Home » Archief » De handjes van Wierd Duk


[12.11.2016]

De handjes van Wierd Duk

Ruud Hendriks

gekko10
Illustratie: Gekko Hayashi

“Kom, laat ik es stevig inzetten”, dacht Wierd Duk afgelopen woensdag bij Pauw aan tafel. Op Twitter had hij zich al filosofisch gebogen over de vraag ‘Wat nu?’, naar aanleiding van Trumps verkiezingsoverwinning. Met dat soort openlijke diepgang kan hij altijd wel rekenen op een wakker redactielid van een talkshow, die nog wat stoelen moet bezetten. Nou, dan hoef je Wierd niet echt te smeken. Tis niet dat Wierd dan zegt: “Hey, laat ik maar es een keertje overslaan.”

Zo steekt Wierd dus van wal bij Pauw: “Wij van de media, wij moesten de hand maar eens in eigen boezem steken.” Nou, dat brengt de gefrustreerde kiezer op het puntje van de stoel. Wat blijkt? De Wierd-Duk-kenners raden het al: ALLES en IEDEREEN moet op bevel van Wierd Duk de hand in eigen boezem steken, BEHALVE Wierd Duk.

Want het was weer he-le-maal het vingertje, als vanouds door ieders verhaal heen tetterend. De altijd goedgemutste Jeroen Pauw moest hem meerdere malen tot de orde roepen, wanneer Duk een gesprekspartner weer eens niet liet uitpraten. Dat doet Duk namelijk standaard, wanneer iemand doende is een punt te maken: er dwars doorheen gaan jankmuilen.

Serieus genomen

Duk verweet alles en iedereen aan Pauws tafel dat ze “de kiezers niet hadden begrepen”, dat ze “de kiezers niet serieus hadden genomen”, dat ze “geen werk hadden gemaakt van de potentie onder het gillende en hatende electoraat”. Ja, maar, ja maar, hoe Duk nou aan die wijsheid komt? Nou, Duk zelf had, zei ie, onderzoek gedaan.

Dat komt bij Duk, volgens Duk, hierop neer: hij had per Twitter aan potentiële PVV-stemmers gevraagd hem te mailen met toelichting van hun motivatie op de PVV te stemmen. Had ie tien mails terug verwacht. Kreeg Wierd er zomaar veertig, nee vijftig! En die mensen, Wiens Namen Niet Genoemd Mochten Worden – want bang voor hun reputatie – hadden hem uitvoerig uitgelegd hoe dat zit, met op PVV en Wilders stemmen. Nou, waarom doen jullie zulks niet, wilde Duk weten van alle anderen aan tafel.

Je moet bij Duk ook niet aankomen met smoesjes over Obama. Duk vertelde – als zelfbenoemd ‘Putinversteher‘ – dat er aldoor verhalen over Obama niet worden verteld, die wél verteld moeten worden. Zoals bijvoorbeeld het aantal doden dat Obama op zijn geweten heeft, vanwege drone-bombardementen.

Grote Ziener

Ik weet niet of Duk ook mensen in de nabijheid van Obama heeft gemaild, of Obama zelf, om hem dat eens toe te lichten. Daar zegt Wierd dan weer niks over. Maar effect sorteert het wel, want prompt zit daar bij Pauw dan iedereen zonder tekst. Niemand die es vraagt – als die hand toch in de boezem moet – welke journalistieke dieptestukken Wierd Duk heeft gewaagd aan de strooizucht van Vladje Putin. En de rookpluimen die dat her en der veroorzaakt. Nee joh, allemaal ego’s, druk met zichzelf.

En zo ging dat maar door. Duk maakt zich ook grote zorgen over de scheiding en splitsing tussen allochtonen en autochtonen. Schizofrene is alleen dat hij enerzijds roept dat Trump het vertrouwen van kiezers wint door openlijk de racist en sexist uit te hangen en beloftes doet om illegalen te deporteren, en anderzijds dat hij zich daar grote zorgen over maakt, een menselijk trekje dat ie als journalist altijd verrekte goed verborgen weet te houden.

Een uur lang veinst Duk het imago van Grote Ziener, en stelt ie vast dat juist door racisme in het parlement te brengen de hele zaak wat beter is te beheersen.

Racisme en seksisme

Alleen Sylvana Simons had even weerwoord op Duks theater. Want het werd na vijftig minuten wel heel potsierlijk. Duk had uitvoerig de analyse losgelaten over het succes van een man die wist waar de zorg en de pijn van de burgers zaten, en die dat politiek wist te verzilveren, had diens racisme en seksisme aldoor gerelativeerd. En hoe alles en iedereen dat niet zag, behalve de Putinversteher.

En ineens beschuldigt Duk Sylvana Simons en DENK ervan dat alles, waar zij goed voor zijn, het splitsen van autochtonen en allochtonen is. Het is dat Sylvana redelijk goed tussen Duk en Diederik Samsom zat ingekneld, anders was ze zonder meer van haar stoel gelazerd.

Want dan breekt je Hollandse klomp: een hele uitzending lang blazen dat niemand potentie ziet bij een groep die zich vergeten, verpletterd en vernederd voelt, en verwijten dat niemand daar electoraal potentieel in ziet, en prompt DENK platwalsen met diezelfde ontkenning en blindheid waar hij anderen van beticht.

Handjes van Jan Roos

Simons wil van Duk weten hoe ie bij de wijsheid komt dat DENK er louter voor allochtonen is, en Duk glibbert en gluipert weer weg door wat te brabbelen over onderzoek en verwachte aantal zetels.

Geen enkel moment ging Duks hand in Duks eigen boezem. Nee joh! Eerder dit jaar waagde Francisco van Jole eens die aanmoediging tot een beetje zelfreflectie bij Duk, maar toen moest Van Jole standrechtelijk geëxecuteerd van Duk. Niemand vroeg Duk bij Pauw wat ie – als pleitbezorger van de openlijk racistische en seksistische Trump of desnoods als Putinversteher – vindt van die handjes van Jan Roos, kopman namens VNL, die ook nooit in eigen boezem worden gestoken, maar gewoon doodleuk ongevraagd aan de boezem van een vrouw zitten.

Waarvan, in tegenstelling tot Trump, doodleuk bewegend beeld is. Of dat misschien volgens Duk Jans geheime wapen is: gewoon, echte jannerig doortastend zijn, of zo. Of dat dit Jans manier van de zorgen en pijnen van de burger begrijpen is. Of Jan zo de lokale pijntjes wegmasseert.

Losgeslagen seksmaniakken

Had Duk niet net naast de Pulitzerprijs gegrepen vanwege soortgelijke handtastelijkheden in Keulen, met losgeslagen seksmaniakken die op wel meer uit waren dan handen in boezems steken?

Maar nee, net als Jan komt Duk met alles weg. Het is dat Jan Roos nooit racistisch is, met Duk meedenkende. Hey, maar mocht Jan vandaag of morgen toch racistisch worden, dan wacht hem een grote toekomst.

 

 

Ruud Hendriks’ filmkennis is fenomenaal. Je kunt vrienden met hem worden op Facebook.

Ruud Hendriks, 12.11.2016 @ 12:25

[Home]
 

6 Reacties

op 12 11 2016 at 13:16 schreef Murat:

De Hypocrisie is inderdaad weer stuitend.

op 12 11 2016 at 16:36 schreef MNb:

Zelfbenoemde Grote Zieners en Benoemers zien en benoemen nooit zichzelf.
Nooit.

op 12 11 2016 at 17:16 schreef Chakir:

Heb je gezien hoe die eikel van een Eerdmans opereerde? Hoe meer ik van dit soort figuren zie op tv, hoe meer ik de vergelijking zie met irritante pestende kinderen op de basisschool die een leraar de ziektewet in jagen. Het is echt ook èrg makkelijk meelullen als het klimaat is dat vunzigheid de norm is. Trouwens, die Eerdmans is in 15 jaar, zo lijkt het, op z’n Rotterdams gezegd werkelijk geen tering veranderd: dezelfde kop met hetzelfde genoegzame gelul over luisteren naar de burger in de wijken. Waar hij dus ook niet woont..

op 12 11 2016 at 21:55 schreef Sum:

Wat een ongelofelijk domme gast die duk. Wat een charlatan.

op 13 11 2016 at 22:24 schreef Bart:

Ik vind het helemaal hilarisch dat hij loopt te janken dat de elite alleen maar gehoord wordt en die van het volk niet. Terwijl hij met z’n grafmuil week in week uit mag aanschuiven bij praatprogramma’s. Dan ben je toch gewoon hilarisch.

op 14 11 2016 at 12:28 schreef Thomas E:

Deze weird duck wordt vanzelf wel een lame duck, let maar op. Steeds meer mensen beginnen zijn mediageile opportunisme doorzien.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS