Home » Archief » Verontwaardig U!


[12.11.2016]

Verontwaardig U!

Petra Kramer

gekko8
Illustratie: Gekko Hayashi

Nu blijkt dat de media en hun peilingen er faliekant naast zaten en Trump onverhoopt de volgende Amerikaanse president wordt, is er een zorgwekkende maar desalniettemin fascinerende trend gaande.

Van links tot rechts wordt ons op het hart gedrukt dat we Trump-stemmers serieus moeten nemen. Dat de harde kern van de Trump-aanhangers bestaat uit virulente racisten, islamofoben, antisemieten, homofoben en transfoben, wordt daarbij onder het tapijt geschoven. In plaats van dat we de waarheid over “alt-right” krijgen te horen, wordt de leugen in stelling gebracht dat een miljardair, die pocht dat geen cent belasting betalen betekent dat hij slim is, de kampioen is van de lagere sociale klasse en dat zijn achterban in overweldigende meerderheid op hem stemt vanwege hun precaire economische situatie. 

Onzin, Trump-stemmers zijn niet zielig.

Economische ongelijkheid

Hoewel de media bij hoog en bij laag anders beweren, is het een onomstotelijk vaststaand feit dat de lagere sociale klassen weliswaar nipt maar desalniettemin in meerderheid voor Clinton gekozen hebben. 53 procent van de inkomens tot 30.000 dollar deden dat, evenals 51 procent van inkomens tot 49.999 dollar. De omslag komt vanaf 50.000 dollar, daar scoort Trump een meerderheid.

Uit onderzoek van de London School of Economics blijkt bovendien dat slechts vier procent van de Trump-fans aangeeft dat ongelijkheid de reden is waarom zij de fascist in chief in het zadel geholpen hebben. Van de Trump-haters gaf bijna veertig procent aan dat economische ongelijkheid een bepalende factor was bij de overweging welke kandidaat hun stem verdient.

Voorts blijkt dat de motivatie van Trump-aanhangers vooral angst voor migratie en terrorisme is. Wederom irreële denkbeelden, omdat Amerika nauwelijks vluchtelingen toelaat en omdat er meer mensen sterven aan pinda-allergie dan aan terreuraanslagen. Amerika mag dan vrijwel dagelijks met een massale schietpartij te maken hebben, op de dag van de verkiezingen waren het er drie, maar dat mag zelden terreur heten omdat de daders meestal typische Trump-aanhangers zijn.

Zwarte Piet

Dezelfde media en politici die ineens verkondigen dat je de complotgekken (‘Obama is een Keniaanse moslim’, ‘klimaatverandering is een Chinese hoax’, ‘#BlackLivesMatter is ISIS’) achter Trump serieus moeten nemen, zijn van mening dat demonstranten tegen Zwarte Piet eens normaal moeten gaan doen.

De Volkskrant ging daarbij zover om de nazistische voorstanders van Zwarte Piet, de NVU, op één lijn te stellen met de antiracistische tegendemonstranten. Beiden zouden herrie willen trappen op een kinderfeest het commerciële hoogtepunt van het jaar.

Dat artikel is inmiddels stilletjes aangepast maar excuses maken omdat vreedzame demonstranten in één adem genoemd werden met extreemrechts is er natuurlijk niet bij. Daar is het eigenlijk ook al te laat voor, want dankzij Lodewijk Asscher kreeg de gemiddelde witte nieuwsvolger de boodschap mee dat demonstranten tegen zwarte Piet “ziek” zijn.

Gewapende tak van de PVV

Rutte, Asscher, noch de media staan er bij stil dat de afgekondigde repressieve maatregelen helemaal niet nodig zijn voor de tegenstanders van Zwarte Piet omdat zij meermaals hebben benadrukt een vredige demonstratie te willen organiseren. Niemand staat er bij stil dat het de politie was die de vorige keren het geweld tegen anti-Zwarte Piet-demonstranten initieerde. Niemand die zegt dat de politie niet neutraal is omdat het de gewapende tak van de PVV vormt en omdat de politie vermomd als Zwarte Piet in de intocht loopt.

Ook nu een echt onafhankelijke instantie als de Kinderombudsman verkondigt dat de koloniale, racistische figuur Zwarte Piet afbreuk doet aan het vermeende kinderfeest, blijft de avant garde die het debat in gang gezet heeft kampen met voortdurende ridiculisering en marginalisering. Ook vanuit linkse hoek, zoals Rutger Bregman die activisme delegitimeert en die zich afvraagt of een anti-establishment, anti-austerity, anti-racisme benadering wel de juiste benadering is. Welnu, dat is het.

Franse verzetsstrijder

Zelfs de Wallstreet Journal, een krant die zestien negatieve artikelen over Bernie Sanders in zestien uur wist te publiceren, is inmiddels zover om in te zien dat de anti-establishment, anti-austerity, anti-racisme benadering van Bernie Sanders het tegengif tegen Donald Trump zou zijn geweest.

Daarvoor is het nu te laat, maar het is nog niet te laat om het gif van Geert Wilders, Thierry Baudet, Jan Roos, Mark Rutte en Lodewijk Asscher in te dammen. Maar dan moeten we wel stoppen met het op één lijn stellen van sociale bewegingen met asociale bewegingen. En bovenal moeten we stoppen met pretenderen dat de status quo hekelen niet constructief is. We hebben catharsis nodig, geen appeasement-politiek. Om de Franse verzetsstrijder Stéphane Hessel aan te halen, neem het niet. Verontwaardig U!

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 12.11.2016 @ 12:53

[Home]
 

10 Reacties

op 12 11 2016 at 13:23 schreef Murat:

Zoals Chris Hedges schreef:

“Wages of Rebellion, the Moral Imperative of Revolt”

Het is tijd voor een progressieve, linkse revolte.

op 12 11 2016 at 13:38 schreef dewanand:

Citaat: zie dit, triest zeg, waar hebben wij het over, een koloniaal kinderfeestje of VOC herdenkings party met Hollandse Pietjes orgies??

ja wij leven nu in een hypermodern, hoogbeschaafd, ontwikkeld blankenland??

zie dit toppunt van blank Hollandcentrisch conservatisme:
—— Citaat:

Sinterklaas aangekomen in Maassluis, politie verricht arrestaties
Foto: ANP
Gepubliceerd: 12 november 2016 11:09

Nieuwe Sint

Ook de ‘nieuwe’ Sinterklaas – met donkere huidskleur – is tegengehouden door de politie bij zijn aankomst in Maassluis. Hij mag zich niet vertonen in het gebied waar de aankomst van Sinterklaas wordt gevierd.

Volgens de politie mag hij er volgens de regels niet bij zijn. ”Het gebied rond de haven waar Sint aankomt geldt als evenemententerrein waar alleen kinderen met hun begeleiders welkom zijn.”

Patrick Mathurin, die zichzelf heeft uitgeroepen tot nieuwe Sint, kwam naar Maassluis met een bos rode en witte rozen. ”Ik kom voor een feest met liefde en vriendschap, waar iedereen blij van wordt. We komen er samen wel uit”, zei hij voordat hij werd tegengehouden.

http://www.nu.nl/binnenland/4349795/sinterklaas-aangekomen-in-maassluis-politie-verricht-arrestaties.html

op 12 11 2016 at 15:26 schreef Adriaen:

Geweldig!
Weer een column van Petra Kramer die de wereld op z’n kop zet.

op 12 11 2016 at 16:43 schreef MNb:

“hun peilingen er faliekant naast zaten”
Dat zaten ze niet. Vlak na pussy grabbing gate had Clinton een voorsprong van 10 procent, die snel slonk. Vlak voor verkiezingsdag zaten de meesten op 2 procent of minder en was duidelijk dat het randje kantje zou worden. In absolute aantal had Clinton inderdaad net 200 000 stemmen meer.

op 12 11 2016 at 16:55 schreef Pyt van der Galiën:

@Adriaen

Uit nieuwsgierigheid: bedoel je dat sarcastisch of ben je serieus?

op 12 11 2016 at 22:29 schreef dewanand:

zie petra kramer hindoes hebben 174 feestdagen per jaar, nou waarom word je nu geen hindoe??? In een Hindoestaat moet je dus 174 dagen per jaar feest vieren en dus niet werken, vrije feestdag, klinkt toch leuk, 174 dagen om met elkaar bloot te socialiseren in alle standjes uit het aller Heiligste Hindoe boek, Kama Sutra.

Nu zal je begrijpen waarom Wieroe liever hindoe kat wil zijn ipv Hollandse kat. Dan kan Wieroe lekker 174 dagen per jaar feest vieren in zijn mandje.

—–
Hindoes
Hindoeïstische feesten, vieringen, jaardagen en herdenkingen
Het hindoeïsme kent verschillende soorten vieringen. Zo zijn er de seizoensfeesten zoals Holi (hindoeïstisch nieuwjaar) in de lente en Divali (hindoeïstisch lichtjesfeest) in het najaar, waarbij de goden een belangrijke rol spelen. Daarnaast zijn er feestdagen die uitsluitend aan de goden gewijd zijn.

In totaal vinden we op de hindoekalender maar liefst 174 festiviteiten voor het hele jaar vermeld. Doorgaans worden er achtentwinitg tot dertig daarvan gevierd; de meesten thuis in besloten kring. Dat geldt ook voor een aantal herdenkingen en jaardagen. De buitenstaander zal er niet veel van merken:

http://www.beleven.org/feesten/hindoes/

op 13 11 2016 at 10:41 schreef Adriaen:

@Pyt van der Galiën

Daar mag ik niet voor uitkomen.
Helaas.

op 13 11 2016 at 21:36 schreef tonnie:

Niet voor uitkomen?? Bij wie zit je onder de knoet dan?

op 14 11 2016 at 11:16 schreef Adriaen:

@tonnie

Wie Denkt u?

op 14 11 2016 at 17:07 schreef tonnie:

je vrouw? ik geef toe, ik ben niet zo goed in raden, maar ik kan niemand anders verzinnen…

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS