Home » Archief » Vrije pers


[26.08.2009]

Vrije pers

Peter Breedveld

ukiyoe14

Hierover geen misverstand: het is een journalistieke doodszonde om klakkeloos een hysterisch verhaal over orgaan-rovende Israëlische soldaten paginagroot in je krant te publiceren, zoals de Zweedse krant Aftonbladet heeft gedaan. Zonder de feiten te controleren, zonder enig onderzoek, zonder zelfs even verhaal te gaan halen bij de Israëlische autoriteiten. Maar dat domme geschreeuw over antisemitisme van the usual suspects is voorspelbaar en net zo dom en ergerlijk.

‘Aftonbladet-kwestie bewijst dat antisemitisme = antizionisme’, beweert een anonieme prostaatpatiënt op Het Vrije Volk en voor HVV-opperhoofd Kluns Ouray is de affaire aanleiding om weer iets onzinnigs te beweren over ‘linksmensen’, namelijk dat die vaker antisemitisch zouden zijn. Nou Kluns, dat is dus simpelweg niet waar. Antisemitisme is vooral een rechtse hobby, zoals blijkt uit recent onderzoek van het Pew Research Centre:

Political leanings have an impact, too. Anti-Jewish attitudes are more common on the political right. Historically, of course, the most virulent strains of anti-Semitism have erupted on the far right, and in recent years the most caustic anti-Semitic rhetoric in Europe has been found among right-wing nationalist parties, such as Jean-Marie Le Pen’s National Front in France, Jörg Haider’s Alliance for Austria’s Future and Corneliu Vadim Tudor’s Greater Romania Party. As Pew’s surveys reveal, French, German and Spanish respondents who characterize their beliefs as being on the right side of the political spectrum are somewhat more likely than others to express an unfavorable attitude toward Jewish people. In an analysis of combined data from France, Germany and Spain—the three Western European countries surveyed by Pew where anti-Jewish views are most common and on the rise—34% of people who place themselves on the right of the ideological spectrum hold negative views of Jews, compared with 28% of those on the left and 26% of those in the political center.

Er wordt verder nog aangestipt dat het gaat om de ‘less educated’ en ‘age fifty and older’ en dat klinkt toch verdomd veel als het profiel van de gemiddelde Vrije Volker. Face it, Kluns: antisemitisme is vooral voor rechtse mensen. Tests bewijzen het en het zou ook geen verbazing moeten wekken, want xenofobie en racisme hebben nou eenmaal altijd goed gedijd aan de rechterkant van het politieke spectrum.

In hun gretigheid voor belastende ‘bewijzen’ tegen ‘linksmensen’ hebben de zelfbenoemde vrienden van Israël weer eens verzuimd naar het grotere plaatje te kijken, dwarsverbanden te leggen, parallellen te trekken. Sites als Het Vrije Volk zijn er altijd als de kippen bij om erop te wijzen dat islamitische landen vijandig staan tegenover vrije pers en democratie, maar de manier waarop de ‘Enige Vrije Democratie in het Midden-Oosten’ reageert op de blunder van één Zweeds dagblad, is verbijsterend en verontrustend. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken beschuldigde meteen maar even het hele Zweedse Volk van antisemitisme en premier Netanyahu eist dat de Zweedse regering zich distantieert van de publicatie en haar veroordeelt. Zo niet, dan gaat Israël Zweedse journalisten uitzetten en Ikea boycotten.

Als Kluns al heeft opgemerkt dat hier opvallende overeenkomsten zijn met de manier waarop islamitische regimes reageerden in de Deense cartoonaffaire, dat de Israëlische autoriteiten ongeveer net zo weinig begrijpen van wat vrije pers precies inhoudt als de allerachterlijkste islamitische dictators, houdt hij zijn mond daarover natuurlijk wijselijk dicht. Want het gaat Kluns en de andere vrienden van Israël helemaal niet om vrijheid en democratische principes enzo. Kluns wil linksmensen en moslims demoniseren en daarbij komen feiten niet van pas.

En God, wat is de regering van de Enige Vrije Democratie in het Midden-Oosten de vrije meningsuiting toch toegedaan. Ze zet nu ook de Nederlandse overheid onder druk om de subsidie te stoppen aan de website Breaking the Silence, die de misdragingen van de soldaten van het ‘Leger met de Meest Hoogstaande Moraal ter Wereld’ aan de kaak stelt.

Kortom: het gaat uitstekend met de integratie van Israel in het Midden-Oosten.

Peter Breedveld zal naar aanleiding van dit stukje wel weer beschuldigd worden van antisemitisme: Gááp! En: ik heb niks tegen Joden! Sommige van mijn vaagste kennissen zijn Joods!

Peter Breedveld, 26.08.2009 @ 12:22

[Home]
 

35 Reacties

op 26 08 2009 at 12:47 schreef Henk:

Ivo Renkema zal ook wel met droge ogen beweren dat Adolf Hitler links was.

op 26 08 2009 at 13:01 schreef Henk:

Rechts is gewoon 3 keer linksaf.

op 26 08 2009 at 13:42 schreef J.Morika:

Peter Breedveld zei: “Kortom: het gaat uitstekend met de integratie van Israel in het Midden-Oosten. Peter Breedveld zal naar aanleiding van dit stukje wel weer beschuldigd worden van antisemitisme

Welnee, vooral de laatste (vette) opmerking geeft aan dat er toch nog een verfrissende cynische confronterende en dialectische geest huist in het brein van de schrijver die zo nu en dan zijn stem nog laat horen. (die geest dan)

op 26 08 2009 at 14:47 schreef francois:

So now I am supposed to believe that Israels complaint about Sweden, justified or not, somehow reflects on the freedom of the press in Israel?

How is that supposed to work, do Jews control Sweden?

Mr Breedveld, you are either a stupid man or an evil man.

Or perhaps both.

op 26 08 2009 at 14:53 schreef Peter:

Misschien moet je eerst goed Nederlands leren lezen, Francois. Ik zal nu toch niet moeten uitleggen dat het veel zegt over de Israelische opvattingen van wat vrije pers is wanneer Israel de regering van een vrije democratie aanspreekt op de publicaties in één van de kranten die daar worden gepubliceerd.

op 26 08 2009 at 15:03 schreef arie:

Ik heb de indruk dat er wel degelijk een hoop valse anti-Israelische propaganda wordt verspreid door islamknuffelend links. Het lijkt me ook vrij normaal dat er op dit soort smerige laster verontwaardigd gereageerd wordt.
Zo’n beetje 1,3 miljard mohammedanen zien de 13 miljoen joden het liefst de zee in gedreven worden. En dan hebben we hier in het veilige Europa mensen rondlopen die Israel chronisch zwart aan het maken zijn. Wat hopen ze daarmee te bereiken?

op 26 08 2009 at 15:06 schreef Paco:

Nou, die Brussen en Breedveld zijn het alweer roerend eens dus einde discussie.

Ik vind het trouwens een G.Duisenbergachtig stukje.

op 26 08 2009 at 15:25 schreef Carine:

Peter, haal je niet een aantal dingen door elkaar? Ik heb geen idee wie meneer Kluns is. Ongetwijfeld een hele treife man, maar daar volgt niet automatisch uit dat hij ongelijk heeft en dat het artikel in Aftonbladet slechts een canard is.
Zoals je zegt: context is belangrijk. De beschuldiging dat joden mensen vermoorden, het liefst overigens kinderen, voor hun eigen perfide gewin is een eeuwenoud en een klassiek antisemitisch thema. Meestal gevolgd door een fijne pogrom.

In dit geval is ‘de jood’ vervangen door het Israelische leger.

op 26 08 2009 at 15:34 schreef Peter:

maar daar volgt niet automatisch uit dat hij ongelijk heeft en dat het artikel in Aftonbladet slechts een canard is.

Dat is helemaal niet wat Kluns beweert. Kluns beweert dat vooral linksmensen antisemiet zijn, en dat is aantoonbaar onjuist.

Ik weet wel dat dat Aftonbladetverhaal de zoveelste variant van het bekende bloedsprookje is. Maar dat wil niet zeggen dat de redactie van Aftonbladet antisemitisch is. Ik denk eerder anti-Israelisch, wat niet hetzelfde is. De schrijver van het stuk heeft zich waarschijnlijk laten meeslepen door zijn woedende verontwaardiging over de Israelische behandeling van de Palestijnen.

Maar zelfs als het stuk wèl ondubbelzinnig antisemitisch was, dan nóg heeft het geen pas om de regering van Zweden aan te spreken op de publicatie in een Zweedse krant. Kranten zijn in democratieën niet de spreekbuis van de regering. Die mag zich helemaal niet bemoeien met de inhoud van kranten.

Dat was nou juist één van de belangrijkste discussies in de Deense cartoonaffaire.

op 26 08 2009 at 15:45 schreef vanhetgoor:

Sorry Henk, Adolf Hitler was links! Hij was socialist! In ieder geval was hij geen liberaal of conservatief. Verder was hij ook nog vegetariër (dat maakt het nog erger).

op 26 08 2009 at 15:50 schreef yurp:

Sorry vanhetgoor, Hitler was conservatief en nationalistisch. Hiernaast was hij dikke vriendjes met de groot-industrielen van Duitsland. Dat je een beweging het plakkertje socialistisch geeft maakt je nog geen socialist.

op 26 08 2009 at 15:51 schreef Henk:

Het verhaal van Aftonbladed is een variatie op een bekende urban story waar volwassen of kinderen wordne verdoofd en dan later wakker worden in een park met een grote hechting. Een nier zou dan verdwenen zijn. Meestal gebeurde dat in een grote stad, Parijs bijvoorbeeld, of in een vaag plattelandsstadje ergens in de Midwest van de VS.
Nooit in het Vondelpark.

Maar het komt Ivo Renkema wel goed uit dat Aftonbladet een sociaal-democratische krant is. Ik ben ook benieuwd hoe hij reageerde als Expressen dat domme verhaal gepubliceerd had. Expressen is qua ranzigheid te vergelijken met Het Open Riool van Ivo Renkema.

Maar ook de reactie van de racistische minister van BZ van Isreal, Leiberman, is finaal over de top.
Laat Isreal zich maar eens zorgen maken over dit soort figuren i.p.v. de hoax van Aftonbladed.

op 26 08 2009 at 15:58 schreef arie:

Een belangrijk verschil met de cartoonaffaire is, dat daar met humor een geloof op de hak werd genomen en niet met kwaadaardigheid een volk.
En een ander opvallend verschil is dat de islamitische bezwaren tegen de cartoons weer werden onderstreept met dreiging en allerlei heethoofdigheid.

op 26 08 2009 at 16:09 schreef Peter:

Gaat het allemaal niet om, Arie. Waar het om draait, is dat de Enige Democratie in het Middden-Oosten niet begrijpt wat een onafhankelijke pers is. Dat een onafhankelijke pers de ruggegraat is van een vrije democratie.

op 26 08 2009 at 16:13 schreef Henk:

@Arie,

Wat jij schrijft is onzin. Voordat de hele heisa begon hadden die cartoons al maanden op de website gestaan van die Deense krant en o.a. op de site van De Volkskrant.

De protesten in sommige islamitische dictaturen waren niet spontaan. Zoals geen enkel protest in dat soort landen spontaan gaan.
Die cartoons werden door de locale machthebbers aangegrepen voor binnenlands gebruik. Niets meer en niets minder.

Maar op 1 cartoon na, heb ik er de humor niet van ingezien. Ik ben ook niet het gevoel voor het soort humor zoals de Wildersaanbidders die hebben.

op 26 08 2009 at 16:26 schreef arie:

Het afdrukken van kwaadaardige leugens zonder het toepassen van hoor en wederhoor valt wat mij betreft niet onder journalistiek.
Is aanzetten tot haat niet verboden in Europa? Of geldt dat alleen als het gaat om “zielige slachtoffers”?

op 26 08 2009 at 16:31 schreef Peter:

Wat volgens jou wel en niet journalistiek mag worden genoemd, doet niet ter zake, Arie. En journalistiek is maar één aspect van de vrije pers.

Wat aanzetten tot haat is, bepaalt de rechter. Je mag je mening erover geven, uiteraard. Ik mag dat ook. Dan zeg ik bijvoorbeeld dat de bewering ‘zo’n beetje 1,3 miljard mohammedanen zien de 13 miljoen joden het liefst de zee in gedreven worden’, mijns inziens een wat lusteloze poging tot ‘aanzetten tot haat’ is.

op 26 08 2009 at 17:37 schreef Peter de Goede:

Aanzetten tot haat kunnen we met een gerust hart aan de fundamentalistische islam overlaten. Dat kan nooit en te nimmer worden overtroffen.
Dat de pers vrij is, dat heb ik ooit ook gedacht.
Toch zie ik bepaalde nieuwsgaring wel in de msm opduiken en andere nieuwsberichten bijvoorbeeld helemaal niet.
Het zou bijvoorbeeld wel onderhoudend zijn als men wat over de islam integratie in de nordic landen zou kunnen lezen of in Kölln of Berlijn. Maar helaas, daar doen we niet aan.
Mogelijk houdt de pers -verantwoordelijk als zij is- rekening met het rolbevestigende karakter en wil men ons niet nodeloos ongerust maken?
Zou zo maar kunnen.
Wij hebben uiteindelijk toch onze eigen marokkaanse taxi chauffeurs en in elkaar geramde Leidseplein meisjes?
Waarom dan nog het nieuws uit de rest van Europa?

Misschien moeten we wel ophouden met de beschuldigende vinger naar een bevolkingsgroep en beginnen met onze rechtshandhaving, die ons in de kou laat staan.

op 26 08 2009 at 18:02 schreef Anoniem:

Peter, ik begrijp dat meneer Kluns denkt dat onversneden antisemitisme vooral bij links zou voorkomen, wat links dan ook betekent vandaag de dag. Ik heb het rapport gelezen – en Pew is een prima bron – en moet zeggen dan het interessant leesvoer is.

Ik vraag me af of de bevindingen ook in Nederland van toepassing zijn. Pew deed onderzoek in Frankrijk, Spanje, Duitsland en het VK en niet in Nederland. Het verschil zit ‘em hierin dat Nederland, gelukkig, geen extreem-rechtse partij kent, althans niet een van een Le Pen of Haider-signatuur.
Je kunt veel van Wilders zeggen, en er zijn veel bijvoeglijke naamwoorden op hem van toepassing, maar antisemitisch hoort daar niet bij.

Overigens vermeldt het Pew-onderzoek nog een interessant feit: 95% of meer van de inwoners van Israel’s buurlanden vindt joden maar niks.

Dat is, lijkt me, deels een verklaring voor de Israelische reactie op het stuk in Aftonbladet: Straatvechters die hoog inzetten.

Overigens heeft dat niks van doen met de vrijheid van meningsuiting. Als de Israelische regering de Nederlandse vraagt om een subsidie te stoppen betekent dat niet dat de getroffen groep, in dit geval Breaking the Silence, het zwijgen wordt opgelegd. Het staat hun vrij om ergens anders subsidie aan te vragen.

Het is een recht dat vaak ten onrechte te voorschijn wordt getoverd. Denk maar aan Tariq Ramadan. Is zijn vrijheid van meningsuiting aangetast nu Rotterdam en de Erasmus Universiteit hem hebben heen gezonden?

Of Dries van Agt. Stel dat de Bezige Bij besluit zijn boek – waarin hij een lans breekt voor de Palestijnse rechten – niet wil uitgeven. Is hij dan in zijn rechten zijn aangetast? Dat zou pas zo zijn als de overheid besluit dat zijn boek uberhaupt het daglicht niet mag zijn. Dus zelfs niet in eigen beheer.

De vrijheid van meningsuiting is het recht vrij te spreken, gehoord te worden en te publiceren, maar niet noodzakelijkerwijs via een derde partij.

op 26 08 2009 at 19:50 schreef Bert Brussen:

Ik heb de indruk dat er wel degelijk een hoop valse anti-Palestijnse propaganda wordt verspreid door Israelknuffelend rechts. Het lijkt me ook vrij normaal dat er op dit soort smerige laster verontwaardigd gereageerd wordt.
Zo’n beetje 13 miljoen joden zien de 1,3 miljard mohammedanen het liefst de zee in gedreven worden. En dan hebben we hier in het veilige Europa mensen rondlopen die Palestina chronisch zwart aan het maken zijn. Wat hopen ze daarmee te bereiken?

op 26 08 2009 at 19:56 schreef Bert Brussen:

Hitler was geeneens vegetariër. Dat is een fabel. Hitler at regelmatig forel, maar had een zwakke maag en darmen en kon weinig verdragen. verder was hij een stupide healthfreak die geloofde in allerlei homeopathische onzin. Daarom at hij zo graag zijn groenten rauw.

Verder was Hitler nationaalsocialist wat niet hetzelfde is als socialist, en was hij ultra conservatief.

Nationaalsocialisme en socialisme staan lijnrecht tegenover elkaar. Vandaar ook Hitler’s innige vreindschap met het communisme, begrijpt u wel. Stalin was wel LINKS!!11!!!111!!!, Hitler niet. Als Hitler links was, dan was Stalin rechts. Dat wil je toch ook niet, is het wel?

op 26 08 2009 at 20:33 schreef Peter:

Of Dries van Agt. Stel dat de Bezige Bij besluit zijn boek – waarin hij een lans breekt voor de Palestijnse rechten – niet wil uitgeven. Is hij dan in zijn rechten zijn aangetast?

Die vergelijking gaat niet op. Ook jij lijkt niet te begrijpen wat vrijheid van pers inhoudt. Het is heel simpel: vrijheid van pers betekent dat de overheid zich niet bemoeit met wat kranten publiceren. Het is dus zinloos om een regering te vragen iets tegen een krant te ondernemen of afstand te nemen van een publicatie.

Dat zou namelijk suggereren dat de overheid ook maar iets van doen heeft met wat er in een krant staat. En dat is dus niet zo.

Zelfde met die Israelische druk op de Nederlandse overheid om de subsidie aan Breaking the Silence te stoppen. Je verdedigt toch echt de poging van een zichzelf noemende democratie om een kritische organisatie het zwijgen op te leggen. Als het een islamitische overheid betrof, had je uiteraard moord en brand geschreeuwd.

Israel kan niet tegen kritiek en probeert die te verstommen d.m.v. chantage en intimidatie. Israel is daarmee de bullebak onder de vrije democratieën van de wereld.

op 27 08 2009 at 11:08 schreef Henk:

Het verhaal van de Bezige Bij gaat niet op. Dries van Agt heeft alle vrijheid om een boek te schrijven en dat uit te laten geven. Maar de Bezige Bij heeft geen enkele plicht om dat boek ook uit te geven behalve als er een overeenkomst is om dat te doen. Van de 100 manuscripten die de Bezige Bij per maand krijgt, wordt er misschien maar 1 ook daadwerkelijk uitgegeven. De rest wordt geretourneerd wegens slecht geschreven of vanwege onverkoopbaarheid.

op 27 08 2009 at 11:41 schreef M.Nieuweboer:

De term socialistisch uit de afkorting nazi komt van de linkse richting in de NSDAP aangevoerd door de broers Strasser, oprichters van het eerste uur. Zij waren inderdaad anti-kapitalistisch. Hitler heeft die er al uitgewerkt en één om zeep laten helpen nog voor zijn machtsovername. Ze stonden de goede contacten met de Duitse economische elite in de weg zo rond 1930.
Zelfs nitwits kunnen nu bedenken wat het socialisme van Hitler feitelijk inhield – niets.

op 27 08 2009 at 12:13 schreef M.Nieuweboer:

Wat Netanyahu natuurlijk had moeten doen, als hij eerlijk was geweest – bij rechts is deze eigenschap nu eenmaal nog zeldzamer dan bij links – is in Zweden een rechtszaak aanspannen tegen het Avondblad. Vermoedelijk weet hij wel dat zo’n actie nogal kansloos is en in ieder geval geen politieke vruchten afwerpt. Zijn holle geblaat was dan ook vooral bedoeld voor zijn achterban plus diegenen die nog wat rechtser/meer vooringenomen zijn. Want Netanyahu is intelligent genoeg om te begrijpen hoe een democratische rechtsstaat werkt, al lijkt het van niet. Zoals wel vaker staat rechts weer eens gelijk aan hypocriet.

op 27 08 2009 at 14:17 schreef francois:

Perhaps my Dutch is quite weak, yet weaker still I find the argument that the reaction to an article in the foreign press should reflect on the freedom of the press in the state of Israel itself.

Unless of course, one has no knowledge of the press in Israel. Never read Haaretz, never heard of journalists such as Amira Hass or Gideon Levi and writers such as Amos Oz or David Grossman.

Indeed my general impression is that mr Breedveld carries the badge of ignorance with pride.

As for the inversion of mr Brusen, it is unclear how 1,3 billion Muslims can be threatened by 13 million Jews.

Unless of course one indeed is an antisemite and believes jews to be so powerful they can indeed match a foe many times their size. However, one may only need to observe the recent changes in European attitudes towards jews and Israel to conclude that the influence of jews is dramaticly in decline.

They simply lack the numbers to influence society the way muslims do and shall suffer the consequences as a result.

op 27 08 2009 at 14:26 schreef Peter:

You obviously haven’t understood my article at all and so you’re commenting on statements I didn’t even make. You don’t seem to understand what my point is either. This is no wonder, because you don’t appear to know any Dutch. Here’s a newsflash, my friend: the article is in Dutch. In order to know what it is about, and to be able to say anything about it that actually makes sense, one has to be able to understand Dutch.

I must say that your condescending attitude is quite funny.

So bye now!

op 27 08 2009 at 15:00 schreef Adrie:

Nu begrijp ik pas waarom zoveel allochtonen in het algemeen en moslims in het bijzonder niet veel ophebben met de Nederlandse zeden en gewoontes.

Ze beheersen de Nederlandse taal niet goed genoeg.

op 27 08 2009 at 15:31 schreef Bert Brussen:

As for the inversion of mr Brusen, it is unclear how 1,3 billion Muslims can be threatened by 13 million Jews.

Of course, what can tanks and nukes do against stone throwing children en home made fireworks called “missiles”?

Unless of course one indeed is an antisemite and believes jews to be so powerful they can indeed match a foe many times their size.

What was the waiting for? We all know that critizice Israel is somehow, in an odd way, always antisemitic.

So why bother explaining that critics about Israel isnt quite the same as jewhate when every question abouyt Israel will be interpreted as antisemitism anyway?

So bye now!

op 27 08 2009 at 15:44 schreef Yurp:

“Unless of course one indeed is an antisemite and believes jews to be so powerful they can indeed match a foe many times their size.”

Call me stupid but isn’t that exactly what Israel did in 1948, 1967 and 1973? Do you need to be an antisemite to believe the IDF can match a foe many times their size?

op 28 08 2009 at 04:28 schreef Caroline:

Ben ik echt de enige hier die niet het verschil ziet tussen een mondeling protest en wereldwijde progroms. en ja, die blijken ook op Denen plaats te kunnen vinden.

Iedereen, en ik zeg dat zonder reserve, die niet het verschil ziet tussen een beschaafde (maar des ondanks te gispen) diplomatieke reactie en moord op iedereen die men maar enigszins aansprakelijk mag achten, die heeft het moreel niet allemaal op een rijtje, en is het doodschoppen niet waard. Dat laatste is voor die mensen dan wel weer fijn natuurlijk.

op 28 08 2009 at 08:59 schreef Mart:

Wereldwijde pogroms.

Proest.

Die paar relletjes in het Midden-Oosten?

Daar past maar een goed Joods woord voor: gotspe.

En of de reactie beschaafd wordt verwoord of niet is irrelevant, het gaat om het principe: een democratische regering hoort niet om censuur te verzoeken.

Mart

op 29 08 2009 at 11:33 schreef Bert Brussen:

Wereldwijde pogroms

Zie ook: “Grootscheepse raketaanvallen met duizenden raketten vanuit de Gaza-strook!”

op 30 08 2009 at 08:06 schreef laila:

In Holland we might say about people such as Francois;’hij loopt met boter op zijn hoofd’
Actually several people from Israel or with Jewish roots lopen met boter op hun hoofd.
I really wouldn’t know how to translate this beautiful Dutch saying but perhaps there is someone around that knows a identical saying in Israelian.

op 30 08 2009 at 22:23 schreef vander F:

Ik vind joden hartstikke links!

*generaliserende duit in zakje doet*

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS