistische huize”? Dat is hoe de stalinisten in de jaren ’30 de sociaal-democraten op bevel van Moskou betitelden. Nu heb ik weliswaar de pest aan de PvdA, maar die betiteling sloeg toen nergens op en die slaat vandaag de dag nog steeds als een tang op een varken. Tenzij je me de door de PvdA opgezette concentratiekampen kunt laten zien, natuurlijk.

Wilde de hond van Adolf en zijn roedel niet iets geconcentreerd hebben?

op 11 07 2011 at 22:36 schreef Hans Langbroek:

@Doc: iemand die in een land geboren wordt, is in dat land een autochtoon. Tweede en derde generatie allochtonen duiden gaat nergens over.
In Spanje is iemand die geboren wordt in Spanje, gewoon een Spanjaard. Ook als zijn of haar moeder ergens anders vandaan komt. Je bent waar je woont, en je bent waar je geboren wordt.
De rest dat daarvan afwijkt zit tussen je oren.

Het allochtoon zoals dat hier nog gedefinieerd wordt, dat bijvoorbeeld iemand nog allochtoon is als één der beide ouders in het buitenland geboren is, slaat in de context van een land dat 176 nationaliteiten herbergt, en daarvan ook weer de hier geboren kinderen herbergt, nergens meer op.
Vanuit deze definitie gaat Nederland op een gegeven moment het stadium in dat de allochtonen de boventoon voeren, terwijl de feitelijkheid is dat een overgrote meerderheid van de bewoners gewoon hier geboren is en leeft.

op 11 07 2011 at 22:45 schreef Hans Langbroek:

Pyt van der Galiën: fascisme automatisch koppelen aan concentratiekampen oprichten is onzin. Omdat de Duitse nazi’s en de imperialistische Engelsen in Zuid-Afrika dat gedaan hebben, wil dat niet zeggen dat oprichten van concentratiekampen een vanzelfsprekend uit fascisme voortkomend fenomeen is.

De PvdA is één van de motors geweest van de druk om je kop te moeten houden. Het veelgehoorde argument dat ze maar een jaar of 12 aan de macht geweest zijn na de oorlog is nietszeggend. Het gaat niet om hoelang je zit, maar om wat je doet in die tijd.
Om ook eens te Godwinnen: Hitler zat in de hele eeuw ook maar 12 jaar, maar heeft toch écht wel betekenis gehad nadien.

Andersdenkenden in Nederland hebben een paar decennia grote kans gelopen voor de rechter te komen om hun mening en om het uiten ervan. Om dat aan tijdsgeest te wijden is een dooddoener, het was een bewust proces.
Mensen die anders zijn of anders denken dan jezelf trachten maatschappelijk uit te schakelen om wat ze denken of representeren, is fascisme.
Uitschakelen hoeft niet persé middels kogels te gebeuren tenslotte.
Sociaal-fascisme is inderdaad een term vanuit het Politbureau van Stalin voorheen, en ik vind dat die term uitstekend de lading dekt.

op 11 07 2011 at 22:46 schreef Chantal:

@Thomasson

“‘Vrienden van Allah of Bavianen met gouden tanden en een pippa op zak”

Als jij Nederland terug wilt krijgen zal ik als de wiederweerga eerst eens een andere naam aanschaffen. Zo tekeer te gaan en dan als Jan Boerenlul met een bos hooi in zijn hersenpan als Thomasson te boek willen staan? Wat je zegt, onwetend voetvolk, dombo.

op 11 07 2011 at 22:48 schreef Groene Leeuw:

Weer een allochtoon die meent dat wij de buitenlanders zijn die zich aan hen moeten aanpassen.Het enige wat de allochtoon bevalt,zijn onze formidabele uitkeringen waarmee ze van de wieg tot het graf verzorgd worden.Aan het artikel te zien,is het een overgefrustreerde kopvod die het smerig is tegengevallen dat Nederland minder islamiseert dan waar madam op had gehoopt.Altijd leuk dat er dames zijn die in de islamitische wereld zich als een voetveeg laten behandelen door de man.Zou mevrouw sieren dat zich door ons ook te laten welgevallen gezien onze rijke koloniale verleden.

op 11 07 2011 at 23:40 schreef Peter Pan:

Hassnae,
Mogelijk doelt u met de multiculturele samenleving op een vorm van coëxistentie door middel van culturele tolerantie en wederzijds respect. Bij wijze van stijlfiguur laat u dit thans achterwege. Ik kan hier wel begrip voor opbrengen.

Maar wij van de tegenpartij zouden helemaal niet tegen een dergelijke vorm van coëxistentie zijn. Integendeel als u het daartoe zou beperken waren wij het eens. Maar in de loop der tijden heeft het multiculturalisme nu eenmaal veel van haar glans verloren. Ik onderscheid daarmee tussen het verheven ideaal en het mechanisme van integratie. Het mechanisme heeft geleid tot de onnodige segregatie van moslimrandgroeperingen.

Zelf ben ik van mening dat moslims onder het voorwendsel van ‘multiculturalisme’ op het verkeerde been gezet zijn. Dat zij op deze wijze in een conceptuele gijzeling werden genomen door autochtonen. Waardoor een hele allochtonenindustrie op poten kon worden gezet. Een industrie die zichzelf niet op zal heffen en daarom geen belang bij integratie heeft. Zou de integratie van begin af aan door aanpassingsdiscriminatie goed zijn begeleid dan zou veel ellende in Europa voorkomen zijn. Aanpassingsdiscriminatie zoals dat trouwens overal in de wereld bij integratieprocessen van nieuwkomers gebruikelijk is.

Nu wil het geval dat moslimintegratie op meerdere plekken in de wereld niet goed lukken wil. Singapore als voorbeeld. Maar dat heb ik van horen zeggen. Dat is toch wel een extra complicatie, die de inschatting van het multiculturalisme (als beweging) er niet briljanter op maakt. Na de eerste generatie gastarbeiders is de kans op integratie in den brede dus verkeken, waarop langzamerhand werd overgeschakeld op een ziek proces van discriminatie van allochtonen en autochtonen. Dit is een volstrekt normale ontwikkeling die uiteindelijk kan ontaarden in een burgeroorlog. Ik zeg het cru opdat u mij goed begrijpt. Wij, maar ook u, spelen met vuur op dit moment. Wij zijn de erfgenamen van een onheilspellende culturele mix die bijzonder voorzichtig benaderd moet worden. Ziet u dat wij nu al over heel verschillende zaken praten. Terwijl wij het over de onderliggende filosofie op basis van beschaving misschien wel eens zouden zijn.

De integratie van moslims in Europa is naar mijn inschatting minder gebaat bij de tegenstelling tussen allochtonen en autochtonen, dan bij het oplossen van de religieuze tegenstellingen tussen moslims en moslima’s binnen hun eigen cultuur. Wordt u nu niet boos want dit is nu eenmaal mijn opvatting. Natuurlijk geldt dit alles niet voor de talrijke reeds geëmancipeerde moslima’s waarvan u een sprekend voorbeeld bent. Maar u bent wel een rolmodel voor al die andere vrouwen die nog niet zover zijn. Zij zouden beter voor zichzelf moeten opkomen en het dialectische model tussen man en vrouw moeten invoeren in de moslimcultuur. Dat levert hopelijk ooit de voltooiing op van de moslimintegratie. Want assimilatie ziet u zelf ook al niet meer zitten…

Doorgaan op deze weg van het aanscherpen van tegenstellingen zonder nuchtere analyse is niet zonder gevaar. Processen kunnen zo in een stroomversnelling raken. Wij hebben dit mechanisme helemaal niet in de hand. Beter is het de grondvormen achter ieder schijnbare tegenstelling in kaart te brengen en hierover dan nuchter te debatteren. Maar dat doet u meestal ook wel.

op 11 07 2011 at 23:52 schreef Chantal:

@Otto
“een uitstekend stukje, waarin de schrijfster een glasheldere en concrete onderbouwing levert van een beschouwing van Theo van Gogh, te weten: dat het gros van de zogenoemde nieuwkomers Nederland en de Nederlanders ten diepste verachten.”

Who te fuck is Theo van Gogh? Je bedoelt toch niet die verwende vetklep die dacht dat hij wat kon maar niets kon, behalve zijn klep uit het vet halen. Bedoelde je die empathische dikbuik die een glasheldere onderbouwing gaf van “en nu gezond weer op” w.b. de vader van Sonja Barend die omgebracht is of het eeuwige gezuig met zijn neukende geiten etc. De vetklep die nu gekopieerd wordt door juffrouw Holman die ook weer van Reve kopieert. We zien dus een rode draad lopen vanaf Reve, zijn pielemuisje, naar van Gogh en zijn pielemuisje. Via van Gogh en zijn pielemuisje komen we uit bij de hond van Adolf en zijn pielemuisjes, dus uiteindelijk bij jou.

op 12 07 2011 at 00:55 schreef Sasha Berkman:

“Ik snap al die bijna agressieve reacties niet van de mensen die deze dame zo verdedigen”

/me shrugs

op 12 07 2011 at 02:12 schreef Sasha Berkman:

“op 11 07 2011 at 15:49 schreef Sandro:

Pyt, v.w.b. de taalverwantschap heb je gelijk, ken je deze site? Een heerlijk stuk historie…

http://www.dedeensefriezen.nl/?Voorpagina

wtf? is die site weg?

op 12 07 2011 at 03:00 schreef You On A Gin:

de Verlichting trapte al eerder de joods-christelijke sprookjes de vuilnisbelt van de geschiedenis op.

…althans, dat dacht men… :-(

op 12 07 2011 at 08:22 schreef Peter Dijkema:

Bravo. En groot gelijk, knapperd!
Welke vrolijke vakantie wacht ons?

op 12 07 2011 at 08:26 schreef Sandro:

MNb, je voorstel is inderdaad het overwegen waard want nagenoeg geen Limburger wil Hollander genoemd worden en men heeft hier ook niets met alles van “boven de rivieren”.
En dan de multiculturele wijken van je, deze zijn de laatste decennia langzaam veranderd in ghetto’s. Je moet toch echt weer eens een keer komen kijken joh want je bent niet meer up-to-date.

op 12 07 2011 at 12:30 schreef Sasha Berkman:

http://www.nrcnext.nl/blog/2011/07/11/gezinshereniging-komt-uit-de-rechtse-kerk/ < maar weer eens wat feiten die PVV'ers volstrekt negeren in hun ziekelijke wereldbeeld.

op 12 07 2011 at 12:32 schreef Pyt van der Galiën:

Ghetto’s in Nederland? Waar dan, Sandro? Je doelt toch niet op de Vogelaarwijken? Wij hebben jarenlang kantoor gehouden in een dergelijke wijk. Het ergste wat me ooit is overkomen is dat een junk in een flatportiek me op een koude winterdag beleefd vroeg de deur achter me te sluiten.

Voor een ghetto moet je in Detroit of Parijs zijn, niet in Nederland.

op 12 07 2011 at 13:32 schreef Sasha Berkman:

http://www.joop.nl/show/detail/artikel/nu_al_platina_de_pvv_meezing_cd/

lol

op 12 07 2011 at 13:50 schreef Chantal:

@Sandro

“MNb, je voorstel is inderdaad het overwegen waard want nagenoeg geen Limburger wil Hollander genoemd worden en men heeft hier ook niets met alles van “boven de rivieren”.

Wat zeik je dan nog over anderen. Blijf a.u.b. in je stijfselkissie zitten. Wat een gefrustreerde eikels komen daar vandaan, tjonge jonge

op 12 07 2011 at 14:19 schreef Sandro:

Pyt, jouw ervaring met de Vogelaarwijk is natuurlijk niet zaligmakend. En wat mag je een ghetto noemen? Dara zijn verschillende criteria voor te vinden maar in de volgende wijken ziet men op zijn minst ghettovorming ontstaan:

1)Witte vrouwenveld – Maastricht
2) Daalmeer – Alkmaar
3) Poptahof en Buitenhof – Delft

Om er maar eens zo 1-2-3 een paar te noemen.
Persoonlijk heb ik ervaring met Den Helder-zuid als vanaf begin jaren 80 ghettovorming in complete straten, ben er pas nog geweest maar er is weinig tot niets ten goede veranderd.

op 12 07 2011 at 18:30 schreef Chantal:

Ja, dat ligt aan jou, Eliveld. En hou zou dat toch komen, die getto’s in de US of A? Als je de reacties hierboven ziet, dan kan je een indruk krijgen waardoor het een en ander is ontstaan. In de zestiger jaren pas is de segregatie officieel afgeschaft, tussendoor King en Malcom X nog vermoord, officieus gaat de ellende nog steeds door. Maar goed, de blanke middenklasse daalt ook af naar de armoede, hele tentenkampen zijn erbij gekomen, wat een schorum. Ben je zwart en ben je moslim dan ben je helemaal de lul. Welke in vloeden daarbij een rol spelen? En Sandro heeft vast 3 banen om het hoofd boven water te houden.

op 12 07 2011 at 19:03 schreef Doc:

@E. Eliveld 15:11
“hele huizenblokken onbewoonbaar zijn”

Dat is nergens in Nederland.

“voor veel jongeren slechts een carrière is weggelegd als dealer, junk of een combinatie daarvan”

Hebben we ook niet.

op 12 07 2011 at 19:18 schreef Pyt van der Galiën:

Nou, dat ligt hem dan inderdaad aan jouw, Eli. Wijken in Nederland waar bendes de dienst uitmaken? Compton ligt toch echt in Los Angeles. Hele huizenblokken onbewoonbaar zijn? DIT wordt met recht een ghetto genoemd: http://www.youtube.com/watch?v=T6WKMNmFsxM

Beweren dat we in Nederland iets hebben wat daar ook maar in de verste verte mee vergelijkbaar is, is toch echt…lichtelijk overdreven, vind je ook niet? Zelfs de Parijse banlieu’s zijn naar Amerikaanse maatstaven geen echte ghetto’s en in elk geval in de verste verte niet vergelijkbaar met de doffe ellende die je in een aantal grote Amerikaanse steden aantreft. Ghetto’s in Nederland, dat is vooral een paniekreactie van witte mannen die zich doodschrikken zodra ze op straat plotseling meer ‘gekleurde’ dan ‘witte’ gezichten zien: http://www.youtube.com/watch?v=mGLhx3oiU3M

@Sandro
De goedkope demagogie van Eliveld even daargelaten: de definitie van ghetto’s die hij aanhaalt is wél heel bruikbaar. Mijn ervaringen zijn inderdaad niet zaligmakend en ik kan me voorstellen dat er wijken zijn in steden die ik niet goed ken waar zich grotere problemen voordoen dan in de wijken die ik wél ken, maar een wijk in Nederland die aan die definitie voldoet ken ik niet.

Bovendien heb ik net even iets te vaak gezien dat een gemeentebestuur een wijk tot een ‘probleemwijk’ bombardeerde wanneer Den Haag weer eens een pot met subsidie beschikbaar stelde.

op 12 07 2011 at 20:51 schreef Sasha Berkman:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Rassensegregatie

Dat is precies waar ik ben voor ben. Dat de bruine PVV kliek het ophangt aan religie wil niets zeggen. Op geen stijl nomen ze marokkanen “rif-apen”. Niets religieus aan!
Gewoon schandalig dat de politie die roze stront servers servers niet eens een keer uit de lucht haalt imo.

op 12 07 2011 at 21:09 schreef jan melderse:

Als ik zo het gros v/d reacties bekijk is nederland inderdaad rijp voor de sharia heilstaat!

op 12 07 2011 at 22:57 schreef Alex:

Cynisme verhult geen gebrek aan talent, net zomin als botheid gebrek aan intellect kan verhullen. Stuur in het vervolg gewoon een kaartje naar je tante uit Marokko.

op 13 07 2011 at 01:46 schreef MNb:

“fascisme automatisch koppelen aan concentratiekampen oprichten is onzin.”
Noem eens een fascistisch land zonder concentratiekampen en/of aanverwante artikelen, Hans Langbroek.

“één van mijn buren afkomstig uit Nigeria. Hij is inderdaad moslim, maar drinkt op zijn tijd graag een goed glas wijn, dus al te fundamentalistisch zal hij wel niet zijn. Over het geloof hebben we het nooit.”
Klinkt als de doorsnee Surinaamse moslim.

“wij van de tegenpartij zouden helemaal niet tegen een dergelijke vorm van coëxistentie zijn.”
De weerlegging hiervan is op deze pagina te vinden, bij bv Thomasson en Groene Leeuw.

“En dan de multiculturele wijken van je, deze zijn de laatste decennia langzaam veranderd in ghetto’s.”
Heb ik met eigen ogen zien gebeuren in de Zaandamse Poelenburg, waar ik op vijf minuten lopen vandaan woonde én af en toe postbode was. Hoe Zaanstad een PvdA-gemeente is heeft Sandro gelijk als hij daar links de schuld van geeft. Heb ik ook nooit ontkend. Waar wij van mening verschillen – of liever gezegd, ik van Wilders, want Sandro papagaait die alleen maar na – is hoe dat probleem aangepakt dient te worden. Iig niet met een verbod op de moskee die daar staat.

De vraag of Poelenburg – of Den Helder-Zuid, waarover ik rond 1985 al de nodige ooggetuigenverslagen hoorde; alleen ligt dát nou net aan rechts, dus de geestverwanten van Sandro – een getto genoemd mag worden vind ik niet zo interessant. Goed, in de VSA is het erger. Er zijn geen onbewoonde blokken in Poelenburg. De overheersing van één etnische groep (het resultaat van doelbewust beleid notabene; kaaskoppen kregen er geen huurwoning meer toegewezen) en verpaupering zijn wel degelijk van toepassing. Gaan we dat negeren door naar het buitenland te verwijzen?
Het heeft geen zin de Sandro’s te bestrijden door de feiten te ontkennen.

op 13 07 2011 at 08:27 schreef Sandro:

MNb, het ging me niet over de schuld bij links of rechts dat beweer ik nergens.
Het gaat er mij inderdaad om dat je wel de kop in het zand kunt steken door de ghetto dan maar op verschillende manieren uit te leggen maar dat is zeker geen oplossing voor het probleem.
Overigens papagaai ik Wilders niet na, ik heb over veel zaken exact dezelfde ideeën en visie en dat mag dus niet van MNb?? Dat mag alleen als jet het eens bent met Cohen of Roemer??

op 13 07 2011 at 08:33 schreef Sandro:

Een mooi voorbeeld voor het bestaansrecht van de PVV:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/10186086/__Debat_afgeblazen_uit_angst__.html?p=27,1

Zover heeft het dus al moeten komen.

op 13 07 2011 at 09:11 schreef Pyt van der Galiën:

Nou, ik vind vergelijkingen met ‘ghetto’s’ wél heel interessant, MNb, met name wanneer de Wilders-aanhang met die vergelijkingen komt. Al moet ik zeggen dat Sandro het dan nog enigszins binnen de perken houdt door te spreken over ‘het begin van ghettovorming’. Het is natuurlijk niet uitsluitend zo dat het in de VS erger is, het is in de VS kwalitatief ánders. De betiteling ‘ghetto’ voor om het even welke Nederlandse woonwijk dient bij Eliveld en Sandro een politiek doel, uiteraard gekoppeld aan ‘moslims’ en ‘kleurlingen’.

Problemen? Ja, over het algemeen gekoppeld aan hoge werkloosheid en armoede. Dat we het daar over moeten hebben in plaats van over terminologie: eens.

Zelf heb ik de wijze waarop de Londense wijk Brixton zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld altijd fascinerend gevonden. New Labour heeft heel wat fout gedaan, maar juist de ontwikkeling van de binnensteden heeft ze erg goed aangepakt. Niet d.m.v. interventieteams en andere politiestaat-tactieken waar lokale bestuurders tegenwoordig zo dol op zijn, maar door het stimuleren van lokale intiatieven (waaronder kleine bedrijfjes). Tip: wanneer je in Engeland bent, bezoek dan vooral eens de fantastische Brixton Market: http://en.wikipedia.org/wiki/Brixton_Market. Eén van de beste multiculturele ervaringen die je ooit op zult doen!

op 13 07 2011 at 11:31 schreef Sasha Berkman:

“De lieve vriendelijke multiculturalisten met goede bedoelingen (die zelfs hun eigen volk laten vallen) zijn en blijven verachtelijke Dhimmies.”

Liever een zgn dhimmie dan een fascist.

op 13 07 2011 at 12:28 schreef Sandro:

Pyt – tsja als je dan een vergelijking wil maken met de USA en andere landen….
De benaming ghetto wordt gebuikt wanneer het gaat om grote aantallen minderheden (allochtonen) die zich vestigen een één wijk.
Wanneer groepen autochtonen dat doen spreekt men in jouw voorbeeld landen van een compound.
Zie jij de verschillen ook?

Sasha ik wens jouw alle dhimmie-schap toe die Allah onder zon heeft.

op 13 07 2011 at 12:35 schreef Pyt van der Galiën:

Klopt, Sandro. Het gaat hier om een debat tussen Rene Danen, Johan Kuitenbrouwer (stadsdeelvoorzitter) en de schrijver Johan Snel.

De organisatie had – blijkbaar – ook Voorpost en de moslimfundamentalisten van Hizb Ut Tahrir uitgenodigd (of die hadden zichzelf uitgenodigd, dat blijft onduidelijk), die elkaar qua achterlijkheid recht in de ogen kunnen kijken.

Op Indymedia verscheen vevolgens een oproep dit debat te verhinderen, waarop door de reaguurders op Indymedia (terecht) massaal negatief werd gereageerd: http://prod.indymedia.nl/nl/2011/07/77373.shtml

Om één van de reaguurders op Indymedia te citeren: “Mensen worden nu de mond gesnoerd omdat “wij” het er niet mee eens zijn. Dat “zij” een podium krijgen betekent nog niet dat wij het er mee eens hoeven te zijn. Ik vind het dan ook jammer dat het niet door gaat.”

Hulde aan deze reaguurder en schande over de OP op Indymedia. Schande ook over het stadsdeel West, dat er blijk van geeft over wel érg slappe knieën te beschikken.

op 13 07 2011 at 13:30 schreef Sandro:

Pyt, ik ben het helemaal met je eens!

op 13 07 2011 at 13:55 schreef G!:

Waarom zouden we een gekunsteld onderscheid moeten maken met het woord ghetto? Is een achterbuurt bevolkt door allochtonen erger dan een achterbuurt bevolkt door autochtonen? Nee toch? Behalve als je de illusie hebt dat je allochtonen op dezelfde manier als ongedierte kunt bestrijden en dat je voor autochtonen respect dient te hebben.
Allicht dat Sandro uit kan leggen waarom een favela niet een ghetto genoemd wordt. Is dat omdat we met het woord favela een belangrijk onderscheid met een ghetto willen maken en dat hetzelfde geldt voor een compound of een gece condo? Die worden namelijk allemaal bevolkt door keurige autochtone burgers, toch? En hoe zit het met die tuigdorpen van de PVV? Zijn dat wel of geen ghetto’s? Of hangt dat af van hoeveel negers er in zo’n tuigdorp wonen?

Het woord ghetto expliciet koppelen aan afkomst is gewoon verkeerd.
A ghetto is a section of a city occupied by a group who live there especially because of social, economic, or legal pressure.
En voor wie het zich afvraagt, een tuigdorp is natuurlijk niks meer of minder dan een ghetto.

op 13 07 2011 at 13:56 schreef Sasha Berkman:

Sandro: Dhimmie is ook verworden tot een geuzenaam. Als je zo noemen betekent dat de PVV strontvliegen geen argumenten hebben en hun leugens niet langer vol kunnen houden. Als iemand je een dhimmie noemt weet je dat je met bruine stront te maken hebt.

op 13 07 2011 at 14:25 schreef Sandro:

Berkman voor mij zijn, de door jouw verafschuwde, 3 letters PVV al een geuzennaam geworden.
Zeker wanneer dit elke keer gepaard gaat met bruine stront en andere bewoordingenen dan helemaal wanneer deze woorden door een hersenloze dhimmie gebruikt worden.

op 13 07 2011 at 14:30 schreef Sasha Berkman:

Sandro: je hebt voor de helft gelijk: jij bent een PVV’er maar ik ben geen dhimmie, maar zoals gezegt is het uit jouw mond een compliment.

op 13 07 2011 at 15:13 schreef Jodokus:

Mijn god…oh nee die heb ik niet….Het lijkt wel http://www.maroc.nl/ hier…Ga lekker terug…Lekker naar je warme landje..hoef je je ook niet te ergeren aan onz gezeur..

Zijn we beide gelukkig…Oh nee…Jij sterft daar natuurlijk van de honger he…

op 13 07 2011 at 15:51 schreef Pyt van der Galiën:

Je bedoelt dat context bij jouw niet van belang is, Eli, omdat jij volstrekt objectief bent? Tjee, en ik maar denken dat je een Wilders-apologeet was. Dat mag best, hoor, maar kom er dan eerlijk voor uit, weten we tenminste met zijn allen waar we aan toe zijn.

Had ik me trouwens bijna dat juweeltje van je gemist: “De reden voor gettovorming heeft alles te maken het steeds verder oprekken van culturele kaders. Zo in de trant dat kannibalisme een kwestie van smaak is…” Ja joh, die negers zijn eigenlijk allemaal kannibalen en de linkse gutmenschen gaan dat binnenkort subsidiëren. Ik zeg maar even wat jij denkt. Wat is trouwens het verband tussen gettovorming en het oprekken van culturele kaders? PVV-logica?

@Sandro
Over vrijheid van meningsuiting zijn we het denk ik helemaal eens.

op 13 07 2011 at 17:05 schreef Sasha Berkman:

Pyt: het gaat bij sandro niet om de vrijheid van meningsuiting maar omn de vrijheid om te liegen. Zo huldigt hij de “mening” dat links verantwoordelijk is voor het “multiculturele drama”. Ik heb hem er op gewezen dat het notabene Den Uil was die als eerste waarschuwde tegen de praktijken van rechts nederlands om massaal goedkope loonslaven te importeren. Maaar hij heeft lak aan feiten. Vrijheid van meningsuiting is iets anders dan het recht om in discussies te mogen liegen.

op 13 07 2011 at 17:24 schreef Chantal:

@Eliveld

Enne Chantal, wát is nu precies de kern van je betoog? Je blert wat over de USA maar ik heb het toch echt (ik heb het net even nagelezen) over Nederlandsche wijken.

Beter lezen, Eliveld en niet gelijk gaan bleren!
De kern mag je er zelf uithalen.

Goegeldegoegellllll:
In Amerika wordt het woord getto gebruikt om wijken aan te duiden waar een etnische groep overheerst én de verpaupering heeft toegeslagen. Armoedegetto’s kortom, waar bendes de dienst uitmaken, hele huizenblokken onbewoonbaar zijn en voor veel jongeren slechts een carrière is weggelegd als dealer, junk of een combinatie daarvan.

Het kán natuurlijk aan mij liggen maar ik ken een paar wijken die toch verdomd veel aan deze beschrijving voldoen.

op 13 07 2011 at 17:28 schreef Road Agent:

Pyt volgens mij betekent hizb ut tahrir partij van de vrijheid, ze lijken op elkaar.

op 13 07 2011 at 18:41 schreef Pyt van der Galiën:

Sasha, ik kan natuurlijk niet in het hoofd van Sandro kijken, maar ik denk wel dat hij oprecht is in zijn verdediging van de vrijheid van meningsuiting. Raar genoeg wekt hij bij mij de indruk dat – mocht het uiten van linkse meningen ooit daadwerkelijk verboden worden – hij daar nog tegen zou protesteren ook. En ons onwelgevallige feiten negeren doen we allemaal wel eens:)

op 13 07 2011 at 18:57 schreef MNb:

Zolang je hier ronddart, Sandro, doe ik mijn best om ook maar enig verschil tussen Wilders’ standpunten en die van jou te ontdekken. Vergeefs. Zelfs je argumenten zijn van hem afkomstig.
Er zijn wel enige puntjes waarop ik het oneens ben met Cohen, Roemer en Sap (voorheen Halsema), ja.

Zoals ik al schreef, Chantal, voldoet de Zaandamse Poelenburg aan de criteria van overheersing door een etnische groep én van toegeslagen verpaupering. Daarom deel ik de opvatting niet Pyt niet. Sterker nog, zijn semantische gezeur verdoezelt het probleem alleen maar.
Met de analyse van Eliveld – of wat er voor door moet gaan; want oprekken van culturele kaders en cultuurvreemden zijn volstrekt nietszeggende termen – komt Poelenburg uiteraard al helemaal niet vooruit.

op 13 07 2011 at 20:45 schreef Sasha Berkman:

http://www.nu.nl/wetenschap/2558169/waterstofperoxide-ontdekt-in-ruimte.html < Wilders is een Alien!

op 14 07 2011 at 02:46 schreef M. Brandenburg:

Het stuk toch mar uitgelezen, en ben tot de conclusie gekomen dat die 1.5 miljoen Nederlanders dus gewoon gelijk hebben. Hier in dit stuk door de schrijfster keihard onderbouwt.

op 14 07 2011 at 08:18 schreef Sandro:

Sasha, je hebt mij nooit aan hoeven spreken op het feit dat ik verklaard heb dat links als enige verantwoordelijk zou zijn voor het multicultidrama-je lult uit je nek want dat heb ik nooit verklaard, hier niet en nergens niet.

MNb, dan lees je toch wel heel slecht.
Om een voorbeeld te noemen: ik ben het absoluut oneens met de opstelling van de PVV t.o.v. de Antillen, en zo zijn er nog wel een paar die ik al eerder genoemd heb. Dus deze bewering van je raakt kant noch wal.

op 14 07 2011 at 10:15 schreef yurp:

@M. Brandenburg

En sarcasme is je blijkbaar geheel vreemd? Hebben wel meer van die 1,5 miljoen (In Nederland gebruiken we een komma als decimaal vermaledijde Amerikaan!) last van. Een compleet gebrek aan relativeringsvermogen en alles veel te serieus nemen.

op 14 07 2011 at 10:56 schreef Chantal:

@Elieveld

Het bevestigt in ieder geval jouw vooroordeel. Ik vraag me af of Rushton de schedels ook nog opgemeten heeft?
Er klopt in ieder geval geen hout van. Lees de kritieken ook eens, dan weet je waarom.

op 14 07 2011 at 11:56 schreef kees:

Graag meer van deze stukjes in de media en de PVV gaat naar de 100 zetels.

op 14 07 2011 at 12:22 schreef Willem van oranje:

Als ik dat zo lees roep ik Geert uit tot heilige.

azijnzeikwijf

op 14 07 2011 at 12:33 schreef Pyt van der Galiën:

Ik dacht al: wanneer zou Eli eens ‘out of the closet’ komen. Over de ‘race scientist’ Rushton had ik nog een paar aardige artikelen in mijn archief zitten, waaronder deze van het Southern Poverty Law Centre: http://www.splcenter.org/get-informed/intelligence-report/browse-all-issues/2005/winter/into-the-mainstream

Rushton is ook een gewaardeerd spreker op bijeenkomsten van American Renaissance http://www.amren.com/, een organisatie die o.a. van mening is dat ’there are more black psychopaths and more psychotic behaviour among blacks’.

Het vakblad American Anthropologist weigerde advertenties voor Rushton’s boek op te nemen omdat ’this is an insidious attempt to legitimize Rushton’s racist propaganda and is tantamount to publishing ads for white supremacy and the neo-Nazi party’, wat mij wel een correcte omschrijving van Rushton’s werk lijkt.

Lees ook dit http://www.searchlightmagazine.com/index.php?link=template&story=274 trouwens eens. Volgens Rushton is de islam namelijk een ‘genetisch probleem’: “According to Rushton, the Muslim problem is not just a condition of their particular belief system. Instead, he argued that Muslims have an aggressive personality with relatively closed, simple minds, and are less impervious to reason than one might expect.” Kijk, daar kan Blonde Greet nog een puntje aan zuigen.

Tja, Eli, wij zijn een stuk intelligenter dan die negers, al kunnen die wel beter dansen dan wij, natuurlijk.

Sasha, tot nu toe vond ik je vergelijkingen soms wat ‘over the top’, maar eigenlijk heb je gewoon gelijk: die PVV’ers zijn allemaal hetzelfde. Je hebt de HVV-types die ‘alle Marokkanen dood!’ brullen en je hebt de types die hun racisme achter een hoop pseudo-wetenschappelijke bagger verbergen. Eigenlijk hebben we gewoon 1,5 miljoen racisten in Nederland.

op 14 07 2011 at 12:44 schreef sabaroth:

Allochtonen zoals op het plaatje zijn van mij van harte welkom.

op 14 07 2011 at 13:24 schreef VanderSanden:

Het stuk toch maar uitgelezen en tot de conclusie gekomen dat die 1.5 miljoen Nederlanders dus gewoon gelijk hebben. Hier in dit stuk door de schrijfster keihard onderbouwt.
@M.Brandenburg

Yep. Schrijfster en de in haar kont gekropen blog-inteelt zijn te zelfingenomen, te moreel verheven, te krankzinnig, dan wel te onnozel, politiek correct en multicultureel in de war om het zelf te beseffen. Verhef die 1,5 miljoen overigens maar tot de 4e…of wellicht al tot de 5e macht van het gelijk.
.
”De moeilijke klusjes hebben we altijd al opgeknapt…in onze allochtoonse zuil”
*PROEST* Hoe mentaal- en intellectueel gedeformeerd kun je zijn?
.
Have a nice day y’all.

op 14 07 2011 at 13:35 schreef B. de Vries:

Mevrouw Bouazza,

Wat doe je hier eigenlijk nog als je blijft kakken op Nederland en niets met Nederlanders deelt?

op 14 07 2011 at 14:07 schreef Chantal:

@Elieveld

Als hoofd van het Pioneerfund doet Rushton het natuurlijk ook niet slecht. Alle rottigheid komt bij elkaar onder de noemer blanke superioriteit. De KKK, Mengele, de hele nazi-rassentheorie, extreem rechts, immigratie en deportatie. De hele racistische bende bij elkaar.
Niet voor niets dat jij Rushton erbij sleept om je gelijk te halen.
Rushton, de ordinaire schedelopmeter.

op 14 07 2011 at 15:10 schreef Mas Rob:

@ E. Eliveld
De wetenschappelijke integriteit van J. Philippe Rushton en de relevantie van zijn werk zijn zeer omstreden. De man is bij lange na niet de algemeen aanvaarde autoriteit die jouw bijdrage hierboven doet vermoeden.

op 14 07 2011 at 16:14 schreef Chantal:

Ja, gezien het Rushtonmodel en het puntensysteem toch raar dat er toch aardig wat Afrikanen, Marokkanen etc. wonen in Canada. Maar ze zullen wel veel schoonmakers nodig hebben.

De islam is de grootste niet-Christelijke godsdienst met zo’n 100.000 gelovigen (Montreal), de op één na grootste concentratie van moslims in Canada. Gevaarlijk dus. En natuurlijk hebben we onze boeren ook nog.

Dit is trouwens ook een leuk tabel van Wikipedia.

Etnische
afkomst Bevolkings-
aantal %
Canadees 1.885.085 55,76
Frans 900.485 26,63
Italiaans 224.460 6,63
Iers 161.235 4,76
Engels 134.115 3,96
Schots 94.705 2,80
Joods 80.390 2,37
Haïtiaans 69.945 2,06
Grieks 55.865 1,65
Duits 53.850 1

nl.wikipedia.org/wiki/Montréal_(Canada)

op 14 07 2011 at 18:29 schreef Roots:

http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1106307-afvallige-moslima-s-in-het-nauw

Mijn hart huilt.

op 14 07 2011 at 18:31 schreef Sasha Berkman:

“op 14 07 2011 at 08:18 schreef Sandro:

Sasha, je hebt mij nooit aan hoeven spreken op het feit dat ik verklaard heb dat links als enige verantwoordelijk zou zijn voor het multicultidrama-je lult uit je nek want dat heb ik nooit verklaard, hier niet en nergens niet.”

zie http://www.frontaalnaakt.nl/archives/vrijspraak.html

daar stel je nav mijn opmerking dat het rechts was die verantwoordelijk was voor de import van goedkope loonslaven en dat het Den Uil was die daar tegen waarschuwde:

“Mag allemaal volgens jouw de waarheid zijn Sasha, maar de mijne is het niet en zal het niet worden ook.”

De feiten waren toen dus volgens jouw “mijn waarheid” en hier zeg je nu dat je dat nooit gezegt hebt.

je bent een leugenaar, een typische PVV’er.

op 14 07 2011 at 18:42 schreef G!:

Nu we het toch over negers hebben…

Martin Ssempa strijdt tegen homoseksualiteit in Uganda. Grote boosdoener is nepneger Obama, hoofd van de V.S. want homoseksualiteit is wat Amerika te bieden heeft. Homoseksualteit hoort niet in Uganda, het is niet de cultuur van Uganda. Iemand die homoseksualiteit naar Afrika brengt, kan dus geen échte neger zijn. Om z’n argumenten kracht bij te zetten, bedient hij zich van fimpjes, internetporno. Eigenlijk doet Ssempa precies hetzelfde als wat Wilders doet. De inhoud is misschien verschillend, de retorische trucjes zijn precies dezelfde.

Ik moet daarom altijd een beetje aan Martin Ssempa en z’n poepfilmpjes denken als ik de redenaties van PVV’ers hoor.
Google & huiver.

op 14 07 2011 at 18:46 schreef Sasha Berkman:

“Maar wat nu als er geen allochtonen zouden zijn..?” Dan liep jij nu in een berenhuid. ZOnder allochtonen was ons land mooit zo ontwikkeld geweest als nu het geval is.

Die anderhalf miljoen Wildersstemmers zijn feitelijk de nieuwe barbaren.

op 14 07 2011 at 19:09 schreef Chantal:

@Elieveld

“En ja ik ken ook de kritieken op Rushton. Alleen zijn die mij een beetje te vaak politiek correct gekleurd”.

Ja natuurlijk, het politiek correcte antwoord van extreem rechts over een politiek correct schrijven van extreem rechts.

En het is voor jou politiek correct gekleurd omdat de uitkomsten van die kritieken jou niet bevallen. De kritieken zijn onderbouwd door feiten, die van jou door nazi-theorieën.

op 14 07 2011 at 19:15 schreef Chantal:

@Willem van oranje:

Ik denk niet dat jouw familie dit op prijs stelt, gaat niet goed komen.

op 14 07 2011 at 19:24 schreef Chantal:

@B. de Vries

Nou, er wordt heel wat afgedeeld, hoor, don’t you worry.

op 14 07 2011 at 19:40 schreef Chantal:

VanderSanden:

Hoe mentaal- en intellectueel gedeformeerd kun je zijn?

Ik wil graag uw vraag beantwoorden hoewel ik denk dat de derfomatie bij u toch groteske vormen heeft aangenomen.

Het antwoord is niet

op 14 07 2011 at 19:59 schreef Pyt van der Galiën:

@Eli

Je bedoelt dat het wat jouw betreft nog geen uitgemaakte zaak is dat racisme ‘minder’ is? Daar moeten we het eerst nog maar eens even over hebben? Gewoon om even helder te krijgen waar we volgens jouw over moeten discussiëren.

Uit nieuwsgierigheid ben ik even gaan googlen naar het systeem dat Canada zou hanteren voor immigratie. Klopt, heb ik gevonden: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-factors.asp

Alleen: die “compatibiliteitstest” waar jij het over hebt kan ik nergens vinden in deze vragenlijst. Heb ik iets gemist of heb je die gewoon ter plaatse verzonnen?

op 14 07 2011 at 20:01 schreef Chantal:

@Eliveld
“Dat in bepaalde landen zich ondanks het huidige strenge toelatingsregime aanzienlijke aantallen allochtonen ophouden doet niet af aan dat regime. Maar zegt veel meer over wáárom dat regime daar nu wordt gehanteerd… Op zijn Nederlands, “als het kalf verdronken is”

Flapdrol,wil je het puntensysteem nu ook aan de moslims en zwarten ophangen? Nu kan je ze niet pakken op het puntensysteem, maar geef je hen de schuld hiervan. Heb je er nog meer?

Yippie,wie familie in Canada heeft, krijgt nog extra punten.

op 14 07 2011 at 20:26 schreef You On A Gin:

@ G!
Grote boosdoeners komen weer eens uit bekende hoek.

http://www.blackagendareport.com/?q=content/us-christian-right-promotes-homophobia-africa

http://www.publiceye.org/publications/globalizing-the-culture-wars/press-release.php

http://www.boiseweekly.com/boise/exporting-homophobia-american-far-right-conservative-churches-establish-influence-on-anti-gay-policy-in-africa/Content?oid=1767227

http://www.secularism.org.uk/christian-homophobes-are-spreadi.html

‘Leuke’ docu erover:
http://barthsnotes.wordpress.com/2011/02/15/bbc-doc-explores-anti-gay-attitudes-in-uganda/

@ Sasha Berkman:
Bij jou is het werkelijk PVV vóór en PVV ná. De mensen die zo misleid/ontevreden/xenofoob zijn om op die partij te stemmen heb je zo’n beetje uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is, maar ik hoor je nou nooit over andere kwalijke bewegingen en ontwikkelingen. Wat is dat toch, die idée-fixe? Volgens mij ben je nog méér met de PVV bezig dan Wilders zelf.

op 15 07 2011 at 00:31 schreef Sasha Berkman:

Eliveld: als dat waar is weet ik in elk geval zeker dat de meeste mensen hier in dit land meer “compatible” zijn met de doorsnee moslim dan met de doorsnee PVV aanhangers. Een groep van een lullige anderhalf miljoen die denkt dat als ze maar hard genoeg schreeuwen hun non-feiten vanzelf realiteit worden.

op 15 07 2011 at 08:19 schreef Sandro:

Sasha, je moet mensen niet voor leugenaar uitmaken, het is niet netjes zeker niet wanneer het niet waar is.
Ik reageerde zoals ik reageerde op jou eeuwige gescheld op Wilders.
Het meest slappe van je is nog dat jij inhoudelijk niet reageert en alleen gooit met leugenaar, bruine stront, racist enz. en dan het gore lef hebt om iemand als leugenaar weg te zetten die ook niet inhoudelijk reageert, en bovendien meen jij dan ook nog te mogen bepalen waar de reactie op bedoeld was.
Om maar in jouw bewoordingen te blijven: je bent en blijft een gore beker linksdraaiende yoghurt waarvan de houdbaarheidsdatum al heel lang verstreken is.

op 15 07 2011 at 12:25 schreef MNb:

” ik ken ook de kritieken op Rushton. Alleen zijn die mij een beetje te vaak politiek correct gekleurd.”
Eli in de bocht. Rushton is politiek incorrect gekleurd, dus wetenschappelijk, dus zijn zijn termen bruikbaar en staat hij op hetzelfde niveau als Galilei.
Dan hoef je de man al niet meer te lezen om te weten dat hij op zijn best tijdverspilling is.

“Ik stel dat er sprake is van een cultureel kader waarbinnen mensen elkander (h)erkennen. Wie daar op de een of andere manier buiten valt is een cultuurvreemde.”
Dan is of Wilders of ik een cultuurvreemde. Want binnen mijn cultureel kader (h)erken ik hem volstrekt niet, evenmin als zijn anderhalf miljoen aanhangers. Komt waarschijnlijk omdat West-Friesland – waar al minstens 500 jaar Nieuweboeren wonen – een ander cultuurkader heeft dan Limburg.
Een aantal cultuurkaders in Suriname – er zijn er nogal wat – herken ik daarentegen wel.
Eli uit de bocht. Dat is het prettige van een term als cultuurkader: je kunt er van maken wat je wilt. Dus betekent het niets. Of Rushton is een pseudowetenschapper of Eli heeft er de ballen van begrepen.

op 15 07 2011 at 12:45 schreef Het Gele Gevaar:

Grappig, hoe het islambashen het slechtste in de linksmens naar boven brengt. Niet alleen moet de basher hoe dan ook de mond gesnoerd worden, maar ook wordt hij 1 op 1 vergeleken met gasten die mijoenen onschuldige mensen hebben vermoord.

Wat is dat voor reflex? Wat maakt de mens zó gek dat hij spontaan een decorumverlies etaleert waar artsen zich nog jaren over zullen verbazen?

Zit islam dan zo vol haat? Het moet haast wel. En de mensen die ermee vergiftigd zijn, lopen ervan over.

Zo ook Hassnae. Die hier niet pleit voor het multiculturalisme, maar met een opgestoken middelvinger verhaalt over de parallelle, moslimse samenleving. De maatschappij binnen de maatschappij, alle illusies over integratie en samenleving achter zich latend. Inshallah, natuurlijk!

op 15 07 2011 at 13:24 schreef Sasha Berkman:

“Ik reageerde zoals ik reageerde op jou eeuwige gescheld op Wilders.” Niet waar, je reageerde ontkennend op mijn stelling dat het rechts is die verantwoordelijk is voor de instroom van migranten en dat het Den Uil was die als eerste waarschuwde tegen de socialegevolgen hier van. Je liegt dus al weer, PVV’er!

op 15 07 2011 at 14:26 schreef Chantal:

@lelieveld

Uit je open brief, flapdrol.

Natuurlijk zult u tegen mijn protest inbrengen dat de islam uit meer bestaat dan alleen extremisten. En dat het merendeel van de islam ideologie uit vreedzame stromingen bestaat… Toegegeven, er waren in de Tweede Wereld Oorlog ook goede Duitsers maar toch zijn er miljoenen slachtoffers te betreuren. En daarom vraag ik u, is het niet beter het risico te mijden? Net zoals bijvoorbeeld hulpverleners door het dragen van mondkapjes en handschoenen dit doen als zij in contact komen met een AIDS patiënt.

Redactie, ik vraag me af hoe groot uw verwondering straks zal zijn als u ontdekt hoezeer u zichzelf aan de wereldgeschiedenis hebt onttrokken. Hopelijk niet zoals die nietsvermoedende Joden die in Pullman rijtuigen in Sobibor aankwamen. Alleen en van God verlaten..

op 15 07 2011 at 14:34 schreef Chantal:

@Lelieveld

Leuke stukjes, Lelieveld

Wat denk je? Krijg ik bericht terug van multicultimuts Fatima met de vraag welk woonadres het betreft en wat de naam van mijn VVE is. En, nu komt het leukste, van wie de brief afkomstig is…
Ja kijbuislezertjes, je blijft lachen met dat soort! Deze FYA heeft niet eens moeite gedaan het e-mailtje volledig te lezen want onderaan staan alle gegevens. Kun je niet missen… als je Nederlands kunt lezen tenminste. Daarbij, het ging helemaal niet over een brief… En dus wijs ik haar in mijn antwoord er fijntjes op dat mijn woonadres en de naam van die mederwerker [sic] tezamen met zijn e-mail adres in het overzicht staan.
Man, je gelooft het gewoon niet, krijg ik even later antwoord met de opmerking dat ik dé bijlage niet had meegezonden en dat ze het daarom niet kon weten!

Tering… daar zakt je toch de broek vanaf, daar betaal je als VVE nou bijna een ton per jaar voor!

op 15 07 2011 at 14:43 schreef Chantal:

@Lelieveld,

Het 3e rijk, hoe kom je daarbij?

Wat is het geval?

De PVV heeft, in navolging van het Centraal Bureau voor de Statistiek, aangegeven dat de huidige officiële definitie van het begrip ‘allochtoon’ te beperkt is om bij de 3e generatie de mate van integratie te kunnen meten. In het rapport ‘Verkenningen niet-westerse 3e generatie’ gaat het CBS uit van een bredere definitie omdat de 3e generatie nog steeds oververtegenwoordigd is in de statistieken ‘voortijdig schoolverlaten’ en ‘criminaliteit’.

Nu kun je natuurlijk direct allerlei enge associaties met het Derde Rijk gaan maken of “racisme!!!” gaan lopen bléren maar er viel me dit weekend toch iets op wat me een beetje benauwde. In de ‘Bonnen Knip Krant’, één of andere vage bijlage van een lokaal krantje, werden foto’s getoond van gevels waar werd gevlagd. Studenten die geslaagd waren dus, en zoals bekend wordt dit gevierd door de schooltas aan de vlaggenstok te binden. Een vlaggenstok die is voorzien van de Nederlandse vlag.

Ofschoon dat vermeldt werd dat het een voorbeeld betrof uit ‘eerdere jaren’ viel mij aan de foto’s diegene met de Turkse vlag op… Deze was niet zomaar langs een vlakkenstok gedrapeerd, maar heel nadrukkelijk aanwezig. En de boodschap die dit moest afgeven was mij duidelijk. De student(e) die hier woont is trots Turks te zijn!

Ik stel me zo voor dat deze student(e) tot de zogenaamde tweede generatie behoort en vraag me af: stel, dat deze student(e) binnen de eigen gemeenschap huwt. Is het dan niet meer dan terecht dat kinderen uit dit huwelijk tot de allochtonen worden gerekend?

op 15 07 2011 at 18:31 schreef You On A Gin:

Turken zijn vaak gewoon trots op hun Turkse roots, en daar soms een beetje nationalistisch in. Vind ik normaal, je kunt niet van mensen verwachten zomaar hun culturele bagage, hun identiteit bij het grofvuil te zetten. Ook van 2e of 3e generatie kinderen niet. Multiculturalisme hoeft niet direct parallelle samenlevingen te behelzen. Diversiteit is alleen maar toe te juichen.

Je moet het alleen niet wagen om als ‘allochtoon’ (oh jee), óók trots te zijn op het land waarin je woont en waar je een paspoort van hebt. Dat hebben de moreel superieure linksfascisten uitdrukkelijk verboten. Sowieso, die lui, zucht. Willen we diversiteit of éénzijdigheid?

Ik had het er eerder al over, wéér mensen die voor anderen bepalen dat ze beledigd moeten zijn. (*) Zoals islam weer eens de schuld kreeg van die twee Duitse zuurkutten die zich liepen te bemoeien met het Sinterklaasfeest, terwijl daar geen moslim aan te pas gekomen is. Kan dat soort mensen niet beter ergens anders de moraalridder uit gaan hangen? Hop, werk aan de winkel. (**)

(*) Disclaimer: Ik zeg dat dat krom is. Niet dat anderen er niet zo over ‘mogen’ denken. Maar dan mag ik dat op mijn beurt dus weer volslagen debiel noemen, want dat is het namelijk gewoon. Reaguurder “islamwomen_18” van Marokko Community is het vast met mij eens. :P

(**) Persoonlijke mening in de vorm van een grapje; niet getreurd – je hoeft je niets opgedrongen te voelen door mijn aanmatigende gedram. Ik sta open voor discussie.

op 15 07 2011 at 18:37 schreef You On A Gin:

Pardon, pardon. Link onder “eens” moest zijn: eens.

op 18 07 2011 at 00:23 schreef Martine:

Fantastisch die groet! Maar mijn god wat een reacties… Laat je niet kisten Hassnae, blijkbaar leg je de vinger op de zere plek. Vermakelijk en beangstigend tegelijk.

op 18 07 2011 at 13:01 schreef Yvonne:

@Lelieveld

Het geeft alleen aan mensen lang niet altijd ‘compatable’ zijn. Dat blijven ontkennen resulteert alleen maar in meer (maatschappelijke) problemen.

Bepaalde groepen mogen van jou ook niet ‘compatable’ zijn op grond van hun uiterlijk en geloof/levensovertuiging.
Neem nou jouw Fatima bij Ymere.
Alleen haar naam al doet je steigeren. Iedereen maakt fouten en iedereen doet stomme dingen. (vraag ik me trouwens af of het wel klopt, dat relaas van jou).
Fatima mag geen fouten maken, want als Fatima een fout maakt dan is zij een multicultimuts van ‘dat soort’, weet je wel. Het ‘soort’ dat geen Nederlands kan lezen, weet je wel.
Wat nou als Fatima helemaal geen fouten zou maken?
Wel, dan zou Fatima dezelfde multicultimuts blijven van ‘dat soort’, weet je wel.
Fatima zou nooit goed bij jou kunnen doen.

op 18 07 2011 at 13:56 schreef Yvonne:

@lelieveld

Uit je open brief, flapdrol.

Natuurlijk zult u tegen mijn protest inbrengen dat de islam uit meer bestaat dan alleen extremisten. En dat het merendeel van de islam ideologie uit vreedzame stromingen bestaat… Toegegeven, er waren in de Tweede Wereld Oorlog ook goede Duitsers maar toch zijn er miljoenen slachtoffers te betreuren. En daarom vraag ik u, is het niet beter het risico te mijden? Net zoals bijvoorbeeld hulpverleners door het dragen van mondkapjes en handschoenen dit doen als zij in contact komen met een AIDS patiënt.

Redactie, ik vraag me af hoe groot uw verwondering straks zal zijn als u ontdekt hoezeer u zichzelf aan de wereldgeschiedenis hebt onttrokken. Hopelijk niet zoals die nietsvermoedende Joden die in Pullman rijtuigen in Sobibor aankwamen. Alleen en van God verlaten..

Heinrich Luitpold Himmler – Judenevakuierung – [ ]Und dann kommen sie alle, alle die braven 80 Millionen Deutschen, und jeder hat seinen anständigen Juden. Sagt: alle anderen sind Schweine, und hier ist ein …
public-domain-archive.com/…/speech.php?…

op 18 07 2011 at 21:40 schreef Yvonne:

@Lelieveld

Bedoel je nu dat je een spelfaut hebt ontdekt, Yvonne? Inderdaad, er slordig van me. Sorry.. het moet natuurlijk ‘incompatible’ zijn.

Wat mij niet duidelijk is, op basis waarvan vraag jij je af of dat relaas (18 07 2011 at 13:01) van mij wel klopt? Of probeer je me nu gewoon ouderwets voor leugenaar uit te maken?

Nee hoor,ik mierenneuk niet en spelfouten, wie maakt ze niet? Jou voor leugenaar uitmaken, zou zwak zijn.
Maar zeg eens, heb je de speech van Heinrich nog eens nagelezen?

op 22 07 2011 at 00:10 schreef Sasha Berkman:

http://news.google.nl/news/search?pz=1&cf=all&ned=nl_nl&hl=nl&q=Vingerafdrukken < brave new world hier las jullie terug komen.

op 22 07 2011 at 08:05 schreef EVE:

De politie gaat een apparaat gebruiken om vingerafdrukken op straat af te kunnen nemen. Dat zal worden ingezet voor intensieve controle op illegale vreemdelingen, meldt Trouw vandaag. Bij wijze van proef krijgen 125 agenten uit verschillende regio’s een scanner.

Illegaliteit is weliswaar (nog) niet strafbaar maar ik zie het probleem eerlijk gezegd niet zo.

op 23 07 2011 at 06:38 schreef You On A Gin:

De politie gaat een apparaat gebruiken om vingerafdrukken op straat af te kunnen nemen. Dat zal worden ingezet voor intensieve controle op illegale vreemdelingen, meldt Trouw vandaag.

Oooooh kut, dan zal ik me alvast maar schrap zetten. De gemiddelde MAVO-pet denkt toch altijd al dat ik uit ‘Oelieboeliestan’ kom, en ik ben sowieso een menselijke magneet voor eikels in uniform. Zou ermee op het circus kunnen staan.

op 29 12 2011 at 11:31 schreef Nominaties Dr. Kromzwaard Trofee 2011 - Stem nu — C L O S E R:

[…] Frontaal Naakt. » Vakantiegroet Het is ook echt nooit goed he? U bekijkt het maar. En wij lezen het. Je kunt je wel afvragen waarom het verdorie 10 jaar moet duren voordat iemand dit schrijft. (MdK) […]

op 29 12 2011 at 13:51 schreef Yosra:

Geweldig stuk! Zo is het maar net!!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS