Home » Archief » Wierd Duks racist van de week is een obsessieve hoer-roeper


[06.03.2020]

Wierd Duks racist van de week is een obsessieve hoer-roeper

Ruud Hendriks


Scène uit Horse Feathers.

En Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf, vindt het wederom prima. Zoals zo vaak geschreven: Wierd Duk misbruikt zijn werkgever voor zijn eigen agenda, en ook de mensen die hij “interviewt” voor zijn eigen verrotte, verderfelijke, fascistoïde en racistische mens- en wereldbeeld, tégen ensen die hem onwelgevallig zijn, tégen moslims, tégen de islam, tégen de immigratie, tégen asielzoekers, tégen anti-racisten.

De lijst met voorbeelden van de volstrekt onjournalistieke en onzuivere ‘methode Duk’ is eindeloos, niet alleen namens De Telegraaf, maar ook al toen Duk nog geen irritatiefactor was bij Het Algemeen Dagblad. De ‘methode Duk’ laat zich met enkele van die voorbeelden kenmerkend typeren.

Een jaar geleden, op 1 maart 2019, voerde Duk een inwoner uit Epe op in De Telegraaf, Iddo Andeweg, die vrijuit mocht klagen over de “overlast van zijn Syrische buren“. Op de dag dat het artikel werd gepubliceerd, ontdekte Onderzoeksgroep Kafka dat Andeweg heel actief was in extreemrechtse kringen (Nieuw Rechts, Nationale Alliantie, Holland Hardcore). Andeweg bleek begrip te hebben voor extreemrechtse aanslagen en geweld. In 2007 werd Andeweg opgepakt door de politie, vanwege discriminerende teksten op zijn website. Een jaar later werd hij hiervoor veroordeeld in een strafzaak. Duk liet deze feiten over Iddo Andeweg weg uit zijn artikel, bleek niks over de achtergrond van Andeweg te hebben onderzocht, en geen wederhoor te hebben gepleegd.

Haatorgel

Een maand geleden, op 8 februari, voerde Duk een Iraans haatorgel op, Katiana Kayvantash, dat eveneens onweersproken los mocht op de islam, de moslims en alles. Duk liet nu onvermeld dat Kayvantash lid is van Forum voor Democratie, en columns schrijft voor extreemrechtse sites als Opiniez en de hoaxsite van E.J. Bron.

Geen toeval dat Kayvantash precies die dingen zegt en schrijft die Duk zelf daarvoor al talloze malen zelf zei en schreef. De strekking van Duks interview met Kayvantash voor De Telegraaf is gevat in de kop van het artikel: ‘Jullie halen je eigen ondergang binnen’. Gedoeld wordt natuurlijk op migranten, asielzoekers en moslims. En het is exact de strekking van Duks favoriete boek, van de Britse rechts-radicale Douglas Murray, The Strange Death of Europe. Volgens Murray pleegt Europa collectieve suïcide met het binnenhalen van al die migranten, asizelzoekers en moslims.

Duk laat in zijn interview óók onvermeld dat Katiana Kayvantash één van de twee oprichters was van de moslimpartij PAN, in 2006. PAN wil “de culturele diversiteit in Nederland gebruiken om op economisch gebied beter te concurreren met andere landen.” Met mede-oprichter Hans Hoogerdijk hoopt Kayvantash “twintig Kamerzetels te bemachtigen”, zo meldt Trouw op 11 juni 2006. Ook deze opmerkelijke achtergrond is voor Duk niet relevant, terwijl die juist de vraag oproept wat de oorzaak is geweest van de omslag in denken van Katiana Kayvantash.

Kwaadaardige werkwijze

Een week geleden, op 27 februari, voerde Duk twee ‘Marokkanen’ op, Ali Larouchi en Asis Aynan. Aynan voert al een jaar of tien een kruistocht tegen hem onwelgevallige ‘Marokkanen’ die zijns inziens niet kritisch genoeg zijn op het regime in Marokko. Heel toevallig (not) moest óók Nadia Bouras het ontgelden, met exact dezelfde verwijten die Duk zelf op racistische en fascistoïde wijze uitte op Twitter; manisch-obsessief en agressief, wel te verstaan.

De kwaadaardige werkwijze van Wierd Duk is een door hem jarenlang volgehouden patroon. Duk voerde al eens een “anonieme moslima” op die zou worden bedreigd. Het was niet voor het eerst dat Volkskrant-journalist Robert van der Noordaa Duk betrapte op ordinaire leugens, want er bleek van dat hele verhaal en die “anonieme moslima” geen kut te kloppen. Ze bleek een fanatieke PVV-stemmer, die zelfs als Zwarte Piet graag friet bakt. Het leidde tot één van de talloze persoonlijke ruzies die Duk schaamteloos (en net zo kwaadaardig) via Twitter ventileert.

Boerkahoer

De vrouw die Duk deze week in zijn rubriek voor De Telegraaf opvoert, ene Monique de Vries (46 jaar), blijkt een manisch-obsessieve haat te koesteren jegens Sylvana Simons, en dat uit te leven op Twitter. Monique blijkt een FvD-stemmer, en pro-Nexit. Niet dat Duk melding van deze feiten maakt, natuurlijk. Heleen Hüpscher deelt op Twitter één van de vele racistische uitingen van Monique de Vries (Twitterhandle: @Moeva18). Simons, aldus het onderwerp van Duk, is een “hoer”, een “boerkahoer” en een “megaracist”. Een “hoer”, schrijft Monique de Vries, “was Simons al in de IT”.

 

 

Op Twitter meldt Duk per ‘pinned Tweet’ dat hij iedereen die scheldt direct blockt, maar wie dus zo fanatiek en bezeten scheldt als Monique de Vries, is welkom in zijn rubriek voor De Telegraaf. En helemaal als ze welbereid zijn te zeggen en vinden wat Duk zelf zegt en vindt. Duk zelf, zo weet iedereen die hem volgt, scheldt iedereen met een beetje kritiek op zijn denkbeelden compleet verrot. Omdat Duk graag onwelgevallige feiten achterwege laat, is Duk al lange tijd bedreven in het verwijderen van tweets die zijn imago verdoffen. Duk vertoeft in de illusie dat ze dan voorgoed weg zijn, en dat zijn fascistoïde, racistische, agressieve spoor is weggewist. Ook Duks eigen fanatieke afkeer jegens Sylvana Simons is goed gedocumenteerd.

Zo te zien komt deze Monique de Vries (uit Groningen) uit de kliek van de voor opruiing veroordeelde Friese oproerkraaier en stemmingmaker Jenny Douwes; dat verklaart wellicht de aandacht van Duk, want die vist álle racisten uit zijn zorgvuldig gecultiveerde bubbel op Twitter.

Moslimfokkerij

Ook oud-senator Eerste Kamer Kees de Lange werd door Duk al een keer opgevoerd in De Telegraaf. De Lange is geen klimaatdeskundige, maar dat deerde Duk niet, en dus voerde hij De Lange – samen met klimaathoaxer Marcel Crok – op als klimaatdeskundige voor zijn Telegraaf-rubriek van 27 december 2018. Twee dagen later publiceerde De Telegraaf een artikel van Marcel Vink over een “manifest” dat was mede-ondertekend door 24 professoren, ingenieurs en andere pseudo-klimaatdeskundigen. De ophef die het doel was, begon Duk eigenhandig – op 23 december 2018 op Twitter – met een voor hem kenmerkende persoonlijke en rancuneuze aanval, in dit specifieke geval weerman Gerrit Hiemstra, die anderhalf jaar eerder al een interview van Duk met Marcel Crok voor het AD had bekritiseerd.

Het is allemaal van nul intellectuele uitdaging en integriteit. Kees de Lange, groot fan van Wierd Duk, stelde op Twitter dat “Afrika de grootste moslimfokkerij ter wereld is”, en Duk zelf koppelt vandaag de dag de klimaatopwarming óók al onbeschaamd aan de “massale” en “ongecontroleerde” instroom van migranten, en is fanatiek doende de fascistoïde omvolkingstheorie salonfähig te maken.

De enige drijfveer van Duk is giftige rancune. Wie hem op zijn onethische en immorele methode aanspreekt, zoals Wouter Louwerens deed naar aanleiding van Duks interview met (o.a.) racist Monique de Vries, ziet hoe Duk dat pareert: ontkennen, keihard het verwijt omdraaien. Het is de beproefde methode Duk, met de enthousiaste zegen van Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen.

Ruud Hendriks is regisseur en docent scenarioschrijven.

Ruud Hendriks, 06.03.2020 @ 11:06

[Home]
 

1 Reactie

op 06 03 2020 at 11:07 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS