Home » Archief » Waarom er in Nederland geen democratische verkiezingen zijn


[05.03.2022]

Waarom er in Nederland geen democratische verkiezingen zijn

Peter Breedveld


Scène uit: Barefoot Gen (Masaki Mori, 1983)

Je kunt, uit verzet tegen de absurde boycot van Russische schrijvers, schilders, filmmakers en componisten natuurlijk Tolstoj en Dostojevski gaan lezen, good for you. Maar je zou ook eens het stof kunnen afblazen van Multatuli, om je eigen land wat beter te begrijpen. Ik geloof dat de reden, dat Nederland door zijn eigen inwoners als één groot industrieterrein met een bierpomp, een ballenbak en wat achtbanen wordt beschouwd, is dat Nederlanders niks van hun cultuur en hun geschiedenis weten.

Nu is Multatuli niet de allermakkelijkste schrijver om te lezen (maar wel één van de lekkerste), zeker niet als je je door de bij vlagen wat langdradige Max Havelaar moet worstelen, maar zijn Ideeën zijn erg toegankelijk, omdat ze kort zijn (de meeste, althans), een soort gedrukte tweets, soms Twitterdraadjes, maar daar zijn jullie dol op, toch, pedante Twitterdraadjes van 37 tweets? Als je er elke dag één of een paar leest, begrijp je na een paar weken al een heleboel meer over heel veel dingen. Ideeën heb ik het over, niet Twitterdraadjes.

Eén van Multatuli’s Ideeën is Idee nummer 7 en gaat over democratische verkiezingen. Mijn hele idee van wat democratie is, is eigenlijk daarop gebaseerd. De eerste twee zinnen: “Het beslissen by meerderheid van stemmen is ’t recht van den sterkste, in der minne. Het beduidt: áls we vochten, zouden wy winnen… laat ons ’t vechten overslaan.”

Democratisch aan de macht

Veel intellectueel aangelegde Nederlanders hebben een naïef vertrouwen in democratie, maar ik ben geboren in de onderklasse, het besef dat we belazerd en onderdrukt worden, zit me in de genen. Nu zien veel mensen best dat democratie het beste van alle slechte systemen is, dat er haken en ogen en valkuilen zijn, maar die zeggen dan dingen als: “Hitler is ook democratisch aan de macht gekomen.” Dat is totale nonsens, want Hitler is aan de macht gekomen met behulp van knokploegen en terreur, dat is het tegenovergestelde van democratisch aan de macht komen.

Maar doen nette partijen het zoveel beter? Het is fijn dat de VVD, in tegenstelling tot de PVV en het FvD, geen knokploegen door de straten laat stampen om mensen te overtuigen op Rutte te stemmen, maar ik heb toch vraagtekens bij het democratische gehalte van de verkiezingen in onze vrije rechtstaat. Ik ga dat proberen uit te leggen aan de hand van een verkiezingsposter van de VVD, waar gisteren wat ophef over ontstond.

 

 

Lekkere hangmat

‘Een uitkering is een lekkere hangmat’, beweert de VVD, daarmee het ongenoegen van veel potentiële kiezers aansprekend over het feit dat zij hard moeten werken en belasting moeten betalen, terwijl er mensen zijn die lui op de bank blijven zitten Netflixen en daar door de staat, dus door ons, nog voor worden betaald ook. Wie regelmatig de krant leest, en dan bedoel ik niet De Telegraaf, weet dat een uitkering helemaal geen lekkere hangmat is maar een aalmoes waar mensen nauwelijks van kunnen leven en waarvoor ze zich verschrikkelijk moeten laten vernederen.

Een uitkering is een hel.

Toch wint de VVD keer op keer de verkiezingen met dit soort giftige leugens: dat de belastingen zo hoog zijn vanwege de uitkeringstrekkers, en dat Links de schuld heeft van de onbetaalbare huren en de woningnood. Maar iedereen die de krant regelmatig leest, en dus niet De Telegraaf, weet dat wonen, eten, stoken, naar je werk gaan enzovoort voor gewone mensen steeds onbetaalbaarder worden doordat de VVD de woningmarkt, de zorg, de nutsbedrijven, alles wat we nodig hebben om te kunnen leven, heeft overgeleverd aan de roofkapitalisten. De tijd is niet ver meer dat we moeten gaan betalen voor schone zuurstof, en als je dat niet kunt, ga je maar lekker dood.

Rijke parasieten

Het zijn de rijken die parasiteren op de samenleving en die daar door Rutte en zijn companen flink voor worden gesubsidieerd. Het is VVD-beleid om, altijd met hulp van de PvdA, D66, het CDA en zelfs de partijen die zeggen voor de sociaal kwetsbaren op te komen, de armen arm te houden en de rijken steeds rijker te maken, op kosten van de belastingbetaler. Als er een directeur op Schiphol een snotneus heeft, weet de VVD niet hoe snel ze de zakken met miljarden euro’s moet aanslepen om de zieke lekker in de watten te leggen, maar ook de vernederingen van mensen met een bijstandsuitkering, de controles, de sancties, de bureaucratie, alle mankracht die ermee gemoeid is, kost de gemeenschap miljarden.

Lees dit oude Twitterdraadje (ha, ik zie u watertanden) van Kinge Siljee, die helder uitlegt dat het arm houden van armen een ideologie is die de samenleving veel geld kost. En Zihni Özdil schreef in 2013, toen hij nog geen oger was, dit stuk op Frontaal Naakt, waarin hij voorrekent dat de kosten van alle Nederlanders met een bijstandsuitkering een fooi zijn in vergelijking met wat de VVD-parasieten aan subsidies binnenharken, zonder dat staatsagenten hun huis binnen komen lopen en alle kasten en la’s opentrekken om te zien of er nog een leven kapot te maken valt.

Eerlijk verhaal

Het is dus de VVD die ervoor zorgt dat uw leven onbetaalbaar wordt. Neem ook de belachelijk hoge energieprijzen, waardoor mensen met een bescheiden budget de hele winter in hun huis in de kou hebben moeten zitten en toch nog een hartaanvalveroorzakende gasrekening krijgen, voor in de kou zitten! Dat komt doordat de staat ons allerlei energieheffingen oplegt waarmee ze miljarden verdient om VVD-parasieten te kunnen subsidiëren.

Dát is het eerlijke verhaal. Maar daarmee haalt de VVD geen stemmen binnen, dus komt ze iedere keer met een hitserig leugenverhaal over uitkeringstrekkers. Heel veel mensen stemmen dus VVD omdat ze geloven dat die, na het uitbenen van bijstandsmoeders, ervoor gaat zorgen dat ze weer betaalbaar kunnen wonen en hun koopkracht verbetert, maar in plaats daarvan wordt alles alleen maar duurder, omdat de echte subsidiesponzen ongemoeid blijven.

Diarree

Dat is niet democratisch. De VVD belazert de boel als een kwakzalver op de kermis. De verkiezingsleuzen van de VVD zijn wonderolie waar je alleen maar diarree van krijgt. De laatste tijd is er veel te doen over nepnieuws en desinformatie, maar de VVD blijft zoals altijd weer buiten schot.

Bovendien wint de VVD de verkiezingen door bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten, ook dat is gevaarlijk voor de democratische rechtsorde. De VVD is dus een antidemocratische partij en de manier waarop in Nederland verkiezingen worden georganiseerd zijn ook uitgesproken antidemocratisch. Aan de macht komen door mensen een rad voor ogen te draaien en op te hitsen is niet democratisch aan de macht komen.

Ik dacht, ik zeg het even.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 05.03.2022 @ 16:01

[Home]
 

1 Reactie

op 05 03 2022 at 16:02 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS